Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Φωτογραφικό υλικό από το φιλανθρωπικό bazzar που διοργάνωσε το 1ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου με σκοπό συγκέντρωση χρημάτων για το παιδικό χωριό SOS Βάρης


ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΕΨΑΛΑΝ ΟΙ ΑΠΟΒΛΗΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

 Καλήν εσπέρα δάσκαλοι και αν είναι ο ορισμός σας
τιμωρημένοι μαθητές εύχονται το καλό σας
για το δωράκι σας αυτό πολύ ευχαριστούμε
Για της αγάπης μάθημα, θα σας ευγνωμονούμε.

Καλές γιορτές να έχετε
Να φάτε κουραμπιέδες
και δεν πειράζει αν εμείς
φοράμε χειροπέδες

Εμάς που μας φοβόσαστε
Εμείς θ΄αγωνιστούμε
Το δίκιο μας και το σωστό
ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

ΣΧΟΛΙΟ: ΑΨΟΓΟ!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ";

ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΒΛΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ


Καταλαβαίνει κανείς πως δουλεύει καλά, όταν κάθε περιστατικό, το πιο μικρό και ασήμαντο, της καθημερινής ζωής του και της σκέψης του, έρχεται, σαν μοναχό του, και βάζει ένα πετραδάκι στο πράγμα που φτιάνει.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;
ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Και γίνονται παρασκηνιακές συζητήσεις περί αυτού.

Αν διαρρέουν οι συζητήσεις αυτοί που τις διαρρέουν ονομάζονται "τρελοί", "γραφικοί" κλπ.

Αυτοί αναλαμβάνουν το κόστος να τα "χαλάσουν" με τους πολλούς για να υπηρετήσουν αυτά που επιτάσσει η συνείδησή τους οπότε οι πολλοί τους λένε γραφικούς.

Αυτό έκανε και εκείνος που διέρρευσε τις συζητήσεις και που - αν επιλέξει να το κάνει και δημόσια, για να κοπεί ο βήχας σε όσους επεξεργάζονται το σχέδιο της .... αποβολής του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕΦΕΡΗ από το Χαλάνδρι επιβεβαιώνοντας την ΠΛΑΤΕΙΑ, θα το κάνει,.
Δεν το έχουμε ανάγκη εμείς για "ψυχολογικούς λόγους".
Αλλά πρέπει να ξέρουν οι γονείς του σχολείου την αλήθεια για να μην τους χρησιμοποιούν οι .... εκπρόσωποί τους και οι "εκπρόσωποί τους".

Ξέρουν όσοι επέλεξαν να ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ έναν φράχτη στο προαύλιο του σχολικού κτιρίου της Μικράς Ασίας, ξέρει ο αντιδήμαρχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που με μια υπογραφή στήνει φράχτες για να ικανοποιήσει τους συντρόφους του. Αυτός ξέρει πάντως  για τον Σεφέρη. Είναι παλιός.

Οι άλλοι είναι νέοι εξουσιαστές στην πόλη, δεν έχουν ιδέα.
Είναι περαστικοί κομματικοί ξερόλες και ινστρούκτορες.
Παλιά ιστορία αυτή η φυλή των επαγγελματιών συνδικαλιστών και πολιτικών.
ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Συνειδήσεις κορυφαίων αρμοδίων "εξαγοράστηκαν" με πεντάμηνους διορισμούς, απειλές σε μαθητές πριν, τιμωρίες μετά, ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με έγγραφα από .... την προηγούμενη διοίκηση συλλόγου γονέων του γυμνασίου  αλλά η αλήθεια είναι εδώ και θα βγαίνει όσο κάποιοι ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, έχουν πετάξει την γραβάτα του ψευτοκαθωσπρεπισμού και "αδικούν" εκείνοι, μόνοι τους τους εαυτούς τους στερώντας  την χαρά να τους αδικούν εκείνοι που την απολάμβαναν αυτή τη χαρά επί χρόνια.

Από εκείνους που  μόλις τους βγάλεις από το συστεμικό περίβλημα του καθωσπρεπισμού μέσα στο οποίο παριστάνουν ότι "συζητούν" αποκαλύπτεται ότι "ο βασιλιάς είναι γυμνός".
Γιατί τότε πρέπει να ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ: ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ! (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ!)

Και αποδεικνύεται από την θέση που παίρνουν ότι οι κοινωνικές τους ευαισθησίες ήταν πάντα κάλπικες.
ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΪΜΟΥΣ που όσο πιο ψηλά ανεβαίνει στο δέντρο, τόσο πιο πολύ φαίνεται πόσο γυμνός είναι ο κώλος της.

Και αυτοί οι πρώην κοινωνικά ευαίσθητοι, πρώην εκφραστές της νεολαίας αντιφασίστες αποδεικνύεται ότι το μόνο που υπηρετούν είναι Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥΣ και τα συμφέροντά της, ΟΧΙ ΑΡΧΕΣ. Που αν είναι αρχές ισχύουν ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Και ιδεολογικοποιούν την κάθε απαίτηση μέλους της κλίκας παριστάνοντας τους μεγάλους θεωρητικούς (του κώλου της μαϊμούς που λέγαμε).

Γιατί τι άλλο είναι να λέει ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ότι ο φράχτης πρέπει αν μπει για να μην έχουν ευθύνη οι επιβλέποντες το προαύλιο καθηγητές - ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ και να την εκχωρήσουν σε συρματοπλέγματα;

Και τι άλλο είναι να λέγεται ότι στο 3ο ο φράχτης διασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών του γυμνασίου από τους μαθητές του λυκείου που είναι πιο δυνατοί, γιατί το θένε εκπαιδευτικοί αλλά στο 1ο και 2ο γυμνάσιο/λύκειο αυτό δεν χρειάζεται - ΕΥΤΥΧΩΣ - γιατί "δεν το έχει ζητήσει εκεί ο σύλλογος, άρα δεν χρειάζεται εκεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών!

Και στη συνέχεια - όταν ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σου λένε ότι διαφωνούν με τον φράχτη - εκπρόσωποι του 82% των πολιτών - εσύ να λες ότι αυτό είναι "θέμα ειδικών" και όχι πολιτικών;;

Κάπου εκτός Χαλανδρίου έχει μείνει Η ΛΟΓΙΚΗ.

Η υπέρβαση του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου από τον Νταβία τους πείραξε όμως, μετά από όλα αυτά; ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΙ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΕΣ γι΄ αυτό.

ΚΟΡΕΣ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΜΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ, έτσι;

 Είδατε πώς αλλάζουν τα πράγματα;

Όσο υπάρχουν όμως αναγνώστη μου νέοι άνθρωποι μη εξαρτημένοι (ακόμα) από επιτροπάτα, πεντάμηνους διορισμούς και καθαρό πρόσωπο, όπως ο πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου, τότε ακόμα υπάρχει ελπίς και λόγος να συνεχίσουν μερικοί "να αδικούν τους εαυτούς τους" για να ξεμπροστιάζονται οι κάλπικοι, οι δήθεν, οι τάχαμου.

Μετά τις γιορτές θα καταθέσουμε πρόταση στο Δ.Σ. να επικαιροποιηθεί η απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου - που πάρθηκε όταν πάλι "διαρροές"μίλαγαν για κλείσιμο του δευτέρου γυμνασίου - λυκείου.
Να αποφασίσει και να διατυμπανίσει και αυτό το δημοτικό συμβούλιο ότι ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, μόνο ανοίγουν.
Και η παιδαγωγική των φραχτών δεν εκφράζει την τοπική κοινωνία.

Ελπίζουμε να γίνει δεκτό το ψήφισμα που θα φέρουμε -  θα το προτείνουμε να έρθει στο ΔΣ σε συνεργασία με όσες άλλες δημοτικές παρατάξεις το επιθυμούν - και να ληφθεί μια  απόφαση ταυ Δ.Σ. ακόμα και αν είναι .... "ανυπόστατες φήμες" αυτές που έφτασαν στα αυτιά μας .... (sic).

Δεν κοστίζει και τίποτα άλλωστε να διατυπώσει το δημοτικό συμβούλιο την ΠΑΓΙΑ (που είναι και της μόδας) θέση του, έτσι δεν είναι;
Ας μην "βασιστούμε" σε μια παλιά .... πάγια απόφαση που θα μας λέει κανένας περίεργος σαν τον Νταβία ότι δεν ισχύει αν δεν επικαιροποιηθεί, έτσι δεν είναι;

Ή ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ  ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ - Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.;;;

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ  AN ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ "ΓΕΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ"

Γ. ΘΩΜΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τα «προγράμματα κοινωφελούς εργασίας» αποτελούν ακραία νεοφιλελεύθερη μορφή εργασίας που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, σε Ευρωπαϊκές χώρες, ως μέτρο εξαγοράς της ποινής φυλάκισης για μικροπαραβάτες.
Το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο προσλαμβάνονται και εργάζονται στη χωρα μας οι «ωφελούμενοι», προσιδιάζει σε καθεστώς μεσαίωνα.

Δεν υπάρχει εργασία αλλά ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ!!!

Δεν υπάρχουν μισθοί αλλά ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ!!!

Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σήμερα, και το δημόσιο αύριο, αποδέχθηκαν να γίνουν ο πιο βάρβαρος εργοδότης, συμμετέχοντας έτσι στην νομιμοποίηση στο δημόσιο τομέα, μισθών πείνας και εξαθλίωσης των 420 ευρώ τον μήνα ή 17ευρώ την ημέρα και των 490 ή 19 ευρώ αντίστοιχα για οκτάωρη απασχόληση.

Αμοιβές πολύ πιο κάτω και από τον κατώτερο νομοθετημένο μισθό.

Δυστυχώς κάποιοι Ο.Τ.Α., μεταξύ αυτών και ο Δήμος Χαλανδρίου, αποδέχτηκαν αυτές τις βάρβαρες συμβάσεις με μοναδικό σκοπό να αποκομίσουν, οικονομικά και πολιτικά οφέλη από την υπερεκμετάλλευση των συγκεκριμένων εργαζόμενων.

Αυτή τη μισθωτή εξαρτημένη εργασία την αποκαλούν «κοινωφελή εργασία» και τον άνεργο που θα εργαστεί με το πρόγραμμα αυτό τον αποκαλούν «ωφελούμενο» και όχι εργαζόμενο.

Οι «ωφελούμενοι» με το πρόγραμμα αυτό, κατά παράβαση της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας, δεν έχουν δικαίωμα αναρρωτικής άδειας, επιδόματος αδείας. Δεν δικαιούνται επίδομα παιδιών, προϋπηρεσίας κλπ.

Σύμφωνα με την από 2 /4/2015 προκήρυξη πρόσληψης, την οποία ο Δήμος Χαλανδρίου απεδέχθη αφού «ζήτησε κεφάλια από την καραβιά των σκλάβων», μαζί με άλλους Δήμους, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στον Δημόσιο τομέα,

προβλέπονται τα εξής: “ ,

“ ….Θα αμείβονται κατά ̟παρέκκλιση των νόµιµων αµοιβών ̟που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύµβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συµβάσεις…..και συνεχίζει η προκήρυξη, «… Εκτός από τα ποσά που καταβάλλονται στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, ο ΟΑΕ∆ και ο Επιβλέπων Φορέας δεν υποχρεούνται να καταβάλουν οποιαδήποτε άλλη ̟παροχή ή ενίσχυση στους ωφελούμενους (άδεια, ε̟πίδοµα αδείας, ειδικές άδειες κ.ά.) και γενικώς δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της εργατικής νοµοθεσίας !!!!!!...»

Ναι. Αυτή ηταν η προκήρυξη του ΟΑΕΔ την οποία αποδέχτηκαν οι Δήμοι.

Χρησιμοποιούνται για να καλύψουν βασικές ανάγκες λειτουργίας των υπηρεσιών, να αντικαταστήσουν και να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται στις υπηρεσίες λόγω της υποταγής των ΟΤΑ στα μνημονιακά κελεύσματα της κυβέρνησης, δεν μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας με τη λήξη της σύμβασης γιατί δε θεωρούνται εργαζόμενοι, και δεν μπορούν να ξαναϋποβάλουν τα χαρτιά τους στην επόμενη προκήρυξη.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, με περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους, και με την εκμετάλλευση από την διοίκηση του Δήμου της ανάγκης τους για δουλειά, έγιναν το «εργαλείο που έλυσε προβλήματα», ώστε σήμερα να μπορεί να περιφέρεται η Δημοτική αρχή στις γειτονιές και να επιδεικνύει «έργο» που παράχθηκε από τους συχρονους σκλάβους, τους «ωφελούμενους» .

Δεν υπάρχει πιο θλιβερό θέαμα να βλέπεις να διαφημίζει η Δημοτική αρχή ως έργο της, έργα που έχουν εκτελεστεί από τους σύγχρονους αυτούς σκλάβους, οι οποίοι αφού εξασφάλισαν πολιτικά οφέλη στην Διοίκηση του Δήμου, στη συνέχεια από ωφελούμενοι γίνονται αναλώσιμοι και θα περάσουν και πάλι στην ανεργία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μάλιστα του Δήμου μας, σε μια προσπάθεια ξεπλύματος της ντροπής, εξέδωσε πρόσφατα ένα ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων, το κείμενο του οποίου κάλλιστα θα μπορούσε να το είχε γράψει και να το διανείμει το Υπουργείο Εργασίας μαζί με την τρόϊκα.

Η δημοτική μας παράταξη, ζήτησε έγκαιρα, και επανηλειμένως τους τελευταίους 12 μήνες, να μην προχωρήσει ο Δήμος στην αποδοχή του προγράμματος και να μην νομιμοποιήσει πολιτικά και ιδεολογικά τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ζητήσαμε να έρθει το θέμα στο ΔΣ πριν την αποδοχή του προγράμματος, Ο κ. Δήμαρχος αρνήθηκε . Χρειαζόταν εργατικά χέρια και δεν τον ένοιαζε κανένα εργατικό δίκαιο, καμιά μορφή βάρβαρων εργασιακών σχέσεων.

Σήμερα ζητάμε:

----Εφόσον οι εργαζόμενοι του προγράμματος αυτού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ο Δήμος οφείλει να τους εξασφαλίσει την συνέχιση της απασχόλησης

-----Ο Δήμος Χαλανδρίου να σταματήσει την περαιτέρω ένταξη του Δήμου στο παραπάνω πρόγραμμα ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

----Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ·

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ


ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ....


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !!!


EYXOMAI ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ  ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΑΝΩΣΤΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!!!Τ