Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροίδεύουν, μετά σε πολεμούν και μετά νικάς


keraia29032012

Επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η ινδική παροιμία στην γειτονιά μας με την μεγάλη νίκη της κατεδάφισης της «νόμιμης» κεραίας της Wind από την ταράτσα της πολυκατοικίας στην διασταύρωση των οδών Σαρανταπόρου και Κύμης στην καρδιά του κάτω Χαλανδρίου.
Μέσα σε μία πορεία 3 ετών και έχοντας ξοδέψει ποσά πολύ μεγάλα με προσφυγές και ενστάσεις με όλα τα ένδικα μέσα που υπήρχαν σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (πολεοδομία, περιφέρεια, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών κ Ταχυδρομείων, Συμβούλιο της Επικρατείας ) αντιμετωπίσαμε και την αδιαφορία και την κοροϊδία και τον πόλεμο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και των ανθρώπων που τις υπηρετούν εδώ και χρόνια..
Οι ισχυρές προσβάσεις των εταιρειών στην δημόσια ζωή, η κατάρρευση όλων των δομών ελέγχου των δραστηριοτήτων τους, η απουσία θεσμικού πλαισίου στους όρους διασποράς της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μέσα στις πόλεις και η βεβαιότητα ότι αποτελούμε τα πειραματόζωα ενός μεγάλου πειράματος με φόντο καρκινογενέσεις καθόρισε την δράση μας σαν επιτροπή τα 3 τελευταία χρόνια.
Φτάσαμε στην κατεδάφιση από την σχολαστικότητά μας να διερευνούμε και την τελευταία γραμμή των κειμένων - αδειοδοτήσεων της εν λόγω εταιρείας. Φτάσαμε έτσι άνθρωποι άσχετοι με το θέμα να φτιάχνουμε κατόψεις με αζιμούθια και ακτίνες δράσεις των κεραιών σε επίπεδο πόλης και να καταρρίπτουμε ένα - ένα τα επιχειρήματα των υπερασπιστών της κεραίας.
Μπορέσαμε να πάρουμε μία απόφαση δικαστηρίου πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα: για πρώτη φορά η εκπομπή μιας "νόμιμης" κεραίας σε φάσμα διαφορετικό από αυτό που είναι αδειοδοτημένη την κάνει να εκπίπτει της νομιμότητας και να προσδιορίζεται πολεοδομικά παράνομη και κατεδαφιστέα.
Από μόνο του αυτό όμως δεν θα έφτανε εάν δεν υπήρχε η αλαζονεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και των ανθρώπων τους που θεωρούσαν και θεωρούν το μέγεθός τους κολυμπήθρα του Σιλοάμ όπου μετατρέπει τα συμφέροντά τους αυτομάτως σε νόμο. Αμφισβήτησαν της πολεοδομία και τους ελέγχους που έκανε, αμφισβήτησαν τις μετρήσεις που κάναμε και τους ανθρώπους που τις έκαναν. Τέλος αφού πρώτα μας απείλησαν, μετά τραμπούκισαν σκίζοντας αφίσες και υλικά που μοιράζαμε και μετά μας μήνησαν όταν κατάλαβαν ότι η κατάσταση σοβαρεύει και κινδυνεύουν να χάσουν την κεραία.
Η κατεδάφιση σήμερα ξεκίνησε με την κατεδάφιση της λογικής. Μπράβοι της wind είχαν πάρει θέση μπροστά από το κτήριο ενώ οι πρώτες κινήσεις της εταιρείας προς τους κατοίκους ήταν ότι η κεραία είχε κατέβει και δεν υπήρχε λόγος για περαιτέρω ενέργειες. Η ίδια εταιρεία - όταν εμφανίστηκαν τα συνεργεία του δήμου επιβεβαιώθηκε – είχε καταθέσει την ίδια μέρα αίτηση αναστολής της απόφασης και οι φόβοι για τυχούσα αυθημερόν εξέταση του αιτήματος από δικαστή μας έκανε να ζητήσουμε την επίσπευση της έλευσης όλων των εμπλεκομένων φορέων στην κατεδάφιση (ΔΕΗ, αστυνομίας, εισαγγελέως, πολεοδομίας).
Πέρασαν 90 λεπτά έντονου παρασκηνίου με τον δικηγόρο της εταιρείας να υποστηρίζει πίσω από την πόρτα του κτηρίου ότι η κατεδάφιση δεν γίνεται. Η αποφασιστικότητα των κατοίκων, η επιμονή του δικηγόρου μας κου Δημητράκη και η κάθετη θέση των εκπροσώπων του δήμου Γ. Ράπτη και της περιφέρειας κου Ξυνού έκοψε τον βήχα της εταιρείας.
Η έλευση της εισαγγελέως και της αστυνομίας δημιούργησε τετελεσμένο έναρξης διαδικασίας κατεδάφισης η οποία ξεκίνησε στις 11:30 όταν εμφανίστηκε και η πολεοδομία. Ακόμα και τότε ο δικηγόρος της Wind απειλούσε την εισαγγελέα για μήνυση για παράβαση καθήκοντος. Το ότι το κλειδί της πόρτας είχε χαθεί ήταν αναμενόμενο, όπως και το γεγονός ότι ένας κλειδαράς μπορεί να το βρει.
Όμως το συγκλονιστικότερο ήταν η πόρτα που οδηγούσε στον χώρο της εγκατάστασης της κεραίας στο υπόγειο του κτηρίου. Η πόρτα δεν είχε κλειδί καθώς άνοιγε ηλεκτρομαγνητικά μόνο από τα κεντρικά της Wind με αυτοματισμό!!!. Η εταιρεία συμμορφώθηκε, άνοιξε την πόρτα και η διαδικασία της κατεδάφισης ξεκίνησε και στο υπόγειο και στην ταράτσα αφού συνεργεία της ΔΕΗ, του δήμου και της εταιρείας έκοψαν καλώδια και παροχές.
Η εγκατάσταση ήταν τόσο μεγάλη που το φορτηγό γέμισε και η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο υπό την επίβλεψη της πολεοδομίας.
Η ευτυχής κατάληξη του αγώνα μας αποτελεί μία νίκη όλων αυτών που θεωρούν ασύμβατη με την δημόσια υγεία και την δημοκρατία την ασυδοσία με την οποία οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εξαπλώνουν το δίκτυο των κεραιών και των συμφερόντων τους μέσα στον οικιστικό ιστό των σύγχρονων πόλεων.
Οφείλουμε ένα ευχαριστώ σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην σημερινή κατεδάφιση γιατί έκαναν ακριβώς το καθήκον τους φανερώνοντας μία πραγματικότητα που υπάρχει και είναι πολύ καλύτερη από αυτή που περιγράφουν ή ετοιμάζουν οι κυβερνώντες .
Γνωρίζουμε ότι ο εύκολος πλουτισμός θα κάνει πολύ θελκτική μία ταράτσα πενταόροφου κτηρίου σε μια γειτονιά το πολύ τριπλοκατοικιών. Η ταράτσα εξάλλου δεν κατεδαφίστηκε. Αλλά και εμείς δεν φεύγουμε από τα σπίτια μας. Σε οποιοδήποτε νέο ραντεβού με κεραία τόσο στην ταράτσα του συγκεκριμένου κτηρίου όσο και στην ευρύτερη περιοχή δηλώνουμε από τώρα «παρών».Το Σχόλιο και η Ενημέρωση της "πρΟΤΑσης

pr_ota_si@yahoo.gr
Χαλάνδρι 2.4.2012
Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι,
Η σύγχρονη τυραννία την οποία βιώνουμε μέσα σε ένα κλίμα καθημερινού εκβιασμού, φοβέρας και ξύλινης γλώσσας, αποτελεί ένα καλοστημένο - και μελετημένο μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας - σχέδιο αποπροσανατολισμού των μαζών.
Η «προβοκάτσια» έχει γίνει τέχνη και επάγγελμα, ενώ η κυριαρχία του μικροκομματικού προσωπικού συμφέροντος των δύο κομμάτων που στηρίζουν αυτή την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΧΩΡΙΣ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ «συγκυβέρνηση», είναι πλέον ηλίου φαεινότερο, με φόντο, φυσικά, την επόμενη ημέρα στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας.
Η απόγνωση, η αγανάκτηση και ο θυμός της κοινωνίας για τον σύγχρονο κεφαλικό φόρο (χαράτσια) που της έχει επιβληθεί, καθώς και για την αρπαγή της δημόσιας περιουσίας από ντόπια και ξένα συμφέροντα – έναντι ΨΙΧΟΥΛΩΝ – οδηγεί την κατάσταση σε ένα καθεστώς σύγχρονης εξαθλίωσης του λαού.
Οι κρυφές δεσμεύσεις για νέο «τσάκισμα» των μισθών και των συντάξεων (οσονούπω…), υποχρέωση την οποία ανέλαβαν οι «αχυράνθρωποι» που (ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ) ορίζουν τις τύχες μας – αλλά δεν το λένε επειδή έρχονται εκλογές… - είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την κοινωνία σε εκτροχιασμό, σε μια κατάσταση ανεξέλεγκτη.
Οι περικοπές ύψους 11 δισ. ευρώ που θα πρέπει να αποφασιστούν τον Ιούνιο – γιατί έτσι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ για τη…”σωτηρία της χώρας” – θα έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών οργανισμών και υπηρεσιών, νέες απολύσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα και νέα έκρηξη της ανεργίας. Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή, αφού το Μνημόνιο ορίζει με σαφήνεια την υποχρέωση της νέας κυβέρνησης (που θα προκύψει από τις εκλογές…) για νέο «πετσόκομμα» μισθών στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και των συντάξεων στο όνομα της «δημοσιονομικής προσαρμογής»!!!
Η βύθιση της χώρας και της οικονομίας της σε μια κρίση χωρίς προοπτική εξόδου από αυτήν, με ταυτόχρονη καταστροφή των πάντων και υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας που ανήκει στο λαό, η βίαιη και άδικη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι έργο της κυβέρνησης τραπεζιτών και τρόϊκας. Αυτής που με ψεύτικα διλήμματα όπως : «μνημόνιο ή χρεοκοπία», «μεσοπρόθεσμο ή τανκς», «Ευρώ ή καταστροφή», «PSI ή θάνατος», μας οδήγησαν στην απόλυτη υποτέλεια.
Από εμάς εξαρτάται να πούμε ΦΤΑΝΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!
Η ριζική αλλαγή του Συστήματος και ΟΧΙ οι…υποτιθέμενες «μεταρρυθμίσεις» είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα. Η μοναδική διέξοδος αυτή τη στιγμή είναι η ΑΜΕΣΗ προκήρυξη εκλογών, προκειμένου να εκφραστεί ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ο ελληνικός λαός και να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.
Σε αντίθετη περίπτωση, θα συνεχίζουν, αυτοί που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, να παίρνουν μέτρα σε βάρος μας και χωρίς την έγκρισή μας.
Θα συνεχίζουν οι πλούσιοι να πλουτίζουν και οι φτωχοί να φτωχαίνουν, ενώ η «δημοκρατία» που θα επικρατεί στη χώρα μας θα είναι μια «μεταλλαγμένη ολιγαρχία» που μας ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, μια «δημοκρατία» των γκλομπς, της σύγχρονης «Ξένης Ιερής Συμμαχίας» που καθορίζει ακόμη και το πότε θα γίνουν εκλογές και της χούντας που αποφάσισε και διέταξε να πληρώνεται πρώτα το – ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ – χρέος της Ελλάδας και μετά οι μισθοί και οι συντάξεις.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Διαβάστε Ε Δ Ω το Σχέδιο του Π.Δ. για το Σύστημα Αξιολόγησης των υπαλλήλων και των οργανικών μονάδων του Κράτους, των Ο.Τ.Α. Α’ & Β’ Βαθμού και άλλων Φορέων του Δημοσίου Τομέα.
πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου


Στο 14,7% η ΝΔ στη Β' Αθηνών. Ποιοι εκλέγονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στο 14,7% η ΝΔ στη Β' Αθηνών. Ποιοι εκλέγονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ RASS ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΡΟΝ


Σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει άλλη μια μεγάλη δημοσκόπηση της Rass για το χθεσινό Παρόν, που διενεργήθηκε στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β' Αθηνών. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο κομμάτων και σε πρόθεση ψήφου στην Β΄ Αθηνών η σειρά των κομμάτων είναι:

Νέα Δημοκρατία 14,7%
ΠΑΣΟΚ 10,2%
ΔΗΜ.ΑΡ 10,1%
ΚΚΕ 10,0%
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 9,8%
ΑΝΕΞ. Έλληνες 9,4%
Οικολόγοι 4,6%
Χρυσή Αυγή 3,7%
ΔΗΣΥ 2,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,0%
Άρμα Πολιτών 1,5%
ΛΑΟΣ 1,4%
Σύμφωνα με την δημοσκόπησης της RASS που δημοσιεύεται στο ΠΑΡΟΝ στην Β΄ Αθηνών εκλέγονται σίγουρα:

Ευάγγελος Μεϊμαράκης  (31,5%),
Πάνος Παναγιωτόπουλος (27,8%),
Κυριάκος Μητσοτάκης (24,1%),
Κωστής Χατζηδάκης (22,5%),
Άδωνις Γεωργιάδης(20,1%),
Σπηλιωτόπουλος Άρης(16,5%)
Κατερίνα Παπακώστα(15,7%),
Λευτέρης Ζαγoρίτης(14,4%),
Γιάννης Παπαθανασίου(14,3%),
Αργύρης Ντινόπουλος(13,9%),
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης(13,2%),
Καραμανλή Άννα(10,7%).


Έπονται: Βύρων Πολύδωρας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, Νίκος Κωστόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και Βασιλική Τζότζολα.

Στο ΠΑΣΟΚ εκλέγονται μάλλον μόνο οι εξής:

Ανδρέας Λοβέρδος(61,2%),
Απόστολος Κακλαμάνης(34,0%),
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης(28,1%),
Μίμης Ανδρουλάκης (27,3%),
Πέτρος Ευθυμίου(22,7%),
Γιώργος Κουτρουμάνης(20,5%)


Στην λίστα επιλαχόντων: Άννα Νταλάρα, Τηλέμαχος Χυτήρης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιάννης Βούρος, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Κώστας Γείτονας, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος.


Συνελήφθη Βούλγαρος που εξαπατούσε ηλικιωμένους στο Χαλάνδρι

Το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ 38χρονος Βούλγαρος για απάτες και ληστεία, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, ενώ αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός του.
Συνελήφθη Βούλγαρος που εξαπατούσε ηλικιωμένους
Ο δράστης λίγο πριν τη σύλληψή του είχε προσεγγίσει στο Χαλάνδρι ηλικιωμένο άτομο και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστής του γιού του, του ζήτησε 6.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει εκκρεμότητές του.
Στη συνέχεια τον οδήγησε με το αυτοκίνητό του σε Τράπεζα, από την οποία ο ηλικιωμένος έκανε ανάληψη το ποσό που του ζητήθηκε. Ο 38χρονος αλλοδαπός με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε τα χρηματικό ποσό και τράπηκε σε φυγή. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στη περιοχή τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α Χαλανδρίου διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω δράστες, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα και χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, όπως προσποιούμενοι τους υπαλλήλους ασφαλιστικών εταιρειών, τους λογιστές κ.α. τους εξαπατούσαν και τους αφαιρούσαν χρήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα χρησιμοποιούσαν σωματική βία και απειλές.
Όπως εξακριβώθηκε το τελευταίο τετράμηνο έχουν διαπράξει τέσσερις (4) εξαπατήσεις- ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, του Χαλανδρίου, του Π. Φαλήρου και του Ωρωπού.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.
 


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Χαλάνδρι


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Χαλάνδρι

  
Λόγω εργασιών εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα παρακάτω τμήματα της οδού Εθν. Αντιστάσεως, περιοχής Δήμου Χαλανδρίου, από 2 έως και 8-4-2012, κατά τις ώρες 07.30΄ έως 15.00΄:

- Στη δεξιά λωρίδα, στο τμήμα από την οδό Λέσβου έως την οδό Σερρών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγία Παρασκευή.

- Σε μία λωρίδα κάθε φορά, στο ύψος της οδού Σερρών, εναλλάξ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *