Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥΑγαπητοί συνδημότες,

Ο σύλλογός μας σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών και με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου, διοργανώνει την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ., δεντροφύτευση στον χώρο του Νομισματοκοπείου, σε μία προσπάθεια να εξωραΐσουμε και να διεκδικήσουμε τον χώρο του Νομισματοκοπείου για τον Δήμο μας, ώστε να παραμείνει στους κατοίκους του Χαλανδρίου ως χώρος πρασίνου και αθλοπαιδιών. Γίνεται προσπάθεια από όλους τους φορείς, ο χώρος να γίνει πνεύμονας πρασίνου, κάτι που δυστυχώς εκλείπει από την περιοχή και να πάψει να είναι χώρος συγκέντρωσης σκουπιδιών και ακαθαρσιών.

Ο Δήμος Χαλανδρίου θα μας προμηθεύσει με επιπλέον δέντρα και θα παρέχει τεχνική υποστήριξη με την παρουσία γεωπόνων του Δήμου για την καλύτερη διευθέτηση του πρασίνου.

Σε μια προσπάθεια που μόνο οφέλη έχει να προσφέρει, όχι μόνο για τους περίοικους αλλά και για όλους τους κατοίκους του Χαλανδρίου, η συμμετοχή σας στην εκδήλωση κρίνεται απαραίτητη. Εκτός από την καλή σας διάθεση και τη θετική σας ενέργεια, παρακαλείστε να φέρετε μαζί σας μία τσουγκράνα, τσάπα ή σκαλιστήρι για να βοηθήσετε στην προσπάθεια αυτή.

Ας μην ξεχνάμε πως για να πετύχουμε έναν στόχο χρειάζεται συλλογικότητα, ομαδικό πνεύμα, αλληλεγγύη και δουλειά από όλους μας.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

Σας περιμένουμε

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού & Εξωραïστικού Συλλόγου Πατούσας Χαλανδρίου «Οι Αγ. Ανάργυροι»
Το Σώμα Εθελοντών του Χαλανδρίου
Ο Δήμος Χαλανδρίου

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ


Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλοθέης-Ψυχικού στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Ψυχικού, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον «Απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης έτους 2014».

Στην ειδική αυτή συνεδρίαση και όπως προβλέπει ο Νόμος, ήταν προσκεκλημένοι κάτοικοι και φορείς του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού με δικαίωμα να διατυπώσουν ερωτήσεις και παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό της δημοτικής αρχής.

Ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής του έτους 2014 και στην συνέχεια οι Αντιδήμαρχοι Κατερίνα Πετρίτση – Μουράντ, Δημήτρης Γαλάνης, Βύρων Σαμαρόπουλος, Αλέξανδρος Μαζαράκης, Γιώργος Παπαχρόνης καθώς και οι Πρόεδροι των νομικών προσώπων του Δήμου ΟΚΑΠΑ Νέλλη Λάβδα και ΔΗΚΕΦΙΨ Σόφη Ζαφρακοπούλου, παρουσίασαν τα έργα και τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2014.

Ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης, ως υπεύθυνος και για τα οικονομικά του Δήμου, παρουσίασε τα στοιχεία που υποστηρίζουν το μοντέλο διοίκησης & διαχείρισης που εφαρμόζεται στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού για την υλοποίηση του προγράμματος και του Σχεδίου Ανάπτυξης της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε τον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού φωτεινό παράδειγμα οικονομικής ευρωστίας και τόνισε ότι όσα έχουν επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια είναι οι ισχυρές βάσεις πάνω στις οποίες στηρίχθηκαν τα έργα που πραγματοποιήθηκαν.

Στην αίθουσα εκτός από την Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου, παραβρέθηκαν σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Μετά το πέρας της λογοδοσίας, ο αρχηγός της παράταξης «Ενωτική Κίνηση» Παντελής Χαροκόπος διατύπωσε τις παρατηρήσεις του.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ - ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ - ΜΕΤΑΞΑ

 

Συνεδρίασε η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης τελικά την Πέμπτη το βράδυ χωρίς βέβαια απαρτία.

Παρόντες - όλοι και όλοι 20 νοματαίοι.

Ο δήμαρχος με την διοίκηση του δήμου (πρόεδρο ΔΣ, αντιδημάρχους κλπ) και δύο συμβούλους της πλειοψηφίας ήταν οι μισοί.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και ο Αλέκος Βαρβέρης - ηγετικά στελέχη της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και οι δύο - εκπροσώπησαν τους εργαζόμενους του δήμου.

Πέντε στελέχη της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι τριών μόνο φορέων - του Συλλόγου της Ρεματιάς (Κέλλυ Δάνου), του ΣΟΧ (Γ. Γεωργιάδης)  και των λογιστών αλληλεγγύης  (Β. Δάνος) παραβρέθηκαν στην διαδικασία και μάλιστα άσκησαν σε υψηλούς τόνους κριτική στην διοίκηση του δήμου.

Χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των λογιστών αλληλεγγύης Βαγγέλης Δάνος (γνωστός συμπολίτης μας με ιστορία στην αριστερά και μέλος της ΚΟΕ)  μίλησε για "εισπρακτική λογική στην διοίκηση του δήμου και αναφέρθηκε στην απαξίωση της εργασίας στην πόλη μας με την υπερπροβολή της έννοιας του εθελοντισμού.

Η τοπική κοινωνία, οι φορείς της πόλης κατανοούν ότι ο διάλογος με την διοίκησης της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ είναι προσχηματικός και ανούσιος.

Και γύρισαν την πλάτη.
Πού εκείνα τα φοβερά προεκλογικά για "συμμετοχική αμεσοδημοκρατική κατάρτηση του προϋπολογισμού".


ΥΓ: Από την πλευρά της μικρότερης παράταξης του Δ.Σ. "ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ" στην συνεδρίαση παρευρέθηκε ο επιλαχών δημοτικός της σύμβουλος Δ. Λέρτας αφού ο "επίσημος" εκπρόσωπός της στην ΔΕΔ Σταμάτης Εγγλέζος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο πλάι του πατέρα του, στις τελευταίες του στιγμές. Τα συλλυπητήριά μας και από δω  Σταμάτη.

Tablet στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, μοιράζει η Ρένα ΔούρουΨηφιακές ταμπλέτες διανεμήθηκαν στο σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου πριν από την έναρξη της 35ης Συνεδρίασης του ΠΕ.ΣΥ. Πρόκειται για το πρώτο βήμα για την εισαγωγή ηλεκτρονικών διαδικασιών στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, με την έναρξη της νέας χρονιάς πρόκειται να λειτουργήσει πιλοτικά η σχετική εφαρμογή, η οποία, να σημειωθεί ότι αναπτύχθηκε από το προσωπικό της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Αττικής, με παρότρυνση της νέας Διοίκησης για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτής, διαδικασίες που αφορούν στην πρόσβαση στην ημερήσια διάταξη και τις αποφάσεις του ΠΕ.ΣΥ, τη δήλωση στον κατάλογο των ομιλητών καθώς και την ψηφοφορία, θα διενεργούνται με ηλεκτρονικό τρόπο. Η ίδια εφαρμογή και διαδικασία θα αξιοποιηθούν και στη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής

 http://www.airetos.gr


ΣΧΟΛΙΟ: ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΥΠΩΣΑΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ. Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΥΠΩΣΕΙ - λέει - ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ο.Ε. 

 (Ξέρετε ο δήμος δεν έχει λεφτά, μόνο 15 εκατομμύρια στην τράπεζα).

Επίσης εδώ και ενάμιση χρόνο ζητάμε να υπάρχει ρεύμα και wifi internet στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να χρησιμοποιούμε τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ laptops ή tablets αλλά η πρόεδρος κα Γαλάνη δεν μας κάνει την μεγάλη χάρη γιατί η αναβάθμιση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου με τεκμηρίωση ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝΔεν ενέκρινε η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τον καθορισμό τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων με αφορμή την επιβολή τελών στους τηλεφωνικούς θαλάμους του ΟΤΕ και στις κολώνες φωτισμού της ΔΕΗ αλλά και του πυλώνες της.

Η λυσσαλέα εισπρακτική - φορομπιχτική πολιτική του δήμου υπερβαίνει πλέον τα όρια της νομιμότητας και καθιστά την διοίκηση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ την πιο ΦΟΡΟΜΠΙΧΤΙΚΗ διοίκηση του δήμου.

ΕΓΙΝΕ ΕΧΘΕΣ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΕΔΕΣΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑΚαι με την βούλα πλέον η (πρωτηφορά) ΦΛΥΑ όλοκλήρωσε εχθές τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για το κυλικείο στην Ολύμπου και Εδέσσης.

Πλειοδότης πλέον υπάρχει και δεν είναι ο Σταύρος Αλεξόπουλος που λειτούργησε το κυλικείο όλα αυτά τα χρόνια.

Το ύψος του μηνιαίου μισθώματος έφτασε τα 2850 ευρώ.

ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ.

2850 ευρώ το μήνα νοίκι πρέπει να πληρώνει το κυλικείο και χωρίς βέβαια να παραβιάσει τους όρους λειτουργίας του.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΔΟΧΟ και να έχει μια καλή επιχειρηματική πορεία.

Το πολιτικό πρόβλημα για όσους έλεγαν ότι η ΦΛΥΑ πρέπει να κλείσει και τα κυλικεία πρέπει να τα εκμεταλλεύεται κατ' ευθείαν ο δήμος γιατί η ΦΛΥΑ του στερεί έσοδα παραμένει.

ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ - DRIZONCO HOLDINGS CO LIMITED και τα μυαλά στα κάγκελα!Ποια είναι ρε σεις αυτή η (κατά πάσα πιθανότητα) offshore  κυπριακή εταιρία που ζήτησε με ένστασή της  και πέτυχε να πάρει ο δήμος την απόφαση κατάργησης της Ελευθέρας Πεντέλης;

Τι συμφέροντα έχει στην περιοχή; 
Ποιοι είναι πίσω της;

Την Τετάρτη η διοίκηση της "ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ" φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο άρον - άρον  την τρίτη  (μαϊμού)  ανάρτηση της Πολεοδομικής Μελέτης του Πεύκο Πολίτη.

Και το μαϊμού έχει να κάνει με το ότι δεν είναι τρίτη ανάρτηση της προηγούμενης μελέτης.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ της πολεοδομικής μελέτης χωρίς την Ελ. Πεντέλης και με πολλές αλλαγές στο οδικό δύκτιο της περιοχής που επιχειρούν να περάσουν με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς βέβαια να έχουν προχωρήσει σε διαδικασία προκήρυξης της νέας πολεοδομικής μελέτης.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ και 4 ΜΟΛΙΣ 24ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 4 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΥΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ παραβιάζοντας την δική του δέσμευση στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα προηγηθεί ενημέρωση των παρατάξεων και των φορέων από τον μελετητή.

(Βέβαια ότι ο Ρούσσος δεν τήρησε τον λόγο του δεν είναι πλέον είδηση).

Βέβαιη πρέπει να θεωρείται η προσφυγή κατά της απόφασης έγκρισης αυτής της πολεοδομικής μελέτης από τον Νταβία - αν τελικά οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και την υπερψηφίσουν!

ΚΩΛΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΠΙΤΑ ΓΥΡΕΥΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ

Τυπώνουμε και ποδιές!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ