Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΜΟΥ


 
του Ν. Κομπότη


«Αγαπητέ κύριε Κομπότη

Έχω την τιμή να ανήκω στη μικρή εκείνη ομάδα ανθρώπων που κινητοποιήθηκαν ώστε να αποτραπούν τα όσα σχεδιάζονταν σε βάρος της ρεματιάς τη δεκαετία του 80. Αποτέλεσμα της κινητοποίησής μας ήταν αρχικά η δημιουργία του σημερινού συλλόγου και η μετά από λαϊκές συνελεύσεις, εκδηλώσεις κλπ αλλά και προσφυγή στο ΣτΕ το προεδρικό διάταγμα προστασίας που ισχύει μέχρι σήμερα. (Οι παλαιότεροι με ξέρουν αλλά σας τα αναφέρω αυτά γιατί είστε νεότερο μέλος στο σύλλογο και μάλλον κινδυνεύω να με κατατάξετε στους μισθοφόρους του δημάρχου). Για να σας προλάβω λοιπόν, από τότε και για δεκαετίες παραμένω μέλος του συλλόγου. Παρά το ότι είχα πάντα και έχω πολιτική άποψη, παρά το ότι είχα άποψη για όλους τους προηγούμενους δημάρχους ουδέποτε δημοσίευσα σχόλια για αυτούς (πολύ περισσότερο υπονοούμενα) ή πολιτικές θέσεις στο χώρο διαλόγου που διαθέτει ο σύλλογος. Για έναν απλό λόγο που ελπίζω να τον καταλάβετε. Γιατί σέβομαι πάνω από όλα την αυτονομία των συλλογικοτήτων και τον ρόλο που αυτές καλούνται να παίξουν όταν υπάρχουν. Είναι προφανές ότι όσοι συμμετέχουν στο σύλλογο έχουν πολιτικές απόψεις. Το ίδιο προφανές είναι ότι οι απόψεις τους δεν θα είναι ίδιες. (Πχ για το δήμαρχο της Πάτρας και την πορεία ανέργων έχω εντελώς διαφορετική άποψη από όσα αναρτήσατε. Δεν είναι όμως η λίστα του συλλόγου ο χώρος για μια τέτοια αντιπαράθεση). Είναι το ίδιο προφανές ότι στόχος του συλλόγου είναι (ή θα έπρεπε να είναι) να ενώσει ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων προκειμένου μέσα από αυτές να συντεθεί μία ενιαία πρόταση (αλλά και πάλη για την εφαρμογή της) για την προστασία της ρεματιάς και του περιβάλλοντος. Και πιστέψτε με αυτό είναι πολύ πιο πολιτικό από οποιαδήποτε πολιτική δήλωση. Λυπάμαι αλλά τα όσα γράφετε -λόγω θέσεων, ήθους και ύφους- απέχουν πολύ από έναν τέτοιο στόχο. Αναγκάζομαι λοιπόν να σας απαντήσω, αφού επικαλεστήκατε αυτος ο κυριος τον αριθμό όσων σας απάντησαν μέχρι τώρα, ότι η σιγή δεν είναι συμφωνία, ούτε επιβράβευση πολύ περισσότερο. Είναι σεβασμός στην αυτονομία της συλλογικότητας και των μελών της, τον οποίο και εσείς οφείλετε να επιδείξετε.»


Το πάρα πάνω κείμενο αποτελεί μια παρέμβαση του αξιότιμου κ. Ευθυμίου στην προηγούμενη ανάρτηση μου, Σκέφτηκα να παραβώ τις αρχές μου και να το σχολιάσω, διότι αυτός ο κύριος είναι ο δημοκράτης που κάνει μηνύσεις σε έντυπα που του κάνουν κριτική, ως οφείλουν σε δημόσια πρόσωπα, με την βοήθεια δικηγόρων που τους πληρώνει όχι ο ίδιος , αλλά ο Δήμος μας, δηλαδή όλοι εμείς μέσα από τα δημοτικά τέλη..

Το σχόλιο μου συντίθεται από τα παρακάτω αβίαστα ερωτήματα και παρατηρήσεις:

1, Οι κινητοποιήσεις που έκανε την δεκαετία του ΄80, δεν συνοδεύονταν από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, ανακοινώσεις από το Ρ/Σ "κοκκινοσκουφίτσα", τρικ, γκασμάδες, κλπ, κατά της τότε δημοτικής αρχής που σχεδίαζε την καταστροφή της ρεματιάς???? Αν ήταν έμμισθος σύμβουλος του τότε δήμαρχου, προφανώς θα λειτουργούσε όπως τώρα.

2. Αφού , όπως ισχυρίζεται δεν είναι μισθοφόρος, γιατί δεν μηνύει το λογιστήριο του Δήμου, το όποιο ψευδώς, όπως ισχυρίζεται, διαδίδει ότι για τις υπηρεσίες του προς τον δήμαρχο αμείβεται πλουσιοπάροχα με ποσό τριπλάσιο σχεδόν του βασικού??? εξάλλου οι μηνύσεις είναι το τελευταίο του χόμπι.

3. Προφανώς εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια, όταν υπονοεί ότι η λίστα του συλλόγου προστασίας της ρεματιάς αποτελείται από ανώριμους ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να παρασυρθούν από τις δικές του ή τις δικές μου θέσεις.

4. Άλλο αυτονομία συλλογικότητας και άλλο απολιτική συλλογικότητα. Η προστασία της ρεματιάς και γενικότερα του περιβάλλοντος είναι κατεξοχήν πολιτική πράξη.

5 . Η αυτονομία δεν είναι μια έννοια αλα καρτ, Δεν χρησιμοποιείτε ανάλογα με την θέση αυτού που την χρησιμοποιεί.

Τέλος ας μην ασχολείται με τις θέσεις μου αν φοβάται ότι θα τον επηρεάσω αρνητικά, Ας ασχοληθεί με τις θέσεις ,το ήθος και το ύφος αυτού που τον πληρώνει. Και ας θυμάται που και που την παροιμία: ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ.

ΥΓ. Επειδή για λόγους αρχής ,δεν συνδιαλέγομαι με μισθοφόρους, δεν θα παραβώ ξανά τις αρχές μου, για τον ίδιο ή για όποιον εμφανιστεί στο μέλλον

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.


Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση, μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε., για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», της περιόδου 1/1/2016 – 31/12/2016.
Η χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχεται από: α) το λογαριασμό της  Εισφοράς  Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, που τηρείται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), ύψους σαράντα εκατομμυρίων (40.000.000) ευρώ, β) τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ειδικότερα τον Ειδικό Φορέα 33 – 220, ύψους πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) ευρώ, γ) την ειδική εισφορά ασφαλισμένων, που θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 138 του ν. 4052/2012 (Α ́ 41) για  τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ), ύψους δεκατεσσάρων εκατομμυρίων (14.000.000) ευρώ και δ) τον τακτικό προϋπολογισμό  του Υπουργείου Εσωτερικών, ύψους ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ.
«Η ΕΕΤΑΑ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο πιο έγκαιρη εκκίνηση του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι".
Διαβεβαιώνουμε όλους τους εξυπηρετούμενους ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την απρόσκοπτη υλοποίησή του», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

http://www.epoli.gr

ΣΧΟΛΙΟ: 
ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ! ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΟΥΣΕ Η ΚΑΚΗ ΦΛΥΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΚΟΨε Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΙΜΟ ΡΟΥΣΣΟ


ΜΙΑ ΩΦΕΙΛΌΜΕΝΗ ΕΞΉΓΗΣΗ.« Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις. »

ΒΟΛΤΈΡΟΣ

Επειδή τελευταία οσμίζομαι μια σπεκουλάτσια γύρω από το όνομα μου και τις δημόσιες παρεμβάσεις μου, Αισθάνομαι την ανάγκη να δώσω τις παρακάτω εξηγήσεις για όσους δεν με ξέρουν προσωπικά

1. Δεν είμαι μέλος κανενός Κόμματος, ούτε είμαι μισθοφόρος κανενός κομματικού ή παραταξιακού στρατού. Επομένως οι παρεμβάσεις μου δεν έχουν καμιά σχέση με κομματική ή παραταξιακή προπαγάνδα

2. Ασχολούμαι με τα κοινά, διότι δεν μπορώ να δω το ατομικό μου συμφέρον πέρα και έξω από το συλλογικό συμφέρον των συμπολιτών μου.

3. Προσπαθώ, οι παρεμβάσεις μου να είναι πάντα τεκμηριωμένες, να υπηρετούν την αλήθεια και να μην χαϊδεύουν αυτιά.

4. Όσοι έχουν μελετήσει το καταστατικό του συλλόγου μας ,γνωρίζουν καλά, ότι τα κείμενα που αναρτώ στην λίστα, υπηρετούν και δεν αντιστρατεύονται τους σκοπούς του συλλόγου μας. Γι΄αυτό και δεν υπήρξαν φανερές και επίσημες αντιδράσεις πλην από τις αντιδράσεις 2 μισθοφόρων και του αξιότιμου Κου δήμαρχου που ζητούσαν την φίμωση μου και με τα επιχειρήματα τους επιβεβαίωσαν την αλήθεια των απόψεων μου.

5. Δεν έχω καμιά προσωπική διαφορά με κανένα, ούτε έχω κάποιο προσωπικό συμφέρον. Η όποια αντιπαράθεση μου είναι καθαρά πολιτική και αποβλέπει αποκλειστικά και μόνο στην βελτίωσή των συνθηκών διαβίωσης μας. Εξάλλου οι περισσότεροι από σας γνωρίζουν, ότι έχω δώσει αγώνες και πολύ χρόνο από την ζωή μου για να φτάσει στο σημείο να κερδίσει τις εκλογές η παράταξη της «Αντίστασης»

Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι υπάρχουν ,ευτυχώς ελάχιστοι ιδιοτελείς, οι οποίοι θέλουν να γυρίσουν την ιστορία πριν και από την Γαλλική Επανάσταση. Δεν αντέχουν την κριτική και είναι ερωτευμένοι με την λογοκρισία και την φίμωση της αντίθετης άποψης. Ας φροντίσουμε να μη τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

ΥΓ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για τους θαυμάσιους διαλόγους που κάναμε μαζί ατομικά ( inbox), συμφωνώντας ή διαφωνώντας

ΠΕΔΑ - UNCCAS ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στην επίσημη υπογραφή του Πρωτόκολλου Συνεργασίας ανάμεσα στην Π.Ε.Δ.Α. και την Γαλλική Εθνική Ένωση των Δημοτικών Κέντρων για την Κοινωνική Δράση (UNCCAS), με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων των Δήμων της Αττικής, προχώρησαν αντιπροσωπείες των δύο φορέων στο Παρίσι.

Το προηγούμενο διάστημα είχε πραγματοποιηθεί η σύνταξη των σχετικών κειμένων και η προέγκριση τους από τους δύο φορείς, ενώ η επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη γαλλική πρωτεύουσα συνδυάστηκε και με σειρά επισκέψεων σε κοινωνικές δομές της νομαρχίας Val-d’Oise και των δήμων Cergy και Domont.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Ν.Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Αλληλεγγύης, Ισότητας και Ένταξης της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, καθώς και στελέχη της ΠΕΔΑ και των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων Χαλανδρίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Μεταξύ άλλων η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε σε σύσκεψη στη νομαρχία Val-d’Oise με την συμμετοχή του Νομάρχη Arnaud Bazin, επισκέφθηκε τις ιατρικές/παιδαγωγικές δομές, το βρεφονηπιακό κέντρο προστασίας του παιδιού και της μητρότητας και το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Domont, καθώς και τον Πόλο Απασχόλησης του δήμου Cergy, όπου υπήρξε σχετική ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας όλων αυτών των κοινωνικών δομών.

Η επίσημη υπογραφή του Πρωτόκολλου Συνεργασίας, έγινε ανάμεσα στην Πρόεδρο του UNCCAS Martinaux Joëlle και τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ Ηρακλή Γκότση, παρουσία του Αθανάσιου Γκούμα, διευθυντή του Regioeuropa και του Ιάσωνα Κασσελάκη, Έλληνα προξένου στο Παρίσι. Η διάρκεια του Πρωτόκολλου Συνεργασίας είναι 4 χρόνια.

Στο επόμενο διάστημα αντιπροσωπεία της UNCCAS θα επισκεφθεί την Ελλάδα και κοινωνικές δομές δήμων της Αττικής.

Tο κείμενο του Πρωτόκολλου  Συνεργασίας μπορείτε να το δείτε εδώ: http://www.pedattikis.gr/home/?p=5278

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ;

Διάβασα το άρθρο του κ. Κομπότη. Δεν κρατιέμαι, κάτι με τρώει να σχολιάσω δυο πράγματα.

Πραγματικά, πολλοί άνθρωποι συνέβαλαν στο να φτιάχνονται κρουαζιερόπλοια, όπως και αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, κινητά και τα πάντα.

Λίγοι όμως άνθρωποι, πραγματικά ελάχιστοι, αρκούν για να τα διαλύσουν όλα αυτά και να μην υπάρχει τίποτα. Είναι οι άνθρωποι της «νοοτροπίας Κομπότη» που θέλουν να «ιδιοποιηθούν» αυτά που άλλοι έφτιαξαν.

ΓΓ
Φυσικός MSc (Ευτυχώς, εγώ φαίνεται πως διάβαζα άλλα βιβλία, αυτά που έχουν σχέση με την πραγματικότητα)

ΣΧΟΛΙΟ: ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Είσαι απίστευτος!

Αφίσσα του κόμματος που πήρε 35% στην Αυστρία και το πανηγύρισε η Χ.Α.

"Τα δικά μας λεφτά στον δικό μας λαό"