Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΝ "ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ" ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ DOLBY STEREO SURROUND?


Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα» δήλωσε την Τρίτη στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή την αποκάλυψη ότι η NSA είχε στήσει κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί όχι μόνο τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα αλλά και τον αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. «Δεν μάθαμε τίποτε καινούριο, γιατί ξέραμε τα πάντα, αλλά ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούμε τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα να μιλάει με τον πρεσβευτή στην Άγκυρα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις» τόνισε μεταξύ άλλων.

http://tvxs.gr/news/ellada/pagkalos-ki-emeis-parakoloythoysame-ton-presbi-ton-ipa
 

ΤΟΝ ΦΡΑΝΤΣ ΜΠΕΚΕΝΜΠΑΟΥΕΡ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEOΚαι ακόμα ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ότι μας ψεκάζουν!


Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ «ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΙΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ» ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2014


     ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΔ
 1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στη μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες  για το Ο.Ε. 2014.
 2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στον καθορισμό τελών για το Δημοτικό Κοιμητήριο για το Ο.Ε. 2014.
 3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στον καθορισμό τελών χρήσεως κοινοχρήστων χώρων για το Ο.Ε. 2014.
 4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στον καθορισμό τελών διαφήμισης για το Ο.Ε. 2014.
 5. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στον καθορισμό συντελεστή φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων για  το Ο.Ε. 2014.
 6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στον καθορισμό τελών καθαριότητας λαϊκών αγορών 2014.
 7. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στον καθορισμό τελών καθαριότητας και φωτισμού για  το Ο.Ε. 2014.
 8. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄αριθμ. 490/2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά στον έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού και κατάσταση εσόδων – εξόδων του Δήμου, Γ΄ τριμήνου 2013.
 9. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄αριθμ. 178/2013 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Ευριπίδης – Αθλητικός, πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου’, που αφορά στην έγκριση της β΄ αναμόρφωσης προϋπολογισμού Ο.Ε. 2013.
 10. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Σεπτεμβρίου 2013 ποσού 44.655,28 € για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης’ Δήμου Χαλανδρίου.
 11. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Σεπτεμβρίου 2013 ποσού 11.276,09 € για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αθλητικός, Πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου – Ευριπίδης’.
 12. Συζήτηση και λήψη απόφασης για καθορισμό ειδικότητας για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και την έγκριση πρόσληψης προσωπικού λόγω μη κάλυψης της θέσης από προηγούμενη ανακοίνωση πρόσληψης.
 13. Συζήτηση και λήψη απόφασης για επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
 14. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2013.
 15. 4η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2013.
 16. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διαγραφή βεβαιωμένου προστίμου.
 17. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων.
 18. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου ‘Κατασκευή αποτμήσεων πεζοδρομίων για κάδους απορριμμάτων και διόδων πρόσβασης ΑΜΕΑ’, Α.Μ. 14-08.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ


ΘΕΜΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΕ: ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ!

60 δήμαρχοι-γερμανοτσολιάδες... «σφίγγουν το χέρι των Γερμανών κατακτητών»! Να δωθεί στη δημοσιότητα ο κατάλογος των γερμανοτσόγλανων δημάρχων... να τους θυμόμαστε στις επόμενες δημοτικές εκλογές!
Η "αναμνηστική" φωτογραφία των δωσίλογων, του εκπροσώπου της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, του προσκυνημένου Ασκούνη και του επικυρίαρχου Φούχτελ

Η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα μας υπενθυμίζει ότι δεν είναι η Γερμανία του Γ' Ράιχ που κάνει κουμάντο στην πατρίδα μας, αλλά μια νέα κατοχή του Δ' Ράιχ και της Μέρκελ που βρήκε πρόθυμα γερμανοτσογλάνια.

Δείτε τι κοινοποιεί στο facebook η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα:  
"Ελληνογερμανική Συνέλευση: 60 δήμαρχοι από την Ελλάδα στη Νυρεμβέργη - Εμβάθυνση της ελληνογερμανικής συνεργασίας! 

Σχεδόν ένας στους πέντε έλληνες δημάρχους θα δώσει το «παρών» στην 4η ετήσια συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου στη Νυρεμβέργη με θέμα «Η πόλη του μέλλοντος». Με πάνω από 400 συμμετοχές δημοτικών παραγόντων από Ελλάδα και τη Γερμανία η Ελληνογερμανική Συνέλευση τείνει να γίνει μια σημαντική γέφυρα της ελληνογερμανικής συνεργασίας. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ αποδίδει μεγάλη σημασία στον νέο αυτό θεσμό, που έχει καθιερωθεί με τη συμφωνία την οποία είχε υπογράψει το Μάρτιο του 2010 με τον τότε Έλληνα ομόλογο της Γιώργο Παπανδρέου." 


ΦΩΤΟ: myOTA

Καταπέλτης η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που οφείλει να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των γερμανοτσόγλανων δημάρχων:

«Έσπευσαν να σφίξουν το χέρι και να χειροκροτήσουν τον εντεταλμένο της Γερμανικής Καγκελαρίας στην Ελλάδα Χάνς Γιόαχιμ Φούχτελ και των συνεργατών του. Αυτών που σχεδιάζουν, μαζί με τους Έλληνες αιρετούς που παίζουν το παιχνίδι της συγκυβέρνησης και της τρόικας, τη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την απαξίωση του προσωπικού της και εν τέλει το ξεπούλημα της στα ξένα και εγχώρια ιδιωτικά συμφέροντα.

Αυτή τη φορά δεν έκαναν την Ελληνογερμανική Συνέλευση στην Ελλάδα (πέρυσι τους χάλασαν τα σχέδια οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. με τις κινητοποιήσεις τους), αλλά θέλησαν να καταστρώσουν τα σχέδια «επέλασής» τους κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων της επί γερμανικού εδάφους. Ουδέν όμως κρυπτόν υπό τον ήλιον.
Μεταξύ των συμμετεχόντων στην… αποστολή ξεπουλήματος των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Κώστας Ασκούνης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης και πολλοί άλλοι ακόμη. Όπως επίσης και δεκάδες Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι «παράγοντες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Βασικό αντικείμενο της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης των Δημάρχων ήταν ο «Δήμος του μέλλοντος». Μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε πώς αντιλαμβάνονται οι Γερμανοί του Φούχτελ και του επικεφαλής της Task Force Ράιχενμπαχ το… Δήμο του μέλλοντος. Χωρίς προσωπικό, χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς αρμοδιότητες.

Ο κ. Φούχτελ είχε δώσει άλλωστε το στίγμα του σε μία άκρως προκλητική δήλωση παραμονές της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Θεσσαλονίκη. Είχε πει, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, πώς «3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας κάνουν τη δουλειά 1.000 εργαζομένων στη Γερμανία», ανακοινώνοντας ταυτόχρονα νέες περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιβολή τοπικών φόρων που θα πληρώνουν οι πολίτες.
Το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι Γερμανοί και εφαρμόζει η μνημονιακή κυβέρνηση με τη στήριξη δεκάδων αιρετών, οι οποίοι δήθεν κόπτονται για το καλό των δημοτών τους, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται νέες περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απολύσεις εργαζομένων. Ήδη, η συγκυβέρνηση έχει ανακοινώσει πώς από τις 12.500 νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις ένας μεγάλος αριθμός θα προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Είναι προφανές πώς θέλουν να διαλύσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να την παραδώσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα. Εγχώρια ή μη. Αυτό ακριβώς εξυπηρετούν οι Δήμαρχοι-συνεργάτες του Φούχτελ που συναντιούνται κρυφά και φανερά μαζί του. Μη σπεύσουν λοιπόν να μιλήσουν για «προγραφές», όπως έκαναν πέρυσι όταν συνέτρωγαν με τον κ. Φούχτελ και την παρέα του με μενού την ισοπέδωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ποιοι είναι οι αιρετοί που συνεργάζονται και μεθοδεύουν την υλοποίηση των σχεδίων της συγκυβέρνησης και της τρόικας για να μπορούν να προετοιμάσουν καλύτερα τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις τους στην προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των Δήμων, αλλά και το ξεπούλημα της Δημοτικής περιουσίας.

Και οι πολίτες πρέπει επίσης να γνωρίζουν, διότι αύριο θα κληθούν να πληρώσουν πολύ περισσότερα Δημοτικά τέλη και φόρους για να θησαυρίζουν σε βάρος τους επιχειρηματίες και εργολάβοι. Πόσο μάλλον όταν επίκεινται Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές".

ΣΙΒΥΛΛΑ

Ενώσεις Γονέων και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Βόρειου Τομέα Αττικής

Μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου και πρόσκληση σε συνάντηση με τις υπόλοιπες Ενώσεις Γονέων και Συλλόγους Εκπαιδευτικών του Βόρειου Τομέα Αθήνας, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

28η οκτωβριου..IERISS.O.S


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Εδώ και 25 ημέρες σε ένα σπίτι στην οδό Ναυαρίνου, η νέα ιδιοκτήτρια κάνει εργασίες συντήρησης και οι εργάτες πετάνε σκουπίδια, μπάζα, έπιπλα και ρουχισμό της προηγούμενης ηλικιωμένης ιδιοκτήτριας που απεβίωσε πριν 3 μήνες περίπου.
Σε καθημερινή βάση η κατάσταση δίπλα στους κάδους απορριμάτων είναι τραγική. Η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου τα έχει μαζέψει 2 ή 3 φορές. Η κάθε φορά αντιστοιχεί σε ένα γεμάτο φορτηγό.
Η λογική κάθε πολιτισμένου ανθρώπου θα έλεγε ότι αφού κάνουν εργασίες και πετάνε μπάζα, ήταν υποχρεωμένη η νέα ιδιοκτήτρια να ενοικιάσει κάδο οικοδομής.
Τα κουτσομπολιά στην γειτονιά λένε ότι έχει τις τοπικές γνωριμίες, ώστε να αγνοεί τον δήμο και να επιβαρύνει τους γείτονες με τα έξοδα αποκομιδής.

Η δε στάση του δήμου ο οποίος μας έχει ζητήσει πριν μήνες με επιστολή του να καθαρίζουμε τα πεζοδρόμια, να περιποιούμαστε το πράσινο, αλλά να του πληρώνουμε και δημοτικά τέλη, ποια είναι μέχρι τώρα ;

Προφανώς εδώ και 25 ημέρες, το έτος 2013 θα μας πει αδυνατεί να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη (sic...) και να επιβάλει τα πρόστιμα που επιβάλλεται.

Γιατί κ. Δήμαρχε και κ. Αντιδήμαρχε καθαριότητας να επιβαρυνθώ εγώ και η οικογένεια μου την έκτακτη αποκομιδή των μπαζών που πετάει ο χωρίς παιδεία γείτονας μας ;

Κι η ποσότητα που έχει πετάξει η ασυνείδητη μεγάλη. Άδειασε ένα κατοικημένο σπίτι γεμάτο από έπιπλα, ρουχισμό και προσωπικά έγγραφα της θανούσης, καθαρίζει ένα κήπο επίσης μεγάλο και πετάει και οικοδομικά υλικά μέσα στους κάδους από τις επισκευές που πραγματοποιεί.
Επιπλέον δεν μένει χώρος για τα οικιακά απορρίμματα (σακούλες σκουπιδιών που οι περίοικοι αφήνουν πλέον εκτός κάδου και σκίζονται από τις γάτες.

Οι φωτογραφίες είναι μόνο απο σκουπίδια που έριξαν οι εργάτες της ασυνείδητου σήμερα 28 Οκτωβρίου.

Και δεν τα πετάει ούτε μπροστά στην πόρτα της που έχει κάδους απορριμμάτων.
Περιμένουμε το Δήμο να μας αποδείξει ότι υπάρχει.

Μία αναγνώστρια