Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES


Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΚΟΥΜΕ ΡΙΤΑ.
ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΗΜΕΡΑ! ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΜΑΣ!


ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Αναγνώστρια μας πληροφορεί ότι πάλι εχθές δεν είχε δημοτική συγκοινωνία.

Τέλος του μήνα γαρ! Δεν έχει ΜΠΕΤΖΙΝΑ πάλι!

Πού να μείνει ευρώ από το βόλεμα ημετέρων στο ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ για ΜΠΕΤΖΙΝΑ!
Στερεωφονικά, κλιματιστικά, έπιπλα, ο υπεύθυνος του υπεύθυνου .....

Την άλλη Κυριακή πρέπει να πας να καθαρίσεις ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ τους κοινόχρηστους χώρους ΕΣΥ!

Τον ΚΑΜΠΙΝΕ στο ΚΑΠΗ πρέπει να τον ξεβουλώσεις ΕΣΥ.

Τρόφιμα για τους απόρους πρέπει να δώσεις ΕΣΥ.

Δημοτικά τέλη πρέπει να πληρώσεις ΕΣΥ.

Χαράτσια πρέπει να πληρώνεις ΕΣΥ.

Τα φρεάτια πρέπει να τα ξεβουλώνεις ΕΣΥ.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΛΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ... ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ.

Δελτίο τύπου γιατί σταμάτησαν τα λεωφορεία εχτές δεν έχει. Σου λέει θα καταλάβουν. Τέλος του μήνα είναι, λεοφωρείο θέλουν; Αφού τους τα λέει η ΠΛΑΤΕΙΑ. Άμα κάτσουν και περιμένουν στην στάση καλά να πάθουν!

Αυτό μόνο το δελτίο τύπου βγήκε εχθές:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εθελοντική δράση καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων
Το Σώμα Εθελοντών σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου οργανώνει νέα δράση καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων (παιδικές χαρές, παρτέρια, πάρκα, κ.λ.π).
Η εξόρμηση θα γίνει την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ.  Σημείο συνάντησης η συμβολή των οδών Παπανικολή & Κ. Παλαμά.  
Η περιοχή δράσης αφορά στους εξής δρόμους:
•  Κ. Παλαμά
•  Τομπάζη
•  Σαλαμίνος
•  Κόδρου
•  Αγρινίου
•  Φ. Εταιρίας
Το καθαρό περιβάλλον είναι υπόθεση όλων.
Για αυτό αξίζει η συμμετοχή όλων μας Να πάτε να καθαρίσετε για να μην ενοχλείτε τον Αεικίνητο! Θα είναι εκεί και ο Άγιος Βασίλης με  τον Ρούντολφ και τα ξωτικά ... με σκούπες και σακούλες που θα σας μοιράσουν όταν πάτε το παιδάκι σας να παίξει για να κάνετε και καμιά δουλειά.

ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΧΟΡΤΑ Η ΟΛΓΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!

ΑΛΛΗΘΩΡΙΣΕ!

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: "Υπόλογος ο Σγουρός..."


.


"Η παράταξή μας καταγγέλλει στους πολίτες της Αττικής τους περιφερειακούς συμβούλους της «παράταξης Σγουρού», που καίγονται να γνωμοδοτήσουν υπέρ της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΔΑ για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, στα πλαίσια πώλησής του σε ιδιωτικά συμφέροντα. Εισήγαγαν σε συζήτηση την γνωμάτευση στην Σ.Μ.Π.Ε. του ΕΣΧΑΔΑ λίγες μέρες αφού είχαν λήξει οι προθεσμίες για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του Αστέρα" τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της "Αττικής Συνεργασίας - Όχι στο Μνημόνιο", αναφερόμενοι στα χθεσινοβραδινά επεισόδια, λίγο πριν την ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης, και συνεχίζουν:

"Πώς ήταν τόσο σίγουροι οι επενδυτές ότι το εγκεκριμένο χωροταξικό θα εξυπηρετούσε τα επιχειρηματικά τους πλάνα; Πώς ήταν τόσο σίγουροι για την θετική γνωμάτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής;

Εναντιόμεθα στη συγκεκριμένο ξεπούλημα καθώς όλα τα στοιχεία (νομικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά) είναι αντισυνταγματικά, παράνομα και ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο. Η περιοχή θα πουληθεί σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την αντικειμενική της αξία (αντικειμενική αξία: 8.000 ευρώ/τ.μ., αξία πώλησης περίπου 1000 ευρώ/τ.μ). και το Δημόσιο θα εισπράξει το 20%. Το ΤΑΙΠΕΔ, ως Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (δηλαδή Δημοσίων κτιρίων) δεν δικαιούται να εκποιεί δημόσιες εκτάσεις, περιοχές απολύτου προστασίας, όπως σαφώς χαρακτηρίζονται οι συγκεκριμένες εκτάσεις στο ΠΔ 254/04 (αρχαιολογικοί χώροι, δάση, κ.α). Και αυτό για να χτίσουν 40.000 τ.μ. κατοικίες και να επεκτείνουν την δόμηση σε περιοχές απολύτου προστασίας, γιατί σύμφωνα με τις απόψεις τους, η περιοχή τις χρειάζεται.

Σημειώνεται δε ότι ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στην ομιλία του χτες, χαρακτήρισε αδιαφανή και πρωτοφανή τη διαδικασία που ακολουθείται καθώς όχι μόνο δεν ζητήθηκε η γνώμη του, αλλά δεν υπάρχει καν ενημέρωση. Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, που δεν διατυπώνει αντίρρηση στην αλλαγή της ιδιοκτησίας του Αστέρα, επισημαίνει ρητά ότι είναι απόλυτα αντίθετος αυτή, να γίνει, έχοντας ως προϋπόθεση την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και ως συνέπεια τη δραματική αλλαγή της φυσιογνωμίας της περιοχής.

Κάποιοι φαίνεται είχαν αναλάβει την «βρώμικη» δουλειά. Η θετική απόφαση που είχαν «υποσχεθεί» στους επενδυτές έπρεπε να παρθεί. Έφεραν χτες, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε συνεδρίαση το θέμα του Αστέρα, το οποίο είχαν αναβάλλει την Τρίτη (26/11/2013), όταν κατάλαβαν ότι δε συγκέντρωναν τη πλειοψηφία.

Η παράταξή μας ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, η οποία δεν έγινε δεκτή. Οι πολιτικοί λόγοι που απορρίφτηκε η πρότασή μας για ονομαστική δεν εξηγήθηκαν ποτέ. Στη συνέχεια θέσαμε το θέμα της ατομικής ευθύνης του κάθε περιφερειακού συμβούλου και ζητήσαμε να ανακοινωθεί πόσοι είμαστε στην αίθουσα εκείνη τη στιγμή, ώστε να διαπιστωθεί ότι υφίσταται ικανός αριθμός συμβούλων για να αποφασίσουν για ένα τέτοιο θέμα. Ήταν φανερό ότι στην αίθουσα εκείνη την ώρα δεν υπήρχε απαρτία και κάποιοι «κρυμμένοι» πίσω από την δεδηλωμένη, που για αυτό το θέμα δεν ήταν σίγουρο ότι υπήρχε, υφάρπαξαν απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου. Συνέπεια της δημοκρατικής πρότασής μας ήταν η λεκτική και σωματική βία στην κυριολεξία, που ασκήθηκε προς τους συμβούλους μας, αφού προηγουμένως ο κ. Σγουρός έδωσε το σύνθημα ότι η παράταξή του δεν δέχεται υποδείξεις, και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μας. Και όλα αυτά επειδή είχαμε διαφορετική άποψη από αυτούς. Εμείς τους συγχωρούμε. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται κάτω από βάρος τεράστιας εξωτερικής πίεσης και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να την αποσυμπιέσουν.

Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ δεν αναγνωρίζει το παράνομο αποτέλεσμα της παρωδίας ψηφοφορίας και θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες για την ακύρωση της απόφασης, την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τον καταλογισμό ευθυνών σε όσους παρεμβαίνουν στις αποφάσεις του Κράτους και της Περιφέρειας.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της "Αττικής Συνεργασίας - Όχι στο Μνημόνιο":

Βαρεμένος Γεώργιος
Κυπριανίδου Ερμίνα
Τσουκαλάς Δημήτρης

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Καπάταης Χρήστος
Κωνσταντάκου Μερόπη"

Τσουκαλάς: «Και ξεπουλάνε και μας δέρνουν…»
Διαβάστε τι δήλωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» και Βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, σχετικά με τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:

«Την Τρίτη 26.11.2013 ένα από τα προς συζήτηση θέματα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν η απόφαση για τη μελέτη περιβάλλοντος, που αφορά στην πώληση ολόκληρης της χερσονήσου της Βουλιαγμένης από το Λαιμό μέχρι τη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου και του Αστέρα, συνολικής έκτασης άνω των 300 στρεμμάτων. Το περιφερειακό συμβούλιο καταψήφισε τη πώληση και εκτός των άλλων παρατάξεων στη ίδια λογική ήταν και η παράταξη του Περιφερειάρχη Σγουρού και η παράταξης της Ν. Δημοκρατίας. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Σγούρος, συγκάλεσε τρεις μέρες μετά εκ νέου το Περιφερειακό Συμβούλιο, με πρόθεση πλέον να συνταχθεί ΥΠΕΡ αυτή τη φορά του ξεπουλήματος της χερσονήσου και μάλιστα έναντι πινακίου φακής.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή αυτή θεωρείται το καλύτερο σημείο της Μεσογείου.

Αυτή τη φορά είχε τη στήριξη και της παράταξης της Ν. Δημοκρατίας.

Παρ’ όλες τις εκκλήσεις από τους κατοίκους της περιοχής, το Δήμαρχο της Βουλιαγμένης και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, τέθηκε ξανά το θέμα σε ψηφοφορία. Όλες οι υπόλοιπες περιφερειακές παρατάξεις ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία.

Αυτό εκνεύρισε τον κ. Περιφερειάρχη, προφανώς επειδή οι περισσότεροι σύμβουλοι της παράταξής του έλειπαν τη συγκεκριμένη στιγμή, και για άλλη μια φορά έχασε την ψυχραιμία του, πράγμα που συμβαίνει συχνά, όταν βρίσκεται κάτω από πίεση και δεν έχει σοβαρά επιχειρήματα, προκειμένου να δικαιολογήσει την πρόθεση του να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία σαν να είναι ιδιοκτησία του, με αποτέλεσμα να κατέβει από το προεδρείο και να προπηλακίζει όσους είχαν αντίθετη γνώμη με αυτόν.

Ανέβηκε στην κορυφή του αμφιθεάτρου, που ελάμβανε χώρα η συνεδρίαση, και μου επιτέθηκε σπρώχνοντας και απειλώντας με. Έχει μπερδέψει προφανώς την ιδιότητα του ως Περιφερειάρχη με την ιδιότητα του παλαίμαχου αρσιβαρίστα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αδυνατεί να αποκρύψει την αυταρχική νοοτροπία και πρακτική του.

Η ουσία του θέματος δεν είναι η απαράδεκτη για θεσμικό παράγοντα της αυτοδιοίκησης συμπεριφορά του Περιφερειαρχή, αλλά ότι μετά τον Αστέρα ο Περιφερειάρχης θα πάρει κι άλλη εντολή από την κυβέρνηση και την ΤΡΟΙΚΑ να ξεπουλήσει το Ελληνικό και τέλος να παραδώσει στους Ιδιώτες όλο το παράκτιο μέτωπο.

Από το πρωί γυρίζει στα κανάλια και ψεύδεται ασυστόλως, θέλοντας να αποκρύψει την ουσία του ζητήματος και να το περιγράψει ως επεισόδιο που ξεκίνησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια η εικόνα που προβλήθηκε από τα μέσα και δείχνει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη να προπηλακίζεται, διαψεύδει τον περιφερειάρχη. Αξίζει να αναφερθεί πως και εγώ και οι συνάδελφοι μου, Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου, παρευρισκόμασταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την ιδιότητα μας των εκλεγμένων από το 2010 περιφερειακών συμβούλων της περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Σγουρός εδώ και τρία χρόνια απλά εκτελεί εντολές. Έχοντας καταλάβει ότι ο λαός του λεκανοπεδίου στις επόμενες περιφερειακές εκλογές θα τον αποδοκιμάσει, έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες στη στήριξη από τα αλλότρια Συμφέροντα!

Ο Ελληνικός Λαός έχει φτάσει στα όρια του, έχει κατανοήσει ότι μετά το σχέδιο εξαθλίωσής του, επόμενος στόχος είναι το ξεπούλημα όλης της Ελλάδας κατ’ εντολή των ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ, με εντολοδόχους την κυβέρνηση και όσους την στηρίζουν.

Δεν φτάνει που ξεπουλάνε τα πάντα, μας δέρνουν κιόλας!»

http://www.enikos.gr/

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΑΣ;

Δεν ξέρω μετά βεβαιότητας, μια ερώτηση κάνω για να μας απαντήσει ο κος ΑΓΓΕΛΗΣ που ξέρει.

Έγινε μια συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων τον Σεπτέμβριο από το Αετοπούλειο (Θεός σχωρέστο) για να πάνε τα έσοδα - λέει - στο (ΝΑΙ-ΝΑΙ) στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ.

ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ;;; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟ;

ΥΓ:Το πουλάκι μου είπε ότι έγινε και εκκαθάριση των εσόδων της συναυλίας από το Δ.Σ. του Αετοπούλειου (Θεός σχωρέστο και αυτό) και υπήρχε ένα ποσό γύρω στο χιλιάρικο να πάει για τις ανάγκες του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ.

Χρειάζονται βλέπεις και DVD μουσικής, τώρα που πήραν και στερεοφωνίκο. Διότ δεν μοιράζουμε στο Χαλάνδρι σκέτες τις φακές αναγνώστη μου!

ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΟΙ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΦΑΚΕΣ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!

 Όταν πάει ο άπορος που δεν έχει να φάει, ακούει από το υπερσύγχρονη ηχητική εγκατάσταση και την ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΧΑΡΑ από την ενάτη για να εμπεδώνει το SUCCESS STORY του Αεικίνητου.


ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗ , ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ "ΥΠΕΡΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ" ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΟΥΣΤΑ ΠΟΥ ΤΣΑΝΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΕΘΑ ΤΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΤΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ:
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΚΟΥΣ ....ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ. ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΔΟΞΑΣ!

ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΣΣΥΒΑ - ΕΝΤΑΥΘΑ:
 
Κε Αντιδήμαρχε,
 
Πού παρασκευάζονται τα γεύματα που θα ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στους δημότες από ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρία που επιλέξατε ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ με κλειστές προσφορές τιμής μερίδας;
 
Διαγωνισμό που κάνατε με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ προδιαγραφές;
 
ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ, Ή ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;
 
 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Χαλάνδρι, 29/11/2013

Α.Π. : 24689   
   - 26η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ --- - 2013Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 4η Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. του Δήμου Χαλανδρίου

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την σύμπραξη του Δήμου Χαλανδρίου, της ΦΛΥΑ Α.Ε. και του Εμπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου, στην εορταστική προωθητική δράση «Ζω Χαλάνδρι».

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην τροποποίηση των υπ΄αριθμ. 536/2013 και 340/2013 αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα, που αφορούν στον καθορισμό τελών διαφήμισης για το Ο.Ε. 2014

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην τροποποίηση των υπ΄αριθμ. 534/2013 και 338/2013 αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα, που αφορούν στον καθορισμό τελών για το δημοτικό κοιμητήριο για Ο.Ε. 2014.

 5. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην τροποποίηση των υπ΄αριθμ. 535/2013 και 339/2013 αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα, που αφορούν στον καθορισμό τελών χρήσεως κοινοχρήστων χώρων για το Ο.Ε. 2014.

 6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 45/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά στην άρση απαλλοτρίωσης με τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου μεταξύ των Ο.Τ. 664, 665 και 527 επί της οδού Σαρανταπόρου του Δήμου Χαλανδρίου.

 7. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 49/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά στην άρση απαλλοτρίωσης με τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 665α επί της οδού Λευκωσίας, σε εκτέλεση των υπ΄ αριθμ. 15108/14-05-2007, 8084/28-11-2008 και 15569/15-07-2009 αποφάσεων του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

 8. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 46/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά στην αποζημίωση λόγω ρυμοτόμησης σύμφωνα με την 2/1994 Πράξη Εφαρμογής στην περιοχή Πάτημα Ι στο Ο.Τ. 1255.

9. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 50/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά στην προέγκριση μετατόπισης της θέσεως αναπηρικού περιπτέρου.

10. 5η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2013.

11. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αύξηση ποσού της ετήσιας σύμβασης που αφορά στην προμήθεια φυσικού αερίου από τη Δ.Ε.Π.Α.

12. Συζήτηση και λήψη απόφασης για παροχή υπηρεσιών υποστήριξης, των Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου.

13. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση καταβολής στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Χαλανδρίου (πρώην ΔΕΠΑΧ) ποσού 10.000,00 € προκειμένου η επιχείρηση να ανταποκριθεί στις ταμειακές ανάγκες της.

14. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Χαλανδρίου.

15. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αποδοχή και κατανομή ποσού 96.933,27 € στις δύο σχολικές επιτροπές του Δήμου, Γ’ δόση για το έτος 2013.

16. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αποδοχή και κατανομή ποσού 96.933,27 € στις δύο σχολικές επιτροπές του Δήμου, Δ’ δόση για το έτος 2013.

17. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση μετακινούμενων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

18. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διαγραφή βεβαιωμένων κλήσεων.

19. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διαγραφή βεβαιωμένων κλήσεων και καταλογισμός στους αληθείς υπόχρεους.

 20. Συζήτηση και λήψη απόφασης για ορισμό εκπροσώπου του Δήμου στο πρόγραμμα ‘Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής’ της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

 21. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας για την προμήθεια υλικών πυροπροστασίας αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Χαλανδρίου.

22. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας και ανάγκης εκτέλεσης εργασιών ‘Αποκομιδής κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων’.

23. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση εισόδου – εξόδου και άδεια απότμησης πεζοδρομίου επί της οδού Ηρακλείτου 124 – 126, στο Ο.Τ. 7 του Δήμου Χαλανδρίου, για ίδρυση μικτού πρατηρίου υγραερίου & υγρών καυσίμων.

24. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του 4ου Τακτοποιητικού Α.Π.Ε. του έργου ‘Επισκευές – Κατασκευές πεζοδρομίων και διόδων πρόσβασης ΑΜΕΑ στο Δήμο Χαλανδρίου’ – Α.Μ. 03/2010.

25. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του 4ου Τακτοποιητικού Α.Π.Ε. του έργου ‘Μικρά έργα οδοποιίας’, Α.Μ. 4/10.

26. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. του έργου ‘Εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης οδών στο Δήμο Χαλανδρίου’ , Α.Μ. 17/2010.

27. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου ‘Ανάπλαση Κ.Χ. μεταξύ των οδών Ζήνωνος – Ευριπίδου – Διονύσου – Ηρακλέους και διαμόρφωση δρόμου ήπιας κυκλοφορίας’, Α.Μ. 40/06.

28. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου ‘Κατασκευή αποτμήσεων πεζοδρομίων για κάδους απορριμμάτων και διόδων πρόσβασης ΑΜΕΑ’, Α.Μ. 14/08.

29. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση παράτασης προθεσμίας του συμβατικού χρόνου του έργου ‘Κατασκευή περίφραξης σε δημοτικούς χώρους’, Α.Μ. 3/2013.

30. Συζήτηση και λήψη απόφασης για ονομασία πεζοδρόμου.

31. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση χρήσης κοινοχρήστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα.

Ξύλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

 

Σε ρινγκ μετατράπηκε η χθεσινοβραδινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με πρώτα θέματα στην ημερήσια διάταξη τις κλωτσιές, τις μπουνιές και τις βρισιές.

Αιτία, η συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ιδιωτικοποίηση του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης και πρωταγωνιστές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακοί σύμβουλοι Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς από τη μια μεριά και ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο στενός του συνεργάτης και πρώην αναπληρωτής νομάρχης Χάρης Πασβαντίδης και ο διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη Αττικής Ε. Γεωργίου

Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης Βούλας – Βουλιαγμένης αρχικά διαμαρτυρήθηκαν έντονα και στη συνέχεια επιχείρησαν να διακόψουν τη συνεδρίαση επιτιθέμενοι κατά των κυρίων Σγουρού και Πασβαντίδη αλλά και άλλων περιφερειακών συμβούλων και στελεχών της περιφέρειας.

Επακολούθησε πανδαιμόνιο με τις δύο πλευρές να ανταλλάζουν ύβρεις αλλά και κλωτσιές και μπουνιές και τα χειρότερα να αποφεύγονται με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Τελικώς, η ΜΠΕ πέρασε από το περιφερειακό συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

Εμβληματική ιδιωτικοποίηση

Να σημειωθεί ότι η πώληση του ακινήτου του Αστέρα θεωρείται μια από τις πιο εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, καθώς τον νέο επενδυτή προσφέρεται η δυνατότητα να κατεδαφίσει δύο από τα τρία υφιστάμενα ξενοδοχεία, καθώς και κτίσει σημαντικό αριθμό πολυτελών κατοικιών, με αποτέλεσμα η περιοχή να μετατραπεί σε διεθνή τουριστικό πόλο έλξης. Γιʼ αυτό και η έκβαση του διαγωνισμού, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εικόνα του ελληνικό real estate εκτός συνόρων, και φυσικά στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Οι τρεις υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες είναι οι Αrion Resort and Spa, Τhe Westin Hotel Athens, και το πρώην Aphrodite Hotel.

Δύο από τις τρεις μπορούν να κατεδαφιστούν, καθώς το ΕΣΧΑΔΑ για το συγκεκριμένο ακίνητο που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο επιβάλλει μελλοντικά τη λειτουργία τουλάχιστον μιας τουριστικής μονάδας, επιφάνειας τουλάχιστον 17.000 τ.μ. και δυναμικότητας 265 κλινών.

Τέσσερις προσφορές

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη κατατέθηκαν τέσσερις δεσμευτικές προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Στην τελική φάση περνούν η Plepi Holdings, στην οποία συμμετέχει η ΤΕΜΕΣ του Αχ. Κωσταντακόπουλου και ο όμιλος Olaya, η AGC, εταιρεία αραβικών συμφερόντων, με τη συμμετοχή του ομίλου Dogus, η Lamda Development και η Colony Capital με την Dolphin Capital Investors του Μ. Καμπουρίδη.

Αναφορικά με τα τιμήματα, δεν αποκλείεται σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, να κυμανθούν ακόμη και πάνω από τα 300 εκατ. ευρώ, πιο ψηλά δηλαδή από την κεφαλαιοποίηση της Αστηρ Παλάς στο χρηματιστήριο (264,54 εκατ. ευρώ με στοιχεία Παρασκευής).

Αιτία της συμπλοκής η έντονη αντίδραση της ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ στην Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ιδιωτικοποίηση του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης.

http://aftodioikisi.gr/perifereies/p-s-attikis-bounies-kai-klotsies-gia-tin-idiotikopoiisi-tou-astera-vouliagmenis-vinteo