Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ..... ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΙΑΣ!


Επειδή αυτά που γράφει ο Ακατανόματος είμαι βέβαιος ότι  βαριέσαι να τα διαβάσεις και επειδή στον δήμο έχει αρχίσει ένα μεγάλο πάρτυ που θα βγάλει πολύ γέλιο μέχρι τις εκλογές, είπα να σου πω εγώ με τρεις κουβέντες τι γίνεται.

Λοιπόν η βάση αυτού του χαβαλέ που ζει ο δήμος είναι μια σύλληψη της Λουλάρας που δεν βγαίνει με τίποτα. Και ποια ήταν αυτή;

Η Λουλάρα βλέποντας επί τρία χρόνια ότι ο Ακατανόμαστος είχε πάρει την πολιτική επικυριαρχία στην αντιπολίτευσης - ενορχήστρωσε και καθοδήγησε πολιτικά τους άσχετους και αυτοδιοικητικά ανεπαρκείς αντάρτες του Συμεών με στόχο να "καπελώσουν", να "κλέψουν" την αντιπολιτευτική γραμμή του Ακατανόμαστου και να την ιδιωποιηθούν καιροσκοπικά.

Αλλά πώς να οικειοποιηθούν μια γραμμή που από την πρώτη μέρα της δημαρχιακής περιόδου έθεσε ως κεντρικό ζήτημα την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ των στοχοποιημένων από τα μνημόνια, τους δανειστές και την κομμαντατούρ δημόσιο χαρακτήρα των κεντρικών υπηρεσιών στην αυτοδιοίκηση με μέτωπο με τους οπαδούς της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας;
Και πώς να βγουν μπροστά στα θέματα υπεράσπισης της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, όταν έχουν ψηφίσει την ΑΓΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ για ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΚΟΠΟ από το ΤΑΙΠΕΔ, που τώρα καταγγέλλουν;;;

Είναι εγκλωβισμένοι στις αντιφάσεις τους!
Και πώς να τις αφήσουν πίσω;

Επειδή τους  ευλόγησε η Λουλάρα δηλαδή δεν μετράει αυτή η ψήφος των "αντιμνημονιακών από τα LIDL" που ΔΕΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΙΗΘΗΚΑΝ ΤΟΤΕ αλλά θυμήθηκαν την δημόσια περιουσία ..... στις δημαιρεσίες;;;

Το σχέδιο της Λουλίτσας ήταν έξυπνο μεν αλλά όχι αρκετά έξυπνο. Στόχο είχε να τελειώσει η θητεία αυτή του δημοτικού συμβουλίου με μια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, μια αντιπαράθεση που άφηνε τον Κουράση και το Γαλαζοπρασινολουλακί μέτωπο (Κουράσης, Ανδρεόπουλοι, Καρατζά), δηλαδή τις ηγεμονικές δυνάμεις της προηγούμενης τετραετίας, τις δυνάμεις του SALT LAKE CITY και του παγοδρομίου, εκτός αντιπαραθέσεων, ώστε να παραμείνουν ως εναλλακτική "σοβαρότητας" απέναντι στην διασπασμένη παράταξη της πλειοψηφίας.

(ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ..... Οι SALT LAKE ..... τες πάντων).

Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξαν ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ να  βγαίνει το μέτωπο και να βάζει τους αντάρτες ή την εκλεκτή τους πρόεδρο (με τις ψήφους του ΠΑΜΕ) να φέρουν ένα ψήφισμα για ό,τι να ΄ναι, το οποίο φροντίζουν να αναγάγεται σε μείζον θέμα της πόλης, να καταναλώνει τον χρόνο του ΔΣ και .... να "μετράει" κεφάλια: Τόσοι πήγαν με τον Συμεών και τόσοι με την αντιπολίτευση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που έχουν δεχτεί για τον εαυτό τους την αντίληψη της .... αγέλης.

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ! ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!
ΥΒΡΙΣ για την πόλη, για τους δημότες και την σημασία που πρέπει να δοθεί στις ζωές τους, στα προβλήματά τους, στην λειτουργία της πόλης.

Ο αεικίνητος επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι ανεπαρκείς δημοτικοί του σύμβουλοι, μαζί με την καταρρέουσα παράταξη της πρώην αξιωματικής  αντιπολίτευσης, βολεύονται μια χαρά να κρύβουν την ανεπάρκειά τους πίσω από .... την ΛΑΕ.
Τι να κάνουν; Να καταθέσουν προτάσεις; Πού να τις βρουν; Δεν πουλάνε πουθενά.
Να κάνουν κριτική; ΜΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ χρήσεων, που κάποιοι τα θυμούνται.

Να πάρουν θέση στα προβλήματα των δημοτών και τις επιλογές που υπάρχουν για να επιλυθούν;
Τι να πουν; ¨Ότι θα ξαναφέρουν το παγοδρόμιο πάνω στο άγαλμα ;;;;

ΛΕΥΚΟ!
Ψήφος ευκαιριακός, καιροσκοπικός, τακτικίστικος σε όλα τα θέματα.

Όμως αυτό που έχει αναδειχθεί πραγματικά από αυτή την κατάσταση είναι Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ του πυλώνα της αντιπολίτευσης, "της παλιάς" από την οποία περίμεναν να τους οδηγήσει στα θέματα της πόλης ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ - άσχετοι είναι - με δεδομένο ότι ο Κουράσης (που ξέρει) πρέπει να .... κοιτάει τα παπούτσια του για να τον αφήνει ο Συμεών πρόεδρα στον Σύδεσμο Βολέματος Ανέργων Πρώην.

Η Λούλα ακυρώθηκε. Το οικόπεδο στο Πεύκο Πολίτη την τελείωσε πολιτικά.
Θα έπρεπε να έχει πάει σπίτι της για να προστατέψει την διαδρομή της, αφού έκανε αυτή την επιλογή.
ΟΜΩΣ ένα τέτοιο ΚΑΒΑΛΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑΜΙ όπως η Λούλα πιστεύει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες για πάντα.

Όταν δεν μπορείς να μιλάς για το Πεύκο Πολίτη και τις επιπτώσεις που οι διαδικασίες ένταξης φέρνουν στην πόλη ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ είναι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ όμως.

Και όταν οι ευελιξίες, οι χαριτωμενιές και οι εξυπνάδες τελειώνουν ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστείς το μέτωπό σου και το σχέδιό σου,  είναι Η ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΙΑ!

Η ΚΑΤΑΣΕΚΥΗ ΕΝΟΧΩΝ!
Παλιά τους τέχνη κόσκινο!

Η Καρατζά είναι καλή καιροσκόπος, αλλά αυτό δεν φτάνει πια.

Στον προχθεσινό καβγά της με τον Ρούσσο που άκουσε όλο το δημαρχείο, φάνηκε ότι χάνει πλέον την παροιμιώδη ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ της.

Διότι - για να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΗ Η ΚΑΡΑΤΖΑ.
Ψυχραιμία δεν είναι να σε φτύνουν και να λες "βρέχει".
Δεν είναι ψυχραιμία η ΑΦΙΛΙΑ και η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ.
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ.

Ψυχραιμία είναι να ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ, να μην ξεκινάς τον καβγά, να κοιτάς να παραμείνει ο διάλογος και η αντιπαράθεση σε παραγωγικά πλαίσια, κάθε στιγμή.

Δεν είναι να φιτιλιάζεις τους άλλους, επειδή ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ για να τους λες ότι "έχασαν την ψυχραιμία τους ".

Και η Καρατζά δεν είναι ψύχραιμη αφού πάντα ΠΡΟΚΑΛΕΙ.
ΑΝΑΙΣΘΗΤΗ είναι.

Λοιπόν προχτές είχε το θράσος να ζητήσει τα ρέστα από τον Ρούσσο γιατί κατέθεσε ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ για την μήνυση του Κουράση στον Νταβία.

"Ορίστε τι έκανες" "Τώρα με λέει ψευδομάρτυρα" φώναζε η Καρατζά στον Ρούσσο που δεν τήρησε την γραμμή που του έδωσε και είπε την αλήθεια.

ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ!

Μέχρι και ο Κουράσης παραδέχτηκε ότι η κατάθεση των Ρούσσου και Χριστουλάκη ήταν αληθινές την ώρα που η Καρατζά τους εγκαλούσε ότι έπρεπε να βάλουν τον σκοπό πάνω από την αλήθεια και να τα πουν έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η καταδίκη του Νταβία.

Την ίδια ώρα ο νέος, φέρελπις εκπρόσωπος των ΚινΑλιτών κολλητός της, ζητούσε από τον Ρούσσο να ενεργοποιηθεί η απόφαση της οικονομικής επιτροπής, να γίνει αγωγή στον Νταβία από τον δήμο.

ΓΕΛΑΓΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΟΛΟ!

Όπως όλο το δημαρχείο γέλαγε όταν η Καρατζά αναφέρθηκε στους δημοτικούς συμβούλους που δεν ακολούθησαν την γραμμή της αποχής από το προχθεσινό συμβούλιο ως "τα πουλητάρια".

Ναι! Είδες;
Δεν πήραν οικόπεδο για να έχουν άλλοθι να φεύγουν από το συμβούλιο.

Το ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ τελειώνει.

Θα γίνει της μουρλής βέβαια στον δήμο, όταν συγκρουστεί ο δικός μας με την Καρατζά στα ίσα και θα γραφτεί βιβλίο, αλλά είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ.

Και ποιος νομίζετε ότι θα χάσει;

Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ ή Η (κατά την γνώμη της) .... ΣΤΕΓΝΗ;;;;

Μέρεεεεες