P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

3 ΙΟΥΛΙΟΥ ... ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΟ 1971- ΕΦΥΓΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΗΣ ...

187.686,92 ευρώ στον Δήμο Χαλανδρίου από οφειλές προηγουμένων ετών (η Απόφαση)

κάντε "κλικ" στην εικόνα

Απόφαση με την οποία αποδίδονται 35.645.833,33 € στους Δήμους της χώρας, εξέδωσε το ΥΠ.ΕΣ. Το ποσό αποτελεί τμήμα της δόσης του ο.ε. 2014 και τα χρήματα θα διατεθούν για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων-έργων των Δήμων της χώρας. 

ΜΕ "ΕΝΤΟΛΗ" ΚΟΥΡΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Σωστός ο Κουράσης.

Πριν μερικές μέρες γράψαμε αυτό το σχόλιο σε αναδημοσίευση που αφορούσε την αξιολόγηση των υπαλλήλων στα Βριλήσσια:

Και αν υποψιαστώ ότι στο Χαλάνδρι, που ψήφισε δήμαρχο (πολύ) Αριστερά, τελικά θα σταλούν επιμερισμοί για την αξιολόγηση (ξέρoυν οι εργαζόμενοι τι είναι αυτό το κινέζικο) με τα γνωστά κολπάκια των καθεστωτικών (όπως μου είπε ο σμπίρος μου) τότε .... μην λέτε ότι δεν σας γράφουμε.

Γιατί εμείς σας γράφουμε - κάθε μέρα.

Εσείς κάνετε πώς δεν διαβάζετε.

Λάβαμε και ένα ακόμα σχόλιο (ανώνυμο): "Τώρα που φύγανε ...."

Και βέβαια ψάξαμε το θέμα. Και ασχοληθήκαμε. Μιλήσαμε με την πρόεδρο του συλλόγου Σ. Κορωναίου και τον Γενικό Διευθυντή κο Μπαμπανιώτη προχθές, ενώ σήμερα μάθαμε το αποτέλεσμα των ζυμώσεων  ....

Δες αναγνώστη μου πώς έχει λοιπόν το θέμα:

Ο Γενικός Διευθυντής του Δήμου Χρήστος Μπαμπανιώτης ζήτησε ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ από τον δήμαρχο Γ. Κουράση για να μην στείλει τα προβλεπόμενα στοιχεία διότι έχει - εκ της θέσεώς του - ΠΟΙΝΙΚΕΣ και ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ευθύνες, αν δεν εφαρμόσει το νόμο.

Ενώ τα πολιτικά πρόσωπα - δήμαρχοι και γενικοί γραμματείς - έχουν μόνο ποινικές ευθύνες, δεν έχουν ΚΑΙ το πειθαρχικό δημοσίου υπαλλήλου 


(και αυτή είναι άλλη μια σοβαρή διαφορά ενός δήμου ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ, από έναν δήμο ΧΩΡΙΣ, όπως οι περισσότεροι, άλλο ένα λάθος που έχει γίνει στο Χαλάνδρι από τους ανευθυνουπεύθυνους που οδηγησαν να είναι ο δήμος Χαλανδρίου μια "ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ" ΠΑΝΤΑ - χωρίς νομικά πρόσωπα, με περισσότερο γραφειοκρατικοποιημένη υπηρεσία και άλλα που θα τα δούμε στην πορεία- δεν είναι της ώρας γιατί θα χαθούμε από τις ουρές που έχει το θέμα).

ΣΩΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ  ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ, όσο και αν αυτό που γράφω ενοχλήσει κάτι ... πονηράτζες.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ (πολιτικό στέλεχος).
ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ (υπηρεσιακό στέλεχος).

Πήρε λοιπόν κατ' αρχήν από την διοίκηση, την απάντηση ότι "υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άρα είναι καλυμμένος να μην στείλει στοιχεια", δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ.

Και σωστά - από την πλευρά του - είπε ότι δεν θα αναλάβει εκείνος, μόνος του, την ευθύνη να μην υλοποιήσει υπηρεσιακά τις εντολές της κυβέρνησης, ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΤΕΛΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ.

ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!

Διότι το δημοτικό συμβούλιο ΕΝΤΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ, αυτός είναι το εκτελεστικό όργανο του δημοτικού συμβουλίου και όχι την υπηρεσία. 
(σόρυ που έχουμε γυρίσει στο πρώτο κεφάλαιο το φροντιστήριο, αλλά δυστυχώς τόσο πίσω έχει πάει ο δήμος μας, με τις συνεχείς παλινωδίες και τα .... κολπάκια της πλάκας των τελευταίων ετών - διοικούντων και ψευτοαντιπολιτευομένων συνδιοικούντων).

Η υπηρεσία, ο Γενικός Διευθυντής, οι διευθυντές λογοδοτούν στην διοίκηση ΚΑΙ ΜΟΝΟ: 
Τον δήμαρχο, τον Γ.Γ. και τους αντιδημάρχους.  

ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ.

Δεν αποφασίζουν, δεν αυτοπροσδιορίζονται, δεν κάνουν μόνοι τους .... αντίσταση στις κυβερνητικές αποφάσεις, δεν "διαφωνούν" με τον δήμαρχο υλοποιώντας το ... δικό τους. 

ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ.
Απλά μασηματικά.

Και αν πρέπει να παραβούν άνωθεν εντολές, αν είναι άλλες οι εντολές της κυβέρνησης και άλλες της διοίκησης του δήμου και δεν ξέρουν ποια να υλοποιήσουν - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Όχι να τους "ενημερώνει" αλλά να τους ΕΝΤΕΛΛΕΙ!

Αυτά τα αυτονόητα έχουν φροντίσει κάποια ΛΑΜΟΓΙΑ (γεια σου ρε Ραχήλ, πολύ σε πάω) να τα κάνουν να φαίνονται πολύ μπερδεμένα, για να χάνονται οι ευθύνες και να μην ξέρει τελικά ο πολίτης σε ποιον πρέπει να απευθυνθεί και να ζητήσει εξηγήσεις, πολύ δε περισσότερο ΕΥΘΥΝΕΣ.

Και να λένε οι πολιτικάντηδες "εγώ θέλω κε Πίτουρά μου να σε εξυπηρετήσω αλλά δεν με αφήνει η υπηρεσία και άλλες τέτοιες παπαριές ψιλοκομμένες".

Και τις ΕΥΘΥΝΕΣ για απειθαρχίες, αντιστάσεις και πολιτικές συγκρούσεις αναγνώστη μου, τις αναλαμβάνουν ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (αν έχουν τα άντερα ή δεν παριστάνουν τον subcomantante για να εξαπατήσουν τους χωριαταρέους, αν δεν τα έχουν).

Τα πολιτικά πρόσωπα, αν χρειαστεί πάνε και σπίτι τους, γυρίζουν στην δουλειά τους στη συνέχεια  - δεν είναι ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ -  δεν εξαρτάται η καριέρα τους από μια πιθανή δίωξη για πολιτική απειθαρχία.ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ.

Είναι ρίσκο που το αναλαμβάνουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΑ για να υλοποιήσουν την πολιτική τους αντίληψη, τα πιστεύω που τους έκαναν ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

Είναι αυτά που έλεγαν στον μπαμπουίνο ψηφοφόρο, προεκλογικά για να τους ψηφίσει για να κάνουν.

Ο υπάλληλος ο κακόμοιρος τι φταίει να αναλάβει την ευθύνη, που φοβάται να αναλάβει αυτός ΠΟΥ ΕΤΑΖΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ;
ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΑΝΕ;
ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΑΡΕΣ.

(Στην άλλη πλευρά αυτού που ισχυρίζομαι για τον ΥΠΕΥΘΥΝΟ ρόλο του αιρετού, είναι  ο υπάλληλος - μαμιάς που λέει "εγώ και να μου πει ο δήμαρχος δεν το κάνω, θα κάνω το δικό μου γιατί έτσι λέει ο νόμος - όπως τον ερμηνεύω ΕΓΩ, ας λέει η διοίκηση ό,τι θέλει" αλλά με αυτόν θα τα πούμε άλλη φορά).

Αυτός/η νονίζει ότι είναι δήμαρχος (ή μπορεί να τον πηδάει μεταφορικά μιλώντας).

ΚΑΝΕΙΣ ΤΣΟΛΙΑΣ πολιτικάντης, λοιπόν επανέρχομαι αναγνώστη μου, δεν μπορεί να παριστάνει τον κόκκορα ζητώντας από τον ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ να αναλάβει εκείνος την ευθύνη των .... κακαρισμάτων του και κανένας υπηρεσιακός δεν δικαιούται να παριστάνει στον αιρετό την (ισόβια και μη αιρετή) εξουσία, με δυο κουβέντες.
ΑΠΛΑ ΜΑΣΗΜΑΤΙΚΑ.

Η μη εφαρμογή της αξιολόγησης έχει ρίσκο για τα πολιτικά πρόσωπα.
Ρίσκο είχε για όλους, όσους βγήκαμε προεκλογικά και παριστάναμε τους κομαντάντε της αντίστασης.

Όσους πουλήσαμε αντίσταση, αλλαγή και ανυπακοή.

ΕΜΕΙΣ - ΟΛΟΙ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ" ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΟ DEBATE ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

(Εκτός αν δεν θέλει ο δήμαρχος και επιλέΞει να παριστάνει μόνος του τον κομαντάντε, δεν ζητάει συμπαράταξη , οπότε ... ας τρέχει μόνος του. Δικά του τα γένια, δικά του και τα χτένια. Πάλι απλά μασηματικά).

Θα είδατε - σήμερα - ότι ο υπουργός Κυριάκος απειλεί (δεν το αναδημοσιεύσαμε μόνο του το άρθρο, για να μην του παίξουμε το παιχνίδι της τρομοκράτησης των αυτοδιοικητικών που θα αντισταθούν μέχρι το τέλος)

Όσοι δεν το είδατε, δείτε το, αλλά μην το υπολογίζετε, ειδικά αν είστε ... αντιστασιακοί. Επίθεση Μητσοτάκη στους δημάρχους για αξιολόγηση, συμβασιούχους: «Θα πάνε για παράβαση καθήκοντος» (βίντεο)

Οι απειλές αυτές δεν αγγίζουν αιρετούς και στα δικαστήρια θα πέσουν. 
Οι δήμαρχοι υλοποιούν τις απόφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και ορκίζονται στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ που ομιλεί για την αυτονομία της Τ.Α. 
(Εκτός αν δεν έχουμε ΣΥΝΤΑΓΜΑ μέχρι να γίνει η δίκη, οπότε τότε .... έτσι και αλλιώς στη Μακρόνησο θα είμαστε, τι θα πάθουμε δηλαδή παραπάνω από την αξιολόγηση για να κωλώσουμε;):

Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΕΙ:

- Σε αυτή του δημοτικού συμβουλίου, την ομόφωνη απόφασή του ή σε αυτή του Μητσοτάκη.

Ό,τι και να έκανε παράβαση καθήκοντος θα διέπραττε, έτσι και αλλιώς κατά την μία από τις δύο ερμηνείες.

Και έκανε ΤΟ ΣΩΣΤΟ και αυτό  που η απλή, κοινή λογική και η πολιτική ηθική (Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ, ΟΧΙ Η ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ) επιβάλλει:

Ανέλαβε το ρίσκο και την ευθύνη που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, του αιρετού, αυτού που δεν λογοδοτεί κυρίως στους "από πάνω" αλλά κυρίως στους "απο κάτω", σε αυτούς που τον ψήφισαν, όχι σε αυτούς που τον έχρισαν.

Έστω και τώρα που φεύγει (στερνή μου γνώση ....).

Κλείνοντας επιτρέψτε μου μια - φαινομενικά - άσχετη παρατήρηση με αφορμή το θέμα, που θα την χρειαστούμε στο ... εγγύς μέλλον:

Η γραφειοκρατική θεωρία-αντίληψη ότι "δεν έχει ή δεν πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά η λειτουργία του δήμου με ή χωρίς αιρετούς και ότι ο καλά οργανωμένος δήμος λειτουργεί μόνο με την υπηρεσία του ", είναι ΒΑΘΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ αντίληψη. 

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΟΣΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΘΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, είναι η αντίληψη που  είναι απέναντι στην ανοικτή, δημοκρατική λειτουργία της αυτοδιοίκησης αφού - σχηματικά μιλώντας - βάζει την ΥΠΗΡΕΣΙΑ και ΤΟΝ ΝΟΜΟ πάνω από την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ κατά την λήψη της απόφασης.

ΚΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ  ΕΚ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ, αυτή είναι η δουλειά της, γι' αυτό την πληρώνουμε (δεν της κάνω κριτική αλλά επισήμανση και διαχωρισμό ρόλων).

Όσοι ΑΙΡΕΤΟΙ όμως είναι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ την βοηθούν, την διευκολύνουν, τις ανοίγουν δρόμους να υπερβεί τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, την καθοδηγούν για να δώσει λύσεις, δεν τις υψώνουν ΤΕΙΧΗ,  για να ανταποκριθεί στις λαϊκές απαιτήσεις, να υπηρετήσει τον άνθρωπο και την κοινωνία, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ!

Δεν συμπεριφέρονται όπως ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ και οι έχοντες την αντίληψή του βλαχοπαραγονταραίοι.

Που ζητάει βεβαίως - όταν τον συμφέρει - να γίνουν οι "χρήσιμες" παρανομίες .... ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ, ειδικά αν αυτές τον διευκολύνουν οικονομικοπολιτικά,  την ώρα που αυτός παριστάνει τον .... ΣΕΡΙΦΗ για να ξεκαρφώνεται  καρφώνοντας άλλους και την ώρα που γλύφει τον (εκάστοτε) δήμαρχο, ο οποίος (κατά Πατναζή) δεν φταίει ποτέ και για τίποτα.

Αυτό κρατήστε το γιατί πάνω σε αυτό θα κυλήσουν πολλά αυτή την πενταετία, θα με θυμηθείτε.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΠΑΤΟΡΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ!

Και είμαι βέβαιος ότι κάποιοι ΤΩΡΑ ΘΑ  ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ  ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ την ουσία αυτού του διλήμματος και των θεωρητικών προσεγγίσεων με τις οποίες ασχολήθηκαν χρόνια, αλλά εκ του ασφαλούς και χωρίς το "παραδείγματος χάριν".
Ενώ κάποιοι άλλοι ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

Γιώργο Κουράση, στο ρίσκο που ανέλαβες με το "ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ..." , εμείς θα είμαστε μαζί σου στο δικαστήριο αν μας χρειαστείς.

(που δεν θα χρειαστεί, διότι αν κρατηθεί ισχυρό το μέτωπο της αυτοδιοίκησης και δεν σπάσει, ο υπουργός Κυριάκος θα υποχωρήσει).

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.4250/2014 («ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ».

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 708

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τις αρχές Απριλίου του 2014 και μετά την ψήφιση του Ν.4250/2014, όπου θεσμοθετήθηκε η περιβόητη «συγκριτική αξιολόγηση», θέσαμε ως στρατηγικό στόχο τη μη εφαρμογή των επίμαχων διατάξεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης άλλωστε επιχειρούν να επεκτείνουν τις διατάξεις του Νόμου και στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού με την έκδοση μίας εγκυκλίου και μόνο, χωρίς νομική βάση. Για το λόγο αυτό κινηθήκαμε για τη μη έκδοση από τα αρμόδια όργανα της απόφασης κατανομής ποσοστών.

Από τις αρχές Απριλίου κατευθύναμε τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με όλους τους πρόσφορους τρόπους (Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις εργαζομένων, μαζικές παρεμβάσεις κ.λπ.) να παρέμβουν ώστε να καλυφθούν από τα κατά τόπους Δημοτικά Συμβούλια αποφάσεις μη εφαρμογής του Ν.4250/2014 για τη «συγκριτική αξιολόγηση».

Μετά την παρέλευση και της 1ης καταληκτικής ημερομηνίας (30 Ιουνίου 2014) της έκδοσης των αποφάσεων κατανομής ποσοστών, είναι γεγονός πως στην συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων ελήφθησαν αποφάσεις μη εφαρμογής της «συγκριτικής αξιολόγησης», ενώ σε κανέναν Δήμο της χώρας δεν εκδόθηκε η απόφαση επιμερισμού ποσοστών.

Οι παρεμβάσεις των εργαζομένων έφεραν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, κάνοντας ανεφάρμοστες τις διατάξεις περί «συγκριτικής αξιολόγησης». Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, δεν πρέπει να μας «κοιμίσει».

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να βρισκόμαστε καθημερινά σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου έστω και εκ των υστέρων καμία ενέργεια να μην πραγματοποιηθεί, αναμένοντας και την αντίδραση του

Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που μέχρι στιγμής για το μόνο που «δεσμεύεται» είναι πως η «συγκριτική αξιολόγηση», τάχα, «δεν οδηγεί σε απολύσεις». Και αυτό ενώ διακηρύσσει και έχει δεσμευθεί απέναντι στους δανειστές πώς στο επόμενο κύμα απολύσεων και διαθεσιμοτήτων η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει εξέχουσα θέση!!! Τον διαψεύδουν άλλωστε οι πρόσφατες δηλώσεις εκείνων που πράγματι κυβερνούν αυτή τη χώρα (Πολ Τόμσεν-εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ.) που ευθαρσώς δήλωσε πως πρέπει επιτέλους να τελειώσουμε με την αξιολόγηση προκειμένου να φύγουν από το Δημόσιο όσοι έχουν χαμηλή απόδοση!!!

Προειδοποιούμε δε πως οποιαδήποτε σκέψη αλλά και προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία της εφαρμογής της δήθεν «αξιολόγησης» όχι μόνο θα πέσει στο κενό αλλά θα λάβει ως απάντηση την συνολική, σκληρή και μαζική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο!!!

Μόνο με τη μαζική, μαχητική και ενωτική παρέμβασή μας θα καταφέρουμε τελικά οι διατάξεις που αφορούν στη «συγκριτική αξιολόγηση», που στοχεύουν να μετατρέψουν την «δήθεν αξιολόγηση» σε ένα πάγιο και σταθερό μηχανισμό διαθεσιμοτήτων και απολύσεων, θα μείνουν στα χαρτιά!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος 

Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

 Γιάννης Τσούνης

Το “success story” της ΝουΔου – φέρνει λάμπες και φουφού!

http://olympia.grΑΣΓΜΕ: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΝΕΟ" ΛΥΚΕΙΟ. (προτείνουμε να το διαβάσουν οι γονείς)


Επιστολή προς τον Πανταζή, από τον Σ.Ο.Χ.
Προς τον κύριο Νίκο Πανταζή, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Χαλανδρίου

Αγαπητέ κύριε Πανταζή,

Με έκπληξη, αλλά και αποτροπιασμό, διαβάσαμε την αναφορά σας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση – http://pantazisnikos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_30.html - με την οποία ζητάτε να σταματήσει ο Δήμος Χαλανδρίου να καλύπτει τα έξοδα φιλοξενίας του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου στο εντευκτήριό του επί της οδού Αβέρωφ 4.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σ.Ο. Χαλανδρίου δραστηριοποιείται στην τοπική κοινωνία του Χαλανδρίου επί 32 συνεχή χρόνια, προσφέροντας στα νέα παιδιά του Χαλανδρίου, από ηλικίες που ξεκινούν από τα 5 χρόνια, την εκμάθηση, καλλιέργεια και αγάπη προς το ευγενές άθλημα του σκακιού.

Στην μακρόχρονη αυτή πορεία, ο Όμιλός μας έχει αγωνιστεί ακόμη και στην Α’ κατηγορία του αθλήματός του, έχει επιτύχει σημαντικές διακρίσεις, έχει αναδείξει σκακιστές με διεθνείς επιτυχίες και έχει προσφέρει ανιδιοτελώς στην ανάπτυξη του σκακιού στην πόλη μας. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι ο χώρος των περίπου 40 τετραγωνικών μέτρων που μας παραχωρείται από τον Δήμο, (διαχρονικά, όλοι οι μέχρι σήμερα Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια παραχωρούσαν κάποιο χώρο στον Σ. Ο. Χαλανδρίου), αποτελεί για εμάς τον χώρο αγώνων, προπονήσεων και διαλέξεων, το «γήπεδο», τα «αποδυτήρια», τις «κερκίδες» μας. Θα περίμενε κανείς από έναν παλαιό αθλητή, που αναφέρετε ότι έχετε υπάρξει, να δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση, ευαισθησία και αναγνώριση σε αθλητικές δραστηριότητες που καλλιεργούν την σκέψη, την μεθοδικότητα, την πειθαρχία, την συμμετοχή και δίνουν μια αισιόδοξη διέξοδο στις ανησυχίες της νεολαίας της πόλης μας. Αντιθέτως, εσείς επιχειρείτε με την αναφορά σας να θέσετε εμπόδια στις δραστηριότητες του Ομίλου μας, ασκώντας μια κακώς εννοούμενη αντιπολίτευση, εν όψει και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Γνωρίζετε ότι µε απόφαση του Δηµοτικού Συμβουλίου, επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση ακινήτων σε φορείς που ασκούν δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα, πράγμα που άλλωστε δηλώνετε στην αναφορά σας. Προφανώς, λοιπόν, είτε θεωρείτε ότι η δραστηριότητα του Σ. Ο. Χαλανδρίου δεν είναι κοινωφελής και δεν προάγει τα τοπικά συμφέροντα, είτε πραγματοποιείτε νομικές ακροβασίες, στην προσπάθειά σας να επιτύχετε αμφίβολα και απαράδεκτα εκλογικά οφέλη, εις βάρος των μελών της σκακιστικής κοινωνίας του Χαλανδρίου.

Παρακαλούμε να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο να ανακαλέσετε την ιδιοτελή και ενδεχόμενα ζημιογόνο για τον Σ. Ο. Χαλανδρίου πράξη σας και να μας ενημερώσετε για αυτές τις ενέργειές σας, οι οποίες εμείς θα μεριμνήσουμε να γνωστοποιηθούν σε όλα τα μέλη μας και τους φίλους μας.


ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. Σαγιάς                                                      Β. Κοτρότσος

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:  

Την επιστολή αυτή έστειλε προεκλογικά ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου στον συκοφάντη και από τότε την έχουμε στα χέρια μας.

Δεν την αναρτήσαμε προεκλογικά, γιατί προεκλογικά ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ήταν να ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ λύσεις για την πόλη και ιεραρχήσεις για την κοινωνία και να αντιπαρατεθούμε με τους ανθυποψηφίους μας ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ και προγραμμάτων.
Δεν θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την επισκεψιμότητα της Πλατείας για να "μειώσουμε" κανέναν.
 Πολύ περισσότερο που δεν ήταν επικεφαλής παράταξης.
Αλλά τώρα ό,τι λέει, τα λέει σαν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Λαδόπουλου.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Γ.Ε.Δ.Α.Υ.Αττικής: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν.Ε.Ο.Αθηνών-Λαμίας λόγω εργασιών


Αθήνα, 2 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λόγω εκτέλεσης εργασιών απομάκρυνσης απανθρακωμένων δέντρων, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από τη χ/θ 28.000 έως χ/θ 32.000 και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχής Δήμων Διονύσου και Ωρωπού, στις 3-7-2014, κατά τις ώρες 07.00΄ έως 16.00΄.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση. 

http://www.astynomia.gr

Πιθανές διακοπές ρεύματος σήμερα
Για την πιθανότητα προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος από σήμερα, Πέμπτη, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ, προειδοποιεί ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), δίνοντας παράλληλα συμβουλές προς τους καταναλωτές.

Οι διακοπές θα πραγματοποιηθούν εφόσον είναι αναγκαίες και η διάρκειά τους θα καθορισθεί, για την ηπειρωτική χώρα, από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος. Στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει επίσης σε προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, εφόσον υπάρξει μείωση του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων τους.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ακόμη ότι «το συνολικό ύψος και διάρκεια των διακοπών, οι οποίες ενδεχομένως προκληθούν εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, θα επιμερισθούν κατά τρόπο δίκαιο και με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της όχλησης σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας (νοικοκυριά, επιχειρήσεις κ.λπ.), με εξαίρεση κρίσιμες εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου (νοσοκομεία κ.λπ.)».

ΔΕΗ: Εκτός λειτουργίας 13 θερμοηλεκτρικές μονάδες

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι τέθηκαν εκτός λειτουργίας 13 θερμοηλεκτρικές μονάδες εξαιτίας της απεργίας, εξέδωσε πριν από λίγο η ΔΕΗ.
«Σχετικά με την κατάσταση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας, η ΔΕΗ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι σε συνέχεια της απεργίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ που ξεκίνησε από χθες το βράδυ, και με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, τέθηκαν εκτός λειτουργίας 13 θερμοηλεκτρικές μονάδες (λιγνιτικές και Φυσικού Αερίου) συνολικής ισχύος περίπου 2.700 MW», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση και συνεχίζει:
«Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) είναι αρμόδιος για την ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν περικοπές ηλεκτροδότησης. Η ΔΕΗ ΑΕ ζητεί την κατανόηση των πολιτών για τυχόν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση».

ΠΗΓΕΣ: ΑΜΕ-ΜΠΕ, enikos.gr

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ - Όλοι στο Παναττικό Συλλαλητήριο, σήμερα στις 7 μ.μ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ 4250/2014 ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ».


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10/7 - Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ


Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, Τετάρτη 9 Ιουλίου


Κ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Β. ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Αττικής Κ. Μανιάτης


Διαγωνισμός Φωτογραφίας με αποκλειστικό θέμα τη "ΣΟΚΟΛΑΤΑ"
ΔΕΘ-HELEXPO
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01/07/14


Διαγωνισμός Φωτογραφίας με αποκλειστικό θέμα τη "ΣΟΚΟΛΑΤΑ" προκηρύσσεται από το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η δημιουργία μίας μεγάλης ομαδικής έκθεσης στη Γκαλερί του Εργοστάσιου και Μουσείου Σοκολάτας, το οποίο θα δημιουργηθεί από τη ΔΕΘ-Helexpo στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από την 79η ΔΕΘ.

Τελευταία ημέρα υποβολής των έργων είναι η 13η Αυγούστου 2014, ενώ η συμμετοχή στην έκθεση/διαγωνισμό είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, ερασιτέχνη ή επαγγελματία.

Από τη διοργάνωση δεν τίθεται κανένας περιορισμός ως προς το ύφος, το περιεχόμενο και τα λοιπά χαρακτηριστικά ή δομικά στοιχεία των φωτογραφιών που θα υποβληθούν.


Η επιλογή των έργων και ο σχεδιασμός της έκθεσης θα γίνει από τον Επιμελητή Βασίλη Καρκατσέλη, Εικαστικό – Φωτογράφο και μέλος του ΔΣ του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Tα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 6 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ νωρίτερα θα έχουν ανακοινωθεί και τα βραβεία.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν μέχρι τις 13 Αυγούστου τις φωτογραφίες τους (αποστολή με email, αρχεία jpeg, με μέγεθος περίπου 10Χ15 cm, στα 300 dpi) στο katselis@the.forthnet.gr

(προαιρετικά όσοι θέλουν μπορούν να συνυποβάλουν)

- Τίτλο της κάθε φωτογραφίας ή της σειράς φωτογραφιών τους στα Ελληνικά (και στα Αγγλικά εάν υπάρχει).

- Κείμενο που να περιγράφει την δουλειά μέχρι 150 λέξεις στα Ελληνικά (και στα Αγγλικά εάν υπάρχει).

Τα έξοδα της εκτύπωσης των φωτογραφιών έχουν εξασφαλιστεί από χορηγό και έτσι οι φωτογράφοι, αφού τους ανακοινωθεί πως έχουν επιλεγεί για την συμμετοχή τους στην έκθεση, αποστέλλουν τα προς εκτύπωση αρχεία στον επιμελητή της έκθεσης, με την απόλυτη δέσμευση πως δεν θα χρησιμοποιηθούν αλλού πέραν της εκτύπωσης και της προβολής της έκθεσης σε διάφορα μέσα. Όποιος φωτογράφος δεν επιθυμεί να παραδώσει τα αρχεία του, αποστέλλει έτοιμες προς ανάρτηση τις εκτυπώσεις του, ενώ εξυπακούεται πως η πνευματική ιδιοκτησία των έργων παραμένει στους δημιουργούς τους.

Πληροφορίες:

Καρκατσέλης Βασίλης, τηλ 6942860890 και katselis@the.forthnet.gr και στο www.fkth.gr.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ή ΑΡΧΕΙΩΝ (ΜΟΝΟ ΜΕ COURIER)
ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Βογατσικού 14, Θεσσαλονίκη, 54622, Τηλ. 6942 860 890

Φωτογραφία ανάρτησης: Γιώργος Ζαρζώνης (Γη, ο μόνος πλανήτης με σοκολάτα)