Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ: ΌΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ – Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΗ Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε σήμερα και στην ομόφωνη απόφασή της τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού. Αποτελούν την αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης»

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε ομόφωνα στα εξής :

1. Η κυβέρνηση, πιστή στη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη για κατάργηση της μνημονιακής πολιτικής και της λιτότητας, υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, τη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία.
Υπερασπίζεται το αναφαίρετο δικαίωμα ενός λαού να καθορίζει ο ίδιος την τύχη του.

2.Από τη συμφωνία της 20/2 και έπειτα, οι δανειστές, συνεπικουρούμενοι από μερίδα εγχώριων και ξένων ΜΜΕ, προσπάθησαν να αποδομήσουν τον δύσκολο συμβιβασμό που επιτεύχθηκε και να εκβιάσουν τη νέα κυβέρνηση ώστε να υλοποιήσει αυτά για τα οποία καταψηφίστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά.

3. Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού. Αποτελούν την αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης. Είναι αδιανόητη τόσο η προσπάθεια ακραίων κύκλων των δανειστών, όσο και του εγχώριου μνημονιακού κατεστημένου να υπονομεύουν τις προσπάθειες για μία βιώσιμη λύση και να εκβιάζουν για νέα μέτρα λιτότητας και ύφεσης που εξαθλιώνουν την κοινωνία.

4. Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης, όπως το ίδιο κάνει και η πλειοψηφία των πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Θέλουμε τον λαό συμμέτοχο στις εξελίξεις, να δίνει αγώνες και να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Θέλουμε τον λαό συμμέτοχο σε αυτά που τον αφορούν, από αυτόν κρίνεται και θα κριθεί το μέλλον αυτού του τόπου.

5. Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει προσκλητήριο συμπόρευσης και κοινού αγώνα όλων των προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της Ευρώπης, που αντιμάχονται τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική της λιτότητας. Απέναντι στους εκβιασμούς και τις πιέσεις, προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία.

Πράσινο φως στα τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων στο Βόρειο Τομέα Αθηνών


Ευρεία σύσκεψη με θέμα τη σύνταξη των τοπικών σχεδίων αποκεντρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων στους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου στην Αγ. Παρασκευή. Στη σύσκεψη που διεξήχθη και ολοκληρώθηκε μέσα σε ιδιαίτερα καλό κλίμα συνεργασίας  συμμετείχαν :
 • Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης
 • Ο  πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης
 • Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος
 • Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος
 • Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας
 • Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, κ. Παντελής Ξυριδάκης
 • Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, κ. Τάσος Μαυρίδης
 • Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος
 • Ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξένος Μανιατογιάννης
 • Ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος
 • Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος
 • Η Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ κ. Σοφία Κορωναίου
 • Ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς, κ. Χρήστος Καλός και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Περιβάλλοντος, κ. Ρόζυ Χαριτοπούλου.
 • Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Ηρακλείου κ. Ηλίας Μοσχονάς
 • Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σιδέρης
 • Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βριλησσίων κ. Αλέξης Μαυραγάνης
 • Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μελισσίων Πεντέλης κ. Ηλίας Τσουχνίκας
 • Ο Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Χρήστος Κανλής
 • Ο Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης κ. Βαγγέλης Παπανικολάου
 • Ο γ.γ του Δήμου Ηρακλέιου κ. Ιωάννης Καλαφατέλης.

Θέμα της εν λόγω συνάντησης ήταν η διερεύνηση και ο σχεδιασμός για την σύνταξη των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ.) των Δήμων.
Προηγήθηκε μία σύντομη παρουσίαση από τον ΕΔΣΝΑ, του οδηγού Σύνταξης Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων.
Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις και ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Καραμέρος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:
«Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια των Δήμων για την εκπόνηση των τοπικών σχεδίων, την δημιουργία greenpoints και Κέντρων διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών μέσα από διαδημοτικές συνεργασίες που ήδη αναπτύσσονται. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το θέμα της οικολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων μας βρίσκει στην ίδια πλευρά του τραπεζιού».
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης τοποθετήθηκε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να θέσουμε από κοινού στα αρμόδια υπουργεία το ζήτημα των νομοθετικών ρυθμίσεων για τις προδιαγραφές στις χωροθετήσεις των πράσινων σημείων και των ΚΔΑΥΥ. Χαιρετίζουμε την διάθεση συνεργασίας και είμαστε ανοικτοί στην χρήση των καλών πρακτικών που ακολουθούνται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό».
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι παρεμβάσεις-τοποθετήσεις όλων των Δημάρχων που στάθηκαν κυρίως στις δυσκολίες που θα προκύψουν στα θέματα, του νομοθετικού πλαισίου, του ανθρώπινου δυναμικού, του εξοπλισμού, των χωροθετήσεων κ.α.
Μετά από πολύωρη συνεργασία των παρευρισκομένων συναποφασίστηκαν τα εξής:
1. Τα δημοτικά συμβούλια που δεν το έχουν ήδη πράξει να συνεδριάσουν εντός Μαΐου προκειμένου να πάρουν απόφαση όπως αυτή περιγράφεται στον οδηγό του ΕΔΣΝΑ (κεφ. Α παρ. Α1)
2. Θα λειτουργήσουν παράλληλα τουλάχιστον τρεις διαδημοτικές ομάδες        συνεργασίας, οι οποίες θα προχωρήσουν στην σύνταξη Τ.Σ.Δ λαμβάνοντας υπ όψιν τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.
Οι διαδημοτικές συνεργασίες είναι οι  κάτωθι:
   1η σύμπραξη *                                                      2η σύμπραξη
Δήμος Μεταμόρφωσης                                            Δήμος Αμαρουσίου
Δήμος Ηρακλείου                                                     Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης
Δήμος Ν. Ιωνίας                                                       Δήμος Κηφισιάς
(Δήμος Ν. Φιλαδέλφιας)
*Δρομολογημένη προ της συσκέψεως
3η σύμπραξη
Δήμος Παπάγου Χολαργού
Δήμος Αγίας Παρασκευής
(Δήμος Ζωγράφου)
(Ο Δήμος Μελισσίων Πεντέλης έχει ήδη καταρτίσει και υπερψηφίσει στο Δημοτικό συμβούλιο Τ.Σ.Δ. Οι Δήμοι Χαλανδρίου, Φιλοθέης Ψυχικού, Βριλησσίων θα αναζητήσουν σε δεύτερη φάση διαδημοτικής συνεργασίας αφού πρώτα εισαγάγουν στα δημοτικά συμβούλια τα Τ.Σ.Δ)
3. Οι διαδημοτικές συνεργασίες θα συνεδριάζουν τακτικά σε επιτροπές με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και μελών της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ. Στα δημοτικά συμβούλια που θα εισάγονται τα Τ.Σ.Δ θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ.

Stand up for U! 12 καλλιτέχνες της stand – up κωμωδίας σε 2 παραστάσεις στο ΙΜΚ για την UNICEF και το πρόγραμμά της «Νονός της UNICEF» για τα παιδιά | Πέμ. 7 και Παρ. 8 Μαΐου 2015, στις 21:00

 Stand up for U! 12 καλλιτέχνες σε τρεις παραστάσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη για την UNICEF και το πρόγραμμά της «Νονός της UNICEF» για τα παιδιά


Η ιδέα ξεκίνησε πέρυσι από τον Γιώργο Χατζηπαύλου και την ανάγκη του να προσφέρει στα παιδιά. Το εγχείρημά του υποστηρίχθηκε θερμά από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης κι από μια πλειάδα κωμικών και διοργανώθηκε μία και μοναδική παράσταση στο ΙΜΚ που γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία. Επόμενο ήταν η ιδέα αυτή να προσελκύσει και άλλους συνοδοιπόρους και φέτος η μία παράσταση να γίνουν τρεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε αυτές τις βραδιές χαράς, προσφοράς και αισιοδοξίας για την UNICEF συμμετέχουν (αλφαβητικά): Διονύσης Ατζαράκης, Κατερίνα Βρανά, Δημήτρης Δημόπουλος, Θωμάς Ζάμπρας, Βύρων Θεοδωρόπου λος, Χρύσα Κατσαρίνη, Αριστοτέλης Ρήγας, Λάμπρος Φισφής, Γιώργος Χατζηπαύλου και Δημήτρης Χριστοφορίδης. Στην παράσταση συμμετέχει ο μουσικός κι ενορχηστρωτής Γιώτης Παρασκευαΐδης, σε μια μουσική comedy act έκπληξη. Μαζί τους θα είναι και ο Άγγλος κωμικός, Alistair Barrie, ένας από το πιο γνωστούς Άγγλους κωμικούς και μέλος του Comedy Store. Παρουσίαση και σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Χατζηπαύλου. Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων που υποστηρίζει το πρόγραμμα Νονός της UNICEF.


Η Προπση Ξεκίνησε | Εισιτήρια: 15€, Γενική Είσοδος

ΙΑΣΩ General: ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, το ΙΑΣΩ General προσφέρει δωρεάν εξετάσεις πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος για όλη την εβδομάδα.
Οι εξειδικευμένοι Πλαστικοί Χειρουργοί και Δερματολόγοι θα διενεργούν δωρεάν κλινικές εξετάσεις για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος στο ειδικό Ιατρείο Μελαγχρωματικών Αλλοιώσεων και Μελανώματος του ΙΑΣΩ General.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για το ραντεβού τους από την Τρίτη 5 Μαΐου έως και την Παρασκευή 8 Μαΐου (08.00 - 16.00) στο τηλ. 210 650 2015. Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό ραντεβού.
Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες: Χρύσα Θεοδώρου, Τμήμα Marketing  ΙΑΣΩ General, τηλ. 210 650 2660, e-mail: general@iaso.gr

Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του δέρματος λόγω της μεγάλης αύξησης της συχνότητας της εμφάνισής του.

Για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας.

Απίστευτο: Άδειασαν τα ΑΤΜ από λεφτά στο Βερολίνο!

Αλλού τα κακαρίσματα, αλλού γενάν οι κότες.

Εσεία ποια εικόνα προτιμάτε; Αυτή με τις ουρές (που τα ΑΤΜ έχουν ακόμα λεφτά) ή την άλλη με το μήνυμα NICHT ΛΕΦΤΑ;
(4 Μαΐου 2015)

Θα μπορούσε να πει κανείς πως όλα εδώ πληρώνονται.

Όσοι επισκέφθηκαν ΑΤΜ στη Γερμανία το σαββατοκύριακο, διαπίστωσαν ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να «σηκώσουν» ούτε 20 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt, «Σάββατο βράδυ στο υποκατάστημα της Commerzbank στην Alexanderplatz: μια «αρμάδα» ΑΤΜ διαθέσιμη αλλά ούτε ένα από τα δέκα μηχανήματα δεν έχει χρήματα.

Η ίδια εικόνα την Κυριακή σε υποκατάστημα της Deutsche Bank: Έξι τα αυτόματα μηχανήματα, μηδέν τα χαρτονομίσματα. Η πρωτεύουσα ξεμένει από χρήματα».

Η αιτία του προβλήματος ήταν μια απεργία. Το σωματείο Verdi, στο οποίο υπάγονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Prosegur που είναι υπεύθυνη για τον ανεφοδιασμό των ΑΤΜ, έχει κηρύξει απεργία ζητώντας βελτίωση των μισθών. Το σωματείο υποστηρίζει ότι από την απεργία έχουν επηρεαστεί σχεδόν όλες οι τράπεζες στη Γερμανία ανεξαρτήτως μεγέθους.

Γ.Γ.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΕΕ Παρασκευή 8 ΜαίουΑγαπητοί φίλοι,

Έπειτα από τρεις μήνες προσπαθειών προκειμένου να βρεθούν οι πόροι, να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, να συντονιστούν τα διάφορα προσωπικά προγράμματα και να πετύχουμε την ευνοϊκότερη συγκυρία, είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι το ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΔΕΕ βρίσκεται στην τελική ευθεία για την πραγματοποίησή του!

Την Παρασκευή 8 Μαίου, σε αίθουσα 300 ατόμων στο κέντρο της Αθήνας (Σίνα 2-4, δίπλα στο Οφθαλμιατρείο και απέναντι από την πλαϊνή μεριά της Ακαδημίας ΑΘηνών), από τις 9.00πμ-18.00μμ, θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα: «Το κράτος στη μετά τη μεταπολίτευση περίοδο, οι απαιτούμενες διοικητικές μεταρρυθμίσεις». Το πρόγραμμα, με επιβεβαιωμένους όλους τους ομιλητές (όλοι μέλη ΔΕΕ) επισυνάπτεται, ενώ αναμένουμε την επιβεβαίωση διαφόρων προσκαλεσμένων.

Παρακαλούμε όλα τα μέλη, αφενός να σιγουρέψουν την παρουσία τους και αφετέρου να φροντίσουν για τη διάδοσή του, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή παρουσία ενδιαφερομένων. Επισημαίνουμε ότι στο άμεσο μέλλον, όπως έχει ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός, αναμένεται η προώθηση σειράς μεταρρυθμιστικών μέτρων σχετικά με το προσωπικό (αξιολόγηση, ανάδειξη προϊσταμένων), τους οργανισμούς, τη λειτουργία των υπηρεσιών, τις αλλαγές στον Καλλικράτη κλπ. Η ευκαιρία μας λοιπόν (ως ΔΕΕ) είναι τώρα, να ανοίξουμε εμείς τη σχετική συζήτηση και να προσδιορίσουμε τους απαιτούμενους όρους ουσιαστικής προόδου της. Ο χώρος της Διοίκησης, εδώ και πολλά χρόνια ταλαιπωρείται και από τις απλουστευτικές προσεγγίσεις και από την ελλιπή τεκμηρίωση και από την ανυπαρξία σοβαρού διαλόγου μεταξύ των διαφόρων εμπλεκομένων.

Αυτή τη φορά, με πρωτοβουλία του ΔΕΕ θα προσπαθήσουμε (και συνεπώς ελπίζουμε) όλα να δρομολογηθούν με τον τρόπο που αρμόζει τόσο στα πολύπλοκα ζητήματα όσο και στους ανθρώπους που τα διεξέρχονται.

Θυμίζουμε στους δημοσίους υπαλλήλους ότι μπορούν να ζητήσουν άδεια μιας ημέρας για παρακολούθηση επιστημονικών εκδηλώσεων (ΥΚ 59), ενώ όπου υπάρχει πρόβλημα ας μας το γνωρίσουν για να στείλουμε επίσημο αίτημα για διευκόλυνση.

Εννοείται πως όπως πάντα, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και μάλιστα αναλυτικές.

Αναμένουμε από όλους τη μέγιστη κινητοποίηση!

Το ΔΣ

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Το δημοτικό συμβούλιο - ΟΜΟΦΩΝΑ - δέχτηκε πρόταση ψηφίσματος του κ.  Κ. Αγγελή (παρατ. Κουράση) συνεπικουρούμενη από τον - αρμενικής καταγωγής - σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Γ. Αξανιάν για την γενοκτονία των Αρμενίων.

Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου είχε έναν πρόσθετο (πέρα των αυτονόητων) λόγο να ασχοληθεί με το θέμα αφού στο Χαλάνδρι φιλοξενείται η Αρμενική Πρεσβεία.

Περιμέναμε μέχρι σήμερα, 6 μέρες μετά το δημοτικό συμβούλιο, να αναρτηθεί το ΤΕΛΙΚΟ κείμενο του ομόφωνου ψηφίσματος στο site του δήμου για να το αναρτήσουμε και εμείς αλλά .... δεν ....

Έτσι αντιγράφουμε το κείμενο που έστειλε ο Κ. Αγγελής - επιλεκτικά και αυτός - στο ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, το οποίο κείμενο όμως - όπως ο ίδιος αναφέρει δεν είναι το τελικά συμφωνημένο στο Δ.Σ. κείμενο αλλά η δική του πρόταση η οποία συμπληρώθηκε - πού άραγε - από τον Γ. Αξανιάν ( φοβερά πράγματα, ο καθείς το δικό του!)

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ - ΤΕΤΟΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ - ΘΕΜΑ;;;;

Ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

«Συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη την υφήλιο, εκτός της Τουρκίας, τιμώντας την επέτειο μνήμης συμβολικά στις 24 Απριλίου.
 

Πριν τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο, ο αρμενικός πληθυσμός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ανερχόταν σε 2,5 εκατομμύρια περίπου. Το 1915, ως αποτέλεσμα της απέλασης και των δολοφονιών – ομαδικών εκτελέσεων, ο πληθυσμός αυτός εμφανίζεται λιγότερο από 1 εκατομμύριο. Η τουρκική κυβέρνηση αναγνωρίζει τις μαζικές δολοφονίες και τον βίαιο εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων ψυχών, τα εντάσσει προκλητικά στον εμφύλιο πόλεμο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αρνείται κατηγορηματικά μέχρι σήμερα τον όρο Γενοκτονία.

Έχουμε την τιμή και την τύχη, ως Δήμος Χαλανδρίου, να φιλοξενούμε στα διοικητικά μας όρια την πρεσβεία της Αρμενίας. Το γεγονός αυτό μας ευαισθητοποιεί ακόμη περισσότερο, αυτές τις ημέρες μνήμης, καθώς τα γεγονότα του 1915 ακολούθησε ο ξεριζωμός του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και του Μικρασιατικού αργότερα, που τους περίμενε ίδια τύχη με τους Αρμένιους της Ανατολίας.

Με γνώμονα λοιπόν, την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας ενώνουμε τις φωνές μας, ως Δ.Σ. του Δήμου Χαλανδρίου, με όλους εκείνους που χρόνια τώρα αγωνίζονται για την αναγνώριση του όρου Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς τότε, Τούρκους σήμερα γείτονές μας.

Το παρόν ψήφισμα να διαβιβαστεί στην πρεσβεία της Αρμενίας και να δημοσιευτεί σε 2 ημερήσιες εφημερίδες».

Ο συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Αλεξανιάν, με καταγωγή από την Αρμενία άλλωστε, πρόσθεσε μερικές ακόμη πινελιές στο παραπάνω κείμενο και το Δ.Σ. του Δήμου Χαλανδρίου στήριξε ομόφωνα το ψήφισμα.ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

Άλλη μια λαμπρή σελίδα στην δράση του ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα καθήκοντά του, αλλά και της "ενημέρωσης" που προσφέρει το "επίσημο" site του δήμου Χαλανδρίου στον δημότη.
 

ΑΥΡΙΟ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

 

Η αφίσα και τα έντυπα της εκδήλωσης έγιναν με προσφορά της φωτογραφίας από τον Στέφανο Ζαφειρόπουλου και χορηγία για τον σχεδιασμό και παραγωγή από το ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" για τις συνδικαλιστικές..."εκτροπές" και το συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 05.05.2015

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., δικαιώνουν απόλυτα τους εργαζόμενους που, μη υπακούοντας στη λογική αυτών που θέλουν να τους χρησιμοποιούν ως αγέλη, απέχουν τα τελευταία χρόνια από συγκεντρώσεις, πορείες και άλλες κατευθυνόμενες από ανεύθυνους, «παρτάκηδες» και υπόλογους (για την κατάντια των εργαζομένων) εργατοπατέρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη τελευταία τετραετία, όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε τέτοιου είδους λαϊκά πανηγύρια. Γιατί άραγε;

Ένα συνδικαλιστικό κίνημα που, ΚΑΚΙΣΤΟ παράδειγμα και ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην Ευρώπη, είναι εδώ και χρόνια διασκορπισμένο μεταξύ των πλατειών, των δρόμων και των στενών, προκειμένου ο καθένας να υποστηρίζει το δίκαιο του κομματικού του στρατού και όχι αυτό των εργαζομένων, δε θα ήταν ποτέ δυνατό να πείσει και – πολύ περισσότερο – να συσπειρώσει τον κόσμο.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, αγαπητοί συνάδελφοι, δεν κυνηγήθηκε και δε «χτυπήθηκε από τις πολιτικές των ΠαπανδρεοΣαμαροΒενιζέλων. Ούτε κόμπασε ή δείλιασε μπροστά στην εφαρμογή των …«δημοκρατικών» διαδικασιών των δυνάμεων καταστολής. 
Εκ των έσω – όπως πολύ σοφά μας διδάσκει και η ιστορία αυτού του τόπου – δημιουργήθηκε ρήγμα, το οποίο και εκμεταλλεύτηκαν δοσίλογοι, υποτελείς και άλλα στοιχεία αποπροσανατολισμού και διάλυσης της χώρας.

Κάποιοι – καλή ώρα αυτοί που δημιούργησαν και τις φασαρίες – δεν μπορούν να δεχτούν ότι πέρασε πια η εποχή που χτυπούσαν παλαμάκια και οι εργαζόμενοι έτρεχαν να φωνάζουν στους δρόμους και να συγκεντρώνονται στις πλατείες. Είναι οι ίδιοι που δε συζητούν καν την αλλαγή των καταστατικών που οι ίδιοι μεθόδευσαν ώστε να ψηφίζονται…μεταξύ τους και όχι από τη βάση, δηλαδή από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Οι λόγοι προφανείς…

Είναι οι ίδιοι που, χρόνια τώρα, καλούν τους εργαζόμενους σε στάσεις, αντιστάσεις και απεργίες, ώστε να φαίνεται ο λόγος ύπαρξης των ιδίων αυτών που…απλά προεδρεύουν.

Κάποιοι από αυτούς τους «αγωνιστές» της σύγχρονης Ελλάδας «κούρνιαξαν» σιγά – σιγά μετά το 2009, φοβούμενοι προφανώς ότι κινδυνεύουν με «λιντσάρισμα» εμφανιζόμενοι ως πρώην υποστηρικτές μιας ΔΗΘΕΝ «σοσιαλιστικής ανασυγκρότησης» μιας άλλης…μπουρζουαζίας. Μάλλον ικανοποιούνται απλά να προεδρεύουν και να πλουτίζουν από τη συμμετοχή τους σε Επιτροπές, Παρα-Επιτροπές, Συμβούλια και «Παιδικές Χαρές»…

Κάποιοι άλλοι άλλαξαν σταδιακά στρατόπεδα, προσβλέποντας σε νέες επιχειρήσεις «προβατοποίησης» των εργαζομένων και αποπροσανατολισμού του κοινού νου.

Τέλος, υπάρχουν και αυτοί στους οποίους αναφερόμαστε παραπάνω που, κλείνοντας τα αφτιά τους στις κοσμογονικές αλλαγές των τελευταίων ετών, επιμένουν να προάγουν και να διαλαλούν παραπλανητικά τεχνάσματα του κόμματος που κατάντησε με 3 και 4% να θέλει να διαφεντεύει (ακόμη!) τις τύχες του λαού που συστηματικά κορόϊδευε.

Και το κυριότερο απ’ όλα: Δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι πιάστηκαν κοιμώμενοι (ή επαναπαυμένοι και «τακτοποιημένοι» - άρα… «τουμπεκί ψιλοκομμένο» λαϊκιστί…) στο…διάγγελμα του Καστελλόριζου και σε όσα επακολούθησαν της πολιτικής του…λαλίστατου και εύγλωττου…

Ο λαός σας πήρε είδηση, κύριοι. Το μόνο που σας επιτρέπεται πλέον να κάνετε είναι να αποτελέσετε τους πρώτους και τους βασικούς συντελεστές στη νέα πραγματικότητα και στη μετάβαση σε μια νέα εποχή εκλογής των συνδικαλιστικών οργάνων και των εκπροσώπων τους.

Η ιστορία σας έχει ήδη ξεπεράσει και οι εργαζόμενοι σας έχουν ήδη απαξιώσει.

Όσο πιο γρήγορα (θελήσετε να) το κατανοήσετε, τόσο το καλύτερο για τον τόπο.

πρΟΤΑση