Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Όμιλος ΙΑΣΩ: Silver βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards 2020

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε silver βραβείο για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "δίπλα σας" στην κατηγορία...

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Ο Θάνος Τζήμερος ιδρυτής της νέας πολιτικής κίνησης ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! παρουσίασε το απόγευμα τις θέσεις του νέου κόμματος στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου ΧαλανδρίουΣτην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και οι υποψηφίων Β Αθηνών
*
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! είναι νέο πολιτικό κόμμα που δημιουργήθηκε από τα σπλάχνα της κοινωνίας, χωρίς «επαγγελματίες» πολιτικούς, αλλά με ενεργούς πολίτες από την παραγωγική οικονομία, την επιστήμη και την διανόηση: επιχειρηματίες που δεν στηρίζονται σε κρατικά δεκανίκια, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και δημόσιους υπάλληλους που επιμένουν να τιμούν το λειτούργημά τους και να οραματίζονται ένα κράτος αξιοκρατίας και προόδου.
--
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!
211 800 5665
ΣΣ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ : Ζητάμε ειλικρινή συγνώμη από τον συντοπίτη μας Πρόεδρο του νέου κόμματος κο Τζήμερο και όλη την δημιουργική παρέα που ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ EMAIL ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΑ (δυστυχώς) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΗΦΘΕΙ (όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν) - ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΑΣ.
Άλλωστε είστε Χαλανδραίος, συνάδελφος και άρα έχετε μόνιμο βήμα στην Πλατεία.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.


ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, 2-5-2012

Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 θα πραγματοποιηθεί κλάδεμα πεύκου με το γερανοφόρο του Δήμου στην οδό Αθ. Διάκου 4 & κλάδεμα λεύκας στην οδό Αριστείδου & Αγ. Παρασκευής.
Παρακαλούνται οι δημότες να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Ευχαριστούμε για την κατανόηση

 


DW: Οι Γερμανοί είναι πιο διεφθαρμένοι από τους Έλληνες!


Η Ελλάδα 80η στην κατάταξη διαφθοράς. Η Γερμανία 14η !!!!

Deutsche Welle
Η κρίση στην Ελλάδα έκανε όλους να συνειδητοποιήσουν ότι η διαφθορά και η παραοικονομία έχουν γίνει το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα στην Ευρώπη. Η ΕΕ έχει λόγους να ανησυχεί και να λαμβάνει μέτρα.
Δεν πρόκειται μόνο για λίγα χαρτονομίσματα που περνούν παράνομα από ένα χέρι στο άλλο ή δεν φορολογούνται, αλλά τεράστια ποσά που διακινούνται στις τσέπες επώνυμων και ανώνυμων καταστρέφοντας την οικονομία.
Σύμφωνα με τον δείκτη της Διεθνούς Διαφάνειας που περιλαμβάνει 183 χώρες, προβλήματα διαφθοράς αντιμετωπίζουν κυρίως η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Τσεχία, η Ιταλία και η Ελλάδα που καταλαμβάνει τη 80η θέση. Αλλά και η Γερμανία δεν είναι υπεράνω υποψίας. Στην παγκόσμια κατάταξη καταλαμβάνει την 14η θέση.

Διαφθορά παντού
Έτοιμη για δράση η επίτροπος Μάλστρομ
«Η διαφθορά προκαλεί στην ευρωπαϊκή οικονομία ζημιά της τάξης των 120 δισ. ευρώ ετησίως» υποστηρίζει η Σεσίλια Μάλστρομ, επίτροπος εσωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε. «Αυτό αντιπροσωπεύει το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ ή έναν ετήσιο κοινοτικό προϋπολογισμό». Αν η ΕΕ δεν ενεργήσει γρήγορα θα χάσει σε αξιοπιστία στα μάτια των πολιτών της. Στο τελευταίο ευρωβαρόμετρο η πλειοψηφία δήλωσε ότι η διαφθορά έχει αυξηθεί, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό πιστεύει ότι έχουν διαβρωθεί όλα τα επίπεδα εξουσίας.
Η Ντομινίκ Έρνστε από το Ινστιτούτο Γερμανικής Βιομηχανίας της Κολωνίας επικρίνει το ό,τι γίνονται μεμονωμένες και όχι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προσπάθειες καταπολέμησης της διαφθοράς και της παραοικονομίας. Παρόλα αυτά, προσθέτει, στο πρόβλημα δίδεται η πρέπουσα προσοχή και αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό και καχυποψία τα στοιχεία που δίνει η κάθε χώρα, θυμίζοντας την περίπτωση της Ελλάδας, που μπήκε στη ζώνη του ευρώ με παραποιημένα στοιχεία.
Αγώνας με τρόπο διαφανή
Και στη Γερμανία η διαφθορά καλά κρατεί
Το ζήτημα είναι ότι όλοι ξέρουν το πρόβλημα, αλλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση. «Φυσικά μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο αγώνα κατά της διαφθοράς είναι το ελλιπές ενδιαφέρον των πολιτικών και των κέντρων λήψης αποφάσεων» διαπιστώνει και η Σεσίλια Μάλστρομ. «Χάνουμε κάθε χρόνο έναν ολόκληρο κοινοτικό προϋπολογισμό σχεδόν εξαιτίας της διαφθοράς. Υπάρχει νομικό πλαίσιο, αλλά χωρίς πολιτική βούληση τα αποτελέσματα είναι ανεπαρκή».
Πώς όμως μπορεί να καταπολεμήσει κανείς τη διαφθορά με μακρόπνοα αποτελέσματα; Η Νομινίκ ΄Ερνστε από το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας προτείνει τη διαμόρφωση αξιόπιστου νομικού πλαισίου, έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να νοιώθει ότι τυγχάνει δίκαιης αντιμετώπισης. Γι' αυτό ο αγώνας κατά της διαφθοράς πρέπει να είναι συνεχής και να γίνεται με διαφανή τρόπο, έτσι ώστε οι πολίτες να συνειδητοποιούν πως αξίζει τον κόπο να εργάζονται σε συνθήκες οικονομικής νομιμότητας. Ο ειλικρινής δεν πρέπει να αισθάνεται ως ο πιο χαζός. Αυτό το συναίσθημα κυριαρχεί στην Ελλάδα, όπου οι πιο πλούσιοι πληρώνουν και τους λιγότερους φόρους.
Πάντως η ευρωπαία επίτροπος Μάλστρομ δεν πρόκειται να μείνει άπραγη. Σχεδιάζει νέα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, όπως πρόγραμμα δράσης για την αναβάθμιση της στατιστικής εγκληματικών πράξεων και αυστηροποίηση της ποινικών διώξεων για οικονομικά εγκλήματα στις χώρες – μέλη.
Ralf Bosen/Ειρήνη Αναστασοπούλου


ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΞΑΝΑ!


Γράφει η Μπέττυ Γιάννα
Δημοσιογράφος
Υποψήφια Βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στο Ν. Μαγνησίας
Συμμετέχω ενεργά στο κίνημα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" με μπροστάρη τον Πάνο Καμμένο, για μία Ελληνική Πολιτική Στρατηγική που θα οδηγήσει την πατρίδα μας στην Εθνική και Οικονομική Ανεξαρτησία. Eξάλλου εμείς οι Έλληνες και μπορούμε και θέλουμε να αναγεννήσουμε την πατρίδα μας! Μετά το αδιέξοδο της συγκυβέρνησης, η μόνη υγιής απάντηση είναι οι "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!"

Με τον Πάνο Καμμένο υπάρχει και ελπίδα και επόμενη μέρα. Οι άλλοι είναι απλώς εντολοδόχοι ενώ ο αρχηγός του κινήματός μας θα διαπραγματευθεί σε άλλη βάση. Λέει όχι στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και δεν θα συνεργαστεί με κανέναν που υπέγραψε την καταδίκη της χώρας μας. ΟΥΤΕ ΝΕΚΡΟΣ!

Η Ελλάδα ήταν και θα πρέπει να ξαναγίνει ΠΕΡΗΦΑΝΗ χώρα! Άλλωστε σε αυτόν εδώ τον τόπο γεννήθηκε η δημοκρατία! Γι αυτό πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε μάχη για να σηκώσουμε και πάλι το ανάστημα στους οικονομικούς, αυτή τη φορά, εχθρούς μας!

Μας θέλουν κοιμισμένους και αδρανείς, άβουλα όντα μιας σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας που προσπαθούν να την στραπατσάρουν αυτοί που υπογράψανε την εθνική μας ταπείνωση και το ξεπούλημα στο Γ΄ΡΑΙΧ των Γερμανών. Πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε σε αυτή τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και στα στρατεύματα κατοχής!

Είναι τιμή για μένα να σταθώ στο πλευρό του Πάνου Καμμένου και να βοηθήσω όσο μπορώ στην προσπάθεια του κινήματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες" και στην απελευθέρωση της χώρας μας από τους οικονομικούς δολοφόνους, που κάνανε έναν περήφανο λαό να ντρέπεται! Δεν είμαι, ούτε και επιδιώκω να γίνω ποτέ επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι και θα παραμείνω ρεπόρτερ και δεν θα πάψω να προασπίζω το δημόσιο συμφέρον μέσα από την αποκαλυπτική έρευνα.

Η ελληνική ψυχή δεν συμβιβάζεται, δεν φοβάται, δεν υποκύπτει, δεν παραδίδεται...ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ! Το ποτάμι πια έγινε ΧΕΙΜΑΡΟΣ και ο ΧΕΙΜΑΡΟΣ έγινε ΤΣΟΥΝΑΜΙ! Η σπίθα της αντίστασης δεν έχει απλά ανάψει, αλλά έχει μετατραπεί σε μια πραγματική πυρκαγιά!

Μας αξίζει όλους μας μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα και μπορούμε να το πετύχουμε όλοι μαζί και να αποδεσμευτούμε από την διεθνή τοκογλυφία. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι προδότες αυτής της χώρας. Στις 6 Μαίου δεν έχουμε απλά εθνικές εκλογές...έχουμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Δεν υπάρχουν διλήμματα. Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" με μπροστάρη τον Πάνο Καμμένο δίνουν λύσεις βιώσιμες και λένε "ΌΧΙ" στο Μνημόνιο και στο ξεπούλημα της πατρίδας μας!

ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ

ΜΟΝΟ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥΝ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΕΧΘΕΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

 Την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Τρίπολη πραγματοποίησε σήμερα ο Κώστας Βλάσης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την Αρκαδία.

Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, σ’ ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, που αποδείχθηκε μικρό για τους φίλους του νεαρού υποψήφιου και άφησε πολύ κόσμο στον προθάλαμο και στην είσοδό του, ο Κώστας Βλάσης επικοινώνησε, για πρώτη φορά δημόσια, με τους πολίτες της Αρκαδίας. Η ομιλία του υπήρξε μεστή περιεχομένου, ουσιαστική, ένα «συμβόλαιο τιμής» με τους Αρκάδες.

Κυρίως στράφηκε γύρω από την οικονομική κρίση και τα αίτιά τους και το μέλλον της Αρκαδίας ιδιαίτερα.

Τον Κώστα Βλάση προσφώνησε ο Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος, καθηγητής Ορθοπαιδικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της κλινικής Μayo Clinic.

Μεταξύ των παρισταμένων διακρίναμε και τους :

  κ. Γ. Σμυρνιώτη Δήμαρχο Τρίπολης , κ. Σ. Παπαγεωργίου συνιδρυτή Τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρο της SANYO Hellas, Γ. Μποροβήλο  Πρόεδρο Αστέρα Τρίπολης, κ. Π. Μπούρα Δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. Μ. Σκαντζό Δήμαρχο Β. Κυνουρίας, κ. Π. Λαμπρόπουλο πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Δ. Κωνσταντόπουλο τέως Νομάρχη Αρκαδίας κ. Σ. Μαλεβίτη πρώην Δήμαρχο Δημητσάνας, κ. Σ. Χριστόπουλο  πρώην Δήμαρχο Ηραίας , κ.κ. Αντιδημάρχους Τρίπολης Κ. Ταλούμη , Γ. Καρλή, Ζ. Μπισιούλη,κ. Κ. Κατσαφάνα, κα Μ. Εικοσιδέκα, κ  Μ. Κοκκινάκο προέδρο  ΚΕΑΔΥΤ, κ. Κ. Μανδρώνη περιφερεικό σύμβουλο και κ. Δ. Τασιγιαννάκη αντιπρόεδρο ΔΕΥΑΤ.Ο ΓΛΕΖΟΣ - ΣΤΑ 90 ΤΟΥ - ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ! ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΕ ΚΑΖΑΚΗ;;;ΠΩΠΩ!!!!! ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ;;;;;;ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΑΓΙΟ ΕΙΧΑΜΕ!Έπιασε στο στόμα του ΚΑΙ τον Μανώλη Γλέζο.

Όλοι οι αντιμνημονιακοί παρακολουθούμε μήνες τώρα τις οικονομικές του αναλύσεις με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Είναι ΚΑΛΟΣ στην δουλειά του, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ.

ΩΣ ΕΚΕΙ!

Τις τελευταίες δύο μέρες  απέδειξε ότι οι κατηγορίες που εξαπέλυαν κάποιοι εναντίον του έχουν βάση.

ΔΙΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ .... ΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΟΚΑΒΑΛΑΡΗΣ.

Και βέβαια μπορεί να είναι ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΟΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ, οπότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Ξέχασε τα αντιμνημονιακά μέτωπα, ξέχασε την ανάγκη ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ για την αντιμετώπιση της εξάρτησης και της υποτέλειας, ξέχασε την ΑΟΖ, ξέχασε την εθνική ανεξαρτησία και  επέλεξε δύο στόχους, δύο ΜΟΛΙΣ μέρες πριν τις εκλογές:

ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ και τις διαπραγματεύσεις που έκανε μαζί του και το Νότη Μαριά εχθές,

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ, ΣΗΜΕΡΑ

ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ!!!

(το ΚΚΕ το είχε σκίσει στην κριτική παλιά)

ΠΩΠΩ!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
ΑΓΙΟ ΕΙΧΑΜΕ!

ΥΓ: Το υστερόγραφο αυτό ίσως το καταλάβουν μόνο αυτοί στους οποίους απευθύνεται:

 ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ, ΤΑ ΤΣΙΤΑΤΑ, ΤΗΝ ΡΗΤΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. Είναι βλαμμένος, είναι βοναπάρτης, είναι ψώνιο, είναι στημένος;; ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ;;;
Κατευθείαν αρχηγός;;;
Ε δε λέει!
Θα το κόψεις το καρπούζι και μπορεί να βγει ΚΟΛΟΚΥΘΙ!

 Έγινα κατανοητός;;;;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Στον αέρα όλες οι δημοσκοπήσεις των εταιρειών - Μαζικό σαμποτάζ απο τους πολίτες!

Εντελώς ΑΝΟΙΧΤΟ το εκλογικό αποτέλεσμα! Σχεδόν για όλες τις δημοσκοπήσεις που είχαν βγεί στη δημοσιότητα, το 80% των πολιτών έκλεινε το τηλέφωνο ενώ τα αποτελέσματα αφορούσαν μόνο όσους απαντούσαν!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες...
για την δημοσκοπική συμπεριφορά των πολιτών, υπάρχει ένα στοιχείο που όχι απλώς σοκάρει, αλλά δημιουργεί... τεράστια ερωτήματα για την πιστότητα των αποτελεσμάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τουλάχιστον για τις δημοσκοπήσεις που έγιναν μέχρι την περασμένη Κυριακή αλλά και τις μυστικές (που τυπικά τώρα απαγορεύονται).

Σε τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από μεγάλη εταιρεία, έγιναν συνολικά 8,000 τηλεφωνήματα (που απαντήθηκαν). Ξέρετε πόσοι δέχτηκαν να απαντήσουν, όταν ενημερώθηκαν ότι πρόκειται για δημοσκόπηση;

ΜΟΛΙΣ ΟΙ 2,000 ΕΡΩΤΗΘΕΝΤΕΣ!

Οι υπόλοιποι 6,000 έκλεισαν το τηλέφωνο!
Και όμως η δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε με αυτά τα δεδομένα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Ότι από το 100% του δείγματος, τα στοιχεία που δημοσιεύονται αφορούν μόλις το 25%! Επί αυτού βλέπουμε τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δεν προσμετρήθηκε.

Είναι σίγουρο ότι παρόμοια θα είναι τα ποσοστά συμμετοχής και στις άλλες δημοσκοπήσεις αλλά πέραν από κάτι μισόλογα ουδείς το έχει αποκαλύψει.

Την ίδια στιγμή, οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις αφορούν μόνο τους χρήστες του διαδικτύου που δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν με πιστότητα όλο την κοινωνία, παρόλο που εξασφαλίζουν μαζικότερη συμμετοχή.

Ίσως αυτός να είναι ο λόγος της έντασης από όλες τις δυνάμεις του πολιτικού σκηνικού αφού γνωρίζουν ότι βρίσκονται κυριολεκτικά στο σκοτάδι…

Ουδείς γνωρίζει με ασφάλεια τι θα βγάλει η κάλπη την Κυριακή το βράδυ…


www.olympia.gr

ΚΑΙ η Βολιβία εθνικοποιεί την εταιρεία ενέργειας που είχαν Ισπανοί. Ανήμερα την Πρωτομαγιά!

Η Λατινική Αμερική που υπέφερε φρικτά και καταληστεύθηκε από τις χούντες, το ΔΝΤ και τις πολυεθνικές, δείχνει τώρα τον δρόμο της αλλαγής και μας δίνει μαθήματα.

Εδώ βρίσκονται ακόμη στην εποχή υποτέλειας στο ΔΝΤ και την τρόικα.
Οι άλλοι προχωράνε και εμείς πισωγυρνάμε με τους δοτούς και τους δοσίλογους;
Δεν είναι μόνο ποιος ΔΕΝ θα βγει, αλλά και ποιος ΔΕΝ θα ξεπουλήσει


Πληθαίνουν τα προβλήματα της Ισπανίας στη Λατινική Αμερική, καθώς η Βολιβία προχώρησε στην κρατικοποίηση της Transportadora de Electricidad, στέλνοντας μάλιστα στρατό στα γραφεία της εταιρείας. Πρόκειται για τη δεύτερη κρατικοποίηση ισπανικής εταιρείας στην Λατινική Αμερική μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, μετά την απαλλοτρίωση θυγατρικής της πετρελαϊκής Repsol στην Αργεντινή.

Ο Evo Morales, ο πρόεδρος της Βολιβίας, δήλωσε την Πρωτομαγιά ότι το κράτος αναλαμβάνει τον έλεγχο της Transportadora de Electricidad, θυγατρική της ισπανικής Red Electrica. «Σήμερα, καθώς τιμούμε τους εργαζόμενους και τους Βολιβιανούς που πάλεψαν για την ανάκαμψη των φυσικών μας πόρων και των βασικών υπηρεσιών, κρατικοποιούμε την εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας» δήλωσε ο κ. Morales. Επισημαίνεται ότι η ισπανική Red Electrica – η οποία ανήκει στην ισπανική κυβέρνηση σε ποσοστό 20% - εξαγόρασε την βολιβιανή Transportadora de Electricidad πριν από δέκα χρόνια.

Ως βασική αίτια για την κρατικοποίηση, ο κ. Morales ανέφερε την έλλειψη επενδύσεων από τη διοίκηση της εταιρείας. Τον ίδιο ακριβώς λόγο επικαλέστηκε και η Christine Fernandez της Αργεντινής για την απαλλοτρίωση της πετρελαϊκής YPF.

Γεγονός είναι πάντως, ότι από το 2006 που αναδείχθηκε στην εξουσία, ο πρόεδρος Morales δεσμεύθηκε πως οι φυσικοί πόροι της χώρας θα επανέλθουν υπό κρατικό έλεγχο.

Την ίδια χρονιά κρατικοποίησε την βιομηχανία υδρογονανθράκων και το 2008 την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Entel η οποία ανήκε στην Telecom Italia.

Πριν από δύο χρόνια, ο Morales κρατικοποίησε 4 εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας, μία εκ των οποίων ήταν θυγατρική της γαλλικής GDF Suez και της βρετανικής Rurelec.


Και με 120 βουλευτές η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση! Μπορεί;

Πρέπει το κόμμα που θα λάβει την διερευνητική εντολή την Δευτέρα, για να προσφύγει για έγκριση στην Βουλή να συμπληρώνει εκ των προτέρων 151+ βουλευτές;
Ο Βενιζέλος και τα φιλικά του ΜΜΕ, κατηγορεί όποιον το ισχυρίζεται αυτό, ότι δεν έχει γνώση του Συντάγματος.
Μήπως όμως δεν το ξέρει σωστά ο ίδιος -αν και κάνει τον συνταγματολόγο- ή σκόπιμα παραπλανά;
Μήπως δεν ξέρει ούτε και ο συνταγματολόγος κύριος Σωτηρέλης, που λέει ότι αυτό μπορεί να γίνει;

Το Σύνταγμα στο άρθρο 84 παρ. 6 αναφέρει ότι :
"Πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών"

Άρα και με 120 βουλευτές γίνεται κυβέρνηση, ενάντια στα μνημόνια και την καταστροφή της χώρας !
Ο 'τρίτος' μπορεί; (αν θα είναι τρίτος και γιατί όχι και δεύτερος)

Και βέβαια μπορεί!
Όποιος έχει αυτή την ευκαιρία και την επιστρέφει, δεν είναι μόνο ηττοπαθής.
Πετάει τα όπλα του κάτω και αφήνει το σύστημα να δουλεύει απείραχτο.
Τους κάνει την χάρη και τους αφήνει να στήσουν τα παιχνίδια τους ανενόχλητοι.

Πρέπει να παλέψουμε μια τέτοια δυνατότητα; Να δοθεί άλλη μια ευκαιρία ενότητας, έστω στα minimum, των δυνάμεων που θέλουν να φύγει η τρόικα και τα μνημόνια;

Θα είναι Σταθερή μια τέτοια κυβέρνηση και για Πόσο;
Θα προλάβει να δείξει ότι γίνεται κι αλλιώς; Ότι τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος;
Δύσκολα, όλοι το καταλαβαίνουν!
Όμως, το λιγότερο που θα έχει κάνει, αλλά και το πιο σημαντικό, θα έχει δείξει ότι υπάρχει ελπίδα, διέξοδος. Αυτά που πρώτα-πρώτα προσπαθούν να 'σκοτώσουν' οι μνημονιακοί.
Θα δείξει ότι αξίζει της εμπιστοσύνης και της ενότητας ευρύτερων τμημάτων του λαού.
Ότι μόνο αν την στηρίξει ο λαός θα μπορέσει να φέρει αλλαγή συσχετισμών και εξελίξεων.

Ας την ρίξουν μια τέτοια κυβέρνηση οι κομματικοί υπηρέτες της τρόικα και μετά ας μείνουν έκθετοι στο λαό.
Ας κατέβει ο λαός να υποστηρίξει μια κυβέρνηση ενάντια στα μνημόνια και ας τολμήσουν τα κόμματα του μνημονίου να την ρίξουν. Θα την στηρίξει ο λαός.

Και στις επόμενες εκλογές αν υπάρχει ενωμένη αριστερά και αντιμνημονιακές δυνάμεις τίποτα εκλογικά δεν θα είναι ίδιο. Τίποτα δεδομένο.
Ακόμα και το +50 του πρώτου κόμματος μπορεί να καταπέσει, το οποίο κατά τον συνταγματολόγο κο Σωτηρέλη και πολλούς άλλους, είναι καταφανώς αντισυνταγματικό και εύκολα καταρρίπτεται πλέον στο εκλογοδικείο.

Έτσι θα μείνουν τα πράγματα, αν έτσι τα αφήσουμε να μείνουν!
Υπάρχει ελπίδα! Έχουμε την ευκαιρία!

ΣτΚ


ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ DEBATE ΦΕΤΟΣ ......ΔΕΝ ΥΠΑΧΡΕΙ! ΘΑ ΤΡΕΛΑΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! (ΓΙΑ ΑΡΧΗ - ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΟΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑ)!

Η μάχη της βρετανικής τυρόπιτταςΘυμάστε την ιστορία της τυρόπιττας, του αείμνηστου Βενιζέλου, όταν ο φόρος κατανάλωσης βρισκόταν σε άμεση εξάρτηση από το ποσοστό της ζάχαρης που περιείχε,και από το εάν αυτός που την αγόραζε την έτρωγε εντός ή εκτός του καταστήματος;

H νέα αυτή αντίληψη φορολόγησης πέρασε και το στενό της Μάγχης, με μια ελαφριά τροποποίηση, που να συνάδει με τις διατροφικές συνήθειες και παραδόσεις αυτής της χώρας. Στη θέση της ελληνικής τυρόπιττας μπήκε η ανάλογη βρετανική, που αντί για τυρί περιέχει πατάτες, κρεμμύδια, συκώτια και άλλα βρετανικά ιδιόμορφα και συναφή και ονομάζεται cornish pasty,δηλαδή πίττα της Κορνουάλης.

Ο κ. Οσμπορν, ο αντίστοιχος ΥΠΟΙΚ Βρετανίας, θέλοντας κι αυτός ο άμοιρος να μαζέψει έσοδα,μιας και οι έχοντες και κατέχοντες έχουν καβούρια στις τσέπες, κατέβασε την ιδέα να επιβάλει ΦΠΑ επί της φτωχής βρετανικής τυρόπιτας, έχοντας σαν κριτήριο, κι εδώ έρχεται η ελληνική πατέντα, τη θερμοκρασία της.

Πίτες με θερμοκρασία πάνω από αυτή του περιβάλλοντος θα επιβαρύνονται με 20%, ενώ οι κρύες θα έχουν μικρότερη επιβάρυνση.

Λογικά δηλαδή, οι φουρνάρηδες θα υποχρεώνονται να συνδέουν τις ταμειακές μηχανές με κάποιο ηλεκτρονικό θερμόμετρο, ώστε να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή και επακριβώς τη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην τυρόπιτα και το εξωτερικό περιβάλλον, για να χρεώνουν αναλόγως.

Λόγω της ανυπαρξίας τέτοιων ταμειακών μηχανών στο εμπόριο, καθώς επίσης και των αδικιών που θα προκύψουν μεταξύ των φούρνων των νοτίων περιοχών της Βρετανίας και αυτών του βορρά, όπου οι τυρόπιτες θα κρυώνουν γρηγορότερα, και άρα θα είναι φτηνότερες, η όλη υπόθεση έβγαλε τους φουρναραίους στο δρόμο σε δυναμικές διαδηλώσεις.

Κοίτα να δεις τι συμβαίνει όταν η μαλακία στο κεφάλι των υπουργών πάει σύννεφο...

http://e-cynical.blogspot.com/2012/04/blog-post_27.html


ΥΓ. Για τους δυσπιστους, ότι τάχατες τέτοιες ανοησίες δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν, δείτε για παράδεγμα εδώ.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *