Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που έγινε - με συμπληρώσεις του Γιώργου Θωμά - αποδεκτή από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, μειοψηφούσης της πράταξης του Γ. Κουράση, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε εχθές το ακόλουθο ψήφισμα για το φλέγον θέμα των μεταναστών:


Το Δημοτικό Συμβούλιου Χαλανδρίου παρακολουθεί με αποτροπιασμό το λουτρό αίματος και την καταστροφή ιστορικών πολιτιστικών μνημείων εξαιτίας των επικίνδυνων εξελίξεων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου-Μέσης Ανατολής-Βορείου Αφρικής.

Εκφράζει την ανησυχία του για την ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων, μεταναστών και προσφύγων, που ζητούν καταφύγιο στη χώρα μας. Αλλά δυστυχώς κι εδώ συνεχίζεται η ταλαιπωρία τους.

Ζητάμε από την κυβέρνηση:

Να μην ακολουθήσει την πολιτική της Ε.Ε. και των προηγούμενων κυβερνήσεων για το μεταναστευτικό, η οποία μετατρέπει την χώρα μας σε αποθήκη ψυχών

Να εξασφαλίσει άμεσα ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Να λάβει γρήγορα τα αναγκαία μέτρα για να γίνεται δίκαιη χορήγηση ασύλου, ώστε οι πρόσφυγες να αποκτούν ταξιδιωτικά έγγραφα απαραίτητα για να μεταφερθούν στις χώρες προορισμού τους

Ο κανονισμός του Δουβλίνου 2 και η συνθήκη του Σένγκεν πρέπει στην πράξη να καταργηθούν.

Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει αναδείξει την αγωνία του για τις πολεμικές συγκρούσεις που διεξάγονται, εδώ και καιρό, στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την χώρα μας. Έχει δείξει την ευαισθησία του κι έχει σταθεί αλληλέγγυος στην πράξη φιλοξενώντας πρόσφυγες από την Συρία και συμμετέχοντας στο «Καραβάνι Αλληλεγγύης για το Κομπάνι».

Στην ίδια κατεύθυνση στοχεύουμε να κινηθούμε και το επόμενο διάστημα και πιστεύουμε ότι πρέπει στο ίδιο πνεύμα να κινηθεί το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, καλούμε τους δημότες Χαλανδρίου να συνδράμουν σε τέτοιες προσπάθειες.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΔΟΥΖΕΝΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΗ συζήτηση έγινε αφού - παρά το κείμενο - bulling θέσαμε το θέμα (σιγά μην μασάγαμε).

Και βέβαια όλοι κατανόησαν πολλά και θα κατανοήσουν και άλλα.

Πολύ περιληπτικά για να φέρουμε τα πράγματα σε λογαριασμό αναφερόμαστε ΣΕ ΟΤΙ ΝΕΟ ΠΡΟΕΚΥΨΕ:

1. Ο κος Τακόπουλος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση μετά την υπογραφή της αίτησης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και επέμεινε - χωρίς να διαψευστεί από τον παρευρισκόμενο Γιώργο Κουράση - ότι δεν ασχολήθηκε επαγγελματικά με την υπόθεση μετά  την αρχική υποβολή της απαλλοτρίωσης και παρά του ότι ο Νταβίας κάλεσε τον κο Κουράση να επιβεβαιώσει δημόσια αυτό που μας είχε πει.

Αυτό το λέμε γιατί  βγάζει από το κάδρο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ευθυνών τον κο Τακόπουλο για ό,τι έγινε μετά την παρέλευση του 18μήνου της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και αυτό το ξεκαθαρίζουμε για πολλοστή φορά - δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανένα.

Από τον οποίο όμως κο Τακόπουλο - όπως είπε και η Λούλα Καρατζά - θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί τότε, τόσο το δημοτικό συμβούλιο όσο και η επιτροπή των κατοίκων.

Και  βεβαίως ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ της η κα Καρατζά,  είπε ότι δεν είναι και λίγο να μην πάρει χαμπάρι ένα ολόκληρο συμβούλιο και η επιτροπή κατοίκων ότι η απαλλοτρίωση δεν έγινε και μάλιστα παρελήφθη ο κωδικός για αυτή από τον προϋπολογισμό, αποδεχόμενη ακόμα και δική της αβλεψία.

Αυτό είναι το σημείο άλλωστε που και ο Νταβίας επέμεινε σε απόδοση ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ και στον κο Τακόπουλο και αυτό ακριβώς αρνήθηκε να πάρει πίσω παρά το "bulling" (θα προσπαθήσουμε να γίνουμε της μοδός και να τα λέμε κατά πώς πρέπει, μην λέμε ας πούμε το πλατειακό "τραμπουκισμό", θα λέμε bulling και εμείς).

2. Τον Γενάρη του 2014 (μερικούς μήνες πριν τας εκλογάς) καθορίστηκε με δικαστική απόφαση- ΟΠΩΣ ΕΧΘΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ- πίνακας κατάταξης για τους δικαούχους πιστωτές από το ακίνητο.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΕ παρά το γεγονός ότι έχει εγγράψει τις κατασχέσεις στο ακίνητο.

Σήμερα μιλήσαμε με το δικαστικό της ΦΑΕΕ.

Δεν είχαν κληθεί, είχε ενημερωθεί μόνο η ΔΟΥ Καλλιθέας η οποία δεν πάρέστη με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί πίνακας πιστωτών με πρώτη στην σειρά (μετά τους εργαζόμενους) την Alpha Bank .

Η προτεραιότητα του δημοσίου μετά από αυτή την εξέλιξη - ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΧΘΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ - μένει μόνο ως προς οφειλές της εταιρίας από ΦΠΑ, που σύμφωνα με την ΦΑΕΕ δεν υπάρχουν (καλό αυτό για τον δήμο και το Κάτω Χαλάνδρι, κακό για το ελληνικό δημόσιο) ενώ η ΦΑΕΕ θα εξετάσει το θέμα της μη κλήσης της και αν θα παρέμβει όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Ο Γιώργος Θωμάς στο συμβούλιο  έκανε την καίρια ερώτηση που άφησε άφωνους τους πάντες αφού ουσιαστικά έβγαλε την "καρδιά" της υπόθεσης, όπως εξελίσσεται:

"Αυτή η διαδικασία κε Τακόπουλε, για καθορισμό πίνακα προτεραιότητας πιστωτών έγινε με αφορμή την αναγκαστική απαλλοτρίωση που είχε αρθεί". Είναι δυνατόν;

Ναι, ήταν η απάντηση του κ. Τακόπουλου.

"Και εκπροσωπήθηκε ο δήμος σε αυτή ;"

Ναι, είπε ο κος Τακόπουλος αλλά όχι από εμένα (ανέφερε το όνομα του δικηγόρου που εκπροσώπησε τον δήμο).

"Με τι σκοπό εκπροσωπήθηκε ο δήμος αφού είχε αρθεί η απαλλοτρίωση; Τι έκανε εκεί ο δήμος;" συνέχισε ο κος Θωμάς (που είναι δικηγόρος και προφανώς έπιασε το "ασήμαντο" θεματάκι στον αέρα).

Για απάντηση έλαβε ένα χαμόγελο!

"Και πάντως κε Τακόπουλε γι' αυτά πρώτη φορά ενημερωνόμαστε, άλλα ειπώθηκαν στην παρουσίαση της πρότασης", συνέχισε ο Γιώργος Θωμάς, ζητώντας τελικά να χαμηλώσουν οι τόνοι της τεχνητής όξυνσης αφού πρόκειται για σοβαρό θέμα, με μεγάλες πιθανές ουρές για το ελληνικό δημόσιο, που μπορεί να αφορούν και την αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος και που δεν πρέπει να υποβαθμίζονται  και έκλεισε ζητώντας ολόκληρο τον φάκελο που κατατέθηκε από τον δήμο προς έγκριση στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ", αίτημα που κατέθεσε επίσης και ο Άγγελος Νταβίας.

Μετά από αυτή την συζήτηση ΠΟΥ ΕΡΗΞΕ ΑΡΚΕΤΟ ΦΩΣ, τις διευκρινήσεις που δόθηκαν αλλά και τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από  την πρωτοβουλία ελέγχου από τον "κακό"  - διότι άλλα αρχικά είχαν ειπωθεί -  την τοποθέτηση της Λ. Καρατζά και κυρίως τα ερωτήματα του Γ.  Θωμά πιστεύουμε ότι κανείς δεν θα επιμείνει στα περί "ψεκασμένων" που μας στολίζουν.

Και επειδή όταν ενημερωνόμαστε ΣΩΣΤΑ, μπορούμε να κάνουμε και εμείς σωστά την δουλειά μας - κατά πώς το νομίζουμε εμείς αυτό το "ΣΩΣΤΑ" και αυτό σημαίνει ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ, αλλά χωρίς να έχουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ, πολύ περισσότερο να παραπληροφορήσουμε τον αναγνώστη μας, από την σημερινή μας επικοινωνία με την ΦΑΕΕ είμαστε σχετικά ικανοποιημένοι γιατί η υπόθεση φαίνεται ότι δεν είναι "από χέρι" χαμένη για τον δήμο και μπορεί να προχωρήσει, κάτω από κάποιες προϋποθέσεις και να κερδηθεί το ακίνητο.

Τώρα για το ότι το ελληνικό δημόσιο "ξέχασε" να διασφαλίσει τα δικαιώματά του ή δεν κλήθηκε να το κάνει,  μας αφορά βέβαια ως πολίτες, ιδιαιτέρως ως "αριστερούς" (όπως έρχεσαι) αλλά υπερβαίνει την δουλειά μας ως δημοτικών συμβούλων, οπότε ας απασχολήσει .... άλλες βαθμίδες και βέβαια ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Εμείς την δουλειά μας την κάναμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Και θα συνεχίσουμε να γκαρίζουμε, να ψάχνουμε και να ρωτάμε όσο και να ενοχλούμε.

Ας παίρνουμε σοβαρές απαντήσεις  για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις.

Οποιοσδήποτε όταν αντιλαμβάνεται ότι τον παραπληροφορούν, όταν καταλαβαίνει ότι του αποκρύπτουν - ηθελημένα ή αθέλητα - στοιχεία ή πολύ περισσότερο όταν τον ειρωνεύονται κάθε φορά που ρωτάει και ζητάει εξηγήσεις θα αντιδρούσε.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης

Με αρκετή έκπληξη είναι η αλήθεια διαβάσαμε την επιστολή, την οποία υπογράφουν τα μέλη της παράταξης της δημοτικής αρχής.

Από πότε ένα κείμενο προϊόν έρευνας θα πρέπει να κατεβαίνει από ιστότοπο, ή να αφαιρείται από εφημερίδα;

Μπαίνοντας στο κτίριο η την ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ γράφει το εξής:
Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης…

Τι σημαίνει λοιπόν αυτό, ότι οτιδήποτε αποτελεί αντικείμενο έρευνας και ρεπορτάζ ακόμα και σε blog υποχρεωτικά δημοσιεύεται…

Για να έρθουμε τώρα στο προκείμενο δεν μπορεί και δεν έχει κανένας το δικαίωμα ετσιθελικά να ζητά απόσυρση αναρτήσεων-ειδήσεων που δεν κατεβαίνουν από την κοιλιά του υπογράφοντος, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΕΡΕΥΝΑΣ.

Υπάρχει ένα φλέγον ζήτημα του πάρκου Δουζένη από το οποίο ζητήσαμε ως παράταξη απαντήσεις, και επί της ουσίας απαντήσεις δεν παίρναμε.

Και πάμε στους χαρακτηρισμούς ποιος από εσάς κύριοι της δημοτικής αρχής και έχοντες δημοκρατικές ευαισθησίες ζήτησε μια γενναία συγνώμη, για την δημόσια διαπόμπευση στα όρια του εξευτελισμού στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξης μας κ. Άγγελου Νταβία κατά το πρόσφατο παρελθόν…

Συμβουλή δική μας δείτε λίγο ξανά το θέμα και τους διαλόγους με τον κ. Νταβία και βγείτε να μας πείτε δημόσια πως ονομάζετε εσείς αυτή την συμπεριφορά.

Κλείνοντας θέλουμε να θυμίσουμε σε όσους το ξεχνάνε πως το πολίτευμα που έχουμε λέγεται Δημοκρατία, οι απόπειρες λογοκρισίας ανήκουν σε άλλα καθεστώτα, όποιος θέλει να ανατρέξει ας κοιτάξει προς Βόρεια Κορέα μεριά…

Τέλος επειδή επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως θέλουμε να θυμίσουμε το εξής:

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ στηρίζει απόλυτα το έργο του επικεφαλής της Άγγελου Νταβία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΥΓ: Μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς δεν δεχόμαστε από κανέναν.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

Για το Γραφείο Τύπου
Σπύρος Χρυσικόπουλος

ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΜΕ ΟΥΤΕ ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ ΛΕΞΗ! ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ Ο,ΤΙ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΘΟΣ!

ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ!

ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΛΕΞΗ!

Και καλούμε όσους ακόμα πιστεύουν στην ελευθερία της blogoσφαιρας, την ελευθερία στην διακίνηση απόψεων και την υποχρέωση της αντιπολίτευσης να ελέγχει την διοίκηση να τοποθετηθούν για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια των δημοτικών συμβούλων μιας παράταξης που ήταν για χρόνια η οικτρή μειοψηφία αλλά διεκδικούσε - και δικαίως - να ακούγεται η φωνή της, μιας παράταξης που έχει κάνει αντιπολίτευση ακόμα και βίαιη στο παρελθόν (καταλήψεις, προπηλακισμούς) και που δεν μπορεί  να ανεχτεί τώρα .... το ύφος της Πλατείας (σιγά το Λύκειο των Ελληνίδων)

Το κείμενο διαβάστηκε σε ένα δημοτικό συμβούλιο που στο παρελθόν έχει γίνει πεδίο τεράστιων συγκρούσεων και στο οποίο πρώην δήμαρχοι και αυτοδιοικητικά στελέχη έχουν ακούσει τα μύρια αλλά ουδέποτε σκέφτηκαν να απειλήσουν με διώξεις αιρετούς και δημοτικές παρατάξεις.

Καλούμε συναδέλφους συblogger να σχολιάσουν αυτό το κείμενο των δημοτικών συμβούλων της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του δήμου.
Bloggers που έχουμε ξεσκίσει πρωθυπουργούς, υπουργούς, την Μέρκελ, τον Ομπάμα και όλο τους το σόι.

Ο Ερντογάν εφέντης τα έβαλε με τα social media και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο δημοτικό συμβούλιο.

Πού θα σταματήσει σύντροφοι ο αυταρχικός σας κατήφορος; ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ;

Δεν είναι η πρώτη φορά αναγνώστη μου που το τοπικό συστηματάκι τα βάζει με την Πλατεία και επιχειρεί να βρει τρόπο να την κάνει να σταματήσει.

Βέβαια στο δημοτικό συμβούλιο που είναι εκεί για να ασχολείται με τα προβλήματά σου ούτε ο Αεικίνητος Γιώργος Κουράσης δεν είχε φέρει κείμενο εναντίον τοπικού μέσου, για να είμαστε δίκαιοι.

Δεν θα τα καταφέρει το τοπικό συστηματάκι. Δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα υποταχθούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΟΥ!

ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!
Διότι είμαστε Η ΠΛΑΤΕΙΑ!


ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

     Από καιρό, παρακολουθούμε από συγκεκριμένο ιστότοπο μία απόπειρα υποβάθμισης του δημόσιου διάλογου στην πόλη και απαξίωσης του έργου της Διοίκησης του Δήμου με συνεχή, συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματα ενάντια στο Δήμαρχο, τη Δημοτική αρχή αλλά και σε μέλη της παράταξης «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου».
      Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο site, «Στην Πλατεία», εκπροσωπεί δημοτική παράταξη στο Δήμο και ο υπογράφων πολλά από τα δημοσιεύματα, κ. Άγγελος Νταβίας, είναι δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου μας υποχρεώνει να θέσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
      Είμαστε ηθικά και πολιτικά δεσμευμένοι να απαντήσουμε κατ΄ αρχήν πολιτικά με το λόγο και τις πράξεις μας αλλά και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο στην επίθεση η οποία κορυφώθηκε  το τελευταίο διάστημα, με αφορμή σημαντικά ζητήματα πού αφορούσαν παρεμβάσεις μας στην πόλη.
Εντελώς ενδεικτικά, σε παλαιότερο δημοσίευμα το οποίο αναφερόταν στην απόρριψη από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης της προσφυγής την οποία είχε καταθέσει η παράταξη του κ. Νταβία κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ορίσθηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής εταιρείας ΦΛΥΑ ΑΕ υπήρχε ο τίτλος «Ρουσφέτι Αγγελάκα στην διοίκηση του Δήμου». Και αυτό, όταν ήταν σε όλους γνωστό ότι ο Δήμαρχος και η νέα διοίκηση ήταν στο στόχαστρο του παραιτηθέντος Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης από τις πρώτες ημέρες της θητείας τους  με απειλές για πειθαρχικές διώξεις και ποινές παύσης! Υπ ΄όψη ότι σε όλες τις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΦΛΥΑ  καλούνται πλέον οι επικεφαλής των παρατάξεων και έχουν αναληφθεί μια σειρά από πρωτοβουλίες για έλεγχο και διαφανή οικονομική διαχείριση της εταιρείας.
Το τελευταίο όμως διάστημα εκτοξεύονται σαφώς υπαινιγμοί που άπτονται της ηθικής υπόστασης όσων «κατηγορούνται».
Έτσι, όταν η Διοίκηση τού Δήμου αποφάσισε να ορίσει τις εισφορές του ΤΑΠ για να ανακουφίσει τους κατοίκους των εκτός σχεδίου περιοχών της πόλης (Πεύκο Πολίτη, περιοχή Νεκροταφείου) τα εν λόγω δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «καργαριστερά» και «ποια συμφέροντα εξυπηρετεί πραγματικά», ότι «πουλάνε κοινωνική πολιτική της πεντάρας, της φακής και της πλάκας», ότι υποκρύπτεται «συμπαιγνία με μεσίτες και μεγάλα συμφέροντα». Και συνέχισαν υποστηρίζοντας ψευδώς, ότι η περιοχή  έχει «μαρμαράδικα, μάντρες οικοδομών και μεγάλες εταιρείες οι οποίες θα πληρώσουν 250 ευρώ το τμ» ενώ από την πρόταση της Διοίκησης στην Οικονομική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο κ. Νταβίας προέκυπτε ότι το ποσόν  ήταν 700 ευρώ το τμ! (όπως επανειλημμένα του εξηγήθηκε). Για να συμπληρωθεί η ανήθικη επίθεση εναντίον της Αντιδημάρχου Οικονομικών και του Δημάρχου με χαρακτηρισμούς όπως  «φασίστας» και «εκβιαστής».
Τελευταίο δείγμα αυτής της άκρατης και χωρίς μέτρο  τακτικής διαστρέβλωσης είναι τα δημοσιεύματα για την υπόθεση του κτήματος Δουζένη. Όπως είναι γνωστό σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου παρουσιάσθηκε πρόταση –προμελέτη του ΕΜΠ  με επικεφαλής  τον αν.καθηγητή κ. Μπελαβίλα για την αξιοποίηση του χώρου ως Πολιτιστικού κέντρου για τις ανάγκες των δημοτών, η οποία προσφέρθηκε αφιλοκερδώς  και απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων των πλευρών του Δημοτικού Συμβουλίου. Το γεγονός αυτό προφανώς ενόχλησε τον συντάκτη του μπλόγκ ο οποίος επανήλθε, κάνοντας υπαινιγμούς για την ανιδιοτέλεια των μελετητών αλλά και για τον τρόπο απόκτησης του ακινήτου Δουζένη σύμφωνα με την διακηρυγμένη πρόθεση  της Διοίκησης και την σχετική πρόταση η οποία έχει υποβληθεί στο Πράσινο Ταμείο, υπαινισσόμενος και ευθύνη του νομικού ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό του Δήμου.
        Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω δημοσιεύματα, πέραν του ότι περιέχουν ανακριβείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς υπερβαίνουν κατά πολύ τα οποιαδήποτε όρια πολιτικής κριτικής
     ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. Νταβία να ανακαλέσει άμεσα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου το περιεχόμενο και τους χαρακτηρισμούς των παραπάνω δημοσιευμάτων, να αποσύρει τις σχετικές αναρτήσεις και να δημοσιεύσει το κείμενό μας στο site του. Είναι αυτονόητο ότι διατηρούμε κάθε δικαίωμα που μας δίνουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την υπεράσπιση της παρουσίας και του έργου μας στο Δήμο.

                                                              Χαλάνδρι, 14 Απριλίου 2015
                                                         
                                                                Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης
                                                         «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου»


ΥΓ: 
ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ 9.30 - 13.30 και ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-12.

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! 

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!
 
ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!


ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΕΧΘΕΣ


ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ