Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΥΓ: Το παρόν δελτίο τύπου συνοδευόταν από ευχητήρια κάρτα του διώκτη μας δημάρχου Χαλανδρίου που δεν αναρτούμε.
Είπαμε: Από το γραφείο του Ρούσσου δεχόμαστε μηνύσεις και αγωγές.
Δεν θα συνοδεύονται αυτές και με ευχές.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.
Την αφίσα των εκδηλώσεων την αναρτούμε για ενημέρωση του αναγνώστη μας.

Απασχόληση Σπουδαστών ΤΕΙ στον ΕΔΣΝΑΟμόφωνα ενέκρινε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ κατά την 40η συνεδρίασή της, στις 15/12/15, την εισήγηση της Προέδρου και Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, να δοθεί η δυνατότητα σε -15 ανά εξάμηνο- σπουδαστές των ΤΕΙ να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε αντικείμενα συναφή με αυτό του φορέα, στις εγκαταστάσεις του, με αμοιβή και ασφάλιση.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως εξήγησε η Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, «οι ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ έχουν υποχρέωση να απασχολούν σπουδαστές της Τριτοβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν άσκηση στο επάγγελμα. Ο ΕΔΣΝΑ, έχοντας την πεποίθηση ότι οι εγκαταστάσεις και το αντικείμενό του μπορούν να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών φοιτητών ΤΕΙ, δίνει την ευκαιρία της πρακτικής άσκησης».

Κατόπιν της εγκριτικής απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, θα σταλεί το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομικών.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΙΑΣΩ


Μύλος των Ξωτικών - Η καρδιά της Χριστουγεννιάτικης Ελλάδας χτυπάει στα Τρίκαλα

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΥΠΝΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΔΕΥΟΥΜΕ!!!

ΕΧΤΕΣ - 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 - ο δήμος μας έβγαλε ένα δελτίο τύπου, ενδεικτικό του πόσο ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ.
Κάθονται πάνω από την ΠΛΑΤΕΙΑ και περιμένουν να απαντήσουν.
Γουστάρουμε!

Το δελτίο τύπου βγήκε ΠΡΟΦΑΝΩΣ γιατί εμείς γράψαμε αυτόQ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΕΛΟΣ 2015
Τι έγραψαν;;;;

ΝΑ, ΕΔΩ στο site του δήμου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης (ΕΜΑΚ) από τις 7/12/2015 έως και τις 27/12/2015 παραμένει κλειστό και φυσικά δεν μπορεί να δεχθεί κλαδιά. Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να περιορίσουν κατά το δυνατόν το κλάδεμα των δένδρων σε αυτό το διάστημα.
Σας ευχαριστούμε και ζητάμε την κατανόησή σας.


ΑΜΕΣΩΣ θυμήθηκαν ότι φταίει ...... η περιφέρεια και ο σύνδεσμος που έχουν το εργοστάσιο κλειστό μέχρι τις 27.

 ΣΤΙΣ 21 ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ!

Αν ήταν καμιά εταιρία που μαζεύει αυτοκίνητα το δελτίο τύπου θα ήταν .... πανηγυρικό και διαφημιστικό.

Άμα είναι για ευθύνες ... φταίει ο σύριζας.

Θα μου πεις τώρα - και φαινομενικά δικαιολογημένα - γιατί πιστεύεις ρε "αντιπολιτευτικέ" τύπε ότι το έβγαλαν για αυτά που έγραψε η ΠΛΑΤΕΙΑ το δελτίο τύπου; Αφού ούτε που αναφέρεται. Φαντάσματα βλέπεις;

ΟΚ! 

ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ!


Πήραμε τηλεφωνάκι και μάθαμε.
Όντος το εργοστάσιο κάνει συντήρηση και θα είναι κλειστό.

ΟΜΩΣ: Στον σύνδεσμο τα ψιλοπήρε ο δικός μας. (μην γράψουμε όνομα και τον διαγράψουν από το ΣΥΡΙΖΑ τον άνθρωπο, δεν λέει).
Κοίταξε τα κιτάπια του και μας είπε:
ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΔΕΥΟΥΝ;
ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΔΕΥΕΙ , που σε μας έρηξε και μπαλάκι την ευθύνη;
Θα μου πεις τώρα έγραψε η ΠΛΑΤΕΙΑ, τώρα θυμήθηκε να ενημερώσει η διοικησάρα.

Και κάτι ακόμα σχετικά με το θέμα: Επάνω όταν πήγαμε ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΚΛΑΔΙΑ.
Είχε και - όχι πολλά αλλά αρκετά - ογκώδη.

ΤΕΛΟΣ Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΤΓΕΝΝΩΝ.
ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΑΛΙ (αλλά αυτό το χρωτάγαμε στην .... πηγή να το γράψουμε).

ΜΙΛΑΓΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ..."Ρε πας καλά, έχεις πάθει αλτσχάιμερ και δεν θυμάσε; Τι του χαρίζεσαι που μας λέει και καθάρματα και δεν του τα χώνεις;;;;

Γιατί δεν του θυμίζεις τότε που αγοράζαμε για πλάκα τόσους πίνακες από το Αετοπούλειο, για να στηρίξουμε την οικογένειά του που είχε οικονομικό πρόβλημα  που θα μας πει και καθάρματα.
Και κάναμε και  λαϊκή επιμόρφωση....

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ  ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ που υπηρετούσαμε.

Ήσουν και στην επιτροπή παραλαβής και  υπέγραφε την αγορά των πινάκων και τώρα μας λέει και καθάρματα ο αχάριστος;" μου είπε το άλλο ..... συνκάθαρμα.

- ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΜΩΣ, του είπα,  ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΘΥΜΩΜΟΥΝ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΩΦΕΛΗΘΕΙ.
Υπάρχει ασφαλέστερος εχθρός όμως;
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΝΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΖΩ ΚΑΙ ΤΑ 30 ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ.

ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ "ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ" ΠΟΛΥ ΠΑΕΙ. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ!

ΠΟΙΟΣ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ;
Ο "ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΩ"  .......

Μετά τα Χριστούγεννα έχει και άλλους και .... άλλες.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΠΕΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ
Αποβολές στους καταληψίες μαθητές του Λυκείου έπεσαν σήμερα το πρωί.

Οι "συνήθεις" επί δεκαετίες ντουντουκοφόροι  υπερασπιστές των αγωνιζομένων  νέων, δεν θα είναι τώρα εκεί να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπιστούν το δικαίωμα των μαθητών να κινητοποιούνται και να διαμαρτηρονται ακόμα και αν τους αντιμετωπίζουν ως .... λαθρομετανάστες και τους στήνουν φράγματα στα προαύλια για να μην επικοινωνούν και συνυπάρχουν.
Αυτά τα κάνανε όταν άλλοι ήταν διοίκηση στον δήμο. Αυτό ήταν το πραγματικό κίνητρο της επίδειξης αλληλεγγύης στους μαθητές.

ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ που κινητοποιηθήκατε και ΔΙΠΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ που στους χώρους του σχολείου μετά την κατάληψη οι ζημιές που καταγράφονται είναι 3 ΛΟΥΚΕΤΑ που παραβιάσατε για να μπείτε μέσα και μισό μέτρο λούκι καλωδίων που κάνει 1 ευρώ.
Δεν γράψατε το σχολείο, δεν κάνατε καταστροφές, σεβαστήκατε το ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ.

Η αποβολή που σήμερα πήρατε είναι το τίμημα για την ευαισθησία σας για αυτό το σχολείο.

Είναι αναπόφευκτη αφού είναι το μέσο για να επιβεβαιώσει η εξουσία το στάτους της ακόμα και όταν όσοι αγωνίζονται έχουν ΕΜΦΑΝΩΣ ΔΙΚΙΟ.
ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Αυτό που την αφορά είναι ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.

Το bulling αυτό είναι αποδεκτό, είναι θεσμικό bulling  και βέβαια είναι ανεκτό από όσους φωνάσκούν επιδοτούμενοι από ευρωπαϊκά προγράμματα κατά του άλλου bulling.

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, τις απουσίες μόνο να προσέχετε που σας φόρτωσαν μαζί με τον φράχτη!

ΜΕ "ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ - ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ" ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΠΗΚΕ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟ 3οΕχθές έγινε κοινή συνάντηση των εκπροσώπων των συλλόγων γονέων του 3ου Γυμνασίου, του 3ου Λυκείου και της Ένωσης Γονέων.
Εκεί τα πράγματα ξεκαθάρισαν:

1. Το ΣΗΜΕΡΙΟ ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ αίτημα να μπει ο φράχτης ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΥΣΙΝΟ ΔΣ. 
Δεν έχει γίνει Γενική Συνέλευση των γονιών του Γυμνασίου για να συζητήσουν και να αποφασίσουν, άρα το επιχείρημα των Γυμνασιάρχη κου Γαλάτου και του καθηγητή κ. Θεοδώρου Ηλία που τον συνέδραμε  - ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ εχθές (θα επανέλθουμε σε αυτό) -  ότι ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΛΙΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ κας ΓΑΛΑΝΗ - ΠΙΣΙΜΙΣΗ στην ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ.

2. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου κος Βλαχογιάννης δήλωσε στην σύσκεψη με την Ένωση ότι οι γονείς του Λυκείου ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ με την παιδαγωγική των φραχτών και αυτό ήταν εξ αρχής δεδομένο.
ΕΠΙΣΗΣ είπε ότι ο Λυκειάρχης του 3ου  κος Φλωράκης εξέφρασε στους γονείς την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ άποψη που είναι αντίθετη με την παιδαγωγική των φραχτών  αλλά αναγκάζεται να συμφωνήσει με τους συναδέλφους του που το ζητούν  "για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης" (βλ. Ν 7).

3. Ο πρόεδρος του 15μελούς του Γυμνασίου Γιώργος Νέττης πήρε τον λόγο κατά την χθεσινή  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ξεκαθάρισε ότι οι μαθητές του Γυμνασίου δεν θέλουν να έχουν φράχτη που να τους χωρίσει με τους συμμαθητές τους του Λυκείου.
Με δεδομένη την αντίθεση των μαθητών του Λυκείου  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΣΙΜΟ, όπως ισχυρίστηκε ψευδώς ο κος Γυμνασιάρχης.

4. Ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Νταβίας ζήτησε στην σύσκεψη των φορέων του σχολείου που παρεβρέθηκε να γίνει ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των γονιών για να ληφθεί ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ επί του θέματος.

5. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΟΛΕΣ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης - ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ χωρίς καμία εξαίρεση - ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ.
Ο πρώην δήμαρχος Γ. Κουράσης, ο Γ. Λαδόπουλος, ο Γιώργος Θωμάς, η Λούλα Καρατζά και ο Σ. Καραμολέγκος (παρών από την παράταξη Ανδρεόπουλου) ζήτησαν ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ.

6. Παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο  - υπερασπιστές της παιδαγωγικής των φραχτών ήταν μόνο δύο καθηγητές: Ο Γυμνασιάρχης κος Γ. Γαλάτος και ο Ηλίας Θεοδώρου, που έκανε επίθεση στην Πλατεία και καυγάδισε έντονα με τον Νταβία.
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΕΙΝΑΙ - όλως τυχαίως - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Διεύθυνσης  Δ.Ε. και βέβαια έλαβαν στήριξη για το αίτημά τους από τα "συντρόφια" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ -  δημοτικούς συμβούλους που .... ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ και επιτέθηκαν στον Νταβία που τα έβαλε με τα "συντροφάκια" τους. (Καλομοίρης, Κάππος, Κασσίμης επιτέθηκαν στον Νταβία).
Τον φράχτη λοιπόν επέβαλαν συνδικαλιστές ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ.
Ποιος καθηγητής να τους πει όχι αν δεν αναλάβουν δράση ΟΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ από δεσμεύσεις ΓΟΝΕΙΣ;;;;

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ:


7.  Στο προαύλιο του σχολείου έπεσε βάση από μπετόν για να στηριχτεί το "κοτετσόσυρμα" - όπως το χαρατκήρισε ο Γιώργος Θωμάς.
Για να γίνει αυτό ΑΠΑΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΗΣ  ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ και επίβλεψη τς εκτέλεσης των εργασιών από ΜΗΧΑΝΙΚΟ - ΟΧΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗ. Κατά την έκδοση αδείας θα πιστοποιούσαν (ή όχι) ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ τη νομιμότητα του διαχωρισμού, θα γνωμοδοτούσαν αρμοδίως ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ για το αν είναι ασφαλές να υπάρχει ΜΠΕΤΟΝΕΝΙΑ ΒΑΣΗ ΜΕ ΓΩΝΙΕΣ στην μέση του προαυλίου.
"Τι θα γίνει αν σε αυτή την παράνομη βάση πέσει παιδί και ανοίξει ένα κεφάλι¨αναρωτήθηκε ο Σ. Καραμολέγκος.

Στο Χαλάνδρι όμως την "άδεια" να εκτελeστε;i η εργασία - είπε ο κ. γyμνασιάρχης - υπέγραψε ο αντιδήμαρχος Γερολυμάτος.

8. Ο δήμος για το "κοτετσόσυρμα" διέθεσε 850 ευρώ για 17 μέτρα περίφραξη. Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ, όπως είπε ο Γιώργος Θωμάς.

9. Εχτές έσπευσαν - μετά το κράξιμο από την ΠΛΑΤΕΙΑ - να κουρέψουν τα "αγκάθια" στον φράχτη ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ.

Η Περιφέρεια Αττικής διασφαλίζει τα έργα και τη χρηματοδότησή τουςΑναφορικά με ορισμένα οικονομικά στοιχεία και προκειμένου να μην δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις, η Περιφέρεια Αττικής καθιστά σαφές ότι:

1. Ουδέποτε υπήρξε στάση πληρωμών, ενώ οι όποιες διακοπές εργασιών στα έργα υποδομών και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν επηρέασαν τους στόχους απορρόφησης της Περιφέρειας.

2. Σε ό,τι αφορά σε δήθεν στάση πληρωμών στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, τα στοιχεία είναι σαφή και διαψεύδουν όσους επιμένουν (από άγνοια ή για μικροπολιτικούς λόγους) να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ (https://2007-2013.espa.gr/el/Pages/poreia_ylop_espa.aspx, το ΠΕΠ Αττικής 2007 – 2013 εμφανίζει στις 30/11/2015, δηλαδή ένα μήνα πριν την ολοκλήρωση της προγραμματικής περιόδου 2007-2013, απορρόφηση 104%!

3. Σήμερα, μετά από μια δύσκολη χρονιά με ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, το ΠΕΠ Αττικής ολοκληρώνεται επιτυχώς και με ποσοστά απορρόφησης μεταξύ του 105% και 110%, όπως προβλέπουν οι σχετικοί Κανονισμοί της Ε.Ε., χωρίς να προκαλείται καμία απώλεια Κοινοτικής Συνδρομής και τούτο προς όφελος της Αττικής και της οικονομίας της χώρας.

4. Αντιθέτως, η προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής παρέδωσε ένα ΠΕΠ με ποσοστό απορρόφησης κάτω του 80% και τρίτο σε επικινδυνότητα (πίσω από δύο τομεακά πρόγραμμα) για απώλεια Κοινοτικής Συνδρομής.

5. Ειδικά αναφορικά με το ΚΕΛ Κρωπίας, το έργο είχε δηλωθεί ήδη από την προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας ως έργο «γέφυρα», καθώς δεν ολοκληρωνόταν ως τις 31/12/15. Τούτο σημαίνει ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως επίπτωση στην πορεία του έργου ή στα πρόστιμα, από τη διακοπή εργασιών της αναδόχου κοινοπραξίας. Ο βασικός λόγος καθυστερήσεων στην πρόοδο των εργασιών, είναι τα αρχαιολογικά ευρήματα στο οικόπεδο του ΚΕΛ και στην ευρύτερη περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας καθυστέρησε 2.5 χρόνια να υπογράψει τη σύμβαση για το έργο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

6. Τέλος, η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει προνοήσει και διασφαλίσει πόρους για την ολοκλήρωση των έργων χωρίς να υπάρξει καμία πρόσθετη επιβάρυνση στο νέο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Τα έργα phasing δεν έχουν μεταβληθεί και είναι ίδια με αυτά που είχε δηλώσει η προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας τον Μάιο του 2014. Σε ό,τι αφορά στα έργα που δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους και θα αφήσουν ένα μικρό υπόλοιπο, το Υπουργείο Οικονομίας έχει προβλέψει ειδική Συλλογική Απόφαση (ΣΑΕ) για τη χρηματοδότηση τους, ώστε να ολοκληρωθούν έγκαιρα και εντός του 2016. Η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Υπουργείο, μακριά από φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, έχει ήδη καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007-2013 προκειμένου να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ κοινοτικής συνδρομής.