Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Απαγόρευση καλλιεργειών και εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση από αγρότες στην Ηλεία

 Νομίζετε ότι αν έχετε ένα χωραφάκι μπορείτε να φυτεύετε ότι θέλετε, για να τρώτε εσείς και τα παιδιά σας; Λάθος νομίζετε. Δεν έχεις το δικαίωμα να φυτεύεις ότι χρειάζεσαι στο δικό σου χωράφι! Το πρόστιμο όπως θα διαβάσετε είναι 1200€ /στρέμμα, για 10 στρέμματα σημαίνει 12.000/έτος, και μετά διπλασιάζεται! Αν δεν έχεις να τα πληρώσεις ...

Συνδυάστε το με τον νόμο περί τσιπαρίσματος όλων των οικόσιτων ο οποίος είναι ενεργός και αναμένει ... και τότε θα δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε.

Σε πλήρη εξέλιξη η Παγκόσμια (Δια)Κυβέρνηση. Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ) έπειτα από την αυστηρή εντολή- οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας ότι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομία έχει ήδη ενημερώσει τους δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα.


Η Δ/ντρια της υπηρεσίας Μπέκυ Σπυροπούλου ερωτηθείς χθες για το θέμα που έχει ανακύψει επεσήμανε ότι τα εξής: «Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σχετική άδεια. Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται.

Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη.

Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται.»

Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής. Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας.

Γιώργος Κ. Ροζής – ΠΑΤΡΙΣ

Συνδυάστε τα παραπάνω με έναν υπέροχο νόμο που ψηφήστικε πέρσι στην Αμερική και θα καταλάβετε τι μας περιμένει σύντομα και εδώ. Να έχετε υπόψιν ότι ανα ελέγχουν ότι τρώτε, ελέγχουν και εσάς.

Το “HR 875” που αναγράφεται στην φωτογραφία αναφέρεται στο νόμο των ΗΠΑ “H.R. 875: Food SafetyModernization Act of 2009” / «Εκσυγχρονισμός της Πράξης του 2009 για την Ασφάλεια των Τροφίμων», ο οποίος θεωρείται από πολλούς, ότι ποινικοποιεί την βιολογική καλλιέργεια και την ιδιωτική, καθώς όλοι οι μικροί αγρότες και οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων, πρέπει να λαμβάνουν άδεια για να παράγουν και να πωλούν τρόφιμα από ένα νέο ομοσπονδιακό καθεστώς γραφειοκρατίας: τη Διοίκηση Ασφάλειας των Τροφίμων (FSA).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΡΑ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΕΣ... ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ

http://harryklynn.blogspot.com/2012/05/blog-post_25.html


Γιάννης Πρετεντέρης: «Ο Τσίπρας δεν έχει από το σπίτι του αγωγή και αφού δεν του το έμαθαν στο σπίτι του όσο ήταν μικρός, ανάγκασε τον Ολάντ να του το δείξει με περιφρονητικό τρόπο»
(Εννοεί το περίφημο πλέον «Ολαντ-ρέου")


Ενώ ο Σαρκοζί που αποκάλεσε το Γιώργο Παπανδρέου «σχιζοφρενή μαλάκα» είναι Γαλάτης ευγενής...ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ!!!
Κι εσύ από σπίτι είσαι Γιαννάκη, αλλά είσαι ποτισμένος μέχρι το κόκκαλο συνοικιακό θράσος, αλαζονεία και προπαντός απρέπεια, χωριατίλα και χυδαιότητα.

Έχεις κι ακόμα ένα προσόν Γιαννάκη, είσαι βλάκας, βλάκας με περικεφαλαία! Αυτό που το βάζεις;


ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ: ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

Ξεκούφανε την ενοχλητική τηλεφωνήτρια με σφυρίχτρα‏

Ξεκούφανε την ενοχλητική τηλεφωνήτρια με σφυρίχτρα

Μία ηλίκιωμένη κυρία από το Πίρμαζενς της Γερμανίας, στο κρατίδιο της Ρηνανίας και του Παλατινάτου, έφτασε στο απροχώρητο με τα τηλεφωνήματα από εταιρείες και αποφάσισε να απαντήσει με τρόπο... εκκωφαντικό.
Ετσι, πήρε μία δυνατή σφυρίχτρα και, στην επόμενη «τυχερή» τηλεφωνήτρια που πήρε να την ενοχλήσει, της έστειλε μπόλικα ντεσιμπέλ στα αυτιά.
Ωστόσο, το «θύμα» και η εταιρεία της όχι μόνο δεν πήραν το σωστό μήνυμα, αλλά χρησιμοποίησαν την ηχογράφηση για να επιβεβαιώσουν ότι οι εταιρείες έχουν το πάνω χέρι: η ηλικιωμένη κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε μόνιμη σωματική βλάβη στην τηλεφωνήτρια και τελικά το δικαστήριο της επέβαλε πρόστιμο 800 ευρώ!

Από που είστε είπατε; Από εισπρακτική τράπεζας ;
Μισό λεπτό να πάρω από το μικρό μια καραμουζο-σφυρίχτρα .....


Λαγκάρντ: "Λυπάμαι τα παιδιά της Αφρικής, όχι τα Ελληνόπουλα"! - Πονοόοοοψυχη!

 

Ήρθε λοιπόν η στιγμή και για τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, να μας δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, χρησιμοποιώντας γλώσσα πρωτόγνωρα σκληρή σε σχέση με την στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα απέναντι στην κρίση της χώρας μας.

Σε συνέντευξή της στη θεωρούμενη ως "αντισυμβατική" βρετανική εφημερίδα Guardian τονίζει ότι τρέφει μεγαλύτερη συμπόνοια (!)για τα παιδιά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε σωστή εκπαίδευση στην υποσαχάρια Αφρική, παρά για πολλά παιδιά που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια στην Αθήνα!

Σύμφωνα με τη Guardian, η Κ. Λαγκάρντ επιμένει ότι ήρθε η ώρα της πληρωμής για την Ελλάδα και καθιστά ξεκάθαρο ότι το ΔΝΤ δεν έχει πρόθεση να χαλαρώσει τους όρους του πακέτου λιτότητας. Και μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει την εξής απίστευτη φράση: "Ήρθε η ώρα να γίνει απόσβεση της επένδυσης" (σσ. της χρηματοδότησης του ΔΝΤ προς την Ελλάδα)!!!
[Mήπως υπάρχει ακόμα κανείς που να αμφιβάλλει για την ποιότητα του "σχεδίου διάσωσης" της χώρας μας και τις προθέσεις των ξένων δανειστών που κρύβονται πίσω από αυτό;]

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι αναφέρει πως οι Έλληνες γονείς θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη εφόσον τα παιδιά τους δέχονται τις επιπτώσεις της μείωσης των δαπανών. «Οι γονείς πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους», αναφέρει.


Στην ερώτηση αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τις μητέρες που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μαιευτήρια ή ασθενείς που δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα για να κρατηθούν στη ζωή, η Λαγκάρντ απαντά: «Σκέφτομαι περισσότερο τα μικρά παιδιά ενός σχολείου σε ένα μικρό χωριό του Νίγηρα, τα οποία διδάσκονται δύο ώρες την ημέρα και μοιράζονται μία καρέκλα ανά τρία… Τα έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από τον κόσμο στην Αθήνα».

Παράλληλα, η επικεφαλής του ΔΝΤ προσθέτει: «Ξέρετε κάτι; Όσον αφορά την Αθήνα, σκέφτομαι επίσης όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να φοροδιαφύγουν όλη την ώρα». Προσθέτει δε ότι σκέφτεται εξίσου τους Έλληνες που έχουν αποκλειστεί από την παροχή δημόσιων υπηρεσιών και εκείνους που δεν πληρώνουν τους φόρους τους.


«Πιστεύω ότι θα έπρεπε επίσης να βοηθηθούν σε συλλογικό επίπεδο…πληρώνοντας όλοι τους φόρους τους», τονίζει η κ. Λαγκάρντ για να καταλήξει ακριβώς λέγοντας πως η Ελλάδα δεν θα «κερδίσει» καλύτερους, πιο «χαλαρούς» όρους στην δανειακή της στήριξη, δεν μπορεί να επιζητά καλύτερους όρους σε σχέση με μια φτωχή χώρα του αναπτυσσόμενου κόσμου.

«Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια. Και είναι πιο δύσκολο να ζητάω από την κυβέρνηση μιας χώρας που οι κάτοικοι της ζουν με 3, 4, ή 5 χιλιάδες δολάρια το χρόνο να αυξήσει τα μέτρα λιτότητας και να μειώσει χρέη και ελλείμματα, από το να ζητάω τα ίδια, αυτονόητα πράγματα από την κυβέρνηση μιας πλούσιας χώρας»…

defencenet

... και τα παιδάκια στο Νίγηρα ποιες πολυεθνικές, των πρώην αποικιοκρατικών χωρών, τα έχουν καταδικάσει σε φτώχεια; την ίδια αποικιοποίηση δεν προσπαθούν να επιβάλλουν κι εδώ;

Μήπως δεν είναι αρκετά φανερό το νόημα του διεθνούς αλληλοφαγώματος;

Το δίλημμα Ή εσείς ή αυτοί,που μας λέει, είναι στην πραγματικότητα Ή Εμείς ή αυτή και τα μνημόνια της


ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

                                                 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                 Αθήνα, 23–05–2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                  Αριθμ. Πρωτ. οικ. 73824

Λεωφ. Συγγρού 15-17
Τ.Κ. 117 43 Αθήνα
Τηλ. 213 2063532, 2132063775

Συνεδρίαση 15η

Πρόσκληση μελών Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

            Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα γίνει την 29/05/2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού), με τα παρακάτω θέματα Ημερησίας Διατάξεως:

1. Επικύρωση πρακτικών 11ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έτους 2012.
2. Έγκριση σκοπιμότητας υποβολής προτάσεως του Έργου «Κατασκευή Βασικών Συλλεκτήρων και Ολοκλήρωση Συλλεκτήρων Απορροής Ομβρίων Υδάτων της Οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης και πέριξ στο Δήμο Μοσχάτου».
          (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Αθανασιάδης)
3. Έγκριση σκοπιμότητας υποβολής προτάσεως του Έργου «Κεντρικός αγωγός ομβρίων στην περιοχή Τερψιθέας του Δήμου Γλυφάδας».
          (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Αθανασιάδης)
4. Έγκριση σκοπιμότητας υποβολής προτάσεως του Έργου «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ Χ.Θ. 0+000 ΕΩΣ Χ.Θ. 1+400 ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ Χ. ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΤΑΜΟΥ».
         (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Αθανασιάδης)
5. Έγκριση σύναψης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης (ΚΙΑΣΩ).
            (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Παπαδημητρίου – Τσάτσου)
6. Έγκριση τροποποίησης των όρων προγραμματικής σύμβασης για το έργο «ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ».
           (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Βασιλάκου)
7. Ορισμός εκπροσώπων Περιφέρειας Αττικής στις Γενικές Συνελεύσεις των Α.Ε. των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Αττικής.
           (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Βασιλάκου)
8.  Καθορισμός νέων εδρών οχημάτων Ε.Δ.Χ. μετά από συνένωση υφισταμένων στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και της ενιαίας έδρας οχημάτων Ε.Δ.Χ. στην περιοχή της Περιφέρειας Αττικής πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθ. 83 του Ν. 4070/2012.
         (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Κατσικάρης)
9. Έγκριση διοργάνωσης ημερίδας με θέμα «ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΔΑΦΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ».
          (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Κισκήρα)

        10. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στο 3ο AGRO QUALITY FESTIVAL.
             (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Βασιλάκης)
11. Ορισμός εκπροσώπου Περιφέρειας Αττικής στην επιτροπή του άρθρου 140 του Ν. 4070/2012 (ΦΕΚ 82/Α΄/10-04-2012).
         (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)

12. Έγκριση των όρων του σχεδίου της 1ης τροποποιητικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων για το έργο «Διάστρωση χλοοτάπητα στο γήπεδο Ρουφ».
         (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ


 Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *