Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Όμιλος ΙΑΣΩ: Μοναδικές Διακρίσεις στα Healthcare Business Awards 2019

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε 4 βραβεία για το υψηλό επίπεδο της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την επένδυση του σε νέες εγκαταστάσεις και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και για την εταιρική του υπευθυνότητα. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, στον Πολυχώρο Λώλου, με παρουσία περισσότερων από 500 καλεσμένων.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ έλαβε τo Gold βραβείο για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "δίπλα σας", καλύπτοντας έμπρακτα τις ανάγκες υγείας των συνανθρώπων μας που χρειάζονται βοήθεια. Η κα Χριστίνα Ταμπουρέα, Chief Commercial Officer του Ομίλου ΙΑΣΩ παρέλαβε το βραβείο και δήλωσε ότι: «Ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή. Σας ευχαριστούμε όλους για αυτό το τόσο σημαντικό και τιμητικό βραβείο. Όταν πριν από κάποια χρόνια, δημιουργήσαμε το «δίπλα σας», είχαμε ένα στόχο.. για ό,τι πιο πολύτιμο έχεις…και αυτό είναι η υγεία μας. Η υγεία η δική σας, των ασθενών μας, των συνανθρώπων μας, όλων εκείνων που μας έχουν ανάγκη. Όλοι εμείς, ο καθένας μόνος του, αλλά και όλοι οι οργανισμοί, πρέπει να βοηθούν για ένα καλύτερο μέλλον. Οι αξίες μας...λέξεις με νόημα: αξιοπρέπεια, υπευθυνότητα, αφοσίωση, φροντίδα, αγάπη, ευγένεια, σεβασμός και όλα αυτά με επαγγελματισμό. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους μας, το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήταν πάντα μέσα και έξω από τις κλινικές μας όπου χρειαζόντουσαν, τους γιατρούς μας που χωρίς εκείνους δεν θα είχαν γίνει δωρεάν χειρουργεία και χιλιάδες εξετάσεις και βεβαίως εκείνον που ήταν πάντα η κινητήριος δύναμη για όλα αυτά, τον Πρόεδρο του Ομίλου ΙΑΣΩ, τον κο. Γεώργιο Σταματίου».

Το ΙΑΣΩ διακρίθηκε στην κατηγορία της ανάπτυξης με Silver βραβείο για τις "Νο1 υπηρεσίες στην Ελλάδα". Η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, το Κέντρο Μαστού και το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας είναι τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα διατηρώντας διαχρονικά το υψηλό επίπεδο της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικό τρόπο τεράστιο όγκο περιστατικών.

Το ΙΑΣΩ, Bronze βραβείο για την πολύτιμη συνεισφορά στην κοινωνία.

Το ΙΑΣΩ Παίδων απέσπασε το Bronze βραβείο, στην κατηγορία της καινοτομίας, για το Ορθοπαιδικό Κέντρο, το οποίο πρωτοπορεί με την επαναστατική θεραπεία για την επιμήκυνση των οστών σε παιδιά με ανισοσκελία, δίνοντας στους μικρούς μας ασθενείς πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες αιχμής και υπερσύγχρονα μηχανήματα.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Ομίλου ΙΑΣΩ "δίπλα σας"

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Ένα υπερπλήρες πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες διαθέτει ο Δήμος Χαλανδρίου, με στόχο να δώσει ακόμα περισσότερες δυνατότητες σε όλους για άσκηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Είναι σημαντικό ότι λειτουργούν ειδικά προγράμματα για ΑμεΑ, τόσο στην κολύμβηση όσο και στην γυμναστική.

Από τις αρχές Ιανουαρίου ενεργοποιήθηκαν και τα παρακάτω προγράμματα:

· Παραδοσιακών χορών

· Τοξοβολίας

· Μπάσκετ για παιδιά

· Tae Kwon Do

· Mini tennis

Θυμίζουμε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου είναι σε πλήρη εξέλιξη τα μαθήματα

· Κολύμβησης για παιδιά και ενήλικες

· Aqua aerobic

· Γυμναστικής ενηλίκων

· Ρυθμικής, αισθητικής, μουσικοκινητικής και γενικής γυμναστικής για παιδιά

· Στίβου

· Εκμάθησης αντισφαίρισης (τένις) για παιδιά και ενήλικες

· Ποδόσφαιρο σε γήπεδο 5Χ5

Στο Δήμο Χαλανδρίου λειτουργεί και το καλλιτεχνικό εργαστήρι χορού.

Σημειώνεται ότι ο τομέας Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου έχει την ευθύνη και για μια σειρά ετήσιων διοργανώσεων τις οποίες έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες: Αθλητική Κατασκήνωση, Ευριπίδεια, Ημερίδα κολύμβησης ακαδημιών, Αγώνας δρόμου μικρών παιδιών στην μαραθώνια διαδρομή, Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς και από φέτος βέβαια ο Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου, η διοργάνωση του οποίου στέφθηκε με τεράστια επιτυχία και είναι βέβαιο ότι θα γίνει θεσμός στην πόλη.

Προγράμματα για ΑμεΑ

Αποδεικνύοντας στην πράξη τη φροντίδα του για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ο Δήμος Χαλανδρίου προσφέρει δυνατότητα ελεύθερης κολύμβησης, μαθήματα κολύμβησης και προγράμματα γυμναστικής για ΑμεΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτοποριακά ο Δήμος Χαλανδρίου διαθέτει ειδικό αναβατάριο ΑμεΑ, για την άνετη, γρήγορη και ασφαλή είσοδο και έξοδό τους από την πισίνα των κολυμβητηρίων.

Οι συμμετέχοντας στα προγράμματα του Δήμου γυμναστές μας είναι όλοι πτυχιούχοι καθηγητές φυσικής αγωγής, είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων για τους ενθαρρύνουν και να σας καθοδηγήσουν.

«Με ευθύνη και πραγματική φροντίδα για όλους – και το όλους στο Χαλάνδρι το εφαρμόζουμε με την πλήρη έννοια του όρου- ο τομέας Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου έχει αναπτύξει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων που, από τη μια πλευρά, έχει στόχο την εξάσκηση, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών και από την άλλη την άσκηση και την βελτίωση της καθημερινότητας των μεγάλων. Χωρίς ποτέ να ξεχνάμε τους συμπολίτες μας που έχουν κινητικές ή άλλες δυσκολίες και ταυτόχρονα δικαίωμα να συμμετέχουν στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου. Το Χαλάνδρι είναι ίσως και ο μοναδικός Δήμος στη χώρα μας που διαθέτει ειδικό αναβατόριο στην πισίνα, για την διευκόλυνση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το ενδιαφέρον και η θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μας, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το δημιουργικό έργο μας», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής.

Πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 23/1 για την "ΗΛΕΚΤΡΑ του ΣΟΦΟΚΛΗ" στο Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου) από τον Άρη Μπινιάρη

ΗΛΕΚΤΡΑ
του Σοφοκλή
Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης

Στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου 14

Όσο οι πληγές της ματώνουν ακόμα, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει. Ώσπου να στραγγιστεί εντελώς, όλο το μαύρο σκοτάδι της νύχτας. Δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει. Τα ατελείωτα τραγούδια της οργής, θ’ ακούγονται συνέχεια από εκείνη. Για τον φόνο του πατέρα της. Του σκίσαν το κεφάλι με μια πέλεκυ. Η μάνα της κι ο άνανδρος ο εραστής της. Πώς να συζεί με τους φονιάδες; Πώς να αφήσει τη ζωή της να χαθεί; Πώς μια γυναίκα σαν εκείνη; Πώς αλλιώς να κάνει; Πώς θα φυτρώσει μέσα της, ένα κλωνάρι αγαπημένο; Αν δεν αστράψει απάνω απ’ τους φονιάδες. Αν δεν μεσουρανήσει πάνω απ’ τους γελαστούς εχθρούς. Άμα δεν λύσει με ορμή το σκοτάδι.

Πώς μια γυναίκα σαν εκείνη; Πώς αλλιώς να κάνει;

Η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Οι ηθοποιοί αντλούν πληροφορίες από την ρυθμικότητα του κειμένου και μεταβολίζουν, με το σώμα και τη φωνή, σε θεατρική δράση, τον ήχο και το ρυθμό του ποιητικού λόγου. Με όχημα την μουσική, δημιουργούν, μια δυναμική πλατφόρμα αναπαράστασης και αναδεικνύουν το συγκινησιακό πεδίο της αρχαίας τραγωδίας. Χορωδιακά μέρη, μελωδίες και δυναμικοί ρυθμοί, δημιουργούν ένα παλλόμενο και ζωντανό ηχητικό περιβάλλον, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται τα πρόσωπα μιας παλιάς μα πάντα επίκαιρης ιστορίας.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jtMLpouql3Y&feature=emb_title

Ηλέκτρα Σοφοκλή
Διασκευή βασισμένη στη μετάφραση του Γ. Χειμωνά Άρης Μπινιάρης
Σκηνοθεσία/ Δραματουργία Άρης Μπινιάρης
Μουσική σύνθεση Χρήστος Γεωργόπουλος
Επιμέλεια κίνησης Ιωάννα Τουμπακάρη, Άρης Μπινιάρης
Σκηνικός χώρος Κωστής Καραντάνης
Κουστούμια Νίκη Ψυχογιού
Φωτισμοί Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες Κωστής Σωχωρίτης
Promo video Θωμάς Παλυβός, Ανδρέας Γκουγκούσης
Διεύθυνση παραγωγής Κατερίνα Διακουμοπούλου
Εκτέλεση παραγωγής Ιωάννα Πιταούλη
Ειδικές κατασκευές: Μάρθα Φωκά, Μαρίνα Μουρτζή, Νίκη Ψυχογιού
Βοηθός ενδυματολόγου: Μαρίνα Μουρτζή

ΔΙΑΝΟΜΗ
Ελένη Μπούκλη: Ηλέκτρα
Εβελίνα Παπούλια: Κλυταιμνήστρα
Δημήτρης Μανδρινός: Ορέστης
Λένα Μποζάκη: Χρυσόθεμις
Άρης Μπινιάρης: Παιδαγωγός
Νίκος Τσολερίδης: Αίγισθος
Τάσος Κορκός: Χορός
Λεωνή Ξεροβάσιλα: Χορός
Δώρα Ξαγοράρη: Χορός
Κατερίνα Δημάτη: Χορός
Μουσικός επί σκηνής: Χρήστος Γεωργόπουλος

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη-Κυριακή: 21.15

Τιμές:
20€ γενική είσοδος
16€ φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ

Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα, 210 3222464

Προπώληση: viva.gr, artinfo.gr, 210 9213310
https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-texnhs-k-koun-frunixou/hlektra/

Ομιλία για τον Ελληνισμό και την Ελληνική γλώσσα, της Καθηγήτριας Ιστορίας του ΕΚΠΑ, Μαρίας Ευθυμίου στο ΙΑΣΩ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 η ομιλία της Μαρίας Ευθυμίου, Καθηγήτριας Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού στα 4.000 χρόνια της καταγεγραμμένης Ιστορίας του», στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ.

Καθηγητές Πανεπιστημίου, Ιατροί Συνεργάτες, η Διοίκηση, το προσωπικό του Ομίλου ΙΑΣΩ, καθώς και πλήθος κόσμου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία της κας Ευθυμίου.

Η κυρία Ευθυμίου αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της ελληνικής γλώσσας, ως σημαντικής για τη μελέτη του αρχικού πυρήνα των ινδοευρωπαικών ομάδων από τις οποίες προήλθε το αρχικό εργαλείο επικοινωνίας λόγου, που αναπτύχθηκε στον ευρωπαϊκό χώρο με γλώσσες, μετέπειτα αναγνωρίσιμες.

Η ελληνική γλώσσα κατέχει το πολύτιμο και σπάνιο προνόμιο να ανήκει στις μόλις 5 γλώσσες, από τις 6.500 επίσημες που ομιλούνται σήμερα - με βάση τα στοιχεία του ΟΗΕ - που άντεξαν 4.000 χρόνια, στην ιστορία του ομιλούντος ανθρώπινου γένους και που μπορεί κάποιος να την παρακολουθήσει γραπτά, συνεχώς και αδιάλειπτα. Σημείωσε δε ότι η ισχύς της, ως το 1500 μ.Χ. ήταν αξιοθαύμαστη, καθώς αποτελούσε και διεθνή γλώσσα συνεννόησης όπως αποτελούν σήμερα τα αγγλικά.

Η αξία της γλώσσας σήμερα ανέφερε η Καθηγήτρια ιστορίας δηλώνεται και μέσα από τον επιστημονικό κόσμο, όχι μόνο της ιατρικής όπου τα ελληνικά κυριαρχούν αλλά και της τεχνολογίας αφού λέξεις όπως «τηλέφωνο», η «Γίγα» δεδομένα, αποτελούν την αποδοχή μιας αναγνώρισης της ελληνικής, ως προς το ποιοτικό και ακριβολογικό στοιχείο.

Η κυρία Ευθυμίου ξετύλιξε με τρόπο μοναδικό το κουβάρι της μετάβασης της ελληνικής γλώσσας από τον τρόπο γραμμικής γραφής Β΄, στο αλφάβητο, που όπως είπε οικειοποιήθηκε από τους αυτόχθονες με τέτοιο μοναδικό τρόπο και εξελίχθηκε λόγω της πληθώρας φωνηέντων και συμφώνων που διαμορφώθηκε ένας γλωσσικός πλούτος απαράμιλλος. Εμφατικά σημείωσε ότι η Ιλιάδα και η Οδύσσεια αποτελούν και σήμερα τα κορυφαία παγκοσμίως, έργα πλούτου γλώσσας, ενώ στη συνέχεια το ελληνικό αλφάβητο αποτέλεσε τη σκυτάλη για το λατινικό αλφάβητο και αργότερα για το Κυριλλικό και κατ΄ επέκταση για τη διάχυση ενός από τα πιο σημαντικά στοιχεία του ανθρώπινου πολιτισμού που είναι το αλφάβητο.
Στα στοιχεία που διευκόλυναν την επιρροή της γλώσσας προς όλα τα σημεία του κόσμου η κυρία Ευθυμίου απέδωσε την ιδιαίτερη σημασία της διασποράς του ελληνισμού μέσω της ναυτιλίας.

Και σε επίπεδο θρησκευτικό τα ελληνικά έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο, αφού τα ευαγγέλια γράφτηκαν στη γλώσσα μας και στη συνέχεια μεταφράστηκαν, ενδεικτικό της ισχύος της γλώσσας και της διασποράς της, ενώ καταλυτική είναι και η ίδρυση του Βυζαντίου στην περαιτέρω ισχυροποίηση της γλώσσας.

«Η γλώσσα μας έδωσε παιδεία, συνέχεια και δύναμη μέσα στους αιώνες» είπε η κυρία Ευθυμίου και έκλεισε την ομιλία της με τον στίχο του Ελύτη «είμαστε από καλή γενιά», θέλοντας να εμφυσήσει την αισιοδοξία για τη συνέχεια του Ελληνισμού.

Από αριστερά: ο Δρ. Γεώργιος Σταματίου, Μ/Γ, Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ, η Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και o κ. Εμμανουήλ Διακομανώλης, Καθηγητής Μ/Γ Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ