Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΝΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΡΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ! ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 1607 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!!


Ο Θανάσης Μακρής μας έστειλε την πρόσκληση των μελών του Δ.Σ. της ΣΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ που θα συνεδριάσει την Τετάρτη.
"Δες το 3ο θέμα"  είπε στον ακατανόμαστο!
Ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του 16ου δημοτικού σχολείου.
Οι ΜΑΣΚΕΣ της διοίκησης του δήμου πέφτουν ανήμερα ΑΠΟΚΡΙΑΣ στο θέμα το οποίο παραμένει το τελευταίο οχυρό άμυνας για τις πραγματικά αριστερές - εργατικές δυνάμεις της αυτοδιοίκησης.

ΠΟΕ ΟΤΑ ακούει;
Ο αρχισυνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ της πλειοψηφίας το ξέρει;
Και τώρα που το έμαθε - αν δεν το ήξερε τι θα κάνει;;;
Ακολουθέι ολόκληρη η πρόσκληση του ΔΣ της Σ.Επ.Π.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλανδρίου καλεί τα μέλη σε συνεδρίαση, στην αίθουσα της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαλανδρίου, επί της οδού Παπάγου 7 στο Χαλάνδρι, την Τετάρτη 16η Μαρτίου 2016 και ώρα 19:45 να συζητήσουν και να αποφασίσουν σχετικά με τα εξής θέματα :
 
1.    Ανακοινώσεις Προέδρου.
2.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για την κατανομή πιστώσεων μηνός Μαρτίου, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων-συγκροτημάτων.
3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την έγκριση της σύναψης νέας σύμβασης αναδόχου καθαρισμού σε σύμβαση μίσθωσης έργου για το 16ο Δημοτικό-16ο Νηπιαγωγείο.
4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την έγκριση πληρωμής τεσσάρων (4) τιμολογίων με τα οποία πραγματοποιήθηκε η προμήθεια πετρελαίου από την ΟΙΚΟΘΕΡΜΑΝΣΗ Ε.Π.Ε.
5. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του 6ου Δημοτικού Σχολείου, για την αντικατάσταση των προστατευτικών των μπασκετών του αθλητικού χώρου στο σχολείο.
6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του 6ου Δημοτικού Σχολείου, για την εγκατάσταση φωτισμού ασφαλείας και φωτεινών σημάνσεων των εξόδων κινδύνου του σχολείου.
7.Συζήτηση και λήψη απόφασης για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του 11ου Δημοτικού Σχολείου, για την τοποθέτηση ελαστικού τάπητα στον αύλειο χώρο 870 τ.μ.
8. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του 7ου – 10ου Δημοτικού Σχολείου, για την αντικατάσταση των προστατευτικών στις μπασκέτες καθώς και στις στήλες του βόλει.
9. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του 6ου Δημοτικού Σχολείου, για την σύνδεση με το δίκτυο του Φυσικού Αερίου.
10. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αντικατάσταση του αναπληρωματικού μέλους της Σ.Ε. της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης του κ. Σικαλιά με τον κ. Μητρόπουλο.
11. Συζήτηση και λήψη απόφασης για το νέο μαθηματικό τύπο κατανομής χρημάτων, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων-συγκροτημάτων.
12. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του 5ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, για την επισκευή των δαπέδων στις αίθουσες του Νηπιαγωγείου.


Χαλάνδρι, 11/03/2016
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΑΖΑΚΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ

"Ώρα της Γης 2016"‎, η μεγάλη απάτη! 
 Σάββατο 19 Μάρτη, στις 20:30

ΟΧΙ στην υποκρισία! 

Δεν συμμετέχουμε στην ανοησία!
ΔΕΝ σβήνουμε τα φώτα!
 

Αρνούμαστε την υποκρισία αυτών που αποσιωπούν και αποπροσανατολίζουν από τις ευθύνες εκείνων που κερδοσκοπούν ρυπαίνοντας!
 
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις πολιτικές που μας θέλουν υπηκόους των ΜΜΕ και των πολιτικών τους! 
 
Είμαστε ενεργοί πολίτες κι όχι κοπάδι!
 
ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ!

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ κάνει υπερωρίες λόγω αυξημένων θεμάτων που έσκασαν και ασυνήθιστα για τριήμερο υψηλής επισκεψιμότητας της ΠΛΑΤΕΙΑΣ (δεν φύγατε και εσείς πουλάκια μου, έτσι;)

 • Παρακολουθώ τα έγκυρα, τοπικά και περιφερειακά μέσα μαζικής εξημέρωσης (δεν με αφήνει ο άλλος να τα αναφέρω επώνυμα γιατί είναι σύμβουλας, λέει, λες και με νιάζει εμένα που είναι σύβουλας.) Τα περισσότερα έχουν ρεπορτάζ από τους δήμους εδώ της γειτονιάς μας, όλους, για να μπορούν να παίρνουν κάνα φράγκο απ΄όλους και να συντηρούνται.
 • Αυτά είναι γνωστά και δεν είναι αυτό το θέμα μου σήμερα.
 • Τα θέματα του ρεπορτάζ όμως από όλους τους δήμους έχουν αξία να προσεχθούν: Από όλους - μα όλους τους δήμους οι πρώτες ειδήσεις στην κατηγορία του κάθε δήμου είναι από την δράση, τις πρωτοβουλίες του αντίστοιχου δήμου. Στην Λαϊκή Δημοκρατία του Χαλανδριστάν όμως - σχεδόν παντού - οι πρώτες ειδήσεις αφορούν τις .... τοπικές ομάδες: ΝΗΡΕΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ κλπ. 
 • ΔΙΟΤΙ ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΗΛΑΔΗ; Μόνο πότε θα πουλήσει φακές το ΜΑΖΙ. Με τίποτε άλλο ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ εκεί στην Αγ. Γεωργίου.
 • Θα μου πεις τώρα ότι αυτά τα λέει ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ.
 • Εδώ οργανώνουν ολόκληρη συζήτηση σου λέει για το πώς το Χαλάνδρι θα αλλάξει την Ευρώπη. 
 • ΜΟΝΟ ΤΟΥ.  Αφού δεν τα κατάφερε ο Αλέξης να αλλάξει την Ευρώπη, αναλαμβάνει ο Ρούσσος. Με συντονίστρια την κυρία Κατούφα.
 • Που "φυλάει" τα προσωπικά δεδομένα του Κοινωνικού Παντοκοροϊδείου των 5500 ευρώ τον μήνα νοίκι.
 • ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ  ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑ, όχι για τον δημοτικό σύμβουλο που πρέπει να ψηφίσει;
 • ΓΙΑ ΔΕΣ: https://diavgeia.gov.gr/doc/62%CE%998%CE%A9%CE%97%CE%94-9%CE%930?inline=true. ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ φόρα παρτίδα.
 • ΠΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ!
 • Αλλά ξέρω ότι θα μου πεις ότι είμαι άδικος γιατί δεν ξέρω άλλες μεγάλες πρωτοβουλίες του δήμου: Καφέ του αντιδημάρχου στο ΚΑΠΗ και το καρναβαλικό πάρτυ της περασμένης βδομάδας στην πλατεία (που μου είπαν ότι ήταν πετυχημένο,  πήγε καλά). 
 • ΠΟΛΛΑ ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ και δελτία τύπου. 
 • ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΤΡΙ. Όπως ο Στελάρας ....
 • Διαβάζω στο blog του άρχοντος Νίκου Πανταζή τα όσα γίνονται στην Αποστολοπούλου. Έκλεισε - σου λέει - το νερό ο δήμαρχος για να τιμωρήσει τα αθλητικά σωματεία - που έχουν κατσικωθεί εκεί και αρνούνται να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. 
 • Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΥ αναφέρουν ότι ο δήμαρχος σχεδιάζει να περικυκλώσει το πάρκο με οχήματα του δήμου και να αποκλείσει μέσα τους αθλητικούς παράγοντες (Πανταζή, Τζήμο, Βλαχόπουλο) μέχρι να συνθηκολογήσουν ή να πεθάνουν αποκλεισμένοι, από την πείνα και την δίψα. 
 • Ενώ ο Πανταζής ετοιμάζεται να κάνει το δικό του .... Πολυτεχνείο. 
 • "ΕΔΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΔΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, εργάτες πρασίνου  αδέλφια μας, δεν μπορεί να μας καταβρέξετε με τη μάνικα. Εϊμαστε δικοί σας .....
 • Ήρθε και η άλλη και τον πέρασε για αμερικανάκι τον ακατανόμαστο. "Δώσε μου την τιμή να την δώσω σε δέκα φορείς και αν δεν βρουν φθηνότερα ...."
 • Μίλαγαν Παρασκευή βράδυ, την Παρασκευή του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, η εκδήλωση είναι την άλλη Κυριακή και θα τις έδινε τιμή για να ψάξουν 10 φορείς την ώρα που αμολάνε αετό, να βρούν 2 ευρώ καλύτερη τιμή για να λέει ότι "είναι ακριβός, γι' αυτό δεν τύπωσα εκεί".
 • ΑΛΛΑ "ΒΑΛΕ ΜΑΣ ΜΩΡΕ ΔΙΚΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - τσάμπα - στην ΠΛΑΤΕΙΑ να κονομήσουμε εμείς". (δεν μιλάμε για ανοικτή εκδήλωση με δημόσιο περιεχόμενο , μιλάμε για εκδήλωση όπου η πρόσκληση πουλιέται 15 ευρώπουλα χώρια τα ποτά που θα πουλήσει  η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ταβέρνα).
 • Καλά. Δεν πρόλαβε! Την έστειλε. Την πυροβόλησε πιο γρήγορα και από μένα τον γνωστό. Δεν ήταν η πρώτη φορά βλέπεις. Ήταν η δεύτερη που πήγε να τον δουλέψει. Είχε προηγηθεί η πρώτη που τα κατάφερε. Τον δούλεψε. ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΣ ΕΞ ΑΜΑΡΤEΙΝ .....
 • Και είχε προηγηθεί και ο άλλος ο.... εθελοντής που ήθελε ... τσάμπα.  Συγγραφέας λέει, προσπαθεί να πουλήσει τα βιβλία του (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΆΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ). Είναι όμως στο σώμα εθελοντών - σου λέει (δηλαδή είναι"κολλητός")  
 • Και του έδωσαν  δωρεάν μάλλον - την αίθουσα του Παντοκοροϊδείου (που το πληρώνεις εσύ που δεν είσαι εθελοντής) για να κάνει ομιλίες σχετικά με τα θέματα των  βιβλίων του. Θεάρεστο. Και πολύ ενδιαφέροντα τα θέματα των  ομιλιών - για την ποιότητά τους δεν έχω άποψη, ένας φτωχός και μόνος καουμπόυ είμαι.. Αλλά πάντως ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ , έτσι; Δεν ήταν κανένας συλλογικός φορέας να τον προβάλλουμε τσαμπέ, έτσι δεν είναι;
 • "ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΟΥ" στέλνει μήνυμα στην ΠΛΑΤΕΙΑ που ήδη του είχε ανεβάσει κάποιες ανακοινώσεις εμπορικοεπιστημονικού χαρατκήρα σε ένδειξη καλής θέλησης.
 • "Βεβαίως αλλά ξέρετε έχουμε και εμείς έξοδα . Δεν θα σας καθορίσουμε την τιμή αλλά αν θέλετε στο τέλος της σελίδας έχει το κουμπί " DONATE στην ΠΛΑΤΕΙΑ". Έστω και ένα συμβολικό ποσό της επιλογής σας είναι αρκετό για να μας δείξει κυρίως τον σεβασμό σας στην προσπάθειά μας και το γεγονός ότι εμείς θα σας προβάλουμε την εκδήλωση. Δεν θα γίνουμε χατζήδες, δεν θέλουμε πολλά."
 • "ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ" του λέει ο ΕΘΕΛΟΝΤΉΣ που πουλάει τα βιβλία του,  με στυλ παρεξηγημένο αποδεικνύοντας ότι δεν μας σέβεται.
 • Διότι ΚΑΙ εμείς ενημερώνουμε τους πολίτες του Χαλανδρίου δωρεάν για το καλό των παιδιών μας αγαπητέ φίλε. Κοινωνικό έργο κάνουμε προσπαθώντας να κρατήσουμε τον πολίτη ενημερωμένο κα ελέγχοντας την εξουσία.
 • Και δεν μας δίνει ο δήμος γραφείο (που το πληρώνουν τα παιδιά μας) για να κάνουμε την τρέλα μας. Βασιζόμαστε σε έσοδα που πρέπει να αναζητήσουμε μόνοι μας για την κάλυψη των εξόδων μας.
 • Και αυτή η αρνητική συμπεριφορά σου - δεν είναι τα 5 ή 10 ευρώ που θα μπορούσες να διαθέσεις καλέ μας φίλε - δείχνει απλά ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ στο μέσο που ζητάς να σε προβάλλει.Οπότε δεν σε προβάλλει.
 •  Εμπεριέχει το "εσείς είστε μαλάκες και εγώ είμαι πονηρός" κατάλαβες;
Και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε άλλο αδέλφια με το μόνο όπλο που έχουμε: Την δημόσια ανάδειξη και στηλίτευση αυτών των αρρωστημένων νοοτροπιών (για όσους έχουν φιλότιμο δηλαδή).
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ
Με μέτρο τα τσίπουρα.

ΠΑΜΕ ΝΤΟΛΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Εκδήλωση συζήτηση στο Χαλάνδρι για το πώς θα αλλάξει η Ευρώπη

 Την ώρα που κορυφώνεται η κρίση γύρω από το προσφυγικό-μεταναστευτικό και αναδεικνύονται τα αδιέξοδα των πολιτικών της ΕΕ, αποκτούν πρόσθετο ενδιαφέρον οι προβληματισμοί για το μέλλον της Ευρώπης.

Με τη σκέψη αυτή, οι Εκδόσεις Ταξιδευτής οργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 19.00 στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου (οδός Δαναΐδων και Αντιγόνης).

Τίτλος της εκδήλωσης «Πως θα αλλάξει η Ευρώπη», σύμφωνα με το βιβλίο των Γιάννη Γούναρη και Πάνου Τριγάζη Επανίδρυση της Ευρώπης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βερβέρης, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου Παναγιώτης Γρηγορίου και ο εκ των συγγραφέων Πάνος Τριγάζης.

Παρέμβαση για την πολιτιστική διάσταση της ευρωπαϊκής ενοποίησης θα κάνει ο σκηνοθέτης Θάνος Μιχαλάς.

Θα συντονίσει η δημοσιογράφος και δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου Ευγενία Κατούφα.

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου με τον ΑΝΥΠΕΘΑ Δ. Βίτσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας


Συζήτησαν για συγκεκριμένες δράσεις για το προσφυγικό ζήτημα

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα είχε σήμερα Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αμοιβαία ενημέρωση για την διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος και συζητήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις για την από κοινού στήριξη των δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Συζητήθηκαν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, νομοθετικές και άλλες, ώστε να διευκολυνθούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση της πιο αποτελεσματικής αντιμετώπισης του ζητήματος.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε ο ρόλος της Περιφέρειας στην ενεργοποίηση των πολιτών και τη στήριξη των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ................
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!