Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ! ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ

ΔΙΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ!

Ούτε στοιχειώδη σεβασμό σε έναν άνθρωπο που δίνει πλέον μάχη για τη ζωή του δεν δείχνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που από το μεσημέρι παρεμβαίνουν στο θέμα της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού με συνεχείς δηλώσεις.

Τη σκυτάλη από τον γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο πήρε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Χειμωνάς, που υποστηρίζει πως η δήλωση του Νίκου Ρωμανού είναι ΅κατασκευασμένη΅.

΅Ας μη γελιόμαστε. Ειναι αδύνατον ο Νικος Ρωμανός, ενας 20χρονος νέος καταβεβλημένος μετα απο τρεις εβδομάδες απεργίας πείνας, να έγραψε την επιστολή που του αποδίδεται΅, αναφέρει ο Χειμωνάς για να συνεχίσει γράφοντας πως .΅τον Ρωμανό τον χρησιμοποιούν κάποιοι που ονειρεύονται να αιματοκυλίσουν την χωρα΅ . ΅Το κράτος οφείλει να προστατέψει τοσο τον ίδιο τον Ρωμανό οσο και όλους τους Έλληνες πολίτες΅ , καταλήγει η δήλωση του Θανάση Χειμωνά.

ΠΗΓΗ:http://alterthess.gr


ΣΧΟΛΙΟ: Επειδή είστε τέτοιοι ΣΚΑΤΑΝΘΡΩΠΟΙ καταντήσατε το ΠΑΣΟΚ εν δυνάμει εξωκοινοβουλευτικό κόμμα. 
Άντε τουλάχιστον αλλάξτε το όνομα ρε καραγκιόζηδες ώστε να μην παίζετε και να μην μπλεκόσαστε με την ιστορία του. 
Αφού το ΕΛΙΑ δεν έπιασε δοκιμάστε το .... ΣΥΚΙΑ!

ΣΧΟΛΙΟ 2: Δεν είναι ήρωας ο μικρός για ό,τι έχει κάνει, ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΒΕΛΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΑΔΩΝΟΧΕΙΜΩΝΑΔΕΣ!

ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΤΑ ΠΗΡΑ!

Δήμος Χαλανδρίου: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα ΑΜΕΑ

Ο κ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΜΕΑΣε τεράστιο πολιτικό και πρωτίστως ηθικό ολίσθημα υπέπεσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι φανερό ότι έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία στη Β’ Αθήνας και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ακόμη και την αυριανή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Πρότεινε λοιπόν σχετικό ψήφισμα, το οποίο έκαναν δεκτό οι άλλες παρατάξεις, προσθέτοντας μια φράση περί περικοπών των επιδομάτων των ΑΜΕΑ «την εποχή των μνημονίων».

Γεγονός που προκάλεσε την οργή του Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος είναι προφανές ότι διεκδικεί το ρόλο του Άδωνη Γεωργιάδη, ως εκπροσώπου της Τρόικας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 Έτσι, δείχνοντας και πόσο μεγάλο και πραγματικό είναι το ενδιαφέρον του για τα ΑΜΕΑ, αποφάσισε να… αποχωρήσει από τη συνεδρίαση από τις 17.00 (για να κάνει δημόσιες σχέσεις επίδειξης «κοινωνικής ευαισθησίας» μέσω φιλικών του ΜΜΕ), με αποτέλεσμα να μην μείνει ούτε για τη ψήφιση του δικού του ψηφίσματος!

Προηγουμένως βέβαια είχε φροντίσει να απορρίψει την πρόταση της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Κ. Θανοπούλου αλλά και του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης «Αττική» και προέδρου των Νεφροπαθών, κ. Καστρινάκη, που πρότειναν τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την άλλη εβδομάδα, με την παρουσία των εκπροσώπων όλων των συλλόγων των ΑΜΕΑ, προκειμένου να μην αποφασιστεί κάτι ερήμην τους.

Κάτι το αυτονόητο, που όμως είναι φανερό ότι δεν εξυπηρετεί την λογική «φωτογραφίζομαι με ΑΜΕΑ – καταθέτω ψήφισμα – δίνω είδηση στα ΜΜΕ» του κ. Κουμουτσάκου.

Η αποθέωση της εργαλειακής και άκρως υποκριτικής χρήσης της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία από τον επικεφαλής της παράταξης «180ο - Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο» είναι ότι στο ψήφισμά του προτρέπει τους δήμους και τις περιφέρειες να απαλλάξουν από τα τέλη τα άτομα με αναπηρία. Απορία: ως γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ γιατί δεν προτείνει να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή σχετική διάταξη; Τι τον εμποδίζει;

Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η Λεωφόρος Κηφισίας από τα αντιπλημμυρικά έργα Κηφισιάς
Τα αντιπλημμυρικά έργα στο σημείο που έχει κλείσει η Λεωφόρος Κηφισίας εδώ και δέκα ημέρες (στη συμβολή των οδών Πεσματζόγλου και Κηφισίας) επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος. Οι επιβλέποντες μηχανικοί διαβεβαίωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη ότι τα έργα στο σημείο θα έχουν ολοκληρωθεί εκτός σοβαρού απροόπτου, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, και η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισίας θα αποκατασταθεί πλήρως εν όψει της εορταστικής περιόδου, η δε οδός Τοσίτσα (συνέχεια της οδού Λύρα) στη Νέα Κηφισιά θα παραδοθεί στην κυκλοφορία λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Στη συνέχεια ο κ. Καραμέρος επισκέφτηκε, μετά από συνεννόηση με  περιβαλλοντικές οργανώσεις, την περιοχή Λυκόβρυσης-Πεύκης, το σημείο που το αντιπλημμυρικό έργο καταλήγει στο ρέμα της Πύρνας.
Μολονότι το έργο είναι στην τελική του ευθεία ο Αντιπεριφερειάρχης συμμερίστηκε τις ανησυχίες των κατοίκων για τις πιθανές επιπτώσεις του έργου στο συγκεκριμένο τμήμα του ρέματος της Πύρνας και ζήτησε από τους μηχανικούς της Περιφέρειας λεπτομερή ενημέρωση και εγρήγορση για το πώς θα λειτουργήσει η παροχέτευση των όμβριων υδάτων στο σημείο.

Το συνολικό έργο κατασκευής εσωτερικού δικτύου ομβρίων και συλλεκτήρων στον ΟΤΑ Κηφισιάς λήγει στις 27 Μαρτίου και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 80% του φυσικού αντικειμένου, από τα 6.425 μέτρα αγωγών ομβρίων και 9.291 μέτρα αγωγών αποδεκτών, συνολικού κόστους σύμβασης 15.511.397,30 ευρώ.

ΕΦΟΡΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΧΑΡΙΣ, ΧΡΗΣΤΟΟΟ ...Τα σκουπίδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Τα σκουπίδια της Αττικής πρόκειται να κυριαρχήσουν την ερχόμενη Πέμπτη (4.12) στο περιφερειακό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η Ρένα Δούρου μετά την απόλυση πλειοψηφία στον ΕΔΣΝΑ προτίθεται να ακούσει όλες τις απόψεις ώστε να ληφθούν υπόψη στην απόφαση για το νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής (ΠΕΣΔΑ) που θα λάβει ο ΕΣΔΝΑ. Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί μόλις δύο εργάσιμες ημέρες πριν λήξει η διαβούλευση του ν/σ του ΥΠΕΚΑ για την «Ενίσχυση της Ανακύκλωσης, στο οποίο έχει αντιδράσει έντονα η νέα περιφερειακή Αρχή της Αττικής κάνοντας λόγο για ωμή πολιτική παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, σε βάρος των Περιφερειών. Να σημειωθεί το θέμα των σκουπιδιών επρόκειτο να συζητηθεί στις 25 Νοεμβρίου αλλά μεταφέρθηκε λόγω κωλύματος του Γιώργου Κουμουτσάκου, ενώ για την συνεδρίαση της Πέμπτη αρχικά είχε επικαλείται υποχρεώσεις ο Γιάννη Σγουρός ο οποίος όμως θα δώσει τελικά το παρόν.

 aftodioikisi.gr