Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΚΕΦΛΗΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η προχθεσινή συζήτηση στο ΔΣ για το Κεφαληνού είναι χρήσιμη για να βγάλεις μόνο σου τα συμπερατά σου, εσύ που θέλεις να έχεις δική σου άποψη για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Μπορείς λοιπόν να ακούσεις προσεκτικά τι ειπώθηκε από όλους όσους μίλησαν

Πρώτος ξεκίνησε ο κ. Θωμάς που - σε συνενόηση με την διοίκηση -  κατέθεσε την πρόταση για πρόσθετο χαρακτηρισμό του διατηρητέου ως μνημείου από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Νταβίας ζητάει από το προεδρείο να εισηγηθούν όσα είχαν συζητηθεί στην σύσκεψη των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων την Τρίτη αλλά είχαν αλλιώς αποφασίσει παρασκηνιακά.Ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος. Ακούστε τον προσεκτικά για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Είναι χαρακτηριστικό ότι επιχειρεί ξεκάθαρα να υποβαθμίσει όσα είχαν αποφασιστεί την Τρίτη. Υπογραμμίζει ότι η μοναδική ΑΠΟΦΑΣΗ του ΔΣ προτείνει να είναι η εισήγηση Θωμά και παραπέμπει τα άλλα στην .... γραφειοκρατία.Κουράσης: Οι ιδιοκτήτες και η μικροψυχία για την ιστορία .....Λαδόπουλος:Τζούρας - εκπρόσωπος των ανταρτών κατά παράβαση της θεσμικής σειράς προηγείται του Νταβία  (γιατί έτσι θέλει η πρόεδρος, Είναι περισσότερο φίλοι της - μικρό το κακό )Νταβίας: 
Η ανακήρυξη των 25 διατηρητέων που ήταν ..... 24.
Επιμένει στα άμεσα μέτρα προστασίας και φύλαξης του ακινήτου. 
Προτείνει την εμπλοκή της ΦΛΥΑ και αξιοποίηση του ακινήτου με στόχο και το οικονομικό όφελος του δήμου.Αγγελής: Καθαρή θέση υπέρ της προστασίας του διτηρητέου με κάθε τρόπο.Λέρτας - εκπροσωπώντας την επιτροπή κατοίκωνΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΝΘΕΣΗ
Παρούσα χωρίς να πάρει καν το λόγο επίτ ου θέματος  η Λούλα Κατρατζά (!!!!!)
Και αν αυτό νομίζετε ότι είναι τυχαίο .......

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΚΕΦΑΛΗΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΓΙΝΕ


Μια πρώτη πρόχειρη αλλά σημαντική παρέμβαση που προστατεύει το κτίριο από την φθορά από την βροχή έγινε ήδη και πρέπει να πούμε μπράβο στον δήμο.

Ήταν εφικτό και έγινε.

ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΡΟΥΣΣΟ ΚΑI ΘΩΜΑ.

 

Πολλοί λένε ότι η κατάρρευση της χώρας, η παρατεταμένη και συνεχιζόμενη κρίση δεν είναι παρά αποτέλεσμα της στρεβλής νοοτροπίας πολιτών και πολιτικών και δεν φταίει για την κρίση το ότι φάγαμε πολλές μπουγάτσες χωρίς απόδειξη, ούτε ότι υπάρχουν τα κόκκινα δάνεια τα οποία οι τραπεζίτες έχουν ήδη πληρωθεί με δύο ανακεφαλαιοποιήσεις, ετοιμάζονται για την τρίτη σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, ένα κούρεμα ομολόγων και πρέπει να τα πάρουν και από τους χρεωκοπημένους πάση θυσία, άρα να τα πληρωθούν για .... πέμπτη φορά.

Ζούμε στην χώρα που η κομπλέξα, ο κατσαπλιαδισμός και η κουτοπονηριά ήταν και παραμένει η μαγκιά, το "δέον", το έξυπνο, το ΛΟΓΙΚΟ, το ρεαλιστικό, Ο ΚΑΝΟΝΑΣ.

Και η ευθύτητα, ο ΛΟΓΟΣ, η καθαρότητα, η συνέργεια, η συμφωνία, η μπέσα,  είναι τρέλα όταν δεν είναι γραφικότητα. ΄

Πολλοί - με τους οποίους εμείς έχουμε συνταχθεί - λένε ότι η υπέρβαση της κρίσης βρίσκεται στην αλλαγή νοοτροπίας.

Σε αυτή μάλιστα την γενικότητα συμφωνεί η πλειοψηφία.

Να μην πω ότι συμφωνούν όλοι.

Αυτό το λέει πια όλο το συνταγματικό και εξωσυνταγματικό τόξο. Στις γενικότητες τα βρίσκουμε.

Εκεί που υπάρχει το θεματάκι είναι ότι δεν συμφωνούμε στο να ορίσουμε την αλλαγή νοοτροπίας.

Για κάποιους αλλαγή νοοτροπίας είναι να αποδεχτούμε να μας επιβληθεί,  ως "δυσκολοκυβέρνητος λαός" ένας μέγας αρχηγός, ένας ηγέτης, ένας οδηγός προς την σωτηρία που "θα μας στρώσει".
(ΟΔΗΓΟΣ στα γερμανικά μεταφράζεται Fuhrer, για τους λίγους που δεν το γνωρίζουν. Μάλλον κάτι θα σας θυμίζει το ΦΥΡΕΡ, έτσι δεν είναι;).

Το ακούς από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος να ξεστομίζεται αυτό το "φταίνε και οι πολίτες" (που φταίνε αλλά όταν το λέει αυτό ο ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥΣ τι ακριβώς σημαίνει; Ότι φταίνε που τον εξέλεξαν; Τι ακριβώς λέει;)

Και καλά από τους "εκτός" του συνταγματικού τόξου. Αυτό πιστεύουν καθαρά οι άνθρωποι. Αναζητούν έναν οδηγό να τους οδηγήσει στο όραμά τους για την κοινωνία.
Να μείνουν αυτοί,  οι όμοιοί τους και οι προσκυνημένοι τους και να "καθαρίσουν" από τους άλλους.

Αλλά οι "εντός"? Αυτοί που δηλώνουν ότι είναι "δημοκράτες";;;;

Εκεί που γίνονται αστείοι οι οπαδοί του μοντέλου "σωτηρίας της κοινωνίας και της χώρας" με ΟΔΗΓΟ - ΣΩΤΗΡΑ" είναι όταν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καν τον κατάλληλο.
Ο αρχηγός, ο φύρερ είναι ..... από τα LIDL!
Και παρόλα αυτά αυτοί αναλαμβάνουν την δουλειά να κάνουν τον φύρερ από τα LIDL, ΗΓΕΤΗ!

ΤΟΤΕ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ! Και αυτό είναι καλό πράγμα να συμβαίνει.
Διότι αυτές οι αντιλήψεις ΠΡΕΠΕΙ Α ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΎΝ στην συνείδηση των πολιτών.

 Για άλλους με τους οποίους συντασσόμαστε εμείς η υπέρβαση της κρίσης και η σωτηρία της χώρας - αν και πλέον κάθε μέρα αυτό δυσκολεύει και περισσότερο - είναι μονόδρομος να επιτευχθεί από τους πολλούς που θα πιστέψουν ότι υπάρχει λόγος να σωθεί η χώρα και οι χωρικοί της μέσα σε αυτή.
Η υπέρβαση της κρίσης με όρους ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ και όχι ΠΛΗΡΟΥΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ είναι συλλογική υπόθεση, απαιτεί πολίτες ενημερωμένους και ενεργούς, δράσεις και συμφωνίες σε επίτευξη στόχων, ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ στο "κάνουμε" και όχι στο "μοιραζόμαστε" - και αλληλεγγύη  όχι σαν αυτή από τα LIDL, την αλληλεγγύη των Κοινωνικών Παντοκοροϊδείων και της φιλανθρωπίας των σύγχρονων "κυριών επί τας τιμάς".

Τώρα θα μου πεις γιατί όλη αυτή η εισαγωγή σε ένα άρθρο με αυτόν τον τίτλο.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!
Διαχέεται από το πιο μικρό κύτταρο οργάνωσης της κοινωνίας μέχρι το σύνολό της.

Αυτό που έγινε με την κινητοποίηση που προκαλέσαμε για την βίλα Κεφαληνού είναι ενδεικτικό και αποκαλυπτικό για τις ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ και τις ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ.

Ο ένας λοιπόν εκ των δύο αναφερομένων στον τίτλο, ο Δήμαρχος Σ. Ρούσσος - του οποίου η αυταρχικότητα, ο παλαιοκομματισμός και η φαντασίωσή του ότι σώζει την πόλη περίπου μόνος του, ήταν έτσι και αλλιώς γνωστή - έβγαλε φλύκταινες μόλις αναλάβαμε την πρωτοβουλία.

Αντί να την αντιμετωπίσει θετικά, αντί να χαρεί που κάποιοι πολίτες ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ και να κοιτάξει πώς θα συνεργαστεί μαζί τους,  θα τους ενθαρρύνει και θα τους συνδράμει, μας είπε ψεύτες, μας είπε ότι είναι αθλιότητες ότι λέμε ότι υπάρχει χώρος παρέμβασης του δήμου στο κτίριο ΑΜΕΣΑ αλλά και ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ, τέλος πάντων όποιοι έχουν παρακολουθήσει την συμπεριφορά του στο facebook και ήταν παρόντες στην κινητοποίηση της προηγούμενης Κυριακής ξέρουν.

Γιατί άραγε;
Διότι δύο απαντήσεις υπάρχουν σε αυτό το γιατί. Διαλέξτε ποια προτιμάτε.
  • Στην πραγματικότητα δεν ήθελε να δημιουργηθεί το κίνημα υπεράσπισης των διατηρητέων και πιο συγκεκριμένα του Κεφαληνού. Και γι΄αυτό ΘΥΜΩΣΕ και δεν συγκράτησε τον θυμό του ενώ στο τέλος έκανε την "ανάγκη φιλοτιμία" και συντάχθηκε. Αυτό είναι το ΚΑΚΟ σενάριο. Το σενάριο που λέει ότι ο δήμαρχος της πόλης ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να σωθεί το Κεφαληνού.
 ή
  • Ο Ρούσσος ήθελε και θέλει να σωθεί το Κεφαληνού. Αλλά με μια προϋπόθεση: ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ καταχειροκροτούμενος από τους υποτακτικούς του ως καλός ΟΔΗΓΟΣ - ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ!  Θέλει να "παίζει" την πόλη και το μέλλον της ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Το γεγονός ότι έκανε την μεγάλη ΓΚΑΦΑ με την αγορά του ΧΕΥ 9 για να κάνει υπόγειες εγκαταστάσεις δίπλα στο τρένο δεν τον έχει διδάξει τίποτα. Το γεγονός ότι ΕΚΑΝΑΝ την μεγάλη γκάφα με την υποτιθέμενη απευθείας αγορά του Δουζένη από την τράπεζα, γκάφα που προκάλεσε μεγάλη καθυστέρηση στην υπόθεση δεν του έχει πει τίποτα. Ότι έχασε την πλειοψηφία στο ΔΣ δεν του έχει πει τίποτα. ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ που πρέπει να εξαφανιστούν. Μόνο αυτός και οι υποτακτικοί του είναι οι ΚΑΛΟΙ Χαλανδραίοι. Οι άλλοι είναι οι ΚΑΚΟΙ Χαλανδραίοι. Είναι ΕΔΩΚΑΙΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΙΑ. Το πρόβλημα βέβαια με τις δημόσιες υποθέσεις είναι ότι τις γκάφες δεν τις πληρώνει αυτός που τις κάνει, σε αντίθεση με τις ιδιωτικές. Γι΄αυτό στις δημόσιες υποθέσεις πρέπει να ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ περισσότεροι.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΝΤΑΡΩ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ - Δεν αμφισβητώ την πρόθεσή του. 

Αλλά τελικά έχει σημασία;

ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Διότι μια ΔΥΣΚΟΛΗ υπόθεση σαν του Κεφαληνού, όπως ΔΥΣΚΟΛΗ είναι κάθε υπόθεση που πρέπει ο δήμος να "κακοκαρδίσει" έναν δημότη του, έναν συμπολίτη του, μια οικογένεια για να υπηρετήσει - το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ , το ΔΗΜΟΣΙΟ -  δεν μπορεί να απαιτεί ΚΑΝΕΝΑΣ να του ανατεθεί και να είναι απόλυτα εξαρτημένη από τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ του ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ στις όποιες πιέσεις.

Και αν το απαιτεί ΟΙ ΑΛΛΟΙ πρέπει να του λένε ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, συμπάθα μας.
Βρίσε μας, βγάλε φλύκταινες αλλά εμείς θα βάλουμε και τις δικές μας πλάτες δίπλα στις δικές σου για να κρατήσουμε το κτίριο να μην πέσει γιατί είναι ΚΑΙ ΒΑΡΎ και ΕΤΟΙΜΌΡΡΟΠΟΙ και κάποιοι το σπρώχνουν και από την άλλη.

Και αυτό καλέσαμε να κάνουν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι, όλοι οι πολίτες γιατί όσο περισσότεροι βάζουν πλάτη, βάζουν κόντρα, σε αυτούς που γκρεμίζουν το κτίριο, τόσο πιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν να μείνει όρθιο.

Και μάλιστα το κάναμε ΧΩΡΙΣ καν ΤΟ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΗΜΑ! Δεν θέλαμε να καπελώσουμε. (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΘΟΥΜΕ).


ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ


ΕΜΕΙΣ που πιστεύαμε και πιστεύουμε ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ και την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα.
Που ξέρουμε ότι η ΣΩΤΗΡΙΑ βρίσκεται στην ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του ΠΟΛΙΤΗ και δεν φοβόμαστε ότι θα καταστραφεί ο δήμος αν δεν υπάρχει πανίσχυρος ΟΔΗΓΟΣ - ΦΥΡΕΡ με υποτακτική πλειοψηφία.
ΙΣΑ - ΙΣΑ θα δυναμώσει.

Όταν λοιπόν ο αρχηγός του ρεύματος, της αντίληψης "Δήμαρχος - Μεσσίας - Οδηγός" (για να μην γράψω Σουλτάνος γιατί ενοχλεί τους caumme il faut - η σημειολογία του ΣΟΥΛΤΑΝΙΣΜΟΥ) μπήκε σε εφαρμογή το plan B για να σωθεί Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ!

Εμφανίστηκε κάποιος άλλος με ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΗ αντίληψη και νοοτροπία.
ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ!
Ο Γιώργος Θωμάς.
Ομολογημένη εξ αρχής σωτηριολογική αντίληψη όχι σαν του Ρούσσου που ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ έτσι, ενώ έχει ιστορία στην πόλη.
Εκείνος ήρθε για να σώσει τους Χαλανδραίους από τους Χαλανδραίους.
Αρχικά έβαλε αυτόν τον στόχο - να σώσει το Χαλάνδρι από τους Χαλανδραίους συντρόφους του -  και μετά έβαλε τον στόχο να ενώσει όλους αυτούς για τους οποίους έλεγε ότι η πόλη πρέπει να σωθεί με την απομάκρυνσή τους .
Τέλος πάντων. Αμαρτία ομολογημένη είναι μικρότερη αμαρτία τουλάχιστον.

Και τι έκαναν λοιπόν Ρούσσος - Θωμάς;

Πώς τα βρήκαν;

Τα βρήκαν για να ΛΕΡΩΘΕΙ το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!

Το παράδειγμα ότι όταν οι οργανωτές, οι ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ, είναι ΕΝΤΙΜΟΙ στον λόγο τους και το αφήγημά τους, ειλικρινείς και ΔΕΝ ΚΑΠΕΛΩΝΟΥΝ τότε μπορούν να συναθροίσουν δυνάμεις που ΣΩΝΟΥΝ τα κτίρια, την κοινωνία ίσως και την χώρα.

ΤΟΤΕ το "ΟΛΟΙΜΑΖΙ" γίνεται ΟΛΟΙΜΑΖΙ στην  υπέρβαση και όχι ΟΛΟΙΜΑΖΙ στη νομή.

Επικίνδυνα πράγματα.

ΑΝ - σου λέει - ΑΥΤΟΙ ΑΡΧΊΣΟΥΝ ΝΑ ΣΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ..... ίσως ΣΩΣΟΥΝ και την χώρα.
Και αν αρχίσουν να πετυχαίνουν στόχους ΟΛΟΙΜΑΖΙ χωρίς νομή, τότε δεν θα έχει νομή.

Και εμείς οι Σωτήρες τι δουλειά θα κάνουμε τότε;

Ο Γιώργος Θωμάς, όπως και οι συνάδελφοι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας να ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ. Και συνέβαλλαν.

Και καλωσορίστηκαν, και αναδείχτηκαν και μπήκαμε ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ μετά από αυτούς στα δελτία τύπου που εμείς διακινήσαμε.

Στο τέλος ήρθε και ο δήμαρχος (να μας βρίσει αλλά δεν πειράζει, δεν περιμένουμε να μας κεράσει καραμελίτσες)..

Αυτό είναι η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ και ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΟΧΩΝ.

Ο Γιώργος Θωμάς είναι έμπειρος στη νομική διαχείριση τέτοιων υποθέσεων.
Μια ζωή σε κυβερνητικές θέσεις. ΞΕΡΕΙ.

Έκανε μια σωστή πρόταση στρατηγικής. 
Δεν είπε τίποτα όμως αρχικά για άμεσα μέτρα.
Εμείς και η Πρωτοβουλία κάναμε σωστές προτάσεις άμεσων μέτρων, ο δήμαρχος μας έβρισε κάνα δυο βδομάδες αλλά τελικά δέχτηκε ΟΛΕΣ τις προτάσεις.

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΗΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΚΑΠΕΛΟ?

Μόνο για έναν λόγο: Για να υπάρξει ΣΤΥΓΝΗ, ΧΥΔΑΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΣΥΝΈΡΓΕΙΑΣ που στο κάτω της γραφής εμείς την αρχίσαμε και έχουμε λόγο να προστατέψουμε.
Ναι ταυτιστεί και αυτή με την ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΗ αντίληψη.
Να μην μείνει ότι ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ έσωσαν το Κεφαληνού.

Αλλά οι ..... επαγγελματίες Σωτήρες σώνουν το Κεφαληνού.

Θα πεις: "έλα μωρέ, δεν πειράζει".

ΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Αν και είναι σοβαρότερο από ότι φαίνεται το θέμα.

Αλλά ξέρεις γιατί το έγραψα όλο αυτό Σαββατιάτικα;

Για να σε καλέσω εσένα που άντεξες να διαβάσεις όλα αυτά να σκεφτείς ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙΝΟΙ που έχουν στο DNA τους την ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ, άρα θα είναι ΧΡΗΣΙΜΟΤΕΡΟΙ για την πόλη στο περιβάλλον της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ και ποιοι - όσα και αν πουν - ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ να παίξουν στο νέο μοντέρνο, γήπεδο.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και "γλιστράνε" σε τέτοιο μαλακό τερέν.


Προτιμούν το παλιό. ΤΟ ΞΕΡΟ!
ΕΚΕΙ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ την μπάλα που ξέρουν.
Γιούρια και κουτσαβακισμοί. Και ο παικταράς που θα τους περάσει όλους μόνος του.

Δεν βγαίνουμε έτσι από την κρίση. Αναπαράγοντας τις πολιτικές συμπεριφορές του 1960.

ΚΑΛΟ Σ-Κ

ΥΓ1: Στο site του δήμου δεν υπάρχει ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ τη στιγμή (Σα 23-2-2019, 11.00 πμ - ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ, ΜΙΑ ΦΩΤΟ κάτι για το Κεφαληνού).

ΥΓ2: Αλλά δεν προβάλλεται καθόλου στο site του δήμου, και η άλλη ΟΜΟΦΩΝΗ  απόφαση του ΔΣ που λήφθηκε προχτές: ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των πάρκινκ στο ΜΕΤΡΟ. Το ψηφίσαμε όλοι αλλά το εισηγήθηκαν .... ΟΙ ΑΛΛΟΙ (οι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ συγκεκριμένα).
Άρα δεν θα το προβάλλουμε εμείς.
Είναι .... των άλλων.

Και το site που πληρώνουν οι Χαλανδραίοι δεν ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
Είναι ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!

ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ είναι ... ΑΛΛΟΙ ακόμα και αν αποφασίζουμε μαζί τους. 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΠΟΣΗΣ ΣΠΑΘΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΔΗΛΑΒΕΡΙ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για μετεγκατάσταση του καζίνο της Πάρνηθας στο κτήμα «Δηλαβέρη» του γειτονικού Δήμου Αμαρουσίου και σε ελάχιστη απόσταση από τα όρια της πόλης μας.

Η σχεδιαζόμενη κατασκευή της ιδιωτικής πόλης των ξενοδοχείων και των καζίνο θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις περιοχές κατοικίας, υποβαθμίζοντας περαιτέρω την ποιότητα ζωής των κατοίκων με τις κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα επιφέρουν σε μια ιδιαίτερα κορεσμένη περιοχή.
Εκφράζουμε επιπλέον τη ρητή μας αντίθεση στη λογική της ηθικής νομιμοποίησης του τζόγου και την προώθηση του «οράματος» του εύκολου πλουτισμού ως ατομικής διεξόδου στο αδιέξοδο που δημιουργεί η οικονομική κρίση και οι μνημονιακές πολιτικές.
Οι πόλεις μας έχουν ανάγκη από χώρους προώθησης της πραγματικής παραγωγής και της τεχνολογικής καινοτομίας.
Έχουν ανάγκη από χώρους πολιτισμού, δημιουργίας και μαζικού αθλητισμού, ικανών να συμβάλουν την αποφόρτιση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και την καλλιέργεια δημιουργικών αγωνιστικών προτύπων για τη νέα γενιά.

  • Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το ειδικό χωρικό σχέδιο.
  • Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας στη μεταφορά του καζίνο της Πάρνηθας στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και γενικά στην λογική «κάθε περιφέρεια με το καζίνο της».
  • Απαιτούμε τη ριζική τροποποίηση του νόμου 4269/14, που επιτρέπει την ιδιωτική πολεοδόμηση, μέσω των Ε.Χ.Σ. καθώς και του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ν. 4277/14), που χαρακτηρίζει την περιοχή μας «πόλο υπερτοπικής ανάπτυξης και διαδημοτικό κέντρο ευρείας ακτινοβολίας».
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προβεί σε ενέργειες ώστε:

  • Να ενημερωθούν με έντυπο υλικό οι κάτοικοι του Χαλανδρίου και να αναρτηθούν πανό στην περιοχή της Ριζαρείου και του Συνοικισμού.
  •  Να υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν απορριφθεί το αίτημα της εταιρείας για την μεταφορά του καζίνο στο Μαρούσι.
  • Να υπάρξει συντονισμός με τους όμορους δήμους Αμαρουσίου και Φιλοθέης – Ψυχικού.
  • Να οργανώσει σύσκεψη φορέων, συλλόγων και κατοίκων για την ενημέρωση και οργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου. 
  • Να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τους φορείς της πόλης και τους όμορους δήμους και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΝ ενάντια στη σχεδιαζόμενη μετεγκατάσταση του καζίνο στο κτήμα Δηλαβέρη, την Τετάρτη 6 Μαρτίου.

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αντωνόπουλου

O καλλιτέχνης σημειώνει σχετικά με τη δουλειά του:

Πάντα στη ζωγραφική μου υπήρχε σχεδιαστική και χρωματική λιτότητα. Το πρώτο που σκεπτόμουν ήταν να βλέπω την εσωτερικότητα του θέματος που ζωγραφίζω και να προσπαθώ να βρω την αλήθεια του, έτσι καταργούσα τα περιγράμματα και παρατηρούσα πολύ τους όγκους, με ενδιέφερε να κατανοήσω τους όγκους γιατί πιστεύω ότι στην κατανόηση των όγκων βρίσκεται η δύναμη.

Η τέχνη δεν είναι τίποτα άλλο από αίσθημα και παρατήρηση. Χωρίς όμως την γνώση των όγκων, των αναλογιών και της ποιότητας των χρωμάτων, το όποιο αίσθημα παραλύει.

Ήμουν πάντα λάτρης της αλήθειας , και δεν δίσταζα ποτέ να την εκφράζω.

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Έχει κάνει 30 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Η πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα έγινε στην Γκαλερί Χρυσόθεμις πριν από 38 χρόνια, το 1981… Έργα του βρίσκονται σε πολλές μεγάλες συλλογές : Εθνική Πινακοθήκη, Πινακοθήκη της Βουλής, Υπ. Πολιτισμού, Πινακοθήκη της Ρόδου, Κύπρου , Αγρινίου, Αλεξανδρούπολης ,Καρδίτσας , Μουσείο Φρυσίρα, Πιερίδη, Βορρέ, Βογιατζόγλου, Εμφιετζόγλου και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε.

Διάρκεια έκθεσης: έως Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

www.chryssothemis.com – tel. 2106811418

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ στην Πλατεία Αναλήψεως
Κυριακή 3 Μαρτίου 2019


O Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων διοργανώσει Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Πλατεία Ανάληψης, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, 11:00-14:00, με κλόουν, ξυλοπόδαρο, facepainting, ζωντανή μουσική από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα και χορό από τα τμήματα latin χορών και τις Μαζορέτες του ΠΑΟΔΗΒ.

Φορέστε τις στολές σας, ελάτε να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε!

ΚΟΥΛΟΥΜΑ στα Βριλήσσια
Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου
στο Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη


O Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων σας καλεί να γιορτάσουμε μαζί τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019, ώρες 10:00-15:00, στο υπαίθριο θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Άνω Βριλήσσια, με νηστίσιμα εδέσματα, άφθονο κρασί, ζωντανή μουσική και το πέταγμα του παραδοσιακού χαρταετού.

Πληροφορίες ΠΑΟΔΗΒ-τηλ. 2108101510 & 511