Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

25 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟ 5 ΣΗΜΕΡΑ! ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΟΒΕ!
Και εκεί που όλοι πίστεψαν ότι ενδεχομένως να γλιτώσουμε το χαράτσι των 25 ευρώ για την είσοδό μας στα νοσοκομεία, όπως προβλέπεται τόσο στο μνημόνιο όσο και σε νόμο…

τελικώς με ρύθμιση στη Βουλή γίνεται σαφές ότι …βρέξει χιονίσει το εισιτήριο θα υιοθετηθεί στο ΕΣΥ χωρίς υπουργική απόφαση.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωνε στο παρελθόν ότι το εισιτήριο δε θα εφαρμοστεί στα νοσοκομεία παρά μόνο αν κριθεί ότι τα έξοδα δεν ελέγχονται.

Ωστόσο, με ρύθμιση που προωθήθηκε στη Βουλή καταργείται η διάταξη που επέβαλε την ύπαρξη υπουργικής απόφασης για να μπουν τα εισιτήρια στο ΕΣΥ. Πλέον γίνεται σαφές πως το μέτρο θα εφαρμοστεί από 1.1.2014 αυτομάτως, γεγονός που σημαίνει ότι οι Έλληνες ασθενείς θα έχουν άλλο ένα χαράτσι να τους επιβαρύνει.

Το συγκεκριμένο μέτρο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των εργαζομένων των νοσοκομείων όσο και σε συλλόγους ασθενών. Σήμερα στο ΕΣΥ υπάρχει ήδη εισιτήριο 5 ευρώ για την είσοδο των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία και πολλοί ασθενείς –ειδικά όσοι χρειάζονται συχνά ιατρική φροντίδα- δυσκολεύονται να το καταβάλλουν. (topeiraxtiri.blogspot.gr)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟ SITE ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ  ΟΤΙ:

Θετικά σημάδια στην Οικονομία αναφέρουν οι δείκτες


Τα πρώτα θετικά σημάδια έρχονται από στελέχη επιχειρήσεων, τους καταναλωτές, καθώς και από τη βελτίωση των επιμέρους δεικτών, όπως το οικονομικό κλίμα και η καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Χθες το ΙΟΒΕ δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα έρευνας της οικονομικής συγκυρίας. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος κινήθηκε ανοδικά κατά πέντε μονάδες τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, φτάνοντας στις 84,1 μονάδες, που είναι το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας διετίας.

Ξέρετε τι είναι το ΙΟΒΕ έτσι; Εκεί που  ο Στουρνάρας βραβεύει τον Παπαδήμο μετά ο Παπαδήμος τον Στουρνάρα και πάει λέγοντας.

Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου από το διάστημαΔιάσημη και στο... διάστημα η γέφυρα Ρίου-Αντίρρίου. 

Μια εξαιρετική φωτογραφία της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου και της ευρύτερης περιοχής, ανέβασε στο twitter ο Καναδός αστροναύτης Chris Hadfield, o ο οποίος βρίσκεται στο διάστημα.

O αστροναύτης είναι εντυπωσιασμένος από τη γέφυρα καθώς έγραψε πως είναι καταπληκτικό το πόσο καθαρά η γέφυρα ξεχωρίζει από το γαλάζιο της θάλασσας, σύμφωνα με το isthmos.gr.

Από το INSIDER

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ ΑΥΡΙΟ Η ΑΘΗΝΑ
Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας (ΣΕΛΜΑ)

Οι εργαζόμενοι στο μετρό αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που, όπως επισημαίνουν, «καταργεί την ΣΣΕ».«Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, που αποδείχτηκε προσχηματικός» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους και ζητούν την κατανόηση του επιβατικού κοινού.

ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ

ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ-ΛΟΒΕΡΔΟΥ, Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.. 

Η "ΡΗΞΗ" ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ: ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ
από το fb του ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

Αγαπητέ Φώτη, αγαπητέ Βαγγέλη...


Αγαπητέ Φώτη, αγαπητέ Βαγγέλη...

Ο κ. Κουβέλης μιλάει για τις κάλπες, «ξεχνώντας» πόσες στήθηκαν για το σκάνδαλο Κοσκωτά (παρότι ο ίδιος ήταν υπουργός της κυβέρνησης Τζανετάκη) – Ο κ. Βενιζέλος μιλά για «βρώμικο '89», αλλά «ξεχνά» ότι συγκυβερνά με τον κ. Κουβέλη...

Αλήθεια, αγαπητέ Φώτη Κουβέλη, συ που ήσουν εκ των πρωταγωνιστών του «βρώμικου '89» (χρημάτισες μάλιστα και υπουργός Δικαιοσύνης της συγκυβέρνησης Τζανετάκη!), θυμάσαι πόσες κάλπες στήθηκαν τότε για τις παραπομπές για το σκάνδαλο Κοσκωτά;
Στήθηκαν δύο κάλπες, όσες ήταν και οι προτάσεις (μία της Ν.Δ. και του τότε ΣΥΝ και μία του ΠΑΣΟΚ) ή στήθηκαν τόσες κάλπες, όσοι ήσαν και οι εγκαλούμενοι (Α. Παπανδρέου, Δημ. Τσοβόλας, Γ. Πέτσος, Μ. Κουτσόγιωργας);

Ή πιστεύεις ότι... μετά από 24 χρόνια ποιος θα θυμηθεί τις πολιτικές κυβιστήσεις;

Αλήθεια, αγαπητέ Βαγγέλη (Βενιζέλε), όταν μιλάς για «βρώμικο '89», γιατί δεν κοιτάς γύρω σου, δίπλα σου;

Για να απολαύσεις, ας πούμε, τον σημερινό συνεταίρο σου, τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών του «βρώμικου '89»;

Ή πιστεύεις ότι... μετά από 24 χρόνια ποιος θα θυμηθεί τις πολιτικές κυβιστήσεις;

Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για την αποτροπή της προσπάθειας του ΕΔΣΝΑ και του Περιφερειάρχη Αττικής για την κατασκευή 4 εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική.
Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας βάζει οριστικό τέλος στις ελπίδες για μείωση του υψηλού παράβολου για την κατάθεση προσφυγών σε δημόσιους διαγωνισμούς. Η ισχύ της Πράξης έχει αναδρομική ισχύ.

Σε αδιέξοδο θα οδηγήσει τα έργα της "Ψηφιακής Σύγκλισης" εκτιμούν στελέχη της αγοράς απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που χαρακτηρίζει "συνταγματική και νόμιμη, για λόγους δημόσιου συμφέροντος"την απόφαση για μεγάλη αύξηση του παράβολου, που νομοθετήθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο πλαίσιο εφαρμογής του Μνημονίου ΙΙΙ για τις περιπτώσεις αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης κατά τους διαγωνισμούς Δημόσιων έργων και προμηθειών. 

Με την από 4.12.2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία έως σήμερα δεν έχει κυρωθεί με νόμο, προβλέπεται ότι για να γίνει δεκτή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων (ΣτΕ, κ.λπ.) στις περιπτώσεις δημόσιων διαγωνισμών και προμηθειών «πρέπει να κατατεθεί, μέχρι την πρώτη συζήτηση της υποθέσεως, παράβολο, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε ποσοστό 1% της προϋπολογισθείσας αξίας, περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α.».

Για την είσπραξη του επίμαχου παράβολου, «το οποίο δεν μπορεί να υπερβεί τις 50.000 ευρώ, εκδίδεται αποκλειστικά διπλότυπο είσπραξης από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.), υπέρ του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.) και υπέρ του Δημοσίου, σε ποσοστό 60% και 40% του συνολικού ύψους, αντιστοίχως». Σε περίπτωση αποδοχής της σχετικής αίτησης ασφαλιστικών μέτρων από το δικαστήριο το σχετικό παράβολο επιστρέφεται στον αιτούντα.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν δύο Ανώνυμες Εταιρείες που συμμετείχαν σε ανοικτούς δημόσιους διαγωνισμούς και στρέφονται κατά άλλης τρίτης Α.Ε., της «Διαχείρισης Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας». 

Η πρώτη από τις δύο Α.Ε. συμμετείχε σε διαγωνισμό προμήθειας μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος, το ύψος του οποίου ανέρχεται στα 2.070.000 ευρώ και η δεύτερη Α.Ε. σε παρόμοιο διαγωνισμό, ύψους 5.924.500 ευρώ. Οι δύο Α.Ε. προσέφυγαν στο ΣτΕ με τη διαδικασία των «εξπρές» δικών (πρότυπη δίκη) που προβλέπει ο Ν. 3900/201, ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων, με την οποία κρίθηκαν οι σχετικές προσφορές τους τεχνικά μη αποδεκτές.

Με τις υπ΄ αριθμ. 737-738/2012 αποφάσεις του, το Α' Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Φ. Αρναούτογλου και εισηγητής ο πάρεδρος Ι. Δημητρακόπουλος) απείχε να αποφανθεί επί των αιτήσεων των δύο Α.Ε. και έθεσε προθεσμία μέχρι 10 Ιανουάριου 2013, προκειμένου να συμπληρώσουν το ανάλογο παράβολο που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 
Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η εν λόγω Πράξη «εξυπηρετεί θεμιτούς σκοπούς δημόσιου συμφέροντος» και η αύξηση του παραβόλου κρίνεται πρόσφορος, ενώ είναι μέσα στο πλαίσιο των συνταγματικών επιταγών.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αναφέρει ότι το Μνημόνιο ΙΙΙ (κεφάλαιο 2, παράγραφος 2.3.2.) προβλέπει την αύξηση των δικαστικών παράβολων και η εισηγητική έκθεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει ότι συχνά παρατηρείται στις δημόσιες συμβάσεις «παρελκυστική τακτική» υποβολής προσφυγών που έχει ως αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών. 

Στην εισηγητική έκθεση σημειώνεται επίσης ότι η αύξηση του παράβολου αναμένεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά για την άσκηση αβάσιμων ασφαλιστικών μέτρων στους Δημόσιους διαγωνισμούς που έχουν ως αποτέλεσμα την παρακώλυση για μεγάλο χρονικό διάστημα της τελεσφόρησης τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση του εν λόγω παράβολου, κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχει ζητηθεί και από το ΣτΕ. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ακολουθώντας παλαιότερη απόφαση της Ολομέλειάς του, έκρινε ότι δεν μπορεί να ελέγξει εάν συντρέχει «η συνδρομή ή μη των έκτακτων περιπτώσεων της εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης (άρθρο 44 Συντάγματος)» για την έκδοση της επίμαχης Π.Ν.Π., αφού το ζήτημα αυτό «δεν υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο, καθώς ανάγεται στη σφαίρα «της πολιτικής ευθύνης των ασκούντων τη νομοθετική εξουσία πολιτικών οργάνων».

Στις δύο δικαστικές αποφάσεις επισημαίνεται εξάλλου ότι οι εταιρείες που συμμετέχουν σε παρόμοιους δημόσιους διαγωνισμούς, πρέπει να έχουν ανάλογη χρηματοοικονομική επάρκεια, αφού σε περίπτωση που τους ανατεθεί η σχετική σύμβαση πρέπει να είναι σε θέση να προβούν στην εκτέλεση του σχετικού έργου.

Το δικαστήριο απέρριψε, τέλος τον ισχυρισμό ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν καλύπτει τις εκκρεμείς δίκες.

http://www.ictplus.gr/, 15/1/2013

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗΣ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ ...
Ist das was Sie magen, unsere Frau?

ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αθήνα 15 Ιανουαρίου 2013 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ανακοινώνει ότι μετά τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 και τη σύσταση του σε σώμα, το νέο Δ.Σ και η νέα Ε.Ε. έχει ως εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α΄: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β΄: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΥΝΟΡΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΑΓΓΕΛΗΣ ΣΥΡΜΑΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ: ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΞΕΝΟΣ – ΓΑΒΡΙΕΛΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΣΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΘΕΣΜΩΝ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΙΡΗΝΑΚΗΣ


ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΑΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΡΤΖΗΣ

Η θητεία του Δ.Σ και της Ε.Ε. είναι τριετής.

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟ LEFT.GR ...

Mια αφίσα που έρχεται από παλιά, πολύ μα πολύ προφητική... 
Και να που κατάφεραν και μας γύρισαν στα καυσόξυλα!ΘΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΣΑΜΠΑ! ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ! ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΔΩΡΕΑΝ REAL ESTATE! ΓΟΥΣΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΟ ΜΑΣ!

Χαλάνδρι πλησίον Προαστιακού σταθμού και σταθμού μετρό, ανεξάρτητη νεόδμητη μεζονέτα 180 τμ, 3 υπνοδωμάτια, τζάκι, πρασιά, ανεξάρτητη γκαρσονιερα ισογείου, κλειστό parking. 380.000 ευρώ

Χαλάνδρι (Πάτημα)

Νεόδμητη μεζονέτα 2 επιπέδων 128 τμ, 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, ξύλινα πατώματα, τζάκι, βεράντες, playroom, άριστη ποιότητα κατασκευής, διπλό κλειστό parking. 375.000 ευρώ.


Αν θέλετε τον Μεσίτη για να αγοράσετε θα τον βρείτε ΕΔΩ
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ, ΤΩΡΙΝΕΣ,  ΟΧΙ ΠΕΝΤΕΤΙΑΣ.

(άμα επικοινωνήσετε με τον Μεσίτη, πείτε του ότι είδατε τα σπίτια στην Πλατεία μπας και βάλει καμιά καταχώρηση)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ!Έκκληση για πληροφορίες σχετικά με τροχαίο δυστύχημα, απευθύνει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα:
Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, και περί ώρα 18:25, στη Λεωφόρο Κηφισού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, στην περιοχή του Δήμου Αιγάλεω, οδηγός ποδηλάτου, παρασύρθηκε από ομόρροπα κινούμενο αγνώστων στοιχείων κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε στο σημείο του ατυχήματος. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του οδηγού του ποδηλάτου.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το υπαίτιο όχημα, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το Τμήμα Τροχαίας Αιγάλεω στα τηλέφωνα 210-53.26.675 και 210-53.26.670.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Δ/νση Τροχαίας Αττικής/
Τμήμα Συντονισμού & Ελέγχου Οδικού Δικτύου
Τηλ.: 210 – 52.84.203, 52.84.204
Fax: 210 – 69.91.743

ΑΝΑΔΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΜΕΡΤΑ

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΛΥΣΕΙΣ! ΘΑ ΤΟ ΠΙΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ! Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!!

Ε. Στυλιανίδης: Ενιαίο ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές


Όπως υποστηρίζει ο Ε. Στυλιανίδης, μέσα απ’ αυτό το σύστημα θα αναδειχθούν προσωπικότητες σε όλα τα επίπεδα της αυτοδιοίκησης «εδραιώνοντας την αξιοσύνη ως κριτήριο επιλογής, εμπεδώνοντας κουλτούρα συνεργασίας χωρίς ιδεοληψίες και γκρεμίζοντας τα στεγανά του μικροκομματισμού των παρατάξεων και τη διαπλοκή των τοπικών κυκλωμάτων …θα απομονωθούν τα άκρα και οι ακρότητες και θα αρχίσει το ξήλωμα ενός εξαντλημένου και ξεπερασμένου παλαιοκομματικού συστήματος».Την ανατροπή του υφιστάμενου συστήματος εκλογής και ανάδειξης των αιρετών οργάνων στους δήμους και τις περιφέρειες δηλώνει ότι θα εισηγηθεί ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης. Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σκέφτεται σοβαρά να προτείνει στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς της συγκυβέρνησης «κάτι ανατρεπτικό, τολμηρό και πλήρως αντισυμβατικό» για να εξοβελιστεί πλήρως από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κομματισμός. Όπως διευκρινίζει ο υπουργός Εσωτερικών στις σκέψεις του είναι να καταρτίζεται ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο οι πολίτες θα ψηφίζουν για το δήμαρχο ή τον περιφερειάρχη που επιθυμούν. Σε άλλο ψηφοδέλτιο, το οποίο θα είναι ενιαίο θα μπορούν οι πολίτες να επιλέγουν τους δημοτικούς ή περιφερειακούς συμβούλους που επιθυμούν να αναδείξουν στα νέα αιρετά όργανα του πρώτου και του δευτέρου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αν και η σχετική πρόταση δεν έχει κατατεθεί επίσημα στους δημάρχους και στους περιφερειάρχες, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που διατυπώνουν επιφυλάξεις καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να αναδειχθεί ένα περιφερειακό δημοτικό συμβούλιο στο οποίο ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης δε θα διαθέτει ικανοποιητική πλειοψηφία. Στην περίπτωση αυτή δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα είναι όμηροι δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, των συμφερόντων που ενδεχομένως θα εκφράζουν και των προσωπικών τους επιδιώξεων. Ωστόσο δεν λείπουν φωνές στο χώρο της Αυτοδιοίκησης που εκτιμούν ότι μπορεί να επιχειρείται «μεταφορά» και στους δήμους του μοντέλου συνεργασιών που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

http://www.localit.gr/

ΔΟΚΤΩΡΑΣ ....


ENA AKOMA BINTEO ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Αναδημοσίευση από  syrizahalandriou

Απαγορεύεται η ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε μη επετείους


Απαγορεύεται η ανάρτηση της ελληνικής σημαίας σε μη επετείους

Με σχετικό νόμο απαγορεύεται η ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας στις οικίες μας.

Πιο συγκεκριμένα με τον νόμο 851/1978 Αρ.2 παρ. 2α η Εθνική Σημαία δύναται να επαίρεται:

- Κατά την διάρκεια Εθνικού ή Δημοσίου Πένθους υπό ιδιωτών εις οικείας, καταστήματα, γραφεία, επιχειρήσεις και λοιπούς χώρους ασκήσεως επαγγέλματος, κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού των Εσωτερικών.

Στην παράγραφο ένα του ιδίου άρθρου αναφέρει " ότι βάση νόμου η Σημαία παραμένει καθ' εκάστην ογδόης πρωινής μέχρι της δύσεως του ηλίου σε κυβερνητικά κτήρια, δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτήρια και μονάδες στρατού."
Το άρθρο 3 τέλος αναφέρει για το «υποχρεωτικό της ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας σε δημόσια ή μη κτήρια κατά τας δημόσιας εορτάς και κατά τας επισήμους τελετάς.»
Βέβαια υπάρχουν και οι ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες οι οποίες είναι, κράτηση μέχρι δύο μηνών, ή προστίμου ή και τα δύο προηγούμενα

http://www.imerisia.gr/, 15/1/2013

Προς τι η είδηση; Και γιατί η..."αναθέρμανση" του σχετικού (από το 1978!!!) νόμου;
Ας βγει τώρα κάποιος και να με "κατηγορήσει" για..."εθνικιστή" ή για "κινδυνολόγο"...
ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ...και με νόμους 35ετίας (δε φτάνουν τα...καινούρια "νομοθετήματα - τρομοκρατήματα")!!!
Μια ερώτηση : τη γερμανική σημαία επιτρέπεται κύριε να την αναρτούμε;
Α, ακόμη μια ερώτηση : την καινούρια ή την παλιά (γερμανική) σημαία;;;...

Δ.Χ.

Αποκάλυψη. Α. Σαμαράς: θα νομοθετούμε με SMS


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις