Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ - ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

Καλό καλοκαίρι μας εύχεται το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης από την σελίδα του στο fb.

Και μας ενημερώνει ότι θα είναι "ανοικτό μέχρι τις 19 Ιουλίου" .
Και κλείνει "
"Μαζί και πάλι από τον Σεπτέμβρη!».

Θα σκέφτηκαν - φαίνεται - ότι έτσι διατυπωμένο,  λιγότεροι ψηφοφόροι - διότι μόνο ως τέτοιο σε μετράνε - θα καταλάβουν τι θέλει να πει η ανακοίνωση.

Διότι η ανακοίνωση λέει ότι ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - που από ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ μετατράπηκαν σε "κοινωνικά"και παραχωρήθηκαν σε ένα σχήμα "κοινωνικό" που δουλεύει μόνο με εθελοντές γιατρούς - ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Κάντε λοιπόν ένα τάμα, προσκυνήστε την Αγία Ζώνη της Παναγιάς και προσευχηθείτε να μην αρρωστήσετε το καλοκαίρι. Ντάξει;

Είναι η ώρα αυτό το καθεστώς των δημοτικών ιατρείων να επανεξεταστεί, δε νομίζετε σύντροφοι;;;

Διότι οι άνθρωποι χρειάζονται γιατρούς ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, έτσι δεν είναι;;;; 

Εκτός αν απαντήσετε ότι τον Αύγουστο υπάρχει το ΕΣΥ άρα δεν πειράζει που κλείνει το Κοινωνικό Ιατρείο.
Ε αν απαντήσετε αυτό, το ίδιο ισχύει και τον Γενάρη, έτσι δεν είναι;;;


Αλλά επειδή έρχεται η κανονικότητα στο ΕΣΥ, ας ξαναδούμε το θέμα των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ιατρείων, λέμε εμείς.

ΚΑΙ ΜΕ ΦΕΚ ΥΠΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟ ΔΟΥΖΕΝΗ


Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την απαλλοτρίωση του Δουζένη.

Εικοσιεφτά ολόκληρα χρόνια μετά από την πρώτη πολεοδομική δέσμευση για την δημιουργία πολιτιστικού κέντρου (1992) και 20 χρόνια από την κήρυξη του ως διατηρητέου (1999), παραδίδεται στην πόλη ένα χαρακτηριστικό βιομηχανικό κτίριο της δεκαετίας του 50 ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό μνημείο εκπληρώνοντας έτσι την υπόσχεση που είχε δώσει η Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου, η παράταξη της σημερινής διοίκησης του δήμου Χαλανδρίου στους κατοίκους της πόλης.

Η τυπική ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του χώρου θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση του ποσού των 1.363.279,17 € ευρώ ποσού που είναι δεσμευμένο από το Πράσινο Ταμείο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Αφού ολοκληρωθεί η απόδοση του ακινήτου των 3 στρεμμάτων στην πόλη ως κοινόχρηστου χώρου και γίνει η ανακατασκευή του διατηρητέου βιομηχανικού κτίσματος με σκοπό την πολιτιστική χρήση, σε συνδυασμό με την ανάπλαση του δημόσιου χώρου (δεντροφυτεύσεις, αναπλάσεις πεζοδρομίων, κτλ), αναμένεται να δημιουργηθεί μια νέα εστία πολιτιστικών δρώμενων.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που ολοκληρώνονται οι διαδικασίες κύρηξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.
Η πρώτη είχε γίνει επί δημαρχίας Γρ. Ζαφειρόπουλου αλλά επί δημαρχίας του καταστροφέα του Χαλανδρίου Γ, Κουράση πέρασε το 18μηνο και παρά του ότι υπήρχε εγκεκριμένο δάνειο στο ΠκΔ για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης ο Κουράσης "ολιγώρησε" και άφησε να χαθεί η απαλλοτρίωση.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά είχε πείσει και τον άπειρο Ρούσσο ότι δνε μπορεί να κυρηχθεί νέα απαλλοτρίωση και έβγαινε και τα έλεγε αυτά στο δημοτικό συμβούλιο στον Νταβία που επέμενε για την επανακύρηξη της απαλλοτρίωσης, όπως και έγινε.
 Ας ελπίσουμε ότι το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ θα αναταποκριθεί στις δεσμεύσεις του και δεν θα έχουμε νέο πισωγύρισμα.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ – 18 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ»: 2 μεγάλες συναυλίες

Ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξε ένας από τους λίγους τραγουδιστές, που κέρδισαν αδιαφιλονίκητα τον τίτλο του λαϊκού ερμηνευτή, αγαπήθηκε φανατικά, μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων, τραγουδήθηκε όσο λίγοι και χάρισε το αίσθημα της οικειότητας σε όσους ένιωσαν ότι τραγουδά για εκείνους.

Με τη μοναδική υφή της φωνής του κατάφερε να εκφράσει τις αγωνίες, τους φόβους, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων, για τους οποίους η επιβίωση ήταν πολύ δύσκολη.

Οικονομικά και κοινωνικά αποκλεισμένοι, πρόσφυγες, εργάτες, όλοι αγωνιστές της καθημερινότητας αναζητούσαν στα τραγούδια του παρηγοριά για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν καθημερινά .

Και το κοινό του, βέβαια, δεν περιορίζονταν μόνο σε αυτούς.

Γιατί ο Καζαντζίδης τραγούδησε τον έρωτα και τις μικρές χαρές της ζωής σε δημιουργίες κορυφαίων συνθετών και στιχουργών που αγαπήθηκαν και λατρεύτηκαν από όλο τον κόσμο και που εξακολουθούν ακόμα να μας συγκινούν.

Τραγουδάνε για τον Στέλιο της καρδιάς μας οι:

Θέμης Αδαμαντίδης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κατερίνα Στανίση, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Βάσω Χατζή, Λεωνίδας Βελής,
Στέλιος Περπινιάδης, Δημήτρης Κοντογιάννης, Μπάμπης Καραπέτης, Νότης Θαλασσινός
Μπουζούκι: Μανώλης Καραντίνης
Μουσική επιμέλεια: Φαίδων Λιονουδάκης

Οι συναυλίες:

1) Βεάκειο Θέατρο (Πειραιάς): Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, στις 21:00.
2) Ευριπίδειο Θέατρο (Σαλαμίνα): Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, στις 21:00.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Πολυχώρος Αυλαία (Πασαλιμάνι), Viva, Public

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: Ολοκληρώθηκε ο 3ος Κύκλος της Ομάδας εφήβων για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες


Ολοκληρώθηκε και φέτος στο δήμο Βριλησσίων ο 3ος Κύκλος της Ομάδας Εφήβων για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες που πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης.

Μέσα από μία δομημένη διαδικασία στην ομάδα επιτεύχθηκε η κοινωνική προσαρμογή των εφήβων, η ενίσχυση της προσωπικής τους ταυτότητας και η δυνατότητά τους να σχετίζονται με συνομήλικους. Με σαφείς κανόνες λειτουργίας και την παρουσία του θεραπευτή, οι έφηβοι βίωσαν τις αλλαγές, ανέλαβαν ευθύνες, ανταποκρίθηκαν σε προσδοκίες και διαμόρφωσαν τη συμπεριφορά τους με στόχο την υγιή συνύπαρξη.

Συνεχίζουμε από Σεπτέμβρη με νέα ανανεωμένα προγράμματα για όλη την οικογένεια.