Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ο Γ.Γ. ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ "ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ" ΣΕ TSHIRTS


ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ!

 ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 10 ΜΕΡΕΣ:
ΜΟΝΟ 8 ευρώ το ένα.
(ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ για να συνδράμουμε τον Γιάνη να κάνει τα νεύρα του Ντάισεμπλουμ ΤΣΑΤΑΛΙΑ!!!!)

Στον Γ.Γ. κάνουμε ένα tshirt δώρο (από τα δικά μας - όχι το δικό του).

ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ: ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ !!!!

Υπογράφτηκε η ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η πρόσληψη 184 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής κατ’ ανώτατο όριο, με σκοπό τη στελέχωση των Δήμων και των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. αυτών, που υλοποιούν Προγράμματα «Άθλησης για Όλους», περιόδου 2014-15.
Η ΚΥΑ υπογράφεται από τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Βούτση και Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, πληροφορούμαστε από την πρΟΤΑση.

ΜΗΝ ΨΑΞΕΤΕ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ!

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ!

"ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ" είπε ο αντιδήμαρχος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, που παρέδωσε τους αθλητικούς χώρους στα σωματεία.
Τώρα. Πριν κανένα μήνα.
 Αν είχε ζητήσει γυμναστές, σήμερα θα είχε την έγκριση από την κυβέρνηση!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ! 
Άραγε δεν έχουν αθλητικά σωματεία αυτοί οι δήμοι;ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κε ΒΟΥΤΣΗ (και στους συνυπογράφοντες κ.κ. Μπαλτά και Βαρουφάκη) που ξεκινήσατε από τα εύκολα ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΆ για την καθημερινότητα του πολίτη και της οικογένειας την δουλειά σας.

Αν είχε βεβαίως και ενιαία πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ για το τι πρέπει να κάνουν οι διοικήσεις που στηρίζει θα είχαμε επιτέλουςπρογράμματα και στο Χαλάνδρι από αύριο.

Αλλά η ΟΜ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ προτιμάει να αφήνει τέτοια θέματα να γίνονται αντικείμενο προσωπικού αλισφερισιού μεταξύ παραγόντων.

Και να πυροβολεί τους αγγελιοφόρους αν τολμάν να μην χαϊδεύουν τα αριστερά αυτιά των εχόντων την εξουσία.

Η "ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΡΙΑΣ

Και οι  διαμορφωμένοι χώροι στάθμευσης οχημάτων βορειότερα από την Α.Ο. δίπλα στο ρέμα !!!
 

 ΤΡΟΙΑΣ


ΑΓΑΜΕΜΝΩΜΟΣ


ΟΔΥΣΣΕΩΣ

ΤΡΟΙΑΣ & ΠΗΛΕΩΣ

  
  ΜΕΝΕΛΑΟΥ


     ... ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΟΔΩΝ ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ &; ΚΟΡΥΤΣΑΣ

Τι οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Αμαρουσίου (;) έχουν αυτές οι κατασκευές ;

Π. ΠΑΝΤΟΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Ο κ. Πάντος έχει αποτυπώσει την "προστασία" της ρεματιάς στο τμήματ tης στο Μαρούσι. Για το τι συμβαίνει με τα τρελά στο Χαλάνδρι .... ασχολείται η Πλατεία και σύντομα θα τα πούμε.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 03-03-2015, ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΜΕ ΑΠΟΝΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Η ΟΔΟΣ ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Πολυδρόσου κ. Β. Καπρινιώτης  στην ώρα του δημότη, ανακοίνωσε στο χθεσινό Δ.Σ. ότι τα παρακάτω προσωρινά μέτρα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που είχε αποφασίσει το Δ.Σ. τον περασμένο Οκτώβριο δεν έχουν εφαρμοστεί και είναι αποτυχημένη η διαχείριση των 17.500 οχημάτων/24ωρο που διασχίζουν την οδό ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ και αυτά άναρχα διαχέονται όταν «μποτιλιάρονται» σε όλο το Πολύδροσο ακόμη και στην παραρεμάτια οδό ΚΟΡΥΤΣΑΣ :

 Ø  Μονοδρόμηση της οδού Φραγκοκλησιάς από την οδό Ροδοδάφνης προς και έως την οδό Κορυτσάς. (εφαρμόστηκε μόνο για 80μ μέχρι την ΕΥΖΩΝΩΝ)
 Ø  Αντιδρόμηση της οδού Εθνάρχη Μακαρίου από την οδό Ευζώνων προς και έως την οδό Κορυτσάς. (δεν υπάρχει όλη η απαιτουμένη σηματοδότηση για να υποστηριχτεί η ρύθμιση)
 Ø  Προτεραιότητα στη διασταύρωση των οδών Φραγκοκλησιάς και Κορυτσάς θα δίνεται στην κυκλοφορία που προσεγγίζει τη διασταύρωση από τη Λ. Πεντέλης. (υπάρχει STOP στο από  Λ. Πεντέλης ρεύμα κυκλοφορίας !!! )


Με  αυτοψία εύκολα διαπιστώνονται τα έξης :
 Ø  Οχήματα κάθε τύπου διασχίζουν το νέο τμήμα (φορτηγά, λεωφορεία κλπ)της Φραγκοκλησιάς από και προς τη Λ. Πεντέλης !!!
 Ø  Μεγάλος αριθμός οχημάτων (1 στα 3)  παραβιάζουν τα απαγορευτικά σήματα και διασχίζουν το μικρό τμήμα μονοδρόμησης της Φραγκοκλησιάς από Κορυτσάς  έως Ευζώνων !!!
 Ø  Η αντιδρόμηση της οδού Εθνάρχη Μακαρίου δεν λειτούργει διότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα σήματα, ούτε τοποθετηθήκαν τέτοια στην διασταύρωση ΕΘΝΑΡΧΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ & ΕΥΖΩΝΩΝ για το τμήμα της οδού ΕΥΖΩΝΩΝ από ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (παράλληλος ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ) έως ΕΘΝΑΡΧΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ που χρησιμοποιείται ως διπλής κατεύθυνσης !!!.
 Στο  προηγούμενο Δ.Σ. τη 17 Φεβρουαρίου 2015 ο αντιδήμαρχος κ. Ζήκος (video  https://www.youtube.com/watch?v=OcOKj0EpeJk  από 14’.49’’ έως  15’.20’’ ) διαβεβαίωνε το σώμα ότι «έγιναν σημειακές αλλαγές» …  «για να μη μπαίνει ο όγκος των οχημάτων στην περιοχή των πολυκατοικιών» !!! (σημερινοί φόρτοι οχημάτων Φραγκοκλησιάς 12.000 + οχηματα/24ωρο ) και στο 21’.33’’ έως 22’.20’’ «έχει γίνει η εφαρμογή των προσωρινών !!! … αλλά εάν δεν γίνει όπως έχει παρθεί η απόφαση θα το κοιτάξει η υπηρεσία αύριο το πρωί (σ.σ. δηλ. η 18 Φεβρουαρίου 2015)  και θα διορθώσει ότι …!!! ».
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λ Μαγιάκης υπογράμμισε το αυτονόητο ότι ο δήμος θα πρέπει να συντονιστεί  με τους δημάρχους Βριλησσίων και Χαλανδρίου για την εκπόνηση ενοποιημένης κυκλοφοριακής και περιβαλλοντικής μελέτης (βιώσιμης κινητικότητας) μετά τη διάνοιξη της Φραγκοκλησιάς γιατί ο καθένας εκπονεί παράλληλα τη δική του ασυντόνιστα με του διπλανού δήμου άλλα για ενιαία γεωγραφική  περιοχή .  
 Η απάντηση της δημοτικής αρχής είναι ότι τα μέτρα που λήφθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στηρίχτηκαν σε λανθασμένη εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας και για αυτό δεν εφαρμόστηκαν αφού πρόκειται για προσωρινά μέτρα !!!.
Ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Κορομπίλης πρότεινε μικρή τροποποίηση της διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής 040 (για 2 στάσεις) και εφαρμογή των εγκεκριμένων 3  τοπικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για εξομάλυνση της κυκλοφορίας. Η απάντηση του αντιδημάρχου Ζήκου ήταν εάν η τελική μελέτη συμπεριλάβει τις 3 προσωρινές ρυθμίσεις τότε αυτές θα υλοποιηθούν και θα εφαρμοστούν μόνιμα !!!     
 Η δημοτική σύμβουλος Μ. Διακολίου ανέδειξε την αναξιοπιστία της δημοτικής αρχής  στο να υλοποιήσει μετά από περίπου 5μηνες τα προσωρινά μέτρα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αποφάσισε τον περασμένο Οκτώβριο το Δ.Σ. και που πριν 20μερες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ζήκος βεβαίωνε για την άμεση υλοποίηση εάν κάτι είχε ξεχαστεί !!!  Επεσήμανε ότι είναι άξιο απορίας ποιος αποφασίζει και δεν εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ;  Τέλος πρόσθεσε την ανάγκη εκπόνησης ενοποιημένης μελέτης βιώσιμης κινητικότητας για την ενιαία περιοχή σε συνεργασία με τους όμορους δήμους.  
Η ίδια έθεσε την ερώτηση  προ της ημερησίας διάταξης θεμάτων,  με ποια κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική μελέτη υλοποιείται το έργο που «τρέχει», δηλαδή της βιοκλιματικής αναβάθμισης των οδών ΦΑΙΑΚΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ, ΚΑΡΑΟΛΗ, ΠΗΓΑΣΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ, ΕΥΖΩΝΩΝ στο ΟΑΚΑ- Πολύδροσο- Παράδεισο με παράλληλη κατασκευή ποδηλατοδρόμου από την οδό ΦΑΙΑΚΩΝ έως την οδό ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ χωρίς να υπάρχει συντονισμός των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε όλη τη περιοχή με τους όμορους δήμους για την σύνδεση του ποδηλατοδρόμου  ( προυπολογισμού 5.500.000€ ) και των επιδράσεων τους στην συνολική οδική κυκλοφορία λόγω των χαρακτηριστικών της ήπιας κυκλοφορίας που αυτοί θα έχουν. Για παράδειγμα η Φραγκοκλησιάς που σήμερα έχει κυκλοφοριακό φόρτο  17.500 οχηματων/24ωρο, αυτός ο φόρτος που θα διοχετευτεί και ποια επίδραση  θα έχει μετά την βιοκλιματική αναβάθμιση της ; 

 
Η απάντηση από την δημοτική αρχή (αντιδήμαρχος κος Καρλαύτης), ότι δεν γνωρίζει αν υπαρχουν μελέτες κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή ποδηλατόδρομου και της βιοκλιματικής αναβάθμισης !!! Θα διερευνίσει το θέμα και θα απαντήσει σε επόμενο Δ.Σ.


(το ρεπορτάζ από τον κ. Π. Πάντο)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΜ: Η Εικαστική έκφραση των Γυναικών Μηχανικών στο art.estate


Η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ, www.edem-net.gr), είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο, με μέλη γυναίκες μηχανικούς. Η ΕΔΕΜ πραγματοποιεί δράσεις για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φύλου στην εργασία και την κοινωνία, επιστημονικές δράσεις για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη καθώς και δράσεις για τον Πολιτισμό.
Στο πλαίσιο δράσεων για τον Πολιτισμό και με στόχο την ανάδειξη της δημιουργικής και καλλιτεχνικής πλευράς των Γυναικών Μηχανικών, πέρα από τα τεχνικά έργα και την τεχνολογία, η ΕΔΕΜ διοργανώνει την έκθεση
‘Η Εικαστική έκφραση των Γυναικών Μηχανικών’ στις 8-10 Μαρτίου 2015,
στο χώρο τέχνης art.estate στο Χαλάνδρι (Κ. Βάρναλη & Επιδαύρου 53).

Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν την Ημέρα της Γυναίκας, Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015, 6:00μμ.

Η συμμετοχή των Γυναικών Μηχανικών είναι αξιόλογη τόσο όσον αφορά στον αριθμό των συμμετοχών που έφτασαν τις 35 και καλύπτουν διαφορετικές τέχνες και τεχνικές (γλυπτική, ζωγραφική, φωτογραφία, κολάζ, κόσμημα κα)  αλλά και όσον αφορά στην πρωτοτυπία και στην ευαισθησία των έργων.
Η διοργάνωση της έκθεσης αποτελεί ομαδική προσπάθεια γυναικών μηχανικών, μελών της ΕΔΕΜ, με τη σημαντική συμβολή της κ. Βασιλείας Κασελούρη - Ρηγοπούλου, Ομότιμης Καθηγήτριας Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο χώρος τέχνης art.estate ανήκει στον Τοπογράφο Μηχανικό Γεώργιο Ρηγόπουλο, ο οποίος διαθέτει την αίθουσα αφιλοκερδώς.
Το 2015, η ΕΔΕΜ κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας και δραστηριότητας και εργαζόμαστε ώστε η Έκθεση αυτή να έχει επιτυχία και να μας τροφοδοτήσει με ενθουσιασμό και δύναμη για τη συνέχιση των δράσεων της ΕΔΕΜ σε μια εποχή που ο τεχνικός κόσμος βρίσκεται σε ύφεση.

Επιστολή Πατούλη 950 λέξεων για να αποδειχτεί η αξία της σιωπής


 
Ο αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα που δεν κωλώνει στον τοπάρχη δήμαρχο Αμαρουσίου


Σε απάντηση επιστολής του κ. Πατούλη προς την περιφερειάρχη Αττικής κα Ρ. Δούρου που αφορά την αντιπαράθεσή του με τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κο Καραμέρο για την διαχείριση των χρημάτων του ΕΣΠΑ για την καταπλέμηση της φτώχειας (την επιστολή Πατούλη μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ) κύκλοι της περιφέρειας Αττικής σχολίασαν:

Εδώ και μέρες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επιχειρεί να ορίσει ένα πεδίο αντιπαράθεσης με την Περιφέρεια Αττικής. Σε μια κρίσιμη περίοδο δοκιμασίας για τη χώρα, προσπαθεί να οριοθετήσει πεδίο σύγκρουσης μεταξύ του Α’ και του Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης. 
Στο πλαίσιο της απαράδεκτης αυτής προσπάθειας, που μειώνει το κύρος της Αυτοδιοίκησης, χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως αυτός «των μεσαζόντων», «με ή χωρίς Περιφέρειες» αναφερόμενος στο ρόλο των Περιφερειών.

Επιχειρεί να προσωποποιήσει μια σοβαρή διαδικασία όπως αυτή της διαχείρισης κονδυλίων προς όφελος των πιο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, για λόγους μικροπολιτικής τακτικής.

Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής, σοβαρά και συστηματικά, εργάζεται και θα εργάζεται προκειμένου να υλοποιεί εκείνες τις πολιτικές που βοηθούν άμεσα τους συμπολίτες μας χωρίς να επιδίδεται σε επικοινωνιακές στρατηγικές, επιστολών, δηλώσεων, απαντήσεων, και άλλων Δελτίων Τύπου που υποκρύπτουν  προφανώς και άλλες επιδιώξεις.

Γιατί όλοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν και ότι απαιτείται αυτοσυγκράτηση και σοβαρή δουλειά.

ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απαλλάχθηκε ο Αναστασιάδης για τα 5 εκ. ευρώ

 


Απαλλάσσεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο εκδότης του Πρώτου Θέματος, Θέμος Αναστασιάδης, από τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως στη διάρκεια φορολογικού ελέγχου του οικονομικού έτους 2008 εντοπίστηκε ότι ο Θ. Αναστασιάδης είχε αποκρύψει 1,6 εκατομμύριο ευρώ συν τις προσαυξήσεις. Ακολούθησε η ποινική δίωξη σε βάρος του, η οποία όμως ασκήθηκε πριν από την έκδοση απόφασης από φορολογικό δικαστήριο.

Η δίωξη σε βάρος του ήταν το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης όταν ο κ. Αναστασιάδης βρέθηκε να έχει καταθέσει τον Ιούλιο του 2007, τμηματικά, με διαφορά λίγων ημερών σε υποκατάστημα της τράπεζας BNP Paribas στο Κολωνάκι το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολούθησε φορολογικός έλεγχος και πόρισμα από το ΣΔΟΕ, το οποίο διαπίστωνε ότι ο εκδότης της εφημερίδας δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τα 3.360.540,95 ευρώ από τα 5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Πηγή: Εφημερίδα Συντακτών

Γ. Γ.