Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (κατά την ταπεινή μας γνώμη)ELA αθλιότητα στον τόπο σου…

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου 

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής μας έλεγαν ότι ο Ντράγκι θα κλείσει την κάνουλα. Θα κόψει  έλεγαν (και εύχονταν) τον ELA, θα βγάλει από την πρίζα τις ελληνικές τράπεζες και ζήτω η σπέκουλα και η τρομοκρατία… 
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική  Τράπεζα όμως έδωσε παράταση. Και όπως λένε ανεπίσημες πλην εγκυρότατες πηγές, είναι υποχρεωμένη να δώσει και την Τετάρτη ακόμη και αν δεν υπάρξει πρόγραμμα, ακόμη και αν δεν υπάρξει παράταση. Ο λόγος είναι απλός: Εάν η Ελλάδα  βγει από το ευρώ, μέσα στο καλοκαίρι δεν θα υπάρχει ούτε ευρώ, ούτε Ευρωζώνη…
Αλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τη μαύρη προπαγάνδα. Μόλις συνήλθαν από την ανακοίνωση της ΕΚΤ, οι΄»Μπάμπηδες» σε όλα τα ΜΜΕ , έδιναν την είδηση σαν να επρόκειτο η  ΕΚΤ να αποφασίσει αύξηση και όχι διακοπή της χρηματοδότησης, όπως οι ίδιοι διακινούσαν. » Δεν αυξάνει τη χρηματοδότηση η ΕΚΤ» πρότασσαν στους τίτλους τους, παραποιώντας έτσι την αλήθεια.
Στο παιχνίδι έχουν μπει όχι μόνο τα εγχώρια όργανα του Μαύρου Μετώπου αλλά και το BBC ! Πέντε ώρες πριν, μετέδιδε την «αποκλειστική» είδηση ότι «η Ευρωπαϊκή  Κεντρική Τράπεζα στη σημερινή της συνεδρίαση σκοπεύει να διακόψει την παροχή της έκτακτης χρηματοδότησης (ELA) στις Ελληνικές Τράπεζες». Λίγο αργότερα, ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη, έγραψε στο twitter ότι ο Γ. Βαρουφάκης, μιλά στο BBC για capital controls. Δεν διευκρίνιζε τι λέει ο υπουργός. Καλύφθηκε πίσω από το γεγονός ότι τον ρώτησε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο… Την πληροφορία αναμετέδωσαν βεβαίως ασμένως τα πρόθυμα ΜΜΕ στην Ελλάδα, υπό τον τίτλο «ο Βαρουφάκης προαναγγέλλει το ΒΒC  Capital Controls. Φυσικά η διάψευση από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, πέρασε στα ψιλά. Ουδείς έκανε τον κόπο να ανατρέξει στην πρωτογενή πηγή, δηλαδή την ίδια τη συνέντευξη, όπου ο Γ.Βαρουφάκης ακούγεται να λέει πως θεωρεί αποκρουστικό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.( http://www.bbc.co.uk/programmes/b0606vv1).
Η αθλιότητα συνεχίστηκε σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση ο οποίος «εμφανίστηκε»να προαναγγέλλει μέσω twitter  ότι «τη Δευτέρα θα κλείσουν οι τράπεζες». Δεν ήξεραν όμως οι άθλιοι ότι ο Ν.Βούτσης δεν έχει καν λογαριασμό στο twitter! Μετά από έλεγχο της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία προσέφυγε ο υπουργός, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πλαστό λογαριασμό ενός Ιταλού, στο όνομα Tomasso Depedetti... Οι δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του υπουργού Εσωτερικών, για «βρώμικο πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση τις κρίσιμες αυτές ώρες» δεν μεταδόθηκαν φυσικά ποτέ…
Στον ίδιο καμβά του ζωτικού ψεύδους κινήθηκε και χθες στη Βουλή και η Τρόϊκα Εσωτερικού.Οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας στο ελληνικό κοινοβούλιο, επιχειρηματολόγησαν με γνώμονα ένα ανύπαρκτο επιχείρημα: “Το δημοψήφισμα λένε δεν έχει αντικείμενο, αφού δεν υπάρχει πρόταση»!
Όμως ούτε ο Νταίσελμπλουμ το Σάββατο, ούτε ο Γιούνκερ την Κυριακή, διατύπωσαν κάτι τέτοιο. Λένε μόνο ότι διεκόπησαν οι συνομιλίες με ευθύνη της ελληνικής πλευράς.Γνωρίζουν καλά πως αν ανακοινώσουν απόσυρση της πρότασής τους, αφενός θα έχουν κάνει «μάγκα» τον Τσίπρα αφού θα φανεί ότι υποχώρησαν λόγω δημοψηφίσματος, αφετέρου θα τιναχτεί το ευρωπαϊκό σύστημα στον αέρα, με ανυπολόγιστες συνέπειες …
Ο βρώμικος πόλεμος και η επιχείριση χειραγώγησης της κοινής γνώμης συνεχίζεται μέσω δημοσκοπήσεων και θα συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή του δημοψηφίσματος με κάθε αθέμιτο τρόπο.
Το νου μας …  http://www.altsantiri.gr

Μην δειλιάσεις Ελλάδα! Θαυμάσιο κείμενο που στηρίζει η Ναόμι Κλάιν (Δόγμα του Σοκ)

Το γνωστό chicken game που παίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα, έφτασε στην κορύφωσή του. Και ο Αλέξης Τσίπρας έπαιξε πολύ καλά με τα πολύ άσχημα «χαρτιά» που είχε στα χέρια του, παρά τα όσα λένε οι καταστροφολόγοι.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μοιάζει να κατέλαβε εξ απήνης τον πλανήτη, χθες βράδυ, όταν ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα με τον ελληνικό λαό να απαντά αν συμφωνεί με την πρόταση των ΕΕ/ΔΝΤ. Ξεξαθάρισε ότι εκείνος είναι δυστυχής με την πρόταση προσφοράς την οποία χαρακτήρισε ως αφόρητη και ταπεινωτική και ότι την απορρίπτει.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης γρήγορα καταδίκασαν την κίνηση. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που, για εβδομάδες, κριτικάρουν τον Τσίπρα ότι κάνει πολλές υποχωρήσεις κατά τις διαπραγματεύσεις και κινείται προς μία συμφωνία την οποία χαρακτήριζαν ως απαράδεκτη.

Διεθνείς σχολιαστές αντέτειναν ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σήμερα, με το Eurogroup, και η «ελληνική ομάδα» βρέθηκε ξαφνικά σε μια θέση όπου έχει τραβήξει έναν άσσο από το μανίκι της όταν κανείς δεν φανταζόταν ότι είχε.

Ποια είναι η αλήθεια;

Όπως πάντοτε, βρίσκεται κάπου στη μέση. Νωρίτερα μέσα στο τρέχον έτος, έγραψα ότι η ΕΕ και ειδικά το ΔΝΤ το παράκαναν. Διότι για να δουλέψει η θεραπεία του Σοκ πρέπει να υφίσταται μια πλειοψηφία με κάτι να χάσει. Υπάρχει ένα σημείο το οποίο ξεπεράστηκε και όπου η πλειοψηφία των Ελλήνων χαμογελά με απειλές τύπου capital control και χάσιμο των διαθεσίμων κεφαλαίων. Απλά διότι δεν έχουν κάτι από αυτά. Και όταν συμβεί αυτό, η αντίδραση ενός έθνους στην ταπείνωση μπορεί να είναι απρόβλεπτη.

Είναι αλήθεια ότι το δημοψήφισμα θα οδηγήσει τους Έλληνες σε δυστυχείς επιλογές. Θα είναι δυστυχία που οι ίδιοι θα έχουν αποφασίσει για τον τύπο της; Πάντως είναι ιδιαίτερα άδικο να προτείνει κανείς ότι για τούτο ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια θέση όπου σαράντα χρόνια διαφθοράς και κυβερνητικής ανικανότητας κια πέντε χρόνια απαράδεκτης ηγεμονίας του ΔΝΤ έφεραν.

Αντιμέτωπη με την συνεχώς αυξανόμενη άβυσσο της λιτότητας ή ενός θανάτου γραφειοκρατικών περικοπών ο Τσίπρας επέλεξε να φδράσει καταλυτικά και να φέρει τα πράγματα σε ένα αποφασιστικό τέλος.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σε 20 χρόνια η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπάρχει και το πιο πιθανό να θάλλει. Δεν το λέω αυτό βασιζόμενη στη λάμψη του ένδοξου παρελθόντος και τα επιχειρήματα περί λίκνου της δημοκρατίας. Με απωθεί ο εθνικιστικός ρομαντισμός. Και όλα αυτά είναι στο μακρινό παρελθόν. Βλέπω το παρόν. Βλέπω τα κινήματα αλληλεγγύης που ξεπήδησαν και παρέχουν ιατρική φροντίδα σε αυτούς που δεν διαθέτουν ή καταφύγιο για τους άστεγους Σύριους μετανάστες που περνούν τα σύνορα. Βλέπω τις συνεργατικές φάμπρικες και τα εστιατόρια που παρέχουν δυνατότητες εργασίας.
Βλέπω το πόσο κοντά έχουν έρθει οι οικογένειες που συνθέτουν το υφαντό της κοινωνίας μας και άντεξαν τα πέντε χρόνια της συνεχιζόμενης σφαγής. Με αυτά τα επιτεύγματα είμαι γεμάτη ελπίδα για το μέλλον – όχι για την αρχαία ιστορία.
Η σωστή ερώτηση είναι: Θα επιβιώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση; Αυτό εξαρτάται από τον χειρισμό της κατάστασης, τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι μόνο οι Έλληνες που αισθάνονται άβολα με την μικροδιαχείριση των πραγμάτων από διεθνή όργανα χωρίς νομιμοποίηση οποιασδήποτε δημοκρατικής εκλογής.
Και ήρθε η ώρα, η ΕΕ να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της είτε ως εκείνη που παλεύει να ισορροπήσει την ομογενοποίηση με την κυριαρχία είτε ως ο φεντεραλιστής τραμπούκος, με τον κίνδυνο της εξαφάνισης να παραμονεύει.
Υπάρχει και η συζήτηση για την αποφυγή της ευθύνης από την ελληνική κυβέρνηση. Εγώ το βλέπω διαφορετικά. Η κατάσταση, όπως την παρέλαβε ο Τσίπρας τον Ιανουάριο ήταν δύσκολη από την αρχή. Η εντολή που είχε λάβει ήταν σαφής: οι Έλληνες επιθυμούσαν Α) να τελειώσει η λιτότητα και Β) να μείνουν στο ευρώ. Υπήρχε πάντοτε η πιθανότητα αυτοί οι δύο στόχοι να ήταν ασύμβατοι. Ο Τσίπρας είναι ο ηγέτης που με ειλικρίνεια δηλώνει: «Όπως προκύπτει, παρά τις εργώδεις προσπάθειές μας, δεν καταφέρνουμε να πετύχουμε και το Α και το Β. Έτσι, προσφεύγουμε και πάλι σε εσάς (τον ελληνικό λαό) για οδηγίες.
Μοιάζει ιδιαίτερα περίεργο πόσοι ενάντιοι στην δημοκρατία έχουμε γίνει. Πόσο εξωπραγματικός φαίνεται ένας ειλικρινής ηγέτης που δεν είναι διαθετειμένος να ξεπουλήσει την χώρα σε ανταλλαγή της συνέχισης της προσωπικής ισχύος. Πάρτε μιαν ανάσα. Αφήστε στα μάτια να προσαρμοστούν. Ο Τσίπρας είναι αυτός που όλοι οι ηγέτες θα έπρεπε να είναι. Απλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να δούμε τα πράγματα μέσα από το πρίσμα του πολιτικού υπολογισμού ότι η δημοκρατία, όπως θα έπρεπε να είναι μοιάζει παραμορφωμένη.
Δεν γνωρίζω την απάντηση των πολιτών στο δημοψήφισμα, αν τελικά συμβεί. Παρατηρώ την υστερία των φωνών που αντιτίθενται  ακόμη και να υπάρξει το δημοψήφισμα. Αλλά αν νιώθετε έτσι, τότε ψηφίστε «ναι» και πείσετε και άλλους να ψηφίσουν παρομοίως. Ο Τσίπρας σας έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Πάντως δεν γνωρίζω πώς διεκδικούμε να αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας και πόσο ευτυχείς μπορεί να είμαστε όταν στην πραγματικότητα εξωτερικές, μη εκλεγμένες δυνάμεις νιώθουν ότι πρέπει να υπαγορεύουν ποιος θα είναι ο φόρος στο γάλα και το ψωμί. Και αυτή η ερώτηση μας αφορά όλους.

Το παρόν κείμενο με τον αρχικό τίτλο «Do not Blink, Greece» είναι του κ. Alex Andreou και το πρωτότυπο (στα αγγλικά) βρίσκεται εδώ

http://www.komistes.gr/

ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ!

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ : Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟ ΟΧΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ «ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ κ. ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ»

ΜΑΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ FB ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΥΤΟ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ - ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΗ - ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ


¨Ετσι και αλλιώς μιλάμε - εδώ και πέντε χρόνια - για οικονομικό Αρμαγεδδώνα.

Έτσι και αλλιώς - με την συμφωνία ή χωρίς - μιλάμε για ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΩΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΗΓΕΣ:

ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Τίποτε άλλο δεν έχουμε να πουλήσουμε και να δουλέψουμε.

Που ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ και έξω από κάθε λογική μπήκαν στο στόχαστρο των δανειστών!

ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ, αφού οι ίδιοι κάνουν ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ το μοναδικό προϊόν που έχουμε να πουλήσουμε;

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ που δεν έχει δουλέψει ποτέ Σταύρο Θοδωράκη.

Είναι μια ερώτηση ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ και ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!

Είναι η απόδειξη ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ να αποπληρώσει τα χρέη της.
Να της πάρουν τους πελάτες θέλουν και να την "κλείσουν" ως μαγαζί.

ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ! ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, κάνοντας ΧΥΔΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥΣ!

Αυτό ζητούν και οι ΕΛΛΗΝΕΣ από όσους είναι ΕΤΑΙΡΟΙ τους.

«Δεν είναι ζήτημα ρήξης, αλλά απόφαση επιστροφής στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας»

 

Αλέξης Τσίπρας: "Η επιλογή βαραίνει τον καθένα ξεχωριστά. Το οφείλουμε στους αγώνες του ελληνικού λαού, στα παιδιά μας και στη δημοκρατία.
Δεν έχουμε τον δικαίωμα να γυρίσουμε πίσω. Η Ελλάδα θα πάψει να είναι μια αποικία χρέους για τις επόμενες δεκαετίες.
Ο λαός την άλλη Κυριακή θα επιλέξει με θάρρος με τόλμη και αρετή. Θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αξιοπρέπειας σε όλο τον κόσμο.

Θέλω να επαναλάβω κάτι, κάθε απόπειρα να μετατραπεί το δημοψήφισμα σε δημοψήφισμα που να αφορά το νόμισμα αποτελεί προσπάθεια υπονόμευσης.
Θέλω να επαναλάβω κάτι, κάθε απόπειρα να μετατραπεί το δημοψήφισμα σε δημοψήφισμα που να αφορά το νόμισμα αποτελεί προσπάθεια υπονόμευσης.

Ζητώ σήμερα την έγκριση της ελληνικής αντιπροσωπείας για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου. Είμαι βέβαιος ότι όλοι και όλες θα σεβαστούν το δικαίωμα ενός λαού σε κρίσιμες στιγμές να έχει τον λόγο. Ακουσα μάλιστα από πολλούς να χαρακτηρίζουν την πράξη αυτή ως πραξικόπημα και να ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραβιάσει το Σύνταγμα.

Το όχι του ελληνικού λαού θα είναι ταυτόχρονα και ένα μεγάλο ναι στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απορρίψει τα τελεσίγραφα.

Η Ευρώπη δεν είναι ισοδύναμο της λιτότητας και των μνημονίων. Εμείς αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Ήρθε η ώρα να αμφισβητήσουμε το δόγμα των μνημονίων, και να επιχειρήσουμε την αλλαγή προς το όραμα της ενωμένης Ευρώπης.

Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε μια πιο επωφελή συμφωνία με προοπτική για ανάπτυξη. Η απόφαση δεν αποτελεί ζήτημα ρήξης με την Ευρώπη. Είναι μία απόφαση επιστροφής στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας.

Η επόμενη μέρα της δημοκρατικής επιλογής και ενός περήφανου όχι στην υποτέλεια, θα είναι μια μέρα που θα βρει τη χώρα μας με μεγαλύτερη διαπραγματευτική δυναμική και η ώρα της αλήθειας για τους δανειστές. Η Ελλάδα δεν είναι ένα παιχνίδι που τελείωσε.

Τώρα είναι η ώρα να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τη δημοκρατία και να  αφήσουμε τον λαό να απαλλαγεί από πέντε συνεχόμενα χρόνια λιτότητας. Να επιτρέψουμε στο λαό να γίνει ο κύριος του εαυτού του.

Τώρα δεν είναι η ώρα της στείρας μικροκομματικής αντιδικίας. Ξέρω ότι προκαλεί έκπληξη η στάση που κρατάμε, περιμένατε να παραδοθούμε. Είχατε και μία σύγχυση στην επιχειρηματολογία σας.
Μας ζήτησαν να παραδώσουμε την πολιτική μας αξιοπρέπεια, μας ζήτησαν να βάλουμε την υπογραφή μας σε ένα σκληρό μνημόνιο ύφεσης και αργού θανάτου της χώρας. Δεν το δεχθήκαμε.
Δήλωσαν ότι εάν ρίξουμε τα βάρη σε αυτούς που έχουν θα έχουνε υφεσιακά μέτρα ενώ μας ζητούσαν να ρίξουμε τα βάρη στους μισθούς, στις συντάξεις, στην αύξηση του ΦΠΑ ενώ παράλληλα δεν τους ενδιέφεραν τα έσοδα από τον παράνομο πλούτο. Μας ζήτησαν την θεσμοθέτηση των ομαδικώς απολύσεων και την μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Απαίτησα επίσης την εκτόξευση του ΦΠΑ στον τουρισμό. Όλα αυτά προκαλούν ένα ερώτημα, όλοι αυτοί ποια συμφέροντα εξυπηρετούν;

Τους τελευταίους μήνες δώσαμε μια σκληρή μάχη σε αντίξοες συνθήκες για να υπερασπιστούμε την λαϊκή εντολή που λάβαμε. Διαπραγματευτήκαμε με ανοιχτά χαρτιά και με διάθεση συνεργασίας. Αυτούς τους μήνες έκανα και προσωπικά ότι ήταν δυνατόν σε αυτή την κατεύθυνση. Όμως επικράτησαν οι πιο ακραίες φωνές από την πλευρά των εταίρων.
Όταν μας κηρύττουν τον πόλεμο ξέρουμε να πολεμάμε και ξέρουμε να νικάμε.
Πόσο άραγε κοστολογείται η αξιοπρέπεια ενός λαού από τις τράπεζες και τους οίκους αξιολόγησης; Χθες μας εκβίαζαν με την ρευστότητα, σήμερα με την κινδυνολογία. Κάποια στιγμή όμως οι εκβιασμοί στερεύουν.

Η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν είναι παιχνίδι, άνεργοι, φτωχοί, νέοι που μεταναστεύουν, είναι γεγονότα που δεν έγιναν τους τελευταίους 5 μήνες της διαπραγμάτευσης αλλά τα τελευταία 5 χρόνια. Ηρθε η ώρα αυτό το παιχνίδι να τελειώσει οριστικά με την απόφαση του ελληνικού λαού.

Γιατί κάποιοι φοβούνται τόσο πολύ την απόφαση του ελληνικού λαού και γιατί εκβιάζουν τόσο πολύ;
Η σημερινή μέρα θα μείνει στην ιστορία με μελανά χρώματα γιατί κάποιοι αποκλείουν την χώρα μας από μια διαδικασία χωρίς να έχουν το δικαίωμα. Αμφισβητήθηκε το δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να αποφασίσει. Μας είπαν ότι δεν αφήνουν την δημοκρατία να αναπνεύσει.
Δεν θα ζητήσουμε στην χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία την άδεια από τον κ. Σόιμπλε το δημοψήφισμα. Την επόμενη Κυριακή το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά είτε το θέλουν είτε όχι οι εταίροι μας. Εχουμε υποχρέωση πάνω απ όλα να σεβαστούμε την λαϊκή κυριαρχία.
Δεν έχει νόημα μία ακόμη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση και μάλιστα μεταμεσονύκτια".

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ GLOBAL ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΑΣ (ΣΥΜΒΟΥΛΑΣ -ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ)Καλεί με πρωινή ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ώστε να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για δημοψήφισμα.

Αναβρασμός επικρατεί από το πρωί - σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες - στο Προεδρικό Μέγαρο, αφού ο ΠτΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος φαίνεται ότι διάβασε την συγκεκριμένη ανάρτηση και σοκαρισμένος  έχει κλειστεί μόνος του στο γραφείο του και γράφει.

ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ δεν μου είπε ο σμπίρος μας.

ΥΓ 1: Κανείς δεν έχασε ποτέ από την τήρηση κάποιων ΜΕΤΡΩΝ. (ΜΕ ΜΕΤΡΟ δηλαδή και ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ)

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΨΑΡΕΨΕ Ο ΣΜΠΙΡΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΨΑΞΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

 ΧΑΛΑΝΔΡΙ επαγγελματικός χώρος 3.285τμ. Το Μουσείο της Ελληνικής Συλλογής Νόμπελ έχει κατασκευαστεί με τα υψηλότερα σύγχρονα, διεθνή πρότυπα το 2007. Αποτελείται από ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο. 100 μέτρα από το σταθμό του μετρό. Περιλαμβάνει, ένα αμφιθέατρο 240 θέσεων τοποθετούμενο στις υψηλότερες τεχνικές και τεχνολογικές προδιαγραφές, ιδιωτικό εκκλησάκι και γκαράζ με 60 θέσεις στάθμευσης. Τιμή Πώλησης 1.500.000€. PROPRIUS 210/7480852, 09:00-18:00 http://www.webakinita.com/%CE%86%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82%20%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CE%A0%CF%89%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%91%CE%A4%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3-%CE%A7%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%99-7313-a.php

ΑΠΟ ΦΙΛΟ: ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΦΥΛΛΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ 1900


Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας Δημοσθένη Μπούκη του Γιάννη που επέλεξε να μοιραστεί με ολους μας την είδηση για "ΒΡΕΦΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ" το 1900!!!


Διότι εκτός του ενημερωτικού η Πλατεία αποκτά σταδιακά και ΑΡΧΕΙΑΚΟ ενδιαφέρον για την πόλη, όσο και να σκάνε οι οχτροί μας.

Και σε αυτό οι αναγνώστες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά, ακολουθώντας το παράδειγμα του κου Μπούκη. Και πάλι ευχαριστούμε.

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ.


«Η επιλογή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος είναι επιλογή υπεράσπισης της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι η επιλογή που καλεί τον λαό να πάρει θέση απέναντι στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών»

Η ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ:

Από τις 25 Γενάρη και μετά η κυβέρνηση έδωσε μια πρωτοφανή μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και του λαού. Απέναντι σε πιέσεις και εκβιασμούς, η κυβέρνηση προσπάθησε να εφαρμόσει τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας. Οι δανειστές, όμως, αντιπαρέβαλαν τελεσίγραφα που δεν είχαν καμία σχέση ούτε με την εντολή του ελληνικού λαού, αλλά ούτε και με την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Αυτήν τη μάχη η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός δεν την έδωσαν για να χαθεί. Την έδωσαν για να την κερδίσουν. Η επιλογή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος είναι επιλογή υπεράσπισης της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι η επιλογή που καλεί τον λαό να πάρει θέση απέναντι στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, να απορρίψουν τα τελεσίγραφα των δανειστών. Καλούμε τον ελληνικό λαό να πει ένα ηχηρό ΟΧΙ στον αυταρχισμό της λιτότητας. ΟΧΙ στην καταστροφή της χώρας και των ανθρώπων της. Ο αγώνας που δίνουμε δεν είναι μόνο για εμάς, αλλά είναι ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα δίνει μήνυμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας

ΚΑΛΗΜΕΡΑ