Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ!

 
 
ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΟΥ !

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝΈκκληση για τη συγκέντρωση παιδικών-βρεφικών ειδών πρώτης ανάγκης απευθύνει ο Δήμος Χαλανδρίου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των κοινωνικά αδύνατων συνδημοτών & των προσφύγων.

Συγκεκριμένα απευθύνει έκκληση για παιδικά καροτσάκια, παιδικό – βρεφικό γάλα, κρέμες διατροφής παιδικές – βρεφικές και πάνες.

Τα είδη συγκεντρώνονται καθημερινά (εκτός Σαββάτου & Κυριακής) από τις 9.00 έως τις 14.00 στα κάτωθι κτίρια που στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου:

1.Kεντρικό Δημαρχείο, Τμήμα Διοικητικών Διαδικασιών (Πρωτόκολλο), Αγ. Γεωργίου & Αριστείδου 30, τηλ: 2132023821
2.Δνση Κοινωνικής Μέριμνας, Παπάγου 7, τηλ: 210-6899911-912
3.Κολυμβητήριο, Λ.Πεντέλης 146, τηλ: 210- 6856410
4.Κεντρικό ΚΕΠ, Γρ.Γυφτοπούλου, τηλ: 2132024600
5.ΚΕΠ Κάτω Χαλανδρίου, Ιθώμης 34, τηλ: 2132149501-5
6.ΚΕΠ ΜΕΤΡΟ, ( Γρεβενών 2 & Δουκίσσης Πλακεντίας), τηλ: 2132149601-5

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση και βοήθειά σας.

ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ: 1 εργαζόμενος ΜΚΟ για κάθε 7 πρόσφυγες - μετανάστες στη Λέσβο. Η μεγάλη αρπαχτή....

Αποκαλυπτική η τοποθέτηση της Αγλαΐας Κυρίτση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΛΕΣΒΟΥ για το Προσφυγικό

Θα αρχίσω την τοποθέτησή μου, από τα πιο πρόσφατα στοιχεία που υπέπεσαν στην αντίληψή μου για το προσφυγικό και τα οποία ανακοινώθηκαν και αναπτύχθηκαν μόλις προχθές, εδώ στην Μυτιλήνη, σε ειδική εκδήλωση από ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και στην οποία αποτυπώθηκε η προσφορά των δημόσιων υπηρεσιών της Λέσβου σε ζητήματα υποδοχής, καταγραφής, φιλοξενίας, περίθαλψης και διαδικασίας ασύλου μεταναστών και προσφύγων.

Δεν θα αναφερθώ στα όσα ενδιαφέροντα ακούστηκαν, θα αρκεστώ στην επισήμανση, καταγγελία θα έλεγα εγώ, για τη συμμετοχή και προσφορά της Περιφέρειας όλο αυτό το διάστημα στο έκρυθμο αυτό θέμα.

«Καμία» ήταν η απάντηση των επιστημόνων. Θα αρκεστώ στα ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα για το πού διοχετευτήκαν και πώς έγινε η διαχείριση των περίπου 7 εκατ. ευρώ που εισέρευσαν στα ταμεία της Περιφέρειας, για τα οποία θα έπρεπε να είμαστε γνώστες. Από κανέναν δεν δόθηκε απάντηση, ενώ όλο το ζήτημα καλύφθηκε από πέπλο μυστηρίου…

Στο σημείο αυτό υπογραμμίζω, λοιπόν, ότι είναι σημαντικό που, επιτέλους, αποφασίσατε να συζητήσουμε το θέμα του Προσφυγικού. Κι αυτή τη φορά η παρελκυστική σας τακτική υπήρξε παροιμιώδης, για ένα θέμα που κυριολεκτικά καίει από κάθε άποψη την περιφέρειά μας.

Ειλικρινά, μετά από σχεδόν τρία χρόνια από την εκλογή σας, δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά αν για την εκκωφαντική αυτή αδράνειά σας φταίει η ανεπάρκεια, ή η διεκπεραιωτική-υπαλληλική αντίληψη για την οποία σας έχουμε κατηγορήσει πολλές φορές, ή πρόκειται για μια τακτική που λέει ότι «πρέπει να τα ’χουμε με όλους καλά».

Όποιο από τα τρία κι αν ισχύει, ή και τα τρία μαζί, το σίγουρο είναι ότι με την ανυπαρξία ή την βοούσα αδράνειά σας βλάπτονται τα νησιά μας, βλάπτεται η περιφέρεια.

Και η ανυπαρξία ή η αδράνεια, στη ζώσα πραγματικότητα του Βορείου Αιγαίου, πάει βέβαια χέρι-χέρι με την πλήρη απαξίωση του ΠΣ, την οποία δεν θα κουραστούμε να επισημαίνουμε και να καταγγέλλουμε.

Ειδικά οι τελευταίες συνεδριάσεις–παρωδία, απ’ την εκλογή του προεδρείου ώς τη συζήτηση για τα ταξί και το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής ώς τις τραγελαφικές επαναλαμβανόμενες συνεδριάσεις για την εκλογή αντιπροέδρου του ΠΣ, αναδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ανικανότητά σας ως πλειοψηφία να οργανώσετε ακόμα και τα στοιχειώδη. Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση και πρέπει να τη γνωρίζουν οι νησιώτες μας.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, θέλω να σημειώσω ότι από την έναρξή του, ζητάμε επιμόνως, αλλά ματαίως απ’ ό,τι αποδεικνύεται, ουσιαστική παρέμβαση της περιφέρειας σε όλα τα επίπεδα.

Έχουμε αναδείξει τις πρωτίστως πολιτικές του διαστάσεις, έχουμε επισημάνει πολλές φορές το επικίνδυνο μείγμα που συσσωρεύεται στα νησιά μας, έχουμε καταγγείλει την παράδοση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, έχουμε υπογραμμίσει τις ευθύνες της κυβέρνησης και της ΕΕ γενικότερα, έχουμε καταγγείλει, επίσης, την κατάπτυστη συμφωνία με την Τουρκία και σας έχουμε καλέσει να δράσετε. Σας έχουμε θέσει πολλάκις προ των ευθυνών σας.

Αντ’ αυτού, τι έχουμε δει;

Παρακολουθείτε τα γεγονότα να «τρέχουν», κάνετε υγιεινούς περιπάτους με τους υπεύθυνους τις δραματικής κατάστασης, Αβραμόπουλο, Μουζάλα κ.λπ., φωτογραφίζεστε και στέλνετε τις φωτογραφίες με δελτία Τύπου, συμμετέχετε σε συνεδριάσεις και επαφές, αλλά… έτερον ουδέν που έλεγε κι ο Μούτσης.

Αυτό δεν είναι παραγωγή και προώθηση πολιτικής κύριοι και κυρίες της συμπολίτευσης .

Δεν είναι έγνοια για τα νησιά μας. Δεν είναι έγνοια για τους κατοίκους τους, δεν είναι έγνοια για τους πρόσφυγες.

Αυτό που κάνετε δεν είναι πολιτική, είναι ακολουθητισμός, είναι δημόσιες σχέσεις και φωτογραφήσεις. Και το Προσφυγικό μόνο αυτό δεν χρειάζεται.

Από την αρχή σας έχουμε πει ότι είναι σαφέστατη επιλογή των δανειστών μας και κυρίως του ευρωιερατείου, με τη συμφωνία βέβαια της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να μετατραπούν τα νησιά μας σε αποθήκες απελπισμένων και εγκλωβισμένων ανθρώπων.

Από την αρχή σας έχουμε πει, ότι στην μεταμοντέρνα αποικία Ελλάδα, εξελίσσεται ένα πείραμα, στο οποίο εντάσσεται και η διαχείριση του Προσφυγικού.


Από την αρχή σας είπαμε ότι η κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να καταγγελθεί με κάθε τρόπο, αφού μετατρέπει τη χώρα, σε ιδιότυπο τείχος συγκράτησης των προσφυγικών ροών που οι ίδιοι, οι εμπνευστές της συμφωνίας, προκαλούν με τους ιμπεριαλιστικούς τους πολέμους.

Από την αρχή σας είπαμε, ότι οι τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις απελπισμένων και εγκλωβισμένων ανθρώπων σε ρημαγμένες από την κρίση κοινωνίες, όπως η δική μας, είναι ένα πολύ εύφλεκτο και επικίνδυνο μείγμα.

Τι κάνατε κύριοι και κυρίες, εκτός από φωτογραφήσεις ή αλλεπάλληλες συναντήσεις μηδενικού αποτελέσματος; Τίποτα.

Ποια ήταν και είναι η παρέμβαση της περιφερειακής Αρχής και για τους κατοίκους, αλλά και για τους πρόσφυγες; Και μη μου πείτε για τα κονδύλια που «καταφέρατε» να αποσπάσετε από την ΕΕ, γιατί γι αυτά επαίρεται και η κυβέρνηση, ωστόσο τα επίσημα στοιχεία που η ίδια η Ύπατη Αρμοστεία, η ίδια η ΕΕ δίνουν, λένε ότι η χώρα μας είναι η μόνη που καθυστερεί και θα χάσει στο τέλος περισσότερα από 500 εκατ. που της αναλογούν για το προσφυγικό και μιλώ για τις δημόσιες υπηρεσίες, γιατί αλλού γίνεται κανονικό πάρτι...

Στη Μόρια, το χειμώνα πέθανε στην παγωνιά η ανθρωπιά μας και ο πολιτισμός μας. Το ίδιο και στα προχτεσινά επεισόδια στη Χίο.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε πριν περίπου 10 μέρες το Vice, με μωρά παιδιά με τις μανάδες τους κλεισμένα στο μεταλλικό κλουβί της ΒΙΑΛ, απογύμνωσε την υποκρισία και τον αμοραλισμό των κυβερνόντων, οι οποίοι τάχα κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Και προσέξτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, την ώρα που χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι ζουν σε άθλιες συνθήκες, την ώρα που μωρά περιμένουν κυριολεκτικά μέσα σε κλουβιά, την ίδια ώρα τα εκατομμύρια ευρώ πέφτουν… βροχή.

Με το κράτος να απέχει ουσιαστικά από τη διαχείριση της Προσφυγικής κρίσης, οι Βρυξέλλες μοιράζουν μέσω ΜΚΟ εκατομμύρια ευρώ.

Και πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: Πάνω στο Προσφυγικό, πάνω στους νεκρούς από την παγωνιά πρόσφυγες, έχει με τις ευλογίες των Βρυξελλών στηθεί, μέσω των ΜΚΟ, κυριολεκτικά ένα οικονομικό πάρτι.

Εκατομμύρια ευρώ διατίθενται, τα οποία μόνο στους πρόσφυγες δεν φτάνουν. Οι συνθήκες διαβίωσήςτους, είναι δεδομένες.

Κι επειδή μου αρέσει να μιλώ με στοιχεία, θα γίνω συγκεκριμένη:

Με επίσημο έγγραφο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που κατατέθηκε στη Βουλή στις 15 Φεβρουαρίου 2017 προκύπτει ότι:
Στη Λέσβο δραστηριοποιούνται 8 ΜΚΟ με (κρατηθείτε) 705 εργαζόμενους
Στη Χίο δραστηριοποιούνται 7 ΜΚΟ με 194 εργαζόμενους
Στη Σάμο δραστηριοποιούνται 2 ΜΚΟ με 51 εργαζόμενους.


Ας πάμε τώρα στους αριθμούς των προσφύγων σε κάθε νησί.

Σύμφωνα με τα χτεσινά επίσημα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου για την Προσφυγική κρίση έχουμε τα εξής. Επαναλαμβάνω, τα στοιχεία είναι επίσημα και χτεσινά:
Στη Λέσβο φιλοξενούνται συνολικά 4.735 πρόσφυγες, εκ των οποίων 3.348 σε δομές, Μόρια δηλαδή, και 1.387 σε χώρους.
Στη Χίο φιλοξενούνται συνολικά 3.548 πρόσφυγες, εκ των οποίων 1.086 σε δομές, και 2.462 σε χώρους.
Στη Σάμο φιλοξενούνται συνολικά 2.038 πρόσφυγες, εκ των οποίων 1.786 σε δομές και 252 σε χώρους.

Για να κάνουμε έναν απλό υπολογισμό. Αν διαιρέσουμε τον αριθμό των προσφύγων ανά νησί, με τον αριθμό των εργαζομένων σε ΜΚΟ ανά νησί, θα βγάλουμε εξαιρετικά συμπεράσματα.

Ακούστε τις αναλογίες:

Στη Λέσβο, ακούστε το αυτό, η αναλογία είναι 1 προς 7. Ακούτε; 1 προς 7. Δηλαδή, σε κάθε έναν εργαζόμενο σε ΜΚΟ, αντιστοιχούν 7 πρόσφυγες.

Αντίστοιχα στη Χίο, σε κάθε έναν εργαζόμενο σε ΜΚΟ, αντιστοιχούν 18 πρόσφυγες, ενώ στη Σάμο -που είναι «ριγμένη»- αντιστοιχούν 51 πρόσφυγες.

Οι αναλογίες που σας είπα, συγκρινόμενες με τις συνθήκες διαβίωσης των Προσφύγων, είναι πραγματικά τρομακτικές.

Και μιλάμε επαναλαμβάνω μόνο για εργαζόμενους σε ΜΚΟ. Δεν υπολογίζουμε τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Ασύλου ή τους 8μηνίτες εργαζόμενους, μέσω των δήμων από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Και φυσικά, δεν μιλάμε για τον απλό κόσμο, τους πραγματικούς εθελοντές των νησιών που σήκωσαν και σηκώνουν στην πλάτη τους το προσφυγικό και με περίσσευμα καρδιάς, προσφέρουν με τον πιο ουσιαστικό τρόπο το χέρι τους στους κατατρεγμένους.

Μιλάμε για τους επαγγελματίες του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού.
Και θέλω να κάνω μια ακόμα επισήμανση. Ότι και οι ταχύτητες μεταξύ των εργαζομένων στις ΜΚΟ, είναι πολλές. Άλλο τα στελέχη, άλλο οι χαμηλά αμειβόμενοι που τραβάνε και το κουπί. Ψάξτε στον Τύπο, συνεντεύξεις πρώην εργαζομένων σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται και στα νησιά μας και θα καταλάβετε σε τι αναφέρομαι.

Καταλάβατε, λοιπόν, για τι μπίζνες πάνω στο προσφυγικό μιλάμε; Τα στοιχεία είναι συντριπτικά.

Ο Guardian σε άρθρο του στις 9 Μαρτίου, ανέδειξε ακριβώς το έλλειμμα, ψάχνοντας πόσα, σε ποιους και πού πάνε τα λεφτά για το προσφυγικό.

Το είδατε; σας προβλημάτισε;

Έλεγε λοιπόν ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης Refugees Deeply έχει υπολογίσει ότι από το 2015 έως σήμερα, έχουν διοχετευτεί στην Ελλάδα 803 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που περιλαμβάνει όλα τα κεφάλαια που έχουν εκχωρηθεί ή δαπανηθεί, καθώς και τις ιδιωτικές δωρεές.
Τι άλλο εντυπωσιακό λέει ο Guardian; Ότι ανώτερος αξιωματούχος στον τομέα της βοήθειας, υπολογίζει: ότι για κάθε 100 δολάρια που δαπανώνται για την Ελλάδα, έως και 70 δολάρια χάνονται κάπου στο δρόμο!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σπατάλης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, κατά τον Guardian, αποτελεί το κέντρο υποδοχής «Απάνεμο» στην Λέσβο, μια εγκατάσταση αξίας 1 εκατ. δολαρίων που σχεδιάστηκε με την προοπτική να υποδέχεται 2.000 πρόσφυγες τη μέρα, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Τα διαβάσατε; Ακούσατε για τι ποσά μιλάμε; Ο οποιοσδήποτε που ακούει το ποσό και σκέφτεται τη Μόρια ή το κλουβί της ΒΙΑΛ, θα ‘πρεπε να μένει με το στόμα ανοιχτό.

Και για να μην μου πείτε ότι μιλώ με δημοσιεύματα: Τις καταγγελίες του παραιτηθέντος γγ Πρώτης Υποδοχής τις διαβάσατε; Σας είπαν κάτι;

Να πάμε παρακάτω; Μόλις χτες ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ, Χρήστος Στυλιανίδης, απαντώντας στον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστα Αγοραστό, στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών, στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης, είπε ότι «έχουν διατεθεί γύρω στα 300-350 εκατ. ευρώ μέχρι τώρα και υπάρχουν ακόμη γύρω στα 512 εκατ. ευρώ αδιάθετα, που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα, ως τοπικές αρχές, να συνεργαστείτε με τις κυβερνητικές υπηρεσίες για να μπορέσετε να απορροφήσετε αυτά τα λεφτά, για να εξυπηρετηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που είναι στην Ελλάδα».

Και τι άλλο είπε ο κ. Στυλιανίδης; Ότι άλλα 200 εκατ. ευρώ θα διατεθούν φέτος στην Ελλάδα ως ανθρωπιστική βοήθεια, μέσω των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων. Οι ΜΚΟ που λέγαμε.

Κι επειδή του τέθηκε ζήτημα ΜΚΟ, τι άλλο αποκαλυπτικό είπε;

Ότι «τα χρήματα της ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ, λόγω του Πλαισίου Αρχών Ανθρωπιστικής Βοήθειας, δεν μπορούν να διατεθούν μέσω κρατικών καναλιών.

Διατίθενται μέσω των εταίρων μας, των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων», ανέφερε και εξήγησε: «Συνεργαζόμαστε κάτω από πολύ αυστηρούς όρους διαφάνειας και λογοδοσίας, με πολύ λίγους, όχι όπως λέγεται στην Ελλάδα με πολλές ΜΚΟ, που πολλές απ’ αυτές δεν ξέρει κανείς από πού έρχονται. Έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 200 εκατ. για τον προηγούμενο χρόνο, θα διατεθούν άλλα 200 εκατ. φέτος».

Δηλαδή 400 εκατ. το 2016 και 2017 σε ΜΚΟ.

Αν υπολογίσουμε όσα κατά καιρούς λέει ο κ. Αβραμόπουλος, ξεπερνάμε το 1 δισ. από την αρχή της κρίσης. Πού πάνε όλα αυτά τα λεφτά σας απασχολεί; Σας ενοχλεί;

Το ότι αλωνίζουν οι ΜΚΟ, ότι το κράτος απουσιάζει, ότι στήνονται νέες μπίζνες πάνω στους Πρόσφυγες, τα νησιά και τη χώρα το αναδείξατε; Το κάνατε σημαία; Το αποκαλύψατε; Το καταγγείλατε; Κινητοποιήσατε τον κόσμο; Προφανώς και όχι και πολύ φοβάμαι ότι ούτε που το ‘χετε πάρει καν είδηση.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου στις πολλαπλές απειλές Ερντογάν. Φαντάζομαι ότι κάτι έχετε ακούσει, αν και είμαι σίγουρη ότι αδυνατείτε να τις αξιολογήσετε.

Κλείνω λέγοντας ότι το προσφυγικό είναι μείζονος σημασίας πολιτικό ζήτημα. Η Ελλάδα έχει επιλεγεί από τους πολεμοκάπηλους εταίρους και δανειστές της, να αποικιοποιηθεί και να διαλυθεί με πολλούς τρόπους.

Η εξευτελιστική επιτροπεία, τα μνημόνια, η φτώχεια και η εξαθλίωση έρχεται και δένει με τη μετατροπή των νησιών μας σε αποθήκες απελπισμένων.

Επιτέλους αντιληφθείτε τη σημασία του ζητήματος και ταυτόχρονα αντιληφθείτε και το ρόλο σας.

Γ.Γ.:Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη (30.03.17)


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ Γ.Γ.

Ανακοίνωση ΜΕΚΕΑ: Η άθλια εκδήλωση των δωσίλογων της πρώτης κυβέρνησης “Αριστερά” για τον Μπελογιάννη, ο ρόλος του ΚΚΕ, και η ανάγκη για αγώνα εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης


Η συμμετοχή του Γ. Γ. του ΚΚΕ στα εγκαίνια του μουσείου του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ήταν η σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι της αθλιότητας και σκύλευσης της μνήμης του εκτελεσμένου αγωνιστή, από τη μια μεριά των δωσίλογων του ΣΥΡΙΖΑ και, από την άλλη, της απύθμενης υποκρισίας και εκφυλισμού της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ και της πολιτικής του γραμμής.

Όπως είπε ο Κουτσούμπας, οι χιλιάδες μπελογιάννηδες αγωνίστηκαν με κάθε θυσία, ανυποχώρητοι για ΕΘΝΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Γι’ αυτό άλλωστε γιγαντώθηκε και το ΚΚΕ στα χρόνια της Κατοχής, αφού τελικά η τότε ηγεσία του παραδέχτηκε ότι πρέπει να υπάρξει (όπως είναι φυσικό) πρώτα η εθνική απελευθέρωση, για να δημιουργηθούν έπειτα οι προϋποθέσεις για την κοινωνική αλλαγή. Κι έτσι άφησαν τις «βαθιές» αναλύσεις για τους «ιμπεριαλιστικούς πολέμους» και προχώρησαν στη δημιουργία του ΕΑΜ που ένωσε τη μεγάλη πλειοψηφία του λάου

Σήμερα το ΚΚΕ κρατά μια άθλια στάση μπροστά στην καταστροφή του ελληνικού λάου και της πατρίδας μας, γιατί δεν ξεσηκώνει αληθινά τα πλατιά λαϊκά στρωματά σε ένα νέο ΕΑΜ, που φυσικά δε θα είναι το ίδιο με τότε, αλλά θα θέτει ισότιμα το ζήτημα όχι μόνο της Εθνικής, αλλά και της Κοινωνικής απελευθέρωσης, αφού η σημερινή κατοχή δεν είναι απλά στρατιωτική όπως τότε, αλλά κατ’ αρχήν οικονομική κατοχή, και κατά συνέπεια πολιτική και πολιτισμική.

Όταν στις εκλογές του 2012, μετά το σοκ των μνημονίων και της βίας που ασκήθηκε πάνω στους Έλληνες, έβγαινε ο μεγαλύτερος ίσως πολιτικός απατεώνας στην ελληνική ιστορία Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ των παρόμοιων απατεώνων Φλαμπουράρη και σία και έλεγε ότι θα σώσει την Ελλάδα και θα καταργήσει τα μνημόνια χωρίς σύγκρουση και άμεση έξοδο από την ΕΕ, η Παπαρήγα και το ΚΚΕ έλεγαν «θα είμαστε λαϊκή αντιπολίτευση», αντί να ξεσηκώσουν την Ελλάδα σε ένα νέο ΕΑΜ, με ΆΜΕΣΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Δηλαδή αυτό θα ήταν το πρώτο βήμα για να βγει η Ελλάδα από το στόμα του λύκου (βλέπε ΕΕ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ) και να αρχίσει να χτίζει Αυτοδύναμη οικονομία (όπως άλλωστε τότε το ΜΕΚΕΑ πρότεινε στο ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους, αλλά πήρε την άρνηση όλων)...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΕΔΩ
http://www.mekea.org/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%B1-%CE%B7-%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD/

ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΜΕΚΕΑ

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ΤΟ newsletter ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

31 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1946 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙΕνώ είχε προηγηθεί η Βάρκιζα, σαν σήμερα το 1946 το ΚΚΕ, τα ΕΑΜικό κόμματα και η τότε κεντροαριστερά, αδειάζουν το γήπεδο και αφήνουν την δεξιά μόνη της με αντιπολίτευση μόνο τα κεντρώα κόμματα.

Ποια θα ήταν άραγε η πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια αν τότε οι ΕΑΜικές δυνάμεις συμμετείχαν και κέρδιζαν τις εκλογές ή ακόμα και αν ήταν πανίσχυρη αντιπολίτευση;;

Μια και οι Άγγλοι - στων οποίων την σφαίρα επιρροής από την Συμφωνία της Γιάλτα -και με την υπογραφή του ΣΤΑΛΙΝ βεβαίως, είχε ενταχθεί η Ελλάδα - προφανώς στήριζαν τις "εθνικόφρονες" δυνάμεις ενάντια στην αριστερά οπότε δύσκολα θα άφηναν να κέρδιζε η αριστερά τις .... "εκλογές".

Ποια θα ήταν η πορεία της χώρας αν είχε αποφευχθεί ο εμφύλιος;

Ποια θα ήταν η πορεία της αριστεράς αν δεν είχε βγει στην παρανομία και παρενέβαινε στις εξελίξεις όλα αυτά τα χρόνια που ακολούθησαν και δεν την άφηνε να γείρει τόσο πολύ μονόπαντα, επιβάλλοντας - τουλάχιστον - την εξαίρεση όλων των κατοχικών συνεργατών από την συμμετοχή στο μεταπολεμικό κράτος και την παραδειγματική τιμωρία όλων δωσιλόγων;

Μήπως ήταν η κομβική στιγμή η χώρα - που ήταν με τους ΝΙΚΗΤΕΣ - να συμμετάσχει ουσιαστικά στα οφέλη της νίκης και να γίνει και αυτή ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, δημοκρατικό κράτος αντί να ταλανίζεται σε μια μακροχρόνια εμφύλια διαμάχη που επέτρεψε στις δωσιλογάρες και τους ταγματαλήτες να "πουλήσουν" ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΔΙΚΗ προστασία στις άλλες πατριωτικές συντηρητικές αντικατοχικές δυνάμεις;

Η ίδια η ΚΕ του ΚΚΕ - πάντος - το 1961 χαρακτήρισε αυτή την στάση του κόμματος το 1946 ένα ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ.

Ένα λάθος που οδήγησε στο λεγόμενο δεύτερο αντάρτικο.

Που δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο.

Γιατί το πρώτο στόχο είχε τον κατακτητή και την απελευθέρωση της πατρίδας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΑΝAΓΡΑΦΕΤΑΙ και δεν γράφεται με ΑΝ ...

Αλλά διδάσκει.

ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΜΩΣ;;;;