Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ανεξάρτητη Γυναίκεια Παρέμβαση Χαλανδρίου


Φίλες και φίλοι,
                      
Σας ενημερώνουμε ότι, την Δευτέρα 18/04 από 6:00 έως 7:30μμ και την Τρίτη 19/04 το πρωί, από 11:30 έως 1:00μμ, θα συγκεντρώσουμε χαρτικά είδη (χ-πετσέτες, χ-υγείας, χ-κουζίνας, ποτηράκια & πιατάκια μιας χρήσεως) για να γίνει η πρώτη μας αποστολή στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης πριν το Πάσχα.

Θα περιμένουμε και την δική σας προσφορά αγάπης, που θα είναι σημαντική όποια και αν είναι, στα γραφεία της Ανεξάρτητης Γυναικείας Παρέμβασης Χαλανδρίου, στην Διεύθυνση Αλεξάνδρου Παπάγου 7.Σας στέλνουμε τις ευχές μας για καλό – ειρηνικό Πάσχα και καλή Ανάσταση                                                                     Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ : ΕΔΩΣΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΚΟΥΚΑΤρεις μέρες, όλο το Π-Σ-Κ έγραφα, έσβηνα και συγκέντρωνα "σχετικά" για να καταθέσώ τελικά εχθές το υπόμνημα των εξηγήσεών μου για την μήνυση που  κατέθεσε εναντίον μου η σημερινή οπισθοφυλακή, χθεσινή εμπροσθοφυλακή , του τοπικού καθεστώτος: η Ελένη Κούκα, με μάρτυρες κατηγορίας μου τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Κουράση (έχουμε πολλά να πούμε), τον"μεγάλο αναρχικό επαναστάτη" Θόδωρο Πισιμίση που δικαιολογεί από την μια, όσους βάζουν βόμβες και πετάνε μολότοφ αλλά ζητάει από "ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" να μου περιοριστεί ο δημόσιος λόγος. (ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΟΣ)

Προφανώς η πέννα είναι ισχυρότερη από τη σφαίρα και το ξέρει αυτό ο Θόδωρος.
Και τέλος την γραμματέα της νομικής υπηρεσίας του δήμου Κατερίνας Μπαλάσκα που δεν θα ασχοληθώ με την επιλογή της να καταθέσει εναντίον μου, ούτε θα την σχολιάσω, βλέπετε "δεν τα βάζω μάζι της", ας λέει..

Ένας φάκελος με υπόμνημα 13 σελίδων, 13 σχετικά και ένας ψηφιακός δίσκος με την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως εξηγήσεις μου στην κατηγορία περί ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗΣ που εκτόξευσε εναντίον μου η Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Χαλανδρίου Ελένη Κούκα με στόχο βέβαια να με οδηγήσει στο αυτόφωρο.

Δεν το πέτυχε. Δεν διατάχθηκε η σύλληψή μου για τέλεση του αδικήματος της" συκοφαντική δυσφήμισης" και διατάχθηκε προανάκριση, την πληροφορώ.

Επτά συνδημότες μας αποδέχτηκαν και προτάθηκαν από εμένα ως μάρτυρες υπεράσπισή μου, υπεράσπισης της ελεύθερης έκφρασης και της ΠΛΑΤΕΙΑΣ αλλά και τεκμηρίωσης απέναντι στην δικαιοσύνη ότι η μικρή εκδοτική εταιρία που έχει την ιδιοκτησία της ΠΛΑΤΕΙΑΣ είναι η μόνη επαγγελματικά ζημιωμένη και συκοφαντημένη απέναντι στην τοπική αγορά και τους πελάτες της, από τις πρακτικές του "συστήματος" στον δήμο Χαλανδρίου και όχι η μηνύτρια μου Ελένη Κούκα, όπως ισχυρίζεται.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, η σέχτα που διοικεί τον δήμο όπως λέει ο Κομπότης και του το κλέβω,  παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του δημάρχου (του "Πρωτοσύγγελου") περί του καθολικού δικαιώματος του δημοτικού συμβούλου να ενημερώνεται "ΓΙΑ ΟΛΑ" δεν μου έδωσε τελικά τα πορίσματα των δύο ΕΔΕ (για τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ επί Γ. Κουράση, που διενήργησε η Κούκα)  και της πρόσφατης που διέταξε - προς τιμήν του ως προς αυτό - ο Ρούσσος και που σύμφωνα με πληροφορίες μου, που εν μέρει επιβεβαίωσε ο ίδιος ο δήμαρχος στο ΔΣ, έχει διαγνώσει ευθύνες - παραγεγραμμένες λέει ως προς την διοικητική πειθαρχική διαδικασία αλλά ΟΧΙ ΩΣ ΠΡΟΣ το ποινικό μέρος - σε εν ενεργεία και συνταξιούχο υπάλληλο.
Έχω πολύ σοβαρούς λόγους να εκτιμώ ότι στους "εν ενεργεία" μπορεί να περιλαμβάνεται εμπλεκόμενη υπάλληλος στην δίωξή μου,που έχει βεβαίως κάθε λόγο να επιζητά να με φιμώσει και γι' αυτό κινήθηκε έτσι ώστε να οδηγηθώ στο αυτόφωρο.
Και έχω σοβαρούς λόγους να πιστεύω ότι αντίστοιχα σοβαρούς λόγους να φιμωθώ έχει και πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου.


Δεν θα περάσει.
Θα αγωνιστούμε και θα αποδείξουμε ότι "ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΘΕΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ".
Πιστεύαν βλέπεις ότι η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα.
ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ όμως. ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ.

ΥΓ: Σε "φίλους" που κρύφτηκαν για να μην εμπλακούν ως μάρτυρες δεν κρατώ κακία.
Άκουσα την ΒΛΑΚΕΙΑ ότι "είμαι εκδικητικός" γιατί ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΑ και δεν άφησα - λέει -  το θέμα να σέρνεται και να εκτονωθεί, για να μην προκληθεί αναταραχή στον δήμο.
Τι να πω.
ΑΒΥΣΣΣΟΣ ....
Λες και έκανα εγώ μήνυση σε κανέναν για ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ποτέ ....

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ" - ΟΙ ΑΥτΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ


Η ελληνική κοινωνία, μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου λιτότητας και καταστροφής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εισέρχεται σε νέα περίοδο φτώχιας, αποσάθρωσης της οικονομίας, και περαιτέρω υποβάθμισης των κοινωνικών, ατομικών, εργασιακών δικαιωμάτων. Επόμενο είναι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να υφίσταται τις επιπτώσεις των μνημονίων και να επιδεινώνεται η θέση της.

Όλοι και όλες εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δραστηριοποιηθήκαμε στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στα τοπικά κινήματα που γεννήθηκαν μέσα από τις φλόγες των μνημονίων και μέσα από τη δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη».

Προβάλαμε την κατάργηση των μνημονίων, την αναγκαιότητα βελτίωσης της ζωής του πολίτη, που πλήττεται βάναυσα με τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, τις απολύσεις από το κλείσιμο εργοστασίων και καταστημάτων και την επακόλουθη τεράστια συνεχιζόμενη ανεργία. Πιστεύαμε ότι το πρωταρχικό καθήκον του δήμου ήταν να αντιμετωπίσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα με δυναμικό και αγωνιστικό τρόπο.

Ως συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην δημοτική κίνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς στον Δήμο Θεσσαλονίκης δώσαμε την μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων οργανισμών, όπως στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, του αεροδρομίου της Μακεδονίας, του παραλιακού μετώπου, της ΕΥΑΘ, μέσα και από τη νικηφόρα μάχη του δημοψηφίσματος για το νερό τον Μάιο του 2014, καθώς και ενάντια στη δημιουργία και λειτουργία του ΣΜΑ Ευκαρπίας.

Προβάλλαμε προτάσεις για το κυκλοφοριακό και την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους, για την εκπαιδευτική και πολιτιστική πολιτική του Δήμου, μιλήσαμε για τα δικαιώματα των γυναικών και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην πόλη, και κυρίως για την στάση μας σε σχέση με την προσφυγική κρίση που βιώνουμε όλοι και όλες.

Δυστυχώς, μετά το καλοκαίρι που σημαδεύτηκε από την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, βιώνουμε μια μετάλλαξη της αντιμνημονιακής, ριζοσπαστικής, κινηματικής «Θεσσαλονίκης Ανοιχτής Πόλης» σε υποστηρικτή της κυβερνητικής πολιτικής.

Η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης μάλιστα έχει διοριστεί από την κυβέρνηση και έχει αναλάβει θέση διευθύνουσας συμβούλου στο Δ.Σ της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε η οποία πωλείται από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η δημοτική κίνηση δεν καταγγέλλει και δεν αγωνίζεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως και αυτήν του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, «Μακεδονία», που προηγήθηκε, του ΟΣΕ και της ΕΥΑΘ που έπονται, δεν καταγγέλλει τις συμφωνίες για ξεπούλημα σε μεγάλες αθλητικές ομάδες των στρατοπέδων της πόλης, που αποτελούν μόνη νησίδα ελεύθερου, δημόσιου και πράσινου χώρου.

Παρά την στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη σοβαρή προσπάθεια για διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, δεν αναιρείται το γεγονός ότι η «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» δεν αντιπολιτεύεται σε μία νεοφιλελεύθερη διοίκηση και σε ένα Δήμαρχο, που συνεχίζει ακάθεκτος να ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, και έρχεται σε συμφωνία με μεγάλα συμφέροντα της πόλης, που απομυζούν εδώ και δεκαετίες δημόσιο χρήμα.

Αλλά και ο τελευταίος απολογισμός του οργάνου της δημοτικής κίνησης δεν αφήνει καμία αμφιβολία περί του αντιθέτου. Στηρίζει με κλειστά μάτια τις πολιτικές της κυβέρνησης. Θεωρεί μάλιστα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα αντικαταστήσει τον Καλλικράτη με «προοδευτικό νόμο» για την τοπική αυτοδιοίκηση, όταν ο Καλλικράτης αποτελεί πρόπλασμα και παιδί των μνημονίων που συνεχίζουν να εφαρμόζονται.

Αναφέρεται στο προσφυγικό ως μια ανθρωπιστική οργάνωση, ή ως ενοριακή επιτροπή αλληλεγγύης, παραβλέποντας συνειδητά τις πολιτικές αιτίες της προσφυγικής κρίσης, και τη συνολική στάση της κυβέρνησης, η οποία απελαύνει πρόσφυγες, καταστρατηγώντας τις διεθνείς συνθήκες, και δεν ρίχνει τον φράχτη του Έβρου για να εξασφαλίσει ασφαλή δίοδο στους πρόσφυγες.

Ανοίγει, με την πρότασή της για συνεργασίες, την πόρτα για συνεργασία της με την παράταξη Μπουτάρη. Προσχωρώντας ολοκληρωτικά στην σφαίρα της δικής του καθεστωτικής αντίληψης.

Και επιπλέον, «προβλέποντας» τις αναπόφευκτες αντιδράσεις και διαφορετικές προτάσεις μελών της, προτείνει την τροποποίηση του καταστατικού της, λειτουργία για πρώτη φορά από την ίδρυση της Κίνησης «κλειστού» συντονιστικού, την οχύρωσή της δηλαδή, σε ένα σφικτό, φιλοκυβερνητικό σχήμα, αφού εξανδραποδιστούν οι «ανεπιθύμητοι».

Όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, παλέψαμε από τη δημιουργία της, ώστε η δημοτική κίνηση να είναι μια ζωντανή συλλογικότητα που συζητά, τα μέλη της συμφωνούν, διαφωνούν και συνδιαμορφώνουν. Παλέψαμε για μια συλλογικότητα που θα σέβεται τη δημοκρατία στο εσωτερικό της. Της δώσαμε δομή, με τη δημιουργία Συντονιστικού, Γραμματείας και Θεματικών Ομάδων.

Σήμερα, εκτιμούμε ότι είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα που επιβάλλουν περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, κοινωνικό κράτος, στις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά περικοπές και στα δικαιώματα και κατ’ επέκταση και στις ζωές μας.

Κάτι τέτοιο δυστυχώς, για όλους τους παραπάνω λόγους, και άλλους τόσους, δε θα μπορούσε να συμβαίνει από τις γραμμές μιας δημοτικής κίνησης του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας που η επικεφαλής της και η πλειοψηφία της βλέπουν στη σημερινή κυβέρνηση αριστερό πρόσημο και της προσδίδουν χαρακτήρα κοινωνικής σωτηρίας, την ώρα που εφαρμόζει το τρίτο μνημόνιο.

Δηλώνουμε λοιπόν, πως αποχωρούμε από τη δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη».

Παράλληλα όμως, δηλώνουμε πως δεν πηγαίνουμε σπίτι μας. Θα συνεχίσουμε όλοι και όλες να παλεύουμε για μια άλλη Θεσσαλονίκη, πλάι και μέσα από τα τοπικά κινήματα, τις συνελεύσεις γειτονιών, τα δίκτυα αλληλεγγύης σε ντόπιους και πρόσφυγες. Θα βρισκόμαστε σε κάθε μάχη υπέρ των δικαιωμάτων των αδυνάμων αυτής της πόλης.

Οι υπογράφοντες/ υπογράφουσες:

( ακολπουθουν υπογραφες)

ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΟΥ ΚΟΣΜΕ. Ένα καινούργιο ποίημα αφιερωμένο όσο και επίκαιρο στο προσφυγικό ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.

του Θοδωρή Γεωργάκη
Σε χώνεψα μέσα μου κόσμε σαν άκουσα το
πρώτο λάλημα της καρδερίνας ένα πρωινό τ’
Απρίλη που όλοι είχαν κινήσει για την
αντάμωση, κρατούσαν στα χέρια λάμψες και
μεγαλοσύνες της νέας μοίρας που χαράσσεται
στις φριχτές αγκαλιές, μοίρα αγιάστρα σ’ ότι
ξεκινάει απ’ της νιας αδερφοσύνης το κοινό γλυκό ψωμί.
Μια απέραντη θάλασσα ένα μωσαϊκό ανθρώπων
που θέλησε να ριχτεί στην αγκαλιά του Αιγαίου
άλλοι με της προσφυγιάς τους καημούς και άλλοι
με τα δρεπάνια του θερισμού στα χέρια, μύρια
σήκωσε κύματα το μελισσολόϊ διώχνοντας τα
πνιχτά σκοτάδια που στέργουν το αίμα να τρέχει
στα πεζούλια, αύριο τους φώναξε που θα
σηκώσει οργή ο Ποσειδώνας κανείς μη δειλιάσει,
μ’ ένα μάτσο οργιές στα χέρια απ’ την Κορσική
μέχρι τη Λαττάκεια κι απ’ τον Ακράγαντα μέχρι
την Καρχηδόνα θερίστε ότι τυλίγεται με σίδερο,
τη σάπια την ξεφτισμένη προδοσία των ψυχών
παραχώστε στ’ αφορισμένα κύματα.


Άνθρωποι, σας αγαπήσαμε φωνάξτε, σημάδια
σου είμαστε κόσμε…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ: Πρόσκληση σε εκδήλωση: Δευτέρα 18 Απριλίου 7 μ.μ.


 
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του πρώτου πεζοπορικού χάρτη της Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου 

τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Χαλανδρίου, Παπάγου 7, 2-ος οροφος, Χαλάνδρι.

Σύμβαση από την Περιφέρεια Αττικής για έργα συντήρησης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του άξονα ΠΑΘΕ εντός των διοικητικών της ορίων


Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Έργα στοιχειώδους συντήρησης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του άξονα ΠΑΘΕ εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Αττικής», προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Αντικείμενο του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Περιφέρειας Αττικής, είναι, μεταξύ άλλων, η συντήρηση ή / και βελτίωση οδοστρωμάτων, η συντήρηση πρασίνου και ο καθαρισμός στο δίκτυο των παράπλευρων οδών του άξονα ΠΑΘΕ εντός της Περιφέρειας Αττικής.

Παρουσία Φωτίου η ημερίδα της ΠΕΔΑ για τα Κέντρα ΚοινότηταςΠαρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, η ημερίδα – συζήτηση που διοργάνωσε η Π.Ε.Δ.Α., σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την προώθηση από το Υπουργείο Εργασίας της δημιουργίας των Κέντρων Κοινότητας.

Στην ημερίδα – συζήτηση συμμετείχαν δεκάδες Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι Κοινωνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Διευθυντές – Προϊστάμενοι των παραπάνω τομέων και υπηρεσιακοί παράγοντες των ΟΤΑ της Αττικής.

Ειδική ενημέρωση έκανε και η Εύη Κάιλα από το Γραφείο Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των αιρετών και των στελεχών των Ο.Τ.Α.

Στην τοποθέτηση της η κα. Φωτίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «σχεδιάσαμε το νέο ΕΣΠΑ και με την συμβολή και τις συμβουλές πολλών Δημάρχων, κυρίως της Αττικής, που μας έχουν προτείνει το τι πρέπει να κάνουμε και φυσικά συνομιλούμε και με την Π.Ε.Δ.Α.», ενώ ήταν επικριτική σε φαινόμενα του παρελθόντος, όπου παρουσιάζοντας έντονη ανισοκατανομή προνοιακών δράσεων. «Μπορεί ένας Δήμος της Μακεδονίας με 17.000 κατοίκους να έχει 5 Κ.Η.Φ.Η.; Άρα κάτι δεν έγινε καλά και εμείς είπαμε να μην το ξανακάνουμε. Και τώρα σχεδιάζουμε τα Κέντρα Κοινότητας για όλη την Ελλάδα, προτείναμε 250 Κέντρα, όσοι δηλαδή είναι οι Δήμοι με πληθυσμό πάνω από 10.000».

Από την πλευρά της, μεταξύ άλλων η κα. Κάιλα τόνισε πως τα Κέντρα Κοινότητας «είναι one stop shop, είναι δομές συμπληρωματικές και επικουρικές των Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΟΤΑ α’ βαθμού, Δομές υποδοχής, καταγραφής και διασύνδεσης πολιτών, Δομές συντονισμού δράσεων κοινωνικής ένταξης και Δομές παρακολούθησης της πορείας των ωφελούμενων» σημειώνοντας με έμφαση πως «τα Κέντρα Κοινότητας δεν αντικαθιστούν τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ α’ βαθμού, δεν είναι δομές επίλυσης του συνόλου των προβλημάτων με ίδια μέσα, δεν είναι δομές ελέγχου υπηρεσιών ΟΤΑ και φορέων και υπηρεσιών».Ολόκληρη την ημερίδα, τόσο τις τοποθετήσεις, όσο και τις ερωτήσεις με τις απαντήσεις που δόθηκαν, μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο κανάλι της ΠΕΔΑ στο youtube εδώ:

1) Βίντεο 1 - https://youtu.be/HjvGtvNUyh8

2) Βίντεο 2 - https://youtu.be/GfCPpNhAQMI

Στήριξη σε πολίτες από την Περιφέρεια και τη ΔΕΗ

Προγραμματική Σύμβαση για το πρόγραμμα παροχής οικονομικής υποστήριξης σε οικιακούς καταναλωτές

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με το Γενικό Διευθυντή Εμπορίας της ΔΕΗ Α.Ε. (ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.), Λάζαρο Καραλάζο, για παροχή επιδότησης σε πολίτες που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), στην Περιφέρεια Αττικής, έχουν υπογράψει συμφωνία με τη ΔΕΗ και την τηρούν.

Ειδικότερα, κάθε οικιακός καταναλωτής στην Περιφέρεια Αττικής, ο οποίος είναι δικαιούχος Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ συμφωνία διακανονισμού και την τηρεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Διακανονισμών της ΔΕΗ, κατά την ημερομηνία αναφοράς, δικαιούται από την Περιφέρεια Αττικής επιδότηση ίση με το εφάπαξ ποσό των 100 ευρώ στον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ.

Μετά τον προσδιορισμό των καταναλωτών που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις καθ’έκαστη ημερομηνία αναφοράς, η ΔΕΗ ενημερώνει την Περιφέρεια Αττικής για τη δαπάνη. Η δε Περιφέρεια Αττικής καταβάλλει στη ΔΕΗ το αντίστοιχο ποσό. Εν συνεχεία η ΔΕΗ, εντός ενός μηνός πιστώνει με το ποσό των 100 ευρώ το λογαριασμό όλων των καταναλωτών, που πληρούν τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις και για τους οποίους η Περιφέρεια Αττικής κατέβαλε το σχετικό ποσό.

Ως ημερομηνία αναφοράς δε, ορίζεται η ημερομηνία κατά την οποία γίνεται ο προσδιορισμός των καταναλωτών που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, η πρώτη ορίζεται στις 31.01.2016 και η δεύτερη στις 31.05.2016. Ο προσδιορισμός των καταναλωτών που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις γίνεται από τη ΔΕΗ με βάση τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο πληροφορικό της σύστημα. Καταναλωτής που έλαβε επιδότηση κατά την πρώτη ημερομηνία αναφοράς, δεν δικαιούται επιδότηση κατά τη δεύτερη ημερομηνία αναφοράς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για την εκτέλεση των υποχρεώσεών της έναντι στη ΔΕΗ από την παρούσα σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των 2.800.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για το 2016, και η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2016.