Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΕΝΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ , ΔΥΟ ΣΤΟ ΔΕΞΙ……..

“Συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων σε κοινόχρηστους χώρους. Εντός των επόμενων ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση στον κοινόχρηστο χώρο Ολύμπου και Πέλλης στη Τούφα………. Βήμα το βήμα, η πόλη αλλάζει χρώμα.”

Το παραπάνω κείμενο (το οποίο ακολουθείται και από 2 φωτογραφίες)  βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας και είναι μια ακόμα αιτία για να αλληλοσυγχαίρονται ο αξιότιμος κος δήμαρχος και οι μισθοφόροι του !!!!!!!.όπως  συνηθίζουν να αλληλοσυγχαιρονται για τα αυτονόητα , έστω και αν είναι ζημιογόνα και περιττά. Είναι όμως και μια αιτία να γελάνε και οι κάτοικοι αυτής της γειτονιάς με ειρωνεία και πίκρα για τους πάρα κάτω λόγους:
1.      Το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο δεν είχε κανένα πρόβλημα και δεν χρειαζόταν καν επισκευή. Ήταν στρωμένο με γκρίζες πλάκες σε αρίστη κατάσταση. Το ανακατασκεύασαν λοιπόν στην κυριολεξία Το ξήλωσαν χωρίς να χρειάζεται και το έστρωσαν με πλάκες  κεραμιδί χρώματος, για να δικαιωθεί η τελευταία φράση της ανακοίνωσης, ότι « η πόλη αλλάζει χρώμα»!!!!!!!
2.      Το συγκεκριμένο σημείο με μια απλή ψιχάλα πλημυρίζει τόσο, ώστε να χρειάζεται “γόνδολα” για να προσεγγίσει κανείς την παρακείμενη παιδική χαρά και το γηπεδάκι του μπάσκετ. Αν, με τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε η Περιφέρεια για την κατασκευή αποχετεύσεων και αν περισσέψει τίποτα από τους εργολάβους , φτιαχτεί σε αυτό το σημείο το επείγον και αναγκαίο αποχετευτικό έργο, θα ξηλωθεί αναγκαστικά πάλι το πεζοδρόμιο και θα ανακατασκευαστεί, υποθέτω με πλάκες κίτρινου χρώματος για να αλλάξει πάλι χρώμα η πόλη!!! και για να αλληλοσυγχαιρονται ξανά με την σπατάλη των χρημάτων μας.
3.      Το πεζοδρόμιο Τυμφρηστού και Μεταμορφώσεως, 50 μέτρα πιο μακριά., βρίσκεται σε τόσο άθλια κατάστασή (βλέπε επισυναπτόμενες φωτογραφίες).ώστε κάθε απόγευμα μαζεύονται οι πιτσιρικάδες και στοιχηματίζουν ποιος διαβάτης θα σκοντάψει, ποιος θα πέσει ή ποιος θα σπάσει πόδι ή χέρι. Το πεζοδρόμιο αυτό όμως έχει την ατυχία να μη βρίσκεται στην βιτρίνα για να επισκευαστεί. Εξάλλου ο δήμος μας, σύμφωνα με την παραπάνω ανακοίνωση του, κάνει μόνο ανακατασκευές!!! ( Ράβε – ξήλωνε-ξόδευε άσκοπα λεφτά των Δημοτών).

Κοντολογίς το έργο το έχουμε ξαναδεί: Έργα βιτρίνας που κατασπαταλούν δημοτικούς πόρους που χρειάζονται σε έργα ουσίας και προοπτικης, που απαιτούνται για να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης μας και η ποιότητα της ζωής μας. Κανένα όραμα, κανένας προγραμματισμός ουσίας κανένα ενδιαφέρον για την ικανοποίηση των πραγματικών μας αναγκών. Ο Ζαφειρόπουλος ανακατασκεύασε την κεντρική πλατεία που είχε μόλις ανακατασκευαστεί από τον Παττακό. Και ο σημερινός δήμαρχος ανακατασκευάζει πεζοδρόμιά βιτρίνας που δεν χρειάζονται ούτε καν επισκευή, αφού δεν πρόλαβε να τα ανακατασκευάσει ο Κουράσης με τα 13 εκατομμύρια ευρώ που μάζεψε αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη εν μέσω κρίσης. Εν τω μεταξύ οι εργολάβοι κάνουν γλέντια μαζί με τις λακκούβες, τους ορθοπεδικούς και τους ”γονδολιέρηδες”  και όχι μόνο στην Τούφα.

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ

ΚΥΡΙΛΕ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΕ ΓΡΑΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΑΝΤΟΣΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥΚαλό το πενθήμερο διάλειμμα αλλά τέλειωσε. Μέσα το κεφάλι τώρα.

Η μεταφορά της Πρωτομαγιάς απέτυχε. Ουδείς ασχολήθηκε με την ΕΡΓΑΤΙΚΗ πρωτομαγιά εν μέσω αρνιών και κατσικιών.

Διότι για να εμπνευστούν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν σε μια απεργιακή κινητοποίηση, σε μια εκδήλωση για την διεκδίκηση των ταξικών τους δικαιωμάτων πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει κάποιο νόημα.

Και πως δεν θα "εισπράξει" τους δικούς τους αγώνες η ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ηγεσία του εν Ελλάδι συνδικαλιστικού κινήματος.

Δηλαδή πιστεύει κανείς ότι θα κατέβω εγώ ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ σε απεργιακή συγκέντρωση για να κάνω κλάκα στον αγωνιστή ..... Παναγόπουλο, τον φίλο και προστάτη της;

Ή θα με καλέσει ο Πρόεδρος της Προέδρου;

Και μη μου πει κανένας καργαριστερός ότι θα ενδυναμώσω την συνδικαλιστική ηγεσία για να διαπραγματευτεί τα δικαιώματά μου καλύτερα.

ΜΗΝ ΧΕΣΩ! Σε κανένα ΔΣ καμιάς τράπεζας θα διοριστούν και θα το βουλώσουν οι μεγαλοσυνδικαλιστές.

Ενώ κάποιοι άλλοι, στην ΑΔΕΔΥ ας πούμε, θα κοιτάξουν να συνεργαστούν με όποιον να 'ναι για να παραμείνουν στο ΔΣ πάση θυσία και να συνεχίσουν να είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, μην τυχόν αναγκαστούν να γυρίσουν στην δουλειά τους, που έχουν ξεχάσει και ποια είναι άλλωστε.

Και θα λειτουργούν ως ΣΥΜΜΟΡΙΑ, υπερασπιζόμενοι με κάθε τρόπο τα "μέλη τους" όχι στα συνδικαλιστικά  δικαιώματα των μελών τους, αλλά όσους έχουν κάνει πλαστογραφίες, έχουν παραποιήσει αποφάσεις δημοκρατικών οργάνων,  απαξιώνουν τους αιρετούς δηλαδή την ίδια την δημοκρατία ....
Αλλά σου λέει .... "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ".

"Συνάδελφοι" σου λέει.
Ψηφίζουν και στα συνδικάτα και βοηθάνε να παραμείνουμε οι επαγγελματίες συνδικαλιστές. Να τους υπερασπιστούμε πρέπει, να τα σκεπάσουμε να μην πληγεί ο .... συνάδελφος.

Και θα πάω εγώ να τους κάνω κλάκα σε μεταφερόμενη μάλιστα γιορτή;;;

Μπα. Θα ψήσω παϊδάκια ....

Αλλάζω: Όποιον συναντάει ο ακατονόμαστος τον ρωτάει για την πλαστογραφία.
ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ speaking, ξέρω τι σας λέω.
Μην τσιμπάτε στους τύπους του κόλπου που το παίζουν "έλα μωρέ δεν τρέχει τίποτα, δεν συμβαίνει τίποτα, μαλακίες είναι αυτά".
ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.

Δεν αδιαφορεί ο πολίτης. Απλά ΦΟΒΑΤΑΙ να ασχοληθεί φωναχτά. Διότι όλοι ξέρουν ποια είναι η ποιότητα, το βάθος και ο εύρος της δημοκρατίας μας: BAΝANA REPUBLICK ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΩΝ!

Όποιος σας το λέει πάντως αυτά τα περί "ασήμαντων θεμάτων για τα οποία φωνάζει ο ακατανόμαστος"  να ξέρετε ότι ΕΧΕΙ κάποια ΕΜΠΛΟΚΗ με την υπόθεση της καταστροφής των αρχείων του δήμου και ό,τι αυτή την ενέργεια των υπηρεσιακών επιχειρεί να σκεπάσει.

Και όταν μιλάω για εμπλοκή μιλάω για εμπλοκή σε διάφορα επίπεδα, δεν έχουν όλοι την ίδια:

Υπάρχουν εκείνοι που ήξεραν, συμφώνησαν και ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ το κέρδος της πολιτικής προστασίας που παρείχαν. Είναι οι ΥΨΗΛΟΒΑΜΟΙ που ανταλλάσσουν υπογραφές με τους υπηρεσιακούς: "ΘΑ ΣΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ που θέλω να κάνω εγώ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, όλων των αποχρώσεων που διεπλάκη με την υπηρεσιακή γραφειοκρατία των λίγων δημοσίων υπαλλήλων του κόλπου".
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ.
Kαι ξέρω τι λέω.

Υπάρχουν εκείνοι που για να λύσουν τα προβλήματα που είχαν από τίποτα πρόστιμα και τίποτα οφειλές στην Εφορία δέχτηκαν να σιωπήσουν για όλα.

Υπάρχουν οι παραγονταραίοι που γουστάρουν που τους γλύφουν οι υπηρεσιακοί και να τους λένε τι όμορφοι είναι και πώς τα λένε (βρε παιδί μου) όταν αγορεύουν (οι ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ). Τους πετάνε ένα κλείσιμο ματιού δια τας ερχόμενας εκλογάς "εμείς τέτοιους σοβαρούς σαν εσάς θα στηρίξουμε" !(που δεν μας πολυψάχνετε τι σκατά κάνουμε και υπογράφετε γεμάτοι υπερηφάνια που βάζετε αυτόγραφα σε ένα βουνό έγγραφα και κάνετε και γρήγορα μάλιστα όταν υπογράφετε, γιατί βιαζόμαστε να πάρουμε και τα παιδιά από το σχολείο ρε γαμώτο, δεν μας ταλαιπωρείτε, ευχαριστούμε πολύ)

ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ που είναι και οι πιο επικίνδυνοι από όλους, που ξέρουν αλλά σωπαίνουν ή ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ.

Διότι με την στάση τους, την τοποθέτησή τους ή την σιωπή τους ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ - σου λένε κατάμουτρα  - για όλα αυτά "γιατί δεν τους ενδιαφέρουν αυτούς αυτά, αυτοί κάνουν - σου λέει - την δουλειά τους".

Αυτοί είναι οι ΠΡΩΤΟΙ που πρέπει να ανακαλύψεις και να τιμωρήσεις αναγνώστη της ΠΛΑΤΕΙΑΣ αν θες να ακούσεις τον ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ.

Διότι ΑΥΤΟΙ οι ΦΕΛΛΟΙ, πολιτικοί χαλβάδες ωχαδελφιστές καριερίστες που "δεν τσακώνονται" και κάνουν ήσυχα - ήσυχα  την δουλειά τους ως αιρετοί (???? ΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ άραγε???)"" είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ οι πραγματικοί υπαίτιοι που αυτή η κατάσταση που γάμησε την χώρα, τον δήμο, το μέλλον των παιδιών μας, γιγαντώθηκε και θα αναπαράγεται συνεχώς όσο ...

..... ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΑ ΑΜΠΑΡΙΑ του και μπάζουν νερό, ΕΚΛΕΙΣΑΝ ή όχι, ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ, ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ενώ αυτοί  κοιτάνε απλά αν ακόμα επαρκούν οι αντλίες για να αντλούνται τα νερά για να πάρουν αυτοί το πηδάλιο του βυθιζόμενου σκάφους κάποια στιγμή και να γίνουν έστω για λίγο καπεταναίοι.

Όσο επικρατούν αυτοίμ  τότε είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις που θα καταλήξει το καράβι στα χέρια τους. ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΤΟΥ!

Ξέρουν βλέπεις αυτοί ότι είναι ΦΕΛΛΟΙ και ξέρουν ότι ακόμα και αν βουλιάξει το καράβι αυτοί θα επιπλεύσουν.

ΕΣΥ ΣΚΕΨΟΥ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΗΔΑΛΙΑ.

"Πρέπει να ενημερωθεί η εισαγγελία επίσημα από τον δήμο για το αποτέλεσμα της ΕΔΕ" λένε οι διξαιόροι. ΠΡΕΠΕΙ! Το λέει ο Κώδιξ.

Ενημερώθηκε άραγε η εισαγγελία;

Δεν ξέρω. Δεν μου λέει το πουλάκι ....

Να κάνει μήνυση για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση για εκείνο το "παντελώς ψευδές λιβελογράφημα" και μερικά πιο σοβαρά κατά των διωκτών του σκέφτεται το αφεντικό μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων και το υλικό που έχει συγκεντρωθεί στο φάκελο της δικογραφίας.

Θα περάσει στην αντεπίθεση ή θα βαρεθεί πάλι; Γιατί είναι και βαρύς πια. ¨Εχει γίνει 110 κιλά βόδι και βαριέται. Θα δούμε ...

Αλλάζω θέμα: "ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ή ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΤΑ λέμε την Πορτοκαλόπιττα στην Θράκη" μου είπε μια φίλη ακρίτισσα. "Και πες στον αναγνώστη σου όταν θα δώσεις την συνταγή" συνέχισε  η εξαιρετική ζαχαροπλάστης φίλη μου "ότι συνήθως την Πατσαβούρα στα τραπέζια μας την συνοδεύει ένα ακόμα δεύτερο γλυκό σοκολατένιο: ΤΟ ΤΟΥΒΛΟ!"

ΠΑΜΕ ΝΤΟΛΥ