Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Ο σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Χαλανδρίου – Χολαργού – Ψυχικού – Βριλησσίων ενημερώθηκε πρόσφατα για τα προβλήματα της σχολικής στέγης στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού από την Ένωση Γονέων Παπάγου – Χολαργού . Είναι προβλήματα που τα γνωρίζουμε πολύ καλά γιατί σε αυτά τα σχολεία φοιτούν τα εγγόνια μας. Τα προβλήματα της σχολικής στέγης χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερο διογκώνονται και δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στην λαϊκή οικογένεια.

Με αυτό το ψήφισμα εκφράζουμε την στήριξη μας στα αιτήματα της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της Κοινότητας Παπάγου , συμπαραστεκόμαστε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 25/1/2024 στις 6,00 μ.μ

Ζητάμε:

▪ Να βρεθεί άμεσα λύση για τη στέγαση των τμημάτων των Νηπιαγωγείων του Παπάγου, χωρίς καμία συστέγαση με Δημοτικά ή άλλα σχολεία διαφορετικής βαθμίδας, με την ενοικίαση κατάλληλων και ασφαλών χώρων.

▪ Να μην τοποθετηθεί κανένα επιπλέον προκάτ ή isobox στα προαύλια των σχολείων, που θα μειώσουν το χώρο προαυλισμού και θα απομακρύνουν την πραγματική λύση της ανέγερσης νέων σχολείων.

▪ Άμεση επιτάχυνση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την ανέγερση του 4ου Νηπιαγωγείου και του 4ου Δημοτικού Παπάγου, στο χώρο που έχει καθοριστεί και με διαχρονική ευθύνη των Δημοτικών Αρχών δεν έχουν κτιστεί και λειτουργήσει.

▪ Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ανέγερση του 7ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, που έχει ιδρυθεί από το 2020 και παραμένει άστεγο, όπως και για ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο της οδού Κλειούς

24/1/2024

Το Διοικητικό Συμβούλιο