Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΝΕΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου(αναδημοσίευση από τα Eπίκαιρα)

Η υπερψήφιση από τη Βουλή της δανειακής σύμβασης μπορεί να έχει για την Ελλάδα τις ίδιες συνέπειες που είχε για την ελληνική ΕΑΜική αντίσταση η συμφωνία της Βάρκιζας και θα είχε, για το κυπριακό κράτος, το σχέδιο Ανάν, αν υιοθετείτο. Στην πραγματικότητα μάλιστα, οι συνέπειες για την Ελλάδα από την υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης, μπορεί να είναι πιο τραγικές και από αυτές ακόμα, τις φοβερές, του εμφυλίου πολέμου, που προκάλεσε, δεν απέτρεψε η Βάρκιζα, ή της κατάλυσης του κυπριακού κράτους, που προέβλεπε το σχέδιο. Σας φαίνεται ασφαλώς απίστευτο, θα σας εξηγήσουμε όμως τον λόγο.

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σήμερα στη θέση που βρέθηκε το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ στις 12 Φεβρουαρίου 1945 και ο Τάσσος Παπαδόπουλος στις 12 Φεβρουαρίου 2004 (1). Δεν διαθέτει εναλλακτική στρατηγική, δεν γνωρίζει πως να πει, είναι απροετοίμαστος και φοβάται να πει το όχι. Η όποια ικανότητα αντίστασης του αστικού πολιτικού κόσμου της χώρας, αν ποτέ υπήρξε τέτοιο πράγμα, λιώνει σήμερα, κυριολεκτικά σαν το κεράκι, μπρος στα μάτια μας, θυμίζοντας μέρες του 1941. Οι πολιτικοί μας, ή όσοι από αυτούς δεν εκτελούν μηχανικά εντολές, ξέρουν από ένστικτο τι θα δουν αν ανοίξουν τα μάτια τους και προσπαθούνε επίμονα να μην το κάνουν, σου λένε κάθε μορφής παραλογισμούς. “Μοιραίοι και άβουλοι” βαδίζουν στην καταστροφή τους, απειλώντας να συμπαρασύρουν μαζί και το έθνος τους.
Το ΠΓ του ΚΚΕ, επικεφαλής ενός πολιτικο-στρατιωτικά παντοδύναμου ΕΑΜ υπέγραψε τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ. Δεν απέτρεψε τον εμφύλιο, τον διευκόλυνε, όπως και τη δική του ήττα. Η κυβέρνηση Παπαδήμου ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο. Να αφοπλίσει την Ελλάδα από τα ισχυρότερα όπλα της στον πόλεμο χρέους που έχει εξαπολυθεί εναντίον της, υπερψηφίζοντας τη δανειακή σύμβασης από τη Βουλή. Ισχυρίζεται ότι θα αποτρέψει τη χρεωκοπία και θα εμποδίσει την έξοδο από το ευρώ, με τις συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου. Θα διευκολύνει και τα δύο, απαλλάσσοντας τους Πιστωτές από τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν αν η Ελλάδα χρεωκοπούσε τώρα και έβγαινε από το ευρώ. Αυτά τα προβλήματα θα έπρεπε να είναι ένα μέρος του οπλοστασίου της Αθήνας γeCE�α να πετύχει συμβιβασμό. Με το ΅ναι σε όλα΅ που λέμε διαδοχικά εδώ και δύο χρόνια φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε, δηλαδή κάναμε πολύ πιο πιθανή μια επικίνδυνη ρήξη, αντί να εξαντλήσουμε τα περιθώρια αξιοπρεπούς συμβιβασμού.

‘Aλλωστε, το ελληνικό πρόβλημα σήμερα δεν είναι η αποφυγή της χρεωκοπίας ή η διατήρηση του ελληνικού κράτους στην ευρωζώνη, όπως υποστηρίζουν τα τρία κόμματα και ο κ. Παπαδήμος. Αυτό που διακυβεύεται τώρα είναι η ίδια η ύπαρξη του ελληνικού κράτους, όχι το νόμισμά του ή οι συμμαχίες του! Οι συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου, ειδικά η δανειακή σύμβαση, δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού κράτους, όχι το βιοτικό επίπεδο που χάσαμε οριστικά, αλλά την ίδια την ύπαρξή του, την ικανότητα να θρέφει τον ελληνικό λαό και να προστατεύει τα σύνορά του.
Λέμε δανειακή σύμβαση γιατί πληροφορούμεθα ότι ο κ. Βενιζέλος έθεσε θέμα αγγλικού δικαίου στις διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες για την αναδιάρθωση. Είναι πολύ σπουδαίο, αν συνέβη, ελπίζουμε να επιμείνει, αλλά δεν είναι επαρκές, δεν φτάνει για να σώσει την Ελλάδα, γιατί, για λόγους που έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενα άρθρα μας στα Επίκαιρα και αλλού και μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας, η επικύρωση της απερίγραπτης πρώτης δανειακής σύμβασης, ίσως της χειρότερης για δανειζόμενο που έχει υπογραφεί στην παγκόσμια ιστορία, υποθηκεύει το σύνολο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, υπαρχούσης και μελλούσης. Την ίδια στιγμή εγκλωβίζει την Ελλάδα σε μια οικονομική πολιτική που την καταστρέφει και εξασφαλίζει ότι δεν θα μπορέσει να πληρώσει. Αν το Μνημόνιο ήταν λάθος, θα είχε διορθωθεί. Δεν ήταν λάθος, ήταν έγκλημα. ‘Όπως συνέβαινε και με το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο, διατηρείται το κέλυφος του κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους, του αφαιρείται όμως η δυνατότητα, οι οικονομικές προϋποθέσεις να λειτουργεί.
Ακόμα και όσοι ανέλυσαν επαρκώς τη δανειακή σύμβαση, θεώρησαν τόσο τρομακτικές τις συνέπειες που κατέληξαν ότι είναι απίθανο να συμβούν! ¨Όταν υπογράφονταν οι συνθήκες του 1960 για την Κύπρο, έλεγαν ότι ποτέ η Τουρκία δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος επέμβασης. ¨Όταν ο Γκορμπατσώφ διαπραγματεύτηκε την ενοποίηση της Γερμανίας, συμφώνησε τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ στην Αν. Ευρώπη. Θα έμπαινε ο όρος στα κείμενα, αν ο σοβιετικός ηγέτης δεν έλεγε ΅δεν χρειάζεται. Μου αρκεί ο λόγος σας΅. Το ΝΑΤΟ είναι τώρα στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης. Οι μπαρουτοκαπνισμένοι αρχηγοί του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσσου δεν πρόσεξαν επίσης τις λεπτομέρειες των συμφωνιών που υπέγραφαν γιατί δεν ήξεραν οικονομικά. Μετά διαπίστωσαν ότι είχαν παραδώσει τη χώρα τους, τη στιγμή που νόμιζαν ότι κέρδιζαν την ελευθερία τους. Ο αντιπρόεδρος του Λουξεμβούργου που επισκέφθηκε την Κούβα το περασμένο καλοκαίρι κατέπληξε τους συνομιλητές του λέγοντας: ΅Εντάξει είναι υπερβολή ότι θα τους πάρουμε την Ακρόπολη, αλλά δεν απέχει και πολύ από αυτό που θα κάνουμε΅΅
Ο αστικός κόσμος έχει ήδη ψυχολογικά αποδεχθεί την προοπτική μετατροπής της Ελλάδας σε οικονομικό προτεκτοράτο της Γερμανίας και γεωπολιτικό του Ισραήλ και ελπίζει να το διαχειρισθεί ο ίδιος. Ο κ. Παπαδήμος παίζει τον ρόλο που έπαιξε ο Γεώργιος Παπανδρέου για λογαριασμό των ¨Αγγλων και αφού παραμέρισε τεχνηέντως τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, στον Λίβανο και στη Γκαζέρτα, ή τον ρόλο που έπαιξε ο Σοφούλης όταν τον κάλεσαν στην Ουάσιγκτον το 1946 να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να πάει μέχρι τέλους τον εμφύλιο, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια του Τσαλδάρη, μέσω του δολοφονηθέντος Πολκ, να τον σταματήσει.
Μόνο που ούτε στον κ. Παπαδήμο έχουν πει όλο το έργο, μόνο το κομμάτι που τον αφορά ξέρει, όπως και οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς. Κανείς δεν πρόσεξε τη φρασούλα του Stratfor πέρυσι, ότι οι ‘Eλληνες δεν έχουν καταλάβει τι άλλαξε το 1990. ¨Όταν οι ¨Αγγλοι και οι Αμερικανοί ξεκίναγαν τον εμφύλιο πόλεμο, για να ξανακάνουν προτεκτοράτο την Ελλάδα, χρειάζονταν κάπως να τη διατηρήσουν ζωντανή στον αρχόμενο ψυχρό πόλεμο. Πρέπει νάχεις την δύναμη της ενόρασης ενός Νόαμ Τσόμσκι, φωνής της παγκόσμιας συνείδησης, για να πεις “οι Τράπεζες θα καταστρέψουν την Ελλάδα” ή ενός Μίκη για να καταλάβεις ότι σκοπός είναι η “Ελλάδα χωρίς ¨Ελληνες”.

Είθε ο φόβος να γεννήσει το θαύμα, όπως γέννησε, με τη νίκη του Θεμιστοκλή, αλλά και την πανουργία του Οδυσσέα, την ιδέα της Ευρώπης. Δύο επιλογές έχουμε εδώ που τα φέραμε και εδώ που μας φέρανε. Να ζήσουμε ή να χαθούμε.ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΕΘΑ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ DEUTCH WELLE !

Οικογένεια-Patchwork και τα Παιδιά-Πακέτα (ευρωπαικές συνήθειες)‏

Ειδικό σέρβις για παιδιά χωρισμένων γονέων


Τα γερμανικά τρένα προσφέρουν από το 2003 ένα ειδικό σέρβις για παιδιά χωρισμένων γονέων που διακινούνται τα Σαββατοκύριακα ή τις γιορτές με τα τρένα. Μέχρι τώρα το χρησιμοποιούν ετησίως 32.500 παιδιά (!!).

Η ʽοικογένεια-patchworkʼ ή κολάζ είναι η δεύτερη πιο συνηθισμένη μορφή οικογένειας στη Γερμανία. Πρόκειται για οικογένειες με γονείς χωρισμένους και ξαναπαντρεμένους που απέκτησαν παιδιά και από τους προηγούμενους γάμους τους. Έτσι τα Σαββατοκύριακα ή τα Χριστούγεννα και το Πάσχα στις αποβάθρες των γερμανικών σταθμών οι επιβάτες συναντούν πολλά παιδιά που ταξιδεύουν μόνα τους.
Το πρόβλημα είναι γνωστό από το 1996 όταν για πρώτη φορά παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση του αριθμού των διαζυγίων και των ʽοικογενειών-patchworkʼ. Ιδιώτες και κοινωνικοί φορείς ανέλαβαν ήδη από το 1997 την συνοδεία παιδιών που ταξίδευαν με τρένα πότε στον έναν και πότε στον άλλο γονέα.

Από το 2003 οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι άρχισαν να χρηματοδοτούν κατά 40% το σέρβις σε οκτώ κεντρικές αρτηρίες που συνδέουν το Βερολίνο με το Αμβούργο τη Στουτγάρδη, τη Φραγκφούρτη, την Κολωνία, αλλά και την Βασιλεία, στην Ελβετία.

Το σέρβις ή όπως το ονομάζουν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι Kids on tour κοστίζει 25 ευρώ για κάθε διαδρομή. Οι ʽσυνοδοίʼ είναι συνήθως έμπειροι κοινωνικοί λειτουργοί ή εθελοντές διαφόρων κοινωνικών φορέων όπως π.χ. της Οργάνωσης των Καλών Σαμαριτών κλπ.
Το αντικείμενο της δουλειάς τους δεν είναι απλό, διότι στη ʽσυνοδείαʼ συμπεριλαμβάνεται και συζήτηση και απασχόληση του κάθε παιδιού κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η οποία ξεπερνά συνήθως τις 3 ώρες.
Το μέτρο θεωρείται ιδιαίτερα θετικό και φαίνεται ότι πολλοί χωρισμένοι γονείς το επικροτούν. Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί κρούουν όμως τον κώδωνα του κινδύνου δηλώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια τα παιδιά έχουν μετατραπεί σε ʽπακέταʼ, γιʼ αυτό καλούν τους γονείς να σχεδιάζουν μεγαλύτερης διάρκειας διαμονή για τα παιδιά τους.

DPA / Bundesbahn / Βιβή Παπαναγιώτου / Deutsche Welle
---------------------------------------------------------------------------------
Όμορφα ε;
Οικογένειες-Patchwork και Παιδιά-Πακέτα
Νοοτροπίες και ηθικές της 'πειθαρχημένης' και 'τυπικής' Ευρώπης
Πόσα έχουμε να διδαχθούμε από αυτούς, ακόμα και στην οργάνωση των...πακέτων


ΜΕ ΑΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ !

Από το ... Δημοτικό κάνει την εμφάνιση του το άγχος και η πίεση, στα παιδιά στην Ελλάδα, σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ). Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και οι αυξημένες υποχρεώσεις, οδηγούν πολλές φορές τα παιδιά στο στρες, το οποίο συνδέεται με την εκδήλωση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε μαθητές στα μέσα του 2010 από ομάδα επιστημόνων του ΕΠΙΨΥ.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα των Κοκκέβη Α., Φωτίου Α., Σταύρου Μ. και Καναβού Ε., αναφέρεται ότι ένας στους τέσσερις 11χρονους και ένας στους δύο 13χρονους και 15χρονους αισθάνονται αρκετά ή πολύ πιεσμένοι από το σχολείο. Η πίεση αυτή συνδέεται με την εμφάνιση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι έφηβοι κάνουν απογευματινά μαθήματα (ιδιαίτερα ή στο φροντιστήριο) κατά μέσο όρο 9 ώρες την εβδομάδα. Το 2010 αυξάνονται οι ώρες που οι έφηβοι αναφέρουν ότι κάνουν ιδιαίτερα ή φροντιστήριο για τα μαθήματα του σχολείου.

Τα αγόρια κάνουν απογευματινά μαθήματα κατά μέσο όρο μία ώρα περισσότερη (9,4 ώρες), συγκριτικά με τα κορίτσια (8,4 ώρες). Επιπλέον, ενώ στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο οι μαθητές κάνουν περισσότερες ώρες απογευματινά μαθήματα για την εκμάθηση ξένων γλωσσών και λιγότερες για τα μαθήματα του σχολείου, στο Λύκειο η κατάσταση αντιστρέφεται και οι μαθητές κάνουν περισσότερες ώρες μαθήματα για το σχολείο και λιγότερες ώρες ξένες γλώσσες.

Ανάμεσα στα άλλα, η έρευνα δείχνει ότι:

Δύο στους 3 εφήβους απαντούν ότι τους αρέσει το σχολείο, υψηλότερο ποσοστό κοριτσιών από ό,τι αγοριών και μικρότερων μαθητών από ό,τι μεγαλύτερων. Από το 1998 και μετά, μειώνεται σημαντικά το ποσοστό των μαθητών που τους αρέσει το σχολείο.

Λιγότεροι από τους μισούς μαθητές πιστεύουν ότι το σχολείο τους είναι ένα ωραίο μέρος για να βρίσκεται κανείς, ενώ ένας στους πέντε μαθητές δεν νιώθει ασφαλής στο σχολείο.

Τρεις στους πέντε μαθητές νιώθουν ικανοποιημένοι από τη σχέση τους με τους συμμαθητές τους, με το ποσοστό αυτό, ωστόσο, να μειώνεται σημαντικά από το 2002 και μετά.

Μόλις οι μισοί μαθητές νιώθουν ικανοποιημένοι από τις σχέσεις τους με τους καθηγητές τους, ενώ μόνο ένας στους τρεις 15χρονους αναφέρει κάτι τέτοιο.

Ο βαθμός ικανοποίησης από το σχολείο συνδέεται θετικά με το ενδιαφέρον των γονιών για τα σχολικά ζητήματα και αρνητικά με το κάπνισμα, την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και τη χρήση κάνναβης.

Εννιά στα 10 κορίτσια και 7 στα 10 αγόρια αναφέρουν ότι αμέσως μετά το σχολείο θα ήθελαν να σπουδάσουν. Από τους υπόλοιπους εφήβους, οι περισσότεροι, κυρίως αγόρια, απαντούν πως θα ήθελαν να εργαστούν ή να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια.

Περισσότεροι από τους μισούς 15χρονους αναφέρουν ότι τον τελευταίο μήνα απουσίασαν αδικαιολόγητα από το σχολείο για τουλάχιστον μία ημέρα.

Τα ευρήματα της έρευνας του 2010, συγκριτικά με εκείνα των προηγούμενων ετών, δείχνουν ότι οι έφηβοι στην Ελλάδα αντλούν μικρότερη ικανοποίηση από το σχολείο σε σχέση με το παρελθόν. Δεν τους αρέσει ιδιαίτερα το κλίμα στην τάξη, ούτε είναι πολύ ικανοποιημένοι από τη σχέση με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους.

Ειδικότερα, μεγάλο ποσοστό των εφήβων αναφέρουν ότι οι συμμαθητές τους δεν είναι ευγενικοί ή πρόθυμοι να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο και πως δεν είναι ικανοποιημένοι από τη σχέση τους με τους καθηγητές τους, με σχεδόν έναν στους 4 να δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τους καθηγητές του.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη ανάπτυξης παρεμβάσεων, ιδιαίτερα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, οι οποίες θα εστιάζουν στη βελτίωση του κλίματος μέσα στην τάξη, ενισχύοντας την ποιότητα της επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών καθώς και των μαθητών με τους καθηγητές τους.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έρευνα
 


ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ή ΦΑΣΙΣΤΑΣ ή ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο "ΜΑΛΑΚΑΣ" ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΥ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ!

Τσόμσκι: Καταστρέφεστε βάσει σχεδίου
Ο Νόαμ Τσόμσκι ενσαρκώνει την εικόνα του διανοούμενου όπως θα έπρεπε να είναι: με το τεράστιο διανοητικό του ανάστημα, τη θεμελίωση της γενετικής γλωσσολογίας, την ακτιβιστική του δράση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το θάρρος του λόγου του σε κρίσιμες στιγμές. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜazino και τον Μ. Προβατά και αναπαράγει η ιστοσελίδα otyposnews.gr, ο Νόαμ Τσόμσκι μιλά για την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, την παγκόσμια οικονομία, τις τράπεζες και τη «μαφία» του ΔΝΤ.

Υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ σκοπεύουν να καταστρέψουν την Ελλάδα βάσει σχεδίου. Αναγνωρίζει ότι η χώρα έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα, όμως αυτά που προτείνει η τρόικα εντείνουν αυτά τα προβλήματα, παρά τα λύνουν.

«Το τελικό αποτέλεσμα ίσως είναι η καταστροφή της Ελλάδας», λέει ο Τσόμσκι αναφερόμενος στην αποπληρωμή της παγκόσμιας τραπεζικής κοινότητας, το σύστημα της οποίας χαρακτηρίζει «στυγνή ληστεία».

Συγκρίνοντας την Ελλάδα με το παράδειγμα της Αργεντινής ή της Ισλανδίας, που δεν υπάκουσαν στο ΔΝΤ, λέει ότι η ελληνική περίπτωση είναι διαφορετική καθώς η Ελλάδα δεν έχει δικό της νόμισμα και συνεπώς δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Μάλιστα, θεωρεί ότι μια ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστρεπτική.

Δεν δίνει έτοιμες συνταγές για να βγει η ελληνική κοινωνία από το αδιέξοδο, συνιστά ψυχραιμία και προτρέπει τους Έλληνες να «βρουν τον τρόπο που τους ταιριάζει».

Κλείνοντας με αισιόδοξο τρόπο τη συνέντευξη, εύχεται στην Ελλάδα «πολλή και καλή τύχη σε αυτούς τους ιδιαίτερα δύσκολους και επίπονους καιρούς, με όλες αυτές τις ισχυρές δυνάμεις που προσπαθούν να συντρίψουν την ελληνική κοινωνία και τη χώρα σας».

http://www.trelokouneli.gr/2011/12/blog-post_1846.html#ixzz1fZ5LQUm2

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ :
http://www.otyposnews.gr/archives/28709

Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ - ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΩ ΚΟΜΨΑ ΤΩΡΑ - "ΙΔΑΙΤΕΡΟ" ΤΡΟΠΟ! ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!

ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Μη εκτελεστές οι αποφάσεις αν δεν δημοσιευθούν στην Διαύγεια

Έργα και ημέρες της νέας Διοίκησης του ΓυμναστηρίουΠιστεύαμε με την αλλαγή του προέδρου και την ανάληψη της προεδρίας από τον κ.Ντάβαρη άνθρωπο του Αθλητισμού θα έβλεπαν άσπρη μέρα οι Αθλητικοί χώροι και τα Σωματεία.

Δυστυχώς ο Νέος πρόεδρος μας διέψευσε και μάλιστα στην απραξία του προσέθεσε και κινήσεις που ήσαν εχθρικές για τον μεγαλύτερο σύλλογο της πόλης τον Γυμναστικό Σύλλογο.

Όχι μόνο δεν έδωσε ώρες προπόνησης στο Μπάσκετ που είναι στην Α’ ΕΣΚΑ τρείς κατηγορίες πάνω από όλες τις ομάδες και μέσα στις 14 καλύτερες ομάδες της Αττικής αλλά πολέμησε ανεξήγητα και το μοναδικό τμήμα Στίβου στην ευρύτερη περιοχή λειτουργώντας προκλητικά υπέρ αγνώστων στοιχείων Συλλόγου που εμφανίσθηκε από το πουθενά.

Η μόνη εξήγηση αυτής της συμπεριφοράς μπορεί να είναι η παρουσία του Νίκου Πανταζή στην προεδρία του Γυμναστικού .

Εμείς του θυμίζουμε τις δεσμεύσεις του να αλλάξει το κατεστραμμένο στρώμα του Ύψους ,να αλλάξει τις λάμπες στον πίνακα του Μπάσκετ ,να αγοράσει ένα ρολόι 24΄΄ για να μετράμε τον χρόνο επίθεσης να σταματήσει την καθημερινή είσοδο και το παρκάρισμα μέσα στον Αθλητικό χώρο και να επιβάλει τους όρους Υγιεινής στις τουαλέτες που τώρα είναι άθλιες.

Επιπλέον υποχρεούται να κάνει ανάρτηση των αποφάσεων του στην διαύγεια και επειδή μέχρι σήμερα δεν το έκανε όλες οι αποφάσεις που πήρε παράνομα εκτελέσθηκαν

Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ
Από την 1 Οκτωβρίου του 2010 τα Υπουργεία και οι δεκατρείς περιφέρειες, υποχρεούνται να αναρτούν αποφάσεις και πράξεις τους στο διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος «Δι@ύγεια», το οποίο συντονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΕΣΑΗΔ) .

Εφεξής οι πράξεις και αποφάσεις των φορέων δεν είναι εκτελέσιμες αν δεν αναρτηθούν στη Διαύγεια.
o Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου δεν έχει δημοσιεύσει αποφάσεις του από 22/6/2011 όπως είναι υποχρεωμένος από τον Νόμο.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *