Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΜΟΝΟ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ


Κραδαίνοντας ένα ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ flyer, αγνώστου προέλευσης  ο "υπεύθυνος" δήμαρχος Χαλανδρίου βρήκε ευκαιρία να ξαναθυμιθεί εκείνο το χιλιοπεγμένο παραμύθι.

Εκείνο που δεν αρχίζει με το "ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ....." αλλά με το "ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ....."

Τι έγραψε καταχειροκροτούμενυς από δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ και την γνωστή ομάδα των διαδικτυακών του κλακαδόρων "απαντώντας" στους ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ συντάκτες του κειμένου, που χαρακτηρίζουν - λανθασμένα - τον χώρο στέγασης των υπηρεσιών καθαριότητας "ΧΩΜΑΤΕΡΗ" ίσως γιατί είναι κακά πληροφορημένοι, ίσως γιατί είναι ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ κάθε άλλης άποψης ακόμα και από τον ΪΔΙΟ τον Ρούσσο.

Θα μου πεις γιατί θα το έκανε αυτό?

ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ - εκείνος και όσοι ψήφισαν την αγορά του ΧΕΥ 9 από το ΤΑΙΠΕΔ  και πληρώνουν νοίκι - προστασία στους δανειστές για να στεγάζουν την καθαριότητα ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΤΑΝ "ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ" ΤΣΑΜΠΑ, που έχει λόγο να δημιουργήσει έναν διχασμό πάνω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι η αβελτηρία του, η μικρόνοια του και η αμάσητη εφαρμογή όσων του υπαγορεύουν η κυβέρνηση και η ΕΤΑΔ οδήγησαν σε μια ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ, ενός οικοπέδου ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ για την χρήση που εκείνος περιγράφει.

Και για να "κρύψει" αυτό το ΛΑΘΟΣ του ο μικρός αυτός θεός του Χαλά Ντερέ αντί να πει απλά ΣΥΓΝΏΜΗ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ κάνει τα σταλινικά κόλπα που έμαθε μικρός. ΔΙΧΑΖΕΙ, ΔΙΑΙΡΕΙ και δημιουργεί το έδαφος για να σπεκουλάρει τους αντιπάλους του.

Ας δούμε τι έγραψε ο Ρούσσος στο φατσομπούκι, ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗ, μόνο με boldariσμα όσων θα σχολιάσουμε:

Με τέτοιες ανυπόστατες αθλιότητες και ψευδολογίες θα κάνουν προεκλογικό αγώνα;
Οι κύριοι που επι 40 ολόκληρα χρόνια άφησαν το Χαλάνδρι χωρίς νόμιμο χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων,που δυναμίτισαν κάθε προσπάθεια ίδρυσης ενός αξιοπρεπούς,φιλικού στο περιβάλλον και σύγχρονου αμαξοστασίου,ξύπνησαν. (1)
Με κραυγές,κινδυνολογίες και χονδροειδή ψέμματα νομίζουν ότι θα ξαναεμποδίσουν την επίλυση ενός σοβαρότατου προβλήματος υγείας και ασφάλειας της πόλης;
Δηλαδή 250 εργαζόμενοι και 110 οχήματα πρέπει να συνεχίσουν να στεγάζονται δίπλα στον χώρο του αθλητικού κέντρου,σε ημιπαράνομες και απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις της δεκαετίας του 1960;
Είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Ο δήμος,με συντριπτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου,αγόρασε το ακίνητο και προχωρά στις μελέτες που θα διασφαλίσουν έναν σύγχρονο, υπόγειο, περιβαλλοντολογικά φιλικό και πλήρως αδειοδοτημένο νόμιμο χώρο για την διαχείριση της υπηρεσίας καθαριότητας και της υγείας των κατοίκων της πόλης. (2)
Με τεράστια μείωση των εξόδων που θα σημαίνει και νέα μείωση των δημοτικών τελών,διαμορφώνει υπόγειο αμαξοστάσιο,συνεργείο,χώρο διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών και υπέργειο χώρο πρασίνου.
Οι χωματερές (3) που δημιούργησαν επί 40 χρόνια τελειώνουν.Η πόλη θα διαχειριστεί τα απορρίμματα της,σεβόμενη το περιβάλλον και τους πολίτες της,παράγοντας πλούτο,ενέργεια και θέσεις εργασίας.Το μέλλον ανήκει στην ανακύκλωση,τον διαχωρισμό στην πηγή και την επιστημονικά τεκμηριωμένη αξιοποίηση των απορριμμάτων σε όφελος της τοπικής κοινωνίας.

ΥΓ Αλήθεια οι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων εχουν κάτι να πούν για την προβοκατόρικη,ανυπόγραφη προκήρυξη που μοιράστηκε στο Πάτημα και στρέφεται ευθέως εναντίον της κατασκευής ενός σύγχρονου χώρου στέγασης της υπηρεσίας καθαριότητας;


Ενδιαφέρον όμως έχει και το σχόλιο του δημοτικού συμβούλου κου Λυμπεράτου για το θέμα:

Gerasimos Lyberatos Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Αυτό αναφέρθηκε και σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο πριν ένα-δύο μήνες. ( 4) Στοιχειώδης γνώση χρειάζεται για να καταλάβει κανείς, όπως είχα πει και στο ΔΣ, ότι στο Χαλάνδρι δεν υπάρχει κανένας χώρος όπου θα μπορούσε να αδειοδοτηθεί για ταφή απορριμμάτων....Αλλά ρίχνουν τη λάσπη έτσι άθλια, πονηρά και ανώνυμα ποντάροντας στην άγνοια του κόσμου. Φτηνότερα δεν γίνεται....

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣΣΧΟΛΙΟ 1: Με ποιο δικαίωμα ο ακραίος προπαγανδιστής χρεώνει το έντυπο στις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου; ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ; Και αν ναι ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΊΛΕΙ συγκεκριμένα τους συντάκτες του και γενικεύει; 

ΣΧΟΛΙΟ 2 - η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:

ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ για την λειτουργία της υπηρεσίας στον ΧΕΥ 9 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ και αυτό το ξέρουν τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο κος Λυμπεράτος που επίσης αναφέρθηκε στο θέμα (μιλάμε μόνο για τα δημόσια πρόσωπα, όχι για τους κλακαδόρους - ιδιώτες)

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΝ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ που είναι εκεί, με την γραμμή να είναι στα 8,5 μέτρα κάτω από τον ΧΕΥ και το ταβάνι του ορύγματος να φτάνει περίπου στα 5 μέτρα. 

Αν βάλουμε δηλαδή και τα τρία  μέτρα το ύψος ενός απορριμματοφόρου μόνο .....  βγήκαμε στην επιφάνεια. Πώς θα γίνει λοιπόν?
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ και να θέλει μετά να τον πιστεύουν όταν τους τάζει και τους καθησυχάζει?

Η αλήθεια είναι ΜΙΑ: Ο ΧΕΥ 9 είναι ακατάλληλος χώρος για την λειτουργία καθαριότητας, όπως από την πρώτη στιγμή μόνο ο Νταβίας και η δημοτική παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ λέει. Και αδειοδοτήθηκε ως τέτοιος εν κρυπτώ και παραβύστω "κατόπιν προσωπικών ενεργειών του σωτήρα Ρόύσσου" μόνο για να δικαιολογηθεί με κάποιο τρόπο η υλοποίηση της εντολής των αφεντικών του να δώσει τα λεφτά των δημοτών στους δανειστές.

Και όσοι ψήφισαν μαζί του την αγορά του ΧΕΥ είναι ΥΠΟΛΟΓΟΙ.
Όπως και όσοι ψήφισαν να δίνουν οι δημότες νοίκι για να έχει η διοικησάρα της ΠΡΩΤΗΣΦΟΡΑΣ τα απορριμματοφόρα εκεί που οι ΕΔΩΚΑΙΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΙΑ διοικήσεις τα είχαν τσάμπα. Στον ΧΕΥ 8.

Ας θυμηθούμε όμως και κάτι ακόμα: Τότε  ο προπαγανδιστής δήμαρχος μας έλεγε ότι δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί χώρος δίπλα στο νεκροταφείο, όπως πάντα προτίναμε εμείς.

ΣΗΜΕΡΑ προσπαθεί να ξεφύγει από τις ευθύνες του και το βάρος που τον βαρένει.


Σήμερα έφερε στο ΔΣ πρόταση και ήδη προχωράει τις διαδικασίες για να αγοράσει ΑΛΛΟΝ ΧΩΡΟ.  Άλλον χώρο που να δεις ότι θα είναι ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ! 
(ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΑΥΤΟ και θα δεις ότι ΠΑΛΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ).

Άλλο χώρο για να έχει - όπως είπε στο ΔΣ - δύο χώρους "γιατί ο ΧΕΥ δεν επαρκεί" και θα βάλει την υπηρεσία καθαριότητας  μισή - μισή. 
(Αν είναι δυνατόν, δηλαδή. Τι άλλο θα σκεφτεί για να εξαπατάει τον ιθαγενή ...)

ΕΜΕΙΣ η δημοτική παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ απέναντι στους κατοίκους του ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ: 
Θα αποτρέψουμε - αν μας δώσετε την δύναμη - στο νέο ΔΣ την υλοποίηση αυτού του αστείου για την πόλη σχεδίου της λειτουργίας της καθαριότητας σε δύο χώρους.
Η πόλη χρειάζεται όντος σύγχρονο χώρο καθαριότητας και η υπηρεσία πρέπει να είναι συγκεντρωμένη για να λειτουργεί καλύτερα.

Ο χώρος του ΧΕΥ 9 είναι ακατάλληλος για κάτι τέτοιο. Το λέει και ο ίδιος ο Ρούσος πλέον.
Και ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ  να κρυφτεί από την αλήθεια. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ που είναι μία και τον στοιχειώνει:
  •  ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΝΑΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΩΡΟ
     
  • Αποδέχτηκε καπέλωμα χρήσεων στην πόλη του με μια υπουργική υπογραφή, όπως δηλαδή γίνεται και με το ΚΑΖΙΝΟ που τώρα φωνάζει.
     
  • Έδωσε λεφτά των δημοτών στο ΤΑΙΠΕΔ για να αγοράσει ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ για ΔΗΜΟΣΙΟ σκοπό.
(ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!!! Θα θέλαμε να ξέραμε πού βρίσκουν  κάτι δεξιοί και κεντρώοι φίλοι του διαφορές από την μνημονιακή κωλοτούμπα συνολικά του κόμματος και της κυβέρνησης που τον στηρίζει.)


ΣΧΟΛΙΟ 3: "Οι ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ που δημιούργησαν εδώ και 40 χρόνια ..... ΓΡΑΦΕΙ !

Εδώ ο κος Ρούσσος .... έπαθε Καρατζά.
ΕΚΕΙΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ - αποκαλεί τους χώρους λειτουργίας της καθαριότητας "ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ"
Αλλά γιατί τσαντίζεται τότε - στο δημοτικό συμβούλιο - όταν το κάνει η Καρατζά και η πρόεδρος των εργαζομένων και τις κράζουμε παρέα για ΛΑΪΚΙΣΜΟ και ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ?

Η ΚΑΡΑΤΖΑ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ από τον Ο.Φ.Α. (Όπου Φυσάει ο  Άνεμος) δήμαρχο
Ας μας απαντήσει: Πού στο Χαλάνδρι και ποιος - εδώ και σαράντα χρόνια - έκανε χωματερή?

ΝΤΡΟΠΗ ΔΗΜΑΡΧΕ! Σου επιστρέφουμε το ερώτημα: Έτσι θέλεις να κάνουμε εκλογές; Με ψέματα και γκαιμπελισμό; 

ΣΧΟΛΙΟ 4: Ο κος Λυμπεράτος αναφέρερεται στην Καρατζά - που λέει το αμαξοστάσιο χωματερή - αλλά δεν την κατονομάζει για να τους παίρνει όλους η μπάλα.. ΑΤΥΧΕΣ.

Σε εκείνη βέβαια την συνεδρίαση ο Νταβίας τους είπε: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ "ΧΡΗΣΙΜΩΝ" ΥΛΙΚΩΝ. Και πρώτη φορά τους ρώτησε ευθέως: ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΥΟ ΧΩΡΟΥΣ; ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;;;;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ήρθε η ώρα λοιπόν - αφού δεν βρέθηκε κανένας άλλος να υπονομεύσει την οργάνωση της δημόσιας υπηρεσίας- να το κάνει όνος του ο Συμεών αποκαλώντας τα αμαξοστάσια ..... χωματερές.
ΑΞΙΟ ΤΟ LIKE από τους υπαλλήλους του ΣΚΑΙ!!!
ΖΗΤΩ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
 Για να μην έχεις ..... χωματερές  - σόρυ αμαξοστάσια για δημόσιες υπηρεσίες.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ 

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΦΕΤΦΑΜε απόφαση που υπογράφει ο Αν. Οικονομικών κος Βερναρδάκης οι δήμοι υποχρεούνται να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ακριβώς δηλάδη όπως τότε που .... είμασταν στα μνημόνια.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ. Γ. Πατούλη ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ κ. Κυρίζογλου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως «με ένα νέο αιφνιδιασμό η Κεντρική Εξουσία επαναφέρει, με εξαιρετικά δυσμενείς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διατυπώσεις, σειρά προσβλητικών και ασφυκτικών ρυθμίσεων, που πηγάζουν από την μηδέποτε ανακληθείσα διαβόητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20-04-2015 περί μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων μας στην Τράπεζα της Ελλάδος.Η έκδοση της οικ.2/6748/ΔΛΓΚ/ 21-01-2019 Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Γ. Χουλιαράκη (ΦΕΚ Β΄ 04/24-01-2019) συνεχίζει και διευρύνει το θεσμικό ατόπημα που άρχισε το 2015, αγνοεί επιδεικτικά όσα επί σχεδόν 4 χρόνια διακηρύσσει και ζητεί σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση και καταστρώνει το πλαίσιο για την πλήρη μετατροπή των Δήμων σε υποκαταστήματα του Γενικού Λογιστηρίου» τονίζει ο κ. Κυρίζογλου.

Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος - Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος


ΚΑΛΗΜΕΡΑ