Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FB Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΠΟΥΓΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ.


Κοινωποιώντας το άρθρο της Πλατείας στον "τοίχο του" στο φατσομπούκι, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ Α ΖΕΙΣ" παρεμβένει στο θέμα των μπουγάδων στον παιδικό σταθμό - ο μόνος μέχρι τώρα από τους θεσμικούς του δήμου που αντέδρασε.


Να τι έγραψε ο Γιώργος Θωμάς!

Προκύπτει μείζον θέμα !!!!!
Η διοίκηση του δήμου αλλά και ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου οφείλουν άμεσα να πάρουν θέση και επιπλέον να ενημερώσουν σε ανοικτή συνέλευση τους γονείς των παιδιών του συγκεκριμένου βρεφονηπιακού σταθμού..

Σκιές δεν επιτρέπονται σε τέτοια θέματα....

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ....


Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΓΑΔΑ Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !


Οι νηπιαγωγοί του παιδικού σταθμού από το Πάσχα πλένουν στα πλυντήρια του παιδικού σταθμού τα ρούχα των 10 προσφύγων που ΄"φιλοξενούν" οι "αλληλέγγυοι" στο ΚΑΠΗ του Κάτω Χαλανδρίου.

Το ΚΑΠΗ από χώρος για τους ηλικιωμένους δημότες έγινε χώρος φιλοξενίας για 10 πολύ τυχερούς - σε σχέση με τους χιλιάδες στα hot spot - πρόσφυγες. ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΟΙ φιλοξενούμενοι, ένα πράγμα.

Ο Συμεών τους έχει εκεί για να τους δειχνει και να προπαγανδίζει την ευαισθησία του., στους μπαμπουίνους δημότες του, που συνήθως τους βρίζει, αν διαβάσετε τις αναρτήσεις του, ως τριτοκοσμικούς. (Ο ΠΡΟΧ ....)!

10 ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Αρτιμελής είναι οι άνθρωποι, έτσι; Μην μπερδεύεσαι, δεν είναι παραπληγικοί, δεν είναι ηλικιωμένοι, δεν είναι ανήμποροι, δεν είναι τραυματισμένοι από βομβαρδισμούς.
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ!

Και αν ήταν στο hot spot η Ύπατη Αρμοστία θα έδινε για καθέναν από αυτούς στους "αλληλέγγυους" τα χρήματα για να ζουν. Ξέρεις, έχεις ακούσει έτσι;
Αλήθεια τα δίνει στον δήμο Χαλανδρίου άραγε;
Τα δίνει μήπως στους Χαλανδραίους αλληλέγγυους;

Θα μου πει τώρα ο "ευαίσθητος" εμείς το κάνουμε γιατί είμαστε ευαίσθητοι, δεν θέμε λεφτά.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ ότι δεν τα παίρνει κανένας τα προβλεπόμενα λεφτά για την φιλοξενία τους.

Τα ρούχα τους όμως οι πρόσφυγες γιατί ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ και πρέπει να τα πλένουν οι ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ στον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ;
Αυτό γιατί να το δεχτώ;

Τώρα έγινα ρατσιστής θα πουν. Θα πουν ότι είμαι κακός άνθρωπος. Αναίσθητος.

Όπως και η νηπιαγωγός που τόλμησε να πει "ρε παιδιά, καλά όσο ήμασταν κλειστοί το καλοκαίρι, να τα πλένουμε τα σώβρακα του πρόσφυγα. Αλλά τώρα ανοίξαμε ρε παιδιά, έχουμε παιδάκια και βρέφη εδώ μέσα. Πρέπει να σταματήσουμε να πλένουμε τα ρούχα των προσφύγων."

"ΟΞΩΩΩ ΡΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΕΕΕΕΕΣ! Θα πλένετε τα ρούχα των προσφύγων γιατί ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ", λέει ο Συμεών. "ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!"

"Αντάρτης της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά"  δεν λέει ο Πορτικάλογλου;
Ε τώρα θα κάνουμε το "αλληλέγγυος της πορδής με την δουλειά των άλλων".

Είναι αυτός αλληλέγγυος και η νηπιαγωγός του παιδικού σταθμού πρέπει - ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΑ ΜΩΡΑ - να απλώνει σωβρακοφανέλες των προσφύγων.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ ΠΛΕΝΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ, ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ, έτσι;

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Στους δημοτικούς  παιδικούς σταθμούς που άφησαν έξω παιδάκια γιατί δεν μπορούσαν - έλεγαν - να πάρουν πέντε - έξι παιδάκια ακόμα στον καθένα ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της πόλης, γιατί "δεν παραβιάζουν οι καργαριστεροί, τις προδιαγραφές λειτουργίας τους για να έχουν πολύ υψηλή ποιότητα υπηρεσιών τα κούτσικα" σου λέει.
Για να είναι οι νηπιαγωγοί προσηλωμένοι στο έργο τους και μάλιστα χωρίς ένα παιδί παραπάνω από τα προβλεπόμενα και τις νόρμες, σου λέει.

Α όλα κι όλα!

ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ να βάλει πλυντήριο, να απλώσει ....
Μη σιδερώσει κιόλας η νηπιαγωγός ....

Μιλάμε για τρέλες ....

Για τρέλες που το μόνο που κάνουν είναι να ΟΞΥΝΟΥΝ τον ρατσισμό, Να τον ενισχύουν.
ΓΙΑΤΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ.

Δεν ξέρω αν προκύπτει θέμα υγιεινής  από την  χρήση των πλυντηρίων των βρεφών για πλύσιμο ρούχων των προσφύγων Ή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΝΗΛΙΚΑ ακόμα και ενήλικα με  DNA Ελλήνων με ισχυρή δόση  ΙΧΩΡ στο αίμα (αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό ρώτα κανέναν ελληναρά, να σου πει).

ΤΟ ΙΔΙΟ πάντος ΘΑ ΗΤΑΝ, μην πιάνεται ο Συμεών από αυτό για να ταμπελάρει τους άλλους ως ρατσιστές.

Αν όχι πάντως, αν είναι φυσιολογικό αυτό να γίνεται και εντός προδιαγραφών λειτουργίας των παιδικών σταθμών κάνω αίτημα να πλένονται και τα δικά μου σώβρακα στον παιδικό σταθμό αφού δεν τρέχει τίποτα από θέμα υγιεινής.

ΑΣΧΕΤΑ από την ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ και την ΦΥΛΗ των εξυπηρετουμένων και πλενομένων.

Εχθές το πρωί συζήταγα το θέμα με μια φίλη μου στο μαγαζί, δεν μου έστειλε γράμμα, προφορικά μου είπε: "ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΕΔΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΒΡΕΦΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΤΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, τα ρούχα των γονιών τους",

Η νηπιαγωγός είπε ότι δεν το θεωρεί σωστό πάντως. Αυτή δεν ξέρει μάλλον την δουλειά της και είναι ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ..

Και την πήρε ο διάολος και την σήκωσε τη νηπιαγωγό που τόλμησε.  Από την ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Μέχρι και η υπηρεσιακή της εξέλιξη και η προαγωγή της σε προϊσταμένη του σταθμού μπήκε στον καβγά. αφού δεν είναι αρκετά υπάκουη για να γίνει προϊσταμένη, τόλμησε να πει ότι πρέπει να ασχολείται με τα παιδάκια και όχι με τις σωβρακοφανέλες.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ! Και ο σύλλογος που είπε ότι δεν είναι ρατσίστρια .... ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕ.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ;

ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ που πιστεύω ότι αυτά είναι τρέλες και ότι η αλληλεγγύη των αλληλέγγυων πρέπει να μην επηρεάζει την λειτουργία του παιδικού σταθμού;

ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ που πιστεύω ότι οι γονείς στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς - πώς να το πω τώρα κομψά - ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ  να μην μπλέκονται τα σεντόνια των βρεφών με τα σεντόνια ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ και τα βρακάκια τους ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΩΒΡΑΚΑ;

Που σε γενικές γραμμές και εγώ καθαρός είμαι, όπως οι πρόσφυγες, αν και βρωμοέλληνας.

Είμαι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ που θεωρώ ότι οι ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΣ φιλοξενούμενοι - μη εργαζόμενοι - πρόσφυγες πρέπει να πλένουν μόνοι τους τα βρακιά τους;

 ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ που πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υποχρεώνονται από κανέναν να του προσφέρουν- σε αυτόν ή στους φίλους του -  υπηρεσίες ΕΚΤΟΣ των κατά νόμο αρμοδιοτήτων τους;

ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ που δεν τολμώ καν να προτείνω ότι αυτή η νέα "υπηρεσία" του δήμου προς τους αρτιμελείς, υγιείς, δυνατούς και ικανούς για μπουγάδα πρόσφυγες, θα ήταν πολλαπλώς πιο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ και ΧΡΗΣΙΜΗ αν αφορούσε μοναχικούς κατάκοιτους, ασχέτως ράτσας, Χαλανδραίους;
Μήπως να έπλεναν στον δήμο αυτών τα ρούχα ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΠΟΥΓΑΔΑ;

Αλλά ποιοι όμως; ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ;

ΥΓ:"Ας τους πάρει ο δήμος ένα πλυντήριο στο ΚΑΠΗ" μου είπε η φίλη μου.
Ας τους πάρει ένα πληντύριο τέλως πάντων, να μην πλένουν στο χέρι αυτοί οι ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΑ φιλοξενούμενοι πρόσφυγες.

ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ....
ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
ΟΧΙ ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ - με το ζόρι - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ....

ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΕΝΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Για το θέμα που έγινε ο καβγάς στο δημαρχείο ο λόγος, που οδήγησε στην έκτακτη γενική συνέλευση.

Ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος επί τελους;
Μίλησε ο δήμαρχος άσχημα στους συνδικαλιστές εκπροσώπους των εργαζομένων, που πήγαν να του θέσουν ένα ζήτημα.
ΠΟΙΟ ΖΗΤΗΜΑ;

Και τους είπε "ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΕΣ". και τους πέταξε ΟΞΩ.

Η γενική Συνέλευση των εργαζόμενων και η ανακοίνωσή της κινήθηκε μεταξύ .... ψυχοθεραπείας στον Συμεών μέχρι και απλής καταγγελίας της συμπεριφοράς του, χωρίς αναφορά ....στην ταμπακιέρα.

Η επιλογή ήταν να μην δημοσιοποιηθεί η αιτία του καβγά
 Όσοι την ξέραμε, όσοι είχαμε πληροφορηθεί το εμετικό παρασκήνιο δεν πιστεύαμε στ' αυτιά μας.

Εχθές ο ίδιος ο Συμεών, με ανάρτησή του στο fb αναφέρεται στην αιτία του καβγά.
Επιχειρεί να βγει από πάνω, να περάσει στην αντεπίθεση με τον γνωστό ξεροκέφαλο τρόπο: πουλώντας ευαισθησία.
ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ και ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ.

Και ετοιμάζεται να ανακαλύψει ρατσιστές και αναίσθητους.

Ανάμεσα σε όσους έχουμε την άλλη άποψη.
Θα τα πούμε  ΟΛΑ. Όχι το τμήμα της αλήθειας που εξυπηρετεί τις σκοπιμότητες είτε του Συμεών, είτε των συνδικαλιστών, είε των σιωπηλών παρατάξεων που φοβούνται να τοποθετηθούν για ό,τι κάνει τζιζ.

Αλλά επειδή το θέμα είναι πραγματικά ευαίσθητο και ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΥΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ , πριν πούμε το δικό μας ρεπορτάζ και την δική μας άποψη, και αφού αναδείξαμε τι είπε ο Σύλλογος των Εργαζομένων προχθές,  ανεβάζουμε σήμερα και εδώ για τον αναγνώστη μας, το τι έγραψε ο Δήμαρχος Συμεών στο fb για το περιστατικό

Η Ανάρτηση ΡΟΥΣΣΟΥ:

"Οι πρόσφυγες δεν είναι σαν εμάς"!
Ευτυχώς !

Κοντεύουν 6 μήνες από την ημέρα που ήρθαν οι πρόσφυγες στο Χαλάνδρι ως φιλοξενούμενοι του Δήμου Χαλανδρίου. Είναι 3 οικογένειες και υπάρχουν 4 ενήλικες και 6 παιδιά ηλικίας (σημερινής) από 1 έτους έως 11 ετών."
Πριν από λίγη ώρα ήρθε ένα γράμμα από μια πολύ αγαπημένη φίλη. Το δημοσιεύω χωρίς την άδεια της και χωρίς το όνομά της.Και το αφιερώνω σε αυτούς τους εργαζόμενους του δήμου Χαλανδρίου που κλείδωσαν τα ντουλάπια για να μην μολυνθούν τα μαχαιροπήρουνα και απαγόρευσαν το πλύσιμο των ρούχων τους στα άδεια πλυντήρια. Και ξαναφωνάζω τώρα μόνος στον δικό μου τοίχο που κανείς από τους υποκριτές δεν μπορεί να με σταυρώσει:
"ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ"


ΤΟ γράμμα:
"Οι πρόσφυγες δεν είναι σαν εμάς"!
Ευτυχώς !

Κοντεύουν 6 μήνες από την ημέρα που ήρθαν οι πρόσφυγες στο Χαλάνδρι ως φιλοξενούμενοι του Δήμου Χαλανδρίου. Είναι 3 οικογένειες και υπάρχουν 4 ενήλικες και 6 παιδιά ηλικίας (σημερινής) από 1 έτους έως 11 ετών.
Σε όλο αυτό το διάστημα εκτός από τις τρεις κυρίες που έχουμε αναλάβει τη φροντίδα αυτών των ανθρώπων έχουν έρθει, έχουν βοηθήσει και έχουν συμπαρασταθεί, με οποιοδήποτε τρόπο, δεκάδες άλλοι αλληλέγγυοι συμπολίτες μας.
Σχεδόν καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Αγκαλιαζόμαστε, φιλιόμαστε, τρώμε μαζί τους, έρχονται στα σπίτια μας , πηγαίνουν σε σπίτια φίλων τους και τους κάνουν το τραπέζι, κάποιες φορές που χρειάστηκε πήγαμε μαζί τους στα νοσοκομεία. Επίσης αρκετές φορές, όταν δεν υπήρχε η δυνατότητα να πλυθούν τα ρούχα στα πλυντήρια του Παιδικού Σταθμού (τότε πραγματικά δεν γνωρίζαμε το λόγο της άρνησης!) , τα έχουμε πάρει στα σπίτια μας και τα έχουμε πλύνει στα πλυντήριά μας! Τα παιδιά πήγαιναν στον Παιδικό Σταθμό και στα σχολεία από το Πάσχα και μετά.
Ας μάθουν λοιπόν οι κυρίες αυτές αλλά και όποιος άλλος έχει αυτές τις απόψεις (και δυστυχώς έχουμε διαπιστώσει ότι κι άλλοι υπάλληλοι του Δήμου έχουν αυτή την άποψη) ότι όχι μόνο δεν έχουμε κολλήσει καμιά "εξωτικη" αρρώστια αλλά έχουμε δεχτεί τόση αγάπη, τόση ζεστασιά και τόση ευγένεια , τόσο από τα παιδιά όσο και από τους ενήλικες, που πιθανόν να μην την έχουμε δεχτεί από δικούς μας ανθρώπους!!


Ο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΔΕΘΕΛΟΝΤΗΣ .... ΣΤΑ ΣΚΟΥΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ....


ΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ...----- εγώ δεν νιώθω καθόλου καλά!

Μέρεεεες ....