Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Αυτορύθμιση

του Τάσου Βαφέα
Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!!!!

Σοφός ο λαός με δέκα λέξεις τα λέει όλα.

Δεν μπορείτε να αποφασίζετε εσείς κύριοι κυβερνώντες, γιατί δεν γνωρίζετε, την δυνατότητα του καθενός πότε, πώς και πόσα μπορεί να πληρώσει για οφειλές στην εφορία, ασφαλιστικά και τις τράπεζες.

Ακούμε συχνά "Ο νόμος Χ είναι άδικος για πολλούς συμπολίτες μας αλλά δεν μπορούμε να νομοθετούμε για τον κάθε ένα ξεχωριστά"

Για αυτό λοιπόν αφήστε τον ταλαίπωρο Έλληνα να "νομοθετεί" ο καθένας για τον εαυτό του.

Εσείς φτιάξτε ΕΝΑ νόμο: τον νόμο της Αυτορύθμισης.

Δημιουργήστε ηλεκτρονική φόρμα όπου ο κάθε οφειλέτης θα καταγράφει.
Όλα.

Έσοδα, ακίνητα, καταθέσεις, οικογενειακή κατάσταση, αν είναι εργαζόμενος, άνεργος κλπ.

Όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ

Στην συνέχεια θα καθορίζει την δυνατότητά του και σε χρόνο και σε ποσά από μερική ή ολική διαγραφή, μέχρι ΔΕΚΑ Εuro τον μήνα.

Η βάση θα έχει όλες τις παραμέτρους και θα μπορεί δίκαια να επιβεβαιώνει την θέση του οφειλέτη.

Οι ΤΡοΙΚΑΝοΘΕΣΜΟι με τις αποφάσεις δεν μπορούν να ανακόψουν τις αυξανόμενες, κάθε μήνα, οφειλές.

Σταματήστε να πηγαινοέρχεστε στο HILTON " επί τη ευκαιρία αλλάξτε ξενοδοχείο έχει Τούρκο ιδιοκτήτη.

Σταματήστε να μας ανακοινώνετε πόσους αποφάσισε η ΤΡΟΙΚΑ να στείλει στο εκτελεστικό απόσπασμα.

ΕΛΕΟΣ δεν μπορούμε να τρώμε κάθε μέρα ΟΡΦΑΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ!

Θέλουμε τουλαχιστον την Κυριακή Αρνάκι  με πατάτες στον φούρνο.

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Το Ολοκαύτωμα της Βιάννου: Τραγωδία και κάθαρση!

(η φωτογραφία και το link είναι για το άρθρο του φίλου και συντρόφου Αριστομένη Συγγελάκη, στέλεχους της επιτροπής διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων, στο TVXS)

Έγινε λοιπόν και φέτος η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Χαλάνδρι.

Και πάλι βρήκαμε μαλλιά να ξάνουμε επειδή ακούστηκε ο ύμνος του ΕΑΜ.

Της μεγαλύτερης και πιο αποτελεσματικής αντιστασιακής οργάνωσης της περιόδου 40-45.

Ο εορτασμός της ενιαίας αντίστασης του λαού μας απέναντι στις δυνάμεις του άξονα κάποιους ενοχλεί.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Ο εμφύλιος δεν τέλειωσε στα μυαλά κάποιων.

Δεν θα ασχοληθεί η ΠΛΑΤΕΙΑ με το θέμα. Για εμάς ο εμφύλιος έχει τελειώσει.
Και δεν θα συμβάλουμε εμείς να ξαναρχίσει.

Η Πλατεία θα ασχοληθεί όμως με τον εορτασμό της επετείου στο Χαλάνδρι.

Και θα αναδείξει αυτό που ΚΑΝΕΙΣ δεν παρατήρησε.

Από τον φετινό εορτασμό στην πόλη μας έλειπε (ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ) Η ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ.

Έλειπε το ερέθισμα για τα νέα παιδιά της πόλης να μάθουν ή να ανακαλέσουν στην μνήμη τους την ηρωική αντίσταση των κρητικών κατά των αλεξιπτωτιστών του ράιχ στην ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Έλειπε το ερέθισμα για να ανακληθεί στην συλλογική μνήμη των Χαλανδραίων η σφαγή στην Βιάννου και οι αποζημιώσεις που ακόμα οφείλουν οι φίλοι μας οι Γερμανοί στις οικογένειες των θυμάτων.

Μια ιδεοληψία, μια εμμονή στο παρελθόν της διοίκησης του δήμου έγινε η αιτία να έχει ανασταλεί η λειτουργία της ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, που στεγαζόταν σε μια αίθουσα του 12ου δημοτικού και απομακρύνθηκε από εκεί πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο, ενώ ο εξοπλισμός της, μαζί βέβαια με τις στολές των Κρητών με τις οποίες παρελαύνουν, έχουν αποθηκευτεί σε κάποια αποθήκη του δήμου!

Τα είχαμε πει - τότε - πριν ενάμιση μήνα, στις 19 Σεπτεμβρίου όταν ο δήμος πανηγύριζε που ξεσπίτωσε την Ένωση Κρητών (Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΤΟΥΔΙ ...).
(ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΑ).

Όπως μας πληροφόρησαν αρμοδίως - από την Ένωση Κρητών - κανείς από τον δήμο δεν κάλεσε την Ένωση Κρητών να τις δώσει τις στολές και να ζητήσει την συμμετοχή της στην παρέλαση.

"Και βέβαια ούτε εμείς πήγαμε να ψάχνουμε. Δεν παρακαλάμε ...." όπως μου είπαν χαρακτηριστικά.
"Δεν μας θέλουν, δεν κατεβήκαμε"!

Τι να σχολιάσουμε;
Για την καργαριστερά και την καργαδεξιά που ψάχνουν να βρουν τι τους χωρίζει .... στον εμφύλιο, αφού στο παρόν ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ να διαφωνήσουν.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Από τον δήμο .... μέχρι την λειτουργία (όχι τον θεσμό, μην παρεξηγηθώ) της Προεδρίας της Δημοκρατίας!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ!

Μπας και μείνει τίποτα όρθιο για τα παιδιά μας.

Αλλά εμείς μόνο να γκρεμίζουμε ξέρουμε!
Και να πολώνουμε ακραία τα πράγματα.

Όχι επί της ουσίας των ασκουμένων πολιτικών όμως!
Α όχι!
Αυτό είναι .... διχαστικό.
ΟΛΟΙΜΑΖΙ πρέπει να στηρίζουμε τις πολιτικές που ασκούνται δια την σωτηρίαν μας καθ' υπαγόρευση του 4ου Ράιχ.
 Άμα θέλουμε να τσακωνόμαστε επιτρέπεται για το μακρινό παρελθόν μόνο!
Για να συσπειρώνουμε τα γίδια στα μαντριά!

Διότι αν τα γίδια αρχίσουν να τρέχουν ελεύθερα στα βουνά και τις πεδιάδες, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΑΡΑΙΟΙ;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Ο Πολιτιστικός και Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου "Αργώ" προχωρά στη δημιουργία Θεατρικής Ομάδας, κάτι που εξ αρχής ήταν στα σχέδιά του, παράλληλα με τις άλλες Ομάδες που λειτουργούν.Υπεύθυνη θα είναι η κ. Ιωάννα Μπακαλάκου, νέα και ταλαντούχα σκηνοθέτης, με πλούσιο βιογραφικό θεατρικών σπουδών και συνεργασιών.

Οι φίλες και οι φίλοι που ενδιαφέρονται για την τέχνη του θεάτρου και θέλουν να συμμετέχουν στη Θεατρική Ομάδα, για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6934.229.402 (ώρες 7μμ - 9μμ) και 6977.420.380. - Θα τηρηθεί σιερά προτεραιότητας.

Περιφέρεια Αττικής: Ψήφισμα ΚΑΤΑ των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας

Κατά τη συνεδρίασή του, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, υιοθέτησε σχεδόν ομόφωνα Ψήφισμα, σχετικά με την προστασία των ακινήτων πρώτης κατοικίας των πολιτών, καθώς και τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και στους επαγγελματίες.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία του Ψηφίσματος, σύμφωνα με το οποίο το ΠΕ.ΣΥ ζητά:

1. Την αναστολή οποιασδήποτε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας μικρομεσαίων νοικοκυριών.

2. Την άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη διεύρυνση του πλαισίου προστασίας και στις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

3. Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) για παροχή δωρεάν νομικών συμβουλών ή / και νομικής στήριξης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για την υπαγωγή τους στο νόμο 3869/2010 («νόμος Κατσέλη»).

4. Την άμεση λειτουργία των Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης πολιτών.

5. Τη βελτίωση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου με διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του και στους επαγγελματίες. Παράλληλα, ζητείται να αποσαφηνιστούν πλήρως οι προϋποθέσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας έτσι ώστε να μην εναπόκεινται στη διακριτική ευχέρεια των τραπεζών ή στη δικαστική ερμηνεία. Να προβλεφθεί επίσης νομοθετικά ότι σε περίπτωση εκπλειστηρίασης ακινήτου με τίμημα χαμηλότερο της οφειλής του δανειολήπτη, παύει οποιαδήποτε περαιτέρω οικονομική αξίωση της τράπεζας προς αυτόν και τους εγγυητές του. Ακόμη με την υπαγωγή του στο νόμο να παγώνουν οι οφειλές προς το Δημόσιο και τρίτους.

6. Τη μη πώληση μετά από το 2018 των δανειακών πακέτων σε Funds.

7. Την απλοποίηση της διαδικασίας για εξωδικαστική επίλυση οφειλών με τις τράπεζες, με στόχο την επαναρρύθμισή τους (περιορισμό ύψους χρεών, μείωση επιτοκίων, αύξηση χρόνου αποπληρωμής, κ.α.).

8. Την αναμόρφωση της πτωχευτικής διαδικασίας και τη χορήγηση της δυνατότητας 2ης ευκαιρίας στον φτωχό.

9. Η όλη διαδικασία θα παρακολουθείται από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την ενημέρωση των πολιτών και την αποτροπή πλειστηριασμών ακινήτων 1ης κατοικίας.

10. Η απόφαση αυτή θα σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών, την ΕΝΠΕ καθώς και σε όλα τα ευρωπαϊκά όργανα όπου εκπροσωπείται και μετέχει η Περιφέρεια Αττικής.
 

Θεσμός το 1o Olympic Stadium Run. 1.500 δρομείς έτρεξαν στο ΟΑΚΑ


Παρουσία, τουλάχιστον 4.000 θεατών, περισσότεροι από 1.500 δρομείς κάθε ηλικίας μετείχαν στο 1ο Olympic Stadium Run και έτρεξαν στα κουλουάρ του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας υποστηρίζοντας την «Μάχη για τα Αυτοάνοσα» νοσήματα. Οι αγώνες δρόμου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής με τη συνεργασία του ΟΑΚΑ, ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Μαρουσιώτη "γιατρού της ειρήνης", Νίκου Δούση – Ρασιά. Την παράσταση έκλεψαν τα μικρά παιδιά στην απόσταση των 2 χιλιομέτρων όπου το νήμα έκοψαν πρώτοι δύο αδέλφια, ενώ έντονες ήταν και οι συγκινήσεις κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό των 5 και 10 χιλιομέτρων.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος υπογράμμισε ότι «η μεγάλη επιτυχία του 1ου Olympic Stadium Run μας κάνει να φιλοδοξούμε ότι μετά τον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας μπορεί να γίνει η 2η σημαντικότερη δρομική διοργάνωση της Αττικής. Παράλληλα, τόνισε, αποτελεί την 1η δράση του συνεργατισμού σχηματισμού (cluster) «Discover North Athens», τον οποίο συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής με στόχο την ανάδειξη της Βόρειας Αθήνας σε τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό. Ευχαριστώ την οικογένεια του Μαρουσιώτη γιατρού της Ειρήνης, Νίκου Δούση – Ρασσιά, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΟΑΚΑ, τους χορηγούς υποστηρικτές της «Μάχης για τα Αυτοάνοσα» και κυρίως όσους έτρεξαν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ραντεβού τον επόμενο Οκτώβρη».

O κ. Καραμέρος παραδίδει τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του Νίκου Δούση – Ρασσιά
Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων:

http://www.runnermagazine.gr/apotelesmata-agonon/olympic-stadium-run-apotelesmata