Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ: ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Θα ανεβάσουμε σε ηχητικό την συζήτηση που έγινε εχθές στο δημοτικό συμβούλιο για τα αθλητικά, με αφορμή την έγκριση των τελών χρήσης των αθλητικών χώρων.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αρχείων όμως πήγαμε λίγο πίσω στον χρόνο.

Στις αρχές του 1995.

Σα να μην πέρασε μια μέρα αναγνώστη μου.


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΞεπέρασε τα όρια μικροαστικής παρεκτροπής ο ψευτοεπαναστάτης δήμαρχος Χαλανδρίου εχθές, πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναγνώστη μου, όταν έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα του σώματος.

Την πίττα που δεν ήταν βεβαίως ΒΑΣΙΛΟπιττα αλλά ήταν ΛΑΪΚΟπιττα.

Και η οποία αντί να περιέχει φλουρί κωνσταντινάτο ή έστω ένα ευρώ ή ακόμα και μια δραχμή, είχε μέσα ΕΝΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΡΟΥΒΛΙ και μάλιστα της εποχής του Μπρέζνιεφ, όταν ο Ρούσσος ήταν ΚΝΙΤΗΣ.Έχοντας - προφανώς σταμπάρει πού βρίσκεται το νόμισμα παρέλειψε - το παλιοκομμούνι - να κόψει κομμάτια για τον Χριστό και την Παναγιά - ο άθρησκος - έτσι ώστε να πέσει στημένα το νόμισμα στο κομμάτι του συνδυασμού "ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ", της μικρότερης και πιο ακίνδυνης για τα σχέδιά του, παράταξης του δημοτικού συμβουλίου.

Μάλιστα για να ολοκληρώσει την προσχεδιασμένη κακόγουστη μεθόδευσή του ο Ρούσσος είχε φροντίσει το αντίκρισμα για τον (υποτιθέμενο) "τυχερό" που θα έβρισκε το ρούβλι να είναι το βιβλίο του γνωστού δια της "άριστες προσωπικές σχέσεις" που διατηρεί με τον Νταβία, Κώστα Ευθυμίου

"ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΓΗ - Δύο παραδείγματα ταξικής αλληλέγγυας δράσης στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου".Μαζί με το βιβλίο του Κώστα Ευθυμίου ο "ευρών" αμοίφθηκε και με το νέο βιβλίο του Γιώργου Λιερού

"ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"


Έχουμε μελέτη λοιπόν.

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Αλλά να κόψετε δίκαια την πίττα διότι αυτά δεν πιάνουν.

Ο ΣΥΝΔΗΜΟΤΗΣ ΜΑΣ "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ" ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ


Ο υποστράτηγος ε.α Νίκος Τόσκας είναι ο στρατιωτικός που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να του εμπιστευθεί την πέμπτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Κάτι που σημαίνει ότι ο Νίκος Τόσκας διατηρεί ελπίδες εκλογής αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει εκλογικά ψηλά.

Αξιωματικός των Τεθωακισμένων ο Νίκος Τόσκας είχε κατορθώσει να συνδυάσει την “μάχιμη υπηρεσία” στην πρώτη γράμμη, με την θητεία σε κρίσιμες επιτελικές θέσεις στο εσωτερικό αλλά και στο NATO. Εμείς οι δημοσιογράφοι τον γνωρίσαμε ως διευθυντή του γραφείου του τότε Α/ΓΕΕΘΑ Μανουσου Παραγιουδάκη. Αυστηρός ως αξιωματικός αν και πάντα οι πολιτικές του πεποιθήσεις ήταν “αριστερών” κατευθύνσεων.

Μετά από την αποστρατεία του ο Νίκος Τόσκας δραστηριοποιήθηκε πολιτικά συμμετέχοντας στην πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά.

Θα βρεθούν πάρα πολλοί να θυμηθούν ότι υπήρξε διευθυντής του Πάνου Μπεγλίτη όταν ήταν ΑΝΥΕΘΑ. Υπήρξε εξαιρετικός στα καθηκόντά του και τελικά συγκρούστηκε με τον πολιτικό του προϊστάμενο.

Ως βαθειά πολιτικοποιημένο άτομο είναι δεδομένο ότι ο Νίκος Τόσκας έχει συμπάθειες και αντιπάθειες στο στράτευμα. Θα λέγαμε ότι ήταν το “αντίθετο στρατόπεδο” απ΄ αυτό του Φραγκούλη Φράγκου , με τον οποίο είχαν μάλλον τυπικές σχέσεις.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Με επικεφαλής τον Ακαδημαϊκό Κώστα Τσουκαλά - προσωπικό φίλο και σύμβουλο ττου Κώστα Σημίτη και τον ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟ (τα τελευταία χρόνια) στρατηγό ε.α. Νίκο Τόσκα - έναν αγωνιστή, δημοκρατικό στρατιωτικό, γνωστό για την δράση του στον χώρο της  "πατριωτικής κεντροαριστεράς" στην 5η εκλόγιμη θέση, ο Αλέξης Τσίπρας σηματοδότησε την επιμονή του να υπηρετήσει τον πολυσυλλεκτικό και τον μετωπικό χαρακτήρα που επιθυμεί να έχει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις άλλες εκλόγιμες θέσεις η πανεπιστημιακός Ράνια Αντωνοπούλου, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και η δημοσιογράφος Αγλαϊα Κυρίστη ενώ στην 12η τιμητική θέση ξεχωρίζει το όνομα του π. πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνη.

Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                            Ακαδημαϊκός
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΡΑΝΙΑ                        Πανεπιστημιακή Ερευνήτρια
ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ                             Οικονομολόγος
ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΓΛΑΪΑ                                     Δημοσιογράφος
ΤΟΣΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                Στρατηγός εν αποστρατεία
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΣΙΑ             Νομικός
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                                Χημικός
ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ                                         Αρχιτέκτων /Εικαστικός
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ                     Αγρότης
ΓΕΡΟΥ ΚΑΤΙΑ                                        Ηθοποιός
ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ                                Διδάκτωρ Ερευνήτρια
ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ                   π. Πρύτανης ΕΚΠΑ

Τσίπρας: «Αυτοδυναμία και όχι συνεργασία με Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και Κίνημα Παπανδρέου»


Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «στον Ενικό», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική αλλαγή για τον τόπο» και πως «ο λαός θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να επιλέξει ένα δρόμο διεκδίκησης».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο συνεργασίας και με ποια κόμματα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λάβει αυτοδυναμία, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «όσοι δεχθούν και ανεχθούν το πρόγραμμα μας θα είναι καλοδεχούμενοι για συνεργασία». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαστεί την ψήφο εμπιστοσύνης ή την ανοχή του ΚΚΕ στη Βουλή θα ήταν αδιανόητο το Κομμουνιστικό Κόμμα να του την αρνηθεί.

Στη συνέχεια απέκλεισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών αλλά και το Ποτάμι, ενώ σε ό,τι αφορά την Δημοκρατική Αριστερά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως υπήρξε ειλικρινής προγραμματικός διάλογος αλλά είχε στενά χρονικά περιθώρια για να έχει στέρεες βάσεις.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δεύτερων επαναληπτικών εκλογών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το σενάριο των δεύτερων επαναληπτικών εκλογών, και πως η αριστερά έχει την ευκαιρία να κυβερνήσει και ότι ο λαός δεν θα δώσει στο κόμμα μισή την ευκαιρία. «Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει μια ισχυρή εντολή διακυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

«Το Grexit είναι ξαναζεσταμένο φαγητό που χρησιμοποιείται για να φοβίσει τον ελληνικό λαό. Δεν έχουμε κρυφή ατζέντα ούτε Plan B», διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας ότι «θα ήμασταν παρανοϊκοί αν είχαμε σχέδιο να διαλύσουμε την ευρωζώνη».

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους δεν προχωρήσουν, ενώ υπογράμμισε πως στις 26 Ιανουαρίου «τελειώνουν τα τζάκια, οι επετηρίδες και τα πάρτι στην πλάτη του ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς για το ζήτημα του χρέους απάντησε πως από τους δανειστές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την αναδιάρθρωσή του, ώστε να καταστεί βιώσιμο. «Ζητάμε την διαγραφή του μεγαλύτερου χρέους, πάνω από το 60%», ανέφερε.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.

http://www.koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ: ΤΑ 7 ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τις εκλογές σε 35 σελίδες (Εγκύκλιος).


Πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 παρέχονται σε εγκύκλιο 35 σελίδων που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Διαβάστε Ε Δ Ω την εγκύκλιο.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη των μελών της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγεί η συγκυβέρνηση την Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2105, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή του πρώτου μνημονίου και με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης», επειδή «παράνομα εισήλθαν…και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» στο ΧΥΤΑ Φυλής στις 6 και 7 Μαρτίου 2010.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων από την Κυβέρνηση των μνημονίων, που ακόμα και τώρα προσπαθεί να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξη», ασκώντας συνδικαλιστικές διώξεις.

Ο σκοπός της Κυβέρνησης είναι προφανής και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων. Στην προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων που αντιστέκονται, ώστε να μπορέσει χωρίς αντιδράσεις να υλοποιήσει τα αντεργατικά, αντιλαϊκά σχέδιά της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική δίωξη, διότι οι εργαζόμενοι ούτε τρομοκρατούνται ούτε κάμπτονται από τέτοιες αυταρχικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες. Όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, έτσι και τώρα η προσπάθειά της Κυβέρνησης να ποινικοποιήσει και να τρομοκρατήσει τους αγώνες, το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, να σταματήσει κάθε αντίσταση και την πορεία προς την Ανατροπή της, θα πέσει στο κενό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γ.Σ. της, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των σωματείων της Αττικής να δώσουν δυναμικό «παρών», στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, στις 10 το πρωί, έξω από το κτήριο 8, στα Δικαστήρια της πρώην Ευελπίδων.

Δεν πτοούμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε.

Στους δρόμους για την Ανατροπή των μνημονίων και όσων τα υπηρετούν.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.