Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ: ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΓΚΕΛΩΜΑ ΟΜΩΣ!

"Τι σιδερόφραχτες παιδικές χαρές είναι αυτές" αναρωτήθηκε ο συνομιλητής μου μετά το άρθρο και τις φωτογραφίες για την Γιασεμιών
(Αυτό για όποιον δεν το είδε:ΚΑΓΚΕΛΑ - ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ .... και λουκέτα η νέα παιδαγωγική αισθητική στις παιδικές χαρές του δήμου! HEIL!).

"Δεν είναι υποχρεωτική αυτή η περίφραξη από τις νόρμες όμως", παρατήρησε ο συνομιλητής μου στο άρθρο.

Εκείνος έχει μικρά παιδιά ακόμα και γυρίζει τις παιδικές χαρές της περιοχής.

"Στο Ψυχικό , στην πλατεία Ελευθερίας έγινε μια νέα παιδική χαρά, με βάση τις νέες προδιαγραφές, με σύγχρονα όργανα που αρέσουν πολύ στα παιδιά αλλά δεν την έχουν σιδεροφράξει.
Πήγαινε να δεις."

Πήγα. Και είδα.

Δες και εσύ τι περίφραξη έβαλαν εκεί που για την μελέτη υπεύθυνος δεν ήταν ο .... (φταίω εγώ τώρα που θα το πω;) Ο ΓΚΑΣΜΑΣ.

Η περίφραξη από την πλευρά του δρόμου

Παιδική Χαρά Πλ. Ελευθερίας

Παιδική Χαρά Πλατείας Ελευθερίας Ψυχικού


Με Γερμανικά (βέβαια και εκεί) όργανα της Corocord για να πιστοποιηθούν (αλλιώς ....)
 Παρά την τήρηση των  "απαιτήσεων πιστοποίησης" (να ψωνίζουν οι εργολάβοι των δήμων από γερμανικές εταιρίες) για την περίφραξη  τουλάχιστον έβαλαν έναν ωραίο ξύλινο καγκελάκι και όχι .... της φυλακής τα σίδερα.

Εκεί βέβαια για την μελέτη υπεύθυνος δεν ήταν ο .... (φταίω εγώ τώρα που θα τον πω;) - Ο ΓΚΑΣΜΑΣ.

Αλλά - επειδή εδώ δεν γράφουμε μπαρούφες - δεν έκανε αυτός την μελέτη - για να τα λέμε και αυτά.

ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ από τον αντιδήμαρχο της προηγούμενης δημαρχιακής περιόδου, αλλά βεβαίως ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕ - όπως είχα προτείνει να γίνει στην οικονομική επιτροπή.


 
Deutchland, Deutchland, uber alles
Uber alles in der Welt!

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ


του Ν. Κομπότη

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι τα μείζονα προβλήματα της πόλης μας είναι η καθαριότητα και το κυκλοφοριακό πρόβλημα πεζών και οχημάτων. Αυτά τα προβλήματα χρειάζονται άμεση και μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση, για να γίνει η πόλη μας βιώσιμη.

1.Για την καθαριότητα προτείνω

α) Άμεσα την αγορά ενός πλυστικού οχήματος το οποίο 2 φορές την εβδομάδα θα πλένει τους δρόμους του κέντρου και τις άλλες ημέρες τους δρόμους στις γειτονιές με στόχο κάθε μήνα όλοι οι δρόμοι της Πόλης να πλένονται τουλάχιστον μια φορά. Το ίδιο πρέπει να γίνεται και με τους κάδους απορριμμάτων

β) Μεσοπρόθεσμα κατασκευή υπόγειων κάδων απορριμμάτων που να είναι διαχωρισμένοι με τριάκτινο αστέρι (μερσεντές), για τον διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή, σε δυο γωνίες κάθε οικοδομικού τετραγώνου με σκοπό εντός μιας πενταετίας να μη υπάρχουν πλαστικοί κάδοι στην πόλη μας.

2. Για το κυκλοφοριακό προτείνω:

α) Άμεσα την αγορά 5 ευέλικτων και συγχρόνων μικρών λεωφορείων τα οποία ανά μισή ώρα να διασχίζουν τις γειτονιές και να τις συνδέουν δωρεάν με το κέντρο , τους σταθμούς του Μετρό, τους χώρους άθλησης και πολιτισμού και τις βιβλιοθήκες της πόλης μας. Στις στάσεις πρέπει να αναγράφονται οι ώρες διέλευσης οι οποίες πρέπει να τηρούνται επακριβώς. Έτσι θα μειωθεί δραστικά η χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου από τους συμπολίτες μας.

β) Άμεσα την ανακατασκευή των πεζοδρομίων και την επέκταση των ποδηλατοδρόμων, με αυτεπιστασία, αξιοποιώντας τους ανέργους οικοδόμους συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν δουλειά και όχι ελεημοσύνη από τον δήμο μας. Έτσι θα ενθαρρυνθεί η χρήση του ποδηλάτου και η πεζοπορία.

γ) Μεσοπρόθεσμα την δημιουργία 3 υπόγειων γκαράζ στα όρια του κέντρου της πόλης μας. 1ο στο οικόπεδο Μαμόπουλου, το 2ο κάτω από την οδό Βασιλέως Γεωργίου και το 3ο στο χώρο του Μαρινόπουλου επί της οδού Γυφτοπούλου.

δ) Μεσοπρόθεσμα την πεζοδρόμηση και δενδροφύτευση των οδών Βασιλέως Γεωργίου και της οδού Αγίας Παρασκευής μέχρι την πλατεία Φλύας (Κένεντυ) και να περάσει από τους 2 αυτούς πεζοδρόμους τραμ μονής γραμμής (μπρος – πίσω), που να ενώνει την λεωφόρο Κηφισιάς με τον σταθμό Αγ. Παρασκευής του Μετρό και την Μεσόγειων αν φτάσει μέχρι την πλατεία Αγ. Παρασκευής με την συναίνεση του γειτονικού μας δήμου. ( είναι μια ιδέα του μηχανικού σ. Θανάση Κονταξή)

ε) Άμεσα την απόσυρση όλων των παράνομων κτισμάτων στην παραρεμάτιο περιοχή (Μαρινόπουλου, Ζηκογιαννη ,κλπ.) επι της οδού Γυφτόπουλου με πεζοδρόμηση της και την δημιουργία πλατείας και πάρκου αναψυχής ενοποιημένου με την ρεματιά και την κεντρική πλατεία.

στ) Μακροπρόθεσμα την υπογειοποιηση της οδού Ανδρέα Παπανδρέου και πεζοδρόμηση της με παράλληλη δενδροφύτευσή της.

Θα ήμουν ευτυχής αν οι παραπάνω προτάσεις μου αποτελέσουν την απαρχή μιας σοβαρής συζήτησης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για το μέλλον της πόλης μας, που συνεχώς υποβαθμίζεται και γίνεται αβίωτη. Περιμένω αντιδράσεις ,γνώμες και αντιπροτάσεις.

Η πόλη μας χρειάζεται μια προοδευτική και εμπνευσμένη διοίκηση με όραμα και πρόγραμμα που να μη διαχειρίζεται την υπάρχουσα μιζέρια, αλλά να εμπνέει εμπιστοσύνη και να μπορεί να κινητοποιεί τους συμπολίτες μας, που χωρίς την συμμετοχή τους τίποτε καλό δεν πρόκειται να γίνει για την πόλη μας.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

ΡΕ ΠΑΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;

Εγώ για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας ήμουν και είμαι με τον μόνο αρχηγό που είχα στην ζωή μου ρε Πάνο και δεν αλλάζω τώρα στα γεράματα.

"Το όνομα είναι η ψυχή μας" έλεγε .

Αλλά εσύ τώρα που κάνεις τόσο σαματά ρε Πάνο  για μια κουβέντα, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ότι αυτοί οι .... ακατανόμαστοι εκεί στην VARDARSKA, οι ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ σου λέει ('άκου τώρα),  ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ - κε ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΜΥΝΑΣ -  ΚAI ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΙΣΩ τους 1000 μετανάστες που πέρασαν από εκεί χωρίς καμία διαδικασία επανεισδοχής;
¨Ετσι νταβατζιλίκι.

Για κάντο  το ίδιο εσύ που είσαι και τσαμπουκάς και δεν είσαι λαπάς σαν τον Τσίπρα.
Για πάρε το φουσκωτάκι σου, που είσαι και καπετάνιος και πέρνα ΟΚΤΩ, όχι πολλούς, ΟΚΤΩ θέλω εγώ που χωράνε στο φουσκωτό σου, παράνομους μετανάστες από την Κω απέναντι, έτσι τσαμπουκά.

Άντε να σε καμαρώσω και να μου ανέβει λίγο το ηθικό ότι δεν μας έχουν πάρει π.... ούζα από παντού.

ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΡΕ ΠΑΝΟ ή ΟΧΙ τι έγινε ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ από στρατό ξένου κράτους;
Ή μήπως ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ και κάνεις τον σαματά για να μην ασχοληθούμε με αυτό;;;;
 

Οι προφητικοί στιχοι του Κώστα Βίρβου για τα χρέη στην εφορία και τις κατασχέσεις


 

Χρώσταγα στο κράτος δυο χιλιάδες φόρους
Και στα δύο χρόνια έγιναν οκτώ
 Βάλε και τους τόκους, βάλε δικηγόρους
Έφτασε το χρέος στις εξηνταοκτώ.


 Κι αλά ούνα αλά ντούε αλά τρε
Υποθηκεύουνε το σπίτι μου αδελφέ.
Χτύπαγαν καμπάνες για την εκκλησία

Μέρα της αγάπης, μέρα Κυριακή
Στο δικό μου σπίτι μαύρη απελπισία
Ήρθαν οι κλητήρες οι δικαστικοί.

Κι αλά ούνα αλά ντούε αλά τρε
Μου το πήρανε το σπίτι αδελφέ.

olympia.gr

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ .... ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΣΤΡΟΓΟΤΘΩΝΚαμία Αανακοινώθηκε - σου λέει - πως στην πλατεία της Παλαιάς Πόλης στην Πράγα θα συγκεντρωθούν χιλιάδες νέοι προκειμένου να αυνανιστούν δημόσια. Ναι κι όμως, νέοι άνθρωποι μοιράζουν προσκλήσεις συμμετοχής για φεστιβάλ αυνανισμού στο κέντρο της Ευρώπης του «πνεύματος». Το φεστιβάλ έχει γίνει viral στα social media, ενώ περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή σύμφωνα με ανάρτηση του spirospero.gr.

Την έχουν αναγάγει σε επιστήμη αναγνώστη μου!

ΕΙΔΕ ΧΑΡΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Αποφάσεις 9ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου (10.03.2016)


Συνεδρίασε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με κύριο θέμα τη συζήτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης στην Περιφέρεια Αττικής. Σχετικά με τα υπόλοιπα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν, Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:

1. Επικύρωση Πρακτικών 34ης, 35ης, και 36ης, Συνεδρίασης έτους 2015 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής: το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα

2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγ. Βαρβάρας για το έργο (παροχή Υπηρεσίας) «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΑ»., το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα

3. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 359/2015 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και έγκριση εκ νέου όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βύρωνα για το έργο: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ». Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

4. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 239/2015 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και έγκριση σύναψης και όρων νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Σιβιτανίδειου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.) για την παροχή υπηρεσίας: «Διενέργεια Πρακτικών Εξετάσεων φυσικών προσώπων με σκοπό τη χορήγηση άδειας για την άσκηση τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων». Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα

5. Έγκριση σύναψης και όρων σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού (escrow account) στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2015», ποσού 5.000.000 ευρώ. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα

6. Διόρθωση της υπ’ αριθμ. 41/11-2-2016 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

7. Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Κηπούπολη του Δήμου Περιστερίου, ημέρα Τετάρτη, της Β΄ Αθηνών. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα


Τα πλήρη κείμενα των παραπάνω αποφάσεων θα αναρτηθούν στο παρακάτω link:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=18169:9i-synedriasi-p-s&catid=123&Itemid=98

Επισημαίνεται ότι τα τελικά κείμενα των Αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου αναρτώνται σταδιακά.

Ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εθελοντισμός Πολιτικής Προστασίας» της Περιφέρειας ΑττικήςΑύριο, Πέμπτη 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση στο Δήμο Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο της ενημερωτικής δράσης της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας που απευθύνεται σε εργαζομένους Δήμων, με θέμα «Εθελοντισμός Πολιτικής Προστασίας».

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία οι δύο πρώτες παρουσιάσεις στους Δήμους Αχαρνών και Σπάτων - Αρτέμιδας, στις 7 και 9 Μαρτίου αντίστοιχα στους χώρους των Δήμων, ενώ αναμένεται να υλοποιηθούν αντίστοιχες και σε άλλους Δήμους που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.

Η δράση, η οποία πραγματοποιείται από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, έχει στόχο να ενημερωθούν οι εμπλεκόμενοι σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης υπάλληλοι των Δήμων σχετικά με το ρόλο του Εθελοντισμού στην Πολιτική Προστασία, να ενισχυθεί η δεξιότητα επικοινωνίας αλλά και η διάθεσή τους να κινητοποιηθούν για την επίτευξη της καλύτερης συνεργασίας και του συντονισμού των ενεργειών μεταξύ των υπηρεσιών και των εθελοντικών ομάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.dinamizois.gr
www.renadourou.gr
Fb: /renaperifereia
Twitter: @renadourou