Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ


 

Καλημέρα αναγνώστη του ακατανόμαστου.

Πήρα τριάντα βιβλία - μεταχειρισμένα - ως αμοιβή και είπα να γράψω σήμερα.

Α, όλα κι όλα. Εγώ δεν γράφω τσάμπα, δεν κάνω τίποτα τσάμπα. Είπαμε εθελοντές, εθελοντές αλλά να μας πληρώνουν κι όλας, να μας δίνουν και κανένα γηπεδάκι τσάμπα.

Γιατί αλλιώς σου λέει "τι θα τρώει το σκυλί; Πέτρες;"
Και πώς θα είμαστε εθελοντές αν πρέπει να δουλεύουμε.

Τι να πρωτοκάνεις. Ή θα δουλεύεις ή εθελοντής θα είσαι.
 Ή θα είσαι δημόσιος υπάλληλος ή συνδικαλιστής παλαιάς κοπής σε καμιά τράπεζα με άκρες στην εργοδοσία για να σε αφήνουν να την κάνεις από την δουλειά για να "παράγεις κοινωνικόν έργο" (δια την κοινωνία και την φουκαριάρα την μάνα σου).

Οπότε όποιος δουλεύει είναι εξ ορισμού κοινωνικά αναίσθητος αφού δεν προκάνει να κάνει εθελοντικά ένα σωματείο να παίρνει επιχορηγήσεις.
Ειδικά όποιος δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα .....

Δεν είδες τον αρχιδεθελοντή του Ερυθρού Σταυρού; Του βάζανε και κανένα μυριακί στον λογαριασμό για να το μοιράζει στους άλλους εθελοντές: Την γυναίκα του, τα παιδιά του. τις διαφημιστικές εταιρίες των έτσι  ....

ΑΜΕ! Εθελοντές ....

Και κάποιοι αθλητικοί παράγοντες εθελοντές σου λέει είναι.

Εθελοντές να παίρνουν τον ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ του δήμου που θα ήταν παιδική χαρά, το γηπεδάκι της γειτονιάς, την πλατεία που απαλλοτριώθηκε για να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ και διαμορφώθηκε ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, για να μαζεύουν τα παιδάκια της γειτονιάς, να παίρνουν "συνδρομή" από τους γονείς τους για να τα μαθαίνουν το άθλημα με το οποίο ασχολούνται (το μάθημα δεν γίνεται εθελοντικά, είναι επί πληρωμή), να παίρνουν για προπονητές της ομάδος τα παιδιά τους ή τα ανήψια τους για να δουλεύουν - επί πληρωμή, όχι εθελοντικά, οι προπονητές δεν είναι εθελοντές, μόνο οι παράγοντες που τους δίνουν εθελοντικά τα λεφτά που μαζεύουν από τα δίδακτρα στις "ακαδημίες".
Και να λένε ότι δεν κάνουν μπίζνα αλλά .... εθελοντισμό και πρέπει η κενωνία να τους δοξάζει.

Παράλληλα να εκβιάζουν τους αιρετούς - μαυρογυαλούρους ότι αν δεν τους υποστηρίξουν  τα "δίκαια αιτήματά τους" (δηλαδή να μην δίνουν φράγκο στον δήμο ως μίσθωμα για τους χώρους, να τους αγοράζει ο δήμος αθλητικό υλικό με λεφτά των δημοτών, να τους δίνει επιχορήγηση για να κάνουν μεταγραφές κλπ) θα το πουν στους γονείς των παιδιών του συλλόγου  - για να μην τους ψηφίσουν στας εκλογάς.
Μαύρο στον Μαυρογυαλούρο ....

Αυτό λέγεται "σωματειακός αθλητισμός" σου λέει και πρέπει να τον στηρίξει ο δήμος.
"Αλλά εμείς όμως είμαστε καθαροί" σου λέει ο ένας για τον άλλο.
"Ο ΑΛΛΟΣ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΣ, μην μας εξισώνεις"  σου λέει.

Και άντε - ας πούμε ότι είναι έτσι. Δεν είναι όλο ίδιοι και υπάρχουν και αυτοί που ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΣΑΡΙΑ, κάνουν ήσυχα την δουλειά τους, την κάνουν καλά και είναι ικανοποιημένοι με όσα τους προσφέρει ο δήμος.

Εσύ λοιπόν που είσαι καθαρός και διαφορετικός γιατί δεν δημοσιεύεις από μόνος σου τον προϋπολογισμό και τον απολογισμό σου για να το δείξεις;
ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ! ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ!

ΝΑ ΕΣΟΔΑ: Τόσα έβαλαν τα μέλη μου από συνδρομές, τόσα μάζεψα από τις ακαδημίες, τόσα μου έδωσε ο χορηγός, ΤΟΣΑ ΕΒΑΛΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ, τόσα ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΑΣ, από την ομοσπονδία πήραμε τόσα, καναμε και μια εξόρμηση στην γειτονιά, μια συνεστίαση .... ΝΑΤΟΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ.
ΕΞΟΔΑ: Δώκαμε τόσα για ενοίκιο γραφείο, τόσα για σωβρακοφανέλες, τόσα για μπάλες, στον δήμο τόσα για τον χώρο, το φως, το νερό, το τηλέφωνο, να και η μισθοδοσία των προπονητών, αγοράσαμε και τον Δελατσίμπιλα από την Άνω Τραχανοπλαγιά - μεγάλο ταλέντο, θα μας πάει μπροστά - να και τα έξοδα λοιπόν ΣΥΝΟΛΟ.

Δεν είσαι - υποτίθεται - κερδοσκοπική εταιρία, είσαι (κατά δήλωσή σου) κοινωνικός φορέας. 
Παίξε ΔΙΑΦΑΝΗ ΜΠΑΛΑ.
Άντε να σε καμαρώσει η τοπική κοινωνία.

Αλλά δεν το κάνεις. Λες στον άλλο, τον Μαυρογυαλούρο: "Να έρθει ο δήμος να μας ελέγξει" ενώ ξέρεις ότι αυτό δεν γίνεται γιατί ο δήμος δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα και ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΝ να πει "εγώ δεν δέχομαι να έρθει ο Γκάγκας να με ελέγξει" θα έχει (νομικά) δίκιο.

Και μετά όλοι οι άλλοι θα πουν "Α αφού αυτός δεν κάθεται (να τον ελέγξει ο δήμος) δεν κάθομαι ούτε εγώ. Ή όλοι ή κανένας" θα πείτε όλοι.

ΚΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!
Δώσε δημόσια λογαριασμό ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Κατήγγειλε ΕΣΥ, ΠΡΩΤΟΣ τις παρανομίες, τα στραβά και τα ανάποδα που βλέπεις στον χώρο που λειτουργείς, σπάσε την ΟΜΕΡΤΑ, ανέδειξε εσύ που λες ότι δεν είσαι ίδιος ό,τι εκθέτει και εσένα.

ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΩΣ ΨΙΘΥΡΙΣΤΗΣ για να βγάλει ο άλλος το φίδι από την τρύπα και μετά να λες "εγώ δεν ξέρω τίποτα".
ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΝΑΤΑ.
ΣΤΑ ΙΣΙΑ!

Εθελοντής είσαι, τι φοβάσαι ότι θα χάσεις; Δεν χάνεις τίποτα άμα είσαι εθελοντής.

Αλλά δεν το κάνεις. Κανείς  δεν το κάνει.

"Έχω στοιχεία αλλά δεν θα στα δώσω ακόμα, όταν θα έρθει η ώρα" του λέει ο άλλος.
ΣΣ με βλέμμα με νόημα: "Δεν στα δίνω τα στοιχεία γιατί εσύ είσαι μαλάκας και τα δημοσιοποιείς. Κάτσε πρώτα μπας και τα βρούμε μεταξύ μας και τα πάρουμε από τον δήμο, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ" γιατί  ό ο Γκάγκας δεν θα μοιράζει δικά του λεφτά, έτσι;

Τώρα ας το δούμε όμως και αλλιώς το πράγμα. Μπας και δεν γίνεται αλλιώς; Στους χώρους αυτούς μπορεί ο δήμος να έχει αυτοτελώς ΔΙΚΑ ΤΟΥ αθλητικά προγράμματα ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΘΕΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΨΕΥΤΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ; (Τους λέω "ψευτοπαράγοντες" γιατί ο κανονικός ΠΑΡΑΓΩΝ βάζει χρήμα, είναι επενδυτής δεν είναι "παράγων της πορδής με τα λεφτά του γείτονα" για να εξειδικεύσω στην περίπτωσή μας τον Πορτοκάλογλου ).

ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΣΑΜΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ  ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ  ΡΩΤΗΣΩ αλλά ως παράδειγμα θα αναφερθώ σε δύο ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ εδώ εις τον δήμο Χαλανδρίου: Το κολυμβητήριο ΑΘΗΝΑ στο ΠΑΤΗΜ, που είναι αθλητικός χώρος ΙΔΙΩΤΗ, που τον έφτιαξε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ,  δεν του έδωσε τίποτα "η πολιτεία ή ο δήμος" πώς λειτουργεί και βγαίνει χωρίς να έχει τον δήμο από πίσω του;
Και ο Γιάννης Πλιάκος το Polydroso Club δηλαδή με γήπεδα ποδοσφαίρου και πισίνα κατασκευασμένα σε ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΗ, με δικά του λεφτά από ποιον παίρνει επιχορήγηση έτσι για να έχουμε καλό ερώτημα.
Και τα ιδιωτικά γυμναστήρια ρε σεις. Κοντεύουν να είνια πιο φτηνά από τα δημόσια.
Δηλαδή πώς;

Ξεφτιλιζόμεθα δηλαφδή και ημείς αι σοσιαλισταί με αυτά και με αυτά και μας κάνουν τον δάκτυλο, όπως ο πρόεδρος στην φωτό και αι φιλελεύθεροι.

Και αυτοί λένε - ξέρεις - καθαρά και ξάστερα ότι είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, δεν το παίζουν "είμαστε εθελοντές του αθλητισμού" και αντίδια μάντολες.

Μπορεί λοιπόν το παιδάκι μας να μάθει μπαλίτσα, να παίξει μπασκετάκι, να μάθει κολύμπι αλλιώς;
Βέβαια και μπορεί. 
Όσους γυμναστές θέλει μπορεί να πάρει για υλοποίηση ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ προγραμμάτων ο δήμος, τα λέει συνεχώς ο ακατανόμαστος. Έχει βγάλει και τα χαρτιά.
Και τώρα δηλαδή με ΘΕΣΜΟΥΣ και πριν με ΤΡΟΪΚΑ.
Αλλά ποιος τον ακούει.
Αφού το πολιτικό ταμείο που κάνουν βγάζει: "ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ".

Μου έλεγε προχτές Κατωχαλανδραίος, στέλεχος τεράστιας δημοτικής παρατάξεως,  ότι ο δήμαρχος του είπε ότι δεν θέλει να χρησιμοποιεί αυτούς τους γυμναστές γιατί τα λεφτα που τους δικαιολογεί η πολιτεία είναι πολύ λίγα και αυτός έχει ιδεολογικό πρόβλημα.
Δεν θέλει σου λέει να εκμεταλλεύεται ο δήμος τον γυμναστή, ο δήμαρχος.

Έχει και την Λούλα και το ΚΚΕ ....
Και καλά την Λούλα και το ΚΚΕ. Δλιά τους!
Αλλά να το λένε αυτό και "εκσυγχρονιστές" που θένε "μεταρrυθμίσεις" εξυγίανσης σου λέει....
Ότι δηλαδή ο δήμος ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ  ΤΟΥ, δεν πρέπει να αξιοποιεί τις .... ελαστικές εργασιακές σχέσεις για να ληθεί το πρόβλημα που έχουν προκαλέσει τα μνημόνια στις εργασιακές σχέσεις.
Καλύτερα η μαυρίλα με τους "φορείς".
(ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΤΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ βέβαια. Αυτό είναι η μόνη μεταrρύθμιση στην οποία πιστεύουν. Το είπε και ο Πάγκαλος. ΜΠΑΝΑΝΙΑ).

ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΣΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ αναγνώστη του, για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις βέβαια, αν οι αθλητικοί χώροι ήταν ελεύθερα προσβάσιμοι στον πολίτη.
Ή αν τα αθλητικά σωματεία τα οποία καλύπτουν το κενό που αφήνει ο δήμος για ιδεολογικούς (και καλά) λόγους πλήρωναν καλύτερα τους προπονητές από τις .... ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Με συλλογικές συμβάσεις (μπου χαχα), με ΙΚΑ (έλα σταμάτα ξελιγώθηκα), με 13ο και 14ο μισθό (πολύ καλό, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις) ....

Αλλά όλοι ξέρουμε τι γίνεται. Μας τα έλεγε παλιά ο σύντροφος Τζήμος, πριν φύγει από τον προηγούμενο σύλλογό του, πάρει τους αθλητές και φτιάξει δικό του.
Μας τα έλεγε και ο σύντροφος πρόεδρος του ΕΦΑΧ πριν ανεξαρτητοποιηθεί από τον άλλο σύντροφο που έχει τον Φίλιππο.
Μετά ο προηγούμενος  έλεγε γι' αυτούς ότι δεν είναι επίσημοι σύλλογοι, και μετά έγιναν  .... ΚΩΛΟΣ!

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ όμως!

Και έγιναν ΚΩΛΟΣ  με τα παιδιά σου. Όχι τίποτα ιδιωτικές αντιδικίες. ΚΩΛΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ που τσακώνονται ποιανού είναι. 

Και συεχώς σου λέει κάτι έχουν να πουν για τις καμπούρες των άλλων .... !
Άσε την δική τους.

Μόνο - σου λέει - ο συγγενής προπονητής ήταν στον ΙΚΑ. Οι άλλοι προπονητές .... μαύρα.
Που ήταν και παράνομο να έχει συγγενή αλλά ... πες το εσύ, μην το πω εγώ.

Μούγκα οι άλλοι. Αφού τα ίδια θέλουν να κάνουν και τους ανοίγει δρόμο ο .... "ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ".

Και 100 ευρόπουλα τον μήνα για να πάει ο υποψήφιος να κάνει προετοιμασία για ΤΕΦΑΑ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

"Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΝΤΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ" σου λέει ο άλλος απαξιωτικά.
Δεν τον στηρίζει, σου λέει.
Και εμείς δεν θα στέλνουμε τα δελτία τύπου στην ΠΛΑΤΕΙΑ για να μάθει.
Θα κρατήσουμε την αναπνοή μας να σκάσουμε!

Του κάνανε τα μούτρα κρέας. 

"ΒΟΥΛΩΣΤΟ ΡΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ"

Βάι, βάι, βάι .....

Το τοπικό κατεστημένο με ένα χαβά κοιμάται και ξυπνάει πάντως, το βλέπεις έτσι; Πώς θα πλήξει την αξιοπιστία της ΠΛΑΤΕΙΑΣ. Πώς θα την φιμώσει: ΑΓΩΓΕΣ, ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΑΠΕΙΛΕΣ και μαγκίτσες.

Αλλά η τοπική κοινωνία είναι εδώ και διαβάζει καθημερινά το εφημεριδάκι της. 
Και πήγε και στην δικαιοσύνη να το στηρίξει από την επίθεση της Κούκα και του Κουράση.

Τσάμπα προσπάθεια κάνετε. 

Μόνο ο Τζήμος - προς τιμήν του - τουλάχιστον απάντησε ΠΟΛΙΤΙΚΑ και κατέθεσε ΑΠΟΨΗ επωνύμως και χωρίς να κρύβεται. ΣΩΣΤΟΣ ως προς αυτό. ΕΔΩ!  Όλα στον αέρα και την κρίση των πολιτών.

Να δούμε όμως τώρα τι θα πει ο Π. Τζήμος για τα περί αξιοπρέπειας διότι αυτά δεν τα πετάς έτσι και τα αφήνεις. Πρέπει να τα υποστηρίξεις ή να τα ανακαλέσεις.

Όχι άντε πήρε βιβλία .... πιάστε τον. Δεν θα το αφήσει έτσι ο άλλος. Τον ξέρετε. Το σήκωσε το γάντι.

Αλλά για να επανέλθουμε στην ουσία όμως για να μην ξεφεύγουμε!
 Για να έχουμε καλό ερώτημα: Στον σωματειακό αθλητισμό ο παράγων δεν πληρώνει τα έξοδα της ομάδος; Δεν προσπαθεί να βρει έσοδα από χορηγίες; Δεν αναζητά χρηματοδότες;
Τα μέλη δεν πληρώνουν συνδρομές;
Δεν πρέπει το σωματείο να έχει γραφείο και έδρα;
Όχι γραφείο και έδρα τσαμπέ στον δημοτικό χώρο, αυτό είναι παράνομο.
Δεν πρέπει να είναι ανοικτό και να γράφει μέλη;

Εδώ έχουμε γεμίσει τσάμπα παράγοντες σε κλειστά ελεγχόμενα συστήματα.

Και όχι μόνο στον αθλητισμό. Τώρα η πρόεδρος (του προέδρου) το επέκτεινε το καλαμπούρι και με έδρες σωματείων, εργαστηρίων κλπ σε δημοτικούς χώρους για τους κολλητούς. Ανοίγει νέους δρόμους μαύρης (και άραχνης) εκχώρησης δημοσίου χώρου σε ιδιώτες.

Ο σωματειακός αθλητισμός βέβαια προηγείται. Έχει ανοίξει δρόμους χρόνια τώρα.

Παρά την κόντρα που βάζει μόνος του αυτός ο τρελός το αφεντικό εδώ και χρόνια, αφού πήραν τα σωματεία το 100% του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ "ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ" και τσακώνονται και μεταξύ τους για να βγάλει το μεγαλύτερο σωματείο εντελώς έξω από το γήπεδο τον μικρότερο σύλλογο, αφού κατέλαβαν  το 100% του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ "ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ" αντί να πηγαίνουν εκεί τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, τα παιδιά μας ΤΣΑΜΠΑ (αφού το έφτιαξε ο ΟΣΚ), άνοιξαν με την Αποστολοπούλου την μόντα - παλιά, επί Παττακού - να αλλάζουν τον χαρακτήρα των ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ που τους μετατρέπουν στην πράξη σε ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ - γιατί η ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΓΠΣ - ΕΙΝΑΙ Κ.Χ. δηλαδή ΠΛΑΤΕΙΑ - αφού πήραν σταδιακά ΟΛΑ τα γηπεδάκια στις γειτονιές, σε κοινόχρηστους χώρους, σε παιδικές χαρές και μετά έβαλαν μπροστά να αλλάξουν και επίσημα το πολεοδομικό καθεστώς πλατειών σε ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ για να χτίζυν λέει γραφεία και μαγαζιά (θυμίζω την υπόθεση της Ιωαννίνων και Τυμφρηστού) θέλουν και άλλη πολιτική υποστήριξη για να μην υπάρχει πουθενα ΑΔΟΜΗΤΗ ΕΚΤΑΣΗ που δεν έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη.
 Αλλά σύλλογο όμως, όχι εταιρία.

Και σε όλους αυτούς τους χώρους Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ για το παιδί του, έτσι;
Δηλαδή τι σε νιάζει εσένα αν πληρώνεις σε ΝΠΙΔ που το λένε "σύλλογο" ή σε ΝΠΙΔ που το λένε "εταιρεία". 
Αφού πληρώνεις. 

Και τα δημόσια σχολεία πάνε τις μηνιαίες σχολικές αθλητικές δραστηριότητες σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ και πληρώνουν εισητήριο ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ τα παιδιά για να μπουν μέσα.
Άλλο χαράτσι της "δωρεάν" παιδείας.
Σχολεία δήμου στον οποίο ο ΟΣΚ έχει φτιάξει ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Άκου τώρα!

Και μούγκα οι .... φορείς των γονέων. Δεν είναι στην κομματική γραμμή αυτό.

"Βάζουμε προπονητή όμως" σου λέει ο παράγων. Πρέπει να τον πληρώσουν οι μαθητές των ακαδημιών.

Γιατί ο δήμος δεν μπορεί να βάλει προπονητή για μαζικό αθλητισμό και να μην πληρώνει ο γονιός .... το παραγοντιλίκι.

"ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ" σου λέει ο παράγων! Από αυτά τα έσοδα ζει.

ΟΥΠΣ!!!
Φτάσαμε.

Ε ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΣΥ! είναι η απάντηση. 
Η διοίκηση να βρει την άκρη για το αγωνιστικό τμήμα. ΔΛΙΑ ΤΗΣ.

Δηλαδή σκέψου τώρα να ζητήσει ο Μαρινάκης βιβλία από τον Γιάννη τον Μώραλη και το ταμείο του Πειραιά για να τα δώσει στον Τσόρι. Ε πάει στο διάλα. Πόσα βιβλία να δώσει και αυτός ο δήμος Πειραιά. Και διαβάζει πολύ και αυτός ο Ντομίγκες, είναι πολύ διαβαστερός.

Φτάσανε τώρα ρε φίλε να έχουν βάλει στο μάτι τα σωματεία και τα προαύλια των σχολείων για να κάνουν "προγράμματα" τα σωματεία. Και τσακώνονται - τάχα - τα αθλητικά με τα πολιτιστικά σωματεία σε ποια θα πρέπει να πληρώνει χαράτσι ο δημότης για να τα χρησιοποιεί.

Και το ιδεολογικοποιεί ο άλλος, ο ελευθεριακός: Αυτοοργάνωση σου λέει. Θα σε αυτοοργανώσει ο παράγων. ΧΑΧΑΧΑ!

Αλλιώς κλειστά τα προαύλια, σου λεει μην σπάσει κανένα τζάμι.

Πάνε οι Μαυρογυαλούροι τώρα και τα φτιάχνουν με αθλητικά υλικά τα προαύλια. Τα προετοιμάζουν.

Να μην έχει το παιδάκι στην γειτονιά ΠΟΥΘΕΝΑ να κάνει ποδήλατο, να παίξει χαβαλέ με τους φίλους του ένα μονότερμα. Να κάθετε όλη μέρα στην τηλεόραση και τον υπολογιστή να γίνει καλός και υπάκουος υπήκοος αν δεν έχει ο πατέρας του να δώσει στον παράγοντα.

Και η πλάκα είναι ότι ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ είπαν ένα καράβι ΜΑΛΑΚΙΕΣ περί "παραχώρησης δημόσιας περιουσίας" από την ΦΛΥΑ τα προηγούμενα χρόνια για πέντε κυλικεία, την χρήση ενός ΑΔΟΜΗΤΟΥ χώρου και μερικά τετραγωνικά πεζοδρόμιο που μισθώνονταν για να έχει Ο ΔΗΜΟΣ - Ο ΔΗΜΟΣ, όχι ο παράγων, ούτε ο "φορέας του" ΕΣΟΔΑ.

Στον δήμο που δεν έχει μείνει πεζόδρομος που να μην έχει τραπεζοκάθισμα, στον δήμο που δεν υπάρχει μια ώρα ελεύθερη σε ένα γηπεδάκι μπάσκετ να πάρουμε και εμείς τον Τσίπρα να παίξουμε ένα μπασκετάκι με τον Γκάλη, που είμαστε στα πρόθυρα του εμφράγματος και δεν έχουμε μια μπασκέτα.

Τους πείραζε η κατάληψη δημοσίου χώρου από τις οδοσημάνσεις και τις γλάστρες.....


Ντάξει Πρόεδρε, το πιάσαμε το υπονοούμενο με το δάκτυλο. Για την ακρίβεια ΤΟ ΝΙΩΣΑΜΕ!

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ λέω εγώ.

Άντε πάμε Ντόλυ 

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ Γ?ΜΕΝΗ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΜΑΣ;;;;

Διορία μέχρι το μεσημέρι να πουληθεί το Eλληνικό, να χτιστεί και να πουληθούν τα σπίτια έδωσε το γιουρογουορκιγκ γκρουπ στην κυβέρνηση..

(Tweet "φίλου" που κλέψαμε - δεν έχουμε εξουσιοδότηση να βάλουμε το όνομά του)

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου: "Τα παιδιά προάγουν τις Τέχνες!"

Μετά από ένα εκπληκτικό τριήμερο στο ανοιχτό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης της Τούφας Χαλανδρίου, όλοι οι παρευρισκόμενοι γονείς, συγγενείς και άλλοι θεατές καταλάβαμε πως τα παιδιά μας κρύβουν απεριόριστη δύναμη μέσα τους. Κάποια από αυτά μάλιστα, δεν απέχουν από το να τους απολαμβάνουμε σε λίγα χρόνια σε μεγάλες ομάδες και να σηκώνουν περήφανα τη σημαία της χώρας μας. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, μας απέδειξαν πόσο αγαπούν το μπάσκετ και αγωνίζονται μέχρι και το τελευταίο άκουσμα της κόρνας. Και μέσα σε 10 αναμετρήσεις όλοι νιώσαμε τη ζωντάνια αυτών των μικρών αθλητριών και αθλητών να μας συνεπαίρνει, σ'ένα μίνι τουρνουά μπάσκετ που τα είχε όλα. Τρίποντα (κι ας μην μετρούσαν), buzzer beater, αυτοματισμούς στην επίθεση και την άμυνα και ότι άλλο όμορφο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Το εναρκτήριο λάκτισμα πάντως ήταν κυριολεκτικό λάκτισμα. Οι μικροί μαθητές μας παρουσίασαν τις τεχνικές που έχουν μάθει στο Tae Kwon Do, με τα πόδια και τα χέρια τους να παρουσιάζουν μια αρμονία και δύναμη μαζί σαν ένα. Μέσα στον διαθέσιμο χρόνο οι μικροί μαχητές με μουσική υπόκρουση, εκτέλεσαν μοναδικά τα poomsae (φόρμες) τους και έδειξαν πως τα ξύλα δεν τους αντιστέκονται πια.

Η Κυριακή όμως επιφύλλαξε σε όλους ένα πολύ γλυκό κλείσιμο στα αθλητικά δρώμενα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου. Μαθήτριες Δημοτικού σαγήνευσαν τους θεατές με τις εκπληκτικές τους χορογραφίες στη Ρυθμική Γυμναστική, την ίδια ώρα που η κορδέλλες γέμιζαν τον χώρο μπροστά τους και οι μελλοντικές γυμνάστριες εκτελούσαν διάφορες όμορφες ασκήσεις σε αρμονία με τη μουσική.

Βρισκόμαστε όμως μόλις στη μέση του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Χαλανδρίου και το ερχόμενο Σάββατο 11 Ιουνίου η Πλατεία του Χαλανδρίου θα γεμίσει και πάλι από μικρούς καλλιτέχνες. Από το πρωί στις 11:00 μέχρι και τις 20:00, οι ζωγραφικές, οι αφίσες και οι κατασκευές των μαθητών θα κατακλύσουν με χρώματα, φαντασία και ιδέες την Κεντρική Πλατεία με εικαστικές δημιουργίες από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.

Το βράδυ όμως οι μαθητές θα μας μαγεύσουν με την προβολή ταινιών μικρού μήκους. Κι όχι κάποιες τυχαίες. Αλλά τις δικές τους, αποδεικνύοντας πως αυτά τα παιδιά έχουν ιδέες, έχουν όραμα, έχουν και το σθένος και τρόπο να τα βάλουν σε ένα "κάδρο" και να μας τα προβάλλουν σε μια μεγάλη οθόνη στις 21:00 του Σαββάτου. Σας προσκαλούμε στο δικό τους "Cinema Paradiso" και είμαστε σίγουροι ότι θα μαγευτείτε από τους σκηνοθέτες και ηθοποιούς μας.

Έχουμε κρατήσει θέση για όλους σας και σας επισυνάπτουμε το ημερήσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ!

ΠΕΔΑ: Παρουσίαση μελέτης για τα νησιά

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της μελέτης που εκπόνησε η Π.Ε.Δ.Α. αναφορικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη των Νησιωτικών Δήμων της Αττικής , η ΠΕΔΑ καλεί σε σθμένετεξη τύπου για παρουσίαση αυτής της μελέτης, από την ομάδα που την εκπόνησε, την Τετάρτη 08 Ιουνίου 2016 και ώρα 13:00 στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής - Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, Ακτή Ποσειδώνος 14-16, (Αγία Τριάδα, Πειραιάς).