Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

ΓΟΡΓΟΝΑ Η ΦΑΛΑΙΝΑ? μ????Πρόσφατα, έξω από ένα γυμναστήριο σε μια μεγάλη πόλη της Γαλλίας, τοποθετήθηκε μια μεγάλη αφίσα με μια νέα, όμορφη, ημίγυμνη και αδύνατη νεαρή κοπέλα, με την παρακάτω λεζάντα:
«ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΡΓΟΝΑ Ή ΦΑΛΑΙΝΑ;»

Μια κυρία μέσης ηλικίας που δεν είχε παρόμοια φυσικά χαρακτηριστικά με τη νεαρή στην αφίσα, απάντησε στην αφίσα του γυμναστηρίου, γραπτώς και δημοσίως με δική της αφίσα λέγοντας τα εξής:
"Οι Φάλαινες περιτριγυρίζονται από φίλους (δελφίνια, ιππόκαμπους, θαλάσσιους ελέφαντες και περίεργους άνθρωπους). Έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή, μένουν έγκυοι και γεννάνε αξιολάτρευτα φαλαινάκια.

Κάνουν ωραία παρέα με τα δελφίνια τρώγοντας σαρδέλες και γαρίδες και παίζοντας στις θάλασσες, ταξιδεύουν σε εξωτικά μέρη όπως την Παταγονία, τα στενά του Bering και τους κοραλλιογενείς υφάλους της Πολυνησίας. Οι Φάλαινες τραγουδούν θαυμάσια και έχουν ηχογραφήσει και CD. Ζουν ελεύθερα, χωρίς ουσιαστικούς εχθρούς εκτός από τον άνθρωπο, είναι αγαπητές και σεβαστές και τελούν υπό την προστασία πολλών οργανώσεων.
Οι Γοργόνες δεν υπάρχουν! Και εάν υπήρχαν, θα έκαναν ουρές έξω από τα γραφεία των ψυχαναλυτών πάσχοντας από κρίση ταυτότητας: 'Είμαι Ψάρι ή Άνθρωπός;'

Οι γοργόνες δεν μπορούν να κάνουν σεξ διότι όπως υποστηρίζει η μυθολογία, όποιος άνδρας τις πλησιάσει πεθαίνει και εξάλλου μάλλον τους λείπει ο κατάλληλος «εξοπλισμός» για σεξ (αφού κάτω από τη μέση αυτό που διαθέτουν είναι μία ουρά ψαριού). Χωρίς σεξ, ούτε παιδιά μπορούν να κάνουν και τέλος πάντων, ποιός θα ήθελε να κάνει παρέα με μια κοπέλα που βρομάει ψαρίλα;
Με βάση τα παραπάνω η επιλογή μου είναι ξεκάθαρη: ΝΑΙ!!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΦΑΛΑΙΝΑ!!!


Υ.Σ. Ζούμε σε μια εποχή που τα media καθορίζουν το «ωραίο». Μόνον οι αδύνατοι είναι ωραίοι.. Αλλά εγώ προτιμώ να απολαμβάνω παγωτό με τα παιδιά μου, ένα καλό δείπνο με το σύντροφό μου και καφέ με τις φίλες μου. Καθώς περνούν τα χρόνια, κερδίζουμε αργά-αργά βάρος, κυρίως διότι μαζεύουμε τόσες πληροφορίες και γεμίζει το κεφάλι μας σοφία. Όταν δεν χωράει άλλη σοφία το κεφάλι μας, η αποθηκευμένη γνώση διανέμεται στο υπόλοιπο σώμα μας. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΑΡΕΣ, είμαστε υπερβολικά καλλιεργημένες, μορφωμένες, χαριτωμένες και χαρούμενες...
Από σήμερα, όταν θα βλέπω τον κώλο μου στον καθρέφτη, θα σκέφτομαι:

«Πω, Πώ τι έξυπνη που είμαι!!!!!»

Κρατείται και ανακρίνεται Έλληνας, πρώην πρωθυπουργός;


maximouβ

Οργιάζουν από το πρωί οι φήμες για την σύλληψη πρώην πρωθυπουργού!
Λέγεται ότι βρίσκεται υπό κράτηση στο σπίτι του και ανακρίνεται, έπειτα από έγγραφη κατάθεση πρώην υπουργού ο οποίος είναι έγκλειστος στον Κορυδαλλό.
Μιλάμε για εξέλιξη σοκ σε περίπτωση που επαληθευθεί...πηγή : http://kourdistoportocali.com/articles/16826.htm, 16/12/2012

Ακόμη και ο τίτλος (και μόνο) της είδησης...ακόμη και η ...ΠΙΘΑΝΟπιθανότητα(!)...
Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε!

Δ.Χ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ HALANDRIPEDIA! ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ!


Κοινωνική Οικονομία στην πράξη!


Έγινε τ

Το επόμενο βήμα για τον Συνεταιρισμό Γονέων που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο στον Δήμο Χαλανδρίου, καθώς εδώ και περίπου ένα μήνα ξεκίνησε η λειτουργία συνεταιριστικής δομής φύλαξης βρεφών και νηπίων.

Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν 12 μέλη του Συνεταιρισμού και ήδη φιλοξενούνται οκτώ βρέφη και νήπια. Η δομή λειτουργεί σε ιδιωτικό χώρο, κατάλληλα διαμορφωμένο, ενώ για τη φύλαξη των παιδιών έχει γίνει πρόσληψη παιδαγωγού. Το μηνιαίο κόστος για τους γονείς ανέρχεται σε 150 ευρώ για τα νήπια και σε 200 ευρώ για τα βρέφη, ποσό σημαντικά μικρότερο από τα τροφεία των ιδιωτικών παιδικών σταθμών.

Απάντηση στην υποβάθμιση
Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί το γεγονός ότι ο Συνεταιρισμός Γονέων ξεκίνησε από δημότες του Χαλανδρίου ως απάντηση στην υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος στο επίπεδο της προσχολικής αγωγής. Η μείωση του αριθμού των παιδιών που γίνονται δεκτά στους δημοτικούς σταθμούς, η αναπροσαρμογή, προς τα πάνω, των τροφείων τα τελευταία χρόνια και οι σημαντικές ελλείψεις, κυρίως σε προσωπικό, έχουν οδηγήσει πολλούς γονείς σε αδιέξοδο.


Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους εννέα παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούσαν στον Δήμο Χαλανδρίου πριν από τρία χρόνια και εξυπηρετούσαν συνολικά 720 παιδιά, φέτος λειτουργούν τέσσερις, φιλοξενώντας 410 παιδιά. Μάλιστα, από τις δομές προσχολικής αγωγής του Δήμου πλέον είναι αποκλεισμένα τα βρέφη, καθώς σε αυτές φιλοξενούνται μόνο νήπια.

Μπροστά σε αυτό το τοπίο, όταν τον Νοέμβριο του 2011 ψηφίστηκε ο νόμος 4019/2011 «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και λοιπές διατάξεις», δόθηκε η δυνατότητα στους δημότες που είχαν αρχικά την ιδέα, να συγκροτήσουν ένα νομικό πρόσωπο,την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΣΕΠ) Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου. Λίγο αργότερα, τον Μάρτιο 2012, όταν δημιουργήθηκε το Γενικό Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας, κατέθεσαν αίτηση και καταστατικό, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας, που διαχειρίζεται τα θέματα της Κοινωνικής Οικονομίας.

Η πρώτη δημόσια εκδήλωση - συζήτηση για την «ανάγκη συνεταιρισμού των γονέων με παιδιά προσχολικής ηλικίας και τη δημιουργία μιας δομής φύλαξης για αυτά» πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου, παρουσία περίπου 30 γονέων. Έκτοτε ακολούθησαν νέες συναντήσεις των ενδιαφερόμενων γονέων, οι οποίες κατέληξαν στη συμμετοχή 12 εξ αυτών στον Συνεταιρισμό.

Επόμενος στόχος, όπως λένε τα μέλη του, είναι η εξάπλωση των δομών αυτών, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα συνεργασίας με τον Δήμο.

Τι είναι ο Συνεταιρισμός Γονέων
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι πρωτοπόρα στη χώρα μας στον συγκεκριμένο τομέα, δηλαδή στην προσχολική αγωγή. Όπως εξηγούν οι γονείς που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία, ο Συνεταιρισμός Γονέων είναι μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που δημιουργήθηκε από την ανάγκη παροχής φροντίδας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, καθώς και στις οικογένειές τους.
Τα ιδρυτικά μέλη του είναι γονείς που συναντήθηκαν στην Επιτροπή Αγώνα Γονέων, που το 2011 αγωνίστηκε για να μη συρρικνωθεί η προσχολική αγωγή στη πόλη. Ξεκίνησε πρώτα ως ιδέα μεταξύ γονέων με παιδιά στην προσχολική ηλικία, διερευνώντας την πιθανότητα συνεταιρισμού τους, προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες πρόνοιας και ψυχαγωγίας, τις οποίες έχουν οι οικογένειες με εργαζόμενους και άνεργους γονείς.

Σημειώνεται ότι η ιδέα και η λειτουργία του Συνεταιρισμού εντάσσεται στο πλαίσιο της λεγόμενης Κοινωνικής Οικονομίας, με βάση την οποία μία ομάδα ανθρώπων συνεταιρίζεται και δημιουργεί ένα σύνολο δράσεων, των οποίων το παραγόμενο όφελος απαντά σε συλλογικές ανάγκες και ευρύτερα κοινωνικά προσδιοριζόμενα συμφέροντα.

Όπως εξηγούν τα μέλη του Συνεταιρισμού, η Κοινωνική Οικονομία προτάσσει τη δράση του συνόλου απέναντι στο άτομο και την κοινωνική ωφέλεια απέναντι στο κέρδος.

Αρετή Κοτσολάκου

http://halandripedia.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6141.html#more

Αντώνης Μανιτάκης: Ο Άγιος Βασίλης των αυθαίρετων απολύσεων.

%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF.png
Μπράβο και πάλι μπράβο κ. Μανιτάκη, σύντροφε, αριστερέ, έγκριτε Συνταγματολόγε και κορυφαίε Υπουργέ. 

Τα κατάφερες επιτέλους να πάρεις αποφάσεις και να προσπαθήσεις να γίνεις αρεστός και παραγωγικός Υπουργός, αλλά με λάθος τρόπο.

Δεν πρέπει….
να ξεχνάς ότι ένα υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό στέλεχος κρίνεται πάντα εκ του αποτελέσματος. 
Το αποτέλεσμα του δικού σου αυθαίρετου και αντισυνταγματικού έργου που επιτελείται με την παρότρυνση κάποιων κουτοπόνηρων ή ανεπαρκέστατων ή νομικά απολύτως ακατάρτιστων συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων, είναι ο εξευτελισμός του ιστορικού Υπουργείου του οποίου προΐστασαι από τις επικείμενες ακυρωτικές αποφάσεις των δικαστικών αρχών.

Θα μείνεις στην ιστορία ως ο κατά τα άλλα αριστερός παραβάτης του συντάγματος και των νόμων και θα φύγεις ντροπιασμένος από την πολιτική ζωή της χώρας, εκθέτοντας και τον συνονόματό σου Πρωθυπουργό μας.

Διαθεσιμότητα με γκυ και Χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι προφανώς μια “πολύ ανθρωπιστική, απολύτως αριστερή και ιδιαίτερα μεταρρυθμιστική πολιτική”.

Σου εύχομαι να παραμείνεις στην θέση σου για όσο χρόνο απαιτείται ώστε να δεις τις πράξεις σου να ακυρώνονται σωρηδόν από την Ελληνική δικαιοσύνη και να βιώσεις τον δημόσιο εξευτελισμό που αυτό συνεπάγεται.

Καλές γιορτές κ. Μανιτάκη! ! ! !

http://www.olympia.gr/, 15/12/2012

ΠΟΕ- ΟΤΑ: Αποφασίζει για το μέλλον των κινητοποιήσεων


Την Κυριακή στις 10 το πρωί συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Θεωρείται πάντως δεδομένο ότι θα επαναβεβαιωθεί η προκήρυξη 48ωρης απεργίας Δευτέρας και Τρίτης και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους συνεχίζουν την αποχή τους απ' όλες τις εργασίες και το τρέχον Σαββατοκύριακο, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν επ' αόριστον σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει κλείσει ένας μήνας από τότε που η ΠΟΕ - ΟΤΑ ξεκίνησε τις καταλήψεις σε δημοτικά κτίρια με έμφαση τα γραφεία προσωπικού ώστε να μην σταλθούν στοιχεία με τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους.

http://www.aftodioikisi.gr/, 15/12/2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ συζητά με τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση


Την κοπανάνε από την ΔΗΜΑΡ οι “Ελεύθεροι πολίτες”… “Εξαπατήσατε τον λαό”!

Η Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος των “Ελευθέρων Πολιτών” με ευθύνη απέναντι στους πολίτες που δοκιμάζονται και ειδικά εκείνους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές ξεκαθαρίζει και κάνει σαφή τα κάτωθι:

Η σταθερή και συνεχής μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί και στηρίζει πιστά η “Δημοκρατική Αριστερά”, ως εταίρος της τρικομματικής κυβέρνησης, και η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και τον αφανισμό ολόκληρης κοινωνικής τάξης, βρίσκουν εμάς τους “Ελεύθερους Πολίτες” κάθετα αντίθετους.
Η αναποτελεσματικότητα και η λάθος κατεύθυνση των σκληρών μέτρων λιτότητας και η κοινωνική αναλγησία είναι το τρίπτυχο που διέπει την εφαρμοσμένη πολιτική των μνημονίων και την οποία στηρίζει το κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ.
Είναι σαφές ότι η στάση και η πολιτική που τηρεί και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά,
βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας, με τις θέσεις και την πολιτική συμφωνία των “Ελεύθερων Πολιτών” με την “Δημοκρατική Αριστερά” και ακυρώνουν την προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων.
Μετά και από τα παραπάνω, η Διοικούσα Επιτροπή των Ελευθέρων Πολιτών, δηλώνει ότι από τούδε και στο εξής δεν υφίσταται πλέον καμία πολιτική συνεργασία με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Εμείς οι Ελεύθεροι Πολίτες,
Δεν πουλάμε τις ιδέες, τις θέσεις και τις αρχές μας,
Δεν ξεπουλάμε τα όνειρα των νέων, των συνταξιούχων και της μεσαίας τάξης,
Δεν θα στερήσουμε την ελπίδα από τον ελληνικό λαό.
Θα είμαστε απέναντι σε κάθε υπονόμευση η οποία θίγει τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη.
Συνεχίζουμε τον αγώνα, με βάση τις πολιτικές μας θέσεις, με οδηγό την ιδρυτική μας διακήρυξη, σε συμπόρευση με όλους τους πολίτες, για να κάνουμε πράξη όσα οραματιζόμαστε για την πολύπαθη πατρίδα μας.

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

http://www.olympia.gr/, 14/12/2012

ΚΑΛHΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις