Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΤΑΚΟΥΜε επίσημο προσκεκλημένο του Συμεών τον Κώστα Παττακό συνεδρίασε εχθές το δημοτικό συμβούλιο με θέμα την έγκριση της μελέτης επικαιροποίησης και την έκδοση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του δημαρχείου.

Μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ για το Χαλάνδρι μέρα ήταν η χθεσινή αφού ΟΜΟΦΩΝΑ - ΟΛΕΣ οι δημοτικές παρατάξεις - ενέκριναν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Την ανέγερση του δημαρχείου στον χώρο του.

Εκεί στην γωνιά 25ης Μαρτίου και Βασ. Γεωργίου.
Εκεί που ο χώρος έχει απαλλοτριωθεί την δεκαετία του 1990.

Όταν - όπως θύμισε ο Κώστας Παττακός - πρώτος ο Κώστας Δόλογλου πρότεινε να ξεκινήσει ο δήμος να το παίρνει στην ιδιοκτησία του  - όταν η μία από τις τρεις ιδιοκτησίες που το αποτελούσαν εκπλειστηριάζονταν από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Η συνέχεια δεν ήταν εύκολη: Αναγκαστική απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας Γκούβερη και στη συνέχεια μάχη για την απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας Τουρκομένη.

Τότε ο χώρος ανέγερσης δημαρχείου είχε γίνει πια στο σύνολό του περιουσία του δήμου.
Και το 1998 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑ "ΧΩΡΟΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ".

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός το 1999 και μετά .... μια παρένθεση χρόνων με διαφωνίες και άλλες απόψεις πρί της "αξιοποίησης" του ακινήτου - εντελώς προσχηματικές αφού το ακίνητο ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟ και οι απαλλοτριώσεις έχουν γίνει ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ.

Το θέμα είχε σχεδόν ξεχαστεί.

Ενοίκια επί ενοικίων καταβάλλονται σε τυχερούς ...... "επενδυτές" για την στέγαση των υπηρεσιών του δήμου. Δύο κτίρια αρχικά και ένα τρίτο - το παντοκοροϊδείο -  νοικιάζονται από τον δήμο.

Εκλογές 2014 και μετά ..... Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ.

ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΗΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΩΣ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Ο σημερινός δήμαρχος σε αυτό το θέμα ΕΣΤΡΙΨΕ.

Η τεχνική υπηρεσία - υπό την καθοδήγηση της Κατερίνας Νότα - έκανε μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ που δεν αφήνει κενά ως προς τη νομιμότητα των επιλογών που θα γίνουν για να ολοκληρωθεί το project. αποδεικνύοντας ότι ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.

Συνέβαλε πολύ ο Γενικός Διευθυντής του δήμου Χρήστος Μπαμπανιώτης,  ο οποίος είχε συμβάλλει και στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό - τότε, στην επιτροπή αξιολόγησης ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΕΡΚΙΖΑ.
Και δέχτηκε  γι΄αυτό ο Χρήστος Μπαμπανιώτης  τα εύσημα από τον νυν και τον τότε δήμαρχο - τον Ρούσσο και τον Παττακό αντίστοιχα - που βρίσκονταν εχθές στην αίθουσα.

Ο Κώστας Παττακός δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί σε δύο συντρόφους που δεν είναι πλέον στον μάταιο τούτο κόσμο και που συνέβαλαν περισσότερο από κάθε εν ζωή στέλεχος της τότε διοίκησης στο όραμα ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Τον Τζίμη και τον Μάρκο - τον Μάρκο Παπαδάκη και τον Τζίμη  Παπαμιχαήλ.

Με ψιλογκρίνια το ΝΑΙ από τον Κουράση, ο οποίος ζήτησε να γίνει στο δημαρχείο θέατρο 700 θέσεων (!) αντί για 300 που προβλέπονται (δεν θα εξηγήσουμε τώρα τι βρίσκεται πίσω από αυτή την πρόταση).

ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ο οποίος έκανε την έκπληξη και .... ονόμασε και τον Ακατανόμαστο, μαζί με τον Παττακό και τους δημοτικούς συμβούλους της τότε περιόδου που συνέβαλαν.

"ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΜΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" είπε ο Γ. Θωμάς ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την πρόταση Κουράση λέγοντας ότι σήμερα ένα θέατρο 300 θέσεων - σωστά οργανωμένο καλύπτει τις ανάγκες κάθε παράστασης.

Θετική η Καρατζά με την παρατήρηση "δημαρχείο πρέπει να κάνουμε, όχι θέατρο"
Θετικοί οι αντάρτες της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, τους οποίους εκπροσσώπησε ο Γρηγόρης Καλομοίρης στη συζήτηση.

Τοποθέτηση με νόημα από την Μαρία Λοτσάρη : Να κάνουμε κάτι σοβαρό. ¨Οχι ολίγο δημαρχείο, ολίγο θέατρο και ολίγο καφενεία.

"Συνήθως καταψηφίζω τα θέματά σας, σήμερα λέω να κάνω μια εξαίρεση" είπε ο Ακατανόμαστος.
"Δεν τελειώσαμε, τώρα αρχίζουμε" συνέχισε. "Ομόφωνα πρέπει να διεκδικήσουμε και την χρηματοδότηση" είπε.

Θετικά - χωρίς να τοποθετηθεί ψήφισε και η παράταξη Ανδρεόπουλου.

ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ


Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας κότσυφας που τον λέγαν Σίμο, Είχε μαζέψει γύρο του και άλλα 24 κοτσυφόπουλα και με την υποστήριξή τους διοικούσε το δάσος.

Κάθε πρωί καθότανε σε ένα κλαδί καμαρωτός- καμαρωτός και περνούσαν από μπροστά του τα άλλα πουλιά του δάσους: μπεκάτσες, αηδόνια, τσαλαπετεινοί και παγώνια

Από μακριά τον χαιρετούσαν και από κοντά του έλεγαν: «Γειά σου Σίμο και κυρ Σίμο», και αυτός απαντούσε: «δεν με λένε Σίμο και κυρ Σίμο , αλλά με λένε Σίμο και κυρ Σίμο και αφέντη τσουτσουλομύτη»

Πέρασαν τρία χρόνια, και μέσα σε αυτά τα χρόνια, 9 κοτσυφόπουλα σήκωσαν δικό τους μπαϊράκι και άλλα 4 αποσύρθηκαν στις φωλιές τους . 13 δηλαδή συνολικά κοτσυφόπουλα, όχι μόνο απέσυραν την υποστήριξη τους σε αυτόν, αλλά και τον κατάγγειλαν άμεσα με χίλιες δύο καταγγελίες.

Έτσι έμεινε ουσιαστικά με μόνο 11 κοτσυφόπουλα, που έμειναν κοντά του, όχι γιατί τον πίστευαν και τον εκτιμούσαν, αλλά διότι ή τα χαρτζιλίκωνε από το κοινό ταμείο του δάσους ή ήταν αυτοεξυπηρετούμενα.

Με μόνο 11 υποστηρικτές δεν μπορούσε να διοικήσει το δάσος. Ο νόμος του δάσους ήταν σαφής. Για να διοικηθεί το δάσος χρειάζονται 21 τουλάχιστον υποστηριχτές.

Έπρεπε, που λέτε, ή να παραιτηθεί , όπως συχνά απειλούσε τα κοτσιφόπουλα για να τα κρατάει μαζί του, αν είχε τόσο δα φιλότιμο και αξιοπρέπεια, ή να γίνει μια θλιβερή μαριονέτα που να το παίζει διοικητής.

Επέλεξε το δεύτερο, καθότι δεν ήταν μόνο αναξιοπρεπής και αφιλότιμος, αλλά είχε και πρόβλημα επιβίωσης ως άεργος.

Κάθισε, που λέτε, το πρωί σε ένα κλαδί θλιβερός και ξεπουπουλιασμένος για να περάσουν από μπροστά του τα άλλα πουλιά του δάσους.: μπεκάτσες αηδόνια τσαλαπετεινοί και παγώνια.

Από μακριά τον χαιρετούν και από κοντά του λένε: «Γεια σου Σίμο και κυρ Σίμο και αφέντη τσουτσουλομύτη»

Και αυτός τους απάντησε: « δεν με λένε Σίμο και κυρ Σίμο και αφέντη τσουτσουλομύτη, μόνο Σίμο με λένε μόνο Σίμο»

Έβαλαν τα γέλια τα πουλιά με το αξιολύπητο ψώνιο, που του άρεσε να παίζει, ξεπουπουλιασμένος και θλιβερός, τον διοικητή του δάσους, και ζήσαν αυτά καλά και εμείς καλύτερα.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΌΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: Καλό είναι πάντος το δάσος να μην το διοικούν μόνοι τους οι κότσυφες αλλά να παίρνουν μέρος και τα άλλα πουλιά στις λήψεις των αποφάσεων, δε νομίζεις Νίκο;

To Cine ΑΡΓΩ συνεχίζει και φέτος για 3η χρονιά - Πέμπτη 5/10, προβολή της ταινίας "Blade Runner"

Αγαπητοί μας φίλοι, συνοδοιπόροι Αργοναύτες και σινεφίλ,
ήρθε και πάλι η χαρούμενη αυτή στιγμή που το Cine ΑΡΓΩ επιστρέφει στην πολιτιστική ζωή
του Χαλανδρίου, έτοιμο να σας προσφέρει πολλές ακόμη Πέμπτες κινηματογραφικής μαγείας!!

Σύσσωμη η ομάδα του Cine ΑΡΓΩ είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε για τρίτη πλήρη σεζόν
αυτό το εγχείρημα που τόσο αγαπήσατε και βοηθήσατε να καθιερωθεί!!
Σας περιμένουμε και φέτος να ταξιδέψουμε παρέα στις κινηματογραφικές θάλασσες
των ταινιών του προγράμματος προβολών μας.

Και η αρχή γίνεται δυναμικά!
Η πρόσκληση είναι για την Πέμπτη 5/10 και ώρα 20:30
στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 Δαναΐδων).

Η συγκεκριμένη μέρα θεωρείται ως η μεγαλύτερη για την τρέχουσα κινηματογραφική σεζόν,
κι αυτό γιατί σηματοδοτεί την παγκόσμια πρώτη για το πιο πολυαναμενόμενο σίκουελ της τελευταίας 15ετίας,
του "Blade Runner 2049".

Σε πλήρη ταύτιση λοιπόν με την επικαιρότητα, σας παρουσιάζουμε στην τελική final cut έκδοσή του,
το αριστουργηματικό sci-fi έπος του Ridley Scott, βασισμένο πάνω ίσως στο επιδραστικότερο
διήγημα επιστημονικής φαντασίας του Philip K. Dick "Do androids dream of electric sheep?"

"Blade Runner"
(Blade runner: Ομάδες εξόντωσης)


Παραγωγή: ΗΠΑ, Χονγκ-Κονγκ, Μ.Βρετανία - 1982
Σκηνοθεσία: Ridley Scott
Σενάριο: Hampton Fancher, David Peoples (ιστορία), Philip K. Dick (βιβλίο)
Πρωταγωνιστούν: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Daryl Hannah, Edward James Olmos,
M. Emmet Walsh, William Sanderson, Joanna Cassidy
Μουσική: Βαγγέλης Παπαθανασίου (Vangelis)
Φωτογραφία: Jordan Cronenwerth
Διάρκεια: 117'

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Γ. Καραμέρος: Τις πολιτικές ευθύνες τις αποδίδει ο πρωθυπουργός, όχι τα ΜΜΕ ή οι εφοπλιστές

Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, μέλος των Οικολόγων - Πράσινων


Τη βεβαιότητα ότι η συμμετοχή των Πρασίνων (Die Gruenen) στη νέα γερμανική συγκυβέρνηση θα εξισορροπούσε τις αναμενόμενες ακραίες θέσεις που θα εκδηλωθούν σε θέματα όπως το προσφυγικό, η ασφάλεια, η ανάπτυξη, εκφράζει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γιώργος Καραμέρος, μέλος των Οικολόγων - Πράσινων και αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών. Με την πίστη ότι ο ρόλος των οικολόγων στις παγκόσμιες εξελίξεις είναι «καθοριστικός», ο κ. Καραμέρος τοποθετείται στον προβληματισμό που αναπτύσσεται για το ρόλο και τον πολιτικό λόγο που εκφράζει το κόμμα του, για την ανάπτυξη σε σχέση με το ενεργειακό, για το νέο περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων και για σειρά ζητημάτων που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών. Χαρακτηρίζει αδύναμο το ρόλο της Αυτοδιοίκησης σε θέματα ευθύνης της, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση φυσικών πόρων κ.α. και επικροτεί την πρωτοβουλία της Περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου, να αντικαταστήσει το αποτυχημένο μοντέλο διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων στη Φυλή με μια αποκεντρωμένη, οικολογικά και οικονομικά βιώσιμη, διαχείριση. Με αφορμή τις «Σκουριές» δηλώνει ότι δεν αποδέχεται την «ανάπτυξη με κάθε θυσία» αλλά μέσα από «βιώσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες, με εγγυήσεις» για την προστασία του περιβάλλοντος. Με αφορμή το πρόσφατο ναυάγιο του δεξαμενοπλοίου στο Σαρωνικό υπογραμμίζει την κάθετη αντίθεση του κόμματος των Πρασίνων -Οικολόγων «σε οποιαδήποτε μορφής εξόρυξη» και προκαλεί τους «ειδήμονες των τηλεπαραθύρων» να αναπτύξουν προβληματισμό επί ανάλογου συμβάντος μεγαλύτερης κλίμακας στην Κρήτη ή στο Ιόνιο. Επίσης με την απόλυτη πεποίθηση ότι η οικολογία είναι τρόπος και στάση ζωής, μιλά για την επιδίωξη του κόμματος να περάσει στην πολιτική ατζέντα μέτρα που θα επιφέρουν οικολογικό αποτύπωμα στους παραγωγικούς τομείς όπως παρατηρείται τελευταία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου στην Κατερίνα Ρουμελιώτη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ξεκίνησαν οι εγγραφές συμμετοχής στο 2ο Olympic Stadium Run. Τρέξε και εσύ στα κουλουάρ του ΟΑΚΑ, στις 29 Οκτωβρίου 2017

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή διοργάνωση του 1ου Olympic Stadium Run, η Περιφέρεια Αττικής-ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθήνας «Σπύρος Λούης» και ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να τρέξουν για δεύτερη χρονιά στα κουλουάρ του ΟΑΚΑ, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 και να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους τη μάχη για τα αυτοάνοσα νοσήματα.


Το 2ο Olympic Stadium Run, διεξάγεται και φέτος στην μνήμη του Μαρουσιώτη "γιατρού της ειρήνης", Νίκου Δούση – Ρασιά, και, εντάσσεται στις δράσεις του Συνεργατικού Σχηματισμού Discover North Athens για την ανάδειξή της βόρειας Αθήνας σε πολιτιστικό προορισμό. Περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και μία μικρότερη απόσταση 2 χιλιομέτρων για παιδιά.

Οι εγγραφές άρχισαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, να επισημαίνει ότι όσοι εξασφαλίσουν θέση στην αφετηρία, εκτός από την μοναδική εμπειρία που θα ζήσουν, θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια στη "Μάχη" για τα αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς όλα τα έσοδα από τις χορηγίες θα διατεθούν στην ομώνυμη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που μάχεται για την καταπολέμηση και την ενημέρωση σχετικά με τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και τεχνικό t-shirt του αγώνα, ενώ θα έχουν υγειονομική υποστήριξη, ασφαλιστική κάλυψη, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και υδροδοσία με τους διοργανωτές να επιφυλάσσουν αρκετές εκπλήξεις για όλους. Οι αγώνες θα ξεκινούν και θα ολοκληρώνονται στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της διαδρομής θα κινείται στον περιβάλλοντα χώρο περνώντας μπροστά από την Αγορά, το Τείχος των Εθνών, το Ποδηλατοδρόμιο, το Κολυμβητήριο, κ.α. Την τεχνική επιμέλεια του αγώνα έχει αναλάβει η εταιρεία ALL ABOUT RUNNING.

Διαβάστε περισσότερα για τους αγώνες στον δικτυακό τόπο: http://www.OlympicStadiumRun.gr

Δηλώστε ηλεκτρονικά τη συμμετοχή σας στο σύνδεσμο: http://www.olympicstadiumrun.gr/agones-eggrafes