Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

MΠΕΝΙ ΣΤΑΙΝΜΕΤΖ ΕΝΑΣ ΚΡΟΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ 

 
Ο Ισραηλινός που υπογράφει το σούπερ ντιλ του ελληνικού real estateTο νεόδμητο κτίριο γραφείων της εταιρείας Karela SA είναι μεταξύ των ακινήτων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Εθνική Πανγαία.
 
 
Μέσα στα επόμενα 24ωρα, εκτός απροόπτου, θα κλείσει ένα από τα μεγαλύτερα deals στον χώρο των ακινήτων και συγκεκριμένα η πώληση ποσοστού της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ.

Δηλαδή, της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα, η οποία διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις με το αμερικανοεβραϊκών συμφερόντων fund, Invel, επικεφαλής του οποίου είναι ένας από τους πλουσιότερους Ισραηλινούς, ο Μπένι Στάινμετζ, και το διαχειρίζεται ο Κρις Παπαχριστοφόρου, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι στα χέρια του Ισραηλινού θα περάσει ποσοστό πάνω από 50% της Πανγαία, το οποίο, όμως, μπορεί να φτάσει και το 67% με ένα τίμημα από 500 έως και 670 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» ο επικεφαλής της Εθνικής Πανγαία, Αριστοτέλης Καρυτινός, επιβεβαίωσε τις διαπραγματεύσεις τονίζοντας ωστόσο: «Τίποτε δεν είναι ανακοινώσιμο. Πρόκειται για μια περίπλοκη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, σε ένα περιβάλλον που δεν είναι και το καλύτερο. Οι συζητήσεις γίνονται και με τους Ισραηλινούς αλλά και με άλλους ισχυρούς παίκτες. Παίζεται ακόμη και το ποσοστό που θα αποφασίσει η τράπεζα να διαθέσει».
Ο όμιλος της Εθνικής αναμένεται να κρατήσει το μάνατζμεντ στην Πανγαία, ενώ μπορεί να ενισχυθεί κεφαλαιακά με ένα καθαρό ποσό το οποίο θα αγγίξει το 1 δισ. ευρώ. Παράλληλα, ικανοποιεί έναν από τους όρους του ΤΧΣ για την πώληση των non-core assets της τράπεζας ώστε να εισρεύσουν σημαντικά ποσά στα ταμεία της.

Τα ακίνητα της Πανγαία

Η επενδυτική εταιρεία ακινήτων του ομίλου της Εθνικής διαχειρίζεται ακίνητα αξίας άνω των 755 εκατ. που πριν από την κρίση ξεπερνούσε το 1 δισ. ευρώ και είναι η μεγαλύτερη ΑΕΕΑΠ αλλά κι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες στην Ελλάδα.
Ο Πρεμ Γουάτσα, αφεντικό της Fairfax, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια συνολικού ύψους 32 δισ. ευρώ.
 Εχει, επίσης, ταμειακά διαθέσιμα της τάξης των 147 εκατ. ευρώ. Διαθέτει εκατοντάδες καταστήματα, κτίρια γραφείων, αποθηκευτικούς και βιομηχανικούς χώρους και οικοπέδων. Μόνο τα κτίρια υπολογίζονται ότι έχουν επιφάνεια άνω των 256.000 τετραγωνικών μέτρων ενώ η γη υπολογίζεται ότι έχει επιφάνεια πάνω από 416.000 τ.μ.
Πριν από μερικούς μήνες η Εθνική Πανγαία προχώρησε στο μεγαλύτερο deal των τελευταίων ετών στο ελληνικό real estate. Αγόρασε αντί 100 εκατ. ευρώ το νεόδμητο κτίριο γραφείων της εταιρείας Karela SA στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες της Cosmote. Το σημαντικό αυτό κτίριο βρίσκεται πάνω στην Αττική οδό, στη θέση Πούσι - Λέδι της Παιανίας, έχει συνολική επιφάνεια 61.574 τ.μ. επί οικοπέδου 35,6 στρεμμάτων.
Το ακίνητο ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την «προίκα» της Πανγαία η οποία είναι τώρα «πολύφερνη νύφη» για μεγάλους ξένους «παίκτες» στον χώρο των ακινήτων. Πάντως, δεν αποκλείεται να προσφερθούν κι άλλα ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας στην Πανγαία ΑΕΕΑΠ ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η θέση της.
Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο της ΑΕΕΑΠ, αποτελείται από 242 ακίνητα, κυρίως καταστήματα και γραφεία σε πολύ καλές περιοχές της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων και τα περισσότερα από αυτά είναι μισθωμένα από την Εθνική Τράπεζα. Η εταιρεία την περασμένη χρονιά είχε έσοδα από μισθώματα που ξεπέρασαν τα 70 εκατ. ευρώ.
ΒΑΣΙΛΗΣ Σ. ΚΑΝΕΛΛΗΣ
vkanel@pegasus.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63902015

ΠΑΡΑΣΚΕΥΙΑΤΙΚΟΣ ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ

 

Αλήθεια, ποιος είναι ο Δημόμπατσος με τα πλαστά;

ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ! Διότι πρέπει να γυρίσει τα λεφτά που πήρε πίσω στον δήμο.

Και να μάθουμε και ποιανού τσάτσος ήταν.

Πάντως για άλλη μια φορά οι εχθροί της αυτοδιοίκησης ΚΑΡΦΩΘΗΚΑΝ με το συγκεκριμένο.
Γιατί έσπευσαν να γενικεύσουν.
"Όργιο στους δημους" και ένα κάρο παπαριές γιατί βρέθηκαν τέτοια προβλήματα στο 3% (ΝΑΙ ΣΤΟ 3%) των περιπτώσεων που ελέχθηκαν.

Βέβαια ο Δήμος Χαλανδρίου είναι στην πρωτοπορία των τσάτσων, των παρανομιών και της ειδικής μεταχείρισης.

Όπου βγαίνει παρανομία μέσα είναι. Σήμερα έσκασε και το πρόστιμο για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Αυτή η νομική υπηρεσία τους είναι εγγύηση. Ότι πει το ανάποδο βγαίνει.

Η υπόθεση του καταλογισμού για τον "καθαρισμό" στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ τώρα αρχίζει να γίνεται κατανοητή σε πολλούς εμπλεκόμενους, που τους έλεγαν στον δήμο "να μην ανησυχούν".

Δύο παραδείγματα: 

1. Εμπλεκόμενη υπάλληλος με τρία παιδιά είχε λαμβάνειν επιστροφή φόρου. 
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! Της πήραν τα λεφτά για τα χρέη του δήμου.

2. Σε εμπλεκόμενη πρώην δημοτική σύμβουλο - φαρμακοποιό ενταλματοποιούνται χρήματα από τον ΕΟΠΠΥ για συνταγές που είχε εκτελέσει σε ασφαλισμένους. ΓΕΙΑ ΣΑΣ! Μετά από πολλά βάσανα τελικά κατάφερε να της παρακρατήσουν μόνο το 30%. Δηλαδή σε λίγο - πάει το μαγαζί αν συνεχιστεί αυτό.

Βέβαια στον δήμο .... στα φρύδια τους!
Σιγά που θα στραφούν κατά της εταιρίας που τα τσέπωσε τα "αχρεωστήτως καταβληθέντα".

Θα πρέπει τότε να επιστραφούν από παντού.

ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!
ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΤΑΔΙΚΑ.... ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ.

Πώς λέμε τους έκαναν τα τρία, δύο;
Ε, ένα τέτοιο πράγμα.

Και βέβαια φτιάχνουν - όπως, όπως -  τα κολλητάρια τους με τα .... μεγάλα προσόντα.

Σου λέει.... Ο,ΤΙ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ!

Πώς θα κάνεις μεγάλη καριέρα στο δημόσιο αναγνώστη μου;

Αρκεί να έχεις παραποιήσει  μερικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και γίνεσαι ... ηγούμενος.
 Αυτά τα λαϊκά ποιηματάκια βέβαια, που αναφέρονται στο πώς  γίνεσαι ηγούμενος (ή ηγουμένη) είναι αλητείες.

Δεν ισχύουν.

Αυτό που ισχύει στην χώρα που ανθεί η Φαιδρά Πορτοκαλέα είναι ότι τα τυπικά προσόντα για την κρίση της καταλληλότητας για να γίνεις ηγούμενος, μπορούν να ξεπεραστούν - και μάλιστα μέχρι 80 μόρια πριμ - για συνδικαλιστές και αυτό όχι πάντα, για όλους τους συνδικαλιστές αλλά  ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!

80 μόρια σημαίνει ότι ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ 4 βαθμούς στην βαθμολογία του πτυχίου σου για να καταλάβεις αναγνώστη μου σε τι χώρα ζεις.
Έχεις εσύ 10 στο πτυχίο και εγώ 7 αλλά είμαι συνδικάλα.

ΣΕ ΤΡΩΩ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΓΩ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!
Βέεεεβαια!

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!

Δεν μετράνε οι ξένες  ΓΛΩΣΣΕΣ αλλά μοριοδοτείται το ΓΛΕΙΨΙΜΟ!

ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!!!!

Καλά τα κατάφερες!

Άξιος!

ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤYΠΙΚΩΝ ΠΡΟΣOΝΤΩΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Στην χώρα των τσάτσων και των κολλητών τα τυπικά προσόντα, τα πτυχία, οι ξένες γλώσσες, η επένδυση σε σεμινάρια επάνω στο αντικείμενο δεν έχουν καμία σημασία.

Ανατρέπονται σε μια νύχτα και οι δεύτεροι γίνονται πρώτοι ...

Βέβαια αξιοκρατία στον δήμο του Κουράση δεν περιμένει κανείς.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ!

ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ!

ΣΚΑΝΑΡΟΥΜΕ!

ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010

Πρόστιμο 6000 ευρώ προσωπικά στον Δήμαρχο Χαλανδρίου Γ. Κουράση - ως επικεφαλή του συνδυασμού Χαλάνδρι σε Δράση επέβαλλε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών @ Εκλογικών για παραβάση της εκλογικής νομοθεσίας στις δημοτικές εκλογές του 2010 αφού διαπιστώθηκε ότι ποσό των 6.000 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων όπως ο νόμος ορίζει.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ:
ΠΗΓΗ: http://aftodioikisi.gr

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ!


Προχθές αποκαλήφθηκε στον Λόγιο Ερμή, ο νόμος που περάσανε από την βουλή οι κύριοι της κυβέρνησης, δημιουργώντας το κέντρο εισπραξης ασφαλιστικών εισφορών, του οποίου η αρμοδιότητα θα είναι η αναγκαστική κατάσχεση περιουσιών για αυτούς που χρωστάνε ποσά άνω των 5000€. (Βλέπε εδώ)

Πρόεδρος αυτής της εταιρίας λοιπόν θα είναι ο σύμφωνα με τον ΛΟΓΙΟ ΕΡΜΗ, ο δικός μας Χρήστος Πρωτόπαπας.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Όχι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ στο Κάτω Χαλάνδρι

O Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου εκφράζει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να κλείσει το υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ στο Κάτω Χαλάνδρι, το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, και φυσικά ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων του Δήμου.

Αν λάβουμε υπόψη ότι παράλληλα σχεδιάζεται και η κατάργηση του υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ και στα Βριλήσσια, σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται μόνο από το κεντρικό υποκ/μα του Χαλανδρίου!!

Πριν λίγους μήνες είχαμε την κατάργηση του Γενικού Νοσοκομείου Αμ. Φλέμιγκ και την συσσώρευση όλων των άμεσων και επειγόντων ιατρικών υπηρεσιών μόνο στο «Σισμανόγλειο», για την οποία σαν Σύλλογος είχαμε αντιδράσει και κινητοποιηθεί. Τώρα έρχεται η κατάργηση και του ΕΟΠΥΥ στο Κ. Χαλάνδρι;

Θεωρούμε ότι (και) αυτή η απόφαση δεν γίνεται με κριτήρια εξοικονόμησης πόρων ή δήθεν «εξορθολογισμού», αφού τα θεωρούμενα ως οικονομικά-διοικητικά οφέλη είναι ασήμαντα μπροστά στην φοβερή ταλαιπωρία και υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών που θα επιφέρει στους χιλιάδες ασφαλισμένους δημότες του Χαλανδρίου.

Η ενδεχόμενη κατάργηση του είναι προφανές ότι είναι ενταγμένη στις μνημονιακές επιλογές για συρρίκνωση - αποδόμηση κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους που έχει απομείνει και προώθησης των ιδιωτικών δομών υγείας.

Τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται ως αφορμή, απορρέουν κυρίως από τους καταστροφικούς χειρισμούς των κυβερνήσεων των προηγούμενων δεκαετιών στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης (ποιος ξεχνάει τα δομημένα ομόλογα, το πρόσφατο κούρεμα δισεκατομμυρίων των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων κλπ). Οι ίδιοι που διέλυσαν την κοινωνική ασφάλιση τόσα χρόνια, είναι αυτοί που έρχονται με το πρόσχημα του εξορθολογισμού να της δώσουν τη χαριστική βολή. Ο υπουργός Υγείας μάλιστα εσχάτως έχει αναλάβει ανενδοίαστα και την διαφήμιση της ιδιωτικής ασφάλισης!

Αν συνυπολογίσουμε, το χαράτσι των 25 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία, την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα και την καθιέρωση χρέωσης 1 ευρώ ανά συνταγή, καταλαβαίνουμε σε πόσο τραγικό σημείο οδηγούν την Δημόσια Υγεία και Ασφάλιση και πόσο απελπιστικές για όλους μας θα γίνουν οι συνθήκες, εάν συνεχισθεί αυτή η λογική.

Η ευθύνη για την ενδεχόμενη απόφαση του κλεισίματος του υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ στο Κάτω Χαλάνδρι βαρύνει αποκλειστικά το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση, αλλά τελικά θα πλήξει όλους εμάς που θα υποστούμε τις αφάνταστες συνέπειες της τεράστιας υπερσυσσώρευσης.

Σαν Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου και ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες διαμαρτυρίας, συντονισμού και κοινής δράσης με άλλους τοπικούς φορείς για την διατήρηση και εξασφάλιση της απρόσκοπτης και πλήρους λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΕΟΠΠΥ στο Κάτω Χαλάνδρι.

Θα αγωνιστούμε για αξιοπρεπή και υπό δημόσιο έλεγχο Ασφάλιση και Υγεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ...


Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. : Ανακοίνωση για την Απεργία της Τετάρτης 6-11-2013


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις