Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Η Πρώτη μεγάλη εκδήλωση ενοποίησης του Πράσινου χώρου

 - Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η πρώτη κοινή πολιτική εκδήλωση του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ  

- Η ομιλία του Συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος Κώστα Καλογράνη

- Την Τετάρτη η Συνέντευξη Τύπου για την κοινή πολιτική διακήρυξη 


Ως μία πολύ σημαντική στιγμή για τον ευρύτερο πράσινο χώρο που ήδη δημιουργεί νέα πολιτικά δεδομένα, χαρακτηρίστηκε η Ανοικτή Κοινή Εκδήλωση με θέμα: “Πολιτικό Σύστημα, Το νέο απέναντι στο παλαιό” και συνδιοργάνωσαν αρτιότατα το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Τα κόμματα δηλαδή που όπως ειπώθηκε ξεκίνησαν «από κάτω» τις διεργασίες και συζητήσεις για την συγκρότηση ενός δυναμικού «μετώπου» με αρχές, αξίες και θέσεις που θα φέρει την ρήξη με το σαπισμένο παρελθόν ώστε να συνδιαμορφωθεί το πολιτικό σχέδιο και οι συνθήκες που θα επιτρέψουν στον ελληνικό λαό να ανασάνει και να δημιουργήσουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα. 
Στον φιλόξενο χώρο του Θεάτρου “Χυτήριο” βρέθηκαν μέλη, στελέχη και πολλοί φίλοι των τριών κομμάτων, όπου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις ομιλίες του Συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος Κώστα Καλογράνη, του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Προοπτικής, κ. Γρηγόρη Ζαρωτιάδη και του μέλους της Διοικούσας Επιτροπής της Πράσινης Αριστεράς, κ. Θεόφιλου Κωτσίδη. Δυστυχώς, δεν ήταν δυνατό να παραβρεθεί ο προεδρεύων της Πράσινης Αριστεράς, κ. Θράσος Φωτεινός γιατί μόλις είχε χάσει την μητέρα του. 
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος τύπου του Πράσινου Κινήματος, κ. Νίκος Καραμπάσης, ο οποίος διάβασε και τον χαιρετισμό που απέστειλε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης. 
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Συμπρόεδρος των Οικολόγων Πράσινων, κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο “νέο” και στο “παλιό” του πολιτικού συστήματος. 
Σε άκρως ενωτικό κλίμα τοποθετήθηκε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της πολιτικής κίνησης “ΕΜΕΙΣ” (μετεξέλιξη του Ποταμιού), κ. Σταθόπουλος.

Μετά τους πολιτικούς στο βήμα ανέβηκε παραθέτοντας μία εμπεριστατωμένη εισήγηση για την κυκλική οικονομία, την κοινωνική οικονομία και την Βιώσιμη Κινητικότητα ο Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, Γ.Γ. του Δήμου Νέας Σμύρνης και Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”. 
Η εκδήλωση μεταδιδόταν διαδικτυακά και με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό την παρέμβαση του γνωστού καθηγητή και πρώην περιφερειακού συμβούλου Κρήτης, κ. Αντώνη Ανυψητάκη, ο οποίος επανέλαβε μία πρόταση που είχε καταθέσει πριν 8 χρόνια και η οποία αφορά την δημιουργία κοκκινοπράσινου iso. Δηλαδή μία αξιολόγηση που θα γίνεται στα προϊόντα και στις επιχειρήσεις σχετικά με το πόσο φιλικές είναι προς το περιβάλλον (πράσινο) και πόσο φιλεργατικές είναι προς τους εργαζόμενους (κόκκινο).   
Ακολούθησε η πολύ δυναμική ομιλία της Οικονομολόγου, Νομικού, Γενικής και Οργανωτικής Γραμματέως του Συλλόγου Εφοριακών υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων κας. Α. Νταλαμπίρα.  
Τέλος, με ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό και την ομιλία της κας Μ. Βέργουλα,  Καθηγήτρια Κοινωνικών Επιστημών, η οποία αναφέρθηκε κυρίως στα εκπαιδευτικά ζητήματα.
Είναι αυτονόητο πως όλοι οι ομιλητές στις παρεμβάσεις τους αναφέρθηκαν στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία και στις συνέπειες που θα έχει.

Την τετάρτη η Συνέντευξη Τύπου για την κοινή πολιτική διακήρυξη 
Το επόμενο μεγάλο ραντεβού των τριών κομμάτων δόθηκε για την Τετάρτη 9 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, όπου θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου, όπου οι τρεις επικεφαλής θα παρουσιάσουν στον τύπο και τον Ελληνικό λαό την κοινή τους πολιτική διακήρυξη. 

 

Η ομιλία του Συμπροέδρου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Κώστα Καλογράνη 
Στην ομιλία του ο κ. Καλογράνης ανέφερε: 
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, 
η αποψινή εκδήλωση πραγματοποιείται στην σκιά του πολέμου που λαμβάνει χώρα, στην Ουκρανία. Και αυτό δεν μπορούμε να το περάσουμε ασχολίαστο. Εμείς, στο Πράσινο Κίνημα, είμαστε υπέρ της ειρήνης. Γιατί οι λαοί και οι πολίτες ευημερούν μόνο σε συνθήκες ειρήνης.  Οτιδήποτε και οποιοσδήποτε προκρίνουν τον πόλεμο, θα μας βρει απέναντι του. Από θέση αρχών και αξιών. Και φυσικά δεν ξεχνάμε, ούτε τη Γιουγκοσλαβία, ούτε την Κύπρο, ούτε τη Συρία. Αλλά εμείς δεν κάνουμε συμψηφισμούς. Δεν κρίνουμε αλά καρτ όπως κάνουν τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα. Είμαστε ενάντια στον οποιοδήποτε προκαλεί πολέμους. Και αυτή είναι και μία βασική διαφορά μας από το παλαιό πολιτικό σύστημα. 
Τελικά είμαστε το Νέο? Ή μήπως είμαστε και εμείς μία από τα ίδια ? Πως όμως, μπορούμε να ξεχωρίσουμε το νέο, που έρχεται από το μέλλον, σε αντιδιαστολή με το παλαιό πολιτικό σύστημα, που τελειώνει? Ένας τρόπος υπάρχει να το ανακαλύψουμε. Μόνο όταν συγκρίνουμε τις προγραμματικές μας θέσεις, με αυτές των κοινοβουλευτικών κομμάτων. 
Διότι πράγματι, τα κόμματα που κυβέρνησαν και που κυβερνούν ακόμα, στον αιώνα που διανύουμε, δεν ήταν τίποτα άλλο, από απλοί διεκπεραιωτές της καθημερινότητας. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα «κακοί διεκπεραιωτές». Χωρίς κανέναν οραματικό σχεδιασμό. Χωρίς ουσιαστικές ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, στην εφαρμοσμένη πολιτική. Για αυτό και συγκυβέρνησαν χωρίς καμία επίσημη προγραμματική σύγκλιση. 
Εμείς, λοιπόν, λέμε ότι είμαστε το Νέο, γιατί το μείγμα πολιτικής που προτείνουμε δεν έχει καμία σχέση με το Παλαιό, που όλοι γνωρίζουν. Μάλιστα, οι θέσεις μας είναι τόσο προωθημένες που πολλές φορές το υφιστάμενο κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα αδυνατεί να τις παρακολουθήσει.
Είμαστε το Νέο, γιατί εμείς δεν μιλάμε για Ανάπτυξη, αλλά για Ευημερία των πολιτών. Δεν μας ενδιαφέρει η υπερσυγκέντρωση χρήματος και εξουσίας σε λίγους, την ίδια ώρα που δυστυχούν οι περισσότεροι συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο αυτό, για εμάς υπάρχει διαχωρισμός και προστασία των κοινών αγαθών από τα δημόσια αγαθά και την αγορά. Στα κοινά αγαθά, όπως είναι το νερό, ο καθαρός αέρας, η τροφή, το φυσικό περιβάλλον, η προσβασιμότητα στη θάλασσα, έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες. Το Πράσινο Κίνημα εγκαίρως είχε επισημάνει ότι και η προσβασιμότητα στην υγεία πρέπει να αναχθεί σε κοινό αγαθό και η περιπέτεια της πανδημίας μας επιβεβαίωσε πλήρως. Τα κοινά αγαθά δεν μπορεί να έχουν ιδιωτικό χαρακτήρα. Τα Δημόσια Αγαθά , πρέπει να έχουν κοινωνικό πρόσημο. 
Υποστηρίζουμε ένα νέο μοντέλο οικονομίας, στο οποίο πρέπει να εισαχθούν και οι δείκτες ευημερίας των πολιτών, και όχι μόνο τα νούμερα των προϋπολογισμών. Σε αυτό το πλαίσιο στηρίζουμε την κυκλική οικονομία, την τοπική ανάπτυξη, την αειφορία και την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.  Υποστηρίζουμε μία σειρά από «οικολογικά ισοδύναμα» προς όφελος της κοινωνίας. Είμαστε υπέρ της στροφής της οικονομίας στο «πράσινο επιχειρείν» που είναι βασική προτεραιότητα των πολιτικών της Ε.Ε. με στοχευμένα προγράμματα υψηλών προϋπολογισμών. Στηρίζουμε ξεκάθαρα τα βιολογικά προϊόντα, τους παραδοσιακούς σπόρους και είμαστε ξεκάθαρα απέναντι στα γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα. Έχουμε συγκεκριμένες δομημένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή, όπου προκύπτουν οι αυτοχρηματοδοτούμενες «πράσινες θέσεις εργασίας» ενώ παράλληλα στηρίζουμε με φοροελαφρύνσεις τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την κυκλική οικονομία σε ποσοστό πάνω από 90%. Μόνο από την ολοκληρωμένη πρόταση μας για την Ανακύκλωση, Επανάκτηση, Επαναχρησιμοποίηση, προκύπτουν 10.000 «πράσινες» αυτοχρηματοδοτούμενες θέσεις εργασίας. Οι μισές περίπου εκ των οποίων στην Αττική. Είμαστε κατά των Εξορύξεων Υδρογονανθράκων, που μόνο περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα (κυρίως στον τουρισμό) θα επιφέρουν. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχιας των πολιτών. Απαιτείται όμως πολιτική βούληση, που δεν υπάρχει από το παλαιό, καθεστωτικό σύστημα εξουσίας. 

Αλήθεια έχετε ακούσει κάποιο από τα κόμματα που διαχρονικά έχουν κυβερνήσει να αναφέρονται σε αυτά τα θέματα? Προφανώς και ΟΧΙ. 

Να σας πω και κάτι ακόμα που δεν έχετε ακούσει από τα κόμματα που κυβέρνησαν ενώ θα έπρεπε? Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει. Κάποια στιγμή, θα πρέπει να γίνει σοβαρή κουβέντα και στη χώρα μας, για τις κοσμογονικές αλλαγές που έρχονται, οι οποίες θα επηρεάσουν τον εργασιακό τομέα, αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Τα νέα παιδιά, που μπορεί να σπουδάζουν σήμερα κάτι, το οποίο δεν θα υπάρχει ως αγορά εργασίας στο μέλλον. Αλλά να δούμε πως θα ενταχθεί στην εκπαίδευση το «Πράσινο Σχολείο», που είναι ζητούμενο που μας έρχεται από το μέλλον. Και μια και μιλάμε για τους νέους ανθρώπους, ακούμε να ψελλίζουν τα κόμματα που διαχρονικά έχουν κυβερνήσει, για την υπογεννητικότητα, αλλά προτάσεις δεν κάνουν. Μέτρα δεν λαμβάνουν. Εμείς, λοιπόν έχουμε πρόταση. Κάθε ζευγάρι που παντρεύεται θα λαμβάνει χαμηλότοκο δάνειο 30.000 ευρώ και όταν γεννηθεί το δεύτερο παιδί τους, θα σβήνει η υπόλοιπη οφειλή. Και αν κάνουν και τρίτο παιδί, θα λαμβάνουν επιπλέον 15.000 ευρώ. Γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να μπορεί να κάνει όνειρα και η νεολαία μας. Η νεολαία μας, που μετά από 10 χρόνια μνημόνια και 2 χρόνια πανδημίας, ζει στην ανασφάλεια και την απαισιοδοξία.  

Είμαστε το Νέο γιατί έχουμε εκπονήσει ειδικές πολιτικές για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το «Εθνικό Πρόγραμμα Φυσικής Αποκατάστασης» που αφορά τα άτομα με κινητικά προβλήματα και τα ΑμΕΑ, με επικεφαλής το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, το οποίο εσκεμμένα οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν υποβαθμίσει σε υποκατάστημα του ΚΑΤ. Επίσης τα «Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας», τα οποία αφορούν το τελευταίο στάδιο καρκινοπαθών, οι οποίοι δικαιούνται να φύγουν με αξιοπρέπεια. Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑ τέτοιο κέντρο. Μάλλον γιατί οι κυβερνήσεις διαχρονικά τους αντιμετώπιζαν ως εν δυνάμει ΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ, άρα με τη λογική τους και χωρίς δικαιώματα. Αυτή τη λογική εμείς, την αλλάζουμε, γιατί το ΝΕΟ που φέρνουμε στο πολιτικό σύστημα, βάζει την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνια των πολιτών σε πρώτο επίπεδο. 

Είμαστε το Νέο, γιατί έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την εμβάθυνση της δημοκρατίας. Για την εισαγωγή μορφών συμμετοχικής αμεσοδημοκρατίας, προτάσεις για την κοινοβουλευτική λειτουργία, αλλά και για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θέματα που ούτε καν αναφέρουν τα καθεστωτικά κόμματα εξουσίας. 

Προφανώς παρατηρήσατε, ότι δεν αναφέρθηκα μόνο στα παραδοσιακά θέματα της οικολογίας. Και αυτό είναι Η ΠΡΩΤΗ  μεγάλη ειδοποιός διαφορά μας, από το ΠΑΛΑΙΟ του Οικολογικού Χώρου. Εμείς δεν είμαστε μόνο περιβαλλοντιστές. Δεν τελειώνει η αποστολή μας, όταν φυτεύουμε ένα δενδράκι. Προφανώς το θέλουμε και αυτό, αλλά είναι υποσύνολο ενταγμένο σε ένα μεγάλο «πράσινο» σχεδιασμό. Και, ακριβώς για αυτό, είμαστε το ΝΕΟ και στον Πράσινο Χώρο. Γιατί μιλάμε με όρους οικονομίας.  Μιλάμε για την Πράσινη Οικονομία, για τη Γαλάζια Οικονομία, για το Θαλάσσιο Χωροταξικό, για ένα νέο μοντέλο στην Πολιτική Προστασία, για μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. 

Η ΔΕΥΤΕΡΗ μεγάλη ειδοποιός διαφορά μας, με το ΠΑΛΑΙΟ του Οικολογικού Χώρου, είναι η πατριωτική μας οπτική. Δεν συμφωνούμε με τις διατυπωμένες θέσεις των Βαρόνων της Οικολογίας, ότι δεν υπάρχει Γενοκτονία των Ποντίων και ότι δεν υπάρχει Βόρειος Ήπειρος, αλλά Νότια Αλβανία. Για εμάς αυτές είναι επικίνδυνες, εθνομηδενιστικές θέσεις. 

Η ΤΡΙΤΗ μεγάλη ειδοποιός διαφορά μας, με το ΠΑΛΑΙΟ του Οικολογικού Χώρου, είναι η αποτελεσματικότητα μας στη διοίκηση. Αυτοί κυβέρνησαν από θέσεις Υπουργών στην προηγούμενη κυβέρνηση και διοίκησαν οργανισμούς και απέτυχαν. Έστρεψαν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες εναντίων τους με τα νομοθετήματα τους. Το ίδιο συνέβη και στην Ευρωβουλή, όπου οι πολίτες με την ψήφο τους,  αποδοκίμασαν τη θητεία τους. Αντίθετα, η δική μας παρουσία, στην Περιφέρεια Αττικής, έχει θετικό πρόσημο και θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Στην Περιφέρεια Αττικής, (που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διαβουλευόμενο όργανο της χώρας μετά τη Βουλή), με δικό μας αυτόνομο ψηφοδέλτιο καταφέραμε να εκλέξουμε 2 έδρες. Αυτοί οι δύο άνθρωποι, μειοψηφία στην πλειοψηφία, κατάφεραν μία σειρά από αποτελέσματα που αν δεν είμασταν εμείς εκεί δεν θα είχαν συμβεί. 
Ενδεικτικά , πέτυχαν η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να ψηφίσει τα εξής: 
    • Να γνωμοδοτήσει αρνητικά στο φαραωνικό έργο ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο, παρά τις πολιτικές πιέσεις,
    • Να βγει ψήφισμα κατά της μετεγκατάστασης του Καζίνο στο Μαρούσι,
    • Να παρθεί αρνητική απόφαση για το Mall στα όρια Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης, 
    • Να αλλάξουν οι όροι της επέκτασης του κυττάρου στη Φυλή, έτσι όπως ήθελε η τοπική κοινωνία, 
    • Να μην μπουν ανεμογεννήτριες στα καμένα ορεινά της Μάνδρας
    • Να αλλάξει η φιλοσοφία για τα ρέματα, αντιμετωπίζοντας τα ως βιότοπους και όχι απλά ως αγωγούς νερού, 
    • Να ανακοινωθούν οι πάνω από 1000 γωνιές Ανακύκλωσης, για το νέο ΠΕΣΔΑ, 
    • Και το πιο πολιτικά σημαντικό, κόντρα στη διοίκηση, με τις δύο κρίσιμες δικές μας ψήφους να περάσει Ψήφισμα Υπέρ της Απλής Αναλογικής.

Αυτές οι αποφάσεις και άλλες, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα, δεν θα είχαν ληφθεί, εάν δεν είμασταν στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Με τις δύο έδρες μας, εκμεταλλευόμενοι την απλή αναλογική. Χωρίς καμία έμμισθη θέση των Περιφερειακών μας συμβούλων. Δουλεύοντας καθημερινά στα γραφεία της παραταξής μας στην Περιφέρεια Αττικής. Και ΝΑΙ αυτή είναι η διαφορά μας με τη «Βαρωνία της Οικολογίας», που απέτυχε να βοηθήσει την κοινωνία, ακόμα και όταν είχαν καλοπληρωμένες θέσεις ευθύνης.

Μετά από όλα αυτά , τελικά τι λέτε? Είμαστε το Νέο ενάντια στο Παλαιό? 
Εμείς στο Πράσινο Κίνημα, το πιστεύουμε βαθιά. 
Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε να μην υποφέρει ο άνθρωπος και να μην καταστρέφεται το περιβάλλον.
Να εκφράζουμε την πολιτική οικολογία, με ένα συνεκτικό σχέδιο εναλλακτικής διακυβέρνησης. 
Ήρθε η ώρα να εκφραστεί και ο Πράσινος Χώρος στο ελληνικό κοινοβούλιο. 
Γιατί με τις επόμενες εκλογές, κλείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης.
Το Νέο είναι Εδώ, το Μέλλον δεν μπορεί να περιμένει.  

VickiKristinaBarcelona στο Half Note!


Παρασκευή 18 έως Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022
 

VICKI KRISTINA BARCELONA

             “ΜΙΑ CULT ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ TOM WAITS”

 


Τρεις υπέροχες γυναικείες παρουσίες, τρεις απίθανες φωνές, τρεις εξαιρετικές μουσικοί από την Ν. Υόρκη, είναι το power trio που από τις 18 Μαρτίου και για τέσσερα ξεχωριστά βράδια θα είναι κοντά μας στο Half Note.

Μαζί τους και μαζί μας, διάχυτη στο χώρο η μουσική του Tom Waits που όλοι αγαπήσαμε, με μια άλλη απρόσμενη ματιά! Το σχήμα, το ονόμασαν συμπτωματικά VickiKristinaBarcelona, εμπνευσμένες κάποια δεδομένη στιγμή από την σχετική ταινία του Woody Allen που αφορούσε τις περίπλοκες σχέσεις με παρουσία τριών γυναικών στην ζωή ενός καλλιτέχνη! Έτσι κάπως οραματίστηκαν την σχέση τους σε συνάρτηση με την μουσική του Tom Waits και σκέφτηκαν να της προσδώσουν διαφορετικούς χαρακτήρες αλλά και εικόνα. Άλλοτε δυναμική, άλλοτε σπαραχτική, αλλά πάντα παιχνιδιάρα!

Το τρίο των VickiKristinaBarcelona είναι η Rachelle Garniez, η Amanda Homi και η Terry Radigan, όλες τους κορυφαίες μουσικοί από διαφορετικές κατευθύνσεις και με διαφορετικά βιώματα. Καταξιωμένες οι ίδιες και συνηθισμένες στο να διηγούνται ιστορίες μέσω διαφορετικών ειδών μουσικής, βρήκαν πρόσφορο υλικό στην μουσική του αγαπημένου τροβαδούρου Waits και λένε τις ιστορίες του με μία συγκλονιστική τριφωνία, με απρόσμενη ενορχήστρωση (ακορντεόν, banjos, μπουκάλια κλπ) και σκηνική παρουσία, επιτυγχάνοντας πάντοτε να ξετρελαίνουν το κοινό τους.

Η Νεοϋορκέζα Rachelle Garniez είναι γνωστό ελεύθερο πνεύμα και νιώθει άνετα τόσο παίζοντας στους δρόμους αλλά και στα μεγαλύτερα Concert Halls, σε όλο τον κόσμο. Με περισσότερα από 12 προσωπικά άλμπουμ κι επιρροές διαφόρων ειδών μουσικής από το klezmer στο Tin Pan Alley ή την λατινογενή soul.

Η κοσμογυρισμένη και με τον πλέον περιπετειώδη χαρακτήρα Amanda Homi, γεννήθηκε στο Λονδίνο. Τα πολύχρωμα τραγούδια της αντανακλούν το πέρασμά της από το Καρναβάλι του Ρίο, τους ρυθμούς του Bollywood, το cabaret, τους θορυβώδεις και δυναμικούς Τσιγγάνικους γάμους, ακόμη και το πέρασμά της από το δικό μας ρεμπέτικο! Το 2015 βραβεύτηκε από τα Independent Music Awards με Best story song.

Η συνθέτης, τραγουδίστρια και πολύ-οργανίστρια Terry Radigan που έχει προταθεί για Grammy, αναμειγνύει υπέροχα τον δυναμισμό και την ευαισθησία μιας μεγαλωμένης στο Brooklyn μουσικού, με την βαθειά εκτίμηση για την country, την Αμερικάνικη παραδοσιακή μουσική και την soul. Το κορίτσι που παίζει πολλά όργανα αλλά κυρίως με την κιθάρα της στα πρώτα της βήματα συγκρίθηκε σε καλλιτέχνες σαν την Emmylou Harris. Έχει ήδη πολλούς προσωπικούς δίσκους ενώ τα τραγούδια της, τα ερμηνεύουν όπως οι Ashley Mac Isaac, Trisha Yearwood, Patty Loveless, Faith Hill κι άλλοι.

Οι τρεις χαρισματικές story tellers και μουσικοί, ένωσαν τις δυνάμεις τους κι αποθεώνουν το μεγαλοφυές και ιλαροτραγικό στιχουργικό / μουσικό έργο του Tom Waits, με τον δικό τους τρόπο. Το αποτύπωσαν και σε δίσκο με τον σχεδόν …φυσιολογικό τίτλο “Pawn Shop Radio”! Ας φανταστούμε τις Triplets του Belleville, μεταμφιεσμένες σε ανέστιες υπάρξεις της μεγάλης ύφεσης του 29’, να καβαλάνε ένα τραίνο που διέρχεται την Αμερική και σταματά για να παίζουν σε κηδείες ή dance parties, αλλά ουσιαστικά δεν πηγαίνει πουθενά. Περιμένουμε με

ανυπομονησία …..


VickiKristinaBarcelona is:


Rachelle Garniez: vocals, accordion, banjo, bells

Amanda Homi : vocals, drums, percussion, harmonium

Terry Radigan : vocals, guitars, banjo


www.vkbband.com


HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Προπώληση: www.viva.gr,

Πληροφορίες & Κρατήσεις: 210 9213310Ώρα έναρξης

Παρασκευή & Σάββατο 22:00

Κυριακή & Δευτέρα 21:30Τιμές εισιτηρίων:

A’ Ζώνη σε τραπέζι 30€

Β’ Ζώνη σε τραπέζι 25€

BAR ΟΡΘΙΩΝ 20€

*Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου ισχύουν μειωμένα εισιτήρια φοιτητικά & ανέργων -5€ / από τις αρχικές τιμές σε κάθε ζώνη

Ψήφισμα της Ένωσης Δημάρχων ΑττικήςΟ Ελληνισμός έχοντας ζήσει τα τελευταία 100 χρόνια, την φρίκη του πολέμου (1940) το δράμα του ξεριζωμού (1922) και την βαρβαρότητα του εισβολέα κατακτητή (1974) καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή στην Ουκρανία και τον απεχθή πόλεμο.
Τα δικαιώματα των μειονοτήτων και η ασφάλεια των κρατών, που είναι απόλυτα σεβαστά και επιβεβλημένα, διασφαλίζονται μέσα από τις Διεθνείς Συνθήκες, τους Διεθνείς Οργανισμούς και τον διάλογο.
Η χρήση όπλων, δεν μπορεί να έχει θέση πλέον στον παγκόσμιο χάρτη, για τον πρόσθετο λόγο ότι μια σπίθα μπορεί με τα διατιθέμενα μέσα, να σπείρει τον όλεθρο και να οδηγήσει σε ένα νέο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης ενώνουν την φωνήτους με όσους μιλούν την γλώσσα της υπευθυνότητας, της λογικής, της σωφροσύνης και της μετριοπάθειας.
Παράλληλα στέκονται αλληλέγγυοι και στηρίζουν κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία που μπορεί να απαλύνει το δράμα των χιλιάδων προσφύγων, αυτού του πολέμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ