Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟ8: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ!!!

http://www.ramnousia.com/2012/11/8.html

21 μέρες πριν την καταστροφή του κόσμου και ο Έλληνας συνεχίζει απτόητος έχοντας το ένα χέρι του στο κινητό και το άλλο μέσα στο παντελόνι. Ο,τι μπορεί ο καθένας βέβαια, άλλος γίνεται πιλότος, άλλος γιατρός κι άλλος απλώς μαλάκας.

Μιλώντας λοιπόν για μαλάκες, διάχυτη είναι η πεποίθηση του μέσου Έλληνα πολίτη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Ας δούμε όμως τα δεδομένα.

Οι μόνες κομματικές παρατάξεις που έχουν κυβερνήσει μεταπολιτευτικά την Ελλάδα, είναι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, εφαρμόζοντας την ίδια ακριβώς πολιτική, ακυρώνοντας κάθε προεκλογική τους δέσμευση.

Αναφορικά, ο Κώστας Καραμανλής (μην ακούσω ότι δεν τον αφήσανε και παπαριές) κέρδισε τις εκλογές του 2004 με σημαία την πάταξη της διαφθοράς, τη συρρίκνωση του δημοσίου χρέους και τις γενναίες μεταρρυθμίσεις, ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε το περίφημο "λεφτά υπάρχουν" το 2009 και ο Αντώνης Σαμαράς υποσχόμενος "σκληρή διαπραγμάτευση"με τους δανειστές μας.

Μετά την προσφυγή του Γιώργου στο ΔΝΤ, ακολούθησαν 2 υπηρεσιακές κυβερνήσεις τις οποίες στήριξαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, αλλά και οι περίφημες συγκυβερνήσεις στις οποίες ΚΑΙ ΠΑΛΙ συμμετείχαν οι συνήθεις ύποπτοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με τσόντα τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ η οποία είχα καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα, καθώς στην περίπτωση των τελευταίων εκλογών, δεν ήταν απαραίτητη, έτσι ώστε να σχηματίσει αυτοδυναμία η συγκυβέρνηση.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ήταν και η προεκλογική δέσμευση των 18 σημείων, από τον Αντώνη Σαμαρά

Η πολιτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία, ξεκίνησε από εκεί ακριβώς που την άφησε το ΠΑΣΟΚ. Εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα, ουδείς στρατηγικός σχεδιασμός, αποδυνάμωση της αγοράς και ασφαλώς καμία διάθεση για διαπραγμάτευση.

Εντάξει πρέπει να μου κάνετε πλάκα.

Με βάση ποια δεδομένα δηλαδή εκπίπτει, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ; Γιατί δε λέμε, πως η Νέα Δημοκρατία είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, εφόσον κάνει ακριβώς ότι έκανε και ότι ΘΑ έκανε το ΠΑΣΟΚ, εάν ήταν στην εξουσία; Και για να το προχωρήσουμε και λίγο παραπέρα, γιατί δε λέμε πως αυτή η ιστοριούλα επαναλαμβάνεται τα τελευταία 20 χρόνια, δηλαδή ότι το 2009, το ΠΑΣΟΚ ήταν η "νέα" Νέα Δημοκρατία, το 2004 η Νέα Δημοκρατία ήταν το νέο ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ ; Είμαστε ανώμαλοι;

Το τραγικότερο όλων δε, είναι πως οι υπέρμαχοι αυτής της γελοίας θεωρίας, ερωτώμενοι σχετικά, απαντούν πως ο ισχυρισμός τους έγκειται στο γεγονός πως πολλοί απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, μετακινήθηκαν προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Ναρκωτικά; Πέσαμε στην πρέζα τώρα στα γεράματα ε; Άρα πρώτον, σύμφωνα με εσάς, θα ήταν λογικό, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ μέχρι να πεθάνουν. Σαν να τους λέτε, "μα καλά, γιατί δεν είστε διανοητικά καθυστερημένοι, που πάτε"; Και δεύτερον, από που προκύπτει ότι η μετακίνηση ψηφοφόρων αλλάζει το ίδιο το κόμμα; Αν είναι να λέμε και τη Νέα Δημοκρατία, νέα Δημοκρατική συμμαχία, νέα Πολιτική Άνοιξη, τη Χρυσή Αυγή Νέο ΛΑ.ΟΣ κτλ.

Τώρα φυσικά, κάποιος άλλος μπορεί να πει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ επειδή δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ το 2009. Χμ, μάλιστα, άρα από τη μία έχουμε την υπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε πράγματα που πιθανόν(!) να μην ήταν σε θέση να υλοποιήσει και από την άλλη έχουμε τη Νέα Δημοκρατία, που ήδη απέδειξε ότι σας κορόιδεψε. Όχι όχι, λογικό, περισσότερο με το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ταυτιστεί το ΠΑΣΟΚ. Λαγωνικά μου εσείς..

Το μόνο βέβαιο σε αυτή τη ζωή, εκτός από το θάνατο, είναι ότι η πολλή μαλακία και η πολλή τηλεόραση, τυφλώνουν.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΣΗΜΕΡΑ
ΠΑΣΟΚ - ΠΡΙΝ ΕΚΛΕΓΕΙΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ....ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΠΡΙΝΚΟΥΒΕΛΗΣ ΜΕΤΑΝέο Φορολογικό νομοσχέδιο

Προς
Κόμμα Δημοκρατικής Αριστεράς.
Υπόψη : α) Προέδρου κ. Φώτιου Κουβέλη
β) Εκτελεστικής Επιτροπής & Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΔΗΜΑΡ

Κύριοι και κυρίες του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Σε συνέχεια του νέου φορολογικού νόμου, ο οποίος βρίσκεται σε διαβούλευση, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής :

Εάν το κόμμα σας συμπράξει και συναινέσει στο να μην παραμείνουν οι εκπτώσεις φόρου για τα παιδιά και ως εκ τούτου να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση, τότε ας γνωρίζετε ¨πως ότι σπείρετε 
θα θερίσετε¨.
Σας καταστούμε ξεκάθαρο και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι στην περίπτωση κατά την οποία συμπράξετε, πως η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να ξανά εισέλθει ποτέ στην Βουλή, όποτε στο μέλλον και εάν διεξαχθούν Εθνικές Εκλογές.
Διότι θα έχετε συμπράξει στο μεγαλύτερο ατόπημα και ολίσθημα, πράττοντας αντί δημογραφικά και αντικοινωνικά. Θα είστε συνεργοί και συνυπεύθυνοι στην εξαθλίωση σε χιλιάδες οικογένειες, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Εφαρμόζοντας πολιτική υπέρμετρης όσο και άδικης φορολόγησης. Καθώς όσο πιο πολλά παιδιά έχεις τόσο περισσότερο φόρο θα πληρώσεις, αντί να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Δικαίως και αξιοκρατικώς, σε ένα κοινωνικά δίκαιο Ευρωπαϊκό Κράτος, με νούμερο ένα πρόβλημα την υπογεννητικότητα!
Συνεπώς καλείστε να σκεφτείτε καλά πριν πράξετε οτιδήποτε.
Ειδικά για τις πέντε έως έξι χιλιάδες υπέρ πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες έχουν από πέντε παιδιά και πάνω, καλείστε να υπάρχει πρόβλεψη στο νέο νομοσχέδιο, για 50.000€ αφορολόγητο εισόδημα, σε μία χώρα στην οποία η τρίτη ηλικία αριθμεί μεγαλύτερο αριθμό πολιτών απ’ ότι η πρώτη ηλικία.
Σε αντίστοιχη κατάσταση στην χώρα της κ. Μέρκελ το αφορολόγητο εισόδημα για οικογένεια με τρία παιδιά είναι 60.000€. Συνεπώς ακόμη και σε αντιστοιχία σε ποσοστό 50% θα έπρεπε το αφορολόγητο όριο να είναι 30.000€, για τις τρίτεκνες οικογένειες.
Για το λόγω αυτό καλείστε να διαμορφώσετε την πολιτική σας στάση, αντισταθμίζοντας το εν λόγω θέμα. Εκτός και εάν το θεωρείτε ευτελές και απαξιώνετε να ασχοληθείτε μαζί του!
Εμείς ζητούμε την απάντηση σας, καθώς επίσης και την τελική θέση του κόμματος σας, η οποία δημόσια θα γνωστοποιηθεί, επί του πρακτέου.

Με εκτίμηση :

Συντονιστική Διοικούσα Επιτροπή
Υπέρ Πολύτεκνων Οικογενειών

Υ.Γ.: Τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και η Ν.Δ., θα κριθούν αυστηρότερα από το δικό σας, διότι μέχρι και σήμερα είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της Χώρας. Το γεγονός όμως αυτό δεν σας καθιστά άμοιρους των ευθυνών σας, καθώς καλείστε να υπέρ ψηφίσετε έναν κατ’ ευφημισμό παράδοξο νόμο. Ο οποίος μάλιστα, αντιτίθεται ακόμη και σε αυτό το στοιχειώδη δικαίωμα του μέσου Έλληνα, στην δημιουργία δηλαδή οικογένειας. Εκτός και εάν τελείτε σιωπηρώς, από άλλα έξω θεσμικά κέντρα, σχέδιο αφελληνισμού της Χώρας μας, με συμπαραστάτες κόμματα Ελλήνων πολιτικών!

http://www.olympia.gr/, 1/12/2012

ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ;;;Μια ενδιαφέρουσα είδηση "ψαρέψαμε" στο blog του Άρη Νόμπελη. 

Να τι γράφει το ΠΡΟΦΙΛ (http://profiltispolis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_29.html)

Στο μισό το αντίτιμο της ελεγχόμενης στάθμευσης!
Ύστερα από πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης μας και με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία λόγω της σοβαρής κρίσης, αποφασίστηκε το αντίτιμο για το παρκάρισμα στην περιοχή της ελεγχόμενης στάθμευσης να μειωθεί στο μισό της μέχρι τώρα τιμής του.
Ετσι, για μια ώρα όσοι επιθυμούν να παρκάρουν θα πληρώνουν μισό ευρώ, για τις δύο ώρες ένα ευρώ, ενώ η τρίωρη στάθμευση θα απαιτεί κάρτα του ενάμιση ευρώ.


Ανακοίνωση στο site του δήμου ή δελτίο τύπου για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, μέχρι αυτή τη στιγμή που ανεβάζουμε το θέμα αλλά για να το γράφει ο Άρης, έτσι θα είναι.

Πρόκειται για απόπειρα  συμβιβασμού χωρίς το κόστος υπαναχώρησης, με τους πολίτες που είναι στα κάγκελα για τα παρκόμετρα.
Όμως αναδεικνύει, στους πιο ψαγμένους αυτό που πλέον έχουν καταλάβει όλοι, όσοι έχουν στοιχειώδη επαφή με τον δήμο: 

Η διοίκηση δεν έχει πολιτική πυξίδα και ο μόνος σχεδιασμός που γίνεται είναι Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.

Ο Δήμαρχος Γ. Κουράσης είναι απόλυτα παραδομένος στον μοναδικό άνθρωπο τον οποίο ευχαρίστησε δημόσια για την εκλογή του, τον αυτοαποκαλούμενο επικοινωνιολόγο Γιώργο Σταθόπουλο, ο οποίος τον έχει πείσει, εκμεταλλευόμενος την πρωτοφανή ανεπάρκεια που έχει επιδείξει ο ίδιος να ΗΓΗΘΕΙ της παραγωγής ΕΡΓΟΥ στον δήμο, ότι όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν με ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΙ.

Και αποδεικνύει ότι όλα όσα έχουν ειπωθεί υπό στελεχών της διοίκησης για "μέτρο μελετημένο, ώριμο, αναγκαίο για την πόλη, με στόχευση στην καλύτερη λειτουργία της" δεν είναι παρά ασύστολες παπαρολογίες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ - μετά των συμμάχων της - ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ, μέχρι εκεί καταλαβαίνουν τον ρόλο τους, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να πάνε παρακάτω.

Και δεν έχει το θάρρος ο δήμαρχος να ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΡΙΖΙΚΑ. Όσο ακολουθεί τους επικοινωνιακούς εξυπνακισμούς, μένοντας προσκολλημένος στον πολιτικό θαυμασμό του για τον μέντορά του, θα διολισθαίνει. Και μαζί του θα διολισθαίνουν όσοι θεωρούν ότι η "πολιτική τους σταδιοδρομία" εξυπηρετείται δια της σιωπής και της αγέλης.

Τα παρκόμετρα πλέον ΔΕΝ ΣΩΖΟΝΤΑΙ στην συνείδηση του κόσμου.

Πρέπει να ΑΝΑΣΤΑΛΕΊ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ και να επανασχεδιαστεί - ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ - συνδυασμένο με συγκοινωνιακές παρεμβάσεις και νέους χώρους στάθμευσης.
Και βέβαια εμείς ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ότι η αντιστροφή στο ωράριό τους πρέπει αν είναι η βάση της εφαρμογής για να εξυπηρετηθεί το Χαλάνδρι (εννοούμε την πρότασή μας για ΒΡΑΔΥΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του μέτρου και καλύτερη αστυνόμευση του νέου Chalandri by Night). 

Αυτά από εμάς.

Εχθές η ισχυρή κοινότητα Halandri - A στο fb ανέβασε αυτό που αφορά την ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ, όπου ο Δήμαρχος Δ. Φωκιανός ΕΚΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ αυτό που απαιτούσαν οι δημότες του. Δείτε το:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ HALANDRI - A

Οι δήμαρχοι υποκύπτουν
στις ανάγκες τών πολιτών ...
στις ανάγκες τών καιρών !!! !!!

Στο Χαλάνδρι μας ...
τί γίνεται με το ΧΑΡΑΤΣΙ τού ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΟΥ ;;; ;;; ;;; ;;;

Και επισυνάπτεται από τους συμπολίτες μας το παρακάτω άρθρο από το blog Μαρουσιώτικο 


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΕΟΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!

Σήμερα στο "ΕΝ ΦΛΥΑ Καφενείον" : Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια που αγαπήσαμε...


Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια που αγαπήσαμε...
μ` ένα πιάνο, τις φωνές μας και την όμορφη παρέα σας.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

21:30

στο

ΕΝ ΦΛΥΑ Καφενείον 

Κ. Βάρναλη & Γκίνη 
Χαλάνδρι 
τηλ. 210 6854528 

είσοδος ελεύθερη

http://enflya.blogspot.gr/

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Συνέχιση των κινητοποιήσεων. 4ωρη Στάση Εργασίας τη Δευτέρα 3-12-2012


Λιβύη: Ποιος είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι

Γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος       Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι είναι ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτη της Λιβύης από το 1969 έως ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις