Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Θεσμική Συνάντηση με τη Γερμανική Πρεσβεία.

  

 Σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε επίσημη θεσμική συνάντηση του Πράσινου Κινήματος, με τη πρεσβεία της Γερμανίας στην Ελλάδα. Στην συνάντηση συμμετείχαν η κυρία Χάικε Ντέτμαν, Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και η κυρία Ντόρις Τίπμαν, Συνεργάτιδα στο Οικονομικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα. 

Το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος, αποτελούσαν, ο συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης, ο εκπρόσωπος τύπου Νίκος Καραμπάσης και ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Νίκος Παπαδάκης. 

 
Από την συζήτηση προέκυψε, ότι υπάρχει κοινός τόπος, στα θέματα που αφορούν τη διαχείριση απορριμμάτων, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις «Πράσινες Καλές Πρακτικές», που ήδη υπάρχουν στα κρατίδια της Γερμανίας. 

Η Πράσινη Μετάβαση, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι στοχευμένη και εξειδικευμένη για να έχει τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία. 

Η Κλιματική Κρίση, από την Κλιματική Αλλαγή, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και με οριζόντιες διακρατικές δράσεις και πρωτοβουλίες. 

Το Πράσινο Κίνημα, ως ο αυθεντικός εκφραστής του «πράσινου χώρου» στην Ελλάδα, έχει ήδη συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

 Έγινε ιδιαίτερη συζήτηση, για την θεσμική μετεκλογική συνεργασία που πραγματοποίησε η περιφερειακή παράταξη του Πράσινου Κινήματος στην Αττική και την συμμετοχή στη διοίκηση με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. Ένα δημοκρατικό μοντέλο συνεργασίας, που είναι συνηθισμένο στην Γερμανία. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι ο «πράσινος» υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Παπαδάκης, έγινε ο πρώτος «πράσινος» αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, του φορέα που διαχειρίζεται τα απορρίμματα στην Αττική. 


Ειδική αναφορά, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε στην «πράσινη» Υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμπογκ και στην νέα εποχή της «πράσινης» οικονομικής διπλωματίας, που έχει ξεκινήσει. Για εμάς στο Πράσινο Κίνημα, είναι πολύ σημαντικό να πετύχει στο έργο της η «πράσινη» υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας. 


Επίσης, το Πράσινο Κίνημα, επεσήμανε ότι σημείωσε με πολύ θετικό τρόπο το Tweet του πρέσβη Δρ Ερνστ Ράιχελ, που απαντώντας στις παράλογες αιτιάσεις της Τουρκίας είπε ότι «είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδας».

Δώσε Δύναμη στις Πράσινες Φωνές.
Go Green με το Πράσινο Κίνημα