Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ - ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ: Η ΣΟΦΙΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ

Η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου Σοφία Κορωναίου, θα είναι σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα Αττικής, στο ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου.

Θα ασχοληθούμε εκτενώς με το θέμα μετά το διαβολοΣ-Κ της κατάρτισης του ψηφοδελτίου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΟΦΙΑ!!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ

Οι μέρες είναι δύσκολες και δεν προκάνουμε.

Αλλά σήμερα γιορτάζουν πολλοί, δεν τους ξεχνάμε απλά ... κλείνουμε ψηφοδέλτιο.

Χρόνια Πολλά στους δικούς μας Γιώργηδες Θέο και Παπιδά (γιατί θα αρχίσουμε από το σπίτι. μας), τον δήμαρχο Γιώργο Κουράση, τον Γιώργο Θωμά, τον Παρά και βεβαίως το αφεντικό, 


τον Γιώργο Καραμπιπέρη και όλους του Γιώργηδες του Χαλανδρίου.

ΣΟΚ! Στα σκουπίδια του Ελληνικού βρέθηκαν τα πορίσματα ελεγκτών για τις σπατάλες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας!

Εισαγγελέας, μόνος ψάχνει. Και στο βάθος σκοτάδι για ένα πάρτι εκατομμυρίων ευρώ στην πλάτη του ελληνικού λαού….

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σωτήρης Μπουγιούκος, που διερευνά την υπόθεση υπό την εποπτεία τηςεισαγγελέως Κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, επιδόθηκε τους τελευταίους μήνες σε ένα κυνήγι εντοπισμού των πορισμάτων ελέγχου των εταιρικών χρήσεων από το 1999 έως το 2007.

Και εάν για τα πορίσματα της περιόδου 2002-2007 η αναζήτηση ήταν σχετικά εύκολη, γι’ αυτά της προηγούμενης τριετίας η εξεύρεσή τους αποδείχθηκε πολύ δύσκολο έργο.
Ο εισαγγελέας αναγκάστηκε να μετατραπεί σε ντετέκτιβ μετά την «πόρτα» που έφαγε από Βουλή (δήλωσε αδυναμία για χορήγηση αντιγράφων των πορισμάτων) αλλά και Ελεγκτικό Συνέδριο (αν και εκ του νόμου εμπλέκεται στον έλεγχο, δήλωσε ότι δεν διαθέτει αρχείο) και υποχρεώθηκε να ψάχνει ημέρες ολόκληρες μέσα σε φωριαμούς και σκονισμένα κλασέρ, αναζητώντας τα πορίσματα!
Και όλα αυτά, την ώρα που -σε περίοδο πρωτοφανούς κρίσης για τη χώρα- η «χρυσή» Ολυμπιάδα με τις «μαύρες» τρύπες και το φαγοπότι των εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των Ελλήνων (που για πολλούς συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό για τη σημερινή κατάσταση της χώρας) παραμένει στο σκοτάδι.
Ήδη, έξι πορίσματα της Ελεγκτικής Επιτροπής για έξι εταιρικές περιόδους του «Αθήνα 2004» έχουν φανερώσει έναν απίστευτο χορό εκατομμυρίων με εξόφθαλμες -κατά πολλούς- παραβάσεις και παρατυπίες. Κι ενώ όλα αυτά τα αποτύπωναν στις παρατηρήσεις τους και οι ελεγκτές, στα συμπεράσματά τους κατέληγαν πως όλα είχαν γίνει βάσει των κανόνων της «χρηστής διαχείρισης».
Μεταξύ των χαρακτηριστικών περιπτώσεων που αναφέρονταν ήταν δαπάνες για επαγγελματικά έξοδα γενικών διευθυντών, διευθυντών και μελών του διοικητικού συμβουλίου μέσω πιστωτικών καρτών, ύψους 513.326 ευρώ μόνο για το έτος 2003. Ποσό αρκετά υψηλότερο από το όριο των 8.211 έως 24.994 ευρώ που προβλεπόταν ετησίως για κάθε διευθυντικό στέλεχος.

http://www.olympia.gr/, 23/4/2014

Παρασκευή και Δευτέρα 16, 19, 23 και 26 Μαΐου δε θα γίνουν μαθήματα σε σχολεία που θα είναι εκλογικά κέντρα


dimotikes ekloges-gallia

Την έγκαιρη παράδοση των αιθουσών διδακτηρίων για τη διαμόρφωση αυτών σε καταστήματα ψηφοφορίας ενόψει των προσεχών Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 καθώς και των επαναληπτικών της 25ης Μαΐου 2014 και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014 ζητεί ο υπουργός Εσωτερικών.

Η επιστολή απευθύνεται στον υπουργό Παιδείας από τον οποίο και ζητεί να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να παραδοθούν οι αίθουσες διδασκαλίας στις αρμόδιες τοπικές αρχές οι οποίες και θα μεριμνήσουν για την εγκατάσταση του εκλογικού υλικού. Όπως προκύπτει από τη σχετική επιστολή οι αίθουσες που θα αξιοποιηθούν ως εκλογικά τμήματα δεν θα λειτουργήσουν ως αίθουσες διδασκαλίας την Παρασκευή και τη Δευτέρα που μεσολαβούν τις Κυριακές 18 και 25 Μαΐου.

Ο ορισμός των αιθουσών γίνεται με τις αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών, με τις οποίες καθορίζονται τα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «προκειμένου να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και γενικά των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν για τον παραπάνω σκοπό, παρακαλούμε να δώσετε σχετικές οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας για την παράδοση των αιθουσών το πρωί της Παρασκευής 16 Μαΐου 2014, στις δημοτικές αρχές, που θα μεριμνήσουν σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία για τις περαιτέρω ενέργειες.

Επίσης, να φροντίσετε, με σχετικές οδηγίες σας, ώστε, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, να βρίσκεται στη διάθεση των ατόμων με αναπηρίες, κάθε τεχνικό μέσο διευκόλυνσής τους (ράμπες κ.λπ.), το οποίο τυχόν διαθέτουν τα σχολεία που έχουν ορισθεί ως καταστήματα ψηφοφορίας και μπορεί να εξασφαλίσει την ασφαλή πρόσβασή τους στην αίθουσα ψηφοφορίας.

Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί η δυνατότητα στους ανωτέρω εκλογείς να ασκήσουν απρόσκοπα το συνταγματικό κατοχυρωμένο για όλους δικαίωμα.

Οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες, στους οποίους κοινοποιείται το έγγραφό μας αυτό, παρακαλούνται να δώσουν εντολή στις δημοτικές αρχές του οικείου νομού να παραδώσουν τις αίθουσες των διδακτηρίων που θα χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας, την επόμενη ημέρα των εκλογών, δηλαδή μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαΐου 2014, αφού προηγουμένως αποσύρουν όλα τα υλικά της ψηφοφορίας ( κάλπες, παραβάν κ.λπ.) και επαναφέρουν τις αίθουσες στην κατάσταση που ήταν πριν από την ψηφοφορία.

Το ίδιο μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί και για την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου 2014 για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ίδια μέρα που θα διεξαχθεί η επαναληπτική ψηφοφορία (β΄ γύρος) στους δήμους ή στις περιφέρειες στους οποίους τυχόν δεν αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός την προηγούμενη Κυριακή 18 Μαΐου 2014».

http://www.localit.gr/, 22/4/2014