Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης με την ψήφιση του νόμου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» διαμορφώθηκε ένα νέο τοπίο.
Η κυβέρνηση ψήφισε ένα ημιτελές και αντιλειτουργικό σύστημα που μόνο σύστημα απλής αναλογικής δεν είναι, με σκοπό τα κομματικά οφέλη και το μπλοκάρισμα της λειτουργίας της Τ.Α., με τελικό στόχο την συγκέντρωση αρμοδιοτήτων σε κρατικούς μη αυτοδιοικητικους φορείς.

Παρόλα αυτά το σύστημα αυτό, στα χέρια Δημάρχων που πιστεύουν στην Δημοκρατική λειτουργία των Θεσμών , στον δημοκρατικό προγραμματισμό, στον οργανωμένο διάλογο, στις αρχές της συμμετοχικοτητας , και στην αποκέντρωση πόρων, υπηρεσιών και εξουσιών, μπορεί, μέσα από συναινέσεις, και συνεργασίες επι τη βάση προγραμματικών αρχών και όχι επί τη βαση συναλλαγών και ανταλλαγμάτων, να γίνει εργαλείο για μια Δημοκρατικά λειτουργούσα Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην μέχρι σήμερα διαδρομή μου , υπήρξα συνεπής στις αρχές της συνέπειας, της συνεργασίας, της διαφάνειας, της Δημοκρατικής λειτουργίας, του σεβασμού του δημόσιου χρήματος και της αποτελεσματικότητας, χωρίς στερεότυπα και ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Με βαση και εφόδιο τις σταθερές αυτές αρχές μου, και λαμβάνοντας υπόψη το νέο νομοθετικό πλαίσιο, προσηλωμένος σταθερά στον στόχο της καλυτέρευσης της ζωής, της αναβάθμισης της ποιότητα της αστικής κινητικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, των κατοίκων αυτής της πόλης, αποφάσισα, όπως εχω εδώ και καιρό δηλώσει, να ζητήσω την στήριξη των συμπολιτών μου για την εκλογή μου στην θεση του Δημάρχου Χαλανδρίου.

Το Χαλάνδρι με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής Δημοτικής αρχής που αρνήθηκε επιμονα την συζήτηση για ένα στρατηγικό σχεδιο ανάπτυξης και λειτουργίας της πόλης, μέρα με την μέρα ως πολεοδομικό συγκρότημα και ως λειτουργία πόλης χάνει την προσωπικότητα του, γίνεται ένας τόπος απρόσωπος χωρίς ταυτότητα, απρόσιτος λόγω κυκλοφοριακού, μια μεγαλούπολη κακέκτυπο των σύγχρονων μεγαλουπόλεων.

Η Δημοτική αρχή αλλά και ολοι αυτοί που είναι στα δημοτικά πράγματα εδώ και χρόνια, και συνεχίζουν να θέλουν να είναι, είναι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις τους και για τις παραλείψεις τους.
Το Χαλάνδρι σήμερα για να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα δεν έχει ανάγκη από αποσπασματικές παρεμβάσεις, φτιασιδώματα και μικροαναθεσεις σε ημετέρους, αλλά από μια κεντρική ιδέα, από ένα στρατηγικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης οργάνωσης και λειτουργίας της πόλης.

Το στρατηγικό αυτό σχέδιο θα είναι το συντακτικό και διαχειριστικό πλαίσιο για την μακροπρόθεσμη πολεοδομική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και αποτελεί για εμάς προϋπόθεση, προκειμένου η πόλη να κερδίσει το χαμένο έδαφος από το ΕΣΠΑ 2014 -2020, αλλά κυρίαρχα να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται με την Νεα Προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 ( Νέο ΕΣΠΑ)

Είναι σε όλους γνωστή η σταθερή πολιτική μου ένταξη στο χώρο της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης.
Το ίδιο γνωστή σε όλους είναι και η δουλειά μου στον πολιτισμό και σε θεσμούς που έχουν να κάνουν με την διαχείριση του δημόσιου χώρου, δίπλα σε εξέχουσες προσωπικότητες, όπως η Μελίνα Μερκουρη, ο Θάνος Μικρουτσικος και ο Σταυρος Μπενος.

Η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη που έδειξε στο προσωπό μου το Κίνημα Αλλαγής, με την απόφαση του να στηρίξει την υποψηφιότητα μου, αποτελεί τιμή και αναγνώριση για μένα, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από μια παράταξη που είναι ταυτισμένη με ιστορικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις στον χωρο της ΤΑ.
Όμως η ύψιστη τιμή για μένα θα είναι η συστρατευση και η στήριξη της υποψηφιότητας μου επι τη βαση αρχών και θέσεων, κάθε πολίτη και κάθε συλλογικού και αυτοδιοκητικου φορέα αυτής της πόλης.

Οι ανάγκες και τα προβλήματα της πόλης με επιφορτιζουν με το καθήκον να εργαστώ επίμονα , ώστε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις που εδώ και πολλά χρόνια στήριξαν και πίστεψαν στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που έφερε η Δημοκρατική Παράταξη στον χωρο της ΤΑ , να βρεθούν και πάλι τώρα, ενωμένες, στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ΑΛΛΑΓΗ στο Χαλάνδρι.

Ξεκινάμε αποφασισμένοι να δουλέψουμε χωρίς στερεότυπα, αγκυλώσεις, αδιέξοδες προκαταλήψεις και έριδες του παρελθόντος και να ακολουθήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και λειτουργίας στον δήμο μας, θέτοντας τη διαφάνεια, και τον σεβασμό στο Δημόσιο χρήμα, ως αναγκαίο οριζόντιο χαρακτηριστικό της δημοτικής μας δραστηριοποίησης. Αναγκαίο όχι μόνο για λόγους νομιμότητας, αλλά για λόγους πολιτικής ουσίας.

Ολοι ΜΑΖΙ στην προσπάθεια δημιουργίας εκείνης της κρίσιμης κοινωνικής πλειοψηφίας που θα δώσει τη δυνατότητα όχι σε εμάς να διοικήσουμε τον δήμο αλλά σε όλους τους ενεργούς συνδημότες μας να αποκτήσουν πρωτεύοντα ρόλο στην διαμόρφωση του αύριο αυτής της πόλης .

Όλοι ΜΑΖΙ στο όραμα για έναν υπέροχο τόπο να ζούμε κι έναν νέο τρόπο να δημιουργούμε
......................
Χαλάνδρι 10 Δεκεμβρίου 2018

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ - ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΚΡΗ
Σε χθεσινή συνάντηση του Άγγελου Νταβία με τον Θανάση Μακρή συμφωνήθηκε ότι η συνεργασία του κ. Μακρή με την δημοτική κίνηση ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠOΡΕΙΑ δεν μπορεί να συνεχιστεί όσο είναι σε ισχύ η - εκτός πολιτικών ορίων της παράταξης - συμφωνία που έκανε προσωπικά ο κος Μακρής με την διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου με την οποία του έχει παραχωρηθεί αποκλειστικά η xρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ.

Ο Άγγελος Νταβίας εξήγησε στον κο Μακρή ότι το θέμα της ίσης αντιμετώπισης όλων των δημοτών και φορέων και η σπίλωση συμπεριφορών προνομιακής αντιμετώπισης κάποιων "εκλεκτών"  που εμφανίζονται "πιο ίσοι από τους άλλους"  με προσωπική διαπραγμάτευση και σουλτανική επιλογή, χρησιμοποιώντας άλλοθι ευαισθησίας και τερτίπια είναι ταυτοτικό θέμα για την παράταξή μας και - εν όψει της προεκλογικής περιόδου - δεν θα απολογούμαστε εμείς για πρακτικές τις οποίες στηλιτεύουμε.

Το ιδιότυπο σχήμα που εφαρμόζεται στο Κάτω Χαλάνδρι, όπου  ένας δημόσιος αθλητικός  χώρος έχει παραχωρηθεί στην διαχείριση ενός απλού πολίτη  που υπέδειξε η ενορία, εμάς δεν μας βρίσκει σύμφωνους και δεν μπορούμε να το υπερασπιστούμε ακόμα και αν ο διαχειριστής είναι μέλος της παράταξής μας και η απροκάλυπτη ψηφοθηρία και συγκέντρωση προσωπικών - οικογενειακών δεδομένων όσων παιδιών μετέχουν στο πρόγραμμα.  θα μπορούσε να μας γίνει εκλογικά χρήσιμη.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΑΛΛΙΩΣ" ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ.

ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΚΗΡΎΞΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΊΣ, ούτε "κόλπο" για να πάρουμε εμείς αυτά που έχουν άλλοι και θεωρούμε ότι είναι λάθος όταν τα έχουν.

ΕΜΕΙΣ Ο,ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ, ΔΙΚΑΙΟ που ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ..

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ". ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ.

Ο Άγγελος Νταβίας εξέφρασε την εκτίμησή του στον κ. Αθ. Μακρή και του είπε ότι αν απεμπλακεί από αυτή την εξωθεσμική εμπλοκή με την διαχείριση του ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, η θέση του στην παράταξη είναι δεδομένη αλλά μέχρι τότε του ζήτησε την παραίτησή του από την επιτροπή παιδείας του δήμου, όπου εκπροσωπεί την παράταξη.

Στην θέση του Θανάση Μακρή στην επιτροπή παιδείας σήμερα θα οριστεί εκπρόσωπος της παράταξής μας ο συντονιστής του Πράσινου Κινήματος στο Χαλάνδρι ,  Δημήτρης Λέρτας.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΚΡΗ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Σπάει τα ρεκόρ ο Μύλος των Ξωτικών!
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η επισκεψιμότητα και αυτό το σαββατοκύριακο στο Μύλο των Ξωτικών.

Εκατοντάδες λεωφορεία, χιλιάδες επισκέπτες και εκατομμύρια χαμόγελα χάρισαν οι επισκέπτες στην πόλη των Τρικάλων.

Σαν σήμερα πριν από 7 χρόνια ακριβώς γεννήθηκε το πιο ονειρεμένο και παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας. Ο 8ος Μύλος των Ξωτικών είναι πλέον γεγονός και σήμερα το γιόρτασε μαζί μας ολόκληρη η Ελλάδα.

Σπάσαμε και επίσημα κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Περισσότερα από 590 λεωφορεία και περίπου 80.000 επισκέπτες βρέθηκαν στα Τρίκαλα το τριήμερο που πέρασε.

Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες της περιοχής για την προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες μας.

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο αναμένεται μεγαλύτερη προσέλευση. Η οργανωτική επιτροπή του Μύλου έχει προετοιμαστεί για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των επισκεπτών και να χαρίσει όμορφες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους για ακόμη μια χρονιά.

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε και φέτος τα Τρίκαλα & τον Μύλο των Ξωτικών για να ζήσετε το δικό σας Χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Σας περιμένουμε μέχρι τις 6 Ιανουαρίου!