P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Τo οργανωμένο «χάος» στη Νέα Τάξη

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τις μέρες μας πολλοί ανύποπτοι πολίτες, που συνήθως δεν έχoυν καν τoν χρόνο μέσα στον αγώνα για την επιβίωση να παρακολουθήσουν στενά τις απανωτές δραματικές εξελίξεις γύρω μας, σχηματίζουν την εντύπωση ότι ζούμε σε ένα χαοτικό κόσμο. Μιλώ βέβαια για τα θύματα της παγκοσμιοποίησης―την μεγάλη πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού― και όχι τους βολεμένους από αυτήν και τους αντίστοιχους «διανοούμενους» ―που δεν βλέπουν καν ότι υπάρχει παγκοσμιοποίηση, ΝΔΤ και Υ/Ε που την διαχειρίζεται (βασικά οι ελίτ των χωρών της «Ομάδας των 7»). Όμως, μόνο αν ξεκινήσει κάποιος με την υπόθεση της ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης μπορεί να καταλάβει ότι ο κόσμος μας κάθε άλλο παρά χαοτικός είναι, με την κοινή έννοια της μη προβλέψιμης αταξίας.

Οι αποκεφαλισμοί στο Ιράκ που επαναλαμβάνονται συνεχώς από τις οθόνες της τηλεόρασης, (με προφανή σκοπό να τραβήξουν την προσοχή από την μεγαλύτερη σφαγή στην Γάζα και να προκαλέσουν Ισλαμοφοβία, σε αντιστάθμισμα της έξαρσης του αντισιωνισμού σε όλο τον κόσμο) είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την Νατοϊκή εισβολή και την συνακόλουθη καταστροφή του Ιράκ. Αντίστοιχα, η καταστροφή της χώρας αυτής είναι άμεσα συνδεμένη με τους προηγούμενους κτηνώδεις Νατοϊκούς βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία που σκόπευαν στον διαμελισμό της, και τους αντίστοιχους βομβαρδισμούς στην Λιβύη που ακολούθησαν, και την συνεχιζόμενη εκεί σφαγή σήμερα. Στη συνέχεια, ήλθε η οργανωμένη ένοπλη «εξέγερση» στη Συρία και οι παρόμοιοι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί που πρόκειται να αρχίσουν άμεσα σε αυτήν, ενώ τώρα βλέπουμε να μεταφυτεύονται οι οργανωμένες «εξεγέρσεις» και στην ίδια την Ευρώπη, στην Ουκρανία, απειλώντας να εμπλέξουν σε γενικευμένο πόλεμο ακόμη και την ήπειρό μας.

Παράλληλα, συνεχίζεται η απάνθρωπη Σιωνιστική εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων, ή η «βαθμιαία γενοκτονία» όπως την αποκάλεσε ο Εβραίος ιστορικός Ιλάν Πάπε, ο οποίος είναι από τους σημαντικότερους ιστορικούς που την στοιχειοθέτησαν και από τους ελάχιστους πραγματικά αντισιωνιστές Εβραίους. Και αυτό, σε αντίθεση με την διεθνή Σιωνιστική ελίτ που τώρα ασχολείται με την καθολίκευση φασιστικής έμπνευσης Νόμων, όπως το «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» παρ’ημιν. Έτσι, επιβάλλεται συγκεκριμένος τρόπος αντίληψης ακόμη και ιστορικών γεγονότων όπως το «Ολοκαύτωμα» που πρέπει (με την απειλή φυλάκισης!) ν' αναγνωρίζεται ως η μοναδική ιστορική γενοκτονία, παρόλο που, για παράδειγμα, η γενοκτονία των Αρμενίων (ή το Αρμενικό «Ολοκαύτωμα») κατά πάσα πιθανότητα ήταν πολύ μεγαλύτερης έκτασης ―για να μην αναφέρουμε τις γενοκτονίες των Ινδιάνων στην Αμερική κ.λπ., που ουσιαστικά εξαφάνισαν ολόκληρους λαούς!

Ο συνδετικός κρίκος όλων αυτών των πολέμων και σφαγών, αλλά και του αντίστοιχου οικονομικού πολέμου που στραγγαλίζει σήμερα τον Ελληνικό λαό, τον Πορτογαλέζικο, τον Ισπανικό κ.λπ., μέχρι τώρα και τον Γαλλικό, είναι η συστηματική προσπάθεια της ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης για την ενσωμάτωση στην Τάξη αυτή κάθε μη πλήρως ενσωματωμένου λαού. Παρά τις ανοησίες όμως μιας εκφυλισμένης «αριστεράς» για «κακές» νεοφιλελεύθερες πολιτικές κ.λπ. κάποιων «προδοτών» της σοσιαλδημοκρατίας, ή τις αντίστοιχες ανοησίες μιας παλαιολιθικής μαρξιστικής Αριστεράς που προσπαθεί να «εξηγήσει» τους πολέμους αυτούς με το δόγμα των «ενδό-ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων», η συνέπεια είναι απλά η στροφή των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία ήταν η εκλογική πελατεία της, στην πατριωτική ή εθνικιστική Δεξιά, αν όχι στην ακροδεξιά, όπως είδαμε στις Ευρωεκλογές. Η ιδεολογική χρεοκοπία άλλωστε της «Αριστεράς» αυτής είναι οφθαλμοφανής όταν είναι σε πλήρη αδυναμία να μας διαφωτίσει για την πρωτόγνωρη ιστορικά σύμπνοια της Υ/Ε σε όλους αυτούς του πολέμους (παρά τις «ενδό-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις»!) και όταν τα διεθνή ΜΜΕ αυτές ακριβώς τις αποπροσανατολιστικές απόψεις προωθούν, ενώ θάβουν κάθε άποψη για την ΝΔΤ σαν «συνωμοσιολογία». Το ίδιο παραμύθι επαναλαμβάνεται τώρα με τη στροφή 180 μοιρών του Ολάντ που απλά κάνει ό,τι έκανε ο προκάτοχος του Μιτεράν, ή ο Λαφοντέν στην Γερμανία που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση . Και αυτό, διότι δεν είναι νοητή σήμερα η άσκηση πραγματικά διαφορετικής πολιτικής από τις νεοφιλελεύθερες, πολιτικές, εφόσον αυτές δεν αποτελούν απλά την υλοποίηση μιας «συνωμοσίας» (Ναόμι Κλάιν κ.λπ.) ή μιας «κακής ιδεολογίας», αλλά την αναπόφευκτη συνέπεια του ανοίγματος και της απελευθέρωσης των αγορών που επιβάλλει η ενσωμάτωση μιας χώρας στην διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς για να προσελκύσει τις πολυεθνικές, και η αντίστοιχη ενσωμάτωση στους θεσμούς της (Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, ΕΕ κ.λπ.).

Γι’ αυτό και αποτελούν ανέκδοτα οι απόψεις ότι μπορούν χώρες ενσωματωμένες στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία της αγοράς να ασκήσουν πραγματικά εναλλακτικές οικονομικές πολιτικές, δηλαδή να ανακτήσουν οποιονδήποτε βαθμό οικονομικής (και αντίστοιχα εθνικής) κυριαρχίας, ή πολύ περισσότερο να αποτελέσουν και μέλη κάποιου εναλλακτικού πόλου προς την Υ/Ε, όπως ισχυρίζονται οι χώρες της Ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική, Κίνα και Ρωσία). Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, η μόνη χώρα, μεταξύ των χωρών αυτών, με υπολείμματα εθνικής κυριαρχίας, δεδομένης της ισχυρής της στρατιωτικής, τεχνολογικής και εκπαιδευτικής βάσης, καθώς και των τεράστιων ενεργειακών πόρων της, είναι η Ρωσία.

Όχι μόνο οι BRICS (εκτός Ρωσίας) είναι εντελώς ενσωματωμένες στη ΝΔΤ, χωρίς να μοιράζονται οποιονδήποτε σημαντικό βαθμό υπερεθνικής κυριαρχίας (οικονομικής, πολιτικής, μιντιακής και πολιτιστικής δύναμης σε υπερεθνικό επίπεδο) αλλά ακόμη χειρότερα, η εθνική κυριαρχία τους είναι καταφανώς υποδεέστερη εκείνης της Ρωσίας, με την Κινεζική «κομουνιστική» ελίτ να είναι ιδιαίτερα ενσωματωμένη στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μια δραματική αύξηση της ανισότητας στην «σοσιαλιστική» αυτή χώρα. Αλλά, όπως δείχνει το Ουκρανικό παράδειγμα, ακόμη και η Ρωσία βλέπει τους ομοεθνείς της στην Ανατολική Ουκρανία να σφάζονται κυριολεκτικά από την Χούντα του Κιέβου (προτεκτοράτο της Υ/Ε), να τους κόβουν για εβδομάδες το ηλεκτρικό, το νερό και το τηλέφωνο και δεν τολμά να κάνει την παραμικρή ανοικτή επέμβαση, όταν η Υ/Ε προχωρούσε στη καταστροφή χωρών, όπως το Ιράκ και η Συρία, και έκανε ανοικτό «πραξικόπημα από τα κάτω» στην ίδια την Ουκρανία, όχι για να προστατεύσει ομοεθνείς της, αλλά απλά για να προστατεύσει τις Χούντες με τις οποίες ήθελε να ενσωματώσει τις χώρες αυτές στη ΝΔΤ!

«Αποζημίωση» της κυβέρνησης στη Μορέας ΑΕ λόγω... μειωμένης κίνησηςΕπιπλέον 350 εκατομμύρια ευρώ ως "αποζημίωση" θα λάβει από την κυβέρνηση η κοινοπραξία Μορέας Α.Ε., συμφερόντων των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Ιωάννου-Παρασκευαΐδη και Σ. Κόκκαλη, που κατασκευάζει τον κεντρικό οδικό άξονα Πελοποννήσου. Η κοινοπραξία εμφάνισε λογαριασμό με απώλειες 500 εκατ. ευρώ λόγω μειωμένης κίνησης.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή νέα συμπληρωματική σύμβαση του έργου. Η αποζημίωση έρχεται σε συνέχεια των πρόσθετων εργολαβικών αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ, για την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Στην περίπτωση της Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας τα έργα δεν είχαν σταματήσει στα μέσα του 2011, αλλά προχωρούσαν με αργούς ρυθμούς. Σήμερα απομένουν περίπου 6 χλμ. στην παράκαμψη της Καλαμάτας, το δύσκολο κομμάτι Παραδείσια-Τσακώνα και η διακλάδωση Λεύκτρο-Σπάρτη. Οι εργολάβοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι από το 2009 η κυκλοφορία έχει μειωθεί κατά 40%.

tvxs.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ: ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ...Μια απολύτως ενδεικτική παρέμβαση της - διαχρονικής του - δράσης στον χώρο του αθλητισμού στο Χαλάνδρι έκανε εχθές, δια ανάρτησης του στο προσωπικό του ιστολόγιο - ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Γ. Λαδόπουλου, Νίκος Πανταζής:

Κατήγγειλε - ουσιαστικά - τον Προμηθέα γιατί εξασφάλισε άδεια να προπονείται στο Μάρκος Παπαδάκης.

Να τι γράφει:

Ευτυχώς στο Δημοτικό Στάδιο Χαλανδρίου δεν βάλανε ακόμη πρόβατα. Είναι όμως σε εγκατάλειψη όπως το άφησε ο αλησμόνητος πρώην πρόεδρος κ. Ντάβαρης που αντί να βγάλει άδεια λειτουργίας και να συντηρήσει τις εγκαταστάσεις έκανε συναυλίες με την ανοχή της διοίκησης.Αποτέλεσμα να έχουμε κλειστές τις εγκαταστασεις .
Αλήθεια Σάββατο και Κυριακή δεν υπάρχει σε υπηρεσία ένας εργαζόμενος έστω για τα μάτια.
Μάθαμε ότι στο Παπαδάκης ο συμπαθής τοπικός σύλλογος προπονείται με άδεια του ΟΣΚ!!!!!!!
Αμφισβητεί δηλ. την διεκδίκηση του Χώρου απο τον Δήμο και  ο Δήμος δεν παρεμβαίνει.
Δήμαρχε η άλλη μεγάλη σου προτεραιότητα να σώσεις τις Αθλητικές εγκαταστάσεις.


Οι "ανιδιοτελείς" και "ισορροπημένες" παρεμβάσεις του εκπροσώπου της παράταξης Λαδόπουλου - Ανδριανάκη, αντιδημάρχων της προηγούμενης διοίκησης που ολιγώρησε ακόμα και για την ανανέωση της παραχώρησης χρήσης του Μάρκος Παπαδάκης στον Δήμο Χαλανδρίου από τον ΟΣΚ συνεχίζονται.

Οι συμφεροντολογικοί και ιδιοτελείς παραμορφωτικοί φακοί με τους οποίους απαιτεί ο Νίκος Πανταζής  να αντιμετωπίζονται τα δημοτικά αθλητικά θέματα στο Χαλάνδρι, αναδεικνύεται απολύτως από τα γραφόμενά του και απλά εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να τα υπογραμμίζουμε.

1. Ο Ν.Π. - μέγας εραστής κατά δήλωσή του, του αθλητισμού (των ακαδημιών, της εκχώρησης των αθλητικών χώρων σε ιδιώτες και της εμπορευματοποίησης) - ξεπλένει τις ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ της διοίκησης Κουράση για την απαράδεκτη καθυστέρηση μέριμνας για έκδοση των απαραίτητων αδειών λειτουργίας των αθλητικών χώρων από το 2011, επιχειρώντας να τις μεταβιβάσει όλες ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ στον Ηλία Ντάβαρη.

Απολύτως κατανοητή - αλλά και απολύτως στρεψόδικη - πρακτική από έναν δημοτικό σύμβουλο παράταξης πρώην αντιδημάρχου - στελεχών της απερχόμενης διοίκησης που πιστεύει ότι οι Χαλανδραίοι τρώνε κουτόχορτο.

Ειδικά στο θέμα της διευθέτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Μάρκος Παπαδάκης μεταξύ ΟΣΚ και Δήμου η τοποθέτηση Πανταζή αποτελεί μνημείο απόπειρας διαστρέβλωσης αλλά και ιδιοτέλειας για δύο λόγους:

1. Γιατί είναι πρόδηλο ότι ο π. ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. Κουράσης - τον οποίο βέβαια ο κ. Πανταζής δεν βάζει στο κάδρο των ευθυνών ΚΑΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΩΝ - έχει την τεράστια ευθύνη γιατί του ξέφυγε τέτοιο θέμα όπως  το ιδιοκτησιακό ή η ανανέωση παραχώρησης χρήσης του Μ. Παπαδάκης.

Επίσης προφανές είναι ότι το θέμα έπρεπε και πρέπει να το χειριστεί η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του δήμου την οποίοι απαρτίζουν δικηγόροι που ΠΗΡΑΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ την προηγούμενη περίοδο.

Αλήθεια όμως: Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ - ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ - Νίκος Πανταζής, που ασχοληθηκε με τόοοοσα θέματα τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να μας υποδείξει αν εκείνος ενδιαφέρθηκε ποτέ για το ιδιοκτησιακό του Μάρκος Παπαδάκης, αν έκανε καμία ερώτηση στο Δ.Σ., αν έγραψε κανένα άρθρο κλπ; 

2. Ο Ν.Π. - δεύτερη φορά εντός του Αυγούστου - ουσιαστικά επιχειρεί να δημιουργήσει πρόβλημα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ στον Προμηθέα, στα πλαίσια του ανταγωνισμού των αθλητικών συλλόγων για να κάνει την γνωστή μικροπολιτική του και να εκβιάσει για τις δικές του απαιτήσεις.

Είναι μνημείο και ενδεικτικό της εχθρικής συμπεριφοράς του απέναντι σε "ανταγωνιστές" και της ηγεμονικής για τον αθλητισμό αντίληψης Πανταζή η απαίτηση - ουσιαστικά - να μην βρεθεί έστω και προσωρινή λύση για τον Προμηθέα  ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι ο δήμος να κάνει την δουλειά του.
Γιατί δεν χρειάζεται να "σώσει" τίποτα ο δήμος - αρκετά με τις σωτηρίες και τους σωτήρες -, να κάνει απλά την δουλειά του πρέπει και μάλιστα στο προκείμενο μάλλον πρόκειται για εύκολο πρόβλημα για να επιλυθεί.

Βλέπετε σε αυτή την πόλη και με τα μυαλά και τις αντιλήψεις συνδιαλλαγής και ισορροπιών επί των πάντων που έχουν επικρατήσει - αν το κλειστό Γυμναστήριο Νίκος Πέρκιζας για να πάρει άδεια και να λειτουργεί κανονικά πρέπει να παραμείνει κλειστό δύο μήνες κάτι που θήγει  - ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ - τα συμφέροντα του Πανταζή , ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ!

(Αλήθεια γιατί πρέπει να έχει εργαζόμενους το Σ-Κ ένας κλειστός αθλητικός χώρος και να χρεώνεται ο δήμος με υπερωρίες; Για να κάνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ προπονήσεις; Δεν το καταλάβαμε αυτό. Τι θέλει να πει ο ποιητής;)

Οι δύο τελευταίες αναρτήσεις του Ν.Π. αναδεικνύουν απολύτως την αντίληψή του  περί των αθλητικών που κωδικοποιείται στην φράση: "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΓΩ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ) ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΣΙΚΑ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΑΜΕΣΩΣ!"

ΥΓ: Αν ο ΟΣΚ έδωσε προσωρινή άδεια στον Προμηθέα  αναλαμβάνοντας τις ευθύνες λειτουργίας που αρνήθηκε να αναλάβει - με εντέλεσθε - προς την δημοτική υπηρεσία  - ο απέρχόμενος δήμαρχος, αυτό και μόνο δείχνει ότι ο απερχόμενος δήμαρχος φόραγε μεταξωτό βρακί σε έναν καθόλου επιδέξιο κώλο.

Αλλά γι' αυτό δεν φταίει ο Προμηθέας!
Όμως ο Προμηθέας δεν ψηφίζει στις δημαιρεσίες ...
Ούτε ο Ντάβαρης ....

ΜΕΤΑ : Θεσσαλονίκη 2014: Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, συνταξιούχοι και άνεργοι, νέοι και νέες


Η κυβέρνηση των μνημονίων, όσο ακόμα παραμένει στην εξουσία, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη: Ολοκληρώνει την κοινωνική καταστροφή, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο της χώρας!

Το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των συνταξιούχων έπεσε βίαια στα επίπεδα της δεκαετίας του '70 και του '80, οι άνεργοι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες, οι νέοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό και με τα μέτρα φορολόγησης των ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) κινδυνεύει με δήμευση η μικρή και μεσαία ιδιοκτησία. Οι τράπεζες μας παίρνουν τα σπίτια!

Η αγοραστική μας δύναμη μειώθηκε κατά 50% περίπου, η ανεργία τετραπλασιάστηκε, η εργασία εντατικοποιήθηκε, με την πλειοψηφία, όσων εργάζονται, να εργάζονται σε συνθήκες ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας, μένοντας απλήρωτοι για μήνες, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες μειώσεις στους κατώτερους μισθούς των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων.

Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζονται, ήδη σχεδιάζονται 6.500 νέες μέχρι τέλος του 2014, ενώ με το νέο σύστημα της «αξιολόγησης» επιχειρείται η δημιουργία μόνιμου μηχανισμού απολύσεων.

Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που στοχεύει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στις τράπεζες και τις λεγόμενες ΔΕΚΟ, η πλήρης αποβιομηχάνιση της χώρας και η συνεχιζόμενη ύφεση της οικονομίας δημιουργεί νέα στρατιά ανέργων και λειτουργεί πιεστικά στο σύνολο της εργασίας για νέες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς.

Οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και η ανταποδοτικότητα στις όποιες κοινωνικές παροχές και στις παροχές υγείας, καθώς και η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων έχει φέρει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε απόγνωση και την κοινωνία σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης.

Το ασφαλιστικό και οι συντάξεις οδηγούνται στη λαιμητόμο, αφού μετά τη διαχρονική, μεταπολεμική καταλήστευση, το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων με το PSI και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, προετοιμάζουν το τελειωτικό χτύπημα, για να «εισέλθουμε» στο νέο σύστημα, όπου το κράτος θα εγγυάται τη «σύνταξη» των 360€.

Όμως αυτό που προκαλεί τα αισθήματα των εργαζομένων και του λαού μας είναι ότι συνεχίζουν να μας «δουλεύουν». Μεγαλόφωνα αναγγέλλουν ότι τα μνημόνια τελείωσαν και η τρόικα φεύγει, θεωρώντας ότι απευθύνονται σε «ιθαγενείς», που δεν καταλαβαίνουν ότι τρόικα και μνημόνια είναι όλo το πλέγμα των αντεργατικών, αντιδημοκρατικών μέτρων που έχουν ληφθεί, ότι είναι η συνέχιση της ίδιας αντεργατικής πολιτικής που εντείνεται, είναι η όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων και η διεύρυνση των ταξικών ανισοτήτων, είναι ο αυταρχισμός και η κατάργηση δικαιωμάτων. Και αυτά όχι μόνο παραμένουν, αλλά θέλουν να πιστέψουμε ότι είναι και ο μοναδικός δρόμος που μας έχει απομείνει.

Αλίμονο αν αποτελεί μοναδική μας επιλογή, η φτώχεια, η εξαθλίωση και η λογική της «ψωροκώσταινας». Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζει η αστική τάξη της χώρας μας για τους εργαζόμενους, αυτό εξάλλου έκανε σ' όλες τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας αυτού του τόπου.

Γίνεται πλέον συνείδηση σ' όλους τους εργαζόμενους ότι σήμερα η ικανοποίηση ακόμη και των παραμικρών και ιδιαίτερων κλαδικών και συνδικαλιστικών αιτημάτων σχετίζεται και με την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. Δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα και να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας σε όφελος του λαού, αν δεν αγωνιστούμε ταυτόχρονα και για τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση και κοινωνικοποίηση των τραπεζών, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και το ξήλωμα όλου του μνημονιακού θεσμικού πλαισίου που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.

Η μοναδική επιλογή που έχουν οι εργαζόμενοι είναι να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα φύγει και δεν θα σταματήσει το καταστροφικό της έργο αν δεν τη διώξουμε εμείς με τους αγώνες μας.

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος και ιδιαίτερα της ΓΣΕΕ έχει περάσει στο στρατόπεδο του αντιπάλου. Κάτι ψελλίζει ενάντια στα μνημόνια, αλλά αποκρύπτει τους υπαίτιους και κυρίως δεν κάνει τίποτα για να οργανώ¬σει την αντίσταση των εργαζομένων. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ και ο αναχωρητισμός του ΠΑΜΕ την κατάντησαν άδειο πουκάμισο. 

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τα μέλη και τα στελέχη του σ' όλους τους κλάδους και τους νομούς της χώρας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να αλλάξουν τα συνδικάτα, να τα κάνουν όργανα αντίστασης και πάλης και να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία τους, να επαναφέρουν τις αξίες της συλλογικής δράσης και αλληλεγγύης και να οργανώσουν την αντεπίθεση των δυνάμεων της εργασίας απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου.

Συνάδελφοι/ες, οι κινητοποιήσεις για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014, μπορούν να γίνουν η αφετηρία της δικιάς μας αντεπίθεσης. Μπορούμε να τους νικήσουμε και να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, χωρίς αφεντικά και ξένους προστάτες.

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Site: www.ergasianet.gr, e-mail: emailmeta2014@gmail.com

O STEVE ΓΕΡΑΣΕ, Ο ΑΛΛΟΣ .... ΕΦΗΒΟΣ


ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ... ΑΦΙΕΡΩΣΙΣ ...