Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑΛόγω της ημέρας ....Ποινικές διώξεις σε 24 τραπεζικούς, εφοριακούς και αστυνομικούς για απάτη - μαμούθ

του Β. Λαμπρόπουλου από ΤΟ ΒΗΜΑ  
 
(ο αναγνώστης της Πλατείας τα ξέρει καιρό βέβαια αυτά, αλλά είναι αλλιώς να επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ ο Λαμπρόπουλος στο ΒΗΜΑ)
 
  Ενας τετραπληγικός εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης εταιρειών και εργολάβος
 
 
Ποινικές διώξεις σε 24 άτομα, ανάμεσά τους στελέχη τραπεζών, αστυνομικοί, εφοριακοί, δημοτικοί σύμβουλοι, λογιστές κ.ά., για εκτεταμένη απάτη και άλλα κακουργήματα άσκησε προ μερικών ημερών η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ανάμεσα στους διωκόμενους είναι τραπεζικοί υπάλληλοι στον Ασπρόπυργο, στην Κάρπαθο και στην Αταλάντη, αστυνομικοί που υπηρετούν σε περιοχή του Πειραιά, λογιστές και συμβολαιογράφοι από την Καλλιθέα, το Χαλάνδρι και δικηγόρος από τα Μελίσσια. Επιπλέον κατηγρούμενος είναι δημοτικός σύμβουλος στη Φυλή.

Η δικαστική έρευνα είχε ξεκινήσει ύστερα από μηνυτήριες αναφορές την περίοδο 2012-2013 στενού συγγενούς ενός τετραπληγικού που είχε αποβιώσει το 2008 σε ηλικία 44 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Εισαγγελία αλλά και από το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, τα μέλη του κυκλώματος είχε χρησιμοποιήσει τα ΑΦΜ, τους τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και off shore εταιρείες τις οποίες υποτίθεται ότι ο ίδιος σύστηνε για να «ξεπλένουν» χρήμα από εγκληματικές δραστηριότητες ή να εκδίδουν παρανόμως δάνεια. Παράλληλα τα ίδια άτομα είχαν επιχειρήσει να καρπωθούν τα περιουσιακά στοιχεία του άτυχου ανθρώπου.

Η υπόθεση αυτή περιέχει εντυπωσιακά στοιχεία αφού διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος με τα σημαντικά κινητικά προβλήματα εμφανιζόταν μέσα σε λίγους μήνες να έχει αγοράσει 4.000 ζευγάρια παπούτσια, να έχει αποκτήσει τρεις μεζονέτες στον Άγιο Στέφανο.

Επιπλέον, ενώ ο 44χρονος είχε κριθεί ανίκανος από το 1983 για κάθε βιοποριστική εργασία, εμφανιζόταν ως έμπορος αυτοκινήτων και ενδυμάτων, ως κατασκευαστής πολυκατοικιών, ως ποδοσφαιρικός παράγοντας, ως ιδιοκτήτης εταιρείας security αλλά και ως υπεύθυνος ρεμπετάδικου στον Πειραιά.

Σημαντικό μέρος της απάτης φέρεται να έχει εξελιχθεί και στα Πηγάδια Καρπάθου, όπου φέρεται να υπήρξε και ζήτημα δημιουργίας off shore εταιρείας που πιθανολογείται ότι σχετιζόταν με την ιταλική μαφία.