Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES


Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ - ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ: Απάντηση στις παραποιήσεις του απερχόμενου περιφερειάρχη για τα αντιπλημμυρικά έργα                         


                                                        Περιφέρεια Αττικής
Ρένα Δούρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ.Σγουρός με ανακοίνωση του προσπαθεί να πείσει τους πολίτες της Αττικής για το αντιπλημμυρικό έργο που έχει πραγματοποιήσει. Για εκείνο όμως που τελικά πείθει είναι ότι έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα. Θα του θυμίσουμε λοιπόν τρεις αλήθειες και θα του επισημάνουμε τρεις παραποιήσεις, προς ενημέρωση των πολιτών.

Αλήθεια 1η: Στα 3,5 χρόνια θητείας του δεν προχώρησε απολύτως σε κανένα γενικότερο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς όλα τα αντιπλημμυρικά και τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων, ο σχεδιασμός των λεκανών απορροής, η οριοθέτηση και αποτύπωση των ρεμάτων, θα πρέπει να εντάσσονται σε ένα γενικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, σε επίπεδο τουλάχιστον λεκάνης απορροής. Ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να εκπονηθεί μέσα σε έξι μήνες. Αυτός ο αποσπασματικός σχεδιασμός που ακολουθεί και η Παράταξη του απερχόμενου Περιφερειάρχη, είναι που οδήγησε σε καταστροφές στις αρχές του 2013, και τον Νοέμβρη του ίδιου έτους στο Καματερό. Όταν χάθηκε μία ζωή, καταστράφηκαν περιουσίες, προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές.

Αλήθεια 2η: Δεν είναι τυχαίο ότι ούτε ένα έργο υποδομής δεν προβλέπεται στις λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αθήνας. Σε συζήτηση στις αρχές Δεκέμβρη του 2013 ο απερχόμενος Περιφερειάρχης είχε δεσμευθεί ότι το πολύ μέσα σε 2,5 μήνες θα παρουσίαζε τον ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της Αττικής. Ακόμη δεν έχει υλοποιήσει αυτή την υπόσχεσή του, όπως άλλωστε και τόσες άλλες.

Αλήθεια 3η: Δεν είναι τυχαίο ότι η απερχόμενη Διοίκηση δεν προχώρησε σε απολύτως καμία πολιτική πρωτοβουλία για το θέμα στο ΥΠΕΚΑ,ούτε διεκδίκησε αυξημένα κονδύλια για την αντιμετώπιση του ζητήματος για να μην συγκρουστεί με τα μνημονιακά κόμματα της συγκυβέρνησης.

Παραποίηση πρώτη : Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης παραθέτει τον απολογισμό έργων 2003-2012, δέκα ετών δηλαδή και έτσι καταφέρνει να συγκεντρώσει 61 έργα αξίας 90.694.792,13 ευρώ. Δηλαδή για κάθε χρόνο επένδυσε κατά μέσο όρο 9.069.479,21 εκ. που αντιστοιχούν σε 6,1 έργα. Τα παραπάνω έργα φτάνουν μόλις το 2% του συνολικού προϋπολογισμού του 2014.

Παραποίηση δεύτερη: Το δελτίο τύπου της απερχόμενης Διοίκησης αναφέρει ότι από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί και εκτελούνται έργα αξίας 434,2 εκατομμυρίων. Ωστόσο ο πίνακας ενταγμένων έργων στον ΠΕΠ Αττικής 2007 – 2013, προδίδει τη μεθόδευση του απερχόμενου Περιφερειάρχη και την απόπειρά του να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη. Και τούτο διότι η σημερινή Διοίκηση ανέλαβε το ΕΣΠΑ από την 1η Ιουλίου του 2011 και μετά. Ποιος ο λόγος αναφοράς σε έργα παρελθόντων ετών αν όχι η προσπάθεια συσκότισης και παραπληροφόρησης;

Παραποίηση τρίτη : Ο πίνακας ενταγμένων έργων στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 περιλαμβάνει έργα τα οποία δεν έχουν εκτελεστεί ακόμα. Παρόλα αυτά στο Δελτίο Τύπου του απερχόμενου Περιφερειάρχη, αυτά βαφτίζονται «έργα»…

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/04/2014

Το τελευταίο μήνυμα του Μίκη ΘεοδωράκηΜίκης Θεοδωράκης : «Ή τώρα ή ποτέ»! Κι όταν λέω «ποτέ», το εννοώ. 
Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα – πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. ϊσως και για αιώνες».
Είσαι νέος. Διάβασε καλά! Αν θες διαφώνησε, αλλά μην αδιαφορείς! Η πατρίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δεν ακούς; Ποιόν περιμένεις να τη σώσει; Ποιόν περιμένεις να σε σώσει; 

Κατάλαβέ το.

Η λαίλαπα του πολέμου, του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε, είναι ανεξέλεγκτη. Ο εχθρός έχει ήδη περάσει το κατώφλι του σπιτιού σου. Όσο κοιτάμε, βέβαια, την τηλεόραση δεν το αντιλαμβανόμαστε. Δεν θα βγει, όμως, από εκεί κανένας σωτήρας…

Ο σωτήρας είσαι εσύ, γιατί η πατρίδα είσαι εσύ! Αν κάτσεις με τα χέρια σταυρωμένα, πολύ σύντομα θα δεις τα παιδιά σου σκλαβωμένα. Θα δεις τον εαυτό σου να δουλεύει για ένα πιάτο φαΐ, δουλικά, ώρες ατελείωτες. Θα δεις την περιουσία σου να παραδίδεται στους ξένους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιοι. Θα δεις μια Ελλάδα ανοχύρωτη να σκίζεται σε κομμάτια και να μοιράζεται στους εχθρούς της. Κι όλα αυτά επειδή δεν αντέδρασες όταν είχες τη δυνατότητα να το κάνεις.

Η ένδοξη χώρα των Ελλήνων, η ποτισμένη από αίμα ηρώων και μαρτύρων, το λίκνο της Ρωμηοσύνης, στα βάρβαρα χέρια του 4ου Ραΐχ και των συνεργατών του. Αμαχητί. Τι τραγική ειρωνεία

Έλληνα αδελφέ μας, δεν υπάρχει, πια, η πολυτέλεια της αδιαφορίας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Μην απελπίζεσαι. Δράσε! Μην το σκέπτεσαι άλλο, ξεσηκώσου! Τώρα. 
Αύριο θα είναι αργά. Η αρχή του ξεσηκωμού βρίσκεται πάντοτε, στην πνευματική αφύπνιση, στην αναζήτηση και συνειδητοποίηση της αλήθειας.
Η Ελλάδα, η πατρίδα σου, αναλογικά με την έκταση της και τον πληθυσμό της, είναι η πιο προικισμένη χώρα του κόσμου.
Mάθε, λοιπόν, ότι τα αποθέματα του υπεδάφους μας είναι αμύθητης αξίας. Η αξία του ορυκτού μας πλούτου ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα, σε μεγάλη εκδήλωση που όλα τα μέσα απέκρυψαν (Ίδρυμα Κακογιάννη, 7-11-2012), ειδικοί επιστήμονες βεβαίωσαν, για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό, ότι μόνο τα άμεσα αξιοποιήσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εκτιμώνται σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.
Κι εκτός του ανυπολόγιστης αξίας, υπεδάφους μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η γεωγραφική μας θέση, μας καθιστά παγκόσμιο κόμβο εμπορίου. Πως η ναυτιλία μας είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως κι η αξία του τουρισμού μιας τέτοιας, νησιωτικής , κι όχι μόνον, χώρας είναι ανυπολόγιστη. 
Πώς θα ανεχθείς να δεσμεύονται όλα αυτά τα έσοδα σε ένα «Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας» με στόχο την -ες αεί- αποπληρωμή τού μεθοδευμένα υπέρογκου χρέους; Αντιλαμβάνεσαι τώρα την έσχατη προδοσία που συντελείται; Κατανοείς γιατί οι «σύμμαχοί» μας, μας… «σώζουν» μέσω Μνημονίων από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν;
Για να μας κατακτήσουν χωρίς να υποψιαστούμε και να καταφέρουν το μεγάλο ξεπούλημα της γης μας. Βλέπεις γιατί τα παπαγαλάκια του συστήματος κάνουν ό,τι μπορούν, χρόνια ολόκληρα τώρα, να σε πείσουν ότι όλα γίνονται «για το καλό σου»; Για να σε κατακτήσουν αδιαμαρτύρητα. Για να σε κατακτήσουν ολοκληρωτικά. Γιατί όποιος κατακτά τις συνειδήσεις, κατακτά ολοκληρωτικά.
Έκρυψαν τα όπλα, τα αντικατέστησαν με γραβάτες. Τα τανκς, μετατράπηκαν σε απεσταλμένους της τρόικας, οι βόμβες λέγονται τώρα δάνεια. 
Σ' έκαναν να προσκυνάς τους Εφιάλτες σου, για μια θεσούλα στο Δημόσιο, που τώρα θα στην πάρουν. Η προδοσία μετονομάστηκε σε σωτηρία, η αντίσταση σε ανοησία. Έτσι, μεταμφιεσμένοι, «Έλληνες» και ξένοι κατακτητές απεδείχθησαν πολύ αποτελεσματικοί.

Σε έπιασαν στον ύπνο, σε κορόιδεψαν και συνεχίζουν ξεδιάντροπα να το κάνουν. Μας υποδούλωναν ενώ εμείς θαυμάζαμε τη «δημοκρατία» που μας σέρβιραν. Και θα αποθρασύνονται περισσότερο όσο τους αφήνεις. Δεν αργεί η ώρα που θα στρέψουν εναντίον του συμπατριώτη σου, όπως καλά ξέρουν να το κάνουν. Για να ισοπεδώσουν τα πάντα στον πολύπαθο τούτο τόπο, κι ύστερα να “ρθούν ως ελευθερωτές να τους δοξάσεις υπηρετώντας τους. Το ίδιο ιστορικό σκηνικό για άλλη μία φόρα.
Mην τους αφήσεις ! Θυμήσου τους αγώνες των προγόνων σου και τίμα το αίμα που χύθηκε ως τα σήμερα. Εμπνεύσου απ' το φρόνημα των αγωνιστών του Ελληνικού Έθνους.

«Να “ρθει ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στέργομαι να μου βγάλει και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να “χω, στραβός θε να είμαι»,
έλεγε ο Μακρυγιάννης , απηχώντας το διαχρονικό ανυπέρβλητο πνεύμα του Ελληνισμού.

Αγάπα την πατρίδα σου! Αγάπα την άδολα, μακριά από μισαλλοδοξία. Αγκάλιασε τον συμπατριώτη σου αληθινά, ό,τι κι αν πρεσβεύει «ιδεολογικά». 
Δεν είναι αυτός ο εχθρός σου. Αυτοί που σε σαγήνευσαν με τις υποσχέσεις τους και θέλησαν να σε κάνουν συνένοχο με τα ρουσφέτια τους, αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας. Αυτοί που σ” αποκοίμισαν όσο θαύμαζες τον εκσυγχρονισμό τους, σ” είχαν προγραμματίσει να ξυπνήσεις μέσα σε εμφύλιο σπαραγμό.

Ξύπνα αδελφέ πριν το μοιραίο! Μην περιμένεις τίποτα απ” όσους διαχειρίζονται «πολιτικά» την κατάσταση. «Αλίμονο στους αγώνες που κρέμονται από τα χαρτιά. Το γένος δεν χρειάζεται τα χαρτιά κανενός για τη λευτεριά του. Έχετε πίστη; Έχετε καρδιά; Αλλιώς καθίστε εκεί που κάθεστε. Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες και τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας», έκραζε πριν δύο αιώνες ο Παπαφλέσσας.

Τώρα είναι η σειρά σου! Να πεις το νέο «ΟΧΙ»! Να πεις το νέο «Μολών Λαβέ»! «Η Λευτεριά δεν χαρίζεται, κατακτιέται»!

Δεν είσαι μόνος σου στον αγώνα αυτό. Πολλοί είμαστε αυτοί που αρνούμαστε πεισματικά να γίνουμε οι πρώτοι Έλληνες στην τρισχιλιετή ιστορία αυτού του Έθνους που θα σκύψουν, ομοθυμαδόν, το κεφάλι στον κατακτητή. Έστω και καθυστερημένα, ξεσηκωθήκαμε, πολεμάμε και θα νικήσουμε!
 Ένωσε τη σπίθα του αγώνα σου μ” αυτήν του διπλανού σου. «Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει». Για μια ανεξάρτητη Ελλάδα, μ” αληθινή δημοκρατία και υγιή πατριωτισμό !

Και μη ξεχνάς το πού χρωστάς.
«Χρωστάμε σ” όσους ήρθαν, πέρασαν, θα “ρθούν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί». ( Κωστής Παλαμάς ).

http://on-news.gr

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ1. Θα απαλλοτριώσουμε το κτήμα Πραμπόπουλου και θα το μετατρέψουμε σε πολιτιστικό χώρο για εκθέσεις, εργαστήρια ζωγραφικής και εικαστικών - όλα βεβαίως δωρεάν διότι εμείς έχουμε πιο μεγάλη ευαισθησία για τον πολιτισμό.
 Επειδή θα αναγκαστούμε να βγάλουμε τα παιδιά που το έχουν καταλάβει θα τους αγοράσουμε μια μονοκατοικία για να συνεχίζουν απρόσκοπτα την δραστηριότητά τους.

2. Θα απαλλοτριώσουμε το σπίτι της Τζίνας Μπαχάουερ και θα το μετατρέψουμε σε χώρο όπου θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα μουσικής σε κατοίκους του Χαλανδρίου και των γύρω δήμων.

3.  Στο κτήμα Μαμόπουλου θα φτιάξουμε μια θεατρική σκηνή που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των βορείων προαστίων. ΜΕΓΑΛΗ, όχι κανένα θεατράκι 200 ατόμων. Ελπίζω να πειστήκατε ότι έχουμε τον πολιτισμό σε πρώτη προτεραιότητα.

4. Θα απαλλοτριώσουμε το κτήμα Δουζένη για να κάνουμε ΒΕΒΑΙΩΣ άλλον ένα πολιτιστικό χώρο (γιατί κάποιοι δεν είχαν πειστεί αρκετά ότι έχουμε ψηλά στην ατζέντα μας τον πολιτισμό και τώρα τους της φέραμε).

5. Θα φτιάξουμε έναν μεγάλο κλειστό και έναν μεγάλο ανοικτό κινηματογράφο γιατί σε όλα τα βόρεια προάστια έχουν μειωθεί τα σινεμά. Η πρόσβαση σε αυτούς βεβαίως θα είναι εντελώς δωρεάν.

6. Θα αγοράσουμε από το ΤΑΙΠΕΔ το γήπεδο του Απόλλωνα και θα το χαρίσουμε στην ομάδα.

7. Όλοι οι αθλητικοί χώροι θα παραχωρηθούν δωρεάν στα αθλητικά σωματεία για να κάνουν απρόσκοπτα την δουλειά τους και να μαζεύουν τις συνδρομές των δημοτών για να κάνουνε μεταγραφές παικτών από άλλες περιοχές για να γνωρίζει κόσμος και να δένεται με την πόλη μας.
Ο δήμος αναλαμβάνει να έχει με δικά του έξοδα τους αθλητικούς χώρους ΤΖΙΤΖΙ, να προσφέρει στους συλλόγους αθλητικό υλικό, προπονητές, γιατρούς και από έναν μασέρ για τους τραυματίες.

8. Θα καταργήσουμε τις διαφημίσεις από τους δημόσιους χώρους και τα τραπεζοκαθίσματα που προσβάλουν την αισθητική μας και θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη μέχρι μηδενισμού, ξεκινώντας από τα μπαρ και τα φαγάδικα.

9. Θα προσλάβουμε όλους τους ανέργους του δήμου σε μόνιμες θέσεις εργασίας. Οι διορισμένοι δεν θα κουράζονται γιατί όλη την δουλειά (καθαριότητα, φρεάτια, βοήθεια στο σπίτι κλπ) θα την κάνουν κοινωνικά ευαίσθητοι πολίτες - εθελοντές για να αποδεικνύουν την κοινωνική τους ευαισθησία.

10. Όλες οι παραστάσεις στο θέατρο της ρεματιάς (και βεβαίως και στο καινούργιο θέατρο που θα φτιάξουμε, το μεγάλο κλειστό) θα είναι δωρεάν. Όλοι οι συντελεστές των παραστάσεων (ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνογράφοι, φροντιστές κλπ) θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς για να στηρίξουν την υλοποίηση των ειδικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τον πολιτισμό, προγράμματα τα χρήματα των οποίων θα διαχειρίζονται πτωχοί πλην τίμιοι αλλά ευαίσθητοι και με υψηλή αισθητική επιχειρηματίες!

11. Θα απαλλοτριώσουμε όλα τα ελεύθερα οικόπεδα και θα τα κάνουμε πάρκα, πράσινο και παιδικές χαρές. ΠΑΝΤΟΥ!

12. Θα βάλουμε υπόγειους αυτόματους κάδους απορριμμάτων σε όλο το Χαλάνδρι. Κάδους που βάζεις μέσα τα σκουπίδια και τα εξαφανίζουν μόνοι τους.

13. Θα ορίσουμε ελάχιστο δημοτικό επίδομα 300 ευρώ σε κάθε οικογένεια του Χαλανδρίου.

14. Θα κάνουμε πεζόδρομους. Πολλούς πεζόδρομους.
Ειδικά ο δρόμος ο δικός σου αναγνώστη μου, εκεί που μένεις, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ.

15. Θα φτιάξουμε περιφερειακά γκαράζ γύρω από το κέντρο για να παρκάρεις. Το πού θα σας το πούμε μετά.
Μια ιδέα που έπεσε στο τραπέζι είναι να γκρεμίσουμε το κτίριο της εφορίας και των διοικητικών υπηρεσιών αυτού του ΙΚΑ (που σας καταπιέζουν και σας παίρνουν και τα λεφτά) και να κάνουμε εκεί από ένα γκαράζ.

16. Θα πλένουμε κάθε πρωί τους κάδους με διπλάσιο ΑΜΜΟΝΙΑΖΟΛ.

17.  Θα βάλουμε φώτα. ΠΑΝΤΟΥ! Θα κάνουμε τη νύχτα μέρα.

18.  Θα πάρουμε πολλά λεφτά από την ΕΕ. ΤΣΑΜΠΑ, όχι δάνεια και βλακείες. Θα κάνουμε παντού το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, το οποίο εμείς δεν θα το κάνουμε με δανεισμό αλλά θα μας το χαρίσουν γιατί είμαστε πονηροί και παλιά ήμασταν φίλοι με υπουργάρα και έχουμε τα μέσα.
Προγράμματα υπάρχουν. Θα βάλουμε και διπλά τζάμια στα σχολεία (μην κοιτάς που τώρα δεν έχουν ούτε μονά, θα δεις μόλις βγούμε τι θα γίνει στα σχολειά).

19. Θα φτιάξουμε δημοτικό νοσοκομείο. Τα δημοτικά ιατρεία είναι πολιτική της προηγούμενης δεκαετίας και θα καλύπτουν μόνο πρωτοβάθμια φροντίδα δημοτικής υγείας. Το δημοτικό νοσοκομείο θα έχει όλες τις ειδικότητες, εργαστήρια, μονάδες νοσηλείας και βέβαια θα είναι εντελώς δωρεάν.

20.  Θα έχουμε ειδική υπηρεσία στο κέντρο όπου μόλις φτάνεις θα παίρνει το αυτοκίνητό σου και θα φροντίζει να το παρκάρει για να μην ταλαιπωρήσε.
Με ειδικό μηχανισμό - μπίπερ θα ειδοποιείς τρία λεπτά πριν το ξαναχρειαστείς και θα στο φέρνουν το αμάξι εκεί που είσαι. ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ.

21. Η δημοτική συγκοινωνία θα ενισχυθεί με 60 λεωφορεία που πηγαίνουν μόνα τους, χωρίς οδηγό όπου θες εσύ. Τα παρωχημένα δρομολόγια δεν μας καλύπτουν εμάς.

22. Τα ΚΑΠΗ είναι ένας απαρχαιωμένος θεσμός με χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες. Θα φτιάξουμε δημοτικό οίκο ευγηρίας - ξενοδοχείο με διαμονή 4 αστέρων (αρχικά) μετά θα το κάνουμε 5άρι αλλά εμείς δεν τα υποσχόμαστε όλα μαζί.

23. Το ΠΑΤΗΜΑ είναι υποβαθμισμένο. Μόλις εκλεγούμε θα το αναβαθμίσουμε.

24. Το ΚΑΤΩ Χαλάνδρι είναι υπανάπτυκτο. Μόλις μας ψηφίσετε θα αναπτυχθεί.

25. Το ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ είναι ξεχασμένο. Θα το θυμηθούμε αμέσως μόλις βγούμε.

26. Ο ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ χρειάζεται φροντίδα. Θα τον φροντίσουμε.

27. Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ενοχλείται από την Κηφισίας. ΘΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ! (Την Κηφισίας).

28. ΤΟ ΜΕΤΡΟ δεν ήρθε στο κέντρο, άκου φίλε μου, το πήγαν στο Αεροδρόμιο που είναι κατά την άλλη μεριά. ΑΙΣΧΟΣ!!!  ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ!

29. Δημαρχείο θα κάνετε; Ένα μόνο; Δύο που λένε οι τσουρούτηδες; ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ!
ΤΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ θα φτιάξουμε. Ένα στο ΟΤ 50, ένα σε πάνω από το θέατρο που θα κάνουμε στον Μαμόπουλο και ένα στο ΠΑΤΗΜΑ. Και θα κρατήσουμε μισθωμένα και τα σημερινά μην χάσουν οι άνθρωποι και τα νοίκια.
ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΧΟ: Σε κάθε εργαζόμενο στον δήμο θα αναλογεί ακριβώς όσος χώρος αναλογεί σε κάθε εργαζόμενο στο κτίριο των κοινωνικών δομών: :Ένας ανά 70 τ.μ.
Να έχουν την άπλα τους οι άνθρωποι.

30. Θα φτιάξουμε ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Και θα δώσουμε σε όλους τους Χαλανδράαίους ΑΤΟΚΑ δάνεια για να ξοφλήσουν τα παλιά που έχουν στις άλλες τράπεζες.

31. ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

32. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

33. ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ και θα στέλνουν τον λογαριασμό στον δήμο.

34. Η κυβέρνηση δίνει την μάχη για να σώσει την χώρα από την χρεοκοπία και να την κρατήσει στο ΕΥΡΩ. Πρέπει να της συμπαρασταθούμε και να μην έχουμε απαιτήσεις γιατί η εποχή που οι φόροι των πολιτών πήγαιναν για παιδεία, υγεία και τέτοιες πολυτέλειες πέρασαν και οι δήμοι πρέπει επιτέλους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον πολίτη και να συμπαραταχθούν στην προσπάθεια σωτηρία της χώρας, ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.

Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως εφαρμόσιμο με μία μόνο προϋπόθεση:

Να παραχωρηθεί στον δήμο μας ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ!!!!!
(Μαζί με την άδεια εκτύπωσης ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΕΥΡΩΝ).

Στην πόλη μας βρίσκεται πρέπει και μπορούμε να το διεκδικήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΑΙ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ή ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ (ποιο κράτος; ποια αυτοδιοίκηση;) ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΙΜΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

 Οι επικείμενες διπλές εκλογές αναζωπυρώνουν δύο σοβαρά διλήμματα, τα οποία, κατά τη γνώμη μου, ταλαιπωρούν επί δεκαετίες τον λαό μας, αν και αυτή τη φορά εμφανίζονται σαν καινούργια.

Το ένα δίλημμα είναι αν (και πώς) μπορεί η Ελλάδα να λύσει τα προβλήματά της, χωρίς το ξένο κεφάλαιο (δάνεια, επενδύσεις). Διατυπώνεται ως: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Παράλληλο αυτού είναι το ποιος φταίει για την κρίση.

  Το δεύτερο δίλημμα είναι το προπατορικό «επανάσταση ή μεταρρύθμιση», τροποποιημένο στις σημερινές συνθήκες, ως: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ή ΑΝΑΠΤΥΞΗ, όπου, στην λέξη ανάπτυξη, άλλοι εννοούν επιστροφή στις «παλιές καλές μέρες» και άλλοι φυγή προς τα εμπρός, κατά τις εκσυγχρονιστικές και απορρυθμιστικές συνταγές του Δ.Ν.Τ. και του Ο.Ο.Σ.Α..

Σπεύδω να σχολιάσω: «Φυγή προς τα εμπρός», όταν είσαι (όπως μας λέει η συγκυβέρνηση) στο χείλος του γκρεμού; Θυμίζει την βλακώδη αμετροέπεια του Στυλιανού Παττακού.
 Μία ώριμη απάντηση σε αυτά τα δύο διλήμματα, θα έδινε μία διέξοδο ίσως, για να απαντηθεί και το ερώτημα του υπότιτλου: Τί κράτος χρειαζόμαστε. Τί Αυτοδιοίκηση;
 Το πρώτο δίλημμα, είναι πλαστό. Το μνημόνιο είναι προϊόν διπλής χρεοκοπίας. Χρεοκόπησε το παλιό «ελληνικό» μοντέλο διαχείρισης, του εξαρτημένου δίπολου: μονόπλευρης ανάπτυξης για λίγους, μονόπλευρης λιτότητας για τους πολλούς.

 Η χρεοκοπία αυτή προκλήθηκε και πυροδοτείται εντατικά από την χρεοκοπία του παγκόσμιου μοντέλου, που ξεκίνησε με την φούσκα των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ. Αλλά οφείλεται κυρίως στην ασύδοτη αγορά των παραγώγων, που οδήγησε τον άϋλο πλούτο (χρήμα, μετοχές, συμβόλαια, παράγωγα κ.τ.λ.) να είναι επταπλάσιος της παγκόσμιας πραγματικής οικονομίας (ΑΕΠ). Αυτό σημαίνει, απλά, ότι όποιος θέλει να εξαργυρώσει χαρτιά που έχει στην κατοχή του, κινδυνεύει να μη βρίσκει τα χρήματά του. Το γεγονός παράγει τρομακτική αστάθεια στις χρηματοοικονομικές πράξεις και η επακόλουθη ανασφάλεια των επενδυτών τους οδηγεί σε ριψοκίνδυνες κινήσεις και αδίστακτες μεθοδεύσεις, που καθιστούν την παγκόσμια κρίση χωρίς τέλος και ολοένα βαθύτερη.

 Δεν είναι άσχετη η πάγια συνταγή του Δ.Ν.Τ., εδώ και δεκαετίες, για κλυδωνιζόμενες οικονομίες, που θέτει τέσσερις στόχους, ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες οποιασδήποτε χώρας:                                                                                   

α) Μείωση του «πληθωρισμού» - κάθετη πτώση μισθών.
β) Μείωση κρατικών δαπανών – κατάργηση κοινωνικής πρόνοιας & απολύσεις.
γ) Μείωση κόστους παραγωγής – κατάργηση ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων & απολύσεις.
δ) Μείωση τιμών ακινήτων – κανόνια και εξώσεις, ώστε να υπάρξει υπερπροσφορά φθηνών γαιών και κτιρίων.

 Από τους τέσσερις αυτούς στόχους, μόνο ο ένας αφορά το υπερχρεωμένο κράτος. Οι άλλοι τρεις χρησιμεύουν για την διευκόλυνση των νέων ιδιοκτητών να κυριαρχήσουν σε βάρος των εργαζομένων, σε βάρος της λαϊκής ιδιοκτησίας και αποταμίευσης, αλλά και σε βάρος των ανυπεράσπιστων ντόπιων επιχειρήσεων, όσων δεν είχαν την «πρόνοια» να συνδεθούν με κάποιο ξένο μονοπώλιο ή «επενδυτικό» σχήμα.

 Η πολιτική αυτή δεν είναι απλά πολιτική λιτότητας. Είναι συνταγή που σκοτώνει τον άρρωστο, αντί για την αρρώστια. Είναι ακριβώς αυτή που προκαλεί την κρίση, την βαθαίνει και την αναπαράγει. Συνοπτικά, η κρίση δεν οφείλεται στο Χρέος. Το Χρέος οφείλεται στην κρίση. Δηλαδή στην ανάλγητη εκμετάλλευση και στον υπέρμετρο πλουτισμό των κερδοσκόπων, σε βάρος των λαών, που αποξενώνονται από κάθε δικαίωμα και δυνατότητα να ορίζουν τις τύχες της πατρίδας τους.
Με αυτές τις επισημάνσεις, συμπεραίνει κανείς εύκολα ότι όχι μόνο δεν φταίνε για αυτή την κρίση ο λαός, οι παραγωγοί, οι ντόπιοι επιχειρηματίες ή οι περίφημες «συντεχνίες» και τα «ρετιρέ» (που ασφαλώς έχουν άλλες ευθύνες, μερικές και τοπικές, αλλά όχι κυρίαρχες), αλλά αντίθετα η κοινωνία σαν σύνολο αποτελεί στόχο και θύμα ενός καλοστημένου σχεδίου των κερδοσκόπων, που συνοπτικά ονομάζεται «τραπεζοκρατία».

 Άρα, εδώ υπάρχει μία μόνο απάντηση: Αν θέλουμε να βγούμε από την κατάσταση ανάγκης, οφείλουμε να ανατρέψουμε το μνημόνιο, που είναι όργανο δέσμευσης της χώρας σε πολυετές καθεστώς χρεοκοπίας.
 Δηλαδή, να αρνηθούμε τις επεμβάσεις του ξένου κεφαλαίου (Χρέος, ιδιωτικοποίηση – εξαγορές) και να στραφούμε σε γενική επιστράτευση του σχολάζοντος παραγωγικού και δημιουργικού δυναμικού της χώρας.
                                                             *

Η σκέψη αυτή μας οδηγεί να απαντήσουμε και στο δεύτερο δίλημμα.

 Όσοι μιλούν για Αντίσταση, χωρίς να σκέπτονται τα προβλήματα της τρέχουσας διαχείρισης και των ενδιάμεσων σταθμών, μέχρι την πλήρη Αυτοδιάθεση της χώρας (έναντι ξένων συμφερόντων και στρατηγικών) και Αυτοδιάθεση της κοινωνίας (έναντι των μηχανισμών του χρήματος και της εξουσίας), περιορίζονται μοιραία σε δράσεις αυτοάμυνας και ανθρωπιστικής αλληλεγγύης.

Αντίστοιχα, όσοι μιλούν για Ανάπτυξη, χωρίς να σκέπτονται τις αναγκαίες αλλαγές, ώστε να «μη γυρίσουμε στα παλιά», ωθούν την χώρα στον αυτόματο πιλότο της κερδοσκοπίας, περιμένοντας σωτηρία! από έτοιμα ξένα κεφάλαια και προκαλώντας έτσι την πλήρη εγκατάλειψη της πραγματικής οικονομίας και μετατροπή της σε ξένη ιδιοκτησία (υπέδαφος, νερό, λιμάνια, υποδομές κ.ο.κ.).

                                                                *

 Υποστηρίζω ότι πραγματική Αντίσταση θα έχουμε μόνο εφ’ όσον εργαζόμαστε ταυτόχρονα για μία πραγματική Ανάπτυξη: ολόπλευρη, με κοινωνική δικαιοσύνη ως προϋπόθεση και κίνητρο, με παραγωγική ανασυγκρότηση, με μοχλό τον συνεργατισμό και ένα Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για Εξυγίανση – Ανασυγκρότηση, σε προοπτική Εθνικής και Κοινωνικής Αυτοδιάθεσης.
 Αντίστοιχα, πραγματική Ανάπτυξη δεν είναι η μεγέθυνση (growth), αλλά η αλληλοτροφοδότηση των παραγωγικών συντελεστών, με σχεδιασμό και κινητοποίηση του σχολάζοντος εθνικού πλούτου, άρα πολιτική πλήρους απασχόλησης (development).

Αυτή μπορεί να προωθείται μόνο εφ’ όσον εργαζόμαστε ταυτόχρονα για την Ακύρωση του Μνημονίου, Απαλλαγή από τον Δανεισμό, Ανατροπή της Υποτέλειας και ριζική καταδίκη όσων συνείργησαν ή συνεργούν στην καθυπόταξη και εκποίηση της χώρας, μάλιστα δε με εκβιασμούς και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις.
                                                              *

 Τα συμπεράσματα αυτής της σύντομης ανάλυσης μας επιβάλλουν μία ριζική αλλαγή στο Κράτος και ευρύτερα στο πολιτικό σύστημα, με γενναία αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης και όλων των μορφών λαϊκής πρωτοβουλίας και συμμετοχής.
 Ένα Σχέδιο Εξυγίανσης – Ανασυγκρότησης, όχι του παλιού μοντέλου, αλλά του παραγωγικού και του κοινωνικού ιστού της χώρας, απαιτεί άλλες δομές και άλλες ευθύνες για τους αιρετούς που θα διοικούν αυτές τις άλλες δομές.

Υπερασπίζομαι την ιδέα ότι η εξουσία πρέπει να υφίσταται σοβαρούς ελέγχους και περιορισμούς (ενισχυμένη Βουλή, με πλήρη νομοθετική πρωτοβουλία, λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, λαϊκή αρνησικυρία, περιφερειάρχες και δημάρχους με μικρή θητεία εκλεγόμενους από τα συμβούλια, επανίδρυση νομαρχιακών και κοινοτικών συμβουλίων, καθιέρωση συνοικιακών συμβουλίων).

Υπερασπίζομαι επίσης την ιδέα ότι το Κράτος, η Περιφέρεια και ο Δήμος πρέπει να έχουν ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο. Ιδιαίτερα η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένας μοχλός συνδικαλιστικών πιέσεων ή «αντίστασης», αλλά πρέπει να είναι όργανο σύνθεσης μιας παλλαϊκής συμμαχίας των θιγόμενων σήμερα κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων, δηλαδή της συμμαχίας των τάξεων, που έχουν ανάγκη και θέλουν, αγωνίζονται και εργάζονται για την ανάπτυξη της χώρας ως σύνολο, με απαλλαγή από μνημόνιο – δανεισμό – υποτέλεια.
                                                             *

  Θα ήθελα, ως επιστέγασμα, να τοποθετηθώ εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

Πρώτο καθήκον όλων είναι η καταδίκη όσων ευθύνονται για το μνημονιακό καθεστώς, ιδιαίτερα εκείνων που επιμένουν σε αυτό.

 Για την αλλαγή του πολιτικού τοπίου, τον κρίσιμο ρόλο έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να ενισχυθεί εκλογικά, ανεπιφύλακτα. Να αναλάβει ευθύνες και να κριθεί.

 Σε τοπικό επίπεδο όμως, υπάρχουν και άλλα ψηφοδέλτια, που απηχούν αντιστασιακές και αναπτυξιακές απόψεις, εκφράζοντας κοινωνικές δυνάμεις που προοπτικά θα μπορούσαν (και θα έπρεπε) να συμπήξουν το μέτωπο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, όπως συνοπτικά το προσδοκώ.
 Πρέπει και αυτά τα ψηφοδέλτια, όπως η «Κίνηση Χαλάνδρι – Αλλάζουμε Πορεία», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Άγγελο Νταβία, να υποστηριχθούν.

Για τούτο καλώ τους δημοκράτες πολίτες του Χαλανδρίου, να το υπερψηφίσουν.

                                                               *

  Ο λαός και η χώρα έχουν ανάγκη μία νέα ελπίδα την 26η Μαϊου. Αυτή δεν θα έλθει με την μασκαρεμένη «κεντροαριστερά» του μνημονιακού καθεστώτος.

 Η σύγχρονη Δεξιά έχει κρατήσει μόνο τα κουσούρια της παραδοσιακής Δεξιάς: ευλαβείται χρήμα και εξουσία, καταφρονεί τα λαϊκά στρώματα, προσκυνάει τους ισχυρούς και φθονεί όποιον έχει το ήθος να αντιστέκεται.
 Αντίστοιχα, έχει προδώσει τα ιστορικά εφόδια της παραδοσιακής Δεξιάς: τον πατριωτισμό, τον σεβασμό των θεσμών και της παράδοσης, την λαϊκή (δημοτική) τέχνη και ψυχή, την υπεράσπιση της οικογένειας, την αλληλεγγύη στα γηρατειά και στα νιάτα.

 Η σύγχρονη Δεξιά είναι ακραία, ανάλγητη και αντιλαϊκή. Απαρτίζεται πια όχι από λαοπρόβλητα στελέχη, αλλά από τεχνοκράτες, χρηματιστές, διαφημιστές και «πελάτες» χρηματιστών και πολυεθνικών.

  Οι «εκτελεστές με τα λάπτοπ», τις «καλές» σπουδές και την ανάπηρη κοινωνική και ιστορική παιδεία, που γίνονται «πολιτικοί» με τις πιο περίεργες και αδιαφανείς διαδρομές, είναι η ακρίδα της Νέας Εποχής.

 Όσο για το περιβόλι της ψευδώνυμης «κεντροαριστεράς» (ελιά, δημάρ, ποτάμια, πέστροφες και αντσούγιες), έχουν όλοι τους βαριές ευθύνες για την άνοδο της νέας Δεξιάς.
Πολλοί από αυτούς ταυτίζονται, παρά τα προσχήματα, με αυτήν. Εξαιρούνται ίσως κάποιοι καλόπιστοι, από τον χώρο της ΔΗΜΑΡ.

  Η ιστορική Κεντροαριστερά υπήρξε μέσα από πραγματικούς αγώνες. Ήταν ζωντανό κομμάτι της εθνικής προσπάθειας (1912-22), της Δημοκρατίας (1922-35), της Εαμικής Αντίστασης (1941-44), της Συμφιλίωσης (1950-67), του Αντιδικτατορικού Αγώνα (1967-74) και της Κοινωνικής Αλλαγής (1974-90).

  Η διαδρομή αυτή, γεμάτη από κοινωνικά οράματα, σημαντικά άλματα και πραγματικές μεταρρυθμίσεις, ποδοπατήθηκε και μηδενίσθηκε με την συνειδητή προσπάθεια των κ.κ. Σημίτη και ΓΑΠ και την ανεπάρκεια (μόνο;) Τσοχατζόπουλου, Αρσένη και λοιπών συνδαιτημόνων.

                                                             *
 Σήμερα, δεν υπάρχουν σωτήρες στο πολιτικό σκηνικό. Η θέση των σοσιαλιστών, των σοσιαλδημοκρατών, των λαϊκών δημοκρατικών τάσεων, που υπάρχουν στην κοινωνία, είναι με τον χειμαζόμενο λαό, με τις δυνάμεις που αντιστέκονται, τα κινήματα αλληλεγγύης, τους συνεταιρισμούς, την πάλη κατά των πλειστηριασμών και της ιδιωτικοποίησης κοινωνικών και δημόσιων αγαθών και εθνικού πλούτου.
  Όσοι αισθάνονται την ευθύνη, ας την αναλάβουν, χωρίς μεμψιμοιρίες ή ανταγωνισμούς.

  Η χώρα χρειάζεται μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ και ένα ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ, για να εμπιστευθούν οι πολίτες τον εαυτό τους και το Πολίτευμα.
 Οι λαϊκές δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να εκφρασθούν και να συμβάλουν στην παλλαϊκή συσπείρωση, για αποτίναξη της παρακμής και του κερδοσκοπικού ολοκληρωτισμού.


                                                                                      Τίμος Θεοχάρης

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!!του Δ. Λέρτα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σε συνέντευξη του κου Λαδόπουλου άκουσα πόσο καλά τα έχει κάνει στα οικονομικά της υπηρεσίας που διοικούσε που όχι μόνο ξεχρέωσε αλλά έχει και 1.200.000 ευρώ στο ταμείο.

Μάλιστα καλά ακούγεται, αλλά ποιος του είπε ότι, λεφτά που είναι για κοινωνικές παροχές προς τους πολίτες πρέπει να μένουν στα ταμεία και να μην διατίθενται εκεί που πρέπει;

Γιατί υπερηφανεύεται γι’ αυτό ενώ τετρακόσια παιδιά είναι εκτός παιδικών σταθμών;

Γιατί δεν ανέλαβε την πρωτοβουλία να εμβολιάσει τα τσιγγανόπουλα και φτάσαμε οι γονείς των συμμαθητών τους να κάνουν δημοψήφισμα για να τα απομακρύνουν από το σχολείο ως υγειονομικές βόμβες;

Τι επικοινωνιακό πολιτικό παραμύθι είναι αυτό που προσπαθούν να «πουλήσουν» στα «κορόιδα» λες και είναι μπακάληδες που δεν δίνουν βερεσέ;

Βέβαια δεν το κάνει μόνο αυτός, αλλά και ο Δήμαρχος, με τα επτά ή εννιά εκατομμύρια ταμείο.

Τι είναι αυτά τα λεφτά κε Δήμαρχε και από πού περίσσεψαν;

Αφού περίσσεψαν γιατί δεν διατέθηκαν για βελτίωση των υποδομών του Δήμου;

Γιατί δεν διατέθηκαν για καλυτέρευση της καθημερινότητας των δημοτών;

Μήπως είναι χρήματα από προγράμματα που δεν έχετε εκταμιεύσει ακόμα (ΕΣΠΑ κλπ) και απλά τα εγγράφετε ως ταμείο, εφαρμόζοντας και εσείς….. «δημιουργική λογιστική».

Όσο για εσάς κε Θωμά, συνεχίστε ασκήσεις επί χάρτου μπας και ανακαλύψετε το Χαλάνδρι και να μην ξεχάσω, σας ευχαριστώ πολύ που με διαβάζετε.

Κύριοι τα πράγματα είναι απλά και το γήπεδο σε ιδανικές συνθήκες.

Θα παίξετε μπάλα ή θα συνεχίσετε το ζέσταμα;

Θα μιλήσετε επιτέλους στους Χαλανδραίους με ειλικρίνεια;

 
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΝΙΚΑ!!!!                  

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΕΛΙΤ, ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΜΕ «ΣΥΝΕΔΡΙΑ» ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ!! ΕΝΩ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

 
…Την ίδια στιγμή η «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ έχει γλύψει όλο το διεθνές κατεστημένο (από το αμερικάνικο μέχρι της ΕΕ, μάλιστα βάζοντας υποψηφιότητα για την Προεδρία της Κομισιόν!) και δεν τολμά να μιλήσει ούτε καν για έξοδο από το Ευρώ. Και με καραγκιοζιλίκια, που ο λαός καταλαβαίνει ότι κοροϊδεύουν τη νοημοσύνη του, δήθεν προσπαθεί να μαζέψει «κόσμο» ενάντια στα αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα...
Χωρίς έξοδο από την ΕΕ και τις «4 ελευθερίες» της Παγκοσμιοποίησης όμως όλα τα μέτρα που παίρνονται σήμερα (είτε με Μνημόνια είτε όχι),  θα παραμείνουν ως έχουν, αφού είναι οι «4 ελευθερίες» της αγοράς και της ΕΕ που μας δεσμεύουν σε αυτά τα κτηνώδη μέτρα, και όχι απλά η «κακιά» Μέρκελ, ο Σόιμπλε κ.λπ. που βέβαια…τη δουλειά τους κάνουν..!!
…Ενώ η «αντικαπιταλιστική Αριστερά» μας, έχει φροντίσει να αποπροσανατολίσει για το πώς βγαίνουμε από την κρίση με βάση τη σημερινή δυνατότητα του λαού μας, (μιλώντας είτε για…σοσιαλιστικές επαναστάσεις και «ρήξεις» που θα μας βγάλουν από την ΕΕ, είτε για άμεση έξοδο μόνο από το Ευρώ που θα ήταν όμως το ίδιο καταστροφικό με τη σημερινή κατάσταση αν μέναμε στην ΕΕ!). Την ίδια στιγμή συμμετέχει μαζί με την ευρω-Αριστερά και σύσσωμο το κατεστημένο σε «αντιφασιστικά» πανηγύρια, για τον δήθεν «Φασιστικό κίνδυνο» από τον οποίο κινδυνεύουμε βασικά σήμερα! Και αυτό όταν στην Ισπανία ο λαός κατεβαίνει κατά εκατοντάδες χιλιάδες για να αντισταθεί στην ντόπια κυβέρνηση που ούτε καν συγκρίνεται με τη δική μας Χούντα και τα μέτρα που παίρνονται, και όχι βέβαια για τον…Φασισμό που απειλεί την Ευρώπη!
Σήμερα η μόνη λύση για τους ήδη κλινικά νεκρούς επαγγελματικούς κλάδους που θίγονται μαζικά με τα κτηνώδη πολυνομοσχέδια που περνιούνται με συνοπτικές διαδικασίες, ως αποτέλεσμα του ακόμα μεγαλυτέρου ανοίγματος των αγορών που επιβάλλει η παγκοσμιοποίηση-ΕΕ και απαιτούν οι διαχειριστές της στην Υπερεθνική Ελίτ είναι η ένωση όλων των θυμάτων της Παγκοσμιοποίησης σε ένα:
ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΜΕΚΕΑ) ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ.
Όσοι/όσες δεσμεύονται από τους στόχους αυτούς θα συμμετέχουν στο Μέτωπο με δέσμευση να παλέψουν για αυτούς!
    Εν συντομία (ΔΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ  «10 ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ»  ΣΤΟ SITE ΜΑΣ):
Α) ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ:
1) ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ (και όχι αλχημείες για έξοδο μόνο από την ΟΝΕ, … «διαπραγματεύσεις» με τα καθάρματα της ΕΕ, ή «ρήξη» όταν γίνει η σοσιαλιστική επανάσταση!)
2) Στάση πληρωμής των τοκοχρεολυσίων και ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους
3) Αναγκαστική απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση όλου του κοινωνικού πλούτου που έχει περάσει στα χέρια των ξένων και ντόπιων ελίτ μέσω των ιδιωτικοποιήσεων.
4) Επανεισαγωγή της δραχμής και υποτίμηση της, με παράλληλη λήψη μέτρων, ώστε να μην πληγούν τα λαϊκά εισοδήματα και οι μικροκαταθέτες
5) ΜΟΝΙΜΟΙ αυστηροί κοινωνικοί έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίου, αγαθών και υπηρεσιών
6) Κατάργηση όλων των μνημονίων, επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ μνημονίων επίπεδα και επαναπρόσληψη των απολυμένων του δημοσίου, που θα αναδιοργανωθεί ορθολογικά με βάση την αρχή της αυτοδύναμης οικονομίας.
7) Κοινωνικοποίηση των Τραπεζών ΚΑΙ των Στρατηγικών Τομέων Παραγωγής για να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των Πολιτών! (που μόνο έξω από την ΕΕ μπορεί να γίνει!)
8) Γενική καταγραφή κινητής και ακίνητης ιδιωτικής  περιουσίας όλων των Ελλήνων μέσα και έξω από τη χώρα,με σκοπό την επιβολή δραστικού «προοδευτικού» φόρου μεγάλης περιουσίας.
9) Δημιουργία ενός πραγματικά λαϊκού συστήματος υγείας, εκπαίδευσης και κοινωνικών υπηρεσιών
10) Ριζική αποκέντρωση της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, με το χτίσιμο νέων τοπικών οικονομικών και πολιτικών δομών με έδρα τους δήμους, ώστε οι θεσμοί να ελέγχονται άμεσα από τους πολίτες.
Β) ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ:
ΧΤΙΣΙΜΟ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ (που δημιούργησε η καταστροφή της Παραγωγικής μας δομής μέσα στην ΕΕ και την Παγκοσμιοποίηση)
Έτσι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να ξαναχτιστεί η παραγωγική δομή της χώρας και να τεθούν έτσι οι βάσεις μιας αυτοδύναμης οικονομίας, μέσα από ένα μίγμα μορφών ιδιοκτησίας και μέσων παραγωγής (κρατική, δημοτική, συνεταιριστική, οικογενειακή μικροϊδιοκτησία).
Οι κλάδοι λοιπόν που σήμερα «σαλαμοποιούνται» και καταστρέφονται ο ένας μετά τον άλλον, έτσι ώστε στην καλύτερη περίπτωση να γίνουμε τα «γκαρσόνια» της Ευρώπης και των προνομιούχων στρωμάτων, πρέπει να ενωθούν σε ένα παρόμοιο μέτωπο.
Μορφές αγώνα θα μπορούσαν να είναι «άγριες» απεργίες διαρκείας «από τα κάτω» (πέρα από τους βολεμένους εργατοπατέρες) μέχρι τις καταλήψεις, τη δράση κατά των αισχρών μέτρων της Χούντας, την αποτροπή των επισκέψεων της Τρόικας και των εκπροσώπων της Υ/Ε που σήμερα αλωνίζουν κλπ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΟΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ…
Το Μέτωπο θα έπαιζε έτσι  καθοριστικό ρόλο, πολιτικοποιώντας τις απεργίες διαφόρων κλάδων, με τελικό στόχο μια γενική απεργία διαρκείας που θα εξανάγκαζε σε προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και για Συντακτική Συνέλευση με τους παραπάνω στόχους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΟ +15.
Ή ΤΩΡΑ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΜΑΣ, ΣΕ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙ’ ΑΥΤΗ: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ «4 ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ» ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ» ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ.
Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ!!...

Δ.Ο.Ε. : 24ωρη Απεργία την Παρασκευή


28.640 ευρώ στον Δήμο Χαλανδρίου για την υλοποίηση έργων & επενδυτικών δραστηριοτήτων


700-86933© Bryan ReinhartRolled European Currency

Συνολικά κατανέμονται από το λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», ποσό 11.728.333,00 €, το οποίο αποδίδεται ως τακτική επιχορήγηση σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών.

Δείτε το ποσό για τον Δήμο Χαλανδρίου:
Με πληροφορίες από localit.gr