Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΓΟΥ


Λόγω κωλύματος του Παντελή Οικονόμου, η  προγραμματισμένη για την Παρασκευή παρουσίαση του συλλογικού τόμου "ΠΑΣΟΚ 1974 - 2018" των εκδόσεων GUTENBERG,  θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή στο πάνελ του δημοσιογράφου Αντώνη Κοκορίκου.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ: ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ή ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ?


Με την προπαγάνδα μιας σταλινοκαθεστωτικής διοίκησης του δήμου δεν είναι εύκολο να τα βάλεις, όταν εσύ έχεις μόνο τα social media και εκείνοι έχουν το δημόσιο ταμείο που το μοιράζουν αφειδώς σε αργυρώνητους "δημοσιογράφους" και "ανεξάρτητους" διαχειριστές "απολίτικων" δικτυακών χώρων που για να περάσουν από το ταμείο αναλαμβάνουν την βρώμικη δουλειά να αποκλείουν ό,τι ενοχλεί την προπαγάνδα.

Όμως εμείς δεν έχουμε σκοπό να σταματήσουμε να αναδεικνύουμε τα θέματα που θεωρούμε κρίσιμα και να καλούμε τους Χαλανδραίους να ΣΚΕΦΤΟΥΝ, αντί να μασάνε αμάσητη την προπαγάνδα της "ΠΡΩΤΗΣΦΟΡΑΣ ΕΔΩΚΑΙΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΙΑ"

Σήμερα καλούμε τους Χαλανδραίους και ιδίως εκείνους που ασχολούνται με τον αθλητισμό και ξέρουν τι γίνεται στους αθλητικούς χώρους της πόλης, εκείνους που τα παιδιά τους αθλούνται ,να προβληματιστούν.

Και τους ρωτάμε ευθέως: Πιστεύετε ότι η πρώτη ανάγκη που είχε η πόλη να καλύψει, η πρώτη της έλλειψη σε αθλητική υποδομή ήταν να "χαραμίσει" έναν χώρο, που από την ένταξη του Πατήματος στο σχέδιο πόλης ήταν χαρακτηρισμένος ΑΘΛΗΤΙΚΌΣ  με  πρόβλεψη ΝΟΜΙΜΗΣ δόμησης για αθλητικές εγκαταστάσεις 3200 τμ για να κάνει ένα ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ σε έναν αθλητικό παράγοντα που χρειάζεται γήπεδα τένις?


Όλοι οι Χαλανδραίοι ξέρουν τι γίνεται στα δύο κλειστά της πόλης για μια ώρα προπόνηση.

Λίγοι ξέρουν ότι την περίοδο της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ για το Χαλάνδρι διοίκησης Κουράση ΧΑΘΗΚΕ ο προβλεπόμενος για ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου, χώρος στην Τούφα.

Έρχεται σήμερα ο Συμεών λοιπόν και αντί να κάνει στον ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟ χώρο το τρίτο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, γυμναστήριο που τόσο το έχει ανάγκη η νεολαία της πόλης αλλά και ο σωματειακός αθλητισμός - οι ομάδες μας μπάσκετ και βόλεϋ που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους στα πρωταθλήματα και τις προπονήσεις, και "καταναλώνει" την πολεοδομική ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ για να εξυπηρετήσει ..... τον πολιτικό φίλο του .

 Και μας λέει - ξεδιάντροπα - ότι το κλειστό γυμναστήριο θα ήταν ΟΧΛΗΣΗ για την περιοχή(!!!!!) καταχειροκροτούμενος από τον ευνοούμενό του, εκείνον που θα πάρει προίκα τον αθλητικό χώρο του Πατήματος και επιδότηση ζεστό χρήμα, στο σημερινό συμβούλιο.

Έχουν το θράσος να κάνουν και προπαγάνδα οι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ευνοούμενοι.
Δεν το βουλώνουν τουλάχιστον λίγο να μην προκαλούν.

"ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ" που έλεγε η μεγάλη Βλαχοπούλου ως "ΣΟΥΖΥ".

ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΤΣΟΜΠΟΥΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ:

ΣΧΟΛΙΟ 1:

Προεδρος Ε.Φ.Α.Χ
(ο πρόεδρος του συλλόγου που θα πάρει τα γήπεδα τένις για να τα ..... διαχειρίζεται) κάνει μάθημα ..... αριστεράς:

Είναι πολύ δύσκολο να 《 ΑΝΑΤΡΑΠΕΊ 》 η κοινή λογική ...κάποιοι το προσπαθούν κι αυτό !
Εκτός από τη δήθεν αριστερά υπάρχει και μια κανονική ...που με όραμα , αυτοδιοικητική λογική και πολύ δουλειά , αλλάζει την Πόλη !
Ευτυχώς τα ψέματα τελειώνουν για όλους ...έρχεται η ώρα να μιλήσουν οι Χαλανδραίοι για όλους μας !


Κοινή λογική και "κανονική αριστερά" είναι λοιπόν στον αθλητικό χώρο αντί να χωράνε δεκάδες Χαλανδραίοι την ώρα, για να αθλούνται να χωράνε 8 Ψυχικιώτες που πληρώνουν τον πρόεδρο του ΕΦΑΧ για να έχει σύλλογο τένις ..... δημοσία δαπάνη και σε δημόσιο χώρο.

 Όπως γράφει παρακάτω μια απονήρευτη δημότισσα ΨΥΧΙΚΟΥ καταχειροκροτώντας και αυτή τον Συμεών που της προσφέρει αυτό που δεν έχει στο Ψυχικό.

ΣΧΟΛΙΟ 2:

Δημαρχε του Χαλανδρίου παρόλο που δεν είμαι δημότης σου αλλα του Νέου Ψυχικου θα γράψω την άποψη μου. Μενω στο Νεο Ψυχικο στα σύνορα με το Χαλανδρι γυρνάω στους δρομους του Χαλανδριου λογω δουλειας αρκετά βλεπω πολλη κοσμο ευχαριστημενο βλεπω καθαρό το προάστειο. Βλεπω να γινονται εργα.
Προσωπικα ως ετεροδημοτης δεν παίζω τέννις στο δικο μου Δημο αλλα έρχομαι στο σωματείο στο γηπεδακι της Αποστολοπουλου (που εσεις ευτυχώς και ΜΠΡΑΒΟ σας ) δημιουργήσατε. Διότι έπαιζα εδω και χρονια στην Αποστολοπουλου αλλά.... !
Μπραβο σας για τις αθλητικες εγκαταστάσεις.
Αυτο που με φοβίζει ομως είναι αν ξεκινήσουν να μη μείνουν στη μέση....
Και βέβαια ένας τέτοιος περιβαλλοντικος αθλητικος χώρος όταν θα φτιαχτεί κατα πόσο θα μπορεσει να συντηρείται;


Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, ΓΗΠΕΔΑ ΒΌΛΕΫ, ΜΠΑΣΚΕΤ και ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ για να καλύψουν τις ανάγκες της πόλης ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΙΚΑ σε .... υποστηρικτές και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Τα είπαμε και στο δημοτικό συμβούλιο όταν έπρεπε και δεν ψηφίσαμε την μετατροπή του αθλητικού χώρου του Πατήματος σε .... ιδιωτικό τένις κλαμπ.

Δική μας θετική ψήφο σε αυτή την ΚΑΚΗ για την πόλη μας εξέλιξη ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ.

Ενώ θα βρείτε θετικές ψήφους όλου του ..... κόλπου: Συμεών, Κουράσης, παράταξη Λαδόπουλου και όλες οι φυλές του ΚινΑλ έχουν συμπράξει σε αυτό το ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ για την πόλη και το μέλλον της.
 
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο Χαλάνδρι.

Η διοίκηση της ΠΡΩΤΗΣΦΟΡΑΣ, ΕΔΩΚΑΙΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΙΑ, έχει αναγάγει τις πελατειακές σχέσεις σε .... άλλο επίπεδο.

Τα θέματα του ΔΣ και με κόκκινο ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: Υποσχέσεις διορισμών, πρόωρη επίδειξη των θερινών διακοπών των ΚΑΠΗ - καταχείμωνο,  ταξιδάκια αναψυχής για πρόθυμους αιρετούς,  ασφάλεια στα παιδιά που ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ το καλοκαίρι, οι γνωστές επιδοτήσεις των 2950 ευρώ σωματεία - ποσό - φωτογραφία για να παραβιαστεί η πρόθεση του νόμου τα σωματεία να δίνουν λογαριασμό για το δημόσιο χρήμα,

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΣ

1. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό χώρου για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.


2. Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ανταποδοτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού 2019.

3. Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού 2019.

4. Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού 2019.

5. Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού 2019.


6. Έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση των προγραμμάτων της «Αθλητικής Κατασκήνωσης 2019» και της «Καλοκαιρινής φύλαξης με δημιουργική απασχόληση 2019 (στα σχολεία)».

7. Λήψη απόφασης καθορισμού του ποσού συμμετοχής των μελών του τμήματος των Κ.Α.Π.Η. στις θερινές διακοπές για το Ο.Ε. 2019.

8. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για τη συμμετοχή έξι (6) αιρετών στο συνέδριο που διοργανώνει η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμωπίας, από τις 15 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2019.

9. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για την κάλυψη της δαπάνης της υπηρεσίας με τίτλο: υπηρεσία της ομαδικής ασφαλιστικής κάλυψης ατυχήματος μετά αστικής ευθύνης, για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην Αθλητική Κατασκήνωση 2019 και του Προγράμματος καλοκαιρινής φύλαξης & δημιουργικής απασχόλησης.

10. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για την πραγματοποίηση ενημερωτικής δράσης, στις 23 Φεβρουαρίου, από το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου σε συνεργασία με το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Αττικής ‘‘Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ’’.

11. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για την επιχορήγηση του πολιτιστικού σωματείου με την επωνυμία: «Θεατρικό Εργαστήρι Χαλανδρίου», ποσού 2.950,00 €, για την κάλυψη των δαπανών πολιτιστικής εκδήλωσης, που θα πραγματοποιήσει στις 24 Φεβρουαρίου 2019.

12. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για επιχορήγηση του Αθλητικού Σωματείου «Ένωση Φίλων Αντισφαίρισης Χαλανδρίου».


13. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για την επιχορήγηση του Αθλητικού Συλλόγου Νηρέας, με ποσό 2.900,00 €, για την πραγματοποίηση Αγώνων Κολύμβησης, την 23η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ν. Πέρκιζας.

14. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 219 παρ. 5 του Ν. 4412/2016.

15. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της υπηρεσίας «Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων & κοινοχρήστων χώρων σε διάφορες περιοχές του Δήμου», σύμφωνα με το άρθρο 219 παρ. 5 του Ν. 4412/2016.

16. Αίτημα δημοτικού συμβούλου για χορήγηση άδειας.

17. Αίτημα δημοτικής συμβούλου για χορήγηση άδειας.

18. Παραχώρηση θέσεως περιπτέρου πώλησης προϊόντων καπνού και λοιπών ειδών, σε Α.με.Α, πολύτεκνους και πολεμιστές Κύπρου, στον Δήμο Χαλανδρίου. Καθορισμός τριμελούς επιτροπής.

19. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων της επιχείρησης με την επωνυμία «ΚΑΝΤΟΡΟΥ ΟΕΤ ΟΕ».

20. Άδεια κοπής επικίνδυνων δένδρων.

Συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του parking στη Δ.Πλακεντίας [Σάββατο 9/2 - 12:00]


ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
στα ΜΕΤΡΟ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ και ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9/2 στις 12:00
μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας (στάση λεωφορείων)

“θα χρησιμοποιήσει τον χώρο στάθμευσης όποιος έχει τη δυνατότητα...”
Θ. Αγγελόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Αττικό Μετρό Α.Ε.(στην εφημερίδα «Αμαρυσία»)
Μετά τις μπάρες και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια στα ΜΜΜ, άλλο ένα εμπόδιο έρχεται να προστεθεί στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητά μας. Σαν «βόμβα» έσκασε για εκατοντάδες εργαζομένους/ες που χρησιμοποιούν καθημερινά το Μετρό και αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στους σταθμούς Δουκίσσης Πλακεντίας, Εθνική Άμυνα, αλλά και στο Χαλάνδρι (επί της Γαρυττού), ότι στο εξής θα πληρώνουν! Να μην το επιτρέψουμε!

132 ευρώ το μήνα!

Η Αττικό Μετρό Α.Ε, για να αυξήσει, όπως λέει, τα κέρδη της – προφανώς με απόφαση της κυβέρνησης, του κράτους και των υπεύθυνων φορέων του – παραχώρησε τον μέχρι πρότινος ελεύθερο χώρο στάθμευσης 500 θέσεων στη Δουκίσσης Πλακεντίας σε ανάδοχη ιδιωτική εταιρία προς εκμετάλλευση, με σκοπό να λειτουργήσει ως ιδιωτικό πάρκινγκ με ημερήσια χρέωση 6 ευρώ! Έτσι, εκατοντάδες κόσμου από Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Γέρακα, Χαλάνδρι, Γλυκά Νερά και γενικά από την ευρύτερη περιφέρεια των Βορείων και Ανατολικών γειτονιών της Αττικής και τα Μεσόγεια, έμειναν αποκλεισμένοι/ες από τη δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης. Και όλα αυτά ενώ ήδη στους σταθμούς μετρό Νομισματοκοπείο και Χαλάνδρι οι χώροι στάθμευσης είναι επί πληρωμή, και ο μόνος χώρος που θα μείνει (προς το παρόν) ελεύθερος θα είναι αυτός της Κατεχάκη. Να θυμίσουμε εδώ πως οι χώροι στη Δουκίσσης και στην Εθνική Άμυνα διαμορφώθηκαν με τη μπίζνα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και απ' ότι φαίνεται, όπως και με τα περισσότερα “ολυμπιακά έργα”, ενώ υποτίθεται ότι θα έμεναν στην κοινωνία, δόθηκαν σε επιχειρηματίες (βλέπε Golden Hall κ.α.).

Δωρεάν δημοτική συγκοινωνία δεν υπάρχει προς τα μετρό, το ΚΤΕΛ είναι ιδιωτικό και πανάκριβο, και στα λεωφορεία – τα οποία κυκλοφορούν με μειωμένα δρομολόγια που δεν καλύπτουν όλες τις περιοχές – το εισιτήριο έχει αυξηθεί (1,40 ευρώ) όπως άλλωστε και ο έλεγχος μέσω των νέων ηλεκτρονικών μέσων, των κεφαλοκυνηγών ελεγκτών και τις κλειστές πίσω πόρτες!

Την ίδια ώρα, απαλλάχθηκαν πρόσφατα από το εισιτήριο στα ΜΜΜ οι λιμενικοί, ένα προνόμιο που ισχύει εδώ και καιρό για τα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας (που έχουν και σταθερό μόνιμο μισθό). Ειδικά για την αστυνομία η ελεύθερη πρόσβαση των αστυνομικών ανταλλάσσεται με περισσότερη φύλαξη των σταθμών! Γιατί εμείς να επιβαρυνθούμε με επιπλέον χρεώσεις;

Αυτό το νέο μέτρο αποκλεισμού, είναι λογικό να φανταστούμε πως θα λειτουργήσει αποτρεπτικά σε σχέση με τη χρήση των ΜΜΜ για αρκετό κόσμο, που μάλλον θα προτιμήσει να πάρει το αυτοκίνητο στη δουλειά (αφού δε θα συμφέρει οικονομικά πλέον το μετρό) εντείνοντας το κυκλοφοριακό χάος στη μητρόπολη με την αντίστοιχη περιβαλλοντική ρύπανση. Επιπλέον, θα πολλαπλασιάσει την κυκλοφοριακή επιβάρυνση στους γύρω από το μετρό τοπικούς δρόμους κατοικημένων περιοχών κάνοντας μια δωρεάν θέση στάθμευσης πολύτιμη και χρονοβόρα υπόθεση, με άμεση συνέπεια την αύξηση της παράνομης στάθμευσης και των αντίστοιχων προστίμων για τους οδηγούς. Η περιοχή του μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας, ειδικά, έχει την εικόνα ενός λεηλατημένου τοπίου τσιμεντούπολης, αφού έχει ήδη υποστεί τεράστια αλλοίωση μετά την κατασκευή της Αττικής Οδού και των πολλαπλών εισόδων-εξόδων, της περιφερειακής, των διοδίων, του τεράστιου κομβικού σταθμού μετρό και προαστιακού καθώς και του αμαξοστασίου. Θα μπορεί πλέον να χαρακτηρίζεται αν περάσει κι αυτό, η περιοχή του τσιμέντου και της μπάρας!


Όσον αφορά τα επιχειρήματα περί δανείων της Αττικό Μετρό, περί βιωσιμότητας κλπ, ξαναλέμε – όπως λέγαμε με τις ηλεκτρονικές μπάρες και τα εισιτήρια, καθώς και με την “πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής” –ότι δεν ανήκουμε στους πλούσιους και δε δεχόμαστε να μετακινηθεί το δικό τους χρέος στις πλάτες μας. Τα έχουμε χιλιοπληρώσει όλα (πόσο μάλλον στα χρόνια της κρίσης) μέσα από φόρους, εισφορές, καθημερινές πληρωμές και περικοπές μισθών, επιδομάτων και συντάξεων.

Η υποβάθμιση των δημοσίων αγαθών δεν είναι ευθύνη των από κάτω, του απλού εργαζομένου, άνεργης, φοιτητή που προσπαθεί να τα φέρει βόλτα, αλλά αυτών που έχουν καταληστέψει ταμεία και δημόσιο και μας εκμεταλλεύονται καθημερινά για να πλουτίζουν εις βάρος μας.
Να πληρώσουν το κράτος και τ' αφεντικά αν θέλουν τη μετακίνησή μας προς τη δουλειά, βγάζοντας μας κάρτες ή αυξάνοντας το μισθό μας!

Φυσικά η μετακίνηση δεν αφορά μόνο όσους/ες εργάζονται, αλλά όλο τον κόσμο που θέλει να κινείται για καθημερινές δραστηριότητες, κοινωνικές επαφές ή διασκέδαση και χρησιμοποιεί το μετρό.

Μνημόνια τέλος. Πληρώστε πάλι!

Όπως έχουμε ξαναπεί, ζούμε σ' ένα κράτος μόνιμης έκτακτης ανάγκης, που αντιμετωπίζει τις ζωές των ανθρώπων με βάση οικονομικούς δείκτες κερδοφορίας και “ανάπτυξης”, λειτουργώντας ουσιαστικά σαν μια μεγάλη (χρεωμένη) καπιταλιστική επιχείρηση, όπου η λύση που πάντα παρουσιάζεται και επιβάλλεται σαν μονόδρομος, βρίσκεται στο να πληρώνουμε οι από κάτω σε κάθε μας κίνηση, για κάθε μας καθημερινή δραστηριότητα, για κάθε μας ανάσα τελικά..

Το ρεύμα ακριβαίνει, η στέγαση μέσω των πλειστηριασμών α' κατοικίας και των airbnb χάνεται από τα χέρια μας, τα νοίκια ακριβά, τα δημοτικά τέλη μειώνονται κυρίως για τις επιχειρήσεις, οι φόροι στα χαμηλά στρώματα καλά κρατούν ενώ το αφορολόγητο μειώνεται, οι τιμές στα ράφια σταθερά υψηλές, η βενζίνη ακριβή, τα διόδια πολλαπλασιάζονται, το νερό κόβεται αν δε μπορέσεις να πληρώσεις λογαριασμούς ακόμη και 100ευρώ, η θέρμανση είναι για τους έχοντες, ο αθλητισμός & ο πολιτισμός επί πληρωμή, οι ελεύθεροι χώροι απειλούνται να γίνουν εμπορικά κέντρα και καζίνο, η δημόσια υγεία και παιδεία υπολειτουργούν, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτουργούν με μπάρες-ηλεκτρονικά εισιτήρια και ελεγκτές.
Εν τω μεταξύ, απέναντι σε αυτήν την συνθήκη, οι κοινωνικές δομές πρόνοιας και “αλληλεγγύης” του δήμου και του κράτους αφορούν ένα μικρό ποσοστό συνανθρώπων μας και δεν μπορούν να ανακουφίσουν το σύνολο των καταπιεσμένων, ενώ η 'αλληλεγγύη' αυτή είναι ουσιαστικά φιλανθρωπία για την εδραίωση του κράτους ως μονοπώλιο, ελεγκτή και διαμεσολαβητή των κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των από κάτω.

Και όλα τα παραπάνω σε ένα μόνιμο σχέδιο που προβλέπει πως πρέπει τα πάντα να ιδιωτικοποιηθούν πλήρως, να περάσουν στα χέρια επενδυτών-κεφαλαιούχων-σωτήρων που θα μας εξυγιάνουν, φεσώνοντάς μας στην πραγματικότητα παραπάνω, με τη συνοδεία απολύσεων και περικοπών μισθών εργαζομένων.

Η επίθεση στις βασικές μας ανάγκες διαβίωσης λοιπόν συνεχίζεται με τη μετατροπή τους σε προϊόν προς εκμετάλλευση, σε εμπόρευμα με το αντίτιμό του. Έτσι, παρά τις φανφάρες για έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, η πρόσβαση στα καθημερινά κοινωνικά αγαθά, παραμένει πολυτέλεια και προνόμιο για όσους/ες το αντέχει η τσέπη τους, δηλαδή λίγους..
Οφείλουμε να αγωνιστούμε συλλογικά ώστε να είναι ελεύθερα τα κοινωνικά αγαθά και η ικανοποίηση των καθημερινών μας αναγκών, πριν οι από πάνω εμπορευματοποιήσουν κάθε σπιθαμή γης.

Ελεύθερη πρόσβαση στη μετακίνηση, στο νερό, την τροφή, στο ρεύμα, στη στέγαση όπως και σε υγεία, παιδεία, άθληση, φυσικό περιβάλλον. Αξιοπρεπής διαβίωση για όλους/ες. Αντίσταση στο σύστημα που βλέπει τις ζωές μας σαν χαρτονόμισμα. Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Να προσπεράσουμε τους εθνικιστικούς αποπροσανατολισμούς των καιρών μας και να παλέψουμε αυτοοργανωμένα για τα καθημερινά μας προβλήματα απέναντι σε ορατούς εχθρούς.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής - Ιανουάριος 2019
 ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΣ 

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΕΣ 

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

«Όμορφες» είναι οι πόλεις που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου (ΦΩΤΟ)


Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη η παρουσίαση του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χαλανδρίου, με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Λούλα Καρατζά. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν καλλιτέχνες, άνθρωποι από το χώρο του Αθλητισμού και φίλοι του ΚΚΕ, αλλά και εργαζόμενοι που το τελευταίο διάστημα προσεγγίζουν το Κόμμα, αναγνωρίζοντας τη συνέπεια και τη μαχητικότητά του για το δίκιο των εργαζομένων.

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το «παρών» έδωσαν επίσης οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την Περιφέρεια Αττικής Κώστας Παπασωτηρίου και Σοφία Αδαμίδου.

Δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ και στη «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση ο Χρήστος Κασίμης, νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ (εκλεγμένος με τη δημοτική παράταξη που στηρίχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Χαλάνδρι).

Ο Γρηγόρης Λιονής, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε στα λεγόμενα τοπικά προβλήματα, αναδεικνύοντας πως αυτά είναι απόρροια της γενικής πολιτικής γραμμής και συνεπώς δεν μπορούν να λυθούν σε τοπικό επίπεδο, αναδεικνύοντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ανάπτυξης της επόμενης περιόδου.

«Η ανάπτυξη έχει ταξικό πρόσημο», υπογράμμισε. «Η ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, η ανάπτυξη για τους ομίλους που θα φέρει η ΕΕ, το αστικό κράτος, οι Περιφέρειες και οι δήμοι του, προϋποθέτει ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων για να είναι κερδοφόρες οι επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών, ανταποδοτική λειτουργία γιατί οι κρατικοί πόροι κατευθύνονται στους ομίλους, μια Τοπική Διοίκηση υπηρέτη της καπιταλιστικής κερδοφορίας του.

Γι' αυτό και εμείς, οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" απαντάμε χωρίς μισόλογα και χωρίς περιστροφές: Η ανάπτυξή τους είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Κάθε πρόβλημα που ταλανίζει το λαό είναι απόρροια της γενικής πολιτικής γραμμής. Δεν μπορεί να λυθεί με κάποια έξυπνη διαχειριστική λύση, γιατί δεν υπάρχουν λύσεις που να υπηρετούν την ίδια στιγμή το μεγάλο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους. Είναι αδύνατο να υπάρχει τοπική ευημερία, φιλολαϊκές τοπικές νησίδες, αντιμετώπιση των τοπικών ανισοτήτων όσο υπάρχει η βάρβαρη και αντιλαϊκή κεντρική πολιτική».

Καταλήγοντας ο ομιλητής τόνισε πως μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού μπορεί να δώσει σήμερα ελπίδα στους εργαζόμενους, καλώντας τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ: «Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς για οργανώσουμε μαζί μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τη διαχειρίζονται, στις δημοτικές αρχές που συναινούν.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε να φτιάξουμε μια όμορφη πόλη, μια όμορφη χώρα. Και όμορφη πόλη είναι μια πόλη χωρίς κοινωνικές ανισότητες και χωρίς αποκλεισμούς. Όμορφη πόλη είναι η πόλη που συγκρούεται αποφασιστικά με το κέρδος των ομίλων, με τα κάθε λογής αναπτυξιακά σχέδια, με την αστική πολιτική για το περιβάλλον, τη φορολογία, την καταστολή, τοπική και κεντρική. Όμορφη πόλη είναι η πόλη που αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - άρχουσας τάξης ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Όμορφη πόλη είναι η πόλη που προετοιμάζεται για την αποφασιστική αναμέτρηση με τον πραγματικό αντίπαλο. Σ'αυτόν τον αγώνα, φίλες και φίλοι, σας καλούμε ως ΚΚΕ σήμερα. Να παλέψουμε μαζί, να ρίξουμε την Κόκκινη Ψήφο στο ΚΚΕ σε κάθε κάλπη, να συγκρουστούμε συνολικά με την πολιτική του αντιπάλου, να συμπορευτούμε μαζί στους δρόμους, στις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς στα σωματεία. Μπορούμε να τα καταφέρουμε!».

Η μόνη δύναμη που έχει ο λαός βρίσκεται στην πάλη του

Η Λούλα Καρατζά, από την πλευρά της, ανέδειξε ότι η δημοτική αρχή Χαλανδρίου κινείται στη βάση του ψηφισμένου από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ Ρυθμιστικού Σχεδίου για την Αττική, το οποίο εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. «Όπου ανταγωνιστικότητα σημαίνει οφέλη για το κεφάλαιο και συνεχώς λιγότερα για το λαό και τους εργαζόμενους», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι αυτή η στρατηγική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές έχουν στόχο μόνο τα οφέλη των πολυεθνικών και όχι τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του λαού.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε ότι η σημερινή δημοτική αρχή συνέταξε το ίδιο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που είχε συντάξει και ο πρώην δήμαρχος της ΝΔ και το οποίο ορίζει πως το Μαρούσι είναι κέντρο αναψυχής και το Χαλάνδρι συμπληρωματικό προς αυτό. «Έτσι, με το νόμο 4499 του ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν τις προϋποθέσεις να κατέβει το καζίνο της Πάρνηθας στο Χαλάνδρι. Γι' αυτό άλλωστε δεν υπάρχει σχέδιο για Μετρό στο κέντρο του Χαλανδρίου, αλλά προγραμματίζεται για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως το Golden Hall κλπ». Πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή δεν διεκδικεί σταθμό Μετρό, την ίδια ώρα που οι υπάρχοντες σταθμοί (Χαλανδρίου, Χολαργού) δεν εξυπηρετούν την πλειοψηφία των πολιτών.

Ανέδειξε επίσης την ανυπαρξία υποδομών για την προστασία της ζωής του λαού, όπως ουσιαστικών αντιπλημμυρικών έργων, εστιάζοντας στις περιπτώσεις της «ρεματιάς και του ποταμού Ποδονίφτη», που αποτελούν πηγές κινδύνων, αφού δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ενώ συμπλήρωσε πως τα ίδια ισχύουν και για την αντισεισμική προστασία. Όπως είπε, το Προεδρικό Διάταγμα του '96 για την προστασία της ρεματιάς ακόμα και σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί και αντί για προστασία ο δήμος κάνει το γεφυράκι της ρεματιάς πάρκινγκ!

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή «καταφεύγει σε πρόχειρες και επικίνδυνες λύσεις μετατρέποντας την περιοχή του κτήματος Χαλανδρίου σε υποτυπώδη χωματερή που εγκυμονεί κινδύνους και για τους εργαζομένους στην καθαριότητα. Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή δεν ενημερώνει τους πολίτες για το μεγάλο πρόβλημα της υπερκορεσμένης χωματερής στα Λιόσια».

Σχετικά με τα οικονομικά η υποψήφια δήμαρχος ανέφερε πως ο δήμος διαφημίζει ένα τεράστιο πλεόνασμα το οποίο όμως έχει αρπάξει κυριολεκτικά από τις τσέπες των Χαλανδραίων, αφού με βάση στοιχεία του ίδιου του δήμου τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει 2.147 κατασχέσεις λογαριασμών απ τους οποίους 778 το 2018. Σε 106 πολίτες μάλιστα δεν χορηγήθηκε φορολογική ενημερότητα εξαιτίας χρεών στο δήμο.

Αναφερόμενη στις προτεραιότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η Λ. Καρατζά ξεχώρισε την προστασία του λαού και της νεολαίας από τις φυσικές καταστροφές. «Προτεραιότητα για μας είναι τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και της αντισεισμικής θωράκισης με την εφαρμογή συγκεκριμένων προγραμμάτων ειδικά σε ευαίσθητους τομείς όπως τα σχολεία, τα δημόσια κτίρια κλπ.», τόνισε.

«Για όλες τις δημοτικές αρχές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου οι ανάγκες των πολιτών είναι ψιλά γράμματα. Για τη "Λαϊκή Συσπείρωση" όχι. Οι Χαλανδραίοι και οι Χαλανδραίες ξέρουν πως ό,τι έχουν κερδίσει σε αυτή την πόλη έχει κερδηθεί με Επιτροπές Αγώνα και διεκδικήσεις. Πράγμα που αρνείται να το πράξει κατηγορηματικά η σημερινή διοίκηση που ουσιαστικά "περπατάει με τις παντόφλες" για να μην ενοχληθεί η κυβέρνηση που την υποστηρίζει».

«Η μόνη δύναμη που έχει ο λαός και οι εργαζόμενοι είναι η αντίδραση. Γι'αυτό πρέπει να ενισχυθεί η "Λαϊκή Συσπείρωση"» κατέληξε η Λούλα Καρατζά.
Δίνουμε το «παρών», στηρίζουμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Γιώργος Πομάνσκι, ομοσπονδιακός προπονητής Στίβου, ο Χρήστος Παπαχρήστου, βετεράνος πρωταθλητής Στίβου και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Στίβου, ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας, η τραγουδίστρια Γιώτα Βέη κ.ά.

Σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη», ο Χρήστος Παπαχρήστου είπε: «Βρίσκομαι εδώ για να στηρίξω τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Χαλανδρίου και την επικεφαλής της Λούλα Καρατζά που έχει προσφέρει πολλά στην πόλη μας με την αγωνιστικότητά της και την αποτελεσματικότητά της όπως γνωρίζουμε όλοι στο Χαλάνδρι» .

Ο Γιώργος Πομάνσκι δήλωσε: «Δίνω το παρών για να στηρίξω τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Χαλανδρίου και την Λούλα Καρατζά όπως και όλοι όσοι θέλουμε το γνήσιο, το πραγματικό και όχι το αντίγραφο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Ενώ, ο Βασίλης Λέκκας είπε: «Η παρουσία μου στην εκδήλωση μετά από πρόσκληση της φίλης μου Λούλας Καραζά σηματοδοτεί τη στήριξη τόσο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις επερχόμενες τοπικές εκλογές, αλλά και των συνδυασμών του ΚΚΕ».
Σ.Σ. Από τις κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ Χαλανδρίου μας, μας ζητήθηκε η αναδημοσίευση του άρθρου από το 902.gr.