Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ....
Μόνος του ρε παιδί μου, σου λέει!

Μόνος του!

Πήρε 18% - με καμιά δεκαριά χρίσματα - ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ και όλες οι καργαριστερές δυνάμεις -  νίκησε στον δεύτερο γύρο τον Αεικίνητο που θα έχανε ακόμα και αν ήταν μόνος του, έχει ελέω εκλογικού συτήματος το 67% των εδρών του δημοτικού συμβουλίυ για τα γίδια του και τώρα σου λέει δεν θα συζητάει τα θέματα για το μέλλον της πόλης στο δημοτικό συμβούλιο.

Μόνος του! Δεν θέλει ούτε να ακουστούν τα επιχειρήματα των άλλων, μπας και τα γίδια βγουν από το μαντρί.

Δεν θέλει άλλους. 
Αυτός και η νονά.

Άντε και ο βεζύρης Γερολυμάτος και ο Γκάγκας με την μαχαίρα του. (Δεν ξέρεις τι είναι αυτή η μαχαίρα; Δεν πειράζει, άσε και τίποτα χωρίς να το ξέρεις....).

Σουλτάνος είναι ο Συμεών Πασάς, θα σε σώσει μόνος του με την αυλή του.

Σαράντα χρόνια, σου λέει κανένας δήμαρχος δεν έγραψε τους νόμους, τις δημοτικές παρατάξεις, τους κατοίκους και το δημοτικό συμβούλιο για να επιτύχει την σωτηρίαν των υπηκόων του.

Ασθενή έχομεν, εις τον γύψον τον βάλαμεν! 

Σαράντα χρόνια σου λέει, η δημοκρατία δεν ήταν αποτελεσματική και δεν έκανε χώρο για την καθαριότητα γιατί εδώ και σαράντα χρόνια κανένας πρώην δήμαρχος δεν έκανε τον Σουλτάνο, να γράψει στα παλιά του τα παπούτσια τις αντιδράσεις του «κινήματος της γειτονιάς» που δεν ήθελε να γίνει χώρος για την καθαριότητα (νόμιμος γιατί παράνομος πάντα υπήρχε). Διότι υπήρχε και το «κίνημα της γειτονιάς» σαράντα χρόνια.

Σαράντα χρόνια – σου λέει – κανένας δήμαρχος δεν έγραψε στα φρύδια του εκείνον τον τύπο με την ντουντούκα που έκανε τον αρχηγό «του κινήματος της γειτονιάς» και φώναζε να μην γίνει ο σταθμός καθαριότητας στο δημοτικό κτήμα στο Πάτημα, εκεί που ο Πέρκιζας πήγε να τον κάνει, μετά ο Ζιώγας (ΚΚΕ) από την ΠΟΕ ΟΤΑ έκανε μελέτη – γαμώ τις μελέτες επί Παττακού - αλλά αυτός με την ντουντούκα και ένα –τότε – 3% δεν θέλανε ρε γαμώτο.

Και μπούκαραν στο δημοτικό συμβούλιο και το έκαναν μπάχαλο.

ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ, σου λέει. Ενώ ο Σουλτάνος θα τους γράψει όλους και θα κάνει το δικό του.
 

«Εγώ ήμουν μαθητής στα τέλη της δεκαετίας του 80, τι λες φαντασιόπληκτε» είπε ο Συμεών Πασάς στον ακατανόμαστο που του τα θύμιζε αυτά στο δημοτικό συμβούλιο.  «Εσύ είσαι εκπρόσωπος αυτών που διοικούσαν επί 40 χρόνια, εσύ φταις» είπε στον – κατά ένα χρόνο μικρότερο συμμαθητή του στο 1ο Λύκειο Χαλανδρίου - ο δημαρχάρας. 

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ .... ΤΙΜΟΝΙΕΡΗ.

"Εδώ και σαράντα χρόνια" είπε και ο νέος δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Λαδόπουλος που δεν έχει σχέση με το παρελθόν .....
«Εσύ δεν ήσουν μαθητής, έχεις ευθύνες γιατί ήσουν στο ΠΑΣΟΚ, εγώ έχω το ακαταλόγιστο που τότες τα έσπαγα γιατί ήμουν … μαθητής» είπε λοιπόν ο Συμεών Πασάς.

«Να πάνε όξω από δω τα απορριμματοφόρα» λέγανε τότε εκείνος και οι δικοί του. Γιατί ήταν ο αρχηγός των καργαριστερών νεολαίων που μεγάλωσαν και έγιναν .... η "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στα τέσσερα".

 «Όχι εδώ, εδώ δεν θέλει ο κάτοικος να γίνουν εγκαταστάσεις, να πάνε όξω από δω που ο κάτοικος δεν μας ψηφίζει» έλεγε αυτός ο τύπος με την ντουντούκα.

Και μετά ήρθαν οι μέλισσες. Η χώρα θα έκανε Ολυμπιακούς αγώνας.

Για να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή λοιπόν, γιατί δεν θα μας τρελάνει ο Συμεών Πασάς. 
Δεν είμαστε χρυσόψαρα.

Θα γίνονταν Ολυμπιακοί Αγώνες, λοιπόν. 
Πολλά λεφτά ρε φίλε. 
Ξέρεις τι λεφτά υπήρχαν; τότε; (Ξέρεις μαλάκα, τώρα  πληρώνεις τον λογαριασμό).

Και έγινε η Αττική οδός. 
Απαλλοτριώσεις fast truck
Πάρε κόσμε λεφτά να προκάνουμε να ανοίξουμε τον δρόμο μη και πιάσει κανένα φανάρι τον Ρονκ, καθώς θα έρχεται από το αεροδρόμιο και παρεξηγηθεί.

Τότε που κάτι μαλάκες πήγαν να ζητήσουν , μέσα στο πάρτυ που γινότανε, να απαλλοτριωθούν άλλα τρία χιλιόμετρα δρόμος για να τελειώσει και το βάσανο των ιθαγενών στο Πεύκο Πολίτη. 

Και βγήκε ένας παπάρας με  την ντουντούκα και φώναζε να μην γίνει ο δρόμος. 

'Οχι σαν τον Συμεών Πασά που στην μελέτη του τώρα τον έβαλε τον δρόμο.

Ήταν ο «εκτελεστικός βραχίωνας» του επερχόμενου τότε «ανεξάρτητου» δημάρχου που δεν ήθελε τον δρόμο, δεν ήθελε το ΜΕΤΡΟ, δεν ήθελε τίποτα για το Χαλάνδρι γιατί αυτό τον είχανε βάλει να κάνει για να τον βγάλουν δήμαρχο, να μην αυξηθεί ο λογαριασμός στα έργα και να μείνει μεγαλύτερο ποσό να φύγει νύχτα στα ΚΑΥΜΑΝ  – ξέρεις τώρα ….

Και όσοι τότε είπανε «ρε μαλάκες εδώ γίνεται τσι πουτάνας, κάτσε να πάρουμε και εμείς τίποτα ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, όχι για την πάρτη μας, γίναμε οι «εκπρόσωποι του Λαλιώτη» που στηρίζουν τα μεγάλα έργα.

Έτσι μας γράφανε τότε οι καργαριστεροί  εκεινού με την ντουντούκα στις εφημερίδες τους.

Σταμάτησε και την διάνοιξη της Φραγκοκλησιάς τότε εκείνος ο ντουντουκάρχης που μετά, τώρα επί δημαρχίας του Συμεών Πασά …. άνοιξε.

ΤΕΡΑΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ο ντουντούκας όταν έγινε Πασάς ο Συμεών. ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Τότε ήντουνε και ένας συχωρεμένος δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (όπως σε βλέπω) και της ΠΡΟΟΔΟΥ (της προόδου όμως όντος ήταν εκείνος).

Ήταν ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΑΛΟ. Οραματιστής και τεχνοκράτης μαζί. Και ήθελε να κάνει καλό στο Χαλάνδρι  μαζί με την δουλειά του.  Αυτό ήθελε.

Γιατί η δουλειά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ, μην ακούς που σου λένε ότι όποιος δουλεύει και πληρώνεται ΦΑΝΕΡΑ είναι λαμόγιο, και ότι καλοί είναι μόνο όσοι ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. (και τι τρώει το σκυλί, πέτρες; - αυτοί τα παίρνουν μαύρα)
Δεν είναι «χορηγοί», «εθελοντές» και άλλες τέτοιες ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ….
ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ.

Ο Δημοτικός σύμβουλος αυτός λοιπόν, ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΚΤΩΡΑ.

Ο Τζίμης Παπαμιχαήλ. 

Τα έφτιαξε λοιπόν ωραία ο – καλά να ‘σαι όπου να σαι ρε Δημήτρη, δώσε χαιρετίσματα στον Μάρκο – την ώρα που θα πέρναγαν τον δρόμο, την Αττική οδό εκεί από την διασταύρωση με την Πεντέλης να σκάψει λίγο παραδίπλα και να κάνει κάτω από εκεί που είναι σήμερα – ΥΠΟΓΕΙΑ ΟΜΩΣ – έναν χώρο για να σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα του δήμου Χαλανδρίου
(ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ, ούτε διαχείρισης αποβλήτων ΕΚΕΙ, έτσι; Για να μην λένε κάποιοι ΒΛΑΚΕΙΕΣ το διευκρινίζω).

Αντιδήμαρχος ΤΥ ήταν ο ακατανόμαστος τότε, που είχε πολύ καλή επικοινωνία με τον συχωρεμένο: «ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΙΤΗΜΑ με την στρογγυλή του δήμου και θα γίνει το πάρκινκ» του έλεγε ο μακαρίτης.

Αυτός ο ακατανόμαστος όμως είναι μαλάκας, όλοι το ξέρουμε στο Χαλάνδρι. Αντί να κάνει τον ΣΩΤΗΡΑ και να στείλει το αίτημα και να λέει «ΙΓΩ, ΙΓΩ ΣΑΣ ΕΣΩΣΑ» το έθεσε το θέμα σε διαβούλευση με παρατάξεις, στο δημοτικό συμβούλιο, μέχρι στα σχολεία λαϊκές συνελεύσεις κάνανε τότε για να καθοριστεί τι θα γίνει στην πόλη.
Νάτος πάλι ο ντουντουκάρχης: «ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ» φώναζαν.

"Κάτω τα έργα, όχι στο ΜΕΤΡΟ, να γίνει τραμ και ποδηλατόδρομοι ..."
 Θέλανε ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ.  Άλλοι λόγω ιδεολογικής μαλακίας και άλλοι - οι "μέσα στο κόλπο" - για να μείνουν περισσότερες μίζες για τα δικά τους αφεντικά. 

Γιατί – φαντάζομαι ότι έχεις πειστεί – ότι όσα λεφτά υπήρχαν και δεν γίνανε έργα πήγαν στις offshore, δεν χρειάζεται να σε πείσω εγώ, έτσι; Εσύ θα πλήρωνεις τα ίδια είτε γίνονταν τα έργα, είτε όχι.

Ούτε να πιστεύεις ότι μίζες πήρε μόνο ο Άκης ή μόνο οι ΠΑΣΟΚοι τότε.

Αν το πιστεύεις  είσαι εντελώς μαλάκας  οπότε διάβασε χορηγούς, φύγε από την ΠΛΑΤΕΙΑ.

Δεν έγινε το πάρκινκ λοιπόν ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΥ 8 όπως είχανε εισηγηθεί ο ακατανόμαστος ως αντιδήμαρχος με τον Δημήτρη.

Πολιτικά την υπεράσπιση της υλοποίησης του σχεδιασμού σήκωσε ο ακατανόμαστος αφού ο Τζίμης ήταν ΟΝΤΟΣ κανονικός, φανερός, υπάλληλος του Μπόμπολα και ήταν πολύ ευάλωτος στην ντουντούκα. Ίσως αν είχαν οι ιθαγενείς την παιδεία να μην ακούν την ντουντούκα και την λάσπη ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ και τα παιδιά τους, να είχε γίνει άλλο Χαλάνδρι, τότε.

Και αντί να γίνει το πάρκινκ ο δήμος Χαλανδρίου – αποφασίστηκε αρμοδίως – να πάρει 845 εκ. δραχμούλες – στο χέρι, κασεράκι, για να τα κάνει ….. υπερωρίες των υπαλλήλων του δήμου και του κόλπου. (ΕΛΛΑΔΑΡΑ).

Ο ντουντούκας φώναζε ανά τας ρήμας του Χαλανδρίου εναντίον όσων πάλευαν να γίνει και καμιά ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ και το μέλλον της,  ΕΠΕΝΔΥΣΗ.

Μας κορόιδευαν και μας λοιδωρούσαν  όπως κάνουν και τώρα: «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΗ» μας έλεγαν. Επειδή είμαστε οι μόνοι που λέγαμε ότι ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ χρησιμοποιείται και το ΑΠΟ ΚΑΤΩ στις πόλεις για χρήσεις στάθμευσης και μετακίνησης.

Ο ντουντούκας κορόιδευε το υπόγειο γκαράζ στην πλατεία, τον υπόγειο χώρο καθαριότητας και την υπογειοποίηση της Παπανικόλη.  Και ο επερχόμενος – σίγουρος - δήμαρχος χαιρόταν που ο ντουντούκας μας χτύπαγε και αυτός εισέπραττε την φθορά που μας έκανε ο ντουντούκας.

Έχουμε λοιπόν ότι ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ τρεις φορές η πόλη έφτασε κοντά στο να έχει έναν χώρος καθαριότητας.
Τις δύο φορές – ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΟΓΔΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΕΝΕΝΉΝΤΑ – χώρο ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ ενώ το τέλος της δεκαετίας του ενενήντα ΑΠΛΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΚ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΌΡΩΝ.

Εδώ και σαράντα χρόνια λοιπόν Ο ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, γιατί ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ οι διοικήσεις του δήμου Χαλανδρίου λειτουργούν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και δεν γράφουν τις ισχνές μειοψηφίες στα φρύδια τους ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!

ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ με μεγάλες συνεναινέσεις και δεν "αποφάσιζαν και διέτασσαν".

Όταν  ο ντουντούκας ήταν …. και καλά ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ πριν πέσει στα τέσσερα για να γίνει …. ΧΑΛΙΦΗΣ για να σε σώσει (??????) μόνος του. 

Αυτά έλεγε ο ακατανόμαστος στο συμβούλιο, γεμάτοι πίκρα τα επιβεβαίωναν κουνώντας το κεφάλι τους με κατάφαση  πόνου και αυτοκριτικής όλοι οι παλιοί – ειδικά ο νέος και άφθαρτος δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Λαδόπουλος που λέει και αυτός συνεχώς αυτό το ΓΕΛΟΙΟ ¨"Εδώ και σαράτνα χρόνια".

Και πετάχτηκε και ο Αεικίνητος συμφωνόντας μεν αλλά .... να κάνει και το παιχνιδάκι του: "Ο Κουλούρης" ήτανε εκεί και φώναζε εναντίον του σταθμού στο Πάτημα είπε ο .... ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ διακόπτωντας τον ακατανόμαστο.

"ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ. Μαζί με τον Γιακουμάτο", έλαβε πληρωμένη την απάντηση και δεν ξαναμίλησε .... 
(συνεχίζεται)


ΑΦΕΡΙΜ ΕΦΕΝΤΗ - ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣΣΟΥΛΤΑΝΟΣ - πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ
ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ - ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑ ΝΤΕΡΕ

Σου έχω πράγμα σήμερα. Πολύ πράγμα.

Από πού να αρχίσω όμως;

Από το πραξικόπημα, τον Σουλτάνο Ερντογάν  και τους οκτώ, τον εμπρησμό της ΔΥΟ Χολαργού ή τον Σουλτάνο του Χαλανδρίου και τους χειρισμούς του στο ΤΑΙΠΕΔ;

Θα αρχίσω από τα γρήγορα, αυτά που  λίγα λόγια αρκούν ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ από ΠΟΛΥ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ.

Ο σμπίρος μου λέει ότι ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Δ.Ψ. ενημερώθηκε για επικείμενο χτύπημα στο κτίριο που στεγάζει ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ και το ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ της ΔΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, μια βδομάδα πριν.

 ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΜΠΙΡΟΣ ΜΑΣ!

Και ότι το χτύπημα ήταν προειδοποιητικό, γι’ αυτό και δεν έγινε το κτίριο της ΔΟΥ Χολαργού παρανάλωμα, λέει ο σμπίρος μας.

Και λέει και  κάτι  ακόμα ο σμπίρος μας που βεβαίως το γράφουμε με κάθε επιφύλαξη αφού εδώ δεν παριστάνουμε την ΠΥΘΙΑ και ο σμπίρος μας είναι καλός σμπίρος αλλά δεν σημαίνει ότι μια πληροφορία για το μέλλον θα επιβεβαιωθεί οπωσδήποτε.

Άλλωστε γι’ αυτό επιλέγουμε να την δημοσιοποιήσουμε. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ. Για να προσέχουν οι φύλακες λίγο παραπάνω.

Λοιπόν: ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ και το κτίριο της δικής μας ΔΟΥ  στον σχεδιασμό.
Κλοπή φακέλων στο ΣΔΟΕ, φωτιά στον Χολαργό …… το σήριαλ θα συνεχιστεί και με άλλο επεισόδιο; 

ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ …. ΣΤΕΝΑ. ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑ.

Ας αλλάξουμε θέμα ώστε να προσθέσω και εγώ τις επιπόλαιες μπούρδες μου, στις σοφίες όσων ομιλούν δια το θέμα του πραξικοπήματος εις την γείτονα και τους οκτώ Τούρκους καραβανάδες ως …. μεγάλοι ειδικοί.


Πάντως ένα είναι σίγουρο: Και μεταξύ των ειδικών οι απόψεις είναι σαν τις οπισθιοοπές (κωλοτρυπίδες ρε συ, αλλά την είδα κόρη ναυάρχου), όπως έλεγε και ο ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ – ο μεγάλος τιμονιέρης (σαν τον Συμεών Πασά, ένα πράγμα).


«Ήταν κανονικό πραξηκόπημα», «Όχι ήταν μαϊμού πραξικόπημα», το έστησε – δεν το έστησε. 

Το έστησε ο Γκιουλέν (ακραίος ισλαμιστής), όχι ήταν το ΚΕΜΑΛΙΚΟ βαθύ κράτος …

Πιασ’ τα΄αυγό και κούρευτο δηλαδή. Περίμενε από τους ειδικούς να φωτιστείς.

Και με αυτά τα πιλάφια που πήγαν στην Αλεξανδρούπολη και μας ανακάτεψαν, μας έβαλαν στην μέση των πυρών μεταξύ κεμαλοφασιστών και ισλαμοφασιτών τι θα κάνουμε τώρα;
Να τους δώκουμε ή να μην τους δώκουμε;

Πάλι καλά δηλαδή που ο Πάνος έδωσε πίσω και το ελικοπτεράκι.
Γιατί ικανός ήταν να ντυθεί – πώς του λένε αυτούς του Τούκους στρατόκαβλους – μπορντομπερελής, να πάρει μαζί και τον Μπέλτσο και να κάνει μια βόλτα με το τούρκικο ελικόπτερο στα Ίμια, να κατέβει για να σηκωθεί από κάποιον που φοράει Τούρκικη στολή και κατέβηκε από Τουρκικό ελικόπτερο η Γαλανόλευκη Σημαία Ελληνική στα Ιμία. 
Του το είχα, να το κάνει. Καλά που το πήραν το ρημάδι και μου έφυγε το άγχος.

Πάντως σε αυτή τη χώρα της χαράς για το θέμα της έκδοσης των οκτώ πρώτος μίλησε εκείνος που έπρεπε να μιλήσει τελευταίος! Ο ΒΙΤΣΑΣ!
Το υπουργείο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ. Δηλαδή, τι ....
Και ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ΔΗΛΑΔΗ.

Δηλαδή αυτό δεν υπάρχει δηλαδή. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΚΥΡΙΟΙ! Είμεθα «for the festivals” (σαν τον Συμεών Πασά και τις χορηγίες του φεστιβάλ του, ένα πράγμα).

Δεξιοί τε και αριστεροί (μπαίνοντας) δεν μπορούμε να παραμείνουμε σοβαροί και με κοινή γραμμή σε ένα θέμα ούτε για μια βδομάδα.

Ακόμα και σε ένα τέτοιο θέμα.

Τουλάχιστον μέχρι οι ειδικοί (πανάθεμά τους), η ΕΥΠ, το Υπουργείο Εξωτερικών,  ο Πάνος με τον επιτελάρχη του τον Μπέλτσο  (που θα συλλάμβανε την Μέρκελ) – ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ (πανάθεμά το), συγκεντρώσει το απαιτούμενο πληροφοριακό υλικό για να αξιολογηθεί σωστά (λέμε τώρα) η κατάσταση.

Τουλάχιστον μέχρι οι ΔΙΚΑΙΟΡΟΙ και αι  ανεξάρτηται - θέλω να το σημειώσεις ιδιαίτερα αυτό - δικαστικαί αρχαί τα βάλουν κάτω νομικά να δούμε τι παίζει, ε μην μιλάς μωρέ Ελληναρά κομματόσκυλο να τα βάλεις με το άλλο κομματόσκυλο και να αρχίσετε τον σκυλοκαβγά. Θα μιλήσεις σε δέκα- είκοσι μέρες. Τσακώνεστε σε ένα μήνα, δεν έγινε και τίποτα.

Σπεύδουν όλοι να πάρουν θέση με ποιο στρατόπεδο Τούρκων φασιστών είναι ….
Φοβερά πράγματα.
Δεν υπάρχει ελπίς κύριοι, δεν υπάρχει σωτηρία.

Το θέμα των οκτώ που σου λέει ο «ειδικός» (πανάθεμά τον) είναι θέμα ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, θέμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  και δεν πρέπει να γίνει  διμερές Ελληνοτουρκικό ζήτημα, σου λέei ο ειδικός περισπούδαστα.
Να μην γίνει διμερές Ελληνοτουρκικό αλλά  ΕΓΙΝΕ  ήδη διμερές Τσιπρομητσοτακικό, ΣΥΡΙΖΟΝΔικό.

Και από πίσω οι ΝΕΟΠΑΣΟκοι που δίνουν εξετάσεις στην επερχόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου μπας και τους δώκει κανένα υπουργειάκι.
Και φωνάζουν πιο δυνατά μην τυχόν και εκδοθούν οι οκτώ πραξηκοπιματίες, δηλαδή ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, να την κατηγορήσουν αν αποφασιστεί αρμοδίως η έκδοση.

Ποιοι τώρα; Αυτοί ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ - φάλτσοι - ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, που έδωσαν στεγνά τον ηγέτη ενός ολόκληρου λαού με τον οποίο οι Έλληνες έχουμε μακροχρόνιους δεσμούς τον ΑΜΠΤΟΥΛΑΧ ΟΤΣΑΛΑΝ.

Και τώρα κόβονται για τους τούρκους καραβανάδες και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα.

Δεν το βουλώνετε και λίγο. ΔΕΝ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ, να μην τα θυμόμαστε και στεναχωριόμαστε .... και σας βρίζουμε για να ξεθυμαίνουμε.

(Και θα καταψηφίσουν και την απλή αναλογική γιατί τους είπε ο Κυριάκος να μην το κάνουνε γιατί μετά δεν έχει κοκό. Στα ίσα τους απείλησε δημόσια, έ– άσχετο) (Α ρε Φώφη, αφού το βλέπεις το άτοπο, το βλέπεις που σε πάνε. Στα είπε και ο άλλος αλλά εσύ .....)

Άρχισε λοιπόν ο πόλεμος των υπέρ και κατά της έκδοσης.
Πάλι δύο στρατόπεδα οι Έλληνες σε ένα θέμα που –πάει στο διάλο δηλαδή – φαντάζομαι όλοι το καταλαβαίνουν, δεν θεωρώ δηλαδή ότι είναι μεγάλη μου εξυπνάδα ότι εγώ το καταλαβαίνω -  θέλει ΛΕΠΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ και εμπλέκεται με δεκάδες θέματα.

Ε άστο να πάει στο διάλο, μην το βάζεις στο τραπέζι της κομματικής αντιπαράθεσης ρε συ δεξιέ (όπως σε βλέπω), ούτε εσύ ρε αριστερέ (όπως έρχεσαι).

Ε πάει στο διάλο δηλαδή υπάρχει και το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Η Διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή
καθενός χαμογελάει, "πάρ' το", λέγοντας, "και συ".

Κειο το σκήπτρο που σας δείχνει έχει αλήθεια ωραία θωριά·
μην το πιάστε, γιατί ρίχνει εισέ δάκρυα θλιβερά.

Από στόμα οπού φθονάει, παλληκάρια, ας μην πωθεί,
πως το χέρι σας κτυπάει του αδελφού την κεφαλή

Άντε να πιάσουμε τα δικά μας, εδώ γιατί έχουμε πολύ πράγμα.

(συνεχίζεται με τοπικού - Χαλανδρογερμανοταιπεδικό ενδιαφέρον και τα έργα του Σουλτάνου του Χαλά Ντερέ Συμεών. Έχω πληροφορίες, έχω πληροφορίες .....)

Cine Αργώ: Τελευταία προβολή της σεζόν με 2 ταινίες "Watchmen" & "Tales of the Black Freighter"

Το Cine Αργώ σας προσκαλεί στην τελευταία προβολή της σεζόν
αυτή την Πέμπτη 21/7 και ειδική ώρα έναρξης 19:00
στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης & Δαναϊδων),
να κλείσουμε εντυπωσιακά με την προβολή της Χολυγουντιανής
υπερηρωικής πολιτικής περιπέτειας

"Watchmen"