Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού : Διαλέξεις Ιστορίας: «Η Ελλάδα την περίοδο της Κατοχής, 1941-1944» – Πέμπτη 18 Απριλίου

 
Με καινούρια θεματική ενότητα συνεχίζονται οι «Διαλέξεις Ιστορίας» με τον γνωστό ιστορικό Δρ. Γιάννη Αντωνόπουλο, στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο.
(Κάθε δεύτερη Πέμπτη)
 
Θέμα: «Η Ελλάδα την περίοδο της Κατοχής, 1941-1944»
Την Πέμπτη 18 Απριλίου
Στις 7:30μ.μ
Στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο
(Αγίας Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό Τηλ. 2106749137)Δήμος Πεντέλης - Εκδήλωση Μικρασιάτικες μνήμες

 Η Ένωση Μικρασιατών Μελισσίων και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών διοργανώνουν εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή στην εκδήλωση τους για τις Μικρασιατικές μνήμες.

την  Κυριακή 14 Απριλίου 2024  και ώρα 19.30 μ.μ, στην αίθουσα  Ιωάννης Καποδίστριας της Δ.Κ Πεντέλης (Ηγ. Μακρυγιάννη 2, Παλαιά Πεντέλη).

Ομιλήτριες:  Στέλλα Τσιορλίδα-Δαρέλη

Καλλιόπη Θεοφιλίδου -Δημητράκη

Θα προβληθεί ιστορικό -μουσικό ντοκιμαντέρ σε αφήγηση Λιλής  Νταλανίκα με θέμα «Σμύρνη -Μικρασία -Ελλάδα» σε έρευνα και κείμενα Σωτήρη Βουνάτσου και μοντάζ οπτικοακουστικού υλικού Χριστόφα  Χατζηπαναγιώτου.


Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου: Θρησκεία-Τέχνη και Πολιτισμός στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος

 Μετά από την επιτυχημένη διάλεξη του Ραϋμόνδου Αλβανού και τη συζήτηση του με το κοινό που βρέθηκε στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Χαλανδρίου, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Χαλανδρίου προχωράει στο επόμενο βήμα και ανακοινώνει την επόμενη εκδήλωση του.

Τη Δευτέρα 15/04 και ώρα 19:00 στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου Δαναΐδων και Αντιγόνης ανοίγει η συζήτηση με θέμα: «Μονή Σινά: Η κιβωτός της βυζαντινής τέχνης από τον Ψυχρό Πόλεμο στον 21ο αιώνα».

Ο Δρ. Διονύσιος Μουρελάτος Αρχαιολόγος, Ιστορικός Τέχνης Ακαδημαϊκός Υπότροφος Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, θα ανοίξει νέους ορίζοντες σε ένα ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ευαγγελία Μαρίνα (Λίνα) Τσίλαγα Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Εικαστικός π.Πρόεδρος Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.