iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΣΕΙΣΜΟΙ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ...Τέσσερεις σεισμοί με επίκεντρο την πόλη μας - από 2 μέχρι 2,6 ρίχτερ - έγιναν τις προηγούμενες τρεις μέρες σύμφωνα με το http://www.seismoi.gr

Πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες της διοίκησης του δήμου, η οποία ευθύνεται καθ' ολοκληρία για την έλευση του Εγκέλαδου εις την πόλη μας και κυρίως γιατί  τον έχει εκνευρίσει ιδιαίτερα και μας ταρακουνάει (όχι ότι εμείς έχουμε πάρει χαμπάρι από τα δυαράκια εδώ στην Πλατεία, είμαστε γνωστοί κουνιοτράμπαλοι από μόνοι μας), με τις οποίες ευθύνες θα ασχοληθούμε σε άλλη ανάρτηση,
θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι πρέπει άμεσα - ΑΜΕΣΑ ΟΜΩΣ, ΣΗΜΕΡΑ - να γίνει ένας έλεγχος στα σχολεία και τα δημόσια κτίρια, μην τα πάρει περισσότερο ο Εγκέλαδος με αυτό το αναρχοκομμούνι,  τον Ρούσσο  και χτυπήσει κανένα πενταράκι με επίκεντρο κάτω από τα πόδια του ακριβώς και έχουμε τίποτα δράματα σε κανένα σχολείο ....

Και κάτι ακόμα, για να μην ξεχνιόμαστε: ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΜΩΡΕ ΚΟΣΜΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ, σε εκδηλώσεις, γιατί είμαστε και κατσικοπόδαροι ....

Ξέρουμε ότι σας σπάμε τα ούμπαλα αλλά μερικά θέματα δεν καταλαβαίνουν από σχεδιασμούς, είναι μη σου κάτσουν.

Και εμάς η δουλειά μας είναι να χαλάμε την ησυχία της εξουσίας.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ

 Ο Νίκος Ρωμανός θα σπουδάσει ή θα πεθάνει

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος κάνει απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου, είναι σε οριακό σημείο, ενώ ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, καταγγέλλει πως υπάρχει «εντολή από την εισαγγελέα των φυλακών για αναγκαστική σίτιση, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και στοιχειοθετεί το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου». Η υποχρεωτική σίτιση σε απεργούς πείνας θεωρείται βασανισμός από τους διεθνείς οργανισμούς.
Ο Νίκος Ρωμανός κάνει απεργία πείνας, διεκδικώντας το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών από τη φυλακή.
Ο Νίκος Ρωμανός έδωσε Πανελλαδικές Εξετάσεις, πέρασε σε πανεπιστημιακή σχολή στην Αθήνα, αλλά δεν του δίδονται εκπαιδευτικές άδειες, αν και τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, πήγε στις φυλακές Αυλώνα, για να τον βραβεύσει με έπαινο και έπαθλο 500 ευρώ. Ο Νίκος Ρωμανός αρνήθηκε το βραβείο.
Η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου δήλωσε σήμερα πως «η κατάστασή του Νίκου Ρωμανού είναι κρίσιμη, κινδυνεύει άμεσα από μέρα σε μέρα με νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια».
Δεν μπορώ να πιστέψω πως το ελληνικό κράτος το 2014 θα επιτρέψει να κινδυνεύσει η ζωή ενός νέου ανθρώπου επειδή διεκδικεί το νόμιμο δικαίωμά του να πάει στο πανεπιστήμιο.
Ο Νίκος Ρωμανός ήταν φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας του από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ξεψύχησε στα χέρια του Νίκου Ρωμανού.
Πυροβολώντας και σκοτώνοντας τον 16χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε την ελληνική κοινωνία και της προκάλεσε μεγάλες πληγές που δεν έχουν κλείσει ακόμα.
Αν, καθώς συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες 6 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το ελληνικό κράτος καταφέρει να πεθάνει ο Νίκος Ρωμανός -επειδή επιθυμεί να σπουδάσει στην πανεπιστημιακή σχολή που πέρασε με εξετάσεις-, τότε θα μιλάμε για ένα κράτος-δολοφόνο.
Κι αυτόν τον δολοφόνο πρέπει να τον σκοτώσεις. Πριν σε σκοτώσει αυτός.
(Η Δημοκρατία δεν εκδικείται)

Ο «γ’ γύρος» των αυτοδιοικητικών εκλογών – Στις κάλπες τρεις δήμοι – Ποιοι οι υποψήφιοι δήμαρχοιΜέσω επαναληπτικών εκλογών καλούνται οι δημότες τριών δήμων να επιλέξουν δημοτικές αρχές. Ενστάσεις που έγιναν δεκτές από τα αρμόδια δικαστήρια οδηγούν στις κάλπες τους δήμους Καισαριανής, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Τροιζηνίας – Μεθάνων. Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 30 Νοεμβρίου και όπου απαιτηθεί και β’ γύρος, θα συνεχιστούν και την επόμενη Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου.
Στην Καισαριανή οι δημότες θα επιλέξουν ανάμεσα σε δύο παρατάξεις. Την «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» (ΣΥΡΙΖΑ), με επικεφαλής τον Γιώργο Κοντόσταυλο, ο οποίος αναδείχθηκε δήμαρχος τον Μάιο με ποσοστό 61,55% στον β΄γύρο και την «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) με επικεφαλής των Ηλία Σταμέλο.
Υπενθυμίζεται ότι στην Καισαριανή οι επαναληπτικές εκλογές θα ολοκληρωθούν σε μία μονο Κυριακή. Οι κάλπες στήνονται έπειτα από δικαίωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε ένσταση που είχε καταθέσει κατά της δεύτερης σε ψήφους παράταξη στον α’ γύρο «Καισαριανή Δημιουργία» (ΠΑΣΟΚ) του πρώην δημάρχου, Αντώνη Καμπάκα. Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε λάβει την τρίτη θέση και είχε τεθεί εκτός β’ γύρου για μόλις μία ψήφο. Συγκεκριμένα έλαβε 2.766 ψήφους έναντι 2.767 της παράταξης του κ. Καμπάκα. Η παράταξη του κ. Σταμέλου είχε από την αρχή ενημερώσει ότι θα καταθέσει ένσταση, υποστηρίζοντας ότι στην καταμέτρηση ψήφων του α’ γύρου υπήρξαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα. Πρώτη σε ψήφους στον α΄γύρο του Μαΐου ήταν και πάλι η παράταξη του κ. Κοντόσταυλου.

Διπλές κάλπες
Δύο Κυριακές θα χρειαστούν οι δημότες Μάνδρας – Ειδυλλίας και Τροιζηνίας – Μεθάνων για να επιλέξουν νέες δημοτικές αρχές, καθώς η διαδικασία επαναλαμβάνεται από την αρχή. Και στις δύο περιπτώσεις κατατέθηκαν ενστάσεις που είχαν να κάνουν με το μέγεθος των ψηφοδελτίων.
Υπενθυμίζεται ότι στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, οι εκπρόσωποι του δεύτερου και τρίτου συνδυασμού είχαν προσφύγει κατά της επανεκλογής του “γαλάζιου” Γιώργου Δρίκου, καθώς το μήκος των ψηφοδελτίων που κατέβασε στις εκλογές ο συνδυασμός του κ. Δρίκου την πρώτη Κυριακή (18/5) ήταν μερικά εκατοστά κοντύτερο και πλατύτερο από αυτό που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία.
Δεύτερη σε ψήφους είχε έρθει  η υποψήφια Ιωάννα Κριεκούκη η οποία συγκεντρώνει ψήφους κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τρίτος σε ψήφους ήταν ο υποψήφιος Θανάσης Πανωλιάσκος ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου είχαν ως εξής:
Γιώργος Δρίκος (ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ): α΄γύρος: 38,01%, 4.729 ψήφοι –  β΄ γύρος: 51,88%  5.837 ψήφοι
Γιάννα Κριεκούκη  (ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ): α΄ γύρος: 28.88%, 3.595 – β΄ γύρος: 48,12%  5.414 ψήφοι
Θανάσης Πανωλιάσκος (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): 27,72%, 3449
Χαράλαμπος Θεοδώρου (Λαϊκή Συσπείρωση): 3,70%, 460
Ελένη Κώνστα (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΝΔΡΑΣ–ΕΡΥΘΡΩΝ- ΒΙΛΙΩΝ-ΟΙΝΟΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ): 1,68% – 209 ψήφοι.

Στον δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, εάν και ορκίστηκε δήμαρχος ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης, επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την Τροιζηνία και τα Μέθανα», το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, ύστερα από ένσταση του Σάββα Αθανασίου, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα», ακύρωσε την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά με την οποία εκλέχθηκε δήμαρχος ο κ. Καραγιάννης και διέταξε να επαναληφθεί η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων μεταξύ των ίδιων υποψηφίων που είχαν ανακηρυχθεί νόμιμα.
Τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου είχαν ως εξής:
Καραγιάννης Κωνσταντίνος (ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την Τροιζηνία και τα Μέθανα): α’ γύρος: 47,37%, 2,459 ψήφοι – β’ γύρος 62,26%, 2.935 ψήφοι
Δαρσινός Νίκος-Στράτος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Τροιζηνίας Μεθάνων): α’ γύρος: 27,36%, 1.420 ψήφοι – β’ γύρος 37,74, 1.773 ψήφοι
Αθανασίου Σάββας (ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα): α’ γύρος: 25,27%, 1.312 ψήφοι.

Πρέπει οπωσδήποτε να σημειωθεί ότι οι ψηφοφορίες θα διενεργηθούν με τους εκλογικούς καταλόγους που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αρχική ψηφοφορία.

 http://www.aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ (ξέρουν αυτοί) ΣΤΑ ΜΕΘΑΝΑ!!!!

ΧΑΛΑΝΔΡΕΙΚΕΣ OFFSHORE ΣΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ ΝΗΣΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ "ΠΑΡΘΕΝΕΣ" ΘΑ ΕΙΝΑΙ ...Ενδιαφέρον άρθρο από το ENIKOS με έντονο Χαλανδρέικο ενδιαφέρον. Highlight OI OFFSHORES από την εφορία Χαλανδρίου στι ΠΑΡΘΕΝΟΥΣ ΝΗΣΟΥΣ (Βρετανικές και Αμερικάνικες). Το άρθρο:

Στο φως 23.000 offshore
 Περισσότερες από 23.000 αλλοδαπές και υπεράκτιες εταιρείες έχουν αναπτύξει κερδοσκοπική δραστηριότητα στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Αυτό προκύπτει από τη χαρτογράφηση των «ελληνικών» offshore – τη μεγαλύτερη διαρροή στοιχείων που φέρνουν σήμερα στο φως «ΤΑ ΝΕΑ».

Τα συγκεκριμένα δεδομένα προέρχονται από πηγές εντός των ελεγκτικών μηχανισμών και είναι διαθέσιμα στους ανθρώπους που ασχολούνται με τους φορολογικούς ελέγχους. Αφορούν αλλοδαπές και offshore εταιρείες οι οποίες στην πλειονότητά τους απέκτησαν ελληνικό ΑΦΜ και νόμιμους εκπροσώπους στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως τα τέλη 2011.

Ανάμεσα στα στοιχεία που διέρρευσαν «ΤΑ ΝΕΑ» εντόπισαν τις υπεράκτιες που έχουν την έδρα τους σε κράτη τα οποία δεν συνεργάζονταν μέχρι το 2012 σε φορολογικά θέματα με τις ελληνικές Αρχές. Πρόκειται για 46 φορολογικούς παραδείσους, στους 20 από τους οποίους δεν βρέθηκαν offshore που να έχουν ελληνικό ΑΦΜ.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες 26 χώρες που φιλοξενούν υπεράκτιες με δράση στην Ελλάδα περιλαμβάνονται η Λιβερία – συγκεντρώνει τις περισσότερες – ο Παναμάς, οι Νήσοι Μάρσαλ, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, αλλά και τόποι όπου δεν φαντάζεται κανείς ότι μπορεί να έχουν εγκατασταθεί ελληνικά συμφέροντα, όπως τα Τερκς και Κέικος και η Δυτική Σαμόα.

Συνολικά εντοπίστηκαν πάνω από 2.200 υπεράκτιες στα μη συνεργαζόμενα κράτη. Αυτές οι υπεράκτιες τα τελευταία 30 χρόνια είχαν δηλωμένους πάνω από 2.100 νόμιμους εκπροσώπους, φορολογικούς αντιπροσώπους, γραμματείς και διαχειριστές. Ο αριθμός των εκπροσώπων είναι μικρότερος από τις offshore, επειδή είναι ιδιαίτερα συχνό το φαινόμενο ένας εκπρόσωπος να εμφανίζεται σε περισσότερες από μία εταιρείες.

Η αναζήτηση των στοιχείων των πραγματικών ιδιοκτητών – ή δικαιούχων – των εταιρειών, καθώς και των τραπεζικών τους λογαριασμών και των δραστηριοτήτων τους είναι δύσκολη έως ανέφικτη, καθώς τα κράτη όπου εδρεύουν οι εταιρείες δεν συνεργάζονται με τις ελληνικές Αρχές.

Το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με τις πρακτικές των φορολογικών παραδείσων, ανά δύο χρόνια εκδίδει καταλόγους όπου βαθμολογούνται η αδιαφάνεια και η μυστικότητα των χωρών, υψώνοντας τείχη στις φορολογικές έρευνες.

Σύμφωνα με την ταξινόμηση του Δικτύου, οι φορολογικοί παράδεισοι με ελληνικών συμφερόντων εταιρείες έχουν πολύ υψηλό δείκτη αδιαφάνειας. Για παράδειγμα, το 2011, οπότε και εντάχθηκαν τα τελευταία στοιχεία στις λίστες που αποκτήθηκαν από «ΤΑ ΝΕΑ», οι χώρες που είχαν τη μεγαλύτερη μυστικότητα ήταν οι Νήσοι Μάρσαλ όπου εντοπίστηκαν 333 offshore με ελληνικό ΑΦΜ, τα Τερκς και Κέικος με 1 offshore και ακολουθούσαν οι Σεϋχέλλες (6 offshore), οι Βερμούδες (4) και η Δυτική Σαμόα (1).

Πηγές από τις φορολογικές Αρχές αναφέρουν στα «ΝΕΑ» ότι οι παράδεισοι επ’ ουδενί απαντούν σε αιτήματά τους για παροχή πληροφοριών και έτσι είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν ποιοι κρύβονται πίσω από τα τείχη αδιαφάνειας. Εξαίρεση αποτελούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής, όταν οι υποθέσεις λαμβάνουν ποινικές διαστάσεις.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:
http://www.enikos.gr/data/photos/c5433f0e3f4e9d754814d3746d959c0e.jpeg

 Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ, ENIKOS

Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής για τους Σύριους πρόσφυγες
Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου και η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου εκπροσώπησαν την Περιφερειακή Αρχή Αττικής κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου των Σύριων προσφύγων στο Σύνταγμα.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία των τοποθετήσεών τους:

· Για την άμεση, αλλά και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Σύριοι πρόσφυγες, το κεντρικό κράτος και η Κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους – ιδιαίτερα καθώς οι προσφυγικές ροές από εμπόλεμες ζώνες θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα.

· Το Κράτος και η Πολιτεία οφείλουν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία σχετικά με την προστασία των προσφύγων και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

· Οι άνδρες, γυναίκες και παιδιά που διαμαρτύρονται εδώ στο Σύνταγμα είναι πρόσφυγες πολέμου και επιδιώκουν να στήσουν μια νέα ζωή, να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια.

· Η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο Σύνταγμα, υπερβαίνοντας γραφειοκρατίες και τυπικές αρμοδιότητες, χωρίς να θέτει προϋποθέσεις και όρους, ώστε να συμβάλλει στην ανθρωπιστική υποστήριξη των προσφύγων, επί της ουσίας και όχι επικοινωνιακά και “στα χαρτιά”.

· Σήμερα η Περιφερειακή Αρχή Αττικής δηλώνει επίσημα την έμπρακτη αλληλεγγύη της: Άμεσα και με δικά μας μέσα, μπορούμε να υποστηρίξουμε τη συγκεκριμένη ομάδα προσφύγων με σίτιση, ρούχα και σκεπάσματα.

· Επιπλέον, η Περιφερειακή Αρχή έχει εξασφαλίσει μέσω της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την οποία η Περιφερειακή Αρχή ήλθε εκ νέου σε επικοινωνία, χώρους υποδοχής και φιλοξενίας για τους πιο ευάλωτους (γυναίκες, παιδιά, ασθενείς, πιθανά τραυματίες) στον Άγιο Δημήτριο και τη Βουλιαγμένη. Η Περιφέρεια είναι στη διάθεση των Δήμων ώστε να συντονίσει καλύτερα τις σχετικές δράσεις.

· Η Περιφερειακή Αρχή καλεί τους Δήμους της Αττικής και τις ανθρωπιστικές και αλληλέγγυες συλλογικότητες να συνδράμουν όπως και όσο μπορούν περισσότερο στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι Σύριοι πρόσφυγες.

· Υπάρχει άμεση ανάγκη για ουσιαστικό πολιτικό μεταναστευτικό πλαίσιο, με όρους ένταξης και αξιοπρέπειας.

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Συντονισμένη προσπάθεια επιθετικής ενημέρωσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην πηγή, έχει ξεκινήσει η νέα Περιφερειακή αρχή Αττικής με δύο σημαντικές παρεμβάσεις της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στον ΕΣΔΝΑ και του αντιπεριφερειάρχη ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου σε τριήμερο σεμινάριο στο Γκάζι.

Στο πρωτοποριακό σεμινάριο που πραγματοποιείται το τριήμερο 26-28 Νοεμβρίου στο Γκάζι με θέμα «Κομποστοποίηση και Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Φιλίππου, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις θέσεις της νέας Περιφερειακής Αρχής όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων που έχει ήδη ανακοινώσει η ίδια η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Τόνισε δε ότι οι θέσεις αυτές είναι πλήρως προσαρμοσμένες και εναρμονισμένες με όσα προβλέπονται τόσο στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 1998/2008 όσο και στον Νόμο 4042/2012, στη λογική της μείωσης του όγκου των παραγόμενων απορριμμάτων μέσω της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών.

Τέλος, ανέφερε ότι ήδη πολλοί δήμοι της Αττικής έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες στην κατεύθυνση της αλλαγής του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμπαραταχθούν σε αυτή την προσπάθεια.

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: «ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»

«Στον ΕΔΣΝΑ ξεκινά σήμερα μια νέα εποχή, μια νέα περίοδος για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Μια διαχείριση που πλέον οφείλει να γίνει οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη, με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα, χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες και το περιβάλλον. Αυτό είναι που ζητούν επιτακτικά οι πολίτες. Αυτό είναι που ζητά επιτακτικά η κοινωνία». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή της κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η κ. Δούρου, αφού κάλεσε σε συστράτευση όλους τους εκπροσώπους πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης και επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί και οφείλει να παίξει ο ΕΔΣΝΑ, αναφέρθηκε στον μητροπολιτικό χαρακτήρα της Αττικής, στην οποία «το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δεν περιορίζεται αλλά υπερβαίνει τα όρια των δήμων», καθώς και στο γεγονός ότι «δράσεις πρώτες στην ιεραρχία, όπως της πρόληψης, της ανάκτησης, της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, των προδιαλεγμένων οργανικών, είναι πρωτίστως τοπικές δράσεις».

Στη συνέχεια η κ. Δούρου, αναφερόμενη στην επιστολή της προς τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια σχετικά με την ανάγκη αλλαγής της φιλοσοφίας της διαχείρισης των απορριμμάτων, με «έμφαση στο σεβασμό του ευρωπαϊκού και πλέον εθνικού δικαίου. Με έμφαση δηλαδή στην πρόληψη, στη διαλογή στην πηγή, στην κομποστοποίηση», επανέλαβε την πάγια θέση – προεκλογική δέσμευση – της Δύναμης Ζωής «για την ανατροπή του σχεδίου των ΣΔΙΤ για τις 4 Μονάδες Επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κατάρτιση τοπικών σχεδίων διαχείρισης».

Παράλληλα, η Περιφερειάρχης Αττικής, αναφερόμενη στην παραπληροφόρηση και την κινδυνολογία, «ότι θα γίνει η Αττική, Νάπολη, ότι θα γεμίσουν οι δρόμοι με σκουπίδια, ότι θα χάσουμε χρόνια σχεδιασμού, ή το τελευταίο εφεύρημα, μήπως η νέα περιφερειακή αρχή στείλει τα απορρίμματα στην… Κίνα», τόνισε ότι πρόκειται για «ερωτήματα αβάσιμα που αποσκοπούν σε ένα πράγμα: στο να μην αλλάξει τίποτε. Για να διαιωνίζεται το αποτυχημένο status quo διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων με τελικό αποδέκτη τη Φυλή». Και έθεσε σειρά ερωτημάτων σχετικά με τις ενέργειες της απελθούσας διοίκησης του ΕΔΣΝΑ αναφορικά με την εξασφάλιση χώρου τελικής διάθεσης αποβλήτων, με την αναθεώρηση του σχεδιασμού της διαχείρισης απορριμμάτων, την προσαρμογή στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, στη επικοινωνία της ανάγκης να πάψει να υφίσταται ο εφιάλτης της Φυλής.

Τέλος, η κ. Δούρου έκανε ειδική αναφορά στο σημαντικό έργο που καλείται να επιτελέσει ο ΕΔΣΝΑ, επισημαίνοντας ότι «θα το φέρει σε πέρας λειτουργώντας με διαφάνεια και με αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και των υπηρεσιών του», χωρίς τη «μέχρι σήμερα απαξίωση δυναμικού και υπηρεσιών που μπορεί να οδηγήσει το Σύνδεσμο σε εκφυλισμό και μηχανισμό ανάθεσης εργολαβιών και διανομής αντισταθμιστικών που θα θέσει υπό αμφιβολία το δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης απορριμμάτων».

 www.kirkinews.gr

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Μελίτας Αντωνιάδου της Μελίτας Αντωνιάδου

                Η  Γκαλερί  Χρυσόθεμις  παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση
                                              της  Μελίτας  Αντωνιάδου

Εγκαίνια: Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, ώρα 19.30
Η  έκθεση περιλαμβάνει 30 έργα δουλεμένα σε ακρυλικό.
Η ίδια η καλλιτέχνις σημειώνει για τη δουλειά της: « σε αυτή μου την έκθεση, που είναι και η πρώτη ατομική,  παρουσιάζω σειρές έργων ενός  κόσμου άλλοτε πολύ φωτεινού κι άλλοτε λιγότερο, αντιπαραθέτοντας τα ηλεκτρικά χρώματα μιας ελεύθερης ανοιξιάτικης φύσης με την ειλικρίνεια πορτραίτων που αναζητούν το φως, μια ιστορία εσωτερικής πάλης και έντασης με αρχή και τέλος την αγάπη για την έκφραση της χαράς και της αισιοδοξίας.» 

Διάρκεια έκθεσης: έως Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

25ης Μαρτίου 20 – Χαλάνδρι -15232
Τηλ. 210 6811418
 www.chryssothemis.com       
 gall.chryssothemis@gmail.com                           

Επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι αστείο.Αιτιολογώντας τον τίτλο του άρθρου ξεδιπλώνω τις σκέψεις μου.
Είναι θέμα χρόνου να γίνουν εκλογές και να αναλάβει πανηγυρικά την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Η προσγείωση στην πραγματικότητα, τους θέτει προ των ευθυνών τους. Πρώτον, πρέπει να διαπραγματευτούν το χρέος. Το οποίο δεν είναι βιώσιμο, παρά τις φιλότιμες επικοινωνιακές προσπάθειες της κυβέρνησης. Και δεύτερον να βρουν επενδυτές. Λεφτά δηλαδή.
Τι έκαναν; Αυτό που έκανε ο ΛΕΝΙΝ. Πρώτα έκανε άρνηση πληρωμών και μετά εκλιπαρούσε τις διεθνείς αγορές για δάνεια. «Πως χρηματοδότησε ο ΛΕΝΙΝ τη χώρα του, μετά την άρνηση πληρωμών; «http://fileleftheros1966.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html
Έτσι και οι επίγονοι του Σταθάκης , Μηλιός, μετέβηκαν στο City του Λονδίνου για να επιβεβαιώσουν τα ιδιωτικά funds ότι η άρνηση πληρωμών δε θα αφορά τα ιδιωτικά ομόλογα , αλλά τα κρατικά.
Το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι τα λεφτά που έχουμε στο χαρτοφυλάκιο μας είναι λεφτά της Ευρωπαϊκής Κρατικής Τράπεζας και όχι ιδιωτικών Τραπεζών. Αυτών  φροντίσαμε ήδη να τους τα κουρέψουμε το 2012, κατά 180 δις.
Όσο για την ΤΡΟΙΚΑ, επιθυμεί να την κάνει «ΔΥΟΪΚΑ», αφού εξήγγειλε τον εκδιωγμό του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, χωρίς να μας εξηγήσουν πως θα πληρώσουν τα λεφτά που έχει δώσει αυτό στην ελληνική οικονομία. Εκτός αυτού δεν μας εξηγούν  και κατά το πόσο είναι σίγουροι, ότι η Ευρωπαϊκή πλευρά της ΤΡΟΙΚΑ είναι πιο διαλλακτική;
Και όλα αυτά , όχι με την υπόσχεση της τήρησης των μεταρρυθμίσεων, αλλά τη διακοπή τους με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των ιδιωτικοποιήσεων. Μαγικό φαίνεται.
Δεν ήταν το μόνο αντιφατικό της συνάντησης. Υποστήριξαν τις προτάσεις τους στη βεβαιότητα ότι οι τράπεζες θα αυξήσουν τη ρευστότητα στην αγορά από τα χρήματα που τους δίνει ο Μηχανισμός Στήριξης, αφού πρώτα διαπραγματευτούν να τα κουρέψουν. Κι άλλο μαγικό.
 Μπορεί οι αγγλοσάξονες να μην έχουν τις αντιδράσεις που έχει ο Άδωνης όταν ακούει παράλογα πράγματα, αλλά το ΟΧΙ το άφησαν να εννοηθεί ευγενικά, ζητώντας τους το εναλλακτικό σχέδιο.
Και βεβαίως δεν τους το αποκάλυψαν.
Το PLAN Β του ΣΥΡΙΖΑ όμως , αν κάποιος τους μελετά , μπορεί να το διακρίνει . Σας το αποκαλύπτω και κρατήστε το. Μακάρι να βγω ψεύτης.
Ο κ.Τσίπρας σαν πρωθυπουργός (απίστευτο!) με το επιτελείο του θα πάει να διαπραγματευτεί το κούρεμα του χρέους.  Στην αρχή των διαπραγματεύσεων θα υπάρχει καλή θέληση και των δυο πλευρών. Στην πρόοδο όμως των συζητήσεων , η απαίτηση διαγραφής δημόσιου χρέους από τα χαρτοφυλάκια των κρατικών προϋπολογισμών των κρατών-μελών , θα φέρει τη συζήτηση σε αδιέξοδο. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει σε ένα δίλημμα .
 Να κάνω στάση πληρωμών και να βγω από το μνημόνιο και την Ευρώπη πηγαίνοντας σε εθνικό νόμισμα;  ή να κάνω ταχύτατα τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί η χώρα από την προηγούμενη κυβέρνηση;
Αν πάρει την πρώτη απόφαση θα τους κυνηγά ο λαός, αν πάρει τη δεύτερη θα τους κυνηγούν οι συνιστώσες. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Το δίλλημα λοιπόν θα το θέσει στο λαό με διενέργεια δημοψηφίσματος, σαν σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος. Ευρώ ή δραχμή; Ιδού το ερώτημα. Ελπίζω όμως ο λαός να μην αυτοκτονήσει. Και για να μη μπει  σ’αυτό το δίλλημα, καλό είναι να μη  ψηφίσει ποτέ ΣΥΡΙΖΑ.

Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com

The GONERNOR. Tο πρώτο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πολιτικό application
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.co.telia.thegovernor
https://itunes.apple.com/us/app/gr.co.telia.thegovernor/id892727794
https://www.facebook.com/pages/The-Governor/1428010330804005