Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

ΣΩΤΗΡΑΚΗ ΜΠΡΑΒΟ! ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΣ ΟΛΟΥΣ!

.... ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ .....

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΑΣ: ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΘΑ ΞΑΝΑΣΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ - ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!

Μας το είπε η Μαρία Μιχαήλ προχθές στο τηλέφωνο. Το συζητήσαμε με φίλο που ΞΕΡΕΙ από τον δήμο και μας είπε "μήπως κάνει λάθος η κα Μιχαήλ, δεν είναι δυνατόν" και μαγκωθήκαμε να κάνουμε την ανάρτηση μήπως κάνουμε καμιά πατάτα και δώσουμε λαβή για γενικευμένη επίθεση στην αξιοπιστία μας.

Εχθές το απόγευμα όμως ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑ ΟΤΙ "με εσένα θα ανοίξει τρύπα στην πλατεία και θα μας ρουφήξει όλους", κινδυνεύει να φύγει από τα όρια του καλαμπουριού !

Λοιπόν την είδηση διασταυρώσαμε και από τον Σίμο Ρούσσο!

Ναι ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

Πέρυσι - άνοιξη του 2010 - ολοκληρώθηκε η Ανάπλαση ης Πλατείας Χαλανδρίου΄.
Όμως παρά τα ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΔΕΗ (από το 2008) - και για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και να φτουρήσει το έργο στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ.
(Ο Μύρωνας - που ήταν τότε αντιδήμαρχος έκανε τον χαζό για να παραδοθεί το έργο στους ... ψηφοφόρους στην ώρα του)

Φέτος λοιπόν - όπως όλοι είδαμε πριν κάνα μήνα - ΞΑΝΑΣΚΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ εγκαταστάθηκε ο υπόγειος υποσταθμός μεταξύ του Ηρώου και της Εκκλησίας.

Ε, ας την ευχή, γίνονται αυτά είπαμε, δεν σχολιάσαμε το θέμα.

ΕΜ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ!

Διότι μόλις κλείσανε την τρύπα θα την ΞΑΝΑΝΟΙΞΟΥΝ, και όχι μόνο εκεί αλλά σε όλη σχεδόν την περίμετρο της πλατείας! Γιατί πρέπει να περάσουν ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ!

Τώρα πείτε μου!
ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ! ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ .... ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΠΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΣΑΝΤΙΣΤΩ ΠΑΛΙ!

Σχόλιο του Σίμου όταν μας ενημέρωνε:
"Ε, είναι δυνατόν έτσι να αποφύγει αυτή η χώρα το ΔΝΤ!"
ΟΧΙ! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

 
Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Εξαιρετικά διδακτική είναι αυτή η ιστορία της προκλητικής πιστοληπτικής υποβάθµισης των κρατικών οµολόγων της Πορτογαλίας από τη Moody's. Είναι πολλαπλά διαφωτιστική και τινάζει στον αέρα όλα τα προσχηµατικά και αληθοφανή επιχειρήµατα που χρησιµοποιούνται για να δικαιολογήσουν τα µέτρα που εφαρµόζονται και στην Ελλάδα. Αξίζει επίσης να σηµειωθεί ευθύς εξαρχής και η εξοργιστικά µεροληπτική στάση του ευρωπαϊκού και αµερικανικού Τύπου εναντίον της χώρας µας σε σύγκριση µε τη στάση του απέναντι στην Πορτογαλία.
Εξω φρενών γινόταν οποιοσδήποτε Ελληνας διάβαζε χθες ξένες σοβαρές εφηµερίδες. Κορυφαία είδηση µε τεράστιες συνέπειες για µια ολόκληρη χώρα, για όλη την ευρωζώνη, για το ευρώ και ως εκ τούτου για την παγκόσµια οικονοµία ήταν φυσικά η υποβάθµιση στην κατηγορία των "σκουπιδιών" των πορτογαλικών κρατικών οµολόγων από τον αµερικανικό οίκο αξιολόγησης Moody's.
Σε καµιά εφηµερίδα όµως δεν ήταν πρώτο θέµα! Σε καµία! Ούτε καν στις οικονοµικές! Το κεντρικό πρωτοσέλιδο θέµα της "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ", για παράδειγµα, ήταν για την... Ελλάδα!!!
"Εν αµφιβόλω η ελληνική διάσωση εν µέσω έλλειψης οµολόγων" ανέφερε ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος και η υποβάθµιση της Πορτογαλίας ήταν µια ασήµαντη παραποµπή κυριολεκτικά δύο µόλις αράδων -και µάλιστα τρίτη στη σειρά- στο... ελληνικό ρεπορτάζ!!! Ελεος.
Στην πρώτη σελίδα των "Φαϊνάνσιαλ Τάιµς" του Λονδίνου η υποβάθµιση της Πορτογαλίας αναφερόταν σε ένα µονόστηλο που είχε... 14 (µετρηµένες!) αράδες. Στους "Τάιµς" του Λονδίνου η είδηση βρισκόταν στη σελίδα 29, στα οικονοµικά θέµατα.
Ακόµη και στην ισπανική εφηµερίδα "Ελ Παΐς", που λόγω γειτνίασης και λόγω υπερβολικής έκθεσης ισπανικών τραπεζών στα πορτογαλικά κρατικά οµόλογα το ζήτηµα είναι ζωτικής σηµασίας για την Ισπανία, δεν υπήρχε τίποτα, καµιά αναφορά ή παραποµπή στην πρώτη σελίδα. Η είδηση υπήρχε στη σελίδα 20. Τα ίδια λίγο - πολύ σε όλες τις εφηµερίδες...
Πέρα όµως από τη δικαιολογηµένη αγανάκτηση (όλες αυτές οι εφηµερίδες αθροιστικά έχουν κάνει εκατοντάδες φορές κύριο θέµα της πρώτης σελίδας τους την Ελλάδα, µε απαξιωτικό και υπονοµευτικό φυσικά τρόπο), υπάρχει και η ουσία του ζητήµατος.
"Πρόκειται για τροµοκρατία" δήλωσε έξαλλος ο Πορτογάλος πρώην υπουργός Βιοµηχανίας Λουίς Μίρα Αµαράλ, αναφερόµενος στην κατά τέσσερις (!) βαθµίδες υποβάθµιση της χώρας του από τη Moody's χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένα γεγονός που να µπορεί έστω και προσχηµατικά να χρησιµοποιηθεί ως δικαιολογία για την κίνηση αυτή.
Σε ανακοίνωσή της η Moody's ισχυρίστηκε ότι κατέταξε στα "σκουπίδια" τα πορτογαλικά κρατικά οµόλογα, επειδή δήθεν εκτίµησε από τώρα ότι η χώρα µετά από δύο χρόνια, από τα µέσα του 2013 και έπειτα, δεν θα µπορέσει να βγει στις αγορές να δανειστεί. Και έτσι θα χρειαστεί και η Πορτογαλία δεύτερο πακέτο διάσωσης.
Γκρέµισε δηλαδή τους Πορτογάλους τώρα στα "σκουπίδια", επειδή της ήρθε µια ιδέα για το τι θα κάνουν µετά από δύο χρόνια!
Η γελοιότητα του ισχυρισµού του αµερικανικού οίκου αξιολόγησης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ακόµη και αν όντως δεν µπορέσει να βγει στις αγορές η Πορτογαλία τότε, τα ποσά που θα χρειαστεί για το δεύτερο πακέτο βοήθειας από τα κράτη της ΕΕ είναι κυριολεκτικά ασήµαντα: µόλις 10 δισεκατοµµύρια ευρώ για το 2013 και ακόµη λιγότερα, µόνο 6 δισεκατοµµύρια για ολόκληρο το 2014!
Οι ύαινες του χρηµατοπιστωτικού συστήµατος χρεοκοπούν εν ψυχρώ µια χώρα για 10 και 6 δισ. ευρώ! Οι κερδοσκοπικοί τους στόχοι είναι εξόφθαλµοι. Τα αποτελέσµατα φάνηκαν ήδη από χθες, καθώς τα δεκαετή οµόλογα της Πορτογαλίας στη δευτερογενή αγορά ξεπέρασαν το 12,9% και τα διετή το 16,3% στη διαφορά επιτοκίου µε τα αντίστοιχα γερµανικά οµόλογα, πραγµατοποιώντας άλµα στο κενό της... χωµατερής οµολόγων!

ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Δεν τους έσωσε η συναίνεση
Υπάκουσαν πειθήνια σε όλες τις εντολές της ΕΕ οι Πορτογάλοι. Και µνηµόνιο υπέγραψαν προεκλογικά. Και συναίνεσαν εκ προοιµίου σε αυτό όλα τα πολιτικά κόµµατα πλην Αριστεράς. Και οι εργαζόµενοι και οι συνταξιούχοι αφέθηκαν να οδηγηθούν µοιρολατρικά στη σφαγή χωρίς αντίσταση, χωρίς διαδηλώσεις. Τίποτα από αυτά όµως δεν τους έσωσε. Οι γύπες των αγορών άρχισαν να τους κατασπαράζουν αµέσως µόλις τους έβαλαν σε καθεστώς µνηµονίου! Απλώς τους κατασπαράζουν σιωπηλά, µε την ίδια αγριότητα που λεηλατούν την Ελλάδα, απλά και µόνο χωρίς να τους βρίζουν όπως κάνουν µε µας! "Η Πορτογαλία δεν είναι Ελλάδα. Η θέση µας είναι πολύ καλύτερη!" επαναλάµβανε ανοήτως ο δεξιός πρόεδρος της χώρας. Τώρα έµαθε!
ΕΘΝΟΣ


ΔΥΟ ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ:

ΕΡΩΤΗΣΗ  :

 Αφού οι Έλληνες είμαστε - κατά τις απόψεις των νεοταξιτών, ευρωληγούρηδων, κομπλεξικών - εκ φύσεως ρεμάλια, βρωμιάρηδες, δεν σεβόμαστε τον δημόσιο χώρο, είμαστε εξ αίματος ατομιστές και αδιάφοροι για το δημόσιο συμφέρον και μας κραδαίνουν - ΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΗΔΕΣ, την συμπεριφορά των "ξένων"  ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ - σκεπτόμενος, ειδικός, ψυχολόγος, ψυχίατρος, πολιτικός, κοινωνιολόγος, αστυνομικός ό,τιδήποτε - να μου απαντήσει στην εξής διαπίστωση - ερώτηση :

Κατά τα επεισόδια της Τετάρτης της Ντροπής, πλήθος κόσμου, κυνηγημένο από τα ΜΑΤ, πνιγμένο από τα χημικά, σε κατάσταση πανικού, ακραίου εκνευρισμού αλλά ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ στριμώχτηκαν στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ, όπως όλοι είδαμε στην ΤουΒου και στον ιστό.

Η φυσιολογική εικόνα του σταθμού του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος μετά από αυτά θα έπρεπε (ή όχι γιατρέ μου)  - με βάση την απλή λογική και την κατάσταση ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ - να ήταν κάτι μεταξύ Βαγδάτης και Κρακοβίας μετά τους γερμανικούς βομβαρδισμούς ;;;

ΟΜΩΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΙΚΤΟΣ!

Όλοι σεβάστηκαν τον χώρο, τις προθήκες με τα αρχαία, δεν έγραψαν καν στους τοίχους, δεν έσπασαν ....

Οι "κάφροι, ακραίοι, μπάχαλοι, ανυπάκουοι" σεβάστηκαν τον χώρο και το μέσον που τους σέβεται και τους προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες και πολιτισμένο περιβάλλον στους σταθμούς ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ (διότι κανείς δεν σκεπτόταν εκείνη την ώρα παρά μόνο την επιβίωσή του). Γιατρέ μου κάνω λάθος;;;

Μήπως αυτό είναι Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ (από την Τετάρτη) ότι Η ΕΞΟΥΣΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ  - ΘΕΡΙΖΕΙ  Ο,ΤΙ ΑΥΤΗ ΣΠΕΡΝΕΙ!

Και αντί να ψάχνουν κάποιοι υπεύθυνους στον ΣΥΡΙΖΑ, στους κακούς, τους ακράιους κλπ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ;;;

Διότι χωρίς την ΑΔΙΚΙΑ που αυτοί έσπειραν με την ΑΚΡΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ στα χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα και χωρίς την υπογραφή στην "εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας) , ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΑΧΑΛΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΛΕΚΑ και ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ δεν θα έβγαζε 1.000.000 ανθρώπους στο μεϊντάνι.
ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ;;;

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ...

Εγκύκλιος για τις παράνομες υπαίθριες διαφημίσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών

Το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε σε όλους τους φορείς που θεσμικά εμπλέκονται με την υπαίθρια διαφήμιση εγκύκλιες οδηγίες σε θέματα ελέγχου, επιβολής κυρώσεων και αποκατάστασης της νομιμότητας ως προς τους όρους διενέργειας υπαίθριας διαφήμισης εντός του πεδίου ευθύνης τους.
Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, "διαπιστώνεται ότι το πρόβλημα της παραβατικότητας στον τομέα αυτό όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, αντιθέτως συνεχώς διογκώνεται, συντελώντας όλο και περισσότερο στην υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και στην υπονόμευση της οδικής ασφάλειας".
Η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος έχει απασχολήσει επισταμένως όλους τους φορείς που θεσμικά εμπλέκονται με την υπαίθρια διαφήμιση, στην κατεύθυνση εντοπισμού και εξέτασης όλων των παραμέτρων που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και στην πρόβλεψη και άμεση λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την εξάλειψή της.
Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και τις δημόσιες αρχές, έχει ξεκινήσει την αξιολόγηση και επεξεργασία του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, με στόχο τον εντοπισμό και τη θεσμοθέτηση των νομοθετικών παρεμβάσεων εκείνων που θα ενισχύσουν τη λειτουργικότητα αλλά και την αποτελεσματικότητά του.
Τέλος καλεί όλους τους φορείς που εμπλέκονται να συνεργαστούν για την εξάλειψη της παρανομίας μεριμνώντας για το συστηματικό έλεγχο και την καταγραφή της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εντός του πεδίου ευθύνης τους, προβαίνοντας άμεσα στην αποξήλωση κάθε επικίνδυνης διαφημιστικής κατασκευής, εντείνοντας τις προσπάθειες αφαίρεσης κάθε άλλης παράνομης διαφημιστικής πινακίδας, επιβάλλοντας σε όλους τους παρανομούντες τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και παραπέμποντας στις εισαγγελικές αρχές τους ποινικά υπεύθυνους.
  • Καταγραφή και έλεγχος της κατάστασης από τις ελεγκτικές υπηρεσίες ΟΤΑ και Περιφερειών - Επιβολή κυρώσεων
Η δημοτική αστυνομία ή ελλείψει αυτής η αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία κάθε ΟΤΑ και Περιφέρειας πρέπει να μεριμνήσουν για το συστηματικό έλεγχο και τη συνεχή καταγραφή, κατόπιν αυτοψίας και με φωτογράφηση, της θέσης (οδός, αριθμός ή άλλο πρόσφορο σημείο αναφοράς) όλων των διαφημιστικών πλαισίων (κατασκευών) που έχουν τοποθετηθεί (εγκιβωτιστεί) εντός της περιοχής ευθύνης τους, ανεξαρτήτως της νομιμότητας αυτών (με ή άνευ άδειας εγκατάστασης) και του είδους του χώρου που βρίσκονται (σε κοινόχρηστους, δημοτικούς / κοινοτικούς χώρους, δημόσιους ή ιδιωτικούς, όπως στέγες κτιρίων, οικόπεδα, γήπεδα εκτός σχεδίου κλπ).
  • Καταγραφή και αξιολόγηση υφιστάμενης κατάστασης από τις διοικητικά αρμόδιες υπηρεσίες ΟΤΑ και Περιφερειών (οικονομικές υπηρεσίες κ.α)
Με βάση τα αποτελέσματα των προαναφερομένων εκθέσεων αυτοψίας των ελεγκτικών υπηρεσιών και της ενημέρωσης που θα λάβουν από τις αστυνομικές αρχές, οι διοικητικά αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΤΑ ή της Περιφέρειας πρέπει να ομαδοποιήσουν το σύνολο των καταγεγραμμένων διαφημιστικών πλαισίων.
  • Εποπτεία της δράσης των ΟΤΑ από τις οικείες Περιφέρειες και συμπλήρωση σχετικού πίνακα στοιχείων
Κάθε ΟΤΑ οφείλει να αποστέλλει στην οικεία Περιφέρεια κάθε δίμηνο σε ηλεκτρονική μορφή συμπληρωμένο τον πίνακα A, αποτυπώνοντας την δράση του κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Οι Περιφέρειες πρέπει αντίστοιχα να αποτυπώνουν τη δράση τους ως επισπεύδοντα όργανα αποξήλωσης και επιβολής προστίμων στον πίνακα Β και ταυτόχρονα να συλλέγουν και να ενσωματώνουν σε έναν ενιαίο πίνακα τη δράση των ΟΤΑ χωρικής αρμοδιότητάς τους.
Ως εποπτεύουσες των ΟΤΑ αρχές οφείλουν επίσης να παρακολουθούν τη δράση τους και στην περίπτωση που διαπιστώνουν ότι εντός του εύλογου χρονικού διαστήματος που προκύπτει από τη νομοθεσία δεν προβαίνουν σε αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων (ειδικά των επικίνδυνων), πρέπει να ενεργούν καθ' υποκατάσταση αυτών, κατά τα προαναφερόμενα (παρ. 8 του άρθρου 11 του ν.2696/1999 και παρ.8 του άρθρου 9 του ν.3212/2003).
  • Εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης
Στο πλαίσιο της αξιολόγησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου της υπαίθριας διαφήμισης που πραγματοποιείται από το Υπουργείο σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, είναι αναγκαία η άμεση καταγραφή και εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο πεδίο της υπαίθριας διαφήμισης, βάσει ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων.


ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΜΟΥ .....Όργανον της τάξεως την ώρα που εκτελεί με ψυχραιμία, αίσθημα καθήκοντος, σεβασμό στον πολίτη και επαγγελματισμό εντολές ανωτέρων του, προσπαθώντας να καθυσηχάσει ακραία διαμαρτυρόμενα πλήθη μπαχαλάκηδων και άλλων αναρχικών και κομμουνιστικών στοιχείων που υβρίζουν τους θεσμούς και προσβάλλουν το δημοκρατικό πολίτευμα και τους υπηρέτες του κρατικούς λειτουργούς!
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0Bx8Y9hHAbMRhNjNhMjk2NDktMmY5My00ZTcwLWE1MGItYmNjZTdmY2Q0ZGZm

N. Κοτζιάς: Από το '94 πληρώσαμε 575 δις και χρωστάμε ακόμη 340 !!!

Βγάζουν κάποιοι λεφτά χάρη στο Μνημόνιο – Η αληθινή ιστορία.

Η κυβέρνηση και τα μέσα «ενημέρωσης» που προπαγανδίζουν τα συμφέροντα των διεθνών και ελληνικών τραπεζών ως μονόδρομο, συσκοτίζει με όλους τους τρόπους το πραγματικό πρόβλημα και το ουσιαστικό περιεχόμενο των υποτιθέμενων λύσεων.Τι κάνει η κυβέρνηση;
Στηρίζει όλη την επιχειρηματολογία της σε ένα πραγματικό πρόβλημα προκειμένου να επιβάλει μαζί με την τρόικα μια πολιτική που αφορά ένα άλλο πρόβλημα. Εμφανίζει την πολιτική της ως σωτηρία για τη χώρα, ενώ στην πραγματικότητα είναι σωτήρια για ορισμένους τραπεζίτες και ειδικής κατηγορίας κεφαλαιούχους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εσωτερικό. Δηλαδή, συστηματικά αναφέρεται σε υπαρκτά προβλήματα, και κατόπιν παρουσιάζει τις επιλογές της ως δήθεν ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις λύσης αυτών των προβλημάτων και μάλιστα ως τις μοναδικές. Τέλος, από τα προβλήματα που έχει η χώρα, επιλέγει να προβάλλει μόνο εκείνα που είναι στη λογική του συμπλέγματος ξένων και ντόπιων συμφερόντων. Πιο αναλυτικά:
Δύο ερμηνείες του προβλήματος και διαφορετικοί δρόμοι λύσης τους
Ποιο είναι το πρόβλημα της χώρας; Είναι ότι δεν διαθέτει οργανωμένη ευρεία παραγωγική βάση. Ότι ο τομέας της βιομηχανίας έχει αποδιοργανωθεί παντελώς. Ότι εισάγουμε ακόμα και βασικά αγροτικά προϊόντα που η χώρα θα έπρεπε να παράγει. Προϊόντα όπως η zάχαρη, το λεμόνι, ορισμένα φρούτα. Ότι ο ορυκτός πλούτος είναι ανεκμετάλλευτος και σχεδιάζεται να παραδοθεί σε άνομα συμφέροντα. Ότι, τελευταίο παράδειγμα, η οικοδομή, η παλιά ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε πλήρη διάλυση.
Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια διαδικασία απώλειας της ίδιας της οικονομικής – παραγωγικής της βάσης.
Πώς απαντά η κυβέρνηση σε αυτό το πρόβλημα; Ουσιαστικά δεν απαντά διότι δεν ασχολείται με το πρόβλημα. Πιθανά και να μην το καταλαβαίνει. Η ίδια μαζί με την Τρόικα ορίζει το ελληνικό πρόβλημα μόνο με όρους νομισματικών μεγεθών, ως έλλειμμα και χρέος.
Ασφαλώς και αυτό το πρόβλημα υπάρχει. Μόνο που είναι αποτέλεσμα των προηγούμενων ελλείψεων, καθώς και σπαταλών και φοροδιαφυγής και όχι αντίστροφα όπως το εμφανίζουν. Η αντιστροφή της σχέσης πραγματικού προβλήματος και συνοδευτικών σε αυτό ζητημάτων οδηγεί και σε λάθος απαντήσεις.
Σύμφωνα με τη δική μου άποψη, που την έχω παραθέσει από αυτή τη στήλη εδώ και πολλά χρόνια, η Ελλάδα έχει ανάγκη να ειδικευτεί σε σύγχρονους τομείς παραγωγής, όπως πληροφορική, νανοτεχνολογία, βιογενετική, νέα υλικά και στη βάση αυτής της ειδίκευσης να αναπτυχθεί. Προκειμένου αυτό να επιτευχθεί χρειάζεται αύξηση των κονδυλίων στην εκπαίδευση και στην έρευνα, συνδυαστικές πολιτικές ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων, περιφερειακή ειδίκευση.
Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί το ακαθάριστο εθνικό προϊόν (ΑΕΠ) και θα ενισχυθεί η ικανότητα της χώρας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανείων της. Μια τέτοια πολιτική, θα πρέπει να συνοδεύεται από την δίωξη της φοροκλοπής, φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Την καταπολέμηση της παραοικονομίας. Εάν αυτό γινόταν, όπως ήδη έχω αποδείξει, το δημόσιο χρέος θα ήταν στα 67% του ΑΕΠ και η χώρα δεν θα είχε το σημερινό δημοσιονομικό πρόβλημα.
Σύμφωνα με την άποψη των νεοφιλελευθέρων, της Τρόικας, δηλαδή, και της κυβέρνησης, το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημα δημοσιονομικών μεγεθών. Εκείνο που απαιτείται είναι να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες, να περιοριστεί το λαϊκό εισόδημα, να αυξηθεί η φοροαρπαγή. Με αυτό τον τρόπο μειώνουν μισθούς και συντάξεις. Περιορίζουν τις δημόσιες δαπάνες.
Οδηγούν με άλλα λόγια την ελληνική οικονομία σε ύφεση. Η βαθιά ύφεση της οικονομίας αυξάνει τα προβλήματα επιβίωσης των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα κάνει αδύνατη την αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει το ελληνικό κράτος. Η αδυναμία αυτή καταγράφτηκε με σαφήνεια στην αποτυχία του Μνημονίου 1.
Η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει εξηγήσει, ως όφειλε αν ένοιωθε ότι ζούμε σε μια ουσιαστική δημοκρατία, πώς και γιατί υπήρξε αυτή η αποτυχία, ποιος είναι ο υπεύθυνος. Η αποτυχία του Μνημονίου 1 οδηγεί σε νέο δανεισμό με το Μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο, όπως λέγεται, πρόγραμμα). Το Μνημόνιο 2 στηρίζεται στην ίδια συνταγή που στηρίζεται και το ήδη αποτυχημένο Μνημόνιο.
1. Η μη ερμηνεία της αποτυχίας του ενός «επιτρέπει» την επανάληψη μιας αποτυχημένης και άδικης πολιτικής.

2. Η αποτυχία της συνταγής των τραπεζιτών άλλοθι για τη λεηλασία της χώρας
Η κυβέρνηση παριστάνει ως να έχει κατακτήσει έργον λαμπρό με την συμφωνία για το Μνημόνιο 2. Ουσιαστικά, όμως, αυτό το Μνημόνιο έγινε αναγκαίο για δύο λόγους.
Πρώτον διότι η χώρα μπήκε σε ύφεση, όπως είχαμε προβλέψει πολλοί, και άρα αδυνατεί να αποπληρώσει τα δάνειά της, και, δεύτερον, διότι ο ξένος παράγοντας δεν επιθυμεί να αλλάξει ουσιαστικά τους όρους δανεισμού. Αυτοί οι όροι θα μπορούσαν να είχαν διασφαλιστεί κατά τη διαπραγμάτευση του Μνημονίου 1, εφόσον η κυβέρνηση είχε θελήσει να διαπραγματευτεί.
Το γεγονός είναι ότι η χώρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει, πλέον, τις απαιτήσεις των δανειστών. Μπροστά της έχει μόνο μια λύση, την αναδιάρθρωση των δανείων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αυτό και δεν μπορεί να συμφωνεί η Ελλάδα στο να θυσιάζεται προκειμένου να μην χάσουν ορισμένοι τραπεζίτες χρήματα από τα ασφάλιστρα που έχουν παιχτεί πάνω στην ελληνική περίπτωση. Η αναδιάρθρωση, όμως, δεν γίνεται. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδέχεται το εις βάρος της χώρας πλαίσιο που θέτουν οι ξένοι εκπρόσωποι των τραπεζιτών και αντί να αναδιαρθρώσει το χρέος μια ώρα αρχύτερα και σε πιθανά διαχειρίσημα ποσά και μεγέθη των δανείων, δέχεται την αναβολή αυτής της αναδιάρθρωσης για όταν οι ξένοι τραπεζίτες θα έχουν διασφαλίσει τα συμφέροντα και δικαιώματά τους.
Με άλλα λόγια η αναδιάρθρωση δεν πρόκειται να αποφευχθεί. Απλά θα γίνει αργότερα και με δυσμενέστερους όρους για την Ελλάδα. Σε αυτούς τους όρους, πρέπει να υπογραμμιστεί, θα προστεθεί και ένας επιπλέον: το ξεπούλημα της Ελληνικής Δημόσιας Περιουσίας.
Κυριολεκτικά ξεπούλημα σε φτηνές τιμές.Η σχεδιαζόμενη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας αποτελεί το επιστέγασμα των κερδών των τοκογλύφων που μας δανείζουν. Όχι μόνο λαμβάνουν ήδη υψηλούς τόκους, αλλά επιπλέον, με τα κέρδη που πραγματοποιούν σε βάρος μας θα αγοράσουν φτηνά ότι πολυτιμότερο διαθέτουμε.
Αυτό το γεγονός αποτελεί μέγιστο πρόβλημα. Τόσο διότι θα αποτελεί μια μεγάλη λεηλασία, όσο και διότι η Ελλάδα θα χάσει από τα χέριά της τους πιο απαραίτητους μοχλούς προκειμένου να εξέλθει από την κρίση, αφού θα της έχουν αφαιρεθεί τα προς τούτο εργαλεία.
Για όποιον έχει αμφιβολία θυμίζω ότι το 1994 το ελληνικό χρέος ήταν 90 δισεκατομμύρια, από τότε πληρώσαμε 575 δισεκατομμύρια και χρωστάμε ακόμα 340 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, έχουμε ξεπληρώσει τα δάνειά μας δέκα φορές και ακόμα δανειζόμαστε για να τα ξεπληρώσουμε.
Οι λύσεις του δήθεν μονόδρομου είναι αντιπαραγωγικές και άδικες
Η διάγνωση του ελληνικού προβλήματος που κάνει η κυβέρνηση είναι λανθασμένη, και οι λύσεις που προτείνει είναι αντιπαραγωγικές, δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση. Το χειρότερο από όλα είναι ότι η κυβέρνηση στο όνομα υπαρκτών προβλημάτων που διαβάζει μονόπλευρα, στο όνομα ότι η ανάγνωσή της είναι μονόδρομος, θεωρεί ότι μπορεί να επιβάλλει οποιαδήποτε λύση χωρίς κανένα τίμημα.
Με άλλα λόγια, εφόσον υπάρχει κατά τη γνώμη της πρόβλημα, αυτό οφείλει να το λύσει σε βάρος των λαϊκών και μεσαίων εισοδημάτων, δημιουργώντας, ταυτόχρονα, νέα κίνητρα για το μεγάλο κεφάλαιο και τους κεφαλαιούχους.
Η κυβέρνηση επιτίθεται σε δημόσια περιουσία, μισθούς, συντάξεις και μικρούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες στο όνομα της κρίσης. Και αυτό, παρόλο που δεν έχουν εκείνοι την ευθύνη, ή έστω την κύρια ευθύνη για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Αντίθετα, οι φοροκλέπτες, οι άνθρωποι της παραοικονομίας και οι ατσίδες του χρηματοπιστωτικού συστήματος μένουν στο απυρόβλητο, όχι μόνο ως προς τα μέτρα που λαμβάνονται, αλλά και ηθικά. Ευτυχώς, επί παραδείγματι, που η Ουέφα αποκάλυψε ορισμένα από τα κυκλώματα στο ποδόσφαιρο για να γίνει φανερό που βρίσκονται τα πολλά λεφτά, με πιο τρόπο αποκτώνται και πόσο μονόπλευρη είναι η κυβέρνηση στην πολιτική της.
Συνολικά η κυβέρνηση διαβάζει με σκληρή αντικοινωνική πρόθεση και λάθος γυαλιά τις αιτίες της κρίσης. Επιλέγει να συμπορευθεί με τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις στην αναζήτηση μονόπλευρων λύσεων. Οι «λύσεις» αυτές είναι αντιπαραγωγικές. Οξύνουν και δεν λύνουν το πρόβλημα. Κοινωνικά είναι άδικες και μονόπλευρα διατεταγμένες.
Όταν λοιπόν η κυβέρνηση μιλά για μονόδρομο δεν εννοεί ότι δεν υπάρχουν άλλες λύσεις, αλλά ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές προς όφελος των λίγων και για την προστασία των συμφερόντων τους. Για εκείνη, λοιπόν, και για εκείνους μπορεί να είναι μονόδρομος, όχι και για μας που γνωρίζουμε ότι και υπάρχει άλλος δρόμος, και οφείλουμε να τον διαβούμε.
epirusgate.blogspot.com


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *