Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ!

Μοίρασαν σε παιδιά Δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου σάπια φρούτα!


Μοίρασαν σε παιδιά Δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου σάπια φρούτα!

Τα φρούτα που μοιράστηκαν εκεί - στα πλαίσια συγκεκριμένου προγράμματος - ήταν σάπια, σύμφωνα με καταγγελία δασκάλας!
Οι δάσκαλοι και οι 148 μικροί μαθητές που άνοιξαν σήμερα τα κουτιά με τα φρούτα που τους δόθηκαν δεν πίστευαν στα μάτια τους...
Πολλά από τα φρούτα που δόθηκαν στους μαθητές - σύμφωνα με τη δασκάλα- ήταν σάπια, ενώ κάποια ήταν εκτός εποχής, δηλαδή ειχαν προέλθει από περίσσευμα εμπόρων που τα φυλάνε στους ψυγειοκαταψύκτες!
Οι δάσκαλοι, όπως ήταν λογικό διαμαρτυρήθηκαν έντονα εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για το πως τελικά αντιλαμβάνεται κάποιος τη στήριξη του κράτους σε οικογένειες και ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
"Πρόκειται για μια ενέργεια απαράδεκτη. Δεν είναι δυνατόν να μοιράζονται - ούτε κατά λαθος - κουτιά με τρόφιμα ακατάλληλα για να καταναλωθούν. Όταν μιλάμε για μικρά παιδιά, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφεύγονται τέτοια λάθη", αναφέρει δασκάλα του σχολείου, η οποία έστειλε και τις φωτογραφίες, μιλώντας αποκλειστικά στο CretePlus.gr.

http://kafeneio-gr.blogspot.gr

Δείτε σε ποια αλλαντικά βρέθηκε κρέας αλόγουΤην άμεση απόσυρση από την ελληνική αγορά επτά προϊόντων λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα:
- «Σαλάμι μπύρας τεμάχια βάρους 450γρ.» με εμπορική ονομασία «ΠΑΣΣΙΑΣ», αριθμό παρτίδας 75556 111124 και ημερομηνία λήξης 10/04/2013.

- «Αλλαντικό σκορδάτο βραστό τεμάχια βάρους 330 γρμ.» με εμπορική επωνυμία «ΠΑΣΣΙΑΣ», αριθμό παρτίδας 75832 και ημερομηνία λήξης 26/05/2013,

- «Σαλάμι αέρος τεμάχια βάρους 0,496kg» με εμπορική επωνυμία «ΠΑΣΣΙΑΣ» με αριθμό παρτίδας 76039 και ημερομηνία λήξης 20/05/2013 που παράγονται από την εταιρεία «Ε.Γ. ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.».

- «Λουκάνικα τ. Φραγκφούρτης σε συσκευασία βάρους 300 γρμ.» με εμπορική ονομασία «Mr. Grand», αριθμό παρτίδας 75846 και ημερομηνία λήξης 30/03/2013.

- «Παριζάκι Γίγας Κλασικό τεμάχια βάρους 600 γρμ.» με εμπορική επωνυμία «Mr. Grand», αριθμό παρτίδας 76114 και ημερομηνία λήξης 18/06/2013 που παρασκευάζονται για λογαριασμό του Ομίλου «Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ A.E.» από την εταιρεία «Ε.Γ. ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.».

- «Κεφτεδάκια ΝΑΠΟΛΙΤΕΝ κατεψυγμένα σε συσκευασία βάρους 2kg» με αριθμό παρτίδας 06021339, ημερομηνία παραγωγής 06/02/2013 και ημερομηνία λήξης 06/02/2014 που παράγονται από την εταιρεία «SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε.».

- «ΚΕΜΠΑΠ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ Χ/ΚΑΛ ΚΤΨ σε συσκευασία βάρους 815γρ.», με αριθμό παρτίδας L:310, ημερομηνία συσκευασίας 13-02-2013 και ημερομηνία λήξης 20-07-2013 που παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «KRIVEK Α.Ε.» και δειγματίστηκε από την Υπεραγορά Τροφίμων «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.».

- «Λουκάνικο Πέταλο» με την εμπορική επωνυμία «Ozyorem Kaysevi sucuk 455 gr», με κωδικό παραγωγής L-12345 και ημερομηνία λήξης 10-4-2013 το οποίο παράγεται από την ολλανδική επιχείρηση «NL 687 EG» για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας «DEMKA GmbH» και δειγματίστηκε από το κατάστημα «ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑ».

- «ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΑΛΑΜΙ» με την εμπορική επωνυμία «LeFruMarin- Salam Rustic», σε συσκευασία των 1800 gr και ημερομηνία λήξης 02-03-2013 που παράγεται από τη ρουμανική εταιρεία «LeFruMarine S.R.L.».

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι που αφορούν και στη διερεύνηση της προέλευσης της χρησιμοποιούμενης πρώτης ύλης. Για τις συγκεκριμένες παρτίδες θα ληφθούν τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία μέτρα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΡΟΪΔΕΙΟ -15 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ! ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ! ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ...

.... ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ.

Ξέρετε γιατί; 

Διότι όλα ετοιμάζονται όπως πρέπει!

"Ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς, αφουγκραζόμενοι τις απαιτήσεις των καιρών και την ανάγκη των μειονεκτούντων δημοτών του για πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και αγαθά πρώτης ανάγκης εντάχθηκε στο εθνικό δίκτυο άμεσης κοινωνικής παρέμβασης για την κοινωνική ένταξη και την ενσωμάτωση ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Έτσι πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα οι ακόλουθες δομές: το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, η Δομή Παροχής Συσσιτίου και το Γραφείο Διαμεσολάβησης."  

όπως πληροφορεί τους συμπολίτες μας η κρυφομνημονιακή κουρασική αριστερά.

Και βέβαια ο δήμος μας ΚΥΡΙΟΙ δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. 

Κάθε λεπτομέρεια προβλέπεται και προετοιμάζεται με έναν τρόπο που αναδεικνύει ότι η διοίκηση του δήμου - σε συνεργασία με πρόθυμες δυνάμεις της αντιπολιτεύσεως που συμπαραστέκονται στο θεάρεστο έργο της - λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή παραγωγής έργου.
Έργου θεάρεστου και ευαγούς.

Για να καταλάβετε δηλαδή σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται το τμήμα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χαλανδρίου, θα σας αναφέρουμε και εμείς αυτό που ανέδειξε προχθές ο Νίκος Πανταζής:

ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΗΔΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ - ναι, ναι, παρακαλώ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, όχι κανένα παλιοΔΣ κανένος Νομικού Προσώπου ή καμιά παλιοεπιτροπή - ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σε πλήρη σύνθεση - ασχολείται με τις λεπτομέρειες της οργανώσεως της λειτουργίας του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΑΣ DELICATESSEN (όχι βέβαια δεν κάνει ο δήμος Χαλανδρίου παλιομπακάλια).

Άρχισε μάλιστα από το πλέον σημαντικό θέμα:

ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ!

Του κοινωνικού παντοπωλείου και των παιδικών σταθμών που μόλις θεμελιώθηκαν!

Μάλιστα! 
Έχει ανεβάσει την απόφαση στο scribd ο Νίκος Πανταζής και την δανειζόμαστε !

Ορίστε τη:ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ STAND BY!
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Για να μην λέτε δηλαδή ότι δεν έχουμε διαφάνεια στον δήμο!
Για 535 ευρώ δαπάνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου!
(Για την εκχώρηση της πλατείας την άλλη φορά τα οικονομικά τα πέρασαν από επιτροπή αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες).

Φακές δεν έχουμε ακόμα για να μοιράσουμε αλλά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εγκρίνουν δαπάνη 500 ευρώ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου με όσπρια, λίπη και έλαια, ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ.

Την ίδια ώρα όλοι πουλάμε φακές σε καλή τιμή και οικονομική συσκευασία του ενός τόνου.

Η πεθερά μου μάλιστα, ήθελε φακές από τον παραγωγό, βρήκε και πολύ καλή τιμή σε 10άκιλη συσκευασία, πήρε την φακή, έβρασε 500 γραμμάρια και έτρωγε δύο μέρες και μετά .... πάνε οι φακές!

ΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΦΥΓΑΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΑΚΕΣ!ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!

ΥΓ: Την απόφαση για φωτογράφο δεν ψήφισαν   Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ . Ψήφισαν όλες οι ΠΑΣΟΚΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ή ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΠΑΣΟΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Αλλά βέβαια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.


ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ "ΕΝ ΦΛΥΑ", Κυριακή 17 Μαρτίου


την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς θα παίξουμε...αλλιώς 
Βάλτε τις μάσκες σας, τις στολές σας,
την καλύτερη σας διάθεση 
κι ελάτε στο πάρτι μας... 
να ξεσκάσουμε,να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε!

17-3-2013 στις 22:00

ΕΝ ΦΛΥΑ
Κ. Βάρναλη 13 & Α. Γκίνη
Χαλάνδρι
τηλ. 2106854528
http://enflya.blogspot.gr/


Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ): Η κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης


Aυγή - 14/03/2013


ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΖΟΚΑ*

Είναι γεγονός ότι και παλιότερα υπήρξαν ελαστικές σχέσεις εργασίας στην Αυτοδιοίκηση. Είναι, επίσης, γεγονός ότι και παλιότερα η Αυτοδιοίκηση είχε χρησιμοποιηθεί σαν ιμάντας για να περάσουν αντιλαϊκές πολιτικές. Είναι ακόμα γεγονός ότι και παλιότερα η Αυτοδιοίκηση ήταν, ή επιχειρούνταν να είναι, το εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων. Αρκετές φορές και εμείς οι αυτοδιοικητικοί αρπάζαμε το τυρί και δεν βλέπαμε τη φάκα, όσοι τουλάχιστον δεν υποστηρίζαμε συνειδητά ανάλογες επιλογές, ούτε επιφυλάσσαμε τέτοιο ρόλο στην Αυτοδιοίκηση.

Ναι, κάποια συνέβαιναν και παλιότερα. Εξάλλου καπιταλισμό είχαμε και καπιταλισμό έχουμε. Τώρα, όμως, το αφεντικό τρελάθηκε! Στην εποχή του μνημονιακού πάγου έγιναν τα πάντα λάστιχο, και κυρίως οι εργασιακές σχέσεις. Ακόμα και οι ενασχολούμενοι με την Αυτοδιοίκηση μπερδεύονται στον λαβύρινθο αυτόν των εργασιακών σχέσεων, ακόμα και 5 μεροκάματα τον μήνα για κάποιους μήνες προκηρύσσουν οι δήμοι. Και μη χειρότερα, δηλαδή!

Μεταξύ αυτών των εργασιακών σχέσεων, ιδιαίτερα προβεβλημένη είναι αυτή των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ. O όρος είναι ελκυστικός και παραπλανητικός. Παρουσιάζεται έτσι αθώα ως ένα κοινωνικό εγχείρημα της κοινωνικής λεγόμενης οικονομίας, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα σχέδιο νεοφιλελεύθερης έμπνευσης που έχει ως προφανή στόχο τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης και τη μεταβίβαση αυτών στον ιδιωτικό τομέα. Το νέο αυτό υβρίδιο απλώνεται σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης, όπως το πνευματικό Κέντρο, το κολυμβητήριο, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τώρα και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Η διαδικασία αυτή αποτελεί συνήθως, κατά τους εισηγητές, «αναγκαστική» διαδικασία, όπως και πολλές άλλες μετά τη μνημονιακή καταιγίδα που σαρώνει τους ΟΤΑ. Διάλυση δομών, διακοπή συμβάσεων, απαγόρευση προσλήψεων, διαθεσιμότητες και επικείμενες απολύσεις, μαζική συνταξιοδότηση υπό τον φόβο απολύσεων, οικονομική ασφυξία και άμεση ή έμμεση στάση πληρωμών.

Έτσι αρχίζει να λειτουργεί ο εκβιασμός... μαφιόζικα. Το ερώτημα που διαρκώς παρουσιάζεται είναι: «πώς θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, το πρόγραμμα 'Βοήθεια στο σπίτι', το πολιτιστικό κέντρο, αφού απαγορεύονται οι προσλήψεις; Και η απάντηση έφτασε... με τον ν. 4019/2011 (ΦΕΚ Α' 216), όπου θεσπίστηκε η νέα νομική μορφή, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ως φορέας της κοινωνικής οικονομίας!

Έτσι λοιπόν οι εντεταλμένοι της τρικομματικής κυβέρνησης αναγκάζουν τις κοινωνικές δομές να λειτουργήσουν. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, η οποία περιγράφεται ως ένας αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του, ο οποίος διαθέτει εκ του νόμου εμπορική ιδιότητα. Συμπράττουν, λοιπόν, τουλάχιστον 7 άτομα και το νεοφιλελεύθερο πείραμα ξεκινά στου κασίδη το κεφάλι. Αυτοί μπορούν να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με το Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

Ο φερετζές στην προκειμένη περίπτωση δεν θα μπορούσε να λείπει. Είναι η διάσωση των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται αναγκαστικά να συντηρήσουν το υβρίδιο. Υποταγή, λοιπόν, ή θάνατος! Αφόρητη πλήξη. Αφόρητη θλίψη... κατάθλιψη. Λένε ότι όταν βιώνεις την αυταπάτη τη θεωρείς πραγματικότητα. Ίσως συμβαίνει και αυτό σε αρκετούς αυτοδιοικητικούς, που υποτίθεται ότι είναι αντίθετοι, αλλά συνεχίζουν να πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό βοηθούν τους εργαζομένους.

Τον εκβιασμό αυτόν υφίστανται τώρα και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Ή υποτάσσονται στο υβρίδιο των ΚΟΙΝΣΕΠ ή ρίχνονται και αυτοί στον Καιάδα της ανεργίας. Πάνω από 3.500 εργαζόμενοι στο ΒΣΣ και 130.000 ηλικιωμένοι ωφελούμενοι και ΑμεΑ στον Καιάδα των νεοφιλελεύθερων πειραμάτων.. Οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις παρουσιάζονται ως μονόδρομος για τους εργαζόμενους αυτούς από την τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση.

Οι ΚΟΙΝΣΕΠ αμφισβητούν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών, όπου επιχειρείται η πλήρης ανταποδοτικότητα των παροχών. Είναι η κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης, καθώς και αν ακόμα υποθέσουμε ότι για την παρούσα περίοδο θα απορροφήσει τους υπάρχοντες εργαζομένους είναι βέβαιο ότι στην επόμενη φάση θα συμβληθεί με ιδιώτες. Και αυτό θα το έχουν επιτρέψει οι αυτοδιοικητικοί, οι οποίοι για πρόσκαιρες ανάγκες πολιτικής επιβίωσης θα θυσιάσουν τις επόμενες γενιές. Οι οπαδοί του νέου αυτού υβρίδιου θα έχουν ήδη σταδιακά μετατρέψει τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων σε επιχειρήσεις ειδικού σκοπού και τα κοινωνικά αγαθά που δικαιούμαστε όλοι ανεξαιρέτως σε υπηρεσίες-εμπορεύματα, που μπορούν να τ' απολαμβάνουν μόνο όσοι μπορούν να τα πληρώσουν.

Αυτό που τώρα επιχειρείται είναι μετά τις περικοπές των κονδυλίων των ΚΑΠ στο 60%, και της ΣΑΤΑ σχεδόν στο 50%, να συνεχιστεί η λειτουργία των υπηρεσιών με την εφαρμογή της πλήρους ανταποδοτικότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες όπως: σχολεία, μεταφορές μαθητών, βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, ΚΑΠΗ, πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι, προνοιακές παροχές, καθαριότητα, δημοτικά έργα, περιβάλλον, πολιτισμός, αθλητισμός.

Από την άλλη πλευρά τα θύματα αυτού του δράματος, οι εργαζόμενοι, θα λειτουργούν στις συνθήκες ενός σύγχρονου δουλεμπορίου, χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα και με επισφαλή και περιορισμένου χρόνου εργασία. Σύγχρονες εταίρες στις ορέξεις του άπληστου κεφαλαίου. Και απέναντι στον τρόμο της ανεργίας θα δέχονται τον έναν εκβιασμό μετά τον άλλο. Με εκβιαστικούς όρους και υπό τον φόβο της ανεργίας, οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να μετατραπούν σε... συνεταιριστές μετόχους, να χάσουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από την εξαρτημένη σχέση εργασίας, ακόμα και τον μισθό τους, αναλαμβάνοντας το ρίσκο του “μερίσματος”.

Από την άλλη οι θύτες, κυβέρνηση και συνοδοιπόροι, βαστάζοι δήμαρχοι, θα επιχαίρουν με τα κατορθώματά τους, καθώς σταδιακά θα διώξουν το άγος της παροχής των κοινωνικών υπηρεσιών που τόσο τους στενοχωρούσε και θα επιδοθούν σε πιο τελέσφορες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα οι πελατειακές σχέσεις, που απλόχερα προσφέρονται με τις ΚΟΙΝΣΕΠ.. Αυτοί επιλέγουν την υπηρεσία που θα δώσουν σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις, αυτοί οργανώνουν τη χρηματοδότηση και, κυρίως, αυτοί μετατρέπουν τον επισφαλή συμβασιούχο υπάλληλο σε μέτοχο επιχείρησης!

Έτσι διαλύεται και το τελευταίο κοινωνικό ανάχωμα, διαλύεται ο κοινωνικός ρόλος της Αυτοδιοίκησης. Μετατρέπεται σε χώρο ανάλγητο, όπου υπεισέρχεται ο άγριος ανταγωνισμός. Ο χώρος του κέρδους. Και αυτό δεν κρύβεται με φερετζέδες. Πρόσφατα μάλιστα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επέβαλε 23% ΦΠΑ στις ΚΟΙΝΣΕΠ, θεωρώντας ότι είναι ιδιωτικός τομέας. Τα βέλη εκ των έσω...

Στον ορυμαγδό αυτό της μνημονιακής πολιτικής παίρνουν τις ιδέες μας και μας τις κάνουν λιώμα. Η κοινωνική οικονομία στην Αυτοδιοίκηση αξιοποιείται (συνεταιρισμός, εταιρεία λαϊκής βάσης κ.λπ.) με βάση τις αντιλήψεις που απορρέουν από τη νεοφιλελεύθερη οικονομική λογική των Συνθηκών της Ε.Ε. Δεν πρόκειται δηλαδή, στην ουσία, για κοινωνική οικονομία, ούτε για κοινωνικό συνεταιρισμό, αλλά για «συνεταιριστικού τύπου επιχείρηση», με το βάρος να μετατοπίζεται προς την επιχειρηματικότητα, αποκλίνοντας μάλιστα και από διατάξεις που χαρακτηρίζουν τις θεμελιακές συνεταιριστικές αρχές.

Τι σημαίνει αυτό; Τίποτα και πολλά. Ας είμαστε όλοι περισσότερο προσεχτικοί και λιγότερο γαλαντόμοι. Απέναντι στις άγριες αυτές πολιτικές που μας έχουν εξαθλιώσει ο στόχος είναι ένας: ενότητα για την ανατροπή τους. Η προσοχή μας οφείλει να είναι διαρκώς στραμμένη στην αποφυγή αφορμών αποπροσανατολισμού και παρέλκυσης. Οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι και δεν συγχωρούν αστοχίες.


* Ο Σπύρος Τζόκας είναι συντονιστής του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΟΛΙΟ! ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ή ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ όλοι οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη το ΣΔΟΕ θα πρέπει να προχωρήσει σε ενδελεχή φορολογικό και τραπεζικό έλεγχο όλων των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά καθώς και όλων των επιθεωρητών μεταφορών, υγείας, εργασίας και περιβάλλοντος...
Εφόσον υπάρξουν στοιχεία, τότε η έρευνα θα επεκταθεί και για τυχόν διάπραξη του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ειδικότερα το ΣΔΟΕ καλείται να «ψάξει»:
-Δημάρχους, αντιδημάρχους οικονομικών υπηρεσιών, μέλη οικονομικών υπηρεσιών και ταμίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά.
-Περιφερειάρχες , αντιπεριφερειάρχες και οικονομικές επιτροπές των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομάρχες των πρώην νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
-Επιθεωρητές: Σώματος επιθεωρητών Ελέγχου Υπουργείου Μεταφορών, Ειδικής Υπηρεσίας περιβάλλοντος, Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.

Οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει μάλιστα και CD με προσωπικά στοιχεία των περισσοτέρων από τα υπό έλεγχο πρόσωπα, ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει πρώτα από τους μεγάλους Δήμους και περιφέρειες της χώρας.
Η παραγγελία των οικονομικών εισαγγελέων δεν στηρίζεται σε καταγγελίες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων αλλά εντάσσεται στον γενικό προγραμματισμό της Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο όλων των προσώπων που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

http://kafeneio-gr.blogspot.gr

Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι


Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι
Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εναλλάσσονται στην πρώτη θέση των μετρήσεων το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της public issue για τον Σκαϊ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,5% και προηγείται με μία μονάδα διαφορά από την ΝΔ (28,5%). Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 10% και ακολουθούν Ανεξάρτητοι Έλληνες 8% ΠΑΣΟΚ 7,5% ΔΗΜΑΡ 6% ΚΚΕ 5,5% 

Ανατροπή υπάρχει και στην παράσταση νίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει μπροστά από την ΝΔΣτην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Α. Σαμαράς εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι του Α. Τσίπρα.Μπροστά με 0,3% η ΝΔ

Στην μέτρηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», από την εταιρεία «Μetrisi» η ΝΔ προηγείται οριακά με 0,3% καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 22,2% έναντι 21,9% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 9,3% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ με 7,2%, ΚΚΕ με 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6% και Δημοκρατική Αριστερά με 3,9%, ενώ ένα ποσοστό 4,2% δηλώνει πως σε περίπτωση εκλογών θα ψήφιζε άλλο κόμμα.

Αξιοσημείωτο είναι, παράλληλα, το γεγονός πως ένας στους πέντε ψηφοφόρους (ποσοστό 21,7%) δεν μπορεί να αποφασίσει ποιο κόμμα θα υποστηρίξει και δηλώνει πως η ψήφος του είναι αδιευκρίνιστη.Πηγή: real.gr

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις