Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
           Ελάτε να μάθουμε να σχεδιάζουμε και να ζωγραφίζουμε
          να φτιάχνει ο καθένας τον δικό του κόσμο.
           
           Να αντισταθούμε σε μια εποχή που προωθεί την ευτέλεια
          το κενό , το λάϊφ-στάϊλ.
           
          Εμείς αντιστεκόμαστε με την  Τέχνη
          προτείνουμε το αληθινό και όχι το «δήθεν».
          
          Ελάτε να μάθουμε να ζωγραφίζουμε
          να βάλουμε φως και χρώμα στην ζωή μας
          να νιώσουμε άνθρωποι και όχι τηλεοπτικοί καταναλωτές.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

          Κάθε Τετάρτη 16.00- 18.00 και κάθε Τρίτη 18.30 – 20.30
            στο εργαστήρι του ζωγράφου Νίκου Οικονομίδη
            Σόλωνος 12, Χαλάνδρι.
            Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα    210 6841 894
                                                                           6979 085 756
                      
            Πολύ προσιτές τιμές , λόγω εποχής.

ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Swan Lake City | Παράσταση χορού της Γαβριέλλας Ανυφαντάκη | Τρ. 29 και Τετ. 30 Σεπτ. 2015, στις 21:00
Swan Lake City | Παράσταση χορού της Γαβριέλλας Ανυφαντάκη | Τρ. 29 και Τετ. 30 Σεπτ. 2015, στις 21:00

Είναι δυνατόν η ομορφιά της φύσης να οδηγήσει στην πληρότητα;
Και να... Η ομορφιά των κύκνων ξεχύνεται... Η πασαρέλα στα νερά ξεκινά...
Η Προπώληση Ξεκίνησε | Εισιτήρια: 10€ (κανονικό), 5€ (μειωμένο)

Έρευνα στον ΕΔΣΝΑ ζητά η Περιφερειάρχης Αττικής σχετικά με τα αίτια πρόκλησης τόκων υπερημερίας σε βάρος της περιουσίας του


Τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ζήτησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, για την έρευνα στον ΕΔΣΝΑ σχετικά με τα αίτια πρόκλησης αδικαιολόγητα υψηλών τόκων υπερημερίας σε βάρος της περιουσίας του κατά συνέπεια σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Συγκεκριμένα το ιστορικό έχει ως εξής:

Κατατέθηκαν στη νέα Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έγγραφα κοινοπραξιών που αφορούσαν σε συμβάσεις που είχε συνάψει ο Σύνδεσμος με αυτές, με τα οποία οι εν λόγω κοινοπραξίες ζητούσαν την άμεση πληρωμή τόκων υπερημερίας, συνολικού ποσού σχεδόν 9 εκατομμυρίων ευρώ (!) προς όφελος των κοινοπραξιών και σε βάρος του ΕΔΣΝΑ. Η Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ζήτησε άμεσα ενημέρωση από την αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και διαπίστωσε ότι οι τόκοι υπερημερίας προέκυψαν από την υπερβολική καθυστέρηση πληρωμής πιστοποιήσεων από συμβάσεις με αποτέλεσμα την πρόκληση τοκοφορίας με το δυσθεώρητο επιτόκιο υπερημερίας 7.4 με 8.5%!

Εκτός από τα ανωτέρω έγγραφα των κοινοπραξιών, περιήλθαν σε γνώση της Διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, και αγωγές κοινοπραξιών, με τις οποίες ζητείται η καταβολή τόκων υπερημερίας, ύψους 2.680.702,14 ευρώ !

ΙΑΣΩ General: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου), το ΙΑΣΩ General προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ βασικό πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου το οποίο περιλαμβάνει κλινική εξέταση από καρδιολόγο, ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) και ειδικό αιματολογικό check up με χοληστερίνη, HDL, τριγλυκερίδια και ουρικό οξύ.

Η προσφορά ισχύει για όσους τηλεφωνήσουν από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και κλείσουν ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του ΙΑΣΩ General στο τηλ. 210-6502015 από τις 8:00 έως τις 16:00.

Το ΙΑΣΩ General καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης κλινικής και επεμβατικής καρδιολογίας καθώς και τα επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά σε 24ωρη βάση.

Η πρόληψη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις καρδιακές παθήσεις αφού το μεγαλύτερο ποσοστό τους θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχαν διαγνωστεί έγκαιρα τα συμπτώματα. Αφορά όλες τις ηλικίες και ειδικά άνω των 40 ετών συνιστάται να γίνεται πλήρης καρδιολογικός έλεγχος, εκτός εάν υπάρχει ιστορικό.

Το ΙΑΣΩ General θα συνεχίσει να ευαισθητοποιεί το κοινό και να αναδεικνύει την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης με την προσφορά αντίστοιχων προγραμμάτων υγείας.

Η Περιφέρεια Αττικής Για Τη Λεωφόρο Κηφισίας Και Τα Τροχαία Δυστυχήματα


Με αφορμή ανακοινώσεις και δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν Δευτέρα 9/3/2015 και Δευτέρα 21/9/2015 τα ξημερώματα επί της Λεωφόρου Κηφισίας λόγω υπερβολικής ταχύτητας και στοίχισαν τη ζωή σε τρεις νέους και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων έξι επιβαινόντων, η Περιφέρεια Αττικής εκφράζει πρωτίστως τη βαθύτατη οδύνη στις οικογένειές τους και στη συνέχεια διευκρινίζει τα παρακάτω:

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα ασφαλείας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της έχει προχωρήσει στα εξής:
Καταβάλλει καθημερινά προσπάθειες για την αποξήλωση των γιγαντιαίων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος του οδικού άξονα της Λεωφ. Κηφισίας, συνεργαζόμενη μάλιστα στενά με φορείς που ενεργοποιούνται στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας. Μάλιστα ενέταξε το 2015 ποσό στον προϋπολογισμό της για τη δημιουργία ηλεκτρονικού κέντρου αναφορών προβλημάτων στο οδικό δίκτυο με σκοπό την πιο γρήγορη επίλυσή τους σε συνεργασία με τον σύλλογο SOS τροχαία εγκλήματα
Έχει προχωρήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες της σε αυτοψίες και παρεμβάσεις πριν και μετά τα δυστυχήματα στο σημείο ενισχύοντας την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, διατηρώντας σε καλό επίπεδο το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, συντηρώντας το οδόστρωμα και ελέγχοντας την κλίση του.

Συγκεκριμένα:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ: Η αρπαγή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας

Και ξαφνικά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας γίνεται ηγέτης διεθνούς επιπέδου. Δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από τη νίκη του στις εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας συναντά τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και την ηγεσία της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Προς τι το διεθνές ενδιαφέρον για τον πρωθυπουργό της μικρής μας χώρας; 
Είναι προφανές ότι ο Αλ. Τσίπρας μετά τις εκλογές είναι ενισχυμένος στην Ευρώπη, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Εκείνο που έχει αλλάξει με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί και τα δεδομένα στην Ευρώπη. Πρόκειται για εξέλιξη που δεν αφήνει ασυγκίνητη ούτε τη μακρινή Αμερική...

3ο Σύστημα Προσκόπων Χαλανδρίου: Έναρξη νέας Προσκοπικής Περιόδου


Την Κυριακή 27 Σεπτέμβρη πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη δράση για την έναρξη της νέας χρονιάς στη ρεματιά του Χαλανδρίου. Σε αυτή τη δράση τα μεγαλύτερα Λυκόπουλα αποχαιρέτησαν την φαντασία της Αγέλης και εισήλθαν στην περιπετειώδη Ομάδα Προσκόπων. Αντιστοίχως οι μεγαλύτεροι Πρόσκοποι εισήλθαν στην Κοινότητα των Ανιχνευτών για να συνεχίσουν την Προσκοπική τους πορεία με μεγαλύτερες δράσεις αλλά και κοινωνική προσφορά.

Με την ολοκλήρωση της μικρής αλλά σημαντικής δράσης, μεταβήκαμε στην Εστία μας για τον Αγιασμό της νέας χρονιάς από τον Ιερέα του Ι.Ν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μας τίμησαν με την παρουσία τους γονείς, φίλοι, μέλη των Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου, καθώς και η Δημοτική σύμβουλος κα Κατούφα.

Με τη ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εταιρίες Ολυμπιακή Ζυθοποιία και Makro Cash &; Carry για τη στήριξη που μας παρείχαν στην καλοκαιρινή μας εκδήλωση BBQ, καθώς και τους Δήμους Σικυωνίων, Ζαγορίου, Παξών και Μεγαλόπολης για τη βοήθεια κατά τη διάρκεια των θερινών μας εξορμήσεων.

Το Σύστημα μας συνεχίζει και φέτος την πλούσια δράση του με τις ώρες συγκεντρώσεων να παραμένουν αμετάβλητες συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

- Αγέλη Λυκοπούλων 7 - 11 ετών / Σάββατο 11.30-13.00

- Ομάδα Προσκόπων 11 - 15 ετών / Σάββατο 17.30-19.00

- Κοινότητα Ανιχνευτών 15 - 18 ετών / Ευέλικτο πρόγραμμα λόγω σχολικών υποχρεώσεωνΜε Εκτίμηση

O Αρχηγός Συστήματος
Δημοσθένης Μαθιόπουλος

Η "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΣΤΟ ΕΜΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ κας ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ BLOG ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ

Σήμερα το πρωί, πληροφορηθήκαμε οτι στο blog της δημοσιογράφου κας Νικολακοπούλου, ανέβηκε από την ίδια , είδηση, με άκρως προσβλητικό σχόλιο που αφορούσε τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Υπήρξε άμεση απάντηση από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας.
Αναμένουμε , τόσο την δημόσια ανάρτηση της απάντησης του Προέδρου στο blog της, όσο και την δημόσια ανάκληση του σχολίου της. 
Η απάντηση του Προέδρου της ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ:
Κυρία Νικολοπούλου,
εάν το σχόλιο σας δεν είναι προϊόν χακαρίσματος του blog σας, αποτελεί από μέρους σας χυδαία σεξιστική επίθεση στους εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εφόσον απευθύνεστε στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κο Σπίρτζη, προκειμένου αυτός να μην μας "ταλαιπωρεί".
Χωρίς καν να έχει βγει πόρισμα για τα αίτια του συμβάντος, εσείς σπεύσατε να κατηγορήσετε ως σεξουαλικά πεινασμένους τους υπαλλήλους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ!

Παναγιώτης Κολοκοτρώνης
Πρόεδρος ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Ο προέδρος της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ο γνωστός συμπολίτης μας Τάκης Κολοκοτρώνης. 

Χαμός στην Δουκίσσης Πλακεντίας: Έπαιζαν τσόντα στον πινάκα ανακοινώσεων του προαστιακού!

Από το site http://www.eirinika.gr της Ειρήνης Νικολοπούλου - 24 Σεπτεμβρίου

Ένας καλός φίλος με παίρνει τηλέφωνο και ταυτόχρονα μου στέλνει την φωτογραφία που βλέπετε!...
Δεν πρόκειται για φωτομοντάζ δεν είναι φωτοσοπαρισμένο. Είναι σκληρό πορνό που έπαιζε στο Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας του προαστιακού!

http://www.eirinika.gr/article/123471/hamos-sto-stathmo-doykissis-plakentias-epaizan-tsonta-ston-pinaka-anakoinoseon-toy

ΣΧΟΛΙΟ: ΕΕΕΕΕ ΧΑΣΑΠΗ! ΓΡΑΜΜΑΤΑ ....

ΠΑΜΕ: Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για την Κοινωνική Ασφάλιση τη Δευτέρα 28 ΣεπτέμβρηΜε σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» το ΠΑΜΕ καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας, την ώρα της συνεδρίασης της «επιτροπής σοφών».

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση! Δεν περιμένουμε καμία "επιτροπή σοφών". Τέρμα στην κοροϊδία!

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 30η Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για:

A. Ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δραστηριότητα της Δημοτικής Ανώνυμης Επιχείρησης ΦΛΥΑ Α.Ε.

B. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση του πρακτικού της επιτροπής επί της συμπληρωματικής εγγραφής νηπίων και βρεφών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου, λόγω κένωσης θέσεων και της εξέτασης των ενστάσεων γονέων επί των αποτελεσμάτων της διαδικασίας εγγραφών της 14/09/2015.

2. Έγκριση σκοπιμότητας για την προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού, εκτυπωτών, scanner και λογισμικών για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.

3. Ορισμός τριμελούς επιτροπής παραλαβής προϊόντων για τους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ.

4. Έγκριση υποβολής πρότασης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+.

5. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος (αρ. πρωτ. 25525/10-09-2015).

6. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος (αρ. πρωτ. 26984/23-09-2015).

7. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από τον υπ΄ αριθ. 426/2015 χρηματικό κατάλογο.

8. Παραχώρηση χώρου στο ακίνητο του Δήμου Χαλανδρίου επί της οδού Στρ. Παπάγου 7 & Αριστοφάνους Χαλάνδρι, για συνεδριάσεις του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς.

9. Παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων.

10. Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 335/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην ‘Έγκριση σκοπιμότητας διενέργειας του 4ου αγώνα δρόμου Μεικτής Διαδρομής Ρεματιάς Χαλανδρίου, με απευθείας ανάθεση και έγκριση πίστωσης’.

11. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων (αρ. πρωτ. 27020/23-09-2015).

12. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων (αρ. πρωτ. 27021/23-09-2015).

13. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων (αρ. πρωτ. 27022/23-09-2015).

14. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων (αρ. πρωτ. 27024/23-09-2015).

15. Ανάθεση φύλαξης των παιδικών χαρών αρμοδιότητας του Δήμου Χαλανδρίου σε εθελοντές που ενδιαφέρονται να παρέχουν αυτή την υπηρεσία.

16. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «Εργασίες ασφαλτόστρωσης και διαμόρφωσης – διάνοιξης οδών», Α.Μ. 7/14.

17. Έγκριση παράτασης της σύμβασης εκπόνησης μελέτης με τίτλο «ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΟΔΟΥ ΚΟΔΡΟΥ».